Varför det mesta som berättas är en lögn. Varför Sverige och Finland måste gå med i Nato

4
1529


Detta är en mycket personlig artikel av  Hans-Jürgen Geese, som först publicerades på  https://www.anderweltonline.com/klartext/klartext-20232/warum-schweden-und-finnland-der-nato-beitreten-mussten/och sedan på https://derimot.no/hvorfor-det-meste-som-blir-fortalt-er-logn-sannheten-er-en-trussel-mot-den-radende-makten. Upphittad och översatt av Rolf Nilsson. Författaren är bosatt på Nya Zeeland och presenteras i den ursprungliga artikeln.

/Sanningen är ett hot mot den rådande makten. 

Varför Sverige och Finland måste gå med i Nato

När jag första gången hörde att Sverige övervägde att gå med i Nato frågade jag våra släktingar i Sverige vad detta handlade om och om det var något att ta på allvar. Vår gammelfaster i vackra Uppsala svarade att svenskarna hade blivit skrämda och nu var rädda för ryssarna. Det kunde mycket väl vara så att en majoritet av svenskarna nu skulle säga ja till denna Nato-anslutning.

Jag kom ihåg att den gode Dirk Pohlmann för ca 10 år sedan hade gjort en dokumentärfilm om amerikanernas manipulationer i Sverige. Filmen var mycket kontroversiell på den tiden, kontroversiell i positiv bemärkelse, med titeln: ”Täuschung – Die Methode Reagan” (Bedrägeri – Reagans metod). Den tyska televisionen vägrade att visa oss denna film, som till slut visades sent på kvällen på ARTE. Man ville se till att så

få tyskar som möjligt såg filmen. Därför vill jag nu be er att se till att så många tyskar som möjligt ser denna film. Upplysning är för närvarande den mest effektiva formen av motstånd. Jag såg denna film igen för några dagar sedan. Ni bör se den här filmen. Ja, absolut. Alla tyskar måste se den här filmen. Ett mästerverk av Dirk Pohlmann, en av de få tyska journalister som verkligen fortfarande förtjänar denna titel. Lova dig själv och mig att du kommer att se denna film av Dirk Pohlmann.

https://www.youtube.com/watch?v=lidwUebHhjl

Du, dina vänner och bekanta kommer då att få upp ögonen. Vad tror ni kan vara orsaken till att den tyska televisionen vid den tiden hade en så obehaglig känsla och aldrig riktigt ville visa filmen?

 

Nedan finns filmen på annan adress.

(länken fungerar, men på tyska och tyvärr bara med tysk textning, ö.a.)

Maktens grammatik

Om du vill lära dig att förstå ett språk måste du kunna språkets grammatik. Om du vill förstå makt måste du lära dig maktens grammatik. För det finns en maktens grammatik. Makt uppstår inte av en slump. I dag är makt en extremt komplicerad konstruktion. Hundratusentals människor arbetar på detta skamliga mästerverk. För det är tyvärr vad det är. Det är därför det är så svårt för människor att se igenom det. Det är därför det är så svårt att försvara sig mot denna makts listiga manipulationer. Dirk Pohlmanns film ger dig en sällsynt möjlighet att se bakom kulisserna. Och att bli förbluffad.

Men inte bara det. När jag såg om filmen stannade jag upp någonstans. Och då klickade det till i min hjärna. Jag fick en aha-upplevelse. USA:s tidigare försvarsminister James Schlesinger fick frågor om Sverige. Schlesinger ställde frågor tillbaka: ”Vilket Sverige? Det politiska Sverige eller det militära Sverige?”

Det finns alltså två Sverige! Åtminstone två. Precis som det finns två Tyskland. Minst två. Och det finns två versioner av England, Danmark och så vidare. Och så nämndes det i filmen att det neutrala Sverige har haft kontakt med den amerikanska militären och NATO sedan 1960-talet. Trots att landet officiellt var neutralt! Trots att det var neutralt!

Hur är det möjligt? Det är bara möjligt eftersom det finns två versioner av Sverige. Det politiska Sverige var neutralt. Medborgarna trodde att Sverige var neutralt. Men det militära Sverige har aldrig varit neutralt. Fråga: Vem representerar det militära Sverige? Svar: Det militära Sverige företräder landets elits intressen. Samtidigt leker det politiska Sverige ”demokrati” med folket. Ett underhållningsprogram med engagerade politiker och engagerade media för att hålla folket nere. Det är också syftet med underhållningsprogrammen. Det tyska språket är mycket precist. (Den sista meningen anspelar på likheten mellan att hålla nere = unten zu halten och underhållning = Unterhaltung, etc.)

Läs gärna Om den dubbla staten: Fallet Sverige. Del I
Om den dubbla staten. Fallet Sverige. Del II

Det militära Sverige

Alla världens arméer har en underrättelsetjänst, och knuten till underrättelsetjänsten finns en avdelning som kallas ”psykologisk krigföring”. De kommer att berätta för dig att avdelningen för ”psykologisk krigföring” attackerar fienden. Det är en lögn. Avdelningen för ”psykologisk krigföring” för i första hand krig mot landets egen befolkning. Det tyska försvarets och NATO:s avdelning för ”psykologisk krigföring” för krig mot dig. Mot er!

Ryska ubåtar i svenska vatten är psykologisk krigföring av den svenska säkerhetstjänsten mot det svenska folket.

Läs gärna ”Det svenska ubåtskriget”: Om hur Sverige lät sig luras i det internationella maktspelet.

Du har ju inte helt av dig själv kommit på idén att Putin är en ond människa. Du har aldrig träffat honom. Kanske har du aldrig träffat en ryss. Ändå är du övertygad om att Putin är ett monster och att ryssar är farliga varelser. Lyssna på hur detta fungerar på dig: ”Ryssarna! Ryssarna! Ryssarna!” Eller hör du kanske tonerna av en balalajka?

Det är resultatet av propaganda från din vänligt sinnade regering. Nej, inte från Scholz. Från den andra regeringen. Du kan läsa om hur detta går till i boken ”Gekaufte Journalisten” (”Köpta journalister”) av Udo Ulfkotte, som tyvärr dog alldeles för tidigt. Boken publicerades 2014. I boken beskriver Udo Ulfkotte hur underrättelsetjänsterna hemsöker medierna för att se till att nyheterna bearbetas på ett sätt som ligger i deras intresse. Du tror väl inte på allvar att medierna kommer att avslöja sanningen för dig. Den är du är överhuvud taget inte kapabel att hantera. Det är därför underrättelsetjänsten skyddar dig från sanningen. De ersätter sanningen med spännande sagor.

Läs gärna Köpta journalister igen

Bara när det inte går att undvika det får man ibland små delar av sanningen. Lite i taget. Som situationen i Ukraina, till exempel. Ukraina var på väg att vinna. Vi höll på att vinna. Ja, ja. Men det var en ren lögn. Och nu blir du efterhand försiktigt förberedd för det faktum att det var ett eller annat oförutsett som hände och som förhindrade detta.

På engelska kallas de specialister som kan vrida och vända på verkligheten så fantastiskt för ”spin doctors”. Ni vet vad jag menar. Det är en man eller en kvinna som tolkar världen åt dig, beroende på vad du vill just då. Numera kallas det också PR (public relations). En gratistjänst från din regering, för att du med ditt lilla förstånd förstår världen är praktiskt taget uteslutet. Det utgår regeringen från. Det är vad dessa specialister utgår ifrån. Och det är därför de hjälper dig. Är inte det bra? De tänker åt dig. De fattar beslut åt dig. Då behöver du inte göra annat än att leka demokrati med Olaf. Medan underrättelsetjänsten ständigt lurar dig. Så har det varit i många, många år. Och du är ändå lycklig? Eller kanske inte? Då så!

Sanningen ur Yanis Varoufakis mun

Yanis Varoufakis var en gång Greklands finansminister. Visserligen bara från januari 2015 till juli 2015. Bara i sju månader. Nåväl. Mannen är en ärlig människa. Han ville helt enkelt inte böja sig. Det visade sig att Varoufakis tyvärr inte var politikermaterial.

 

Det var vid den tidpunkten som Grekland återigen var bankrutt. Varoufakis ville skydda sitt folk. Mot Angela Merkel och hennes hantlangare, bankerna. Merkel och hennes hantlangare ville lura stackars Yanis. Du har ju hört det förut: Bankerna måste skyddas, de stackars bankerna. Och grekerna? Jo, de dumma grekerna måste naturligtvis betala för allt, absolut, även om de var tvungna att sänka sina ynkliga pensioner ytterligare, även om självmorden grasserade i landet. Det spelar ingen roll. Det är pengar som styr världen. Vem bryr sig om vad som händer med grekerna nu? Absolut inte Angela Merkel. Angela Merkel var det perfekta politikermaterialet. Elak, rutten rakt igenom.

Yanis Varoufakis hade inte samvete nog att göra vad de krävde av honom och kastade in handduken. Men en viktig insikt från den tiden har stannat kvar hos mig, och den har fortfarande stor betydelse idag. Efter sitt första samtal i det celebra sällskapet berättade Yanis Varoufakis förbluffad att han inte fick föra anteckningar. Ingenting i skrift. Inga bevis. Kan du föreställa dig det? Varför inget skriftligt? Jag antar att de ville skydda sig själva. De ville inte att något av det här skulle komma ut. De har en slags hederskodex. Ungefär som maffian.

Och det är därför det är så otroligt svårt att hitta bevis för Joe Bidens och hans gangsterkollegors missdåd. Frågan är vilka bevis som kan finnas som Joe Biden inte känner till i Ukraina eller i andra länder. För att utpressa Biden. Därför är den stora frågan: Varför? Varför spenderar Joe Biden fortfarande miljarder dollar på att stödja en regim som har alla kännetecken på en maffia och som aldrig kommer att vinna detta krig? Det verkar inte handla om kriget. Det verkar handla om pengar. Om många miljarder. Penningtvätt. Över 150 miljarder hittills. Och de döda? Vem bryr sig om de döda nu?

”Nato, Nato über alles, über alles”

Nu börjar du förmodligen förstå varför Nato naturligtvis varken kan eller bör upplösas. Nato behövs fortfarande. NATO har inte bara en hemlig armé. NATO har också en sofistikerad underrättelsetjänst. Men det finns förmodligen ett litet missförstånd här. Du har alltid trott att Nato är till för att skydda dig mot ryssarna. Jag ber om ursäkt för detta missförstånd. NATO:s uppgift är att skydda makten i landet från dig. Inte så mycket med vapen. För du kommer ju inte att attackera den federala regeringen med en kniv. Så glöm de bilder av försvaret som du har i ditt huvud. De är harmlösa killar som inte kan göra en fluga förnär. Professionella soldater kallar de sig. Att leka soldat är deras jobb.

De farliga figurerna är de som du inte ser. De farliga figurerna i vår tid arbetar för de militära underrättelsetjänsterna på avdelningarna för psykologisk krigföring. Krigföring mot vem? Mot dig.

Och av denna enda anledning måste alla dessa länder gå med i NATO. Så att man har dem under kontroll. Och det är därför det var och är omöjligt att sluta fred med ryssarna. Är du galen? Då skulle bedrägeriet avslöjas. Det kan inte och får inte hända. Jag är säker på att Putin så småningom har insett detta och funnit sig i sitt öde. Han måste spela den elaka killen. Det är hans roll i detta spelet där folket skall föras bakom ljuaet.

Det är viktigt att inse detta: Alla dessa underrättelsetjänster är kopplade till varandra i nätverk. Och de är i sin tur anslutna till andra nätverk med de faktiska underrättelsetjänsterna. Om man vill försöka sätta sig upp mot dessa maktstrukturer så måste man verkligen komma med helt nya idéer. Hela systemet har blivit nästan perfekt. Så frågan är: Hur många länder i Europa saknas i Nato? Officiellt är det Schweiz, Österrike. Cypern, Irland och Malta. Sverige är ännu inte officiellt medlem i alliansen då detta skrivs. Men det är bara en formalitet som återstår. Fråga: Är alla dessa förment neutrala länder verkligen neutrala? Tror ni fortfarande på jultomten? Det sägs till exempel att Österrike har utvidgat sina förbindelser med Nato och deltar i ”Partnerskap för fred”. ”Partnerskap för fred”. Så trevligt!

Trojanska hästar som kommer i flock

Du kommer nog att inse en sak: Eliten i denna värld kan inte säga rakt ut att du inte spelar någon roll i deras värld, att det inte spelar någon roll för eliten om hundratusentals dör i Ukraina eller om miljoner svälter ihjäl eller dör av sjukdomar. Detta är något som de inte kan vara öppna med. Så hur kan du klandra dem för att de väljer en indirekt metod för att förtrycka dig? Du skulle ha gjort det på exakt samma sätt själv, eller hur? Därför:

Du lever i en värld av illusioner. Du har inte mycket pejl på verkligheten. Det gör ditt liv enklare. För varför vill du egentligen veta om saker som du inte har någon möjlighet att förändra? Och om du hade kunnat förändra dem skulle du snart vara död, precis som familjen Kennedy, Martin Luther King, Olof Palme och andra som försökte.

För inte ens Förenta staternas president kontrollerar underrättelsetjänsten i Pentagon. Bara av den anledningen är det omöjligt att offentliggöra dokumenten om mordet på Kennedy. Då skulle hela denna struktur falla samman. Det skulle avslöjas att den amerikanska regeringen mördade den amerikanska presidenten. Denna andra regering. Därför: Hur många presidenter har lovat att offentliggöra dokumenten? Och? Inte ens Trump kunde göra det. Trots att han hade lovat att göra det. Eftersom Trump bara var president i det ena USA. Men inte i det andra.

Donald Trump var president i en del av USA, men inte i den viktigaste delen där makten finns.

Alla görs till vapen. Allt förvandlas till vapen

Mekanismen för själva maktutövandet kallas ”Weaponizing everything” (allt görs till vapen). NATO är bara det mest uppenbara uttrycket för detta. Exempel på andra varianter av ”Weaponizing everything”: EU är ett vapen mot folket. Grundlagen är ett vapen mot folket. Grundlagen är en bluff. Jomen sa jag  ”människovärde”. Det är skrattretande. Rättsstatsprincipen är ett vapen mot folket. Universiteten. Skolorna. Media, naturligtvis. Miljöfrågan. Den påstådda energikrisen. Till och med barnen är ett vapen mot folket. De mest absurda absurditeter planteras i deras hjärnor i skolor och via digitala enheter för att förstöra dem och deras familjer. Ja, också familjen är ett vapen. Och allt detta är genusideologiska vanvettet. I slutändan är det individen, familjen och folket som ska förstöras. För detta används allt, allt och alla använt som vapen. Allt och alla. Du är omringad. Öppna ögonen! Så du har en fråga? Kommer staten att hjälpa dig? Nej, det kommer den inte att göra. När du verkligen behöver det kommer staten inte att hjälpa dig. Staten är din fiende.

Vem har makten över liv och död?

Det är den avgörande frågan. Om du har den verkliga makten måste du ha kontroll över liv och död. Denna makt ligger i dag i händerna på underrättelsetjänsterna. Dessa underrättelsetjänster skyddar sina marionetter som spelar politiker åt dem. Det är därför politiker som Hillary Clinton och Joe Biden är oantastliga. De står under beskydd av underrättelsetjänsten och polisen. Denna garanti för att de inte kan ställas till svars ger hela det kriminella systemet dess trovärdighet. Och om någon av ledarna skulle avslöjas, ställas inför rätta eller till och med dömas, skulle ingen i systemet kunna känna sig säker. Det var därför Angela Merkel kunde göra vad hon ville. Hon visste att hon var skyddad. Och det är exakt samma sak med Scholz, von der Leyen, Baerbock, Sunak, Macron, Biden och alla dessa brottslingar. Systemet skyddar sig självt. Detta är möjligt eftersom systemet kontrollerar alla maktmedel. Rättssystemet är inget annat än en illusion. Det finns ingen likhet inför lagen.

”Bedrägeri – Reagans metod”

Vad kallade Dirk Pohlmann sin film? ”Täuschung – die Methode Reagan”. Allt handlar om bedrägeri. Tusentals, tiotusentals, hundratusentals människor runt om i världen arbetar för att lura dig. Reklambranschen, PR-branschen, propagandan, Hollywood, alla de digitala branscherna: Allt detta är vapen. Att förvandla dig till en artificiell människa som på kommando marscherar åt vänster eller höger, och idag och imorgon tänker och känner vad den borde tänka och känna. Grattis, du har lyckats nå den mänskliga evolutionens höjdpunkt. Du är den totala idioten.

George Orwell formulerade vår tid i romanen ”1984” i sloganform: Krig är fred, frihet är slaveri, okunnighet är styrka.

Om du inte är införstådd med detta måste du vilja leva på ett annat sätt än de flesta människor omkring dig. Man kan inte bara följa flocken och babbla om demokrati och önska sig den senaste iPhonen i julklapp. Det kommer inte att fungera. Men jag kan trösta dig med detta: Det enklaste är att inte opponera sig. Och att vara mycket lydig. Då måste du acceptera lögner som sanning. Anser du att det är ett problem?

Västvärldens konstruktion av lögner

I den pågående amerikanska valkampanjen är det två två kandidater som framhåller en mycket märklig fördel när de får frågan om varför just de bör väljas till USA:s president. Både Robert F Kennedy Jr. och Vivek Ramaswamyi svarar: ”Jag kommer att säga sanningen.”

Så långt har det alltså gått. Och de har båda rätt. Vad vi här i väst kan observera i maktens övre skikt är den mest depraverade samlingen politiker i mänsklighetens historia. Ändå är det idag, med teknikens hjälp, inte på något sätt svårt att avslöja deras lögner för vad de är. Men de hålls inte ansvariga för sina lögner. För medierna är med på detta lögnaktiga spel. Om medierna hade en gnutta heder i behåll skulle de ha avslöjat dessa politiker. Bedrägeriet skulle ha avslöjats. Lögnerna skulle ha avslöjats för allmänheten. Men i västvärlden är lögner tillåtna inom politiken.

Så i grund och botten upplever vi en moralisk kris. Dessa politiker lever efter normer som din mamma inte ens skulle ha tillåtit dig som barn. Och dessa skamliga figurer tar sig rätten att leda ett helt folk. Dessa vidriga figurer. Till och med Putin skulle jag idag hellre lita på än någon politiker i väst. Kolla själv när Putin sist ljög. Eller ljög Michail Gorbatjov? Han höll sitt ord. En man av heder. Och därför ska vi ge honom sista ordet. För Gorbatjov talade sanning.

Michail Gorbatjov får sista ordet

Den 28 februari 1986 sköts Sveriges statsminister Olof Palme på öppen gata i centrala Stockholm. Gärningsmannen greps aldrig. Olof Palme var det sista hoppet för en generation som ville ha fred och dialog, inte minst med Ryssland. Han fick inte leva.

I slutet av Dirk Pohlmanns dokumentärfilm talar Michail Gorbatjov, en man som kände till sin tids verklighet. Oavsett vad man tycker om Michail Gorbatjov är det en skam att inga representanter från den federala regeringen närvarade vid hans begravning 2022. Så här sa Gorbatjov om Olof Palmes död:

”Jag tvivlar inte på att det var ett politiskt mord. Ett beställningsmord. Ett sådant mord sker inte av en slump, nej.”

Fråga från journalisten:

”Varför tror du att det var ett politiskt mord?

Gorbatjov: ”Om hans vision hade förverkligats skulle den ha gått stick i stäv med mäktiga intressen. Det finns grupper som inte har något intresse av en bättre värld.”

Se dig omkring i världen: Det finns inte längre några män av Willy Brandts, Olof Palmes eller Michail Gorbatjovs kaliber. De skulle bara ha varit en plåga i den teaterföreställning som har iscensatts så konstfullt för oss, och där den sista akten nu spelas. Problemet är följande: Enligt dessa ”mäktiga intressen” som Gorbatjov talade om finns det tyvärr för många människor i världen.

Vi är förvånade: Varför försvarar sig inte dessa människor?

Det är verkligen häpnadsväckande att 99 procent av människorna låter sig manipuleras av en liten så kallad elit till den grad att de inte ens längre vet vad som är höger och vänster, vad som är upp och ner.

Svenskar och finländare måste också tvingas in i detta system. På samma sätt som alla andra européer i väst. De måste skyddas från frihet. För i öst lockar faktiskt friheten. I väst är det slaveri.

Fråga: Har vi verkligen ingen chans? Är det ingen som har en lösning?

Jag har en lösning. Men jag är rädd att ni inte kommer att ta mig på allvar. Men det är okej. En dag kommer du att förstå. Tills dess kan du se min lösning som symbolisk. Ta ett träblock och en hammare. Lägg sedan din smartphone på träblocket och slå på den.”

Nej, jag har ingen smartphone. Jag vet inte heller hur jag kan leva så här. Det måste vara ett mirakel.

Föregående artikelJakartametoden
Nästa artikelPalestinska och ryska fångar i svensk propaganda
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. 👍Måste säga att denna artikel är ett rent Mästerverk👍Jag lovar att titta filmen. MYCKET bra skriven artikel, ett av absolut BÄSTA på länge

  2. Träffsäkert skrivet, bara slutklämmen litet lam, fast det inte skulle skada om tonåringarna slängde sina mobiler.

    Och när dessutom den politiska avdelningen inte ens försöker streta emot utan tvärtom stöder den militära. Det som kunde tilläggas är paranoian hos underrättelsesektorn. De inte bara producerar falskheter, de är själva paranoida intill det komiska, vilket i realiteten blir allt annat än komiskt. Ta Palme som exempel, han var ingalunda på väg att sälja ut Sverige till ryssarna men det var så han uppfattades.

    På den tiden när dagspressen ännu ibland lyckades spana in något av intresse, hände det att de observerat hur statsministern och partiledaren Lipponen hemkommen från Moskva lät sin nygifta fru vänta med köttbullarna då han fann det angelägnare att först avlägga rapport hos USA-ambassaden om vad ryssarna hade på gång. Både politiker och det militära toppgardet hade sedan länge struntat i sitt eget lands intressen då de ville bli medlemmar av vad de uppfattade som eliternas klubb. De sålde ut sitt land och krävde inte ens silverpenningar i ersättning. Attackvapen, ja tack ! Motiveringar och debatt, nej tack !

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here