Från manifestationen till stöd för Julian Assange på Odenplan 11 september!

3
1152

Igår hade stödkommittén för Julian Assange ett av sina många manifestationer, denna gång som ett något mindre möte på Odenplan. Men kolla alla banderoller! Jag delade ut flygblad som många tog emot.

Och lyssna på Sigyn Meders tal!

Filminspelning av Vania Ramirez:

Som följdes av ett tal av Agneta Norberg om rymdkrig. Se och läs talet i separat blogginlägg i morgon.

Vi har noterat att Nobels fredspris gått till insatser för yttrandefrihet. Men man har missat och tiger om Julian Assange, Chelsea Manning och Edward Snowden. Varför inte ge detta Nobels fredspris till Edward Snowden och Julian Assange?

Nästa manifestation är 23/9 på Mynttorget kl 12-13. Kom dit!

Vill också uppmana till en aktuell intervju med John Shipton, Julian Assanges pappa som jag nyligen publicerat. Assanges far – de vill bara mörda min son Julian Assange

 

Relaterat

Varför inte ge detta Nobels fredspris till Edward Snowden och Julian Assange?
Se och hör från mötet på Odenplan 11 september om Frige Julian Assange-försvara yttrandefriheten, och om läget i Chile!
En dag under den brittiska rättvisans dödskamp. Läs om Assanges och Wikileaks stordåd!
Assange-skandalen 10 och 2 år. Sverige och Väst bedriver psykisk tortyr mot visselblåsare! Enligt FN-rapport.
Assange Defense Organisation
Nytt om Julian Assange. Se och lyssna!
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Ögonvittnesrapport av mig och andra från solidaritetsmanifestationer för Julian Assange och yttrandefrihet i London.
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.
Pen International och Svenska Pen: Julian Assange bör inte utlämnas till USA.
INTERNATIONELLT Staty rest i Berlin över demokratiska visselblåsarna Edward Snowden, Julian Assange och Chelsea Manning!
Frige Julian Assange! Öppet brev från två riksdagsledamöter till Europarådet.
Gör som 225 000 andra vänner av yttrandefrihet – skriv på detta upprop till stöd för Julian Assange.
Gula Västarna stödjer Assange. Vad gör svenska journalister?

Fångarna visar större mod och kampinsats för Assange och yttrandefrihet än hela Västvärlden!
På solidaritetsmöte för Julian Assange i London, och vid Belmarsh. Vad säger förre ambassadören Craig Murray?
Craig Murray: Insider-från första dagen i den politiska rättegången mot Julian Assange.
Vår artikel i Aftonbladet “Regeringen, kräv att Julian Assange friges.”
Internationell manifestation för Assange – Soltorget Stockholm 22 februari. Kom, kom!
Sveriges Radio: “Läkare: Behandlingen av Assange liknar tortyr”. Kollegor – skriv på uppropet!
FN-utredare: hög svensk polis fabricerade bevis mot Julian Assange. Sveriges största rättsskandal?
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.

Föregående artikelVarför inte ge detta Nobels fredspris till Edward Snowden och Julian Assange?
Nästa artikelViktigt gap: Européer tycker inte att deras länder är indragna i kallt krig, fast de anser att USA är det
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Hej Anders, hoppas ni kan ta lite beröm. Jag har nämnt det tidigare o säger det 7gen. Ni är verkligen kompetenta, intellektuellt hederliga, modiga och insatta på ett moget sätt, i de utrikespolitiska frågorna. Den el bland de bästa utrikespolitiska webbsidorna. Så nu har jag sagt, och så är det över med det

 2. Netflix lanserar WikiLeaks Smear Job tre dagar innan Assange Court Date
  Source: Caitlin Johnstone
  Netflix kommer att börja streama ett brutalt stridsjobb på Julian Assange och WikiLeaks för sina amerikanska prenumeranter den 24 oktober, bara tre dagar före ett betydande domstolsdatum i Assanges kamp mot utlämning från Storbritannien till USA den 27 oktober.
  ”Du kan strömma We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks på Netflix från och med söndagen den 24 oktober 2021 kl. 12.00 PT / 3 AM ET”, rapporterar Netflix Schedule.
  We Steal Secrets var en ”dokumentär” som nu är så föråldrad efter utgivningen 2013 att en av dess centrala karaktärer, Chelsea Manning, refereras till med ett dött namn i sin helhet. Varför välja detta specifika ögonblick för att släppa det?
  Det är väl inte alls meningsfullt om tidpunkten inte medvetet var inriktad på att skada Assanges rykte i den nation vars regering försöker utlämna honom för att avslöja sina krigsförbrytelser. Assanges domstolsdatum i oktober fastställdes redan i augusti och Netflix meddelade inte sina planer på att börja strömma den här filmen förrän för två veckor sedan.
  När allt kommer omkring var We Steal Secrets så otrevlig i sin snurr att inte bara WikiLeaks-anhängare som World Socialist Website och journalisten Jonathan Cook panerade det som ett smuts på den tiden, men WikiLeaks själv gjorde sig besväret med att publicera en rad för rad vederläggande av propagandaförvrängningens berg på filmaren Alex Gibney.
  ”Titeln (’We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks’) är falsk”, skriver WikiLeaks i början av sitt svar. ”Det innebär direkt att WikiLeaks stjäl hemligheter. Faktum är att uttalandet görs av den tidigare CIA/NSA -chefen Michael Hayden i förhållande till amerikanska regerings spioner, inte i förhållande till WikiLeaks. Detta är en oansvarig förtal. Inte ens kritiker i filmen säger att WikiLeaks stjäl hemligheter. ”
  ”Gibneys senaste utgåva-We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks-är något annat igen”, skrev World Socialist Website 2013. ”Den 130 minuter långa funktionen är ett politiskt stridsjobb mot Julian Assange och samsas med media och amerikanska regeringskampanjer mot WikiLeaks webbplats. Om Gibney har flyttat till höger eller helt enkelt avslöjat de ödesdigra begränsningarna av hans liberala ”oppositionella” åsikter är en fråga för en separat diskussion. Hur som helst är hans nyaste arbete ett försök till desinformation. ”
  ”En bra dokumentarist har till uppgift att väga tillgängligt material och sedan presentera det som är möjligt så ärligt. Något mindre är i bästa fall polemiskt, om det ställer sig på dem som är tysta och svaga, och i värsta fall propaganda, om det ställer sig på dem som har makt, ”kritiserade Jonathan Cook då.
  Detta skulle inte vara första gången som Netflix har hjälpt till att sprida berättelser som främjar det amerikanska imperiets intressen, eller det andra, eller det tredje, som redan har kört uppenbart propagandistiska ”dokumentärer” som främjar kejserliga intressen i nationer som Ukraina, Ryssland, Egypten och flera om Syrien. Netflix har också tecknat avtal med Obamas och med brittiska kungligheter.
  Så de ser inte precis ut efter den lilla killen, som från ett företag värt uppskattningsvis 229 miljarder dollar borde inte komma som någon överraskning.
  En sådan öppen förenkling av världens mäktigaste regering i sin kampanj för att fängsla en journalist för obekväm journalistisk verksamhet är ändå en särskild förkastlig. Om det finns en hälsosam mänsklighet i framtiden kommer den med skräck att se tillbaka på den globala smutskampanjen mot Assange och WikiLeaks.
  https://www.blacklistednews.com/article/80973/netflix-to-launch-wikileaks-smear-job-three-days-before-assange-court.html

 3. House Intelligence Committee Seeks Answers from CIA on Plot Against Assange

  Ordföranden för House Intelligence Committee sa till Yahoo! Nyheter om att kommittén har bett Langley att förklara rapporter om planer på att döda eller kidnappa WikiLeaks -utgivaren.
  Adam Schiff, ordförande för U.S. House Intelligence Committee, sade på tisdagen att kommittén har begärt information från CIA om rapporterade planer på att mörda eller bortföra Julian Assange, den fängslade WikiLeaks -utgivaren.
  Schiff sa till Yahoo! Nyheter om att begäran redan har gjorts till byrån men vägrat kommentera om CIA ännu har svarat, rapporterade nyhetssajten.
  Schiff agerade efter att ha läst en Yahoo! historia förra månaden som bekräftade och utökade tidigare rapporter från ett spanskt rättsfall om att CIA på allvar diskuterade att döda eller överlämna Assange.
  Assange står nästa vecka inför ett amerikanskt överklagande av ett beslut i januari från underrättens domare Vanessa Baraitser att inte lämna ut honom på grund av en hög risk för självmord. USA försöker upphäva beslutet att Assange är för sjuk för att skickas till ett amerikanskt fängelse. Amerikanska åklagare hävdar att Assange är en malingerer.
  Assanges advokater tänker ta upp CIA: s planer. Yahoo! rapporterade tisdag att ”advokater för Assange avser att ta upp frågan om vad de anser vara CIA: s oegentligheter och hävdar att att återvända honom till ett land där några högsta tjänstemän en gång planerade att kidnappa honom stärker domarens slutsatser om risken för självmord och borde vara en ytterligare grund för att avslå den amerikanska utlämningsbegäran. ”
  Baraitser, som hörde vittnesbörd i Assanges utlämningsförhandling om CIA -komplott mot honom, visade liten oro, till och med sympati med byrån och skrev i sin dom att ”om anklagelserna är sanna visar de en hög oro hos de amerikanska myndigheterna angående Assanges pågående verksamhet. ”
  CIA -tomten mot Assange diskuterades på högre nivåer i Trump -administrationen och initierades av Trumps CIA -chef Mike Pompeo, Yahoo! rapporterad. Schiff var en bitter fiende av Donald Trump. Yahoo! rapportering nämner att diskussioner om dolda åtgärder mot Assange redan hade diskuterats i Obama -administrationen, förmodligen av Obamas CIA -chef John Brennan.
  Rädslan för att han skulle kunna mördas går tillbaka till minst oktober 2010, då Obama CIA vägrade att säga om det fanns sådana planer efter en begäran om frihet i informationslagen. Denna tweet är från för elva år sedan:
  CIA vägrar att bekräfta eller förneka planen att mörda WikiLeaks -redaktör; öppen regering-Obama-stil http://is.gd/gLvcn
  – WikiLeaks (@wikileaks) 6 november 2010
  https://www.globalresearch.ca/house-intelligence-committee-seeks-answers-cia-plot-against-assange/5759160

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here