NATO-Sveriges verklighet sätter nu politikens och medias bedrägeri av svenskarna i relief

4
1418

Denna artikel publicerade den framstående svenske fredsforskaren Jan Öberg 7 juli. NATO-Sveriges verklighet sätter nu politikens och medias bedrägeri av svenskarna i relief Jag länkar avslutningsvis till andra artiklar av Jan Öberg som publicerats här.

Jan Öberg

Jan Öberg skriver på sin site (se ovan): Since December 2021, I serve as a contributor to China Daily – 52 million daily clicks. Sometimes I contribute to other Chinese media too such as Global Times, CGTN and CCTV, the national television. Find them all here. Likewise, since April 2022, I am a regular columnist at the independent online daily, The Citizen, in India. And since March 2020, The EurasiaReview (U.S.) has frequently published my articles. Finally, I am a columnist with the Danish Arbejderen. In contrast, no larger/mainstream Swedish, Danish or other Western media show interest in my analyses.

_______________________________________________________________

NATO-Sveriges verklighet sätter nu politikens och medias bedrägeri av svenskarna i relief

– “Kärnvapenfrågan är väldigt viktig för den politiska nivån och väldigt känslig. Här har det varit en diskussion om vi måste ha kärnvapen på svenskt territorium. Jag vet att man pratar med Norge och Danmark om hur de förhållit sig. Men jag vill inte ge mig in i den frågan,” säger överbefälhavare (ÖB) Micael Bydén.

Nu – först nu efter ansökan – kommer sanningen om NATO-medlemsskapet för Sveriges del fram. Sådant talades det helt medvetet inte om innan beslutet om att skicka ansökan. Det handlade till 90+% om pro-NATO argument, säkerhetsgranatier och Sverige/Gotland som Putin’s nästa äventyr.

Den intellektuella nivån kopplad till “fearology” var -väl, låg för nu att uttrcka det diplomatiskt. Även med denna panik-skrämsel kampanj var det bara 48% av svenska folket som sa “ja” till medlemsskap.

Alltså en skandal för demokratin i Sverige där säkerhetspolitik alltid varit en del av “folkhemmet” – människorna skulle veta om och förstå Sveriges roll i världen. Väl – detta dog väl med Olof Palme som så mycket annat.

Läs artikeln noga, lyssna noga till vad Sveriges högsta militära chef – överbefälhavare (ÖB) Micael Bydén – har att säga. Svenska soldater til Baltikum?

“Vi måste vara förberedda” – på att lyda order. Sverige ”slåss över sin egen viktklass” – men Sverige måste ändå rusta upp. “Vi måste vara redo att i högre utsträckning delta i operationer, insatser och övningar.”

“En kombination av militära råd och politisk vilja, satsningar på försvarsindustrin. Det kommer att vara jätteviktigt framöver.” NATO – anti-intellektuella – målsättning om 2% av BNP skulle kunna uppnås först 2028. Det kommer nu att bli “en stor omställning efter en period med neddragningar.”

Kom i håg – det är alltsammen på grund av Putin – NATO-militarismens bäste vän, vill jag säga som ironisk kommentar tioll Sveriges obegripligt kortsiktiga, underdåniga helomvändning. Och ÖB fortsätter: “ÖB har varnat för att Sverige inte får hamna ”sist i kön” när många länder ska rusta upp samtidigt.
– Alla måste leverera, annars misslyckas vi.”

Interesting too? Olof Palme – murdered today 29 years

Olof Palme. Bild: Låt oss klara upp Palmemordet en gång för alla. (https://www.facebook.com/groups/266363486905354/)

Dagens Nyheter som idag i praktiken är språkrör för upprustning, Putin/rysshat, samt NATO- och USA-militarisering – i extrem grad för en såkallad liberal tidning – ställer frågan på ett självavslöjande sätt:

“Om du fick önska var vill du se permanenta Natobaser?
– Om vi pratar om permanent närvaro måste man politiskt bestämma sig, är vi beredda att ha permanent Natotrupp på svensk mark?” Ännu en fråga som aldrig var objekt för utredning eller debatt före beslutet.

För DN är det inte fråga om men var amerikanska soldater och materiel ska etableras i Sverige! Jag förutser: Naturligtvis kommer Sverige att få amerikanske baser. Argumentet kommer att bli att det har jo Norge och Danmark redan och på det sättet kan Sverige “få hjälp” snabbare. OK, till priset av att Ryssland i en förkrigstid kommer att se Sverige som ett långt större hot än idag och kommer att bomba Sverige tidigt i en sådan situation.

Det hela ska gå så fort att Sverige inte tycks ha tillräckligt med kvalificerad personal:
“Nästa steg är att avsätta ett hundratal medarbetare till de olika Natostaberna, 150-200 olika arbetsgrupper ska bemannas. Samtidigt varnar officersförbundet för att bristen på officerare kommer förvärras i och med medlemskapet. – Det är officerare som vi i grunden skulle behöva ha här hemma. Men den kortsiktiga risken av det vi gör, ska ställas mot den långsiktiga garantin, säger ÖB.”

Vadå för garanti?

ÖB vet mycket väl att USA/NATO i tillfälle av en allvarlig kris hade kommit omedelbart och tagit Sverige i besittning och att Sverige redan har ett värdslandsavtal för just det – utan medlemsskap.

Nu få landet en “garanti” – ja, för tidig förstöring och för att det blir omöjligt att hålla Sverige utanför krig och i stället föra en fredfrämjande politik med gemensam säkerhet. Nu är det stenhård konfrontation som gäller.

Interesting too? Criticizing the Sweden-NATO Host Nation Support Agreement

Sverige, Finland och Turkiet undertecknar avtalet. Ansikten vittnar om allt annat än glädje. Två svenska kvinnor som inte tycks ha den blekaste aningen om vilka konsekvenser deras beslut kan komma att ha.
Därför ska du lägga speciellt märke till citat om kärnvapnen, som inleder denne artikel. Det har redan diskuterats! Samtidigt med att Sveriges regering inbillar sig själv och svenska folket att Sverige kommer att arbete för FN-Konventionen om att kärnvapnen ska bort. Som om det skulle öka möjligheterna att man nu träder in i en på kärnvapenanvändning baserad allians!

Nej! Punkt för punkt kommer Sverige – som bara inte får “misslyckas” i sitt medlemsskap – att omformas i en omfattning, förutser jag, som svenska folket inte har någon aning om.

USA och ett antal NATO-länder har vikande ekonomisk kraft, politisk styrka och normativ makt i förhållande till den globala utvecklingen. Helt klart att Sverige, som nu dumt nog har lagt alla sina ägg i en enda kort – kommer att förlora och gå ned tillsammans med USA/NATO i en gränslös militarisering.

Sverige kommer inte att (kunna) satsa ett dugg på medling, nedrustning, förhandlingslösningar på konflikter, förtroendeskapande åtgärder och möjligheten till en självständigt begåvad utrikespolitisk anpassat till svenska folkets intressen.

Regeringen Andersson vill som jag ser det komma att framstå som en katastrof för det moderna Sverige.

Utrikesminister Ann Linde har redan med avtalet med Turkiet sålt svensk vapenexport-lagstiftning – som nu enbart ska anpassas NATO.

Men har detta sensationella beslutet nått folket?

Nej – 20-30 års smyganslutning till NATO, utfört av politiska, militära, försvarsindustriella och mediemässiga eliter i Stockholm har lyckats.

Bedrägeriet av svenska folket som inte heller fick en folkomröstning är lika uppenbart som upprörande. En skamfläck på demokratin. En kolossal reduktion av svenskarnas säkerhet, som de framöver dessutom ska betala priset för.

Andra artiklar av Jan Öberg
Jan Öberg i Global Times: Väst misstolkar Kinas två stora nationella möten på grund av bristande kunskap och illvilja
Utförlig rapport: Folkmord i Xinjiang som agenda

Föregående artikelKuppmakaren John Bolton erkänner att han inte rådde på Venezuela, inte ens med Ann Lindes stöd till Juan Guaidó!
Nästa artikelScott Ritter om kriget i Ukraina
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. 
  
  OM ALTERNATIVA MEDIA OCH YTTRANDEFRIHET

  BAKGRUND:
  MSM OCH DAGENS NYHETER – idag ” i praktiken ett språkrör för upprustning, Putin/rysshat, samt NATO- och USA-militarisering”
  https://www.globalpolitics.se/nato-sveriges-verklighet-satter-nu-politikens-och-medias-bedrageri-av-svenskarna-i-relief/

  FRÅGA/DEBATT – VAD KAN VI GÖRA FÖR ATT MER AKTIVT LYFTA FRAM ALTERNATIVA MEDIA, STÅ UPP FÖR YTTRANDEFRIHE SAMT BEGRÄNSA ETT POLITIKERVÄLDE SOM ALLTMER KOPPLATS TILL ”PK”, ” WOKE”, FRUKTAN OCH ”MASS FORMATION”?

  Lyssna tex på ett sommartal från Mats Dagerlind – ”en av veteranerna bland de alternativa och fria medierna”. Han är idag ansvarig utgivare och politisk redaktör på Samnytt.
  Hans bakgrund är socialdemokratisk men migrationspolitiken fick honom att successivt att engagera sig med opinionsbildning på heltid.
  https://swebbtv.se/w/kgUHSYJEMfEMQSUnBTY8xR

 2. Federala nyhetsbyrån.
  Polackerna kommer att få stora problem: Statsvetaren Rostislav Ishchenko talade om USA:s planer för Ukraina.
  Polen kommer inte att kunna genomföra alla sina idéer om lösningen av det ukrainska fallet. När han talade på radion ”Moskva”, avslöjade specialisten Warszawas planer.
  ”Idag är den polska ledningens huvuduppgift att etablera sin kontroll över Ukrainas största möjliga territorium och förbättra sin position i den efterföljande förhandlingsprocessen med Ryska federationen.
  Och som Ishchenko noterade, är Polen framgångsrika på detta område tack vare besluten från de ukrainska myndigheterna, ledda av president Volodymyr Zelensky. De avstår uppriktigt från sin suveränitet.

  ”Idag är situationen sådan att Kiev är mycket nära att vara under det polska protektoratet. När denna process är slutförd kommer Warszawa att officiellt kunna tala å Ukrainas vägnar.
  Och intressant nog är Polen redan engagerad i att stärka internationella rättsliga positioner och ackumulerar militär styrka. Det senare behövs i fall polackerna inte kan ”finna ett gemensamt språk” med Moskva och nå ömsesidigt fördelaktiga överenskommelser. Denna plan har dock ett allvarligt fel.
  ”Men de har fel, för amerikanerna kom in i den här historien inte för att polackerna skulle få en bit av Ukraina. Amerikanerna klättrade hit för att Polen tillsammans med Ukraina skulle slåss mot Ryssland.
  Därför kommer polackerna, rent internationellt juridiskt sett, att ha stora problem, de kommer inte ens att organiseras av oss, utan av älskade amerikaner, ”citerar PolitNavigator Ishchenko.
  Speciellt utesluter inte specialisten att Warszawa i detta scenario inte kommer att få något stöd från EU och Nato. USA behöver ett Polen som är i krig, inte handlar med Ryssland, avslutade experten.

 3. Somsagt detta var överlägset 2000talets mest vidriga kupp mot svenska folket. Det är häpnadsväckande också vilket hjälp våra korkade partier fått av medierna under veckornas gång(Det var månader vet de)Men kuppen gick åt helvete fort så de kändes som veckor ärligt talat från stenhårda nej nej nej i februari,MEN redan i maj är det klappat och klart helt otroligt.Även när Erdogan sedan förnedrade oss dagligen framför öppen ridå ända fram till slutet av juni till Madrid-mötet där kuppen slutfördes var det tyst utan MINSTA ifrågasätta av dom korkade medierna.Nej detta var överlägset 2000talets mest vidrigaste kupp mot svenska folket

 4. Vi är inte med i Nato förrän den nya riksdagen har godkänt medlemskapet och villkoren.
  Det är faktiskt (om kuppmakarna inte hinner färdigt kuppen innan) ett val emellan så vi skall inte ge upp för tidigt? De, riksdagspartierna, måste ställas till svars innan detta beslut fattas.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here