Glöm inte 11 september 1973, 2001, 2003… ! Nygamla uppgifter om 11 september 2001.

72
5900

Idag kan man troligen bara läsa enstaka artiklar om terroristattacken 11 september i New York och Washington (Pentagon) för 22 år sedan i våra massmedia, och än mindre om statskuppen i Chile för 50 år sedan. Inget nämndes på SvT Nyhetert

* Den 11 september är ett minnesvärt datum!

Den 11/9 1297 vann skottarna det viktiga slaget vid Stirling Bridge över engelsmännen.
Den 11/9 1973 skedde kuppen mot Chiles folkvalde president Allende – en av de många statskupper USA stött
Den 11/9 1978 avled Sveriges främst Formel 1-förare Ronnie Pettersson av en fettemboli efter en benoperation, efter att ha skadats i en tävling.
Den 11/9 2003 dog Anna Lindh efter mord.

Osama bin Laden var USA:s man från början.

Sedan år 2000 har antalet personer som årligen dödas i terrorattacker stigit kraftigt, enligt Global Terrorism Index analyser. Man menar att den största förändringen sedan ”9/11” är att den jihadistiska terrorismen har spridit sig och blivit alltmer fragmenterad. Den har också blivit blodigare.

Sedan år 2000 har antalet personer som årligen dödas i terrorattacker stigit kraftigt, enligt Global Terrorism Index analyser. Medan nästan 2.000 personer dog i terrorattacker år 2000 hade antalet ökat med 550 procent till 33 000 personer under 2015. Därefter en nedgång till ”bara” 15 000 personer 2018. Global Terrorism Index 2019. Briefing. Den främsta terroristgruppen enligt rapporten var talibanerna – en mycket tveksam benämning på talibanerna, som befriat Afghanistan från angriparna USA/NATO/Sverige.

Antalet dödade till följd av terrorism beräknat på detta sätt är högst 1 % av antalet dödade till följd av USA:s direkt och indirekta krig sedan 2001: 2, 4 miljoner döda i Irak Irak – ett krig byggd på lögner, med 2,4 miljoner döda., 400 000 i Syrien, 200 000 i Jemen 200 000 dödade i Jemen på grund av kriget., samt dödade i Afghanistan och Libyen. En stor andel av dessa har dött till följd av USA:s stöd till terrorister Och 40 000 beräknas ha dött till följd av USA:s sanktioner mot Venezuela. här.

USA:s krig efter 2001 har dödat minst 3 miljoner människor – 1000 gånger fler än vad som dog till följd av attentatet 9 september 2001. Hur rapporteras detta i pressen?

Är det för stötande att skriva ”Medan Al Quaidas terrorhandling 11 september 2001 innebar insatser av ett fåtal större flygplan mot få centrala mål innebär USA:s militära insatser ed dödande i folkrättsvidriga av 1000 gånger fler en annan, värre typ av terrorhandlingar.”

Nygammalt om 11 september 2001

Flera som uppger sig ha undersökt frågan menar att den officiella versionen inte stämmer. För egen del är jag inte tillräckligt insatt för ett definitivt ställningstagande. Finns ett bra faktainriktat bemötande av kritikernas synpunkter? Jag återger nedan två inte helt aktuella, men troligen tämligen representativa uppgifter.
1. Den kände debattören och förre biträdande finansministern Paul Craig Roberts publicerade artikeln ”The Official Story of the Collapse of WTC Building 7 Lies in Ruins” (Den officiella historien om byggnaden WTC 7 ligger i ruiner). Han skriver:
En forskargrupp vid universitetet i Alaska och i Nanjing University of Science and Technology, släppte 3/9 resultat från en fyraårig studie av kollaps av World Trade Center Building 7 den 11 september 2001. Detta är den första vetenskapliga undersökningen av byggnadens kollaps. ”Den huvudsakliga slutsatsen i vår studie är att brand inte orsakade kollapsen av WTC 7 den 9/11, i motsats till slutsatserna från NIST och privata ingenjörsföretag som studerade kollapsen. Den andra slutsatsen är att kollapsen av WTC 7 var ett omfattande fel som innebär att varje pelare i byggnaden drabbades nästan samtidigt. ”

Lägg märke till tre saker: (1) det har tagit 20 år att få en verklig utredning av förstörelsen av en byggnad som anklagats mot muslimska terrorister, (2) det enda sättet att ”nästan samtidigt misslyckande i varje kolumn i byggnaden” kan ske är genom kontrollerad rivning, och (3) detta anmärkningsvärda fynd rapporteras inte i de etablerade medierna. The Official Story of the Collapse of WTC Building 7 Lies in Ruins.

Han menar förstås att detta förhållande bör undersökas vidare. Och det är långt ifrån första gången som kollapsen av WTC 7 diskuteras.

II. Dolde specialåklagaren Robert Mueller (han med ”Russiagate”) Saudiarabiens försök att dölja hjälp till terroristerna som ska ha genomfört attentaten 11 september? Stöd för den bedömningen finns i en artikel av den undersökande journalisten Paul Sperry i konservativa Washington Post. New York Post: Robert Mueller helped Saudi Arabia cover up its role in 9/11 attacks: suit
Överlevande har öppnat ett mål för att få detta undersökt i USA. Han skriver bland annat ”I Washington sade FBI-agent John Guandolo att Saudiarabiens dåvarande ambassadör, Prins Bandar bin-Sultan, borde ha behandlats som en terrorist-misstänkt. Prins Bandar kallades ofta Bandar-Bush på grund av sin mycket nära relation till Bush-familjen. I stället för att förhöra dessa misstänkta saudier ställde dåvarande FBI-chefen Robert Mueller för FBI-agenter till förfogande när saudier evakuerades från USA efter terrorattackerna.”

Inte heller detta är nytt – men inte heller detta är utrett!

_____________________

USA stödde statskupp och terrorism i Chile 1973.
Idag kan man gråta över eller få nya kämpakrafter av militärkuppen 11 september 1973 i Chile under ledning av general Pinochet. Kuppen var inspirerad av och hade stöd av CIA, det USA:ägda storbolaget ITT och USA:s regering. Detta är ett av flera exempel på att USA har bidragit till störta demokratiskt valda regeringar, denna gång efter president Allendes andra valseger med ökade röstsiffror.

DN skrev korrekt för några år sedan ”Medan övergreppen pågick och president Allendes döda kropp bars ut från presidentpalatset, fick juntaledaren Augusto Pinochet och hans generaler uppbackning av mäktiga amerikanska affärsintressen och underrättelsetjänsten CIA.” Minst 3 200 personer dödades och 50 000 torterades enligt mer officiella uppgifter, och hundratusentals flydde. DN tillade i sin artikel att ”hundratusentals torterades (USA utbildade sydamerikanska militärer i tortyr) eller tvingades fly från Chile. I Sverige bor 45 000 människor med chilensk bakgrund.”

I Chile hade USA:ägda gruvbolag investerat 1 miljard dollar och skickat hem sju gånger så mycket i vinst. Affärsintressen från USA var framträdande i 18 av de 20 största bolagen i Chile. Före Allende hade Chile hade då en minskad bruttonationalprodukt 1967-70 och en arbetslöshet på 20-25 %. Efter valsegern 1970 där Allende i spetsen för ett vänsterblock fick 37 % av rösterna började man infria vallöftena som innebar nationalisering av den USA-dominerade kopparindustrin, andra industrier och banker och en betydande jordreform.

Trots motstånd och sabotage från den ekonomiska eliten ökade tillväxten fram till 1972 och de ekonomiska skillnaderna minskade. Vid valet i mars 1973 ökade vänsterblocket till 43% av rösterna.

Under militärjuntans första år skedde omfattande privatiseringar, statsutgifterna minskade (utom till militären), prisregleringar avskaffades och inflationen uppgick till 375 %, då högst i världen. På mindre än ett år hade priset på bröd ökat 36 gånger, reallönerna halverades och över 80 % av befolkningen hade passerat fattigdomsgränsen. Den chock-terapi som genomfördes under Pinochet med stöd av Nobelpristagaren Milton Friedman kom sedan att bli närmast mönsterbildande i många länder, via IMF, Världsbanken och USA:s finansdepartement (”Wahington Consensus”). Detta är väl omvittnat i böcker av bl.a. förre Nobelpristagaren och förre vice VD för Världsbanken Joseph Stiglitz, Naomi Klein och i boken ”Debt, the IMF and the World Bank” av Toussaint & Millet. Och Pinochet satt kvar vid makten i 15 år och var på väg att ställas inför rätta då han dog 2006.

 

Noam Chomsky om 11 september 1973.
”Antag att planen 11 september hade bombat Vita huset och dödat presidenten, etablerat en militärdiktatur, dödat tusentals och torterat tiotusentals, snabbt satt upp en tortyrcentrum. Antag att man hade stött upprättandet av diktaturer på andra håll samt dragit ned landet (USA) i en stor ekonomisk depression, och sedan använt skattepengar för att lindra detta. Har detta hänt? Ja det hände 11 september 1973. Och vi (USA) var ansvarigt för detta – och därför händer det inte. Det var Allendes Chile. Därför kan man inte vänta sig att massmedia skriver om detta.”

* Läs boken ”USA som världspolis”!

Några USA-stödda statskupper mot demokratiskt valda regeringar efter Andra Världskriget.
Det finns inget land i världen som stött tillnärmelsevis så många militärkupper i demokratiska länder som USA. Utrikespolitiskt har USA tydligt visat att landet inte är för demokrati. Man kan kritisera och angripa diktaturer som står självständiga i förhållande till USA, som Irak, Libyen och Syrien men inte andra (Egypten, Tunisien, Bahrain, Saudiarabien, Pinochets Chile och alla de militärdiktaturer som USA stött/etablerat i Sydamerika och även i Sydostasien.) Några demokratiskt valda regeringar som USA störtat i statskupper.
-Mossadeq i Iran 1953;
-Arbenz i Guatemala 1954;
-Sukarno i Indonesien 1965;
-Allende i Chile 1973;
-Sihanouk i Kambodja 1970;
-USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada 1983;
-USA understödjer statskupp en i Venezuela 2002, och erkänner, omedelbart och officiellt, kuppmakarna som de nya representanterna för landet. Problemet för USA var att kuppen misslyckades;
-Den folkvalde presidenten Aristide kidnappas i Haiti av USA 2004 och skickas till Afrika. En statskupp genomförs, med USA:s stöd och många Aristide-anhängare mördas eller fängslas;
-Zelaya i Honduras 2009;
-Stödet till den egyptiska militärens statskupp mot Morsi 2013.
-Stödet till statskuppen i Ukraina i februari 2014
-Statskuppsförsök i Venezuela 2015. -Statskuppsstöd i Bolivia 2019 -Statskuppsförsök mot Maduro i Venezuela 2019.

Sammanfattning
* Terrorism i alla former, även statsterrorism, måste fördömas
* ”Kriget mot terrorismen” visar att detta krig ej kan vinnas bara med brutala militära medel.
* ”Kriget mot terrorismen”, där USA:s regering givit tortyren och brutaliteten ett aktuellt ”västerländskt” ansikte har sannolikt ökat rekryteringen till terrororganisationer av Al Qaida-typ.
* Fakta visar att USA:s regering samarbetar med islamistiska fundamentalister och bidrar till att störta folkvalda regeringar (fler exempel finns än Chile) när det passar.
* Behöver inte ”Världens folk” reell demokrati, samarbete och medmänsklighet i stället USA:s terrorismbefrämjande stormaktspolitik?

Demonstration mot USA-imperialismen i Stockholm i september 2013.

Låt oss åter resa den parollen. Det är ännu viktigare idag!

Föregående artikelVästvärldens falska berättelse om Ryssland och Kina
Nästa artikelUttalande från Nationella Kommissionen för Mänskliga Rättigheter Chile-Sverige, inför 50-årsdagen av militärkuppen i Chile!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

72 KOMMENTARER

 1. Allt tyder på att 9/11 är ett jobb utbröt av CIA/Mossad. Den officiella förklaringen om att det var Al Qaida som regisserade det från nån grotta i Afghanistan är en saga för vuxen. Byggandet som faller utan att bli attackerade. BBC journalist som 20 minuter innan säger på live TV att ”building number 7 behind me has fallen”, rika och stam medlemmar som stannade hemma, de dansade sionisterna som kom för att dokumentära eventet, mm, mm. Allt detta har dokumenterats och avslöjats av 9/11 truthers och andra som menar att 9/11 kommissionens rapport är en mörkläggning, inget annat.

  https://www.globalresearch.ca/911-after-18-years-hard-evidence-cannot-prevail-over-a-transparent-official-lie/5688559

 2. Vad gäller 911 och Flygplanen mot World Trade Center m.m, så kallades alla andra åsikter tidigare för konspirationsteorier. En del av mina vänner sa, att vi såg ju flygplanen, utan att tänka vidare hur husen kunde kollapsa så fort. Sedan finns mycket annat, som är mystiskt.
  En av dina gamla vänner, död sedan några år – Brage Norin – skrev mycket om detta när han levde. Till slut var det tydligen bara jag som diskuterade.
  Bror Kajsajuntti

  • Men debatten verkar leva vidare. Jag har inte satt mig in så mycket i frågan. Kennedymordet är inte uppklarat för alla efter 56 år.

   Ja, jag har hört att Brage har gått bort, så trist.

 3. Allt tyder på att 9/11 är ett jobb utfört av CIA/Mossad. Den officiella förklaringen om att det var Al Qaida som regisserade det hela från nån grotta i Afghanistan är en nattsaga för vuxna. BBC journalist som 20 minuter innan säger på live TV att ”building number 7 behind me has fallen”, rika och stammedlemmar som stannade hemma, de dansade sionisterna som kom för att dokumentära eventet, mm, mm. Allt detta har dokumenterats och avslöjats av 9/11 truthers och andar som vet att 9/11 kommissionens rapport är en mörkläggning, inget annat.

  https://www.globalresearch.ca/911-after-18-years-hard-evidence-cannot-prevail-over-a-transparent-official-lie/5688559

 4. Det finns film på de plan som flög in i WTC, man vet vilka de 19 saudiska flygplanskaparna var, man vet att de gick på flygskola och inte intresserade sig för det svåraste momentet, att landa. Man vet vilka deras offer var. Sen finns det en liten detalj om en mindre byggnad bredvid, som också störtade samman utan direkt flygplanskrasch. Det vetyder inte att där finns bevis för en sammansvärjning som sen kan klistras på totalförloppet, det betyder att de inte vet exakt hur det gick till.

  Trots det vet vi att tvillingtornen föll därför att saudiska terrorister flög kapade flygplan in i dem, och att det fortfarande är huvudnyheten beror på att det var det huvudsakliga förloppet.

  • Just så Ron. Det som ”9/11 is the Hoax of teh 21st Cnetury” (någon ljusskygg typ) skriver: ”Allt tyder på att 9/11 är ett jobb utbröt av CIA/Mossad.” är sånt som ljusskygga konspirationsteoretiker bruka skriva.

   • ”(någon ljusskygg typ)”

    Specialgäst med ’rätt’ åsikter för den är bloggen. Med rötter i Mellanöstern tycker jag det låtit som. Tveksamt om hen kommer bli så väldans nöjd med vår nya utrikesminister. Jag tror inte hon är så pro-palestinsk som den avgående Margot Wallström varit. På något vis har jag hela tiden kopplat Margot Wallström till Olof Palme. Som om de kom från samma skola. Men liberal politik är föränderlig och följer tidens dynamik och vi kommer får se skillnad på Sveriges förhållande till Främre Orienten. Jag känner mig ganska säker på det. Inte för Socialdemokraterna vill, men för att de måste för att kunna regera landet. De gamla ”arbetarpartierna” är fortfarande en maktfaktor men har tappat betydande av sitt stöd jämfört med tidigare. En översiktsbild ger entydigt beskedet att väljarflykten gått till de socialkonservativa. För Socialdemokraterna gäller numera anpassning till borgerligheten. Hen och övriga får försöka leva med det om de vill ha någon socialistiskt inriktad politik överhuvudtaget.

  • Man vet också ett ett purfärsk pass tillhörande ”al Qaida” hittades i en sopkorg i New York City. Alla annat brann ner. Men passet som hade ett svart bälte i judo och karate kunde rädda sig självt och landa mjukt i en soptunna.

  • Man vet också ett ett purfärskt pass tillhörande ”al Qaida” hittades i en sopkorg i New York City. Alla annat brann ner. Men passet (som enligt anonyma källor i regeringen) hade ett svart bälte i judo och karate kunde rädda sig självt och landa mjukt i en soptunna mitt i NYC.

  • Betvivlar nog få. Byggnad 7 är omdiskuterat. Jag är inte tillräckligt insatt för att ha någon säker åsikt.

   • Jag har för mig flygplanen var fulltankade. Det avgjorde förödelsen. Det blir lite atombomb över det. Inget klarar den enorma hettan av tusentals liter brinnande flygfotogen. Betong blir till mjöl och kraftiga stålbalkar mjuka som kokta spagetti. De visste var det skulle sikta. Lite över mitten på byggnaden. Den ej skadade överdelen krossar med sin tyngd och rörelseenergi allt under sig ända till det kommer till fasta marken. Nine-eleven måste vara den värsta terrorattack världen någonsin skådat i ett tillstånd av icke världskrig. Ingen vill nog uppleva det igen.

    • En av kaparna hade kastat ut sitt pass från cockpiten innan kraschen. Passet hittades i närheten av Tvillingarna. I perfekt skikt. Och WTC 7 ramlade ner av solidaritet.
     …Värsta terrorattack världen skådat? Vad sägs om bombningen av Serbien, Irak, Libyen..

     • Det är en annan definition. Terrorbombning är ingen terrorattack. Det är snarare en krigshandling mellan stater. Terrorattack har till uppgift att framkalla rädsla för att uppnå politisk förändring. Terrorattack riktas också nästan uteslutande mot oskyldiga civila. Således hade terrorattacken nine-eleven ett politiskt syfte. Attacken framkallade ”kriget mot terrorismen”. Terrormakarna kan inte varit omedvetna om det. Resten är långa diskussioner jag inte är beredd att ge mig in i. Terrorism har sin födelse i de radikala Jakobinernas styre efter Franska Revolutionen. Att med skräck framkalla lydnad.

    • Ingen koll arbetarklass! Men fortsätt tro på MSM och Washingtons sagor! Stålbalkar blir inte alls som gummi samtidigt i hela byggnaden. WTC-7 sprängs vilket NIST ignorerar.

     • ”Stålbalkar blir inte alls som gummi samtidigt i hela byggnaden.”

      Det har jag aldrig påstått. Hur skulle de kunna bli det när flygplanet träffar en eller några våningar? Men där det träffade räcker. En kedja är aldrig starkare än dess svagaste länk. Jag vet inte alls vad MSM och Washington säger om saken. Jag använder min egen erfarenhet och förnuft. Det som rör teknik har jag hygglig kontroll på.

      Tvillingtornen hyser jag inga tvivel om. Det finns alltför många vittnen som såg vad som hände. Även TV-kameror där filmsekvenser kablades ut över hela världen. Men allt var inte lika tydligt. Rapporter och mediebilder på vad som hände i Pentagon lämnade alltför många frågetecken. Sedan var det också ett kapat plan som tvingades ned till buklandning av passagerare tror jag. De blev genast hjältar i dramat. Jag följde händelserna på TV då. Hoppas jag kommer ihåg allt korrekt. Exakt vad som hände i Pentagon borde vara hemligt. Det kan vara anledningen till konspirationsteorierna som ganska snart började blomma ut.

    • Du gör inte rätt analys. Du har inte tillräckliga kunskaper i fysik helt enkelt. Du framställer arbetarklassen som okunnig och lätlurad.
     Jurister i New York har nu funnit tydliga bevis på att tornen har fallit på grund av att rivningen förberetts. Många har medverkat i terrorbrottet, men ingen har dömts.
     Nu är faktiskt en s.k. Federal Grand Jury på gång.
     Googla Lawyers’ Committee for 9/11

    • ”Betong blir till mjöl och kraftiga stålbalkar mjuka som kokta spagetti.” Har du verklig erfarenhet av det du beskriver?

     • Hej Dag Nilsson
      Det är arbetarklass här.

      Jag är en praktisk människa och då förstår man lättare sånt där även om man kan ha fel ibland.

      Jag sökte på betongs värmetålighet och fann då enligt nedan att vid 300 grader tappar betongen sin hållfasthet.
      Långt mer än 300 grader blir tyvärr hettan när tusentals liter flygfotogen plötsligt antänds i en byggnadskonstruktion.
      Rödvärme på stål får du vid cirka 700 grader och då blir det också mjukt och smidbart.

      Den kraftiga hettan från den exploderande jumbojeten fick byggnaden att rasa.
      För mig finns inga tvivel om den saken.
      Diverse politiska konspirationsteorier bryr jag mig mindre om även om jag håller med om att där fanns viss mystik då där förekom en attack på Pentagon som inte precis öppet redovisades. Inga bilder därifrån vad jag kan minnas.

  • Jag tror heller inte på konspirationer och därför betvivlar jag den s.k officiella konspirationsteorin om att 19 muslimska terrorister genomförde denna aktion själva.
   Det är inte bara alla tvivel kring WTC7 som gör att jag är av annan åsikt, det handlar om många andra konstigheter bl.a om planet som kraschade i Shanksville där inga kroppsdelar har hittats.
   Vid andra flygplanshaverier ser det helt annorlunda ut, exempelvis MH17 utanför Hrabove där kropparna ligger utströdda utan att ens någon verkar blöda.
   En stor krater med bara små förvridna metalldelar utanför Shanksville gör att jag mer tror på Sanningskommisionens idéer om ett fjärrstyrt plan lastat med explosivt innehåll.
   Nedslagsplatsen ser mer så ut.

   • Intressant att kunskaperna om 9/11 här på Global politics, verkar vara så låga. På Youtube finns (än så länge) massor av material om alla omöjligheter och konstligheter som omger terrorattacken. De kanske mest välgjorda programmen kommer från Architects&Engineers for 9/11 truth. En organisation som samlar över 3 000 arkitekter, byggnadsingenjörer och säkerhetsexperter av skilda slag, och som alla kräver en ny utredning eftersom de anser att tre skyskrapor av den kalibern, omöjligen kan kollapsa till följd av de flygplansattacker de utsattes för. De var i själva verket byggda bl a för att klara just sådana händelser. Det ter sig synnerligen osannolikt hur man än vrider på saken, men kanske särskilt det faktum att byggnaderna föll i princip i fritt fall, är något går helt på tvärs med Newtons lagar om krafter och motkrafter. WTC 1 o 2 – som var nästan en halv kilometer höga – föll som sprutande fontäner uppifrån, ner till grunden, på runt tio sekunder. Detta trots att åttio våningar inunder, var helt intakta. Brandmän hade arbetat sig upp till sjuttioåttonde våningen strax innan kollapsen, utan att rapportera någon extrem hetta. Flygplansbränslet brann dessutom upp vid själva träffen och kunde omöjligen orsaka den hetta som krävs för att smälta stål. Och så vidare. Den enda logiska förklaringen till dessa kollapser, är att de måste ha varit grundligt apterade för sprängning, vilket antagligen utfördes under de nio föregående månaderna, då omfattande hissrenoveringar genomfördes i båda byggnaderna.

    • ”Flygplansbränslet brann dessutom upp vid själva träffen och kunde omöjligen orsaka den hetta som krävs för att smälta stål.”

     Tusentals liter flygfotogen kan omöjligt brinna upp på några sekunder. Flygplanen exploderade inuti byggnaderna och de träffade våningarna blev till en smältugn. Byggnadskonstruktionen kollapsade i de träffade våningarna och de övre intakta delarna föll rakt ned av jordens dragningskraft och krossade allt under sig inklusive de fallande våningarna när de till slut nådde marken. Kvar blev en jättehög av betong och järnskrot.
     Hur svårt ska de vara att förstå?

     Byggnaderna sprängdes genom dynamitaptering i hisschakt utan någon upptäckt det?
     Det är vad jag kallar konspirationsteori.
     Jag tror inte det ens skulle fungera. Aptering måste ske på strategiskt valda bärande delar. Företrädesvis i byggnadernas hörnor men även längs sidorna. Sprängningen kan heller inte göras osynlig. Först detonerar laddningarna med explosioner och dån. Sekunderna efter rasar byggnaden nedåt mot marken. Om sprängningen är rätt utförd alltså. Den halvkilometer höga byggnaden skulle vid felaktig sprängning kunna falla åt sidan som en fura och förstöra hela stadsdelen. Nu skedde inte det därför bottendelen var helt intakt när kollapsen blev högt upp i byggnaden.

     • Arbetarklass! För det första brinner inte fotogen i tillräckligt hög temperatur för att bilda en smältugn. Men även om vi föreställer oss att den övre delen av tornen kollapsade p g a flygplanen, så hade de 80 våningarna nedanför ändå inneburit en motkraft som skulle ha bromsat upp fallet successivt. Om man studerar kollapserna kan man tydligt se hur den fortsätter neråt i närmast fritt fall, på endast tio sekunder. Det är en fysikalisk omöjlighet att något sådant skulle ske spontant. Man kan dessutom se att den övre delen av WTC 1 först börjar tippa över lite grann. Ändå fortsätter kollapsen sedan i en exakt och rakt nedåtgående rörelse i fritt fall, där gigantiska stålbalkar slungas horisontellt, initialt uppemot hundra kilometer i timmen, som en fontän.

   • Självklart! Det tar veckor för sprängexperter att räkna ut och placera ut laddningarna korrekt för att få det resultat man ser på filmerna!

   • Ännu besynnerligt: samme Silverstein tecknade en försäkring för WTC7 mot just en terrorattack i juli månad 2001! Sedan så kammade samme Silverstein 3 miljarder dollar från försäkringsbolaget. Men så fort sådan fakta i målet kommer upp, sår finns det de som genast ropar ”konspirationsteori”. Vill man komma åt sanningen ska man fråga ”vilka tjänade och fortfarande tjänar på 9/11. Då inser man att etta var ett insider jobb!

    Från 9/11 till Corona-2020 – allt för att realisera världsregeringen som styrs av ni vet vilka

    https://www.globalresearch.ca/terrorists-viruses-dystopian-progress/5723566

    • De hade kanske kunnat ro hem lögnerna i NIST-rapporten om de inte gapat över för mycket! Att spränga WTC-7 var ett strategiskt misstag men berodde sannolikt på att ett tredje plan nog var tänkt att träffa den byggnaden men den kom aldrig. Så vad gör man med en byggnad som är fylld med sprängmedel och bevis? Man spränger den också och hittar på en helt osannolik historia om att WTC-7 brann så mycket att det kollapsade. Att en del tror på att WTC-7 kollapsade av att det brann lite på taket visar väl antingen på en naivitet utan gräns eller total okunskap om hur skyskrapor är byggda och hur motståndskraftiga de i verkligheten är! I Kina t ex brann en skyskrapa som en fackla i flera dagar utan att rasa utan det utbrunna stålskelettet stod kvar efter branden!

 5. I uppräkningen av plutokratins våldtäkter på demokratin och rättsstaten saknas den mest förödande. Det skedde visserligen före andra världskriget men dess följder lever vi med än idag. Det var tillsättningen av en ”nyttig idiot” som kansler i Tyskland.

  ”On January 30, 1933 Hitler was named the Chancellor of Germany. Before that his candidacy had been thoroughly studied by American bankers. HjalmarSchacht went to the United States in the autumn of 1930 to discuss the nomination with American colleagues. The Hitler’s appointment was finally approved at a secret meeting of financiers in the United States. He spent the whole 1932 trying to convince the German bankers that Hitler was the right person for the position. He achieved the goal. In mid-November 1932 17 German largest bankers and industrialists sent a letter to President Hindenburg expressing their demand to make Hitler the Chancellor of Germany. The last working meeting of German financiers before the election was held on January 4, 1933 in Köln at the home of banker Kurt von Schröder. After that the National Socialist Party came to power. As a result, the financial and economic ties of Germany with Anglo-Saxons elevated to a higher level.”
  https://www.voltairenet.org/article187508.html Anglo-American Money Owners Organized World War II by Valentin Katasonov VOLTAIRE NETWORK | MOSCOW (RUSSIA) | 7 MAY 2015 

  Som fransman kan man inte undgå att tänka på hur Emmanuel Macron kom till makten, så uppenbart riggat som presidentvalet har varit.

 6. Några jurister förmåddes granska 9-11. De fann att bevisen borde räcka för att sammankalla till en s.k. Grand Jury.
  Nu tycks allt vara klappat och klart. Ett förmöte skedde skedde den 7 sep https://noliesradio.org/archives/167826 lösen : 911justice och ett sker i kväll https://noliesradio.org/archives/167921 lösen 911truth .
  Just nu har vi ett pågående ”Public master class” i Zürich med ”höjdare inom rörelsen som Honegger och Ganser.

  Kan verkligen ”våra” media fortsätta låtsas som att inget sker?

  Här är 6 omvälvande minuter från Pentagon: https://mega.nz/#!qY1zRYbS!8lpFLn6udDgFefmL6nJSjuvZlKDKnxZyn8yhnGsxzKo
  Jag räddade filmen innan den försvann från YouTube.

  Nu ser jag mötet i Zürich på YouTube.
  https://youtu.be/kZ-n_TFapkA
  Just nu är det Honeger. Hon är en riktig pärla.

 7. Håller nog med Ron och Anders Åberg här. Det finns nämligen ganska många insiders och visselblåsare från CIA som inte heller betvivlar huvuddragen av operationen. Personer som annars opponerar sig starkt mot sitt lands utrikespolitk. Thomas Drake, Susan Lindauer, Philip Giraldi, Ron Unz, Ray McGovern för att nämna några.

  Däremot finns det flera outredda omständigheter där man givetvis kan tala om konspiration eller mörkläggning. Vilken var Israels och Saudiarabiens roll ? I båda länder fanns det personer som kände till och även hjälpte till. Personer som visste vad som var på gång. Exakt vilka och hur omfattande stödet var är ännu okänt. Det har flera av de nämnda CIA-källorna bekräftat men de känner inte heller till detaljerna. De jublande palestinierna som USA-medier talade om var ju faktiskt israeler vilka även hamnade i förhör. Givetvis kan det inte uteslutas att någon inom CIA eller FBI inte heller har rent samvete. Men det är klart att det fanns folk utanför förövarnas krets som visste vad som var på gång.

  Med WTC-7 kan det förhålla sig si eller så. Byggnaden kan ha sprängts av kretsar som hade finansiella förluster att räkna med eller vinster att kamma in.

  • Det finns naturligtvis goda skäl att tvivla på en så gigantisk konspiration som denna i så fall innebär. Problemet är bara att ju mer man sätter sig in i alla de anomalier som omger 9/11, framträder en bild som inte kan tolkas på något annat sätt än just som den största konspirationen i världshistorien. Kommersiella flygplan av den typ som hävdas, klarar till exempel inte att flyga i full hastighet – mer än 900km/tim – så nära marken, utan att brytas sönder. Det måste militära plan till. För att inte tala om alla de telefonsamtal som påstods komma från passagerarna i de kapade planen. Dessa kan omöjligen ha ringts, i alla fall inte 2001. De flög på för hög höjd och alltför för snabbt, för att kunna få stadigvarande kontakt med markstationer, om ens någon.

   Att Donald Rumsfeld gick ut i TV och annonserade att 3,2 triljoner dollar (ca 17 000 miljarder kronor) fattades i CIA:s budget, är givetvis också märkligt. Särskilt med tanke på att det plan som påstods ha träffat Pentagon, lyckades med bedriften att i full speed göra en helt omöjlig gir runt byggnaden och träffa precis den avdelning som ålagts att ta reda på vart alla dessa pengar tagit vägen. Efter 9/11 var det ingen som längre frågade om den saken. Att kaparna fanns på plats, råder det väl inga tvivel om. Frågan är dock om de någonsin klev ombord på de ”kapade” flygplanen. Det finns inga bildbevis på den saken, mer än ett odaterat klipp. Susan Lindauer – en av visselblåsarna – var visserligen övertygad om att det faktiskt fanns kapare, vilket kanske berodde på att det pratades väldigt mycket bland CIA:s personal om det kommande dådet, flera månader innan det skedde. Ändå gick BBC senare ut med att flera av kaparna ännu befanns i livet. De flesta av dessa Saudiarabiska medborgare har dessutom visat sig stå på CIA:s lönelista. Men Lindauer har också delat uppgifter från en vän till henne på NSA, som berättat att det nattetid mellan tre och fem, gick mer eller mindre ett lämmeltåg av lastbilstransporter de sista nio dagarna innan 9/11, då man ska ha installerat ”whatever they put in there” i byggnaderna. Så även om hon tror att kaparna gjorde sin del av operationen, är hon lika övertygad om konspirationen som sådan. Hon hävdar t o m att hennes chef fick fyrtio miljoner som tack för sin medverkan.

   Det finns inte heller några piloter som vågar gå i god för att de skulle klara den flygoperation som krävdes, för att i full speed pricka in tornen. Och om inte erfarna piloter tror sig klara uppdraget, hur ska vi då se på frågan hur kaparna – som aldrig ens flugit ett jetplan – lyckades klara biffen?

   En annan av alla dessa anomalier är frågan om planet som aldrig nådde sin destination, p g a att kaparna övermannades av de modiga passagerarna. Dick Cheney sa i ett skede att han personligen beordrade nedskjutningen av detta plan, vilket alltså motsäger den rådande förklaringen. Men det stannar inte här. Hela flottan av amerikanska fighterjets var påpassligt på övning i Alaska denna dag, och det fanns bara fyra plan kvar som skulle kunna genskjuta de kapade planen. Dessa hade order att inte lyfta. Men när tre plan hade kraschat på sina respektive destinationer, och ett fjärde hade kapats och försvunnit ur kurs, var det såvitt jag förstår en fighterjet som mot givna order jagade ifatt och sköt ner det. Något som Dick Cheney sålunda först försökte ta åt sig äran för, innan den officiella förklaringen blev den heroiska övermanningen av kaparna. Men när planet väl kraschat utanför Shanksville, Pennsylvania, fanns inte en tillstymmelse till vrakdelar, likdelar, flygplansstolar, eller någonting som helst från detta plan, annat än små rester inte större än en plånbok. Bara ett hål i marken. Den mest sannolika teorin är därför att planet måste ha varit lastat med samma märkliga sprängämnen som fick de tre tornen att pulvriseras till damm. Och att planet egentligen skulle ha träffat just byggnad sju i worldtrade center – som alltså kollapsade på under sju sekunder senare under eftermiddagen, trots att det bara brann lite på ett par våningsplan. Bränder som i princip slocknat vi den tiden.

   De saker jag redogör för här – plus mycket, mycket mer – finns väl dokumenterat i ändlösa filmer, klipp och böcker. Problemet är att MSM från dag två lade locket på till hundra procent. Istället gick man omgående ut med historien om Usama Bin Laden och Al Qaeda utan tillstymmelse till bevis, mer än historien om kaparnas så kallade pilotutbildning, och en av kaparnas pass, som på det mest osannolika sätt hittades av FBI på en gata en bit bort från WTC. Detta samtidigt som i princip allt i form av inredning, hissar, skrivbord, telefoner – och inte minst de mer än tusen personer som ännu saknas – från WTC, fullständigt pulvriserades. Det hela ter sig lite för osannolikt för att man ens med bästa vilja kan finna en plausibel naturlig förklaring. Också med tanke på de unga israeliska Mossadagenter, som först anhölls men sedan släpptes, för att på uppdrag av Mossad ha filmat evenemanget och dansat på gatan av lycka när planen flög in i WTC.

 8. ett flygplan ?????? störtade i pentagon,, bilder visade byggnaden som demolerades, papper låg lite varstans i kratern????? flög planet på luft ????? endast två av 64 kameror fungerade vid nedslaget ?????? ingenstans fans spår av värme eller eld ????? terorier påstår en missil

 9. Jag är aktiv i Folket i Bild. Tidigt tog jag upp om att det här skulle kunna vara något att skriva om, men ingen minns nog det. Det allmänna var att ”vi ska akta oss för konspirationsteorier”. Men varför inte utreda det från grunden: ”Är det här konspirationsteorier?” Jag har följt med det mesta från början min numera avlidne vän Brage Norin från Boden. som fysiker kunde han gå i grunden med det mesta. Men i Sverige vill vi inte tro på sådant.
  Bror Kajsajuntti

 10. Motivbilderna talar även för att den allmänt beskrivna historien är riktig. Ron Unz har berättat att han beroende på olika omständigheter rörde sig mycket i de nykonservativa kretsarna. Hans omdöme är att de inte skulle ha kunnat tänka sig ett dåd mot sig själva som detta. Man bör betänka att det ju samtidigt framstod som den yttersta inkompetens från regeringens sida. Ett nederlag och en skamfläck större än någon annan att inte ha kunnat avvärja ett dåd som detta. Bush lyckades vända det till sin fördel men han kunde även ha misslyckats om oppositionen hade vägrat att spela med.

  Dessutom lär det vara dokumenterat att Bush gnisslade av ilska hela vägen fram till attacken mot Afghanistan. Han ville ju attackera Irak och inte Afghanistan, ”kan ni för böveln inte hitta en koppling till Saddam Hussein, det måste finnas en sådan” påstås han ha sagt. Och när man väl angrep Irak trodde allmänheten i USA att det förhöll sig just så, det hade medierna sett till.

  För vad det kan vara värt stöds historien av avhopparen från al Qaida med pseudonymen Aimen Dean. När nykonservativa i USA kläckte ur sig att ett nytt Pearl Harbor skulle behövas för att kunna angripa Mellanöstern hade ledare inom al Qaida kommenterat ”vi skall ge dem ett”. Och här sammanfaller al Qaidas och Israels intressen. Den sistnämnda ville se en splittrad och försvagad arabvärld. Al Qaida ville bygga ett kalifat men insåg att de egna krafterna inte skulle räcka till. USA:s krigsmakt skulle behövas för att rasera de sekulära arabstaterna.

  Att angreppet sett ur terroristernas synvinkel gick osannolikt bra enligt plan är en livligt debatterad fråga. I det debattklimat som råder i dagen USA där medierna ljuger 24/7 speciellt i utrikesfrågor måste man ha förståelse för att allting misstros och det leder till en kaotisk debatt. Att planen flög in i tvillingtornen finns dock dokumenterat från så många synvinklar och så många personer att det väl ändå inte kan ifrågasättas. Om någon kan förklara att planen inte flögs på regelrätt vis är det inget som hindrar.

 11. Tack Gunnar Johansson för din gedigna genomgång som ger mycket ny information kring det som många av mina vänner kallade för konspirationsteorier, eftersom vi alla sett flygplanen. Jag läste det mesta som min numer döde vän Brage Norin skrev, som jag dock inte har kvar. Nu fortsätter detta på denna blogg och kanske är frågan så stor, att den inte går att föra ut till vanligt folk?
  Men hur ska man kunna döma dessa brottslingar i en ”världslig domstol”? Ska vi enbart se detta som ett förspel till det kommande kriget? Och är det då någon idé att sprida det vidare på Facebook. Inga av mina vänner kommer att läsa det utan att kalla det för ”fejk-news”.

 12. Man behöver beakta bara två saker:
  – det har inte någonstans inletts någon rättsprocess, alltså har inget lands regering vågat sätta sig emot Förenta Staternas myndigheter, fast medborgare fån ett antal länder strök med.

  – det vittnesmål som Klas la fram 12 september, 2019 at 05:30
  MAJOR GENERAL 911 WHISTLEBLOWER
  https://m.youtube.com/watch?v=T2XV3Edd2dc
  Dessa 20 minuter är all tid som man behöver ägna åt frågan för att veta att attentaten var en falskflaggad operation styrd från Vita huset.

  Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta innan någon regering vågar öppna en rättsprocess, i synnerhet då det mesta av bevismaterialet sannolikt har hunnit förstöras, då många hinner dö av diverse orsaker (främst ålder) under snart 20 år, och då mycket redan har troligen hunnit preskriberas.

  Trump är viktig i sammanhanget ty han lär redan från början ha sagt att den officiella sagan om tornens kollaps inte är sann, att han har envisats förkunna att dominerande media ljuger och för att han har helt nyligen upprepat att USA borde aldrig ha gått in i Irak eller i regionen.
  Lyckas han få igång rättsmaskineriet (det räcker med att han signalerar att han inte kommer att sätta käppar i hjulen) är han snudd på säker på att bli omvald, ty allmänheten – och inte minst soldater på alla nivåer – är trött på krig som bygger på lögner.
  Han kunde exempelvis sätta dit Mueller genom att först på något sätt få igång en ny utredning om mordet på JF Kennedy, som Mueller påstås ha varit med om att mörklägga, och sedan få ingång en utredning om 11/9, som samme Mueller påstås har varit med om att mörklägga genom att lägga ner målet.
  Att Epstein åter hade arresterats tycks mig falla in i ett troligt scenario av inbördeskrig bland eliten och diverse skumraskmiljöer. Sex är alltid med i maktstrider, speciellt inom världspolitiken. Vilka som var den egentliga måltavlan kommer vi däremot troligen aldrig att få veta.
  Sexskandalerna trodde dock kunna spela den amerikanska så kallade ”moral majoritet” (= Trumps väljarbas) i händerna, och det kunde vara anledningen till att de hände.

  Man får inte glömma att även religiösa dårar (en viktig del av D. Trumps väljarstöd) är patrioter och att ett så monstruöst dåd mot det egna folket är mer än vad de flesta kan svälja, oavsett politiskt hemvist (förutom, möjligen, fascister, nihilister, sionister och vissa trotskister).

  Novembervalen ”over there” kan bli tillfället för vissa att bryta tystnaden.

  Jag är annars förbluffad av nivån på faktaresistens hos de svenska grindvakterna.

 13. Kina – och Mao – stöttade Pinochet. Det eftersom de var emot realsocialismen.

  • Vid den tidpunkten var Usa mkt generösa till teknologiskt samarbete med Sovjet och hade ju öppnat upp mot Kina som du vet.
   I Sovjets fall finns det synnerligen starka skäl att misstänka att Usas plötsliga enorma beredvillighet att sälja sin högteknologi till dom berodde på att Sovjet hade en hållhake på Usa.
   En av Usa självförvållad hållhake som hade med Apolloprojektet att göra.
   Huruvida Kina var informerat av Sovjet vet jag inte men det är ju en möjlighet att lockande samarbete med Usas högteknologiska sektor låg i vågskålen och att det inte var endast av ideologiska skäl som dom stödde Pinochet. Läge för kohandel så att säga.
   Fler exempel som kan röra sig om kohandel mellan supermakterna:
   De i tiden överlappande konflikterna i Nicaragua och Afghanistan.
   Brzinzki Nicaragua 0-1 och Brzinzki Afghanistan 1-0

 14. Jag tittade igenom kommentarerna kring något jag tidigt kommenterade.
  Jag skriver dock än en gång: Det är skrämmande hur makthavarna manipulerar oss.

  • Det finns flera intressanta läsare kommentarer, varav:
   Katherine on September 12, 2020 · at 8:52 am EST/EDT
   Covid-19 is the Second Coming of the Nazi’s Gleichschaltung.
   One cannot grasp the totality of control during the Third Reich if one does not grasp the concept and the very quick deployment of Gleichschaltung in 1933-34.
   One explanation:
   “Gleichschaltung was the process of the Nazi Party taking control over all aspects of Germany. It is otherwise known as coordination or Nazification. The process primarily took place between 1933-1934.”

   What this leaves out is that Gleichschaltung also meant the Nazification ALL aspects and entities of German civil society. That is, all previously civil entities now became enitites controlled by the Party. All cultural, sports, educational, religious, professional, scientific organizations—everything was now ruled from within the Party. Many people don’t understand that the economy, too, was controlled by the Party, not the State. The concentration camp system was under the control of a section of the Nazi Party.

   The greatest resistance to Gleichschaltung arose within local governments.

   I see Covid-19 as bringing about Gleichschaltung 2.0 on an international scale.
   Unfortunately it appears that local entities, both governmental and nongovernmenta, have fully bought into the totalitarian plan. They don’t realize it, of course. I guess . . . Now the masks worn on every Main Street of the USA to me look comparable to the red-black Nazi banners that festooned every Hauptstrasse in the Third Reich. People walking around like zombies, if questioned they spout the new “Stay safe” ideology that neutralizes every critical thought. If you say that it’s all political you are committing a thought crime or declaring your fealty to the anti-Christ, Trump. IF you manage to put together a sentence with some solid statistics challenging the death cult, you are sanctimoniously told: Don’t believe everything you read on the Internet. As if the sanctimones are getting their info direct from God (CDC/WHO).

   The situation looks even worse in the UK. Maybe this Gleichschaltung 2.0 will stop at the Anglosphere . . . ?

  • amarynth on September 12, 2020 · at 12:08 pm EST/EDT

   People should truly get their hoaxes sorted between the various xxxxdemics.

   I’ll take a chance here and post more of this article than usually allowed.

   https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/belarusian-president-claims-imf-world-bank-offered-him-a-bribe-to-impose-covid-restrictions/

   “Belarusian President Aleksandr Lukashenko said last month via Belarusian Telegraph Agency, BelTA., that World Bank and IMF offered him a bribe of $940 million USD in the form of “Covid Relief Aid.” In exchange for $940 million USD, the World Bank and IMF demanded that the President of Belarus:

   • imposed “extreme lockdown on his people”
   • force them to wear face masks
   • impose very strict curfews
   • impose a police state
   • crash the economy

 15. Vid flera *tillfällen har det här syftat på 11 september 1920, i eller om Palestina.
  Jag har sökt på det datumet både på flera språk på Wikipedia och på den franska historiesajten herodote.net och inte funnit någonting.
  1920 är året för beslutet om NF-mandaten över forna ottomanska områden men det skedde i april.

  * ”Satsterroristernas krig mot ”terror” (USA/Israel) är den största terron i vår tid 11 september, 2019 At 07:19
  Vi ska inte glömma 11 september 1920 då Palestinierna berövades det som rätteligen är deras hem. ”

  * ”I förarsäten 13 september, 2020 At 07:45
  Vad är den röda tråd som sträcker sig från 9/11/1920 i Palestina till till Corona-2020 i NYC.
  En ögonöppnare finns här http://thesaker.is/from-9-11-to-the-great-reset
  Kan någon klargöra vad ”9/11/1920 i Palestina” avser?

  Datumet 11 september torde annars behöva undersökas av folk som är hemma på diverse märkliga rörelser och läror.
  Något av sånt påpekades när det begav sig men jag är för kartesian för att orka läsa den typen av texter. (En av många anledningar till att jag inte skulle duga som kriminalpolis.)
  (Jag stod inte ens ut med SR P1s kvartstimmelång andakt före nyheterna förr om åren. Dagens fågelläte är tyvärr borta men den gojan består, om än i förkortad och diversifierad form; detta i ett kungadöme som tror sig vara modern och upplyst, fast monarken inte ens åtnjuter religionsfrihet!)

  • Tack för påpekandet. Det ska vara 1922 inget annat. Arundhati Rot skriver ”On the 11th of September 1922, ignoring Arab outrage, the British government proclaimed a mandate in Palestine, a follow up to the 1917 Balfour Declaration, which Imperial Britain issued, with its army massed outside the gates of the city of Gaza.”

   • Du fick mig att undersöka saken lite närmare, alltså kryssade jag en del mellan olika uppgifter på olika språk och det visar sig att AR har både rätt och fel.
    Du får lov att ta dig in i Wikipedia och komplettera med uppgiften om en arabisk sorgedag den 11te september, om den danska texten har rätt. Den mest känd sorgedagen är annars den 15 maj.

    Mandaten tilldelades informellt redan vid San Remo konferensen i slutet av april 1920.
    Britter väntade inte på att formaliteterna var avklarade utan tillsatte sionisten Herbert Samuel som hög kommissionär redan 1a juli 1920.
    Nationernas Förbund legaliserade mandatet först den 11 september 1922, samma dag som det utfördes en (orelaterad?) statskupp i Grekland (enda landet som ratificerade Sèvres-avtalet) och som Karsfördraget (katastrofal för armenierna) ratificeras i Jerevan, Armenien.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Moshava
    Petah Tikva, known as the ”Mother of the Moshavot” (Em HaMoshavot),[3] was founded in 1878 by members of the Old Yishuv, as well as Gai Oni, …

    https://en.wikipedia.org/wiki/Hauran#Ottoman_era
    In 1891-95, Zionist organisations, helped by Baron Edmond de Rothschild, acquired 100,000 dunams of land in Saham al-Jawlan and established there a Jewish village,[70] but in 1896 the authorities evicted the non-Ottoman Jewish families.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/11_september
    1921 – ** Nahalal, det första * Moshav, grundas och blir bosatt av människor, som en del av en sionistisk plan för att skapa en judisk stat, som senare kom att bli Israel.
    1922 – Brittiskt mandat proklameras i Palestina.

    https://da.wikipedia.org/wiki/11._september 
    1922 – Folkeforbundet udsteder britisk mandat over Palæstina. Araberne protesterer ved at erklære sørgedag.

    https://en.wikipedia.org/wiki/1922#Events
    September 11 – The Mandate of Palestine is approved by the Council of the League of Nations.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Herbert_Samuel,_1:e_viscount_Samuel
    Er trat sein Amt am 1. Juli 1920 an.
    https://no.wikipedia.org/wiki/Herbert_Samuel
    Britiske høykommissærer: 1920 — 1925: Herbert Louis Samuel
    https://fr.wikipedia.org/wiki/Herbert_Samuel
    https://en.wikipedia.org/wiki/Herbert_Samuel,_1st_Viscount_Samuel
    He was appointed to the position of High Commissioner in 1920, before the Council of the League of Nations approved a British mandate for Palestine.
    …/…
    … the military government, headed by Edmund Allenby and Louis Bols, called Samuel’s appointment ”highly dangerous”.

    Technically, Allenby noted, the appointment was illegal, as a civil administration that would compel the inhabitants of an occupied country to express their allegiance to it before a formal peace treaty (with the Ottoman Empire) was signed violated both military law and the Hague Convention.

    https://no.wikipedia.org/wiki/Folkeforbundet
    Folkeforbundet holdt sitt første møte 10. januar 1920, og ratifiserte samtidig Versaillestraktaten, og endte dermed offisielt første verdenskrig. Den første generalforsamlingen ble holdt i Genève 15. november 1920.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Nationernas_f%C3%B6rbund Nationernas Förbund

    Quick Facts: The Palestinian Nakba | IMEU
    https://imeu.org/article/quick-facts-the-palestinian-nakba May 13, 2015 IMEU
    The Nakba was not an unintended result of war. It was a deliberate and systematic act necessary for the creation of a Jewish majority state in historic Palestine, which was overwhelmingly Arab prior to 1948.

    Nakba Day – Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nakba_Day
    Nakba Day (Arabic: يوم النكبة ‎, romanized: Yawm an-Nakba, lit. ’Day of the Catastrophe’) is generally commemorated on 15 May, the day after the Gregorian calendar date for Israeli Independence Day (Yom Ha’atzmaut). For the Palestinians it is an annual day of commemoration of the displacement that preceded and followed the Israeli Declaration of Independence in 1948.

 16. […] Den här artikeln ”9/11, eller den 11 september 2001 – Några reflektioner” av Rolf Nilsson ansluter sig till den levande väl underbyggda kritiska litteraturen om ”9/11”. I morse publicerade jag en översiktlig artikel om 11 september 1973 och främst om 11 september 2001 och dess följder i form av USA-krig som dödat miljoner. Glöm inte 11 september 1973, 2001, 2003… ! Nygamla uppgifter om 11 september 2001. […]

 17. Dom som säger att dom inte tror på någon stor konspiration och som hänvisar till filmer som bevis på flygplan har inte undersökt ämnet som andra som kollat mer än enstaka bilder och filmer. Med ett större urval hade ni känt till att flera fysiskt omöjliga förlopp finns på video som visar att det rör sig om förfalskningar med datorgrafik. Vidare visade Thierry Meyssan tidigt att det fanns ett runt hål som inte passar på civilt flygplan men däremot en missil mot pentagon. Inget tyder på att missilen sprängdes utan troligen var syftet att typen skulle gå att identifiera för militärerna. Det gav då näring till misstankar om att såna kärnvapenmissiler också nu fanns i wtc-tornen varvid en sen det förra wtc attentatet på 90-talet utarbetad nödrivningsplan för fall av kärnvapenterrorism, utlöstes. En kort stund senare senare rasade det ena tornet. Konfidentiell info om att det förelåg risk för kärnvapenexplosioner på hög höjd har sannolikt givits till ett selekt antal personer i andra länder för att dom tillsammans med USA ska sluta leden och inte oroa allmänheten. Missiltypen hade händelsevis publicerats dagen innan 9/11 i en brittisk militär tidskrift och det var den sovjetryska granit samma typ som intressant nog försvann 1999 från ubåten Kursk där ryska dykare observerade brittiska och amerikanska ubåtar nära vraket. Officiellt var dom där för att försöka hjälpa de instängda offren. Det fanns ju oligarker i maskopi med väst som kanske sålde missilerna. När Kursk bärgades var missilöppningarna övertäckta med plastskum så att det inte gick att se att dom var borta och officiellt förstördes dom.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here