Hur Västpressen har börjat normalisera Azovbataljonens nazism

25
2889
Azovbataljonen med nazistflagga.

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.

Och detta har bara fortsatt! USA:s kongress välkomnar i maj 2023 välkänd fascist och nynazist från Ukraina (talmannen). Vidare Hur amerikanska statliga medier märker om nazistiska kollaboratörer till frihetskämpar i Ukraina

_________________

Denna artikel av Moon of Alabama har översatts av Catarina Östlund. I svenska etablerade media är Azov-bataljonen ”högernationalistisk”.

Azov-bataljonen

Hur Västpressen har börjat normalisera Azovbataljonens nazism

Nyligen har New York Times, liksom många andra ”västerländska” tidningar, ändrat sitt språk när de rapporterar om den fascistiska ukrainska Asovbataljonen. Nedan titlar på några artiklar som publicerats i New Yortk Times vid olika tidpunkter.

Det som en gång var ”en ukrainsk nynazistisk paramilitär organisation”, som till och med enligt FBI är ökänd för sin ”association med nynazistisk ideologi”, omstämplades först som enbart ”högerextremistisk” innan den blev en normal ”enhet inom den ukrainska militären”.

Nya Zeeländsk massaker belyser den vita extremismens globala räckvidd, 15 mars 2019.

Klottrat på hans gevär fanns ett vit nationalistiskt credo som populariserats av den amerikanska inhemska terroristen och nynazisten David Lane. På hans skottsäkra väst fanns en symbol som vanligen används av Azovbataljonen, en ukrainsk nynazistisk paramilitär organisation.

Vi kämpade en gång i tiden mot jihadister. Nu kämpar vi mot vita överhöghetsivrare., 11 februari 2020

Försvarare av den ukrainska Azovbataljonen, som FBI kallar ”en paramilitär enhet” som är ökänd för sin ”association med nynazistisk ideologi”, anklagar oss för att vara en del av en kampanj från Kreml för att ”demonisera” gruppen.

Varför Vladimir Putin åberopar nazister för att rättfärdiga sin invasion av Ukraina, 17 mars 2022

Facebook sade i senare delen av april att man gjorde ett undantag från sin policy mot extremism för att tillåta beröm till Ukrainas högerextrema militära enhet Azovbataljonen, ”strikt i samband med försvaret av Ukraina, eller i deras roll som en del av Ukrainas nationalgarde”.


Från den sönderslagna stålfabriken i Mariupol delar kämparna med sig av desperata videoklipp för att sprida sin historia, 29 apr 2022

Dessa scener är från videor som de senaste dagarna delats på nätet av Azovregementet, en enhet inom den ukrainska militären, som säger att de togs i de labyrintliknande bunkrarna under det vidsträckta stålverket Azovstal i Mariupol i Ukraina.

Det är inte så att Azov har avradikaliserats med tiden. Den har i själva verket blivit mer extrem.

Azov har infiltrerat andra organisationer, särskilt vissa enheter inom den ukrainska reguljära militären, nationalgardet, polisen och den interna hemliga säkerhetsorganisationen SBU. Azov är långt ifrån den enda fascistiska (para-)militära organisationen i Ukraina. Det finns Aidar-bataljonen, Höger sektor, det fascistiska Svoboda-partiets ”ungdomsorganisation” C-14 samt ett dussintal andra liknande organisationer.

Dessa grupper är inte bara inte förbjudna, vilket de borde vara, utan uppmuntras och finansieras delvis av den ukrainska regeringen.

Infiltrationen av säkerhetstjänsterna och regeringen får farliga konsekvenser för den ukrainska allmänheten.

Under årens lopp har många ”västerländska” medier korrekt rapporterat om de ukrainska fascisterna.

Här är en ofullständig samling (h/t Antispin):

Vid sidan av dessa och många fler medierapporter finns det några detaljerade rapporter från olika organisationer som dokumenterar de krigsbrott som Azov och liknande grupper har begått i Ukraina. År 2015 publicerade Foundation for the Study of Democracy en rapport om krigsförbrytelser av Ukrainas väpnade styrkor och säkerhetsstyrkor: tortyr och omänsklig behandling.  War crimes of the armed forces and security forces of Ukraine: torture and inhumane treatmentthe Ministry of Internal Affairs and General Prosecutor’s Office of Ukraine År 2018 skrev människorättsplattformen ”Uspishna Varta” i en rapport om Ukrainas inrikesministerium och allmänna åklagarmyndighet: the Ministry of Internal Affairs and General Prosecutor’s Office of Ukraine:

Förekomsten av paramilitära grupper inom ett antal högerextrema partier och nationalistiska organisationer, vilket uttryckligen är förbjudet enligt artikel 37 i Ukrainas konstitution, är mycket oroande. Som en del av partiet ”National Corpus” (tidigare – ”Azov”) verkar den paramilitära avdelningen ”National Druzhina”, som höll en offentlig marsch i centrala Kiev i februari 2018. Denna organisations verksamhet undertrycks inte bara inte av företrädare för de brottsbekämpande organen, utan uppmuntras öppet av ledningen för Ukrainas inrikesministerium.
28 % av alla kränkningar av politiska rättigheter och friheter som registrerades av människorättsplattformen ”Uspishna Varta” under april-augusti 2018 gällde högerradikala organisationer, främst C14, samt ”National Druzhina”, ”Bratstvo”, ”Right Sector” osv.

OHCHR dokumenterade 22 fall av diskriminering, hatpropaganda och/eller våld som riktades mot personer som tillhör minoriteter eller som har alternativa, speciella sociala eller politiska åsikter mellan den 16 februari och den 15 maj. Samtidigt begicks våld i 21 fall av medlemmar av ultrahögergrupper, som tycks ha agerat ostraffat. Polisen och åklagarmyndigheten förhindrade inte våldshandlingarna, betecknade dem inte korrekt som hatbrott, utredde inte diskriminerande brott på ett effektivt sätt och åtalade inte gärningsmännen, vilket kränker rätten att likafullt inte diskrimineras med hänsyn till lagen och leder till en atmosfär av straffrihet och brist på rättvisa för offren.

Allt detta är välkänt. Under årens lopp har ”västerländska” medier varnat för en växande fascism i Ukraina. Även om fascistiska partier får få röster i Ukraina är de i själva verket mycket mäktiga. De äger gatorna, har vapen och dödar politiker som inte gör som Azov och andra fascistiska grupper säger. De kan agera ostraffat.

Amnesty International har dokumenterat en del av fascistgruppers brott i Ukraina.

Human Rights Watch har en lång rad rapporter om Ukraina. Medan en del skyller på separatisterna i öst och Ryssland pekar många andra på våld från den fascistiska extremhögern.

För närvarande sitter en av Azovs huvudenheter i källaren till Azovstals metallverk i Mariupol, omgiven av ryska trupper. Den hävdar att den har civila gisslan och vägrar att ge upp. Att nu skönmåla dem bara för att de har hamnat i denna situation, vilket NYT uppenbarligen gör, är inte motiverat.

Föregående artikelPutin och Zelensky kan separat träffa afrikanska ledare i ”ett fredsuppdrag” om Ukraina
Nästa artikelLettland förbjöd firandet av nazismens krossande, tillåter hyllningar till lettiska SS. Regeringen & Nato: Sverige ska stödja Lettland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

25 KOMMENTARER

 1. Allting kan vittvättas i en korrupt och helmonopoliserad väst’media’värld. När tillräckligt många publikationer (ca 50 000 i väst) ägs av en o samma monopolistgrupp (ca 5 ftf, varav alla nyhetsbyråer 3st ägs av 1individ) läses av tillräckligt många (ca 80% av västvärldens befolkning läser dessa alster), kan bli till ’rent o fint’, hur smutsigt det än är fr begynnelsen. Folk vet och lär sig av det de läser, det som inte publiceras ’har inte hänt’..

 2. Efter att USA gjorde kuppen i Ukraina år 2014, så började man på twitter förfölja och stänga ned personers konton som skrev om nynazister i Ukraina. En som fick lida väldigt mycket av denna förföljelse för att dölja att det faktiskt är nynazister i Ukraina är Valentina Lisitsa. Hon lade ut mycket bilder på twitter, för att visa kopplingar mellan ukrainare och nazism.
  Hennes twitterkonto stängdes hela tiden, tills hon gav upp för några år sedan.

  Men hon förföljdes även som yrkesmusiker, Toronto ställde in en konsert hon skulle ha, och hon blev beskylld för att sprida ha på nätet. Hon hade avslöjat att modetidningen ”ELLE” hade en omslagsflicka med tydliga nazistiska kopplingar.

  I Sverige vägrade Norrköpings tidning recensera hennes konsert, av samma anledning som i Toronto, och de fick stöd av Nordiska Motståndsrörelsen som sa att hon var en talangfull trash som inte var välkommen till Sverige.

  Den världskända och talangfulla pianisten Valentina Lisitsa är född i Ukraina men har bott i väst under många år. Valentina svartlistades nyligen i Kanada för ”fel åsikter” då hon inte gillar fredskrig och nazister med automatvapen. Valentina får som straff därför inte längre spela tillsammans med Torontos Symfoniorkester. – Kolla in en utmärkt video från kanadensiska ”Press for Truth” om censuren…

  https://www.youtube.com/watch?v=T3jxcjKBVvk&feature=emb_logo

  På sin facebook skrev hon:
  Jag tog till Twitter och översatte nyheter från Ukraina och andra håll. Ett exempel: Jag konfronterade den kända franska mode- tidningen “Elle” som publicerade en positiv artikel om ukrainska armén. Efter efterforskning som visades på Twitter kunde jag visa att deras “cover girl” var öppet nynazistisk, rasistisk och en antisemit som skröt om att mörda civila för att det var kul! Tidningen utfärdade en skriftlig offentlig ursäkt.”

  Sedan finner jag mycket information om Azovs kopplingar till nynazism hos ”The Times” och ”The Nation”, en del av informationen är bara ett år gammal.

  Azovrörelsen, den ukrainska militanta gruppen som har utbildat och inspirerat vita supremacister från hela världen
  Men Azov är mycket mer än en milis. Det har ett eget politiskt parti; två förlag; sommarläger för barn; och en vigilantestyrka känd som National Militia
  Till skillnad från sina ideologiska kamrater i USA och Europa har den också en militär gren med minst två träningsbaser och en stor arsenal av vapen, från drönare och pansarfordon till artilleripjäser.

  Ali Soufan, en säkerhetskonsult och före detta FBI-agent som har studerat Azov, uppskattar att mer än 17 000 utländska krigare har kommit till Ukraina under de senaste sex åren från 50 länder.

  Christopher Wray, chefen för FBI, bekräftade senare i vittnesmål till den amerikanska senaten att amerikanska vita supremacister ”faktiskt reser utomlands för att träna.”
  Förutom att erbjuda en plats för utländska radikaler att studera krigets knep och verktyg, har Azovrörelsen, genom sin onlinepropaganda, underblåst en global hatideologi som nu inspirerar till fler terrorattacker i USA än vad islamisk extremism gör och är ett växande hot i hela västvärlden.

  I sitt brev till utrikesdepartementet 2019 noterade amerikanska lagstiftare att ”kopplingen mellan Azov och terrordåd i Amerika är tydlig.

  Olena Semenyaka berättar för ”TIME” att Azovs uppdrag var att bilda en koalition av högerextrema grupper över hela västvärlden, med det yttersta målet att ta makten i hela Europa.

  https://twitter.com/Volod_Ishchenko/status/1374463994602266629

  I tidningen SUN ukrainsk skytt som skryter om hur många ryssar hon dödat, och skriver i sin dagbok:
  Blacks are a threat to white nations
  Gays should not be allowed to eat at the same table as heteros
  The holocaust is a lie
  Hitler will be celebrated

  https://twitter.com/MuradGazdiev/status/1491860343160721408

  Angående den senaste dödsskjutningen i USA, så har man försökt förklara bort skyttens symboler som är nazistiska, som den svarta solen.

  Den svarta solen lades som golv­mosaik i en rund sal i det tyska slottet Wewelsburg, som under några år var högkvarter för nazisternas elitstyrka SS. Två sig-runor utgjorde SS-emblemet.

  Idén om en mystisk svart sol – en motpol till den vanliga solen – har funnits i olika ockulta traditioner redan före nazismen. För nynazisterna symboliserar den ett mystiskt ”ariskt” energicentrum, men kopplingen till golvet i SS-slottet lanserades först 1991. Mycket har spekulerats om mystiska ceremonier i salen, men några sådana ägde troligen aldrig rum.

  Symbolen används av bland annat tyska, amerikanska och nyzeeländska nazistgrupper och inom vit makt-musiken. Den svarta solen är också ett element i emblemet för Azov-bataljonen i Ukraina, kombinerad med en ukrainsk varghake.

  Eduard Dolinsky , Ukrainska judiska kommittén, generaldirektör.
  Han rapporterar den dagliga förföljelsen av judar i Ukraina, som sker på alla nivåer i det ukrainska samhället, där man framställer judar som lagkamrater till Sovjet.

  Julföreställning klass 7 i Lviv, en pojke utklädd till en ortodox jude med flätor, han presenteras: ”Det här är Moshko, som tar lite, fuskar, rånar. alltid med pengar. Hryvna, euro, cent- han kommer låna ut det med procent. Om du inte återvänder-han får alla dina saker. Fråga honom om råd och du blir lurad”

  En ukrainsk konstnär Roman Bonchuk visar sin målning ”Jude med en gris” på sin utställning i Ivano-Frankivsk.
  Målningen föreställer en karikatyr av en judisk man och på huvudet en stor fet gris.

  Ukrainska nazisters telegramkanal diskuterar hur man kan stoppa mig. En prenumerant erbjuder sig att samla in pengar och att anställa en modig man med ett bra optiskt gevär för att döda mig. Mitt mord kommer att vara ett exempel för andra, de kommer att få fred och kommer att kunna utveckla den stat de vill.

  Kropivnytskiys konstmuseums vetenskapliga officer Alex Vladov skickar i retur till mitt inlägg om antisemitisk julkrubba mig ett meddelande ”Om du inte gillar något, Omskuren!, gå tillbaka till Israel”.

  Invånarna i Vitvytsya by i Ukraina spelar ett julspel, som visar fula och gnidiga judar i kontrast till vackra ukrainska kristna. Judarna är klädda i sovjetiska arméuniformer.

  Befälhavaren för den ukrainska frivilliga armén (väpnad paramilitär formation) Dmytro Yarosh kallade den israeliska ambassadören i Ukraina för ”en Kremlagent” och krävde att han skulle utvisas. Uttalandet kom efter att den israeliska ambassadören Michael Brodsky fördömt demonstrationen för att hedra Stepan Bandera i Kiev.

  israel Embassy statement re. today march in Kyiv: «Israel condemns nationalistic rally honoring Stepan Bandera. Glorification of those who supported the Nazi ideology is desecration of Holocaust victims memory in Ukraine.demand investigation of antisemitic incidents during march»

  Man blir mållös, trots all denna information försöker media i Väst tvätta bort den nazistiska stämpeln från Azov, och enbart Fria Tider publicerar en del av de ofantligt många krigsbrotten som ukrainsk militär är skyldiga till. Våra politiker vill inte tala med SD, men hårdföra nazister skickar de vapen till. De borde inte skicka vapen till ett av världens mest korrupta länder, som dessutom är ett gigantiskt odemokratiskt land.
  Där det inte finns ett fungerande rättssystem, vilket en demokrati kännetecknas av.
  Det är val i höst och hur skall man kunna rösta på ett parti som skickar vapen till nazister.

 3. Men nu är naziarmén historia. De sista råttorna i Mariupols Azovstal har kapitulerat till Ryssland.
  https://www.rt.com/russia/555623-azovstal-ukrainian-troops-surrender/
  (Lägg märke till hur humant de behandlas av Ryska soldater! Jämför det med hur råttorna behandlade Ryska fångar.)

  Moon of Alabama gör en alldeles rolig avslöjande om hur detta presenterades i den ”fria” väst medierna (samma sak i statsägda och skattefinansierade SvT) här: https://www.moonofalabama.org/2022/05/ukraine-for-laughs.html#more

 4. Ukrainsk lärobok: Ukraina går tillbaka till neandertalarna
  I Ukraina skrivs historien radikalt om, vilket resulterar i särskilt underhållande stilblomningar i ukrainska skolböcker.

  Vid en session i FN den 12 maj var det ganska ironiskt ett tag, då den ryske FN-ambassadören bekantade sina västerländska kollegor med innehållet i ukrainska läroböcker. En nazistisk ideologi råder i Ukraina som höjer det ukrainska folket över andra folk. Men medan de tyska nazisterna fortfarande till stor del begränsade sig till en glorifiering av det germanska arvet i sin historia och mixtra utan att radera för många historiska fakta från läroböckerna, går Ukraina mycket längre i sin galenskap.

  Förutom att Ukraina sägs vara civilisationens vagga från vilken alla europeiska folk (och även judarna) uppstod enligt ukrainska historiker, var Jesus och Djingis Khan också i själva verket ukrainare. Detta är inte ironiskt från min sida, det är verkligen skrivet i ukrainska skolböcker eller hävdat av ukrainska historiker i deras traktater.

  Det jag däremot gillade bäst är att om man ska tro ukrainska historiker så verkar ukrainare vara neandertalare i verkligheten. Den ryska FN-ambassadören sa:
  ”Den ukrainska läroboken i historia för sjunde klass, redigerad av Lyakh och Temirova, säger att den ukrainska nationen bildades för 140 000 år sedan.”

  Någon borde kanske ha förklarat för dessa ”historiker” som skriver sådana dumheter i en skolbok att Homo Sapiens bara immigrerade till Europa från Afrika för cirka 50 000 år sedan. Innan dess levde neandertalarna i Europa. Så om den ukrainska nationen uppstod för 140 000 år sedan, går den definitivt tillbaka till neandertalarna och inte människorna.

  Jag känner till Ukraina och det bor fantastiska människor där som garanterat inte härstammar från neandertalarna. Jag påpekar detta uttryckligen så att ingen anklagar mig för något jag aldrig sagt eller menat på grund av denna lilla och ironiska artikel.

  Jag måste dock göra en varning: om jag tittar på karaktärerna som styr Ukraina, skulle deras neandertalhärkomst förklara mycket. Men även med detta uttalande måste jag vara försiktig, eftersom jag skulle kunna förolämpa neandertalarna. Vi lever i komplicerade tider.
  https://www.anti-spiegel.ru/2022/ukrainisches-schulbuch-die-ukraine-geht-auf-die-neandertalern-zurueck/?doing_wp_cron=1652796574.0864570140838623046875

 5. Att ZE är ”jude” förklaras av väst att det inte fins nazi i Ukraina.
  I en artikel av Larry Johnson finns en intressant förklaring:Chaim Rumkowski, en framstående judisk ledare i Lodz getto:
  ” Rumkowski was the head of the Jewish Council of Elders in the Łódź Ghetto appointed by Nazi Germany during the German occupation of Poland.

  Rumkowski accrued much power by transforming the ghetto into an industrial base manufacturing war supplies for the Wehrmacht in the mistaken belief that productivity was the key to Jewish survival beyond the Holocaust. The Germans liquidated the ghetto in 1944. All remaining prisoners were sent to death camps in the wake of military defeats on the Eastern Front.

  As the head of the Judenrat, Rumkowski is remembered for his speech Give Me Your Children, delivered at a time when the Germans demanded his compliance with the deportation of 20,000 children to Chełmno extermination camp. In August 1944, Rumkowski and his family joined the last transport to Auschwitz,[1] and he was murdered there on August 28, 1944, by Jewish Sonderkommando inmates who beat him to death as revenge for his role in the Holocaust.

  One can make the case that Zelesky’s conduct as Ukrainian President puts him in line to be remembered as a 21st Century Chaim Rumkowsky.
  https://sonar21.com/azov-battalion-giving-up-the-ghost-in-avostal/

 6. Scott Ritter ifrågasätter med rätta, hur USA kan använda skattepengar billioner dollar till ett land som Ukraina, ett av de mest korrupta länder i hela världen. USA:s skattepengar skall betala lönen för nazister i Ukrainas militär, deras lön, vilket innebär att skattemedel går  till nazistideologi, dessutom till lönen för alla frivilliga som åkt för att slåss för Ukraina, de flesta med nazistisk ideologi. Detta samtidigt som tusentals hemlösa sover på gatorna.

  En som håller med honom är Bryce Mitchell, en MMS fighter förståndigare än många som ropar högt, utan att förstå någonting. Han vill inte åka och slåss för korrupta politiker som Biden och hans son, som hotar att dra in bistånd till Ukraina om de inte gör som Biden säger. Bryce gav bort hälften av sina prispengar till medicinsk vård till fattiga barn i Arkansas, där familjen inte har råd med sjukvård. USA ger inte alla sjukvård som behöver det, inte ens barn. De har däremot pengar för att bomba barn i andra länder
  .
  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1500145960990789636 

  Det är en skam för Sverige att vi har så korkade politiker som tror att Ukraina är ett demokratiskt land med demokratiska värderingar och att landet styrs med demokratiska medel. Sverige skickar vapen till militärer som begår krigsbrott i stor skala, detta vittnar många om. De vittnar också att det är inte vanlig ukrainsk militär som begår brotten, utan just Azov och deras nät av nazistiska militära förband, även de utländska nazisterna som USA har hjälpt komma in i Ukraina sedan de gjorde kuppen år 2014.

  I Syrien gav USA stöd och gör fortfarande till IS och al.Qaida för att nå sitt mål med alla medel att krossa Syriens regering. Syriens folk har lärt sig att USA erbjuder inte demokrati utan en islamisk diktatur med sharialagar. I Ukraina ger USA stöd till nazister för att krossa Ryssland, och tar NATO till sin hjälp.

  Dessa nazister som vi inte får nämna att de är  nazister. För några år sedan ringde USA till en åklagare i Ukraina och ville att han skulle åtala en tidning i Kiev som skrev nazist om nazister, vilket man nu inte får göra.

  USA kan dock inte stoppa f.d. natorådgivaren Jaquel Baud från att säga att de i Azovtal är EXTREMT fanatiska och EXTREMT farliga individer. Knappast så som SVT och media framställer dem.

  Nu släpper kurderna i Syrien ut IS från  Al-Tanf lägret. IS-krigare för vidare transport till Ukraina. Vad innebär det? Sverige och EU skall skicka vapen till IS.

 7. Man kan konstatera att det är fler journalister som tagit kontakt med Donbass, som fått möjlighet att intervjua personer i frontlinjen.
  Nu senast en amerikansk journalist, som varit i västra Ukraina, ansåg hans möjligheter att bedriva journalistik kraftigt begränsades av ukrainska myndigheter, och endast en huvudkälla presenterades för honom.

  Nu har vi fått besked om att någon planerad viktig aktion skall hända inom 3 dagar, de sista dagarna är alltså i morgon fredag och lördag. Det är Azov som meddelar detta, nere i azovtal skall det finnas viktiga nato personer kvar, de har hållit på med biologiska laborationer där, med obotligt virus. De säger inte att de gett upp utan evakuerat personer, man kan frukta om det pågår ett sista utbrytningsförsök. Som är kombinerat med någon gasattack, och att de inte har tillräckligt med skyddsutrustning till alla i Azovtal, därav evakueringen.

  För några år sedan när Fridolin lämnade politiken, så fick han tacksamhet från Åkesson SD, för att han alltid uppträtt vänligt och hälsat på medlemmar i SD, vilket ingen av de övriga partierna gjort.
  Socialdemokraterna valde extrem högerpolitik, för att hålla SD borta från politiskt inflytande.
  De sökte med ljus och lykta efter politiker i SD, som sagt en rasistisk kommentar.

  När det gäller Azov och övriga högerextrema grupper i Ukraina, så behöver man inte söka, de framträder villigt själva och berättar öppet om sin ideologi. Det borde skrämma slag på våra politiker, men inte, de stämmer gärna upp i USA:s hyllningskör till Azov. Det är skrämmande

  Azov-rörelsen uppstod som en produkt av USA:s kupp år 2014. I en av sina första officiella handlingar beviljade revolutionsledarna amnesti till 23 fångar, inklusive flera framstående högerextrema agitatorer. De inkluderade Andriy Biletsky grundare till Azov, som hade tillbringat de föregående två åren i fängelse anklagad för mordförsök.

  Ukrainsk polis hade länge behandlat hans organisation, Patriot of Ukraine, som en nynazistisk terroristgrupp. Viktigt att tänka på att innan USA:s kupp var de fängslade som en terroristgrupp, så USA släppte mördarna fria. Biletskys smeknamn inom gruppen var Bely Vozhd, eller White Ruler, och hans manifest verkade hämta sin berättelse direkt från nazistisk ideologi. Ukrainska nationalister, sa att de måste ”leda de vita nationerna i världen i ett sista korståg för deras överlevnad, ett korståg mot det semitledda Untermenschen”, en tysk term för ”undermänniskor” med rötter i nazistisk propaganda.

  Inom några dagar efter att han släpptes, gav sig Biletsky ut för att samla en högerextrem milis. ”Det var vår uppgång efter en lång period under jorden,” sa Biletsky till TIME i en intervju.
  Insignierna han valde för milisen kombinerade två symboler – den ”svarta solen” och ”vargens krok” – som båda användes av de tyska nazisterna under andra världskriget.

  Olena Semenyaka, betydelsefull inom Azov, år 2019 berättade hon för TIME att Azovs uppdrag var att bilda en koalition av högerextrema grupper över hela västvärlden, med det yttersta målet att ta makten i hela Europa.

  Semenyaka deltog i och bloggade om Young Europe Forum i Dresden i augusti tillsammans med högerextrema sympatisörer från grupper i Tyskland, Italien och Österrike. Specifikt sa hon att hon har träffat de från grupper som Azov anser vara nära allierade – till exempel Greklands Gyllene gryning, Italiens CasaPound, Polens Szturmowcy och Tysklands nationella demokratiska parti och alternativ för Tyskland.

  Andra Azov-medlemmar har rest för att träffa motsvarigheter i de baltiska staterna och Kroatien, tillade hon.

  Förutom att tala om sina delade ideologier, sa Semenyaka, har Azov-medlemmar i vissa fall ”delade erfarenheter av att skapa territoriella försvarsstyrkor”, en hänvisning till gruppens bataljon och gatuförband.

  Ukrainas närmande till EU, har gjort det lättare för ukrainare att resa visumfritt i EU, vilket gjort det lättare för Azovs uppsökande arbete rent logistiskt.

  Våra politiker borde vara livrädda, eftersom nazister som kommer till Ukraina och slåss på deras sida beviljas medborgarskap, och de är i många fall mördare som flytt till Ukraina för att slippa straff, och nu kan resa visumfritt till Europa.

  • Sossarna i Sverige har ett standardsvar när katastrofen är ett faktum ”vi såg det inte komma” trots att de fått varningar från många håll….Den som inte fattar att Azov och andra bataljoner i Ukraina är nazister måste vara mer än vanligt bakom flötet eller blind och döv! Som väntat var det i stort sett locket i fulmedia om när nazisterna gav upp i Azovtal igår…Surt sa räven om rönnbären!

 8. Azovbataljonens ”nazism” summerar till att dela symbol med en WaffenSSdivision. Azovbataljonen var 900 man före stålverket i Mariupol, relativt Ukrainas hundratusenmanna-armé.

  Nazismens grundläggande kriterier; judehatet och det ariska herrefolket verkar inte spela någon framträdande roll. ”Nazismen” i Ukraina är den ryske diktatorns fikonlöv för aggressionen, och inget mer.

  På nationalsocialismens tid hade sovjetryssland än ännu värre teori och praktik än Hitler, och deltog redan från början. På Hitlers sida.

  • Det handlar inte bara om Azovbataljonen (Bild: [caption id="attachment_129715" align="aligncenter" width="300"] Azov-bataljonen[/caption])

   Ukraina har inrättat helgdag till minne av nazistledare och resyt nya statyer över sådana enligt bl.a. Seriges Radio och Ab Hur Västpressen har börjat normalisera Azovbataljonens nazism
   Nygamla uppgifter: USA finansierar nynazistiska Azovbataljonen i Ukraina
   Vad tycker nazisterna? Hör nazistledaren i Ukraina!

  • Det här kallar jag för framträdande roll, när Eduard Dolinsky, generaldirektör för ukrainska judiska kommittén, blir mordhotad av dessa nazistiska element. För att han avslöjar judehatet i det ukrainska samhället, där man gör likhetstecken mellan judar och ryssar, och förföljelsen av dessa börjar tidigt för små barn i Ukraina, då det vävs in i julspel.
   Snart har dessa nazister tystat alla röster, som vågat tala ut.
   Efter mordhotet på honom, som finns med i nedanstående text, så har han slutat att rapportera på twitter.
   Nedanstående är utdrag ur hans twitterkonto, där det också finns bilder, lägger ut en av bilderna till den första texten.
   Han rapporterar den dagliga förföljelsen av judar i Ukraina, som sker på alla nivåer i det ukrainska samhället, där man framställer judar som lagkamrater till Sovjet.

   Julföreställning klass 7 i Lviv, en pojke utklädd till en ortodox jude med flätor, han presenteras: ”Det här är Moshko, som tar lite, fuskar, rånar. alltid med pengar. Hryvna, euro, cent- han kommer låna ut det med procent. Om du inte återvänder-han får alla dina saker. Fråga honom om råd och du blir lurad”

   https://twitter.com/edolinsky/status/1489588221579345926

   En ukrainsk konstnär Roman Bonchuk visar sin målning ”Jude med en gris” på sin utställning i Ivano-Frankivsk.
   Målningen föreställer en karikatyr av en judisk man och på huvudet en stor fet gris.

   /Ukrainska nazisters telegramkanal diskuterar hur man kan stoppa mig. En prenumerant erbjuder sig att samla in pengar och att anställa en modig man med ett bra optiskt gevär för att döda mig. Mitt mord kommer att vara ett exempel för andra, de kommer att få fred och kommer att kunna utveckla den stat de vill./

   Kropivnytskiys konstmuseums vetenskapliga officer Alex Vladov skickar i retur till mitt inlägg om antisemitisk julkrubba mig ett meddelande ”Om du inte gillar något, Omskuren!, gå tillbaka till Israel”.

   Invånarna i Vitvytsya by i Ukraina spelar ett julspel, som visar fula och gnidiga judar i kontrast till vackra ukrainska kristna. Judarna är klädda i sovjetiska arméuniformer.

   Befälhavaren för den ukrainska frivilliga armén (väpnad paramilitär formation) Dmytro Yarosh kallade den israeliska ambassadören i Ukraina för ”en Kremlagent” och krävde att han skulle utvisas. Uttalandet kom efter att den israeliska ambassadören Michael Brodsky fördömt demonstrationen för att hedra Stepan Bandera i Kiev.

   israel Embassy statement re. today march in Kyiv: «Israel condemns nationalistic rally honoring Stepan Bandera. Glorification of those who supported the Nazi ideology is desecration of Holocaust victims memory in Ukraine.demand investigation of antisemitic incidents during march»

  • Nazismen’s syfte från starten som påbörjades 100 år före Hitler var inte att stödja tysk nationalism i tyskars intresse och den moderna zionismen som började frammanas samtidigt var att skrämma britternas finansnätverk till lydnad och lojalitet med imperiet. Det motivet finns ständigt närvarande för det finns inget starkt skäl till att finansaktörer skulle prioritera den anglosaxiska oligarkin och dess ständiga krig när de mycket väl kunde ha haft fördel av fredlig handel och utveckling. Att efter WW2 dessa anglosaxer har månat sig om att hjälpa nazister övervintra är delvis av det skälet och för att nazismen är en kult som britternas intellektuella har tänkt ut som slagträ mot imperiets rivaler. Två syften och de som ingår i kulten är underhuggare. Och anglosaxerna har heller inte samma intresse att skrämma sin koloni Israel så mycket att de ’deserterar’. Det blir en balansgång där angloimperiet jämkar samman sina motiv.
   Därför är det logiskt att det blir som du beskriver en lite oklar naziprofil.

 9. Anders Karlsson: ”Nazismens grundläggande kriterier; judehatet och det ariska herrefolket verkar inte spela någon framträdande roll”

  Jag vet inte hur mycket man skall behöva skriva för att människor skall förstå faran i att rentvätta Azov, som har en nazistisk ideologi och är ett nazistisk militärförband.

  Du har förmodligen inte sett videon med f.d. överste Wilkenson, lägger ut en länk den är bara på 4 minuter,

  https://www.youtube.com/watch?v=DRTttyZ-MDk

  Många har sagt mig att de inte förstår hur människor kan säga, att de inte visste vad som hände då Hitler tog över makten i Tyskland. Människors förnekelse av nynazister i Ukraina, är ett tydligt bevis på hur man kan programmera personer till en falsk historieskrivning.

  Azovs ledare har haft en vision om Ukrainas roll att ”leda världens vita raser i ett sista korståg … mot de semitledda Untermenschen.”

  De första åren efter Maidan avstod judiska organisationer i stort sett från att kritisera Ukraina. (Vilket säkerligen beror på USA:s nära koppling till Israel) Men 2018 ledde den ökande frekvensen av antisemitiska incidenter judiska grupper att bryta sin tystnad.

  År 2018 visade den israeliska regeringens årliga rapport om antisemitism i Ukraina, att de hade fler incidenter än alla postsovjetiska stater tillsammans. World Jewish Congress , US Holocaust Memorial Museum och 57 medlemmar av den amerikanska kongressen fördömde alla högljutt Kievs nazistiska glorifiering och den åtföljande antisemitismen.

  Från år 2015 har man sett en explosion av hakkors och SS-runor på stadsgator, dödshot och vandalisering av minnesmärken från Förintelsen , judiska centra , kyrkogårdar , gravar och platser för tillbedjan , vilket ledde till att Israel tog det ovanliga steget att offentligt uppmana Kiev för att ta itu med epidemin.

  Särskilt oroande är Azovs kampanj för att förvandla Ukraina till ett nav för transnationell VIT ÖVERHÖGHET. . Enheten har rekryterat nynazister från Tyskland , Storbritannien , Brasilien , Sverige och Amerika; i oktober förra året arresterade FBI FYRA VIT MAKT personer i Kalifornien som påstås ha fått utbildning från Azov. Det här är ett klassiskt exempel på tillbakagång: USA:s stöd till radikaler utomlands som rikoschetterar för att drabba Amerika.

  2015 antog det ukrainska parlamentet lagstiftning som gjorde två paramilitärer från andra världskriget – organisationen av ukrainska nationalister (OUN) och den ukrainska upprorsarmén (UPA) – till hjältar i Ukraina, och gjorde det till ett brott att förneka deras hjältemod. OUN hade samarbetat med nazisterna och deltagit i Förintelsen, medan UPA slaktade tusentals judar och 70 000-100 000 polacker på eget initiativ.

  “ Judar ut! ” skanderade tusentals under en marsch i januari 2017 för att hedra OUN-ledaren Bandera. (Nästa dag förnekade polisen att ha hört något antisemitiskt.) Den sommaren avslutades en tredagarsfestival för att fira den nazistiska kollaboratören Shukhevych med brandbombningen av en synagoga. I november 2017 rapporterade RFE om nazisthälsningar när 20 000 marscherade för att hedra UPA. Och i april förra året marscherade hundratals i L’viv med samordnade nazisthälsningar för att hedra SS Galichina; marschen främjades av L’vivs regionala regering.

  Zhydovka (zhidovka) and zhyd (zhid) are terms for Jewish woman and Jewish man, respectively, in several Slavic languages. .

  Offentliga tjänstemän framför antisemitiska hot utan efterverkningar. Dessa inkluderar: en säkerhetstjänstgeneral som lovar att eliminera zhidi (en smutskastning som motsvarar ’kikes’); en suppleant i parlamentet går ut med ett antisemitiskt klagan på tv; en högerextrem politiker som beklagade att Hitler inte gjorde slut på judarna; och en ultranationalistisk ledare som lovar att rena Odessa från zhidi .

  Nu programmeras nazister i Ukraina att lära sig att säga att de inte är nazister, USA står med morot och piska för inlärningen. Det går inte så bra, de klarar av att säga jag är inte nynazist, men i samma intervju kan personen säga: ”Jag hyllar Hitler och en staty borde resas av honom i Kiev”.

  Den största delen av informationen kommer från ”The Nation” en artikel i januari 2019. Det var tre år sedan, därför försöker USA med tricket att Azov för tre år sedan började rensa ut nazister, men det har vi flera vittnen som säger att det inte stämmer samma nazister i dag som i går, vilket även Eduard Dolinsky, generaldirektör för ukrainska judiska kommittén, som jag skrev i kommentarer här ovan, vittnat om..

 10. Den 12 maj, den första dagen av deras plan, dödades 1 725 ukrainska män på Donbass-fronten. Detta är den värsta dagens militära offer sedan USA-kuppen i Kiev startade kriget i februari 2014.
  Enligt Financial Times skedde inte detta dödande. Istället lyder rubriken : ”Ukrainsk motoffensiv tar form med de första vinsterna kring Bakhmut.”
  Washington Post meddelade likaså: ”Hur ukrainska styrkor nekade Ryssland seger i Bakhmut vid Victory Day”.

  New York Times upprepade : ”Ukrainas framsteg nära Bakhmut avslöjar sprickor i ryska styrkor”. Enligt denna propaganda var dessa framgångar blodlösa på den ukrainska sidan.
  En veteran från NATO-styrkorna konstaterar: ”Ett helt regemente har förstörts. Detta är cynisk handel i kött.
  Det som hände på slagfältet var faktiskt dussintals ukrainska trupprörelser i olika riktningar längs en front på mer än nittio kilometer.

  Enligt Nato-veteranen är det här mer propagandaoffensivt än verkligt offensivt. De skrapade ihop tillräckligt med utrustning, ammunition och arbetskraft för att göra en knappt hörbar taktisk smäll. Det är ett slag med ingenting bakom sig. De killarna är redan döda. Detta är inte ens önsketänkande. Det är cynisk handel i kött.”

  Helmers rapport sammanfaller med de senaste inläggen på ukrainska telegramkanaler rad efter rad av färska gravar i tre ukrainska städer – Khmelnytskyi, Cherkassy och Transcarpathia. Om en bild säger mer än tusen ord, då är dessa videoklipp värda ett bibliotek med böcker.
  https://sonar21.com/ukraines-suicidal-offensive-is-bleeding-out-while-the-cia-loses-its-mind/

 11. Anders, varför censurer du mina kommentarer? Är det så du önskar att framstå som en censurkåt imperialistförsvarare som tycker det är helt OK att stjäla, våldta och mörda så länge det görs av ryska kriminella?

  Önskar du kanske att Sverige får Ryska lagar mot dem som man inte tycker om? Vad tror du händer då med Global Politics och dess utgivare?

  Antar att du också censurerar detta men tar en skärmbild.

 12. På tal om nazism…

  Israeliska barn som sjunger om att Hamas har svastikan på sig:
  https://www.bitchute.com/video/1WEadYZ43HEk/

  Och här israeler som jämför det som sker i Israel med det som skedde i Hitlertyskland på 1930-talet:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/05/23/omkoppling-av-tankemonster-tva-israeler-jamfor-israel-med-nazismen-under-hitler/

  Som ni ser på datumet på den artikeln och det som skett i Gaza och anmälan om folkmord, så kanske ”30-talet” bör omvärderas nu?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here