UNRWA: Israel har tvingat fram falska erkännanden om Hamaskopplingar. Finns annat fake?

8
743

Sverige har nyligen beslutat att återuppta stödet till UNRWA. Utmärkt!

Israel har tvingat fram falska erkännanden om att UNRWA-medarbetare har kopplingar till Hamas, uppger FN-organet i ett uttalande.
https://www.msn.com/en-us/news/world/unrwa-report-says-israel-coerced-some-agency-employees-to-falsely-admit-hamas-links/ar-BB1jzR5h

”FN:s organ för palestinska flyktingar sade att vissa anställda som släppts till Gaza från israeliskt fängelse rapporterade att de hade pressats av israeliska myndigheter att falskeligen uppge att organet har Hamas-kopplingar och att personal deltog i attackerna den 7 oktober.
I dokumentet sägs att flera palestinska UNRWA-anställda har fängslats av den israeliska armén, och att den misshandel och de övergrepp som de säger sig ha utsatts för inkluderar allvarlig fysisk misshandel, skendränkning och hot om att skada familjemedlemmar.

Utöver de övergrepp som UNRWA-personal utsatts för beskrev palestinska fångar mer allmänt övergrepp, inklusive misshandel, förödmjukelse, hot, hundattacker, sexuellt våld och dödsfall bland fångar som nekats medicinsk behandling.”

UNRWA:s kommunikationsdirektör Juliette Touma sade att organisationen planerade att överlämna informationen i den 11-sidiga, opublicerade rapporten till organ inom och utanför FN som specialiserat sig på att dokumentera potentiella brott mot de mänskliga rättigheterna.

”När kriget tar slut måste det göras en rad undersökningar för att undersöka alla brott mot de mänskliga rättigheterna”, sade hon.

De israeliska anklagelserna ledde till att 16 länder, däribland USA, gjorde en paus på 450 miljoner dollar i UNRWA:s finansiering, vilket ledde till att verksamheten hamnade i kris. UNRWA avskedade vissa anställda och hävdade att man agerat för att skydda organisationens förmåga att leverera humanitärt bistånd, och en oberoende intern FN-utredning inleddes.

DN rapporterar att ”Israel har tvingat fram falska erkännanden om att Unrwa-medarbetare har kopplingar till Hamas, uppger FN-organet i ett uttalande. Samtidigt påstår Israels militär att över 450 ”terrorister” är anställda av Unrwa.

Israel riktade sina anklagelser mot Unrwa på måndagen, samma dag som FN-organets chef Philippe Lazzarini försvarade sin organisation i FN:s generalförsamling.https://www.dn.se/varlden/unrwa-israel-har-tvingat-fram-falska-erkannanden-om-hamaskopplingar/

Några belägg för detta har dock Israel inte presenterat. En tillfällighet att Israel rapporterade detta samma dag som Israel släppte rapporten?

Här utdrag ur en annan rapport ”Washington Report on Middle East Affairs skriver
”VITA HUSET bekräftade på kvällen den 11 oktober att president Joe Bidens påstående om att han sett bilder på israeliska barn som halshuggits av Hamas-krigare är falskt.

”Jag har gjort det här länge. Jag trodde aldrig att jag skulle se, ha bekräftade bilder av terrorister som halshugger barn”, sade Biden till ledare för amerikanska judiska organisationer i Vita huset den 11 oktober.

Presidenten upprepade den israeliska regeringens lögnaktiga påståenden om att kvinnor och barn hade halshuggits av Hamas-krigare som under de senaste dagarna tagit över en israelisk bosättning på andra sidan gränsen från Gaza.

Men administrationen backade snabbt från presidentens till synes bekräftelse av en historia som Israel har använt för att rättfärdiga sin pågående masslakt av palestinier i Gaza.

”En talesperson för Vita huset klargjorde senare att amerikanska tjänstemän och presidenten inte har sett bilder eller bekräftat sådana rapporter oberoende”, rapporterade The Washington Post. ”Presidenten baserade sina kommentarer om de påstådda grymheterna på påståenden från Netanyahus talesman och medierapporter från Israel, enligt Vita huset.”
Är (vissa av) Israels rapporter om Hamas övergrepp ”fake”?

För att inte tala om denna bok av den israeliske professorn Ila Pappe Tio myter om Israel.

Kan vi då sätta tilltro till denna rapport om sexuellt våld från ett FN-organ efter 2 veckors besök i Israel  https://www.un.org/sexualviolenceinconflict/press-release/israel-west-bank-mission/
https://www.msn.com/en-us/lifestyle/other/united-nations-report-says-hamas-carried-out-sexual-acts-on-oct-7-attack-likely-continues-to-with-hostages/ar-

Ett team av FN-experter har sagt att det finns ”rimliga skäl att tro” att sexuellt våld, inklusive våldtäkt och gruppvåldtäkt, inträffade under den Hamas-ledda attacken mot Israel den 7 oktober.

Under ledning av FN:s särskilda sändebud för sexuellt våld, Pramila Patten, reste teamet till Israel mellan den 29 januari och den 14 februari och publicerade en rapport med sina slutsatser på måndagen.

”Trovärdiga indicier, som kan tyda på vissa former av sexuellt våld, inklusive könsstympning, sexualiserad tortyr eller grym, omänsklig och förnedrande behandling, samlades också in”, står det i den 24-sidiga FN-rapporten.

Men Patten sade att hennes team inte kunde träffa några offer för sexuellt våld ”trots samordnade ansträngningar för att uppmuntra dem att träda fram”.

Föregående artikelKrönika över mediahändelser
Nästa artikelMedlemskapet i Nato kommer att tära på den svenska självbestämmanderätten men försvarssamarbetsavtalet med USA riskerar att undergräva kärnan i Sveriges suveränitet!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Man ska INTE tro på något som sägs av lögnernas högborg, israel
  Hela apartheid israels historia är grundad i en stor lögn (”Gud gav oss det”; vi är ALLTID offren; och annat blaha blaha). apartheid israel närs av lögner (40 halshuggna barn; Hamas-våldtäkt – bara för att ta senaste lögner som sionisterna kokade ihop).
  Det enda dessa satans mördare vill är att ta hela Palestina – de är jo en samling marktjuvar vi pratar om!
  Och dessa onda själar väjer sig inte för att MÖRDA ALLA PALESTINIER för att fullbörda deras sataniska ändamål.

  OBS: Vi ska inte glömma att Pramila Patten är en sionist springgumma.

  I länken nedan anges en galleri av sionist brutalitet som saknar jämförelse – ingen människa skulle göra detta: https://sonar21.com/palestinian-suffering-in-gaza-passes-human-understanding/

 2. Hycklare är de allihopa!
  Plötsligt så skriker EU-värstingarna ” vi står med det palestinska folket i Gaza”
  samtidigt som de applåderar USA- imperialismens folkmord via vasallstater typ Israel m.fl. lite varstans i världen i syfte att helt förinta en nationell, etnisk, rasmässigt bestämd religiös folkgrupp…ja de förespråkar även tortyr och våldtäkt, mest av allt kväva yttrande- tryck- och mötes friheten….!
  Storskaligt hyckleri av FN:s medlemsländer som i tystnad ser/sett på när Israel bombar sönder ett folk allt för världs-imperialisternas jakt på rikedom. Att tala till en församling är inte detsamma som att aktivt enat agera…kapitalism betyder ruttenhet och dess högsta stadie är imperialism, ett ruttet system= fascism.

 3. ”We have demonstrated to the entire world that our country has now become nothing more than a political colony of Israel, run by a puppet government under the complete control of the pro-Israel Lobby and its financial donors.”

  R Unz, om USAs ”mathjälp” till Gaza

 4. EU står EJ SKIT med Gaza och palestinierna. Det är bara se på deras agerande under dessa 5mån. 5mån av raserandet av Gaza, över 30000döda varav 3/4delar är kvinnor och barn. 70000skadade. Undernäring och huminitär katastrof utan motstycke. Listan är lång OCH utan MINSTA lilla sanktioner ens. Dra åt skogen med EU. Hur fan kan Ursula von parasiten titta sej i spegeln. Det finns EJ ens MINSTA lilla sanktioner på tal. 5mån med död, svårt lidande, hunger svält, huminitära katastrofen, raserandet av Gaza äh vet EJ men detta saknar motstycke i detta största utomhus fängelse. Hur fan i skogen kan dessa EU ledare titta sej i spegeln efter 5mån. DAGLIGEN ligger det 20-30talet ibland 100talet med liksäckar. Men det är ENDAST fåtal medier som visar det riktiga katastrofala eländet och dom ständiga DAGLIGENS liksäckar med barn och kvinnor. Sverige tillhör EJ dessa medier. Detta är folkmord. Senast igår gick Netanjahu och upprepade att invasion av sista fästet Rafah kommer ske närsomhelst, där ca1,5 miljoner internflyktingar trängs i världens alla vidriga förhållanden. Detta folkmord är häpnadsväckande utan motstycke måste jag säga

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here