Trumps nya försvarsminister: Alla USA:s krig måste avslutas

9
2146
Försvarsminister Christopher Miller, ”Deputy Assistant Secretary of Defense Special Operations and Combating Terrorism, Pentagon”, 23 jan, 2020. Foto: Zachery Perkins, U.S. Army, Defense.gov

Detta är början på en intressant artikel på Newsvoice av Torbjörn Sassersson.

Man har skäl att resa frågan om detta stämmer. I så fall bör något tydligt ske unde de dryga två månader då Trump kvarstår som president.

Notera skillnaden till de krigshökar som Biden & Harris rekryterar!
Två kvinnliga misstänkta krigsförbrytare är kandidater till utrikes- och försvarsminister hos Biden.
Bidens övergångsteam är fyllt av krigsprofitörer, hökar och och företagskonsulter.


Trumps nya försvarsminister: Alla USA:s krig måste avslutas

 

Kommentar av Torbjörn Sassersson. Trump hånas av västmedierna för att han avsatte försvarsministern Mark Esper, men Trumps nya försvarsminister Christopher Miller vill realisera ett av Trumps tidiga löften, att dra tillbaka trupperna från Afghanistan och Irak. Miller skriver i ett memorandum: ”We are not a people of perpetual war – it is the antithesis of everything for which we stand and for which our ancestors fought. All wars must end.”

När Trump avsatte försvarsminister Mark Esper var flera stora amerikanska medier snabba med att fördöma Trump och de svenska ekokamrarna var lika snabba med att kopiera anklagelserna som innehåller en stor portion negativa och nedsättande spekulationer, som påståendet att Trump är en splittrande diktator som egentligen vill starta krig mot Iran.

SVT (9 nov) skriver:

”Trots att Donald Trump med största sannolikhet bara har månader kvar vid makten kan utnämnandet av Christopher Miller få konsekvenser för amerikansk utrikespolitik, skriver New York Times.
Källor inom försvarsdepartementet har antytt att Donald Trump kan komma att inleda någon form av insats, öppen eller hemlig, mot Iran under sina sista dagar vid makten.” – Erik Wikén

Aftonbladet (9 nov) skriver: Trump sparkar sin försvarsminister

”Enligt Mattis är Trump ”den förste presidenten under min livstid som inte försöker ena det amerikanska folket och inte ens låtsas att han försöker. I stället försöker han splittra oss”.
Både Mattis och Esper har varit kritiska till Trumps nedlåtande attityd visavi [mot] försvarsalliansen NATO.”

Föregående artikelLöfven beredd tumma på självbestämmanderätten inom utrikespolitiken
Nästa artikelTal av Charlotte Krook, poet och konstnär: Från manifestationen för Julian Assange och yttrandefrihet i Stockholm 14 november
Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson är en mycket erfaren mediaaman. Han driver den mycket lästa bloggen Newsvoice.se. NewsVoice är politiskt oberoende debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik. Tidningen tror på ett mångkulturellt samhälle både etniskt och tankemässigt. Tidningen fylls med innehåll från frilansande skribenter och debattörer från vänster, mitten och höger samt utanför det konventionella systemtänkandet.

9 KOMMENTARER

 1. Den som verkligen trodde på Trump var senator Richard Black som är en skicklig analytiker. Han har personligen talat med Trump om bl.a. att avsluta kriget i Syrien. Han tror på att Trump verkligen hade intentionen när han blev vald att försöka avsluta USA:s krig utomlands, men att ”the deep state” vill ha krig. Han säger också att Trump tvingades att påbörja handelskriget p.g.a. att hela senaten var emot honom, när han inte ville ha detta, så han hade ingen chans att bete sig annorlunda, i annat fall måste han avgå. Richard Black säger att det är oligarkerna med Soros i spetsen som styr kongressen och vapenindustrin i USA.
  Det är intressant att lyssna på Richard Black, då han är tydlig och pedagogisk. Detta är en intervju i RT för tre år sedan. Redan då menade Richard Black att det skulle vara nästan omöjligt för Trump att avsluta USA:s krig utomlands
  https://www.youtube.com/watch?v=j-PJRUiMdo8

 2. Frågan lyder, om man vill vara välvillig mot Trump, varför utnämnde han inte Miller 2016, utan omgav sig med krigshökar typ Bolton och Pompeo. Trumps position var mycket svag och hans kunskaper bristfälliga. Men det hade varit bättre att ta strid direkt än att fumla och famla i fyra år. Och sedan var han uppbackad av casinomiljardären Adelson som krävde konfrontation mot Iran.

 3. RT intervjuar Richard Black, som arbetat som chef för avdelningen gällande krigsbrott på Pentagon, om varför Trump nu börjar likna mer Hillary Clinton i sin utrikespolitik. R.B. lägger det stora ansvaret på Russiagate i USA, Trump måste bevisa att han inte är allienrad med Ryssland, som han blev anklagad för. Richard Black är väldigt bekymrad över den krigskabinett som Trump börjar omge sig med, där han anser Bolton vara den värsta. Han säger att tidigare har man talat om Bush och Obama doktrinen som betyder regimförändring och nu kan man tala om Bush, Obama och Trump doktrinen.
  Min dotter skrev på ett diskussionsforum att det var märkligt med att man använde Elliot Higgins som en expert när det gällde Skripal i SVT, då hon inte kunde hitta någon annan utbildning än en avbruten journalist utbildning på honom. Genast blev hon beskylld för att vara ett ryskt troll från S:t Petersburg.
  Nu är tydligen Bellingcat expanderat till ett gigantiskt bolag där flera underrättelsetjänster är inblandade och finansierar.
  Att peka ut Ryssland som den stora onda staten i världen, är livsfarligt och superdumt. Det har inneburit att många betraktar Saudiarabien som ett betydligt fredligare och trevligare land att leva i än Ryssland. Man får en helt skev världsbild. Dessutom ökar konfliktnivån, då man anser att Ryssland står för ondska måste den angripas, och inga medborgarprotester kommer att höras vid en sådan attack.
  Ingen vågar klaga på kriget i Syrien för då är man ett verktyg för Ryssland, som Tulsi Gabbard bittert fått erfara. Ingen har väl klagat lika mycket Richard Black på kriget i Syrien, men eftersom han är en krigsveteran och krigshjälte och sann patriot så blir han inte angripen på öppet forum som Tulsi Gabbard blivit.
  Nedan intervjun i RT
  https://www.youtube.com/watch?v=95BwxU7nddA

 4. Jan Nybondas: Ja, motkrav från intressenter som gav kampanjbidrag eller löften mot framtida tjänster om Trump tillsatte vissa poster efter deras önskemål. Den tilltänkte försvarsministern på förhand var ju Michael Flynn som hamnade inför riksrätt efter att han konstaterat att gasbombningarna i Syrien mest största sannolikhet inte hade något att göra med Assad-regimen – blev kallad förrädare av MSM och till och med ekonomen Paul Krugman påstod att han ljög för att smutskasta Hillary Clintons valkampanj – hela den historien visar på djupet av korruption inom det amerikanska etablisemanget. Att John Bolton, möjligtvis Pompeo också, kom med kopplar jag till Rupert Murdoch (Fox), samt Adelson, då han är allierad med det gamla Bush-gardet (Murdoch har sitter ju i samma styrelse som Cheney, Summers, Rothschild, Wooley m fl – Genie Energy som äger oljetillgångar sedan 2011 i de ockuperade Golanhöjderna). När Trump inte ville fortsätta kriget i Syrien, trots påtryckningar från bland annat Macron och som väntat de amerikanska hökarna i båda partierna, och också sparkade Bolton så började Fox vända Trump ryggen – hände redan under sommaren ifjol och inte nu under hösten som vissa medier skrivit om. Tyvärr blev Kushner inte heller någon bra rekrytering, nepotism, då hans intressen verkade vara begränsade till att vara Israel behjälpliga och inte det amerikanska folket.

 5. Nu börjar även Obama gå ut och hetsa till krig. Han sade till The Atlantic att Trump var bara en affärsman, han var inte som ni och jag uppvuxen i en heroisk manlig kultur där John Waynes, Gary Cooper och Clint Eastwood var de som hade betydelse
  Han sa att Trump var den som lät diktaturerna stanna vid makten. Det här är väldigt illavarslande, Obama kommer finnas där vid Bidens sida och hetsa till mer krig. Han lyckades ju bra med att vara den president som startat flest krig i USA:s historia. Han har talets gåva och lyckas vara övertygande. Det var ingen media som skrev om hans krigiska begåvning då han var vid makten.
  Den värsta diktaturen som vi har i Saudiarabien kommer han inte att göra någonting åt, eftersom intäkter från dem betalar flera av USA:s krig. Inte ens några sanktioner mot Saudiarabien då de styck mördar en person på sin ambassad med tydliga bevis.

 6. Sent påtänkt, men det ser i vart fall bra ut. Små steg mot fred, om än sent, måste berömmas.

  Demokraterna kommer nu få fundera på om de vill bli krigsförbrytare, eller inte.

  Jag tror världsfreden kommer 2022, efter att USA bryts upp i fria stater och Israel åtlyder FN:s resolution 242.

 7. Demokraterna vet vad de gör, och kommer inte att lägga om någon kurs, de kommer att bibehålla många Trumpingrepp mot Kina. USA kommer inte att brytas upp, det blir woke vänsterpolitik med klimatångest och höjda skatter för underklassen och internationellt alliansbygge med inkomstbringande sammanträdestjänster för ohändiga pratkvarnar med de rätta kontakterna.

  Dyster klimatvänster; ”ingenting här, ingenting där, häpp häpp!”

 8. Att dra ner den militära närvaron i Irak och Afghanistan till 2500 i respektive land, innebär inte slut på krigen. USA behåller kontrollen över luftrummet och kan bomba när det passar dem. Dessutom är antalet contractors och rena legoknektsstyrkor mycket stort.
  I Erbil i irakiska Kurdistan (norra Irak) bjuder firmor ut sina tjänster. Det är en mångmiljardindustri.
  Många är tidigare USA-militärer.
  Vill Trump ha slut på krigen eller ej? Tja, det kan jag inte riktigt svara på, men den objektiva vrkligheten är den som gäller.

  • Nja, Trump har väljare som vill ha slut på krigen! Men Trump är samtidigt uppbunden till Israels önskan om krigen i Mellanöstern och så har vi det mäktiga militärindustriella komplexet som inte alls vill veta av något slut på de pågående krigen! Och ovanpå allt detta har vi krigshoten för petrodollarn och Deep States intressen för bankmaffians och globalisternas agenda. Ja, detta sammanfattar väl i stort varför det är så svårt att göra något åt USA:s vanvettiga utrikespolitik som ruinerat landet och splittrat befolkningen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here