Nyhetsbanken: Censur förlänger kriget.

8
1642

Stefan Lindgren skriver på Nyhetsbanken i artikeln Censur förlänger kriget. ”Den bild ryska media förmedlar är en helt annan än den som ges i väst. Avstängningen av ryska media – dels genom EU:s censuråtgärder, dels genom kraftiga och ihärdiga DDoS-attacker, gör att medborgare i väst har svårt att bilda sig en egen uppfattning. Här en lista över några ryska medier, varav en del har versioner på engelska. I andra fall får den som inte kan ryska läsa med browserns översättningsfunktion.”

Han räknar sedan upp länkar till ett antal organisationer som publicerar på olika språk, inklusive engelska. Detta kan kanske intressera.

Föregående artikelDN-debatt: Därför pratar Putin ständigt om ”avnazifiering”
Nästa artikelSka man säga Ja eller Nej till Nato?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Jag tror på det jag ser med egna ögon.
  Vi ser hur barnsjukhus, bb ,Röda Korset, ålderdomshem, kulturbyggnader, bostäder maskeras, blir grus.
  Människor dör, lemlästas miljoner människor flyr. …………..
  Det finns inget försvar !
  President Biden har rätt, vad vi ser är medveten slakt av oskyldiga människor.
  Det finns bara en sak som är rätt
  Att alla Ryska soldater åker hem till sina familjer där dom ska vara!
  Kvinnor har inte fött barn för att dom ska bli mördare!
  Eva Lund

  • Ja, oskyldiga civila drabbas i detta krig som i andra. Men Biden har betydligt fler sådana liv på sitt samvete genom sitt deltagande i och stöd till USA:s krig. Verkligen hyckleri och dubbelmoral Putin är en krigsförbrytare säger Biden med tiotals gånger fler krigsoffer på sitt samvete En reservation är naturligtvis osäkerhet med siffrorna. En väldig propaganda pågår, och där har USA:s och Zelenskys versioner en förkrossande genomslagskraft i våra media. Sjukhusbombningar av Mariupol.

   Här uppgifter från USA-källor i artikeln Pentagon släpper sanningsbomber för att avvärja krig mot Ryssland

   Men på tisdagen tog Pentagon det djärva steget att läcka två berättelser till reportrar, vilket motsäger dessa berättelser. ”Rysslands uppträdande i det brutala kriget berättar en annan historia än den allmänt accepterade uppfattningen att Vladimir Putin har för avsikt att förstöra Ukraina och tillfoga maximal civil skada – och det avslöjar den ryske ledarens strategiska balansgång”, rapporterade Newsweek i en artikel med titeln ”Putins Bombplan kan ödelägga Ukraina men han håller tillbaka. Här är varför.”

   Stycket citerar en icke namngiven analytiker vid Pentagon’s Defense Intelligence Agency (DIA) som säger: ”Kievs hjärta har knappt berörts. Och nästan alla långdistansanfall har varit inriktade på militära mål.

   En pensionerad amerikansk flygvapenofficer som nu arbetar som analytiker för en entreprenör till Pentagon, tillade: ”Vi måste förstå Rysslands faktiska beteende. Om vi ​​bara övertygar oss själva om att Ryssland bombar urskillningslöst, eller [att] det misslyckas med att tillfoga mer skada för att dess personal inte klarar uppgiften, eller för att den är tekniskt oduglig, så ser vi inte den verkliga konflikten.”

   Artikeln säger:

   ”Fram till senaste helgen, under 24 dagar av konflikt, har Ryssland flugit omkring 1 400 anfallsuppdrag och avfyrat nästan 1 000 missiler (USA flög fler uppdrag och avfyrade fler vapen under den första dagen av 2003 års Irakkrig). …

    En del av dessa attacker har skadat och förstört civila strukturer och dödat och skadat oskyldiga civila, men nivån på dödsfall och förstörelse är låg jämfört med Rysslands kapacitet.

 2. Självfallet är det så. Vad annars snälla. Det är HELT och hållet så! Över en månad nu har det varit på detta VIDRIGA sätt av EU och dess chef Usa. Jag är HELT emot detta falska och VIDRIGA västvärlden håller på med kan jag direkt säga. Jag har HELA veckan nu genom en god vän kunnat se MASSOR av andra nyheter och information med riktig fakta. Kunnat se MASSOR med videos, nyheter och fakta med information hela veckan nu som HELT är avstängd för övriga västvärlden. Där EU och dess chef Usa HELT och hållet med flit ljuger om,och stängt av för allmänheten i västvärlden. Därför är jag irriterad på detta också hela veckan nu,det är fan helt OTROLIGT VIDRIGT detta

 3. En faktor jag tänkt på är att Europas starka band med Usa har förmodligen inte i grunden den hållfasthet som framställs.
  Kan tänka mig att det finns olika syn på nationella intressen såväl inom EU som mot deras nuvarande sammanhållande länk till Usa.
  Frågan är vem av dessa aktörer måste betala det högsta priset för Eu/USA;s ekonomiska krig mot Ryssland.
  Jag menar hur man än vrider och vänder på alla krigs konsekvenser är det den enkla människan och det fattigaste landet som betalar det högsta priset såväl på kort som lång sikt.
  För övrigt kan inte EU/Usa -Ukraina vara helt ovetande om att Rysslands anfallskrig skulle verkställas. Jag menar, eftersom ingen kan vinna detta vapenkrig borde insikten att förhandla om ömsesidiga säkerhetsintresse väga över, framför krigets förödande konsekvenser för oskyldiga människor. Ty detta krig är förödande och kommer att påverka oss alla negativt, generationer framöver. Inte minst med tanke på klimatets negativa påverkan som kräver gränslösa åtgärder och överenskommelser, nationerna emellan.

  • Ryssland har aldrig haft någon avsikt att vinna något krig. Ryssland målsättning är att eliminerar det hot mot både Ryssland och Kina som den amerikanska NATO expansionen utgör, och att stoppa Ukraina – USAs förintelse aktioner mot Donbass. Rysslands aktioner mot USA i Ukraina hade kunnat undvikas om USA, som i fallet Kuba krisen, hade backat och låtit Ukraina bli neutralt, demilitariseras, och denazifieras. Azovbataljonen är i realiteten USAs ”SA”, SturmAbteilung, i Ukraina, på samma sätt som ETIM i Xinjiang, Islamisk Staten i Mellanöstern, och glöm heller inte USAs försök att ta kontroll av Hong Kong.

   Därför är Biden’s tal så avslöjande. USA siktar på att vara världens framtida ”Herrevolk”, och det är vad USA hade på gång med den amerikanska NATO expansionen. Krigsförberedelser till att globalt maktövertagande där USA skall bestämma vem som skall leda alla länder. Det är därför Ryssland har valt att eliminera det amerikanska hotet från Ukraina, hotet att ta över kontrollen av Ryssland och senare Kina, och det är därför Kina inte kritiserar Rysslands agerande. Att kritisera Ryssland skulle i realiteten vara att stödja USAs ansträngningar att ta kontroll av Ryssland och Kina, alltså ett amerikanskt globalt maktövertagande, att etablera en global amerikansk militärdiktatur.

 4. En intressant observation. USA propagandan genom svenska MSM och Public Service sprider gärna det falska ryktet om Kinas censur, som inte existerar. Ingenting har blockerats i Kina. Alla ryska och andra källor är tillgängliga. Amerikanska propagandakanaler som Facebook, Twitter, och Google är blockerade från att nå oss i Kina och samla in personlig information, men vi kan lätt nå dom och använda dom via en skyddande proxy som stoppar USA spioneriet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here