Zelensky hyr ut sin italienska lyxvilla dyrt till ryssar enligt italienska tidningar

26
3328

Enligt italiensisk press https://www.iltirreno.it/toscana/2022/08/31/news/la-villa-di-zelensky-a-forte-dei-marmi-affittata-ai-russi-1.100081649 hyr Ukrainas president Zelensky ut sin italienska villa till ryssar med en mycket hög hyra. Detta rapporteras också och inte oväntat i RT. Kan detta rentav kallas hyckleri?

Zelensky hyr ut sin italienska lyxvilla dyrt till ryssar enligt italienska tidningar

Den fastighetsmäklare som ansvarar för villan förnekade rapporten, men gav inga bevis med hänvisning till sekretess.

Ukrainas president Vladimir Zelensky har hyrt ut sin lyxvilla i Toscana till ryssar under augusti månad, rapporterade den italienska tidningen Il Tirreno på tisdagen. Samtidigt har Zelensky uppmanat EU:s ledare att neka ryska turister visum.

Ett ryskt par med adress i London har hyrt villan för augusti månad och betalat den furstliga summan av 50 000 euro (50 237 dollar), rapporterade tidningen. Villan, som ligger i kuststaden Forte dei Marmi, köptes av Zelensky för fyra miljoner euro (ungefär 40 miljoner kronor) medan den ukrainska ledaren fortfarande var skådespelare, tillade rapporten.

Bilder som paret publicerade på sociala medier bekräftade att de bodde i Zelenskys fastighet, uppgav Il Tirreno.

Corriere Della Serra, en annan italiensk tidning, kontaktade mäklaren som förvaltar fastigheten, som sade att ”hyresgästerna var inte ryska, men jag kan inte säga mer eftersom integriteten hindrar mig”. Tidningen sade dock att hyresgästerna troligen är av ryskt ursprung, ”men att de sedan länge har fått sin hemvist och kanske även engelskt medborgarskap”.

Ända sedan ryska styrkor gick in i Ukraina i februari har Zelensky uppmanat EU att neka ryska besökare visum. Det ryska folket, sade han till Washington Post tidigare denna månad, ”bör leva i sin egen värld tills de ändrar sin filosofi”.

Redan i mars uppmanade Zelensky specifikt den italienska regeringen att ”blockera alla [ryska] fastigheter, konton och yachter, från Scheherazade till de minsta”, och syftade på en 140 meter lång superyacht som påstods tillhöra en rik rysk person och som låg förtöjd i den italienska hamnen Marina di Carrara.

Alla flygningar mellan EU och Ryssland har stoppats sedan de första dagarna av Moskvas militära operation, och blocket upphävde ett bilateralt avtal om viseringslättnader med Ryssland i onsdags. Upphävandet minskar antalet nya EU-visum som är tillgängliga för ryssar utan att resorna helt och hållet avskaffas.

Förutom Zelenskys villa i Toscana har den ukrainska presidenten och hans inre krets enligt uppgift en omfattande portfölj av offshorefastigheter och tillgångar, inklusive flera dyra bostäder i London.

Föregående artikelUSA:s militär har större klimatpåverkan än Sverige och många andra länder
Nästa artikelAssange överklagar utlämning till USA – där livstid hotar då han avslöjat USA:s krigsbrott. Kanske rentav värre än Rysslands
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

26 KOMMENTARER

 1. Är detta sant helt och fullt har Zelenskyj ett allvarligt ekonomiskt och politiskt attitydproblem.

  Hur kan en ukrainsk showartist och skådespelare (som inte haft Hollywood-kontrakt eller andra större internationella kontrakt) betala 4 miljoner Euro för enbart för en sommarvilla?

  Vi kanske också måste fundera på hur det står till med förre ryske presidenten Dmitrij Medvedevs stora italienska vingård, som denne inte heller på långa vägar kunnat köpa med sin officiella lön han haft sammanlagt i hela sin livskarriär.

  Tyvärr är det en klart tråkig trend ända sedan 1990-talet i de post-sovjetiska ekonomierna att intjänade vinster för privatpersoner och högre chefer etc., bruttomässigt förs ut i astronomiska mängder ur dessa länder och investeras och sparas utomlands. Dessa länder är klart ännu i ett ekonomiskt vilda östern-stadium i kapitalismens stadium, där högre chefer och politiker inte litar på de egna ekonomiska systemen och samhällsstrukturerna och investerar det mesta utanför det egna landet. Tilltro är det som saknas till institutioner och lagar liksom regler i dessa post-sovjetiska ekonomier.

  Fenomenet i sig (även om det är spritt över hela världen) kan väl kallas och kännas igen med ett enda känt sammanfattande ord:

  Londongrad.

  • Vi har även samma fenomen i Sverige där avdankade toppolitiker ”köper” herrgårdar (Person), öar med lyxvillor (Reinfelt) eller blir ”anställda” av oligarker som Soros och kan ”köpa” både slott och herrgårdar (Bildt)! Bara några exempel på korruptionen som tog fart på riktigt efter Ingvar Karlsson som nog var den sista mer ärliga politikern i Sverige.

   • Fast Calle Bildt bor väl i sin frus slottsliknande fästning, hennes familj är väl avsevärt äldre och rikare än hans halländska soldatfamilj? CB bor väl kvar i våningen på Karla 63, är det väl? Han verkar inte vara grävartypen med trädgård. Men vem vet? CB kanske odlade i pojkrummet i svunnen ungdom…

    • Många misstänker att ”Calle” redan när Soros spekulerade sönder den svenska kronan i början av 1990-talet var lierad med Soros…En sorts kumpaner som kostade svenska skattebetalare miljardbelopp. Och nog behövs pengarna då slott är notoriskt dyra att värma och underhålla, särskilt i dessa tider med dyr energi.

     • Det behövs nog lite bevis där. Finnes någon som påstått det och har skrivit om det? Att rota i finansmäns göranden och låtanden i början på 1990-talet blir ofattbart svårutrett! Bildt själv brydde väl sig mest om sin ”högtflygande ubåtskarriär” på den tiden.

      Nå, finans- och kronkraschen hände för korta 30-31 år sedan kring 1991-1992 och är därför rejält juridiskt preskriberat.

    • Nu ”jobbar” ju ”Calle” för Soros sedan många år så nog finns det anledning att misstänka fulspel. Nu är det ju Sverige det är frågan om så någon polisiär utredning lär inte komma på fråga. Märkligt är det i alla fall att ”Calle” var statsminister när Soros härjade som värst med den svenska valutan och ”Calle” införde räntor på 500%…Men det finns ju ingen korruption i Sverige…glömde det!

     • Det var Sveriges Riksbank under Bengt Dennis som kylde ned marknaden med först 75% och sedan 500% styrränta(?) var det väl.

      Regeringen fattar inte sådana beslut, inte heller på den tiden och inte ens Carl Bildt.

      Undrar just hur det gick för den unge mannen? Blev han professor på Harvard, tro?

 2. Hur kan Sveriges miljarder skickas till ett land vars ledare Herr Ze🐽 hyr ut till ryssar? Va? Någon måttet är rågat! Någon borde tipsa Voododarski eller Vinarsleski och Oksanen(ski) om detta. Aktivister som de är så skulle de garanterat brinna för den rätta saken. De skulle göra väsen av sig över detta, bara de visste.

 3. Pro Putin vinkling. Det står faktisk i Il Tirreno att villan inte får hyras ut till ryssar från Ryssland. Men det är kanske inte så kul…

  • Hej Kent,
   Pro Putin finns inte. Det är bara ett nedlåtande uttalande
   från smutskastarvänstern.
   Det är Ryssland man har en positiv inställning till och gillar.
   En annorlunda kultur som står i bjärt kontrast till den USA-dominerade Västerländska liberala demokratin.
   Ryssland med sin rika och generösa kultur som aldrig något borgerskap kunde förvanska.
   Man kan tycka vad man vill, men det var faktiskt kommunisterna som satte stopp för att något sådant skulle ske.
   Det är i det sammanhanget du måste förstå att det aldrig går att älska Ryssland och hata Sovjetunionen på samma gång.
   De två hör ihop. Precis som Ryssland, Ukraina och Belarus är den östslaviska kulturen tillsammans.

   Den onde Zatan från andra sidan Atlanten med sin förtryckande liberala demokrati ska ut ur Ukraina!

  • Tja, som vanligt är sanningen är nog inte intressant för ”Kent” då måste hårklyverierna plockas fram för att skapa en ny ”sanning”. Den som fortfarande inte tror att Zelensky är en korrupt skojare, krigsförbrytare av storformat är nog helt ute och seglar på den förljugna MSM-världens hav av lögner.

 4. Allierade styrkor hackade sig in i ukrainska nationalisters högklassiga försvar i Donbass, den ryska militären tog kontroll över ett stort försvarscentrum för Ukrainas väpnade styrkor i Peskov-regionen, sade Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu under ett telefonkonferenssamtal.
  Samtidigt påpekade han att de ukrainska soldaterna lämnade ett stort antal sårade under reträtten, som fick medicinsk vård av militär personal från RF Armed Forces. Tillsammans med detta noterade chefen för det ryska försvarsministeriet att Ukrainas väpnade styrkor fortsätter att försöka attackera de territorier som kontrolleras av de allierade styrkorna för att ”skapa en illusion av västerländska kuratorers förmåga att genomföra en offensiv”.
  Ryska trupper, med stöd av styrkorna i folkrepublikerna Donetsk och Luhansk, bröt igenom försvaret av Ukrainas väpnade styrkor i Donbass, sade försvarsminister Sergej Shoigu vid ett telefonkonferenssamtal i departementet.

  ”Under de senaste två veckorna har de ryska väpnade styrkorna tillsammans med enheter från folkmilisen i folkrepublikerna Lugansk och Donetsk tagit kontroll över ett stort försvarscentrum för Ukrainas väpnade styrkor i byn Peski. Nationalisternas genomarbetade och konstruerade försvar har blivit hackat”, sa Shoigu.
  Enligt honom, retirerande, hade den ukrainska armén ett stort antal vapen och sårade, som försågs med kvalificerad medicinsk vård av den ryska militären.

  Chefen för Ryska federationens försvarsminister noterade också att den ryska militären hade nått den administrativa gränsen till Nikolaev-regionen i Aleksandrovka-regionen och befriat Blagodatnoye-bosättningen. Samtidigt lider fienden betydande förluster och försöker organisera en offensiv i Nikolaev-Krivoy Rog och andra riktningar.
  ”Jag betonar att denna aktion planerades av Zelenskys kontor med det enda syftet att skapa en illusion bland västerländska kuratorer om förmågan hos Ukrainas väpnade styrkor att genomföra en offensiv”, sa Shoigu.
  På tal om högprecisionsanfall på viktiga militära mål i Ukraina, sade chefen för försvarsavdelningen att under den senaste månaden har 601 enheter av tunga vapen och artillerisystem, mestadels av västerländsk produktion, förstörts och 174 kommandoposter för brigad och bataljon. enheter träffades. Under denna period sköts dessutom 19 flygplan, sex helikoptrar och 188 drönare ner, 226 HIMARS-raketer fångades upp.

  Dessutom minskar tillströmningen av utländska legosoldater. Enligt honom har deras antal minskat med mer än 3,5 gånger sedan starten av SVO, 2 831 militanter har förstörts.
  ”Vi kommer att fortsätta befrielsen av Donbass och skapandet av förhållanden som garanterar Ryska federationens säkerhet,” förklarade Shoigu.

  Om situationen kring kärnkraftverket i Zaporozhye.
  Sergej Shoigu ägnade en separat del av sitt tal åt situationen kring kärnkraftverket i Zaporozhye, som regelbundet har beskjutits av Ukrainas väpnade styrkor med hjälp av västerländska vapen sedan mitten av juli.
  ”Sedan den 18 juli har 29 attacker registrerats, 120 artillerigranater har avfyrats, 16 kamikazedrönare har använts. Samtidigt ljuger de ukrainska myndigheterna öppet om att den ryska väpnade styrkan, som gömmer sig bakom viktiga energianläggningar, beskjuter Ukrainas väpnade styrkor från långdistansartillerisystem.
  Jag förklarar på ett ansvarsfullt sätt att vi inte har några tunga vapen på kärnkraftverkets territorium och i de omgivande områdena. Jag hoppas att IAEA-kommissionen kommer att bli övertygad om detta personligen, förklarade chefen för försvarsministeriet.
  Enligt honom skapar Kiev ett verkligt hot om en kärnkraftskatastrof i Europa genom att slå till mot ZNPP-anläggningarna, vilket är kärnvapenterrorism.
  Han påpekade också att Kiev fortsätter provokationerna, trots ankomsten av IAEA-specialister. Den 1 september besköts inte bara kärnkraftverket i Zaporozhye, utan också missionsmedlemmarnas rörelseväg. Ett försök att ta stationen undertrycktes också, ryska trupper förstörde två sabotagegrupper och självgående pråmar med trupper från Ukrainas väpnade styrkor.
  ”USA och EU tystar medvetet ner situationen runt stationen och uppmuntrar därmed sådana hänsynslösa handlingar. I sin tur gör Ryssland allt för att säkerställa en säker drift av kärnkraftverket i Zaporozhye. Vi hoppas att de objektiva resultaten av IAEA-uppdragets verksamhet kommer att kommuniceras till världssamfundet. Jag betonar att i händelse av ytterligare provokationer ligger allt ansvar för eventuella nödsituationer helt och hållet hos de ukrainska myndigheterna”, avslutade Shoigu.

  Dagen innan begärde den ryska permanenta beskickningen till FN ett möte i FN:s säkerhetsråd den 6 september ”mot bakgrund av den pågående ukrainska beskjutningen av ZNPP”, såväl som ”den hänsynslösa provokationen av Kievregimen som syftar till att störa IAEA:s inspektörers besök på stationen.” Samtidigt tillkännagav IAEA:s generaldirektör Rafael Grossi, baserat på resultaten av den första bedömningen av situationen, den upprepade kränkningen av den fysiska integriteten hos anläggningar på Zaporozhye NPP:s territorium.

  • Kommentar i fel ämne?

   Detta ämne rör ukrainska och kanske ryska politiker och oligarkers privata egendomar man smugglat ut utomlands.

   Kan moderator vänligast omplacera om detta svar ovan mig till det ämne som precist rör det militära läget i Ukraina så detta felaktigt placerade svar inte rör till detta ämne bortom all igenkänning.

   De flesta ryska oligarker bor inte i Ryssland och dess barn går inte på utbildningar i Ryssland. Den högsta ryska kapitalistiska (och väldigt parasitära) elitklassen har i över 30 år fört ut allt de kan till hemliga företag och lika hemliga bankkonton utanför det egna landet, som de inte avser att sluta råna.

  • Tidigare medlem av OSSE:s uppdrag Kochetkov: ”Ingen i IAEA är intresserad av sanningen om beskjutningen av ZNPP”.
   Generaldirektör för Internationella atomenergiorganet (IAEA) Rafael Grossi tillkännagav förlängningen av besöket för delegationen till kärnkraftverket Zaporozhye i Energodar. Som en rysk statsvetare, en före detta medlem av OSSE:s övervakningskommission Alexei Kochetkov, sa till FAN, kommer detta i princip inte att lindra den spända situationen kring kärnkraftverket.
   ”Det finns två grupper av tekniska experter från IAEA. En grupp kommer att arbeta på ZNPP fram till den 4 eller 5 september för att utvärdera situationen. De måste formulera de första frågorna, de första uppgifterna, ge en preliminär bedömning, och sedan ska de förbereda en rapport, säger byråns chef.
   ”Efter det planerar delegationen att säkerställa den permanenta närvaron av IAEA-experter vid fabriken.”
   Samtidigt klagade Ukrainas president Volodymyr Zelensky offentligt över att Ryssland ”inte släppte in oberoende journalister i kärnkraftverket i Zaporozhye tillsammans med IAEA-uppdraget.”
   ”När vi träffade Mr. Grossi i Kiev kom vi överens om att uppdraget skulle åtföljas av journalister från ukrainska och internationella medier så att världen kunde se sanningen, se vad som hände. Tyvärr har detta inte gjorts, även om det utlovades. Tyvärr släppte inte ryssarna in journalister i ZNPP, utan de organiserade en skara av sina egna propagandister. Representanter för IAEA skyddade inte representanter för oberoende medier”, sa Zelensky.
   Zelensky sa också att han väntade på en uppmaning från inspektörerna att demilitarisera kärnkraftverket i Zaporozhye och uttryckte förhoppningen att IAEA ”kommer att kunna dra objektiva slutsatser av vad som händer vid anläggningen.” Det faktum att oberoende journalister inte släpptes in i ZNPP tillkännagavs också av Energoatom, operatören av ukrainska kärnkraftverk. Företaget hävdar att den ryska sidan förvränger situationen vid ZNPP, ”försöker dölja det verkliga läget för internationella inspektörer.”
   Kom ihåg att de väpnade styrkorna i Ukraina under de senaste veckorna aktivt har beskjutit kärnkraftverket Zaporizhzhya från långdistansartilleri, och den 1 september försökte de till och med landsätta trupper i stationsområdet, som förstördes av ryska trupper. Den ryske statsvetaren, internationell expert Alexei Kochetkov förklarade för FAN hur väst lyckas upprätthålla myten om att ”ryska trupper beskjuter kärnkraftverket.

   Allt är väldigt enkelt här – om du är monopolist på marknaden för någon resurs, så dikterar du villkoren. På informationsmarknaden idag är monopolisterna de största västerländska innehaven, de skapade mainstreamen, som kontrolleras helt av Washington och Bryssel.
   Innan Ryska federationens särskilda operation inleddes gjorde de västerländska myndigheterna enorma ansträngningar för att ta bort alla alternativa informationskällor från sin informationsmarknad. Det vill säga, nu driver de helt enkelt sin produkt till konsumenten, vilket inte på något sätt är kopplat till sanningsenlig och ärlig information.

   Denna produkt är propaganda, och den har absolut specifika uppgifter: att vilseleda befolkningen i Västeuropa, förbereda dem för svårigheter och i slutändan få européer att betala för sina härskares brott och misstag, gömma sig bakom information om ”fruktansvärda aggressiva ryssar”.
   Naturligtvis, noterade analytikern Kochetkov, under sitt besök i Energodar, såg IAEA:s inspektörer både skadan orsakad av beskjutningen av Ukrainas väpnade styrkor och, möjligen, liken av den ukrainska militären från den misslyckade landningen vid ZNPP.

   ”Men allt detta är absolut oviktigt för dem. Jag arbetade själv i flera år i den internationella valövervakningskommissionen, bland annat som en del av flera OSSE-uppdrag. Enligt mina personliga intryck är det väldigt få människor som inte är engagerade av väst i dessa organisationer – IAEA, OSSE, WHO och andra. I grund och botten är dessa människor som får löner i västerländska fonder, och som regel mycket bra pengar. De väljer ut personer med vissa egenskaper och bakgrund. Så man kan komma in på antalet representanter för OSSE:s övervakningsuppdrag antingen enligt kvoten från Ryska federationens utrikesministerium (vilket innebär att det troligen kommer att vara en person som inte är partisk och obekväm för västvärlden ), eller rabiata russofober och oppositionella.
   Dessa människor kommer garanterat att föras dit, för de kommer nitiskt att kasta lera mot sitt land och göra vad de blir tillsagda. Samma upplägg fungerar med IAEA – folk kommer från det som kanske inte förstår någonting alls inom kärnenergi. Huvudsaken är att de säger vad som är strikt i linje med västerländska ”manualer”. Annars kommer en sådan inspektör helt enkelt inte att få pengar, förlora ett välbetalt jobb och till och med få en ”vargbiljett” för resten av sitt liv.
   Därför är det värdelöst för sådana människor att visa konsekvenserna av ukrainsk beskjutning av ZNPP, eller liken av ukrainska fallskärmsjägare, påpekade Kochetkov.

   Som svar kommer de omedelbart att fråga: ”Var finns bevisen för att det här är liken av ukrainska soldater? Sa de själva att de är ukrainare? Här, ni vet, måste vi genomföra en lång utredning.
   Liknande situationer uppstod upprepade gånger under kriget i Jugoslavien i slutet av 1990-talet, när kroppar av bosniska militanter fräckt framställdes som ”dödade civila”. Åtminstone spotta i ögonen på sådana ”inspektörer” – allt kommer att vara Guds dagg, – sa analytikern till FAN. ”De här människorna kommer inte för att fastställa sanningen. Nåväl, inga internationella system fungerar nu! Ett verkligt ekonomiskt, sabotage- och informationskrig förs mot Ryssland. Därför utför alla organisationer, även under sken av internationella, vissa militära funktioner.”
   Enligt Alexei Kochetkov är deras uppgift nu att uppnå eftergifter från Ryssland med efterföljande kapitulation.

   Först, för att uppnå en reträtt från kärnkraftverket i Zaporozhye, sedan ett fullständigt upphörande av fientligheterna, sedan kapitulationen av Ryska federationen, och idealiskt sett skulle de i allmänhet vara nöjda med att Ryssland ”dödar sig själv mot muren.

   Därför är det dumt att förvänta sig någon form av objektivitet från IAEA:s inspektörer. Troligtvis kommer de att överföra all information av hemlig karaktär från ZNPP till västerländska underrättelsetjänster, och vi kommer inte att förvänta oss någon sanning från dem, är statsvetaren säker. – Det är ungefär som ”Röda Korset”, som arbetade i Nazityskland under andra världskriget.
   Å ena sidan, en internationell NPO, å andra sidan gjorde de exakt vad de blev tillsagda av Gestapo. Inspektörerna kom inte till ZNPP för att ta reda på sanningen. Alla i den västerländska eliten vet redan sanningen om vem som beskjuter en kärnkraftanläggning – det är dumt att tro att genom att kontrollera anläggningen kommer ryska trupper att beskjuta sig själva. Men det här,
   Minns att chefen för IAEA, Rafael Grossi, som ledde organisationens uppdrag, lämnade Zaporizhzhya NPP på kvällen den 1 september, efter att ha tillbringat bara några timmar på stationen. Tidigare anlände IAEA:s uppdrag till kärnkraftverket i Zaporozhye, dess besök orsakades av regelbunden beskjutning av kärnkraftverket från ukrainsk sida. Som Rysslands president Vladimir Putin noterade skapar dessa beskjutningar ”faran för en kärnkraftskatastrof” med återverkningar för stora delar av Europa.
   https://riafan.ru/23623286-bivshii_chlen_missii_obse_kochetkov_nikogo_v_magate_ne_interesuet_pravda_ob_obstrelah_zaes

 5. ”Den högsta ryska kapitalistiska (och väldigt parasitära) elitklassen har i över 30 år fört ut allt de kan till hemliga företag och lika hemliga bankkonton utanför det egna landet, som de inte avser att sluta råna.”
  Svara

  Äckelpottorna får skylla sig själva om de nu får sina tillgångar i väst beslagtagna av fientliga regimer i väst.
  Okej, de är svikare men Ryssland och Poutin som tänker på de ”sina” har faktiskt lovat ta tillgångarna tillbaka så fort de bara blir görligt på något sätt.
  Ryssland har lärt sig. Jag tror inte nu de kommer glömma oförrätterna från Västvärlden.
  Ryssland behöver inte slava åt väst med billig energi och liknande.
  Ryssland är ett självständigt land och Väst är inte hela världen om nu någon trodde det.

  • Den 1 september, när Ryssland observerar minnet av två militära segrar under XIII och XVI århundraden och mirakulös befrielse från en säker förintelse av angripare, tilltalar patriark Kirill folket med en predikan som är nära relaterad till händelserna som utspelar sig för närvarande:
   Idag styrs människor snarare av ett rationellt förhållningssätt, av vinst- och förlustproblem. Moraliska kriterier är ingen sak i modern politik. Men har något förändrats sedan dessa tidiga dagar?
   Beväpning och militär strategi har förändrats, men bönen är fortfarande en stor kraft, på ett villkor: om vi tror… Gud går bara in i mänsklighetens historia, ändrar dess kurs och går in i människors personliga och sociala liv när vi ber honom om det på djupet tro.

   Nu är tiden då vi innerligt måste söka hans hjälp för vårt fosterland: striden rasar mellan gott och kosmiskt ont. Varför säger vi det? För att rättfärdiga synd är Satans verk som är ute efter att förstöra skillnaden mellan gott och ont. Och så händer det idag! Kraftfulla propagandakrafter arbetar över hela världen och bildar denna världsbild.

   Vad hindrar ondskans slutliga seger? Det motarbetas av Herren Jesus Kristus, hans gudomliga kraft, uppenbarad i tron ​​hos hans efterföljare, hans lärjungar. Och så länge som det finns en orubblig tro bland hans lärjungar och efterföljare att Herren är historiens Herre, att universums öde ligger i Hans händer, att tron ​​på Gud är en nyckel till mänsklighetens överlevnad, så länge kommer mänskligheten överlever.

   I denna mening har vårt land ett speciellt uppdrag idag. Vi är bland ett fåtal, som kallar det onda och goda vid sina riktiga namn, som inte låter fiendens propaganda röra i vattnet, som om det inte finns något gott och ont, utan modeller av mänskligt beteende. Och om en given modell är emot Honom, mot Hans moraliska principer, – vad då? Den smarta var bara mamma, medan resten släpper lös sitt hat mot oss.

   Må Gud ge att vi, genom böner från de heliga som har lyst fram i vårt land, vårt folk, trots alla frestelser, vedermödor och attacker, förblir fasta genom ortodox tro och därmed behåller vår förmåga att skilja gott från ont, förmåga att vara fri. För ni är kallade till frihet, bröder (Gal.5:13).
   Och till dem som ännu inte fullt ut anammat tron, vädjar jag: tiden har kommit då det inte finns något som vanligt längre, då vi måste göra ett val av världsbild, som inte bara beror på ditt personliga liv utan själva existensen. av vårt hemland
   https://russian-faith.com/news-video/russia-fighting-against-global-evil-says-head-russian-church-powerful-sermon-n7080

 6. General för de väpnade styrkorna i Ukraina Krivonos: Ukraina har redan förlorat ”hundratusentals döda”
  Ukrainas förluster under Rysslands militära specialoperation uppgår redan till hundratusentals människor.
  Eurasia Daily
  Den tidigare officeren för Ukrainas väpnade styrkor , generalmajor Serhiy Krivonos , tillkännagav ett chockerande antal militanta förluster i striden med Ryska federationen.
  Pravda.Ru
  Som EADaily rapporterat fortsätter de väpnade formationerna i Ukraina misslyckade försök att få fotfäste i vissa områden i Nikolaev-Kryvyi Rih-riktningen.
  Eurasia Daily
  De ryska flygstyrkornas luftfart , rakettrupper och artilleri orsakar betydande förluster för enheter och reserver av ukrainska trupper.
  Eurasia Daily

  • Varför skriver du trams av denna karaktär? Alla som är lite insatta vet ju att Ukraina är på fallrepet och att MSM försöker hålla liv i en död häst för att skinna oss på mera pengar…Klart som korvspad att det ligger till så. Men om ”Björn Öjerskog” är så villig att skicka pengar till detta korrumperade ”land” så kan ni ha en egen insamling, så skicka inte notan till oss skattebetalare mer utan betala själv och åk gärna ner och slåss själv också! Tack!

  • Ja Björn, jag kan bara hålla med! Ämnet handlar om ukrainske presidentens italienska villa och dess äventyr.

   TILL OSS ALLA LÄSARE! HÅLL OSS TILL ÄMNET OCH DESS URSPRUNGLIGA RUBRIK OCH LYDELSE!

 7. ”Monaco bataljon”
  Ukraina: ”Côte d’Azur är en av världselitens favoritresorter. Därför är det svårt att förstå varför ukrainska miljonärer och miljardärer, som försvagat sitt land i mer än ett decennium, bestämde sig för att ”sitta ut kriget” just här, inför hela världens ögon. Världen, som nu hjälper Ukraina”, skriver tidningen Ukrainskaya Pravda och tillägger att det inte finns någon sämre reklam för Ukraina än de senaste modellerna av Bentley- och Maybach-bilar med ukrainska registreringsskyltar.

  Bland annat sågs Konstantin Zhevago, som är den fjärde rikaste ukrainaren, på en yacht i området. Interpol letar annars efter honom utan framgång misstänkt för bedrägeri genom att ta bort hundratals miljoner dollar från en bank. Oligark Hryhorik Surkis är tydligen också i Monaco.

  Ukrainskaya Pravda skrev tidigare att familjen Surkis lämnade Ukraina i två bilar till Ungern två dagar efter den ryska invasionen. Familjen ska ha berättat för ukrainska tulltjänstemän att de inte exporterade några kontanter från landet, men deklarerade nästan 18 miljoner dollar till ungerska tulltjänstemän.

  Cap Ferrat på franska rivieran, där den rikaste ukrainaren Rinat Akhmetov köpte den belgiske kungen Leopold II:s tidigare palats, har nu förvandlats till den lokala motsvarigheten till ett framstående ukrainskt rikt distrikt. Under några dagars observation spelade ukrainska journalister in minst ett dussin villor där bilar med ukrainska registreringsskyltar kom och gick.
  https://www.youtube.com/watch?v=P2ZOBFFvXFw
  https://mreast.dk/ukrainsk-bataljon-monaco-kaemper-for-ukraine-i-haard-eksil-paa-cotes-dazur/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here