Sverige, Nato och EU vill inte kritisera resolution mot nazismen i FN!

4
2910
Nazistdemonstration i Kiev 13 oktober 2018.

 

Olika siter rapporterar att Nato och EU avstod från att rösta om en FN-resolution mot nazismen, exempelvisSputniknews, Pål Steigan och Voltairenet.

Det är tolfte året i rad som USA röstar emot en resolution i FN som fördömer nazism. För elfte året i följd röstar USA “nej” till FNs anti-naziresolution.

 

Jag erinrar om andra rapporter, bland annat i svensk public service TV, om att statyer över nazister rests i Ukraina under senare år. Se under ”Relaterat” nedan.

Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar.


Sverige, Nato och EU vill inte kritisera resolution mot nazismen i FN!

Under ett möte i FN: s tredje kommitté antogs en resolution 18 novemner för att bekämpa glorifiering av nazism och nynazism. Men under omröstningen avstod Nato-länderna och EU. Resolutionen vill ”bekämpa förhärligande av nazism, nynazism och andra åskådningar som bidrar till att stimulera samtida former av rasism, rasdiskriminering, främlingsfientlighet och relaterad intolerans” och alarmerar över att spridningen av nynazister, rasistiska och främlingsfientliga rörelser i många delar av världen.

Resolutionen erinrar om att segern över nazismen under andra världskriget bidrog till skapandet av FN för att rädda framtida generationer från krigsplågen

122 länder röstade för resolutionen, inklusive två av säkerhetsrådets permanenta medlemmar, Ryssland och Kina. Två länder röstade emot, nämligen USA och Ukraina. Resten av Nato-länderna och EU-länderna inklusive Sverige lade ned sin röst, liksom Australien och Japan.

Andrij Parubiy. som 1991 var j med och grundade Svobodas nynazistiska föregångare Ukrainas Social-Nationala Parti, där endast etniska ukrainare beviljades medlemskap. Talman i Ukrain 2016.

Det handlar om att Förenta staterna och Nato stöder och är de viktigaste garantierna för regimen i Ukraina, vilket har gjort den nazistiska medarbetaren Stepan Bandera till en nationell hjälte och höjt både hans rörelse och hans ideologi till något nära statlig ideologi. Genom kuppen i februari 2014 kom dessa krafter till makten i Ukraina, med stort och aktivt stöd från USA, Israel och EU. Nazisterna i Ukraina har lite väljarstöd, men de är djupt infiltrerade i polisen och de väpnade styrkorna. De har sina egna nazistmilitser och sina egna träningsläger, och de rekryterar nazister från hela Europa. Nazistmilitärerna deltar också i träningsläger och operationer i Natos regi.

Staty över Stefan Bandera i Ukraina.

Relaterat.
Ukraina ”ersätter” anti-nazistiska och antiimperialistiska statyer med pro-nazistiska.
Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter sex år! Med många länkar.
Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar.
Min granne nazisten i USA.

Föregående artikelFlyttning av resurser till COVID-19 orsakar 200 000 til 400 000 extra dödsfall i tuberkulos bara i år, och många tusen extra i andra sjukdomar
Nästa artikelPolisvåld mot fredliga demonstranter i Frankrike. Macron tävlar med Lukashenko?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. The role of the Azov battalion – founded in 2014 by Andriy Biletsky, the ”white Führer” who is a supporter of the ”racial purity of the Ukrainian nation, which must not mix with inferior races,” is emblematic.

  After being distinguished for its ferocity, the Azov battalion was transformed into a regiment of the Ukrainian National Guard, equipped with tanks and artillery. It preserved the emblem, modeled on that of the SS Das Reich, and the ideological formation of its recruits is modeled on that of the Nazis. The Azov Regiment is trained by US instructors, transferred from Vicenza to Ukraine, flanked by others from NATO.

  Thus, Ukraine has become the ”nursery” of the resurgent Nazism in the heart of Europe.
  https://www.voltairenet.org/article211772.html

 2. Ukrainska nationalister och nynazister arrangerar fackelmarsch i Kiev för att fira nazistiska medarbetares födelsedag (VIDEO)
  https://www.rt.com/russia/511340-ukraine-torchlight-march-bandera/

  Tusentals människor med facklor marscherade genom Kiev på söndagen den första dagen i det nya året för att hedra den ukrainska nationalisten Stepan Bandera som samarbetade med nazister under andra världskriget och deltog aktivt i etniska rensningar.

  • Någon kanske skulle sända länken till regimen i Stockholm och fråga varför de stödjer nazismen i Ukraina med pengar samtidigt som de helt fräckt kallar alla som kritiserar sosse-regimen för rasister och nazister i Sverige? Men ska man vara lakej åt USA så gäller det tydligen att skilja på nazister och nazister….I Ukraina är alltså nazisterna ”goda” men i Sverige är nazisterna ”onda” enligt Löfvens snurriga tankebanor!

   • Kan du ge några exempel på att ”de helt fräckt kallar alla som kritiserar sosse-regimen för rasister och nazister”?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here