Mellanösternpodden i Sveriges Radio: Skrämmande osaklig USA-propaganda

31
2406
Bild från syriska nyhetsbyrån SANA 11 juni.

Av en händelse faktiskt kom jag att lyssna på Mellanösternpodden på P1 i Sveriges Radio 29/11 kl 14. Där medverkade Johar Bendjelloul (programledare), samt utlandskorrespondanterna Cecilia Uddén och Johan-Mathias Sommarström. Det var en helt okritisk presentation av USA:s officiella uppfattning såvida den inte låg till höger därom. Kriget diskuterades bland annat – utan att USA eller västländer nämndes. Den som vill kan lyssna på programmet (https://sverigesradio.se/Här.)

Frustrerad sände jag senare under dagen ett irriterad med sakligt (tycker i alla fall jag själv) mail, som återges nedan. Ännu har jag inte fått något svar, medan JM Sommarström tidigare har besvarat mail från mig.

Jag återger mitt mail. Kanske litet väl knapphändigt om man inte lyssnat på programmet. Gör gärna det!

Många länkar – fint erbjudande till Johar Bendjelloul, Cecilia Uddén och Johan-Mathias Sommarström att skaffa sig kunskap? Men kunskapsbrist är kanske inte största problemet.

Ingen av dem har besvarat mit mail som är en utgångspunkt för anmälan till Granskningsnämnden.

______________________________________________________________________

Mail till Johar Bendjelloul, Cecilia Uddén och Johan-Mathias Sommarström

Jag (Anders Romelsjö, professor emeritus) har just för första gången lyssnat till P1:s Mellanösternpodd. (https://sverigesradio.se/mellanosternpodden) Det var en stark upplevelse genom er stora brist på saklighet, källkritik och seriös behandling. Jag har publicerat över 200 faktainriktade artiklar om Syrien där jag har god nytta av min erfarenhet som forskare, på bloggen Globalpolitics.se, på plats 2 i besöksrankning av 800 svenska politiska bloggar på www.blogtoplist.se/politik 

Jag rekommenderar er att låta mig, eller annan kunnig person, framträda i programmet och att ni ber om ursäkt för er rapportering. 

General Wesley Clark.

Några frågor: 

 1.Krigets art.Det är synnerligen väl belagt – bl.a. av ledande militärer och politiker i USA – att detta är ett sedan länge av USA planerat krig, som de facto genomförs via USA:s allierade i Mellanöstern, av Israel (enligt Israels förre ÖB, och förre Mossadchef) och via stöd av USA till terrorister, samtidigt som USA högljutt med lågfrekvent bekämpat IS. USA kontrollerar i samarbete med kurderna uppemot en fjärdedel av Syrien, i nordöst, där man bl.a. stjäl olja.

I podden lyckas ni med konststycket att inte ens nämna USA. Fantastiskt. Givetvis nämns inget om USA-administrationens partiska rapportering om Syrien. Vänligen läsa nedan nämnda artiklar. Läs gärna detta för basal information ” 10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien” ” (https://www.globalpolitics.se/starka-bevis-for-att-usa-stodjer-isis-sedan-aratal/). Ett litet utdrag:  I en intervju våren 2015 uppgav pensionerade generallöjtnant Michael Flynn, en tid Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och IrakMichael Flynn är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA), en viktig militär säkerhetsorganisation. Obama, Biden, USA-general: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
 
Förre presidentkandidaten och f.d. militäre NATO-chefen Wesley Clark menar live i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.” General Clark & Biden ”ISIS ett verk av våra närmaste allierade” – USA:s falska krig.
 
BBC och sedan bland annat Reuters och Newsweek samt även SVT:s Rapport, i mer kryptiska former, rapporterade i november förra året att USA och kurdiska SDF i bussar transporterat bort uppemot 3 500 IS-krigarterrorister-från Raqqa till kommande strid i Idlib. USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC).
H.R.608 – Stop Arming Terrorists Act föreslogs av kongressledamoten och presidentkandidaten Tulsa Gabbard, demokrat från Hawaii den 23 januari 2018. Dess ursprungliga medsponsorer var en blandning av republikaner och demokrater
”I åratal har vår regering tillhandahållit både direkt och indirekt stöd till dessa beväpnade militanta grupper, som arbetar direkt med eller under befäl av terroristgrupper som Al-Qaida och ISIS, i deras ansträngningar för att störta den syriska regeringen”, sa Gabbard i en intervju. 
Syrien 23 km lång demonstration till stöd för regeringen före krigets start.
2. Krigets start 
Vem startade kriget? Visst fanns skäl till missnöje i Syrien, men…  (https://www.globalpolitics.se/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel/). Bl.a. intervju med norrmän som var i Daara 17/3 2011 då uppror startade. 

Litet historik. 

  1. I en intervju i TV-programmet Democracy Now i mars 2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planerade att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och LibyenDemocracy Now
  2. Pulitzerprisvinnaren Seymour Hersh uppgav detsamma i artikeln ”The Redirection” i the New Yorker 2006 och påtalade USA:s ändrade politik som innebar stöd till sunni och i praktiken även till al-Qaida.
  3.  1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor, med den största summan från USA. Är inte detta en olaglig intervention?
  4. New York Times har 4/8 2012 rapporterat att Turkiet, Saudiarabien och Qatar, tillhandahåller vapen, med hjälp av tjänstemän från CIA som tränar och tar emot rebeller och arbetar med tjänstemän i utrikesdepartementet.
   %. I en artikel 24/3 2013 skriver New York Times ”Med hjälp från CIA har arabiska regeringar och Turkiet kraftigt ökat det militära stödet till Syriens opposition och upprättat en hemlig luftbro av vapen och utrustning för upproret mot al-Assad, enligt uppgifter från flygtrafik, intervjuer med tjänstemän i flera länder och uppgifter från rebelledare.” 
  5. Syrien FN-rapport om sanktioner.

3. Sanktionerna  

Dessa mycket hårda sanktioner saknar stöd i FN-stadga och folkrätt, vilket ni inte nämner. Se bl.a. FN-rapport. (https://www.globalpolitics.se/framgangsrika-dodliga-sanktioner-av-usa-eu-sverige-mot-syrien/

 4. Syriens fängelse och säkerhetstjänst.

Jag betvivlar inte att övergrepp skett. Men det ingår i den överlägsna angriparens metodik och överdriva sådant. Ni nämnde Amnestys rapport bl.a. Nedan några artiklar där basal källkritik praktiseras: 

”Falsk Caesarrapport bakom USA:s hårda sanktioner. Sverige tiger. ”(https://www.globalpolitics.se/usa-sverige-ska-svalta-ihjal-syrien-efter-falsk-caesar-rapport-stor-skandal-del-2/); (https://dissidentvoice.org/2016/03/the-caesar-photo-fraud-that-undermined-syrian-negotiations/

”Kan vi lita på Amnestys rapport om Syrien” (http://jinge.se/allmant/kan-vi-lita-pa-amnestys-nya-rapport-om-syrien.htm); (http://jinge.se/allmant/tillforlitlig-amnesty-rapport-om-syriens-fangelser.htm) 

Påstådd gasattack i Syrien och White Helmets

 5.Användningen av stridsgas.

Genom visselblåsare från OPCW, bedömningar av världsledande säkerhetsexperten professor Theodor Postol vid MIT och analys av Pulitzerpristagaren Seymour Hersh framgår att tillräckliga belägg och motivering saknas för att Syriens regering ska ha utfört gasattacker mot sin befolkning. 

OPCW förfalskade rapporter för att skylla på Syriens regering i stället för Väst-stödda jihadister!
OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma. 31/5 2019.
Även Fox News kritiserar USA:s fake om gasattackerna i Syrien.

Gasattacken i Douma i Syrien våren 2018 var arrangerad säger ledande USA-expert.
Vad är och vad gjorde OCPW? Är OPCW jävig?
USA-skandal hos OPCW – mottagare av Nobels fredspris 2013.
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Framstående USA-expert: Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
FN-rapporten om gasattacken i Syrien håller inte.

Föregående artikelDet stora svepskälet för människans dystopi – en mäktig lobby i World Economic Forum
Nästa artikelVem vann Venezuela-valet? Varför? – Uppdaterat.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

31 KOMMENTARER

 1. Cecilia Udden har jag inget förtroende alls för. Hon som hyllat jihadisten Abdul Baset al-Sarout även kallad ”den sjungande målvakten”. När hon förstod att han tillhörde extremisterna i Syrien, fortsatte hon att försvara honom med att den inte var konstigt när man lever i en diktatur. Konstigt att hon inte då också försvarar de syriska soldaterna när vissa av dem begår övervåld, då de sett sina vänner och kamrater bli halshuggna och massakrerade av extrema rörelser i Syrien som Muslimska brödraskapet, som varit väldigt hårdföra i Syrien, begått fruktansvärt övervåld, rena slakten.
  Våld föder våld. Det har vi ju sett hur USA:s soldater torterar och använder övervåld i både Irak och Afghanistan, men hur mycket rapporterar Sveriges radio om detta.
  Nedan en video då Abdul Bast Sarout kamptalar til folket hur man skall slakta alawiter, fördriva shiamuslimer.

  https://www.youtube.com/watch?v=4Piiph_HFZc

  Skickade år 2019 några länkar på Eva Bartletts information om felrapportering om Syrien till Johan-Mathias Sommarström, fick svar som jag skickar med hela texten nedan. Han tyckte kritiken mot public service var orättvis, undrar vad han tycker om den svidande kritik han får nu av Anders Romelsjö. Väntar med spänning om det blir ett svar. Han säger ju att han läser kritik med intresse.

  Hej

  Tack för länkarna, intressant.

  Vill bara försvara mig att jag faktiskt i mycket av min rapportering berättar vilka grupper som styr i Idlib och norra Hama provinsen.

  Jag har själv besökt fronten där och har kontinuerligt rapporterat om de jihadistiska terrorgrupper som styr området med järnhand. Har också vid flera tillfällen träffat människor som drabbats av dessa terrorister, sådana som fått släktingar dödade, som själv suttit kidnappade etc.

  Jag har också i en mängd inslag och reportage skildrat hur de olika terrorgrupperna satt skräck i de delar av landet de kontrollerat.

  Jag tycker därför att det blir en slentrianmässig ”orättvisa” att dra hela public service och all vår syrienrapportering över en kam.

  Detta till trots läser jag dock kritiken med intresse.
  Vänligen
  Johan-mathias Sommarström

  • Att Uddén för propaganda för jihadisterna-för-israel är inte alls konstigt. hon är jo gift med en sionist. så det så.

    • Jag lägger mig verkligen aldrig i (kända) folks privatliv och partners göranden och åsikter (jag tycker alltid det är heligt privat); men jag har för mig att Cecilia Uddén är gift med en egyptier? Det gick ju en tv-dokumentär om henne för en del år sedan med bl.a. familjens årliga vistelse på Öland om somrarna, och nog talade hon humoristiskt om sin man som arab(?). Kanske har jag komplett tokfel här…mitt minne är fullt av opålitliga hål och andra tillkortakommanden! Det finns (kanske) säkert på SVT Play om inte annat!

     Annars tycker jag vi lämnar den goda Cecilia Uddéns icke-journalistiska tillvaro i fred, så vi inte får brittisk tabloid-(o)moral och amerikanska Fox TV:s gräsliga karaktärsdragsjournalistik och dess fördömanden av vad folk äger och har här i livet som inte rör deras åsikter. Det är modern skit-”journalistik”, det!!

     Annars har jag följt Cecilia Uddén i decennier och hon har verkligen presenterat både islamisters, israeliska statens beteende liksom hårdföra sionistiska ockupanter i mycket hårda och objektivt kritiska ordalag, då de gjort fel: som när de palestinska små flickorna i fyraårsåldern vid gränsen Israel/Gaza tvingades kissa utanför bilkön på israelernas order inför allas åsyn i vägkanten. Den förfärliga kränkande bilden glömmer jag aldrig, och Udden fördömde den hårt i Sveriges Radio som israelisk omänsklighet.

     • Cecilia Udden är knappast någon god människa, i mina ögon. Hon är direkt ansvarig för den sneda rapportering som SR haft och har om Syrien.
      Cecilia Udden fick inte arbeta i Syrien (Bravo! sa jag då de sparkade ut henne från Syrien)då de ansåg att hon spred falsk information om landet, vilket jag också tyckte att SR gjorde.
      Sveriges Radio har spridit mycket falsk information om Syrien och det är möjligt att Cecilia U. är den största källan till denna. Vi vet att hon hyllade Abdul Baset Sarout, mannen som hetsade upp folkmassorna för att störta den sekulära regeringen i Syrien och för att kämpa för en islamisk stat med sharialagar.
      Cecilia U. har mycket att säga till om på Sveriges Radio, och genom det är hon också ansvarig för den ensidiga rapporteringen de har och avsaknad av rapportering om nazismen i Ukraina.
      För många år sedan lyssnade jag själv mycket på rapporteringar från Syrien på radion och de var förfärliga, personer fick rätten att säga exakt vad de ville utan faktaunderlag. De utgjorde enbart ett underlag för mer bomber mot Syrien.
      De var lika usla som SVT:s sändningar, glömmer aldrig då utrikeskorren i SVT satt och grät inför öppen ridå i TV-rutan då islamisterna förlorade Aleppo, chockerande. Det var inte bara jag som tyckte det var chockerande, även Issa Touma som var tillfälligt i Sverige på ett konstnärsstipendium. Han fick se en man som fick tala för det syriska folket som om han var expert, Issa Touma kände mannen personligen och sa att han har inte varit i Syrien på 15 år och varit i Sverige sedan han var 5 år gammal, och förstod inte hur man kunde låta honom tala för det syriska folket. Lika chockad var han över hur en journalist kunde gråta över befrielsen av Aleppo, där sharialagar tvingades på folket och kvinnor tvingades gå heltäckta med en politik liknande Saudiarabien.

      https://www.youtube.com/watch?v=HYtjaY5mM_0

 2. Hörde också delar av programmet. Något av det värsta jag hört hittills i SR om Syrien! Men så långt har det gått i Sverige att detta kan sändas i Public Service. Mycket illa!

 3. Tänk att detta ett av Svenska staten ägt medium. Kontrollen över det verkar ha hamnat någon helt annanstans. Hur ska man kunna ha förtroende för staten och dess företrädare då de tror sig komma undan med alla lögner. De är ju enkla att syna.

 4. Vi vet två saker egentligen:

  1) de amerikanska Förenta staterna destabiliserar alltid de regioner i Europa och Asien de ”engagerar” sig i, s.k. kaosisering. Man använder sig ibland av aktörer som är officiellt sett fiender.

  2) sanningar och fulla aspekter av ett krig, dess inblandade parter och resonemang i och från en krigszon kommer först fram efter de avslutats, det kan till och med ta mycket lång tid.

 5. https://www.rt.com/op-ed/541998-kurdish-project-syria-new-israel/

  Eva Bartletts färska sammanfattning om ”det kurdiska projektet” i Syrien. Vänstern i väst har låtit sig föras bakom ljuset. Eller har de det, egentligen ? Följ även Vanessa Beeley som numera bor i Syrien.

  Afrika nästa. Nu skall regeringen i Etiopien störtas. Bara för ett par år sedan hyllades landets premiärminister. Nu försöker man utföra en ”guaido” på honom. Vad har hänt ? Får man gissa på vägran att dansa efter den spelade musiken. Kenya har dock vägrat medverka och uppmanat till afrikansk enighet. Det verkar inte gå helt enligt plan denna gång heller.

  • Det som händer i Syrien att kurder rekryterar barnsoldater, det har även hänt i Sverige. Det jag hörde var att det fanns ett träningsläger i Dalarna för barn som skulle rekryteras till peshmerga det var till irakiska Kurdistan. Barnen var mellan 13 -18 år gamla. Det var många sorgliga fall, ett som jag känner till var en pojke som fått UAT i Sverige och var 11 år gammal. Han skickades ned till Kurdistan och blev barnsoldat. Han blev sårad i strid, då var han 16 år gammal och det var försent att komma till Sverige, då hans UAT inte gällde längre. Han sökte sig till Tyskland där hans pappa fanns, men han sökte inte anknytning till honom, utan han sökte egen asyl. Han fick avslag och åter avslag tills han blev för gammal att söka anknytning till sin pappa. Hade han från början sökt som anknytning till pappan så hade han fått det, eftersom han var minderårig.
   Jag var så arg då jag tänkte på dessa vuxna män som tvingade ned sina barn till att bli soldater i peshmerga, varför åkte de inte själva och lät sina barn vara kvar i Sverige.

 6. Innan USA påbörjade sitt krig i Irak, så visste man att det var de kristna som måste offras i Irak. Därför tog man kontakt med Vatikanen, för man ville inte ha något fördömande därifrån. USA gav ett erbjudande: Om ni inte protesterar mot vårt krig i Irak, om ni är med oss, så kommer vi att försöka rädda en del kristna, om ni protesterar kommer förmodligen inga kristna att överleva i Irak
  Innan USA anfallskrig mot Irak fanns det 1,5 miljoner kristna i landet, vilket i dag finns en liten spillra på ca 300000. USA har ett avtal med kurderna, att de kristna skall få en fristad hos dem i Erbil och i gengäld skall USA skydda kurderna i Irak.
  Min granne som är kristen från Irak, bekräftar detta och att kristna från hela Irak nu flyttar in till Erbil i hopp om att få överleva där. Hon har en stor släkt kvar i Erbil och är själv uppvuxen där.
  Hon sa till mig att hon är förvånad över Sveriges hållning i kriget i Syrien, hon uppfattar att svenskar i stort sett är ateister och förstår inte att de ger så mycket stöd till islamister i Syrien.
  Hon upplever också att det är lättare att få asyl i Sverige om man är islamist än om man är kristen från Irak eller Syrien.
  Vilket Magda Gad också påpekat i en artikel, att man nästan automatiskt fick asyl i Sverige om man sa att man var emot Assad, vilket hon tyckte var väldigt svårbegripligt att de som var för Assad men rädda för att bli torterade av islamister inte skulle få asyl i Sverige.
  Med den hållningen av Migrationsverket, inte undra på att vi hade så många som anslöt sig till IS i Syrien.

 7. https://www.youtube.com/watch?v=NLIzRmLpjTs

  Har USA försett ”oppositionen” i nordost med förpestat vete för utsäde, frågar syriern Kevork Almassian på denna 11 min. video där själva presentationen börjar vid 4min. Vetet skulle vara förpestat både så att det förstör skördarna och påverkar jordmånen negativt.

  Almassian berättar på videon hur Syrien inte bara producerat stora mängder vete utan därtill haft en traditionell variant som varit mycket härdig och resistent mot växtsjukdomar. Denna resistenta variant har kommit både afrikanskt som t.o.m. amerikanskt jordbruk tillgodo i USA:s torra och varma regioner. Tacken för denna hjälp har blivit att USA ockuperar Syriens kornbodsregion och därtill genom biologisk krigföring eliminerar dess produktionsförmåga. Eller som det heter på Rosenbad numera, en vanlig dag på jobbet.

  • Har du läst artikeln ”Washington utsätter Syrien för biologisk krigföring”. Jag lyssnade på Kenwork och försöker få ihop vad han talade om med denna artikel. Vad jag förstår så talar enbart Kenwork om förstörda skördar och ekonomiska förluster p.g.a. förgiftat utsäde
   .
   I artikeln står det mycket värre scenarier, ett utdrag ur artikeln:
   ”Det har länge funnits storskalig forskning i USA om parasiternas förödande effekt på människor. Försökspersoner har infekterats med speciellt odlade former av s k helminter.
   Att upptäcka dessa maskar väl konsumerade är nästan omöjligt. Detta är det farligaste biomaterialet vars främsta syfte bokstavligen är att förinta människor inifrån sina egna organ!” Väl i matsmältningssystemet växer de och migrerar genom kroppen. Ofta detekteras ackumulering av parasiter i organen först vid obduktion. Den bästa livsmiljön för dem är i den mänskliga levern, muskelvävnader, ögongloberna(!) och t o m hjärnan dit parasiterna når efter 10-12 år. Detta är en extrem infektion från vilken den smittade aldrig kan återhämta sig. Förstörelsen av kroppen sker långsamt, och gradvist. Nio av tio fall får dödlig utgång. (Faran är definitivt ingen nyhet; FN.s hälsoorgan WHO har länge noterat att en stor andel av Afrikas svarta befolkning lider av dessa parasiter. Skillnaden består i att detta nu görs målmedvetet i Syrien.)

   I artikeln talar man om speciellt odlade former av s.k. helminter, men skall man tolka det som att det är möjligt att framställa dessa av det förgiftade vetet men att det i dagsläget inte skett?
   Som sagt jag har svårt att förstå vad som egentligen har skett.

   • Vi får nog invänta ytterligare information. Syrien har egen forskarkompetens på växtförädlingens område.

    Men på tal om den gråtande reportern du nämner vid Aleppos befrielse, eller fall som de beskrev det, får händelsen tas som en träffande sinnebild för den politiska förvirringen i västvärlden. Denna omfattar nästa hela det politiska fältet och blir därför så skrämmande eftersom den kan leda till ödesdigra felbedömningar.

    Vid samma tidpunkt som du nämner ringde kyrkklockorna genom hela Finland. För att beklaga och sörja att terroristerna fördrevs från staden vars östra del de hade ockuperat. Att kyrkan på detta fullkomligt virriga sätt agerade i en politisk fråga bör ha varit unikt. Senast liknande klockringning har ägt rum kan ha varit under de egna krigen på 1940-talet.

    Varav kom behovet av denna plötsliga sympatiyttring för krigsgalna män som hade sprängt just kristna kyrkor i Syrien och avrättat mängder av kristna. Under årtiondenas lopp har otaliga och verkliga övergrepp mot fattiga länder runt hela världen fått passera utan att det stört den kyrkliga nattsömnen. Vem väckte dem nu ur dvalan till denna makabra demonstration ?

    • Det sägs att krig tar fram det sämsta och bästa ur oss människor.

     Idagens västvärld -tydligen också- de mest förvirrades förvirrande.

  • Vems ärenden springer USA i MÖ? Inte är det USAs den saken är klar. Hur kan man förstå USAs politik i Mö? ?

   1. When the world looks at America, what it ”sees is an Israeli colony.” — Paul Craig Roberts

   2. Netanyahu: ”Once we squeeze all we can out of the United States, it can dry up and blow away.”

   Nyckel till att förstå USASs politik i MÖ är att: USA är den största sionist kolonin idag. Vill du veta var och hur kolonis MÖ politik bestäms? Följande länk belyser det: https://ifamericansknew.org/us_ints/introlobby.html

 8. Jag hyllar denna vebbsidan,jag är chockad men det finns ju trots allt opartisk nyheter här i landet kvar. Tack för att ni finns! Det betyder då att ni är dom enda som är seriösa kvar inom all media i landet och övriga Europa som inte är falska, ni är seriösa på allvar ju som gräver seriöst,visar helheten som är det rätta, och som dessutom inte är ryssofobisk heller som allt här i landet och även övriga EU ständigt är. Har saknat icke ensidigt nyheter dessa snart 10åren ju.Det är helt otroligt vilket evigt allt dagligt trams och skit våra medier i landet sysslat med alla dessa åren herregud!! Allt i världen kretsar inte bara kring väst heller,så ner från era höga hästar och rapportera ärligt nångång då och då åtminstone och visa helheten och inte bara den osanna USA och EU dagliga falska propaganda på så många sätt! Många saknat seriösa nyheter som visar helheten,som inte är rädda att gå emot alla dom övriga som bara säger samma skräp månad efter månad,och År efter År så det ju är otroligt sjukt galet. Här har jag mycket märkligt hittat seriösa nyheter igen, många bra seriösa artiklar med så bra äkta reportage.Bra jobbat. På återseende

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here