LARM!?

1
1494

LARM #1 JULI 2023 (Omslagsbilder: Lena Sjöberg, David Liljemark, Pontus Lundkvist)

__________________________________________________________

Sörj inte – starta en satirtidning!
Tidningen LARM är ett direkt svar på hur regeringen och stora delar av media har behandlat Natofrågan. Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato som har tagit saken i egna händer och startat en tidning. Det första numret sprids redan i stor upplaga, nära 20 000 exemplar.

Tidningen är gratis och sprids av uppropets många tecknare runtom i landet. Den är helt tecknarproducerad, alltifrån bild- och textmaterial till form, layout och distribution.

Nyheten släpptes av TT:

”’Den politiska satirens uppgift är att finna frågans brännpunkt och förmedla den på ett sätt som alla omedelbart kan förstå. Därför har satiren en viktig demokratisk funktion’, säger initiativtagaren Karin Zaric Sunvisson.”

Ett varmt tack till Svenska Freds som har bekostat trycket av denna första stora upplaga! ☛ Svenska Freds 10 000 medlemmar får tidningen som bilaga till Svenska Freds tidning Pax!

Se nedan hur du kan stötta oss!

Vill du vara med och bidra till nästa nummer av LARM?

Sätt in ett bidrag direkt på vårt bankgiro: 227-2904 (Tecknaruppropet)

Det går också att ge ett bidrag genom vår Big Cartel-butik. Där kan du också förbeställa fem ex av nästa nummer att sprida själv. https://tecknaruppropet.bigcartel.com

Obs! Allt arbete med tidningen är ideellt och vartenda öre som kommer in går till tryckkostnaden.https://www.catch2022.net/

________________________________________________________________________

Grattis Sverige!

Tidningen LARM är ett direkt svar på hur regeringen och stora delar av media har behandlat Natofrågan. Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato som har tagit saken i egna händer och startat en tidning. Det första numret sprids redan i stor upplaga.

Tidningen är gratis och sprids av uppropets många tecknare runtom i landet. Den är helt tecknarproducerad, alltifrån bild- och textmaterial till form, layout och distribution.

https://www.svenskafreds.se/engagera-dig/lokala-grupper/larm-tekcknaruppropet/

_____________________________________________________

 

Till alla er som har skickat oss bidrag och förbeställt nästa nummer av LARM – och TACK till alla er som hjälpt oss att sprida tidningen!

Arbetet med LARM nummer ✌️ pågår för fullt och tidningen kommer ut i början av oktober.

Tack också för ert tålamod med vårt krångliga betalsystem. Vi har nu äntligen fått ett bankgironummer (227-2904 Tecknaruppropet). Mer info finns under fliken ”Ge ett bidrag” på vår hemsida.

På hemsidan finns nu också mängder av länkar till inslag i media om LARM. Att vi fick så mycket utrymme berodde på att alla plötsligt trodde att Natofrågan var avgjord i och med Erdogans ”glädjebesked” under Natotoppmötet i Vilnius. Man tyckte väl att man kunde kosta på sig att slänga in några Natokritiska röster i media eftersom nej-sidan ändå förlorat – men tji fick de! Sverige är fortfarande inte med i Nato och vi tänker fortsätta att jobba för att det så ska förbli.

Första numret av LARM trycktes i stor upplaga (nära 20.000 exemplar). Förutom som utskick till Svenska Freds 10.000 medlemmar spreds tidningen också av våra tecknare som planterat den i väntrum, i kollektivtrafiken, i tidningshyllor, på kaféer, bibliotek, anslagstavlor med mera. Här ovan syns till exempel en bunt LARM insmugglade i broschyrhyllan på Ålandsbåten.

[?]

Kvar av hela upplagan finns nu bara några få hundratal tidningar som vi ska dela ut på Bokmässan (ni hittar också LARM i Galagos monter) och strax därefter kommer nästa nummer. Ni som har förbeställt tidningen får era exemplar skickade till den adress ni angivit.

Tills dess kan ni kolla in fliken ”Affischera!” på vår hemsida. Där finns högupplösta filer av några av våra bilder att göra affischer och plakat av. Skriv ut och sätt upp på lämplig plats! 

Fredens! ❤
/LARM-redaktionen,
Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato

Relaterat
71 svenska tecknare ritar i stort upprop mot kärnvapen, upprustning och Nato-medlemskap
Tecknarupproret Nej till Nato ”Bokkväll” 9/12 och Luciatåg 13/12!
Glöm inte Tecknaruppropet mot kärnvapen och Nato, ”Moment 2022”

Föregående artikelFria kritiska ryska media – finns de?
Nästa artikelEn kedja av korruption: Hur de vita hjälmarna äventyrade OPCW-utredningar i Syrien
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here