Israel massakerade sina egna civila efter Hamas angrepp?

6
141

David DeCamp

Först utdrag ur en artikel av David DeCamp Antiwar.comsom refererar till uppgifter i Haaretz 7 juli. DeCamp skriver ”En rapport som publicerades av den israeliska tidningen Haaretz bekräftade på söndagen att den israeliska militären implementerade ett hemligt förfarande känt som ”Hannibaldirektivet” som svar på Hamas-attacken den 7 oktober mot södra Israel.

Direktivet tillåter israeliska styrkor att förhindra att israeler tas som gisslan, även om det innebär att de riskerar deras liv. Direktivet hade historiskt sett bara omfattat soldater, men det tillämpades även på civila israeler under reaktionen den 7 oktober.”

Larry C Johnson

Jag bifogar ett utdrag från Larry Johnsons artikel som tar upp det Moon of Alabama skrev om, nämligen händelserna 7 oktober och Hannibaldirektivet – vilket publicerade före artikeln i den ledande israeliska tidningen Haaretz. https://sonar21.com/yes-israel-massacred-its-own-civilians-on-october-7-and-nima-and-i-discuss-unfolding-disaster-in-ukraine/

(Markeringar av översättaren Rolf Nilsson.)

_____________

Hamas-attacken den 7 oktober var inte en kaotisk terroristaktion. Det var en professionell militärräd som tog israelerna på sängen helt oförberedda. Som Haaretz noterade var det israeliska svaret en okoordinerad förödelse. En aspekt som ignoreras i Haaretz rapport är de hundratals fordon som förstördes av israeliska attackhelikoptrar. De israeliska styrkorna hade ingen möjlighet att veta om dessa fordon var besatta av Hamas-krigare eller en blandning av Hamas-personal och israelisk gisslan. Om en legitim undersökning någonsin genomförs tror jag att den israeliska allmänheten kommer att bli chockad över att få veta att mer än 50 procent av de israeliska dödsfallen den dagen orsakades av israeliska militära styrkor som försökte förhindra att israelisk gisslan togs in i Gaza.

Hur kommer jag fram till den siffran? Det finns foton på de fordon som förstördes av Israel den 7 oktober. Det verkar som om mer än 500 träffades av raketer från luften och förstördes. Om det bara fanns en israel i vart och ett av dessa fordon (oddsen är att det fanns fler), fanns det minst 500 israeliska dödsoffer bara på grund av detta. Vi känner till namnen på de döda israelerna. Hur många fanns i de där bilarna?

Ärligt talat är det ingen skillnad mellan Hamas kidnappning av israeliska civila och militär personal och att Israel griper palestinier på gatorna på Västbanken och låser in dem i israeliska fängelser utan åtal. Det är samma sak. Fast västvärlden gillar att framställa Hamas som tanklösa terrorister och israelerna som professionella soldater som vidtar proaktiva åtgärder mot potentiella terrorister.

På tal om kränkningar av de mänskliga rättigheterna publicerade New York Times på lördagen (6 juli) en artikel om hur ukrainska legosoldater mördar ryska trupper som ger upp. Ur ett informationsoperationsperspektiv ser jag detta som ytterligare en indikator på att gammelmedia ”förbereder slagfältet” (dvs. presenterar ett nytt meme) som är en del av en ny meddelandestrategi från Bidenadministrationen för att överge Ukraina när tiden är mogen.

Relaterat
Ny dokumentär: Israelisk militär dödade många israeler. Hannibaldirektivet.
UNRWA: Israel har tvingat fram falska erkännanden om Hamaskopplingar. Finns annat fake?, Guardians historia om ”massvåldtäkt av Hamas” går inte ihop och ”Skandal”: Israelisk dossier ”ger inga bevis” för påståenden mot UNRWA-personal.
Electronic Intifada.

Föregående artikelÄr det för sent? För kapitalismen, vår civilisation eller mänskligheten?
Nästa artikelMaria Zakharova om Kievregimens försök att anklaga Ryssland för avsiktliga attacker mot ukrainska civila objekt
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Det sägs att brottslingar har en tendens att återkomma till
  den aktuella brottsplatsen. Det kan ”ankras” på olika sätt. Onekligen är 17.juli intressant, dvs det datum när MH17 sköts ner. Det är också det datum när nuvarande POTUS tillkännagav att Netanyahu var inbjuden till WH senare på hösten.
  Vilken framförhållning!
  Attack på Israel! påminner det inte om nazisternas dödande av polska gränsvakter just för att deklarera ett krig mot dem?
  Dagens så upplysande nyhet, om tidernas Hollywoodindustri för att skapa krig och elände, är när en skådis uppmanar nuvarande POTUS att hoppa av.

 2. Israel massakrerade sina egna civila. Det bekräftas av ingen mindre än folkmördar arméns utredning.

  ”According to Israel’s Channel 12 News, the IDF report due to be released in mid-July found “many casualties due to our forces firing on our forces.” Tel Aviv has been accused of ordering its soldiers to kill hostages rather than allow Hamas to use them in negotiations, a policy long known as the ‘Hannibal Directive.’

  The IDF’s October 7 review appears to point to incompetence rather than the intentional killing of its own civilians. However, Israeli outlet Ynet’s investigation of the IDF’s conduct found Tel Aviv had ordered troops to follow the Hannibal policy.

  Still, the conclusions from the forthcoming report will amount to an official admission that scores, if not more, of Israelis were killed by IDF soldiers, not Hamas.”

  https://thegrayzone.com/2024/06/21/israeli-army-friendly-fire-october-7/

 3. ”Israels militär tillämpade ”Hannibal-direktivet” den 7 oktober förra året, rapporterar nu en av Israels största tidningar, Haaretz, i en uppmärksammad artikel. Exakt hur många israeliska soldater eller civila som drabbades av proceduren är oklart.

  Det är den israeliska tidningen Haaretz som uppger att Israel tillämpade det så kallade Hannibal-direktivet den 7 oktober 2023, vilket tidningen beskriver som ”avsikten att förhindra kidnappning även på bekostnad av de kidnappades liv”, att våldet riktas för att förhindra kidnappningar.

  Alternativmedia hävdade tidigt att Israel sannolikt hade tillämpat den här proceduren, och nu rapporterar alltså även traditionella media det.

  Haaretz hänvisar till dokument som tidningen kommit över samt vittnesmål från soldater, personer på medelnivå och högre nivå inom IDF.

  Inte ett enda fordon skulle återvända till Gaza, löd ordern.

  ”Haaretz vet inte om eller hur många civila och soldater som träffades på grund av dessa procedurer, men den kumulativa datan tyder på att många av de kidnappade människorna var i riskzonen, utsatt för israelisk skottlossning, även om de inte var målet”, skriver Haaretz.

  Haaretz förklarar i artikeln att en mycket högt uppsatt IDF-källa har bekräftat för tidningen att Hannibal-direktivet användes 7 oktober.

  Den israeliska tidningen framhäver ett fall där civila drabbades, som ägde rum i ett hus i Kibbutz Be’eri. 14 personer hölls som gisslan när IDF gick till anfall. 13 dödades.

  – Alla var chockade av antalet terrorister som tagit sig in i basen. Inte ens i våra mardrömmar, hade vi planer för en sådan attack. Ingen hade en aning om antalet kidnappade personer eller var arméstyrkorna befann sig. Det var galen hysteri, med beslut som fattades utan verifierad information, säger en försvarstjänsteman insatt i operationen den 7 oktober till Haaretz.”

  https://nyheter.swebbtv.se/haaretz-israel-tillampade-hannibal-direktivet/

  https://www.haaretz.com/israel-news/2024-07-07/ty-article-magazine/.premium/idf-ordered-hannibal-directive-on-october-7-to-prevent-hamas-taking-soldiers-captive/00000190-89a2-d776-a3b1-fdbe45520000

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here