Flytta finalen i Eurovision!

12
1729

Den här artikeln har skrivits av Gunnar Olofsson, som är expert på Palestina-Israel-frågan. Han har arbetat i Palestina. Han är inte ensam precis!

I Aftonbladet har 171 artister och kulturarbetare samma krav och skriver bland annat ”Israel förnekar palestinierna grundläggande mänskliga rättigheter”. Ab: Sverige måste säga nej till Eurovision i Israel. Bland de som skrivit under finns Joakim Thåström, Lo Kauppi, Sven Wollter, Maria-Pia Boethius, Mikael Wiehe, Per Gahrton, Kajsa Ekis Ekman, Dror Feiler, Mattias Gardell, Lena Kallenberg, Robert Nyberg, Mikael Nyberg, Per Salander, Göran Thernborn, Maj Wechselmann och Jenny Wrangborg.

Man kan fråga sig vilka artister och kulturarbetare som tillfrågats men avböjt att stödja denna manifestation mot apartheid och kränkning av mänskliga rättigheter.

Årets final i Schlagerfestivalen, Eurovision Song Contest, i maj är tänkt att hållas i Tel Aviv, Israel.

* I ett land som ockuperar grannlandet Palestina, fördriver människor, förstör deras hem och jordar och bygger bostäder för egna invånare på ockuperad mark. Ett land som med rasistiska lagar förtrycker 20% av sina medborgare.
* Ett land vars armé det senaste året dödat över 290 palestinier, varav minst 55 barn, och skadat över 26.000 (!) människor som protesterat mot ockupationen.

* Själva platsen för finalen, ”Eurovision village”, ligger symboliskt nog där det tidigare låg en palestinsk by, Al-Shaykh Muwannis – en by som 1948 förstördes av Israel.

* Eurovision är ett tillfälle för Israel att försöka framstå som ett fredligt, mångkulturellt och hbtq-vänligt land där alla trivs tillsammans. Det är en förljugen och osann bild av ett brutal förtryck.

* Ställ inte upp på den propagandan!
* Följ maningen från en rad palestinska och internationella artister att påverka så att finalen flyttas till något annat land!
* Kräv av SVT som ansvarar för det svenska bidraget att man inte skickar något om finalen inte flyttas.
* Skriv på de listor och använd de vykort som cirkulerar. Ockupation och förtryck hör inte hemma i Eurovision!

Relaterat.
Manifestation på Sergels Torg för Palestina och mot Eurovision i Israel
Rätt och viktigt att bojkotta Eurovision i Israel.
TILL: ARTISTER OCH SVERIGES TELEVISION BOJKOTTA EUROVISIONFINALEN I ISRAEL 2019.

Föregående artikelFångtransportplan och fler poliser ökar oron för att Assange ska fraktas till USA
Nästa artikelVenezuela-Nytt 3 april: En vändning på gång? Guadió kan arresteras, ryska trupper på plats, mm.
Gunnar Olofsson
Gunnar Olofsson är kirurg och har flera gånger arbetat i Palestina. Han är ordförande i Borås Palestinagrupp och är en landets främsta experter på Israel och Palestina.

12 KOMMENTARER

 1. Marktjuvarnas och barnslaktarnas enhet ska inte vara värd för någonting överhuvudtaget! Alla hederliga människor kommer att bojkotta detta tarvliga försök att tvätta bort marktjuvarna blodiga händer. här är ett av många, många exemplen på detta

  https://electronicintifada.net/blogs/maureen-clare-murphy/eyes-gaza-west-bank-killings-spike

  Total bojkott av marktjuvarna är vägen till avskaffa den sista apartheid regimen i världen.
  Bojkotta marktjuven! Viva Palestina!Död åt sionsimen!

 2. Vänstern, muslimerna och nazisterna förenas elegant i judehat. Jag tror 70-talet är passé. Wollter, Gardell och Ekis på dekis.

  • Fråga : Vad kännetecknar en marktjuv?
   Svar: Marktjuven roffar åt sig och sedan anklagar de bestulna för att vara ”anti” ditt och datt”

   Eftersom allt det som har med marktjuvarna att göra är ett enda stort lögn – från sagor om en fastighetsmäklare som gav dem landet till “existentiella hot” – så ska man inte bry sig när en marktjuv säger sig vara offer för ”hat”. Men marktjuven är så fräck att hen kräver att älskas! Man lever verkligen upp till namnet Hyckleri Gyckleri von Marktjuveri.

 3. Zionismen likt kommunismen är de största folkmördarna mänskligheten skådat. Kommunismen har närmare 200 milj. liv på sitt samvete och vi har ett parti som representerar dem i vår Riksdag. Kommunism och Judaism är så nära förankrat att det är i princip samma ideologi. Detta har Rabbi Stephen Wise själv uttryckt. Sök gärna på youtube; ”Last battle of Europa” (inte Europe). Läs gärna Hans Myrebos bok: De skapade ett blodigt 1900-tal
  https://historisktkorrekt.se/produkt/de-skapade-ett-blodigt-1900-tal/

  • Kommunismen har inte alls några 200 milj liv på sitt samvete. Tvärtom räddade socialismen i Kina många tiotals miljoner liv. Demoniseringen av Kina ökar.
   Utdrag nedan:
   Men hur var då utvecklingen i Kina under Mao? Några nedslag
   ”Kina och Indien stod på ungefär samma nivå 1949, men Indien hade klart högre medellivslängd. Kina utvecklades betydligt bättre under sin slag av socialism än Indien, med betydlig större ökning av medellivslängd, avsevärt mindre fatigdom etc, trots sina misstag.
   ” Enligt uppgifter från Världsbanken var medellivslängden i Kina 36,3 år 1960 , 66,8 år 1980, 70,3 år 2000. Motsvarande siffror i Indien var 44,3 år, 54,2 år och 62,9 år. Medan medellivslängden i Kina ökade med 30,5 år mellan 1960 och 1980, en period då Maos politik i stort sett tillämpades uppgick ökningen i demokratiska, kapitalistiska Indien till 9,8 år. Källa:Världsbanken. World Development Indicators online. I Minqi Li. The rise of China and the demise of the capitalist world economy. New York:Monthly Review Press, 2008).
   * Ur en intervju med den kände vänstermannen och lingvisten professor Noam Chomsky i Counterpunch ”Se på det maoistiska Kina, som alla förväntas avsky. Om man ser på det så sparades 100 miljoner liv jämfört med det demokratiska kapitalistiska Indien, tack vare hälsoprogrammen på landsbygden. 100 000 000 (100 miljoner) människoliv är inget litet antal (motsvarar c:a drygt 15 % av befolkningen, dvs. c:a 1,5 miljoner av Sverige befolkning), och siffran innefattar den stora hungersnöden. Ingen kan tala om det. Och om man ser på de kapitalistiska reformerna så minskade dödligheten mycket kraftigt under Mao, men började plana ut 1979.” Counterpunch

   Likaså den ökade medellivslängden i Sovjet.
   Trots att över 20 milj i Sovjet dog till följd av nazisternas angrepp – men de förlorade. Därmed räddades miljontals judar och andra från död av nazisterna. Under utrensningarna i Sovjet avrättades omkring 700 000 människor, 2-3 % av antalet som dödats i USA:s krig efter Andra Världskriget. USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.

   Kolonialismen och imperialismen – där finns de stora bovarna.

   • Efter WWII var slut, mellan 1945 till 48 så hade Eisenhowers Death camp dödat ungefär 15 miljoner tyskar. Dessa ska naturligtvis inte räknas in som kommunismens offer. Men enligt uppgifter så hade Mao ihjäl ca 60 milj, Röda Khmererna 15 milj., Stalin ca.50milj. inkl. Holodomor där han rekommenderade föräldrar att äta sina döda barn efter han tagit all mat från dem. ”Ryska” Revolutionens offer runt 30milj.
    Fler exempel finns i u-tub länken som jag skrev ovan. I alla röda revolutioner så har det varit ett ”utvalt folk” som har varit överrepresenterade.
    Imperialism är en farsot, däremot hade lokala befolkningsgrupper det bättre under kolonialismen än var de idag har i de länder det handlar om.

    • Det finns inga sakliga belägg för dina uppgifter. CIA-propaganda med all sannolikhet. Hur skulle Stalin kunna döda 50 miljoner, och samtidigt besegra nazisterna samt leda uppbyggnaden av ett efterblivet Ryssland till världens andra supermakt trots 20 mil döda och en väldig förstörelse under Andra världskriget?

     • I Anders Carlssons ny bok ”Resa in i det okända” hävdas att dom siffror som går att få fram ur öppnade arkiv ger ungefär 1,5 miljoner döda i Stalins utrensningar. Naturligtvis är det svårt att veta exakt, men den siffran verkar mer rimlig och jag har svårt att tro att AC bara har hittat på den.
      Påståendet att Stalin skulle ha uppmanat folk att äta sina döda barn säger allt om trovärdigheten hos den som förmedlar det.
      I det belägrade Leningrad lär det ha förekommit kannibalism, men den lär också ha blivit hårt bestraffad.

      Kambodja hade runt 7 miljoner innevånare när Röda khmererna tog makten 1975.
      Jag tror vi kan ganska lätt på Sörens ”fakta”.

  • Pseudonymerna ’Bill’ och ’Sören’ borde diskutera frågan om judarna sinsemellan. Den ena säger det andra, och vice versa – och kommunismen får skulden!
   Bill buntar ihop oss kommunister inom vänstern med nazister. Det finns kommunistiska partier i Israel och det finns judar som är kommunister.
   Sören buntar ihop oss med judar. Det finns kommunistiska partier i hela världen och det finns kommunister som inte är judar.
   Det kvittar vilken religion och nationalitet man har – bara man ställer sig på arbetarklassen av alla nationers/religioners sida, och bekämpar kapitalismen av alla nationer och religioner.

 4. Glädjande nog stödjer många svenska artister bojkotten av Eurovision i Hell Aviv. All heder till dessa som är med och skam till de som svansar för marktjuvarna.

  http://proletaren.se/artikel/brett-artistupprop-kraver-att-sverige-bojkottar-eurovision-i-israel

  Eurovision ska hållas där över 2000 Palestinska BARN har mördats av marktjuvarna och slaktarna som ockuperar Palestina.

  https://www.globalresearch.ca/eurovision-2019-hosted-democracy-worldwide-killed-two-thousand-children/5668197

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here