Sverige deltar i planläggningen av Nato-krig mot Ryssland? Ökad risk för krig i Sverige…

18
5595
Peter Hultqvist. Bild Regeringen.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…Efter denna rapport har senare rapportet bekräftat att ledande personer inom OPCW spridit lögnaktiga uppgifter.

Läsaren Vivianne Månsson, som bor i Bromma, mailade igår kväll ”I går kväll och imorse blev jag plågsamt medveten om att vi kommer gå med i NATO, inom en snar framtid, De stora skrämmande militär planen bullrade över våra hustak där jag bor, de var som upplevelsen i en krigsfilm. De flög väldigt lågt, så det skakade i vissa hus här, jag kunde se planet väldigt tydligt, mörkgrått och påträngande gjorde det intrång i vårt område, Hörde av en granne att Hultqvist som bjudit in dem, var stolt över att få åka med i ett av planen.”

Mitt i Bromma skriver ”På onsdagseftermiddagen mullrade det rejält över taken i Bromma, när en gemensam militärövning mellan Sverige och USA genomfördes. Bland annat användes en flygplanshelikopter för att lämna av försvarsministern….”Vad i helv**te var detta precis nyss över Abrahamsberg!?!???!”

Så skrev PA på Facebook när hon postade videon på ett flygplan som dundrade förbi vid 15.30-tiden i dag, onsdag. Och det var fler i Brommagruppen på Facebook som reagerade på det öronbedövande ljudet, som till och med hördes inomhus trots stängda fönster.

”Som en terminatorfilm” konstaterar en gruppmedlem.

Det handlar om en militärövning med specialförband från USA, Sveriges militära allierade i hemligt försvarsavtal, och svenska specialförband. Detta rapporteras i våra media, t.ex. SvT och DN. I ”Rapport” igår kväll ljuger försvarsminister Peter Hultqvist som vanligt i det han säger att Sverige är alliansfritt – allt medan Sverige har hemliga (för landets medborgare) försvarsavtal med USA och Storbritannien.

Lite klipp från DN, och Sputniknews, samt en avslutande kommentar.


DN skriver ”Ett flygplan från ett amerikanskt elitförband som övar i Sverige landade på Bromma flygplats på onsdagen. Under två veckors tid ska 120 amerikaner ihop med svenska enheter öva flygning på låg höjd, luftlandsättning, angrepp och evakuering.” …”Försvarsmakten bekräftar för DN att det var ett av den amerikanska styrkans plan, ett Osprey-plan, som observerats.

Flygplanet på Bromma tillhör det amerikanska flygvapnets 352:a flottilj för specialoperationer, baserad i Mildenhall i Storbritannien.

Det är ett sekretessomgärdat elitförband vars soldater genomför hemliga uppdrag – ofta luftlandsatta eller fällda i fallskärm i mörker bakom fiendens linjer. Både överraskande angrepp och fritagning av amerikaner som fängslats av terrorister ingår i uppgifterna.”…”– Det är ett unikt flygplan genom att det kan starta och landa som en helikopter, men det kan flyga längre och snabbare än helikoptrar, förklarade en av piloterna som inte får uppge sitt namn.”

”Övningen som nu pågår i södra och mellersta Sverige är ett resultat av Sveriges allt tätare samarbete med USA. Under försvarsminister Peter Hultqvists (S) besök i Pentagon 2017 sade USA:s dåvarande försvarsminister James Mattis till DN:  ”Om ni hamnar i knipa, då kommer vi”.

Detta är ett förband som snabbt skulle kunna sättas in i Sverige.

– Om vi får en sådan order från vårt högkvarter vore det naturligtvis en möjlighet att demonstrera vårt nära partnerskap med Sverige. ”

”Om Sverige, med Mattis ord, skulle hamna i knipa, kan ni då ta emot ett sådant här förband?

– Ja, det är jag övertygad om. Det är precis det vi tränar, så att båda länderna ska lära av varandra och öka sin förmåga att samverka för att genomföra gemensamma operationer”, svarade övningsledaren vid F 7 överstelöjtnant Jonas Rohlén.”


Även Sputniknews har noterat detta och skriver ”Swedish Armed Forces Reveal
Secret Drills With US”. De ger ungefär samma beskrivning som DN men skriver också ””Vi har tränat med specialstyrkor från USA tidigare, men inte på den avancerade nivå som vi nu befinner oss på” säger Anders Löfberg befälhavare för de svenska specialstyrkorna. Socialdemokraternas försvarsminister Peter Hultqvist menade att denna typ av övning stärker landets försvarsförmåga ” Detta samarbete är en resurs vilket innebär att om du väljer att agera i en krissituation kan du göra det mycket tidigt och på ett mycket effektivt sätt. Det är också en mycket tydlig signal om en för närvarande pågående uppgradering av försvarsmaktens kapacitet vilket stärker oss i jämförelse med hur det sett ut tidigare” säger Hultqvist till SVT.

Enligt SVT är det underliggande budskapet att om en utländsk makt överväger att komma in i Sverige, så skall man vara medveten om att amerikanska specialstyrkor nu också känner till svensk terräng och kan komma till Sveriges räddning och göra en sådan operation dyrare.

Det finns ingen exakt definition av vad de svenska specialstyrkorna gör, men de beskrivs ofta som att de gör saker utanför den normala ramen för försvars aktiviteter. Det finns ingen officiell information om specialstyrkornas storlek eller dess operationer.
Tidigare har svenska specialstyrkor i stor utsträckning agerat internationellt, t.ex. i Kongo, Kosovo, Irak och Afghanistan, men de senaste åren har de till stor del gått över till nationellt försvar.

Trots sin historiska neutrala status har Sverige de senaste åren knutit nära band med Nato och USA i synnerhet. Samarbetet omfattar anskaffning av utrustning och gemensamma övningar, som Peter Hultqvist beskrev som ”naturlig utveckling” Dessutom har Hultqvist upprepade gånger beskrivit Ryssland som det största hotet mot Sverige, vilket ofta används som förevändning för den pågående militära förstärkningen och förhöjd försvarsbudget.


Kommentar: Det är väl känt sedan länge att Sverige sluter upp bakom USA:s utrikes- och krigspolitik. Svenska soldater har stridit på USA:s sida i Afghanistan, och finns i Irak med beredskap att även göra insatser i Syrien. Sverige gjorde en stor insats för att tillsammans med Nato slå sönder Libyen, Afrikas rikaste land.

Utrikesminister Wallström som ville följa Sveriges traditionella politik av nedrustning av kärnvapen tvingades avgå då dåvarande försvarsminister Mattis gav en vink om att Sverige inte skulle ställa sig bakom FN:s kärnvapenkonvention, något som späddes på av en osaklig, ensidig utredning på uppdrag av regeringen.
Lundins utredning av kärnvapenkonventionen – beställningsjobb av USA.
Sverige stödjer kraftfullt USA:s och EU:s folkrättsvidriga sanktionspolitik mot Syrien och Venezuela som dödat många tusen människor och är i strid mot FN-stadgan och stödde förstås statskupperna mot folkvald president i Ukraina och i Bolivia. Framgångsrika dödliga sanktioner av USA, EU, Sverige mot Syrien.

En majoritet var i opinionsundersökningar för att Sverige skulle ratificera FN:s kärnvapenkonvention och inte ingå värdlandsavtal. Regeringen gjorde tvärtom, med stöd av de flesta opinionspartierna i riksdagen.

Sverige står inte längre upp för folkrätt, eller demokrati i sin utrikes- och försvarspolitik.

Med tanke på USA:s upprustning i Europa och demonisering av Ryssland och genom värdlandsavtalet har risken för att Sverige ska dras in i krig, t.ex. som en startplats för USA-provokationer mot Ryssland. Inga riksdagspartier tar nu för tiden upp datta. Sven Hirdman: Om Sveriges förhållande till Ryssland.

Anders Romelsjö och Ulf Karlström med ”USA som världspolis.”

För Sveriges säkerhet borde landet även öva med Ryssland. Då ökar osäkerheten för krigshetsarna i USA, och sannolikt minskar risken för krig i och med detta.

Nu är det viktigt att kraften i opinionsarbetet i ”Nej till Nato”  och andra delar av fredsrörelsen ökar i bredd och intensitet. I detta fall ser jag gärna kraftfulla, kanske spektakulära insatser a la ”Extinction Rebels”!

 

Föregående artikelPeter Hultqvist: Ryssland ligger bakom flyktingkrisen (och allt annat elände). Bör han hyllas, avsättas, nonchaleras?
Nästa artikelMin kommentar i DN: Kusligt tyst i media om EU:s tolerans för USA:s krig som drivit miljontals flyktingar till Europa.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

18 KOMMENTARER

 1. Vem har givit malajen Hultqvist mandat för detta? Verkar vara kompensation för sin egen misslyckade militära insats..Tänk att leka krig med de stora grabbarna! Det Sveriges obefintliga militär kan tillföra Nato är ju försumbart, det är territorium som Nato behöver för sina vapen och annat man är ute efter! Eftersom all opposition numera är avskaffad i praktiken så kan sossarna hålla på med sitt förräderi ostört! Palme vänder sig nog i graven…Man undrar verkligen vart detta arma land är på väg? Sätta sig frivilligt i knät på banditerna från USA mot majoritetens vilja är beklämmande men ett måste för en vasallstat!

  • Du har helt rätt att det är svensk mark USA/NATO är ute efter, detta är en noggrann och långsiktig planering som pågått på Pentagon under lång tid. Samma planering som gjordes för regimskifte i Syrien som Pentagon planerade redan år 2005, och då började man mobilisera krafter för att förtala Assad och dessutom kontakta grupperingar i Syrien som man behövde för att störta Assad.
   För många år sedan läste jag om en läckt rapport från Pentagon, där man planerade för ett krig mot Ryssland och hur det skulle ske. Enligt rapporten skulle det starta från Europa, vilket är troligast då det är lättast att komma åt de centrala delarna i Ryssland från Europa. Dessutom räknade man med att ”Våra allierade i Europa kommer tyvärr att förintas, men även Ryssland”. USA kommer dock att klara sig. De räknade kallt med att det skulle bli ett kärnvapenkrig. Vilket man kan tänka sig om de anfaller Ryssland. Jag har hört Putin säga i en intervju ”Ryssland skall vara självständig annars finns inte Ryssland mer”, vilket jag tolkade som ett kärnvapenkrig.
   Det är väl detta Pentagon gör räknar ut olika krigscenarier och strategier utan att alla behöver bli verklighet. Denna rapporten var en av dessa scenarier, och det är synd att jag inte sparade informationen, så jag vet inte var jag läste det. Det är dock troligt för mig då jag tänker på vad senator Richard Black som arbetat som Jug officer på Pentagon sagt om deras verksamhet.
   Det stämmer också in på hur man strategiskt gått tillväga för att demonisera Ryssland, för att få människor med sig och tycka att det är rätt att anfalla Ryssland.
   För några år sedan sa Margot Wallström: ”Det är viktigt att Ryssland hjälper till att bekämpa Daesh (IS) Det vore olyckligt om man bara inriktar sig på att bekämpa oppositionen, för det kommer göra fredsförhandlingarna mycket svårare”
   Det visar henne totala okunnighet om vilka oppositionen egentligen är, och dessutom ytterligare svartmålar Ryssland.
   Våra politiker har helt svalt betet att USA skall rädda oss, fast det är NATO som utsätter oss för fara genom värdlandsavtalet, hur korkat var inte det att skriva på ett sådant avtal. Det är NATO som vill åt vår mark, snart är väl deras kärnvapenspetsar här också.
   Miljöpartiet borde skämmas som röstade för det mot lite makt i regeringen.
   Heder åt Schlyter, Mutt m.fl som gick ur Miljöpartiet p.g.a. detta, och innan dess kämpade de tappert i Riksdagen för att Sverige inte skulle skriva på värdlandsavtalet.

 2. Skandalen Peter ”vi får inte splittra Nato” Hultqvist.

  Sverige intar återigen samma usla vasallroll som under det Andra världskriget.
  Nazityskland var då stormakten och den socialdemokratiska politiken hette ”neutralitet”.
  De enda som inget kände till det var det svenska folket.

  Idag går den usla vasallrollen under beteckningen ”alliansfrihet”. Super-stormakten är det av anglo-saxer annekterade landet USA, en stat som självständigt tagit på sig rätten att invadera vilket land som helst om bara lusten infinner sig. Detta kan fortgå utan att någon inom den ”alliansfria” svenska regeringens- och försvarsmaktens maktkorridorer då skulle våga viska ordet sanktion. Inte ens inom det allenarådande ”Europas förenta stater” tillika USA-protektoratet EU.
  Men Sverige har ju, trots allt, något så fantastiskt som en sockersöt slickepinne att ta till, ”Den Tredje Statsmakten” (Public Service med tillsynsenheten Myndigheteten för press, radio och TV) som via sitt otadliga ”oberoende” och sin ensamrätt till en ”opartisk” nyhetsrapportering alltid lyckas sammanfalla med
  vad ovan nämnda politiska enheter anser.
  Jag ska här travestera en DN medarbetares utsago från 2014-03-04:
  ”SVT har inte haft en självständig utrikespolitik på flera decennier.” Sekler är kanske ett mera rättvisande ord.

  Min undringar är
  Har makthavarna i Sverige hört tals om begreppet landsförräderi?
  Vart tog den svenska socialdemokratiska fredsrörelsen vägen?
  Försvarsminister Peter Hultqvist måste avgå!
  Väska, Arlanda, USA!

 3. USA har mycket stor betydelse för Sverige
  Främst ekonomiskt men även strategiskt som förstås utmynnar i det förstnämnda.
  En försvarsmakt är inte gratis.
  Det är det ena.
  Samt hur skapa en nationellt försvar ur ett mångkulturellt samhälle?
  Det är det andra.
  Jag frågar mig, vad skulle Sverige vara utan USA?
  Musen som slutade ryta?
  Eller landet som upphörde vara internationell aktör?
  Man kan undra vad den rödgröna regeringen Löfven skulle tycka om det?

  Sverige har valt samarbeten och gemenskaper framför nationellt oberoende
  Inte alls helt olikt den socialistiska traditionen.
  Där ”gruppen” är själva fundamentet.

  • Sveriges viktigaste handelspartners överlägset är de nordiska länderna och Tyskland! Sedan kommer resten av EU…USA är bara en perifer handelspartner och inte speciellt viktig i jämförelse! Men fulmedias yrande om den ”viktiga” USA-markanden har tydligen haft en viss effekt….Ja, en del tror t o m på den floskeln!

   • perifer = obetydlig

    Ska jag tro dig Benny?

    Jag tog mig friheten och kolla uppgiften och fann då USA som Sveriges största handelspartner (export) efter Norge och Tyskland.
    Poängen är att Sverige säljer mycket till USA.
    Däremot är importen från USA perifer.
    Så för statsfinanserna är USA-marknaden mycket viktig för Sverige.
    Ett tag var Kina en utstickande köpare, främst på järnskrot, men jag tror det lugnat sig nu.

    • Exakt det jag skrev, perifer handelspartner och ganska obetydlig i jämförelse med Europa! Men du kan ju fortsätta att tro på fulmedias desinformation! USA är bara ”viktigt” för att de blandar sig i andra länder och startar krig och skapar elände…DET är viktigt i fulmedias värld och att Sverige är en vasallstat till USA och befinner sig under dess stövel!Media måste tycka det är viktigt när ”husse” knackar på!

  • Då Palme läxade upp USA under Vietnamkriget var han ingen ”mus” som röt. Sveriges tydliga gränsdragning mot diverse diktaturer retade många – såklart. Många i Sverige iakttog med intresse de socialistiska experiment som pågick på många ställen då. Att dessa staters problem främst skapades av omgivande kapitalistiska länders bojkotter och murar nämns sällan. Så är det även i dag. Se hur Kuba tappert kämpar för de gamla hederliga vänsteridealen jämlikhet, arbete åt alla, rikedomar ska delas, produktionsmedel ska ägas gemensamt,utbildning är gratis liksom sjukvård o s v. Det är också det enda landet i orkanbältet som ordnat så att alla har skydd mot ovädret då det är dags. Och vilket underbart klimat mellan barnen jag såg 2015 på skolgårdarna! Jag kände mig helt trygg på de mörklagda gatorna i Havanna. Och sällsynt med tjockisar…
   Ja, vi skulle naturligtvis klara oss bra utan USA. Vi hade sluppit denna förödande indoktrinering som splittrat generationerna och gjort att vi t ex gillar värstingar och ”coola” typer. ”Tonåringen” ingavs ideal, musik och moden som särade generationerna. Det uppväxande släktet kunde hjärntvättas med oemotståndliga skräpprodukter.
   ”Samarbeten och gemenskaper” på ett övergripande plan betyder alltid splittring och maktlöshet på lägre nivåer. Demokrati existerar bara där jag får bestämma tillsammans med andra berörda… Detta gäller var och en.
   Ryssland hotar inte oss. Jag märker inget rysshat i min omgivning. Trots medias tjat och märkliga historier om misslyckade mordförsök och annektering av Krim, där över 90% röstade för att tillhöra Ryssland.

  • Har ”arbetarklassen” någonsin funderat på varför sosse-staten vill ha detta avtal med Nato? Det är för att regimen i Stockholm garderar sig mot vad som komma skall…Antingen det blir de ursprungliga svenskarna som fått nog av vanskötseln och handgripligen kastar ut EU/USA-lakejerna, alternativt som skydd mot de importerade islamister som finns i hundratusental i landet. Eftersom man avskaffat det svenska försvaret så är det ju bekvämt att ringa Nato! Fördelen är också att utländska trupper har lägre tröskel för våld när de agerar i andra länder. Det här påhittet om att Ryssland skulle vara intresserat av att invadera konkursboet Sverige är bara ett utslag av svensk hybris och löjlig propaganda för att genomföra det jag skriver om ovan.

 4. Nedanstående text är från Fokus.se

  Att försvarsminister Peter Hultqvist gång på gång försäkrade att avtalet inte ger Nato rätt att verka på svenskt territorium utan en svensk inbjudan, och att det egentligen bara handlar om att förbereda juridiska detaljer som tullfrihet och momsbefrielse, lugnade knappast kritikerna.

  Vad Nato-motståndarna oroade sig över var det som inte stod i värdlandsavtalet. Ingenstans, vare sig i avtalet eller den medföljande promemorian från försvarsdepartementet, stod att Nato-länderna var förbjudna att föra in kärnvapen på svenskt territorium. Ingenstans stod det att den militära alliansfriheten fortfarande gällde.

  Kunde man lita på Peter Hultqvist – när hans företrädare under lång tid fört medborgarna bakom ljuset?

  Nej, man kan inte lita på Peter Hultqvist, snart bjuder han in kärnvapen på svensk mark, det krävs bara en inbjudan som han själv säger.

  Men vad sade Miljöpartiet:

  »Ett värdlandsavtal och en process som inte förändras enligt ovan är oförenligt med den gröna rörelsens grundvärderingar och står i strid med Miljöpartiets valmanifest och partiprogram«, skrev bland andra riksdagsledamoten Carl Schlyter och före detta språkröret Per Gahrton.

  Vad hände sedan i Miljöpartiet Jo Jakop Dalunde drev linjen JA till värdlandsavtalet

  Den 26 februari sa miljöpartiets riksdagsgrupp ja till värdlandsavtalet. Den 28 februari publicerade Margot Wallström och Peter Hultqvist en gemensam debattartikel i Dagens Nyheter tillsammans med miljöpartiets säkerhetspolitiska talesperson Pernilla Stålhammar och miljöpartiets försvarspolitiska talesperson Jakop Dalunde. Dagen efter skickade regeringen ut värdlandsavtalet på lagrådsremiss.

 5. Planerat Nato-krig mot Ryssland?
  Nä, det tror jag inte på.
  Det handlar enbart om strategisk och politisk skrämselpropaganda.
  Med andra Världskriget i minne så finns det inget land som törs attackera Ryssland.
  Och då var ändå Ryssland sårbart.
  Hur pass militärt sårbart tycker du Ryssland är idag?
  Även jag förstår att en fullständig attack mot Ryssland innebär den nära fullständiga förintelsen.
  Omedelbar storskalig miljöförstöring förstås men kanske längden bra för klimatet med minskade koldioxidutsläpp som förhindrar den andra stora förintelsen klimatkatastrofen?

  • Jag skulle önska att du har rätt men jag tror inte att du har det. Du har rätt i att NATO aldrig skulle ge sig på Ryssland, om de inte är säkra på minimala förluster för USA. Det skall finnas läckta dokument på Pentagon, där man beskriver ett krig mot Ryssland som skall ske från EU, och där man drar slutsatsen att tyvärr kommer våra allierade i EU bli förintade men USA  kommer klara sig. Tyvärr kommer jag inte ihåg vem som berättade detta för mig, men finner det väldigt trovärdig, eftersom Pentagon hela tiden gör upp sådana planer, Det har vi hört general Wesley Clark berätta i den berömda videon där han beskriver hur pentagon bestämt att förgöra 5 länder på 7 år i MÖ. Det finns en person, pensionerad i dag, som har ägnat hela sitt liv åt krigsmakten i USA. Först militärhögskolan, sedan tjänstgörande i krig , sedan varit JUG officer på Pentagon. Han är övertygad om USA fortsätter med sina provokationer mot Ryssland så kommer det bli ett kärnvapenkrig, och det kommer ske från EU mot Ryssland. Han säger att det finns inga marginaler i dag som det fanns tidigare, utan begår man ett misstag, så är det kört Under kalla kriget avfyrade USA en missil mot Ryssland, men hann ringa upp och säga att det var ett misstag innan något allvarligt skulle hända. Den tidsmarginalen finns inte i dag. De som jag har talat med som vill att vi skall gå med i NATO, tror att Ryssland inte skulle ha en chans mot NATO. Problemet är att de tror att vi kommer helskinnade undan, för NATO kommer bomba sönder Ryssland innan Ryssland hinner agera. De är krigshetsare för de tror att de slipper undan, om de förstod att vi kan bli bombade till stenåldern, kanske de inte skulle ropa efter mera krig.

   • Faran ligger i ideologiskt förblindade personer som den du talat med. Deras sida är ständigt överlägsen trots att ”fienden” kanske passerat dem på flera områden. Och det har påståtts av många att generalskåren i USA blivit alltmer ideologiskt orienterad och besittande svagare verklighetsförankring.

    Vissa incidenter kanske dock har gett en tankeställare. När Iran med sina missiler av äldre modell i en vedergällningsattack prickade in samtliga projektiler på en USA-bas i Irak utan att denna kunde försvaras trots att en varning föregick, det kanske gav någon en tankeställare.

    Signaturen The Saker som gått de fina militärskolorna i USA sade att den doktrin som inpräntades var att ”vi offrar inte Chicago för att rädda München”, eller översatt att ett krig skall begränsas till att utkämpas i Europa men Sovjetunionen/Ryssland skall inte ges skäl att angripa den amerikanska kontinenten.

    Den militärtekniskt utbildade Andrei Martyanov som skrivit böcker i ämnet och flera med honom hävdar att USA i sitt övermod halkat efter Ryssland i väsentliga avseenden, där den sistnämnda utvecklat alltmer avancerade vapen. Ryssland besitter kärnvapen som inte bara kan levereras med överljudshastighet utan i en kryssande bana som något antimissilsystem inte förmår markera. Lyset i Washingon kan släckas tämligen omgående och utvägen från detta dilemma är inte mera hot och skrävel utan en omläggning av politiken.

 6. Att förhindra samarbete mellan Tyskland och Ryssland, har USA jobbat på många år. Ett krig i Europa hade varit ett effektiv sätt att stoppa detta många år framåt. Låta bägge sidorna kriga mot varandra och förstöra varandra. Men jag tror inte att  psykopater i NATO hittar några galningar bland Europeiska politiker som låter förvandla sitt land till radioaktiv grus, för USAs intresse. Det enda tänkbara kandidat för ett krig mot Ryssland är Kiev. Ukraina är ekonomisk helt slut, och behöver lägga skulden för detta på Ryssland. Det hade blivit en fantastisk succé för USA, att se två slaviska nationer att kriga mot varandra. EU kommer att fortsätta med sina provokationer, tills Ryssarna tappar talamod med de, och stänger av alla kranar med natur gas och olja. Fast det kommer inte att hända, så länge sitter Putin kvar.

 7. Det finns alltid pengar till krig. Värdlandsavtalet som nato har med länder som Sverige/Finland är att länderna betalar för avtalet. I första hand ska ländernas egna militär offras. Dessutom så kommer malajen att begära hjälp från nato när motståndet blir för stort från det egna folket.

  • I värdlandsavtalet INTE ingår NATO hjälp. Med stor sannolikhet att ”malajerna” inte känner till detta. Värdlandsavtalet är inte samma sak som NATO medlemskap.

 8. Europa på randen… Tyskland, Frankrike måste upprätthålla fred i Ukraina
  Europeiska ledare har vidöppna ögon men är helt enkelt för fega för att se och agera. Skäms på dem!

  Europas självbelåtenhet i en viktig fråga om sin egen säkerhet är fördömlig. Situationen över Ukraina blir allt mer brännbar, och ändå gör Europeiska unionen ingenting för att avvärja faran. Man kan faktiskt säga att blocket förvärrar faran för konfrontation och krig.

  Geopolitiska spänningar på kontinenten förstärks av en gränskris mot Vitryssland och Polen, som EU har förvärrat av cyniska politiska skäl. Dessa spänningar ökar instabiliteten över Ukraina och Svartahavsregionen.

  Rysslands utrikes- och försvarsministrar träffar sina franska motsvarigheter i Paris på fredag för ”2 plus 2”-samtal under överinseende av det rysk-franska samarbetsrådet. Högst på agendan kommer de utmaningar mot regional säkerhet som härrör från Ukrainakonflikten.

  Inför mötet tillrättavisade utrikesminister Sergej Lavrov både Frankrike och Tyskland för att de ”undergrävde” utsikterna för fred i Ukraina.

  Ryssland, Frankrike och Tyskland är garanter för 2015 års Minsk-avtal som fastställer en färdplan för en fredlig lösning av inbördeskriget i Ukraina. Det kriget bröt ut 2014 när USA och EU stödde en statskupp i Kiev samma år. Den då nyinstallerade Kiev-regimen inledde ett krig mot Donbas-regionen i sydöstra Ukraina eftersom den etniska ryska befolkningen där inte erkände den nya regeringen.

  Enligt Minsköverenskommelserna har Kievregimen mandat att iaktta en vapenvila och att ansluta sig till politisk autonomi för Donbas-provinserna Donetsk och Luhansk. Detta har inte genomförts trots valet av Vladimir Zelensky till Ukrainas president 2019 och hans löfte att prioritera strävan efter en fredlig, politisk uppgörelse. Den tidigare TV-komikerns vallöften har visat sig vara ett grymt skämt.

  Inte bara har Minskmandatet ignorerats, utan Zelenskijregimen har också gjort allt för att förringa avtalet. De ukrainska väpnade styrkorna under hans befäl har ständigt brutit mot förmodade vapenvilaåtaganden på kontaktlinjen med Donbas-regionen. Enligt övervakare från Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa har Kievregimens militär brutit mot den påstådda vapenvilan dagligen med tusentals incidenter under de senaste veckorna. Även Kiev-styrkorna har enligt uppgift återinfört vapen av tung kaliber nära kontaktlinjen i uppenbart förkastande av villkoren för vapenvila.

  Den skarpa sanningen är att Frankrike och Tyskland har blundat för dessa flera och systematiska kränkningar av Minsköverenskommelserna av Kievregimen. Dessutom har denna självbelåtenhet och avsägelse av åtaganden som garanter för fredsavtalet tjänat till att uppmuntra Kiev-regimen att hysa ambitioner att sträva efter en militär lösning på det åtta år gamla inbördeskriget. Kort sagt, de europeiska makterna underblåser fler konflikter på sin egen kontinent.

  Låt oss vara tydliga, utsikterna till ett bredare krig är skrämmande. Kievregimen beväpnas tungt med dödliga vapen av USA. USA och dess NATO-allierade bygger också upp militära styrkor i Svarta havet med krigsfartyg, stridsflygplan och spaningsflyg. Den här veckan surrade amerikanska och brittiska spaningsplan av den typ som används för att samordna offensiva operationer vid de ryska gränserna på en aldrig tidigare skådad nivå. Moskva varnar för att dess nationella säkerhet hamnar under ett ökande hot och att eventuella missräkningar bara är en undanflykt.

  Den amerikanska regeringens absurditet är också en del av offensiven. Den här veckan utfärdade USA:s utrikesminister Antony Blinken en varning där han hävdade att ryska militära styrkor samlades (på deras eget territorium, märk väl!) och att de planerade att ”invadera Ukraina”. Blinken sa: ”Vi har inte klarhet i Moskvas avsikter, men vi känner till dess handbok.” Den discombobulerade motsägelsen är skrattretande, om inte hänsynslös provokation.

  President Vladimir Putin berättade för Tysklands förbundskansler Angela Merkel i ett telefonsamtal denna vecka att USA och Nato underblåser instabilitet och farliga spänningar över Ukraina och det angränsande Svarta havet. Det är uppenbart vem som eskalerar risken för krig. Men var är de europeiska rösterna som uppmanar till förnuft och till en brådskande nedtrappning?

  Den rådande branddynamiken från den orimliga uppbyggnaden av amerikanska och NATO-styrkor utanför Rysslands tröskel uppmuntrar bara Kievregimen att ytterligare ignorera vägen för fred i Ukraina. Det finns en mycket verklig fara att konflikten i landet kommer att explodera till ett fullständigt krig. I så fall kommer USA och Ryssland att dras in i morasset. Och återigen kommer Europa att bli ett slagfält med katastrofala konsekvenser.

  Under det senaste århundradet har två världskrig brutit ut i Europa. En viktig faktor i dessa eldsvådor var kriminell självbelåtenhet bland europeiska ledare för att förhindra katastrof.

  Idag finns det ett oroande eko av liknande självgodhet bland tyska och franska myndigheter när det gäller deras skyldigheter att upprätthålla freden i Ukraina. Istället hänger de sig åt en reaktionär regim i Kiev och löjliga provokationer från USA.

  Europeiska ledare går inte bara i sömngångar mot avgrunden. De har vidöppna ögon men är helt enkelt för fega för att se och agera. Skäms på dem!
  https://www.strategic-culture.org/news/2021/11/12/europe-on-brink-germany-france-must-uphold-peace-in-ukraine/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here