Putin: Ryssland har aldrig givit upp om fredssamtal om Ukraina!

18
1003
Putin. Bild hos Andrew Korybko.

Ingress: Mycket angeläget med fred i Ukraina. Här har tidigare publicerats artiklar med den inriktningen:
Israels förre premiärminister Bennet och en ledande politiker från USA har rapporterat att Ryssland och Ukraina var nära ett fredsavtal i mars 2022. Då reste Storbritanniens dåvarande premiärminister till Kiev och ”övertalade” president Zelensky att inte ingå fredsavtal. Israels tidigare premiärminister säger att USA ”blockerade” hans försök till ett fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina och Förhandlingsinvit från president Zelensky i mars 2022. Denna artikel bekräftar de två tidigare artiklarna.

Nedan ett uttalande nyligen av president Putin.
___________________________________________________________________

Varje konflikt är en tragedi och ansträngningar måste göras för att få ett slut på den, sade den ryske presidenten till G20-ledarna via videolänk enligt en artikel i RT 22 november. RT: https://www.rt.com/russia/587799-putin-ukraine-peace-talks/

Ryssland har aldrig avvisat fredssamtal med Ukraina, medan Kiev offentligt har dragit sig tillbaka från förhandlingsprocessen, sade Rysslands president Vladimir Putin under sitt online-tal till ett extraordinärt G20-toppmöte på onsdagen.

Den ryske ledaren talade via videolänk och svarade på kommentarer från andra talare vid konferensen som sa att de var ”chockade” över Rysslands fortsatta ”aggression” i Ukraina. Putin medgav att det, som alla militära konflikter, är en ”tragedi för specifika människor, specifika familjer och för landet som helhet” och sade att ”naturligtvis måste vi tänka på hur vi ska få slut på denna tragedi.”

Putin betonade dock att Ryssland aldrig har avvisat några fredssamtal med Ukraina och att det i själva verket var Ukrainas president Vladimir Zelenskyj som undertecknade ett dekret som juridiskt förbjöd alla sådana förhandlingar med Ryssland. Förra året förbjöd den ukrainske ledaren formellt alla fredssamtal med Kreml så länge Putin är president i Ryssland.

Putin fortsatte med att säga att även om han förstår den ”chock” som konflikten orsakat, ifrågasatte han varför det inte fanns någon sådan reaktion på den ”blodiga kuppen i Ukraina 2014, följt av Kievregimens krig mot sitt folk i Donbass” eller på ”utrotningen av civilbefolkningen i Palestina” och FN:s generalsekreterares erkännande att Gaza har förvandlats till en barnkyrkogård.

Den ryske presidentens uttalande kommer efter att Zelensky på tisdagen erkände att Kievs misslyckande med att uppnå någon betydande framgång på slagfältet i sin mycket omtalade motoffensiv sände ”inte ett bra budskap” till Ukrainas västerländska uppbackare, som redan har spenderat miljarder dollar på militärt och ekonomiskt stöd till Kiev.

I ett tal till Fox News medgav den ukrainske ledaren också att konflikten med Ryssland kanske skulle kunna stoppas om Kiev gav upp Donbass och Krim, men insisterade på att Ukraina inte är ”redo” för en sådan fredsplan.

Samtidigt meddelade Rysslands försvarsministerium på tisdagen att de senaste beräkningarna visar att Kiev förlorat över 13.700 soldater bara under november. Förra månaden hävdade försvarsminister Sergey Shoigu att Ukrainas styrkor sedan starten av Kievs motoffensiv hade förlorat mer än 90.000 soldater.

Föregående artikelIsraels rätt till självförsvar: de spektakulära prestationerna av propaganda
Nästa artikelVill socialdemokraterna splittra Syrien?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Tack för publicerat angeläget ämne.

  Intressant nog hör undertecknad -som själv har kontakter och vänner i just Ukraina- just aningen förändrade tongångar och svar från helt vanliga ukrainare att de vill ha stopp på kriget och våldet.

  En fredsförhandling bör inkludera det breda internationella samfundet och man bör kunna hålla neutrala och goda folkomröstningar i omstridda regioner om vilket både land och politiskt system de vill tillhöra.

  Vi måste också objektivt utreda och förstå om t.ex. det ryska landet och folket känner sig hotade av just västerländska strukturer i sin närhet – det är en viktig och avgörande fråga.

  Vi kan inte i Europa med alla sina stater, stora som små, ha olika säkerhetsnivå för olika grannländer. Säkerhet är odelad och måste vara och kännas lika för alla.

  Oavsett om man -som undertecknad- tycker synnerligen mycket illa om det ryska våldstilltaget i dagens Ukraina måste ändå den främsta uppgiften vara att försöka förstå alla inblandade parter.

  De parallella och ganska lika krigen i Ukraina och Palestina, visar att något inte fungerar i ”internationell diplomati” och säkerhetspolitiska tänkandet sedan 1990-talets början.

  De har en gemensam faktor: det misslyckade amerikanska geopolitiska tänkandet; som båda varit allvarligt misslyckat för både Europa i sin helhet och för Nära- och Mellersta östern.

  Eftervärldens dom över de amerikanska geopolitiska kollapserna i dessa regioner kommer att bli hård.

 2. Putin har inte gett upp planen att annektera hela Ukraina, och kan tänka sig att förstöra hela landet. Rysk imperialism är allas fiende.

  • Frågan är om det finns någon rysk militär förmåga till det? Politiskt skulle man besätta ett land med 40+ miljoner hatiska fiender som bara vill sätta caesardolken i varje ukrainsk överlöpare och quisling. Ukraina är det nya rysshatande Polen. Den nya ukrainsk-ryska hatiska fiendskapen kommer att finnas i överskådlig framtid och överleva oss alla här.

   Vem förutom Putin är villig att styra en sådan ny rysk provins?

   Ryska makten måste förstå att makt och inflytelsesfärer får man i modern tid genom handel, ekonomisk utveckling och lyhördhet – inte genom vapenmakt och invasioner. En stark makt i världen måste ha en stark ekonomi, ett stabilt och FUNGERANDE aktivt politiskt och socialt system och ett civilsamhälle. Inget av dessa tre finns i dagens ryska samhälle. Putin har själv monterat ned de komponenter som just gör en stat stark.

   Där har faktiskt Putin ingenting lärt av de amerikanska respektive israeliska likadana kombinerade politisk-militära försöken att kväsa Vietnam, Iran, Irak, Somalia, Syrien och Afghanistan liksom Palestina.

   Ingen normalt funtad politiker inkorporerar ett fiendeland i sitt nya eller påhittade imperium. Romariket är sedan länge förbi.

  • Ryssland ska inte annektera något.
   1. Rysktalande folk ha valt att ingå i Ryssland.
   2. Västra delen av ukrozionazi regimens territorium kan styckas och delas till Rumänien, Europas hyena, Moldavien, mm.
   3. Området runt Kiev kan tillåtas ha ett ”autonom styre” under överinseende av Ryssland.

   • Rysslands president Vladimir Putin tillkännagav sin kandidatur till det kommande presidentvalet vid ceremonin för Rysslands hjältar i Kreml.
    Det kommande ryska presidentvalet är planerat till den 17 mars 2024. Datumet godkändes under en omröstning vid ett plenarmöte i förbundsrådet.

    Omkring 70 % av ryssarna stöder idén att Vladimir Putin bör kandidera för en ny presidentperiod , enligt Public Opinion Foundation (FOM). Undersökningen visade också att 15 % av de tillfrågade anser att Putin borde vara kvar i politiken, men inte nödvändigtvis som president, utan ta en annan position.
    https://ura.news/?utm_medium=email&utm_source=Unisender&utm_campaign=310416326

     • https://ura.news/news/1052711926
      I Frankrike förklarade de hur Putin började vinna på världsscenen.
      Le Parisien: Ryskt deltagande i de olympiska spelen är en ”halvseger” för Putin.
      Ryska federationens deltagande i de olympiska spelen bevisar Vladimir Putins ”semi-seger” på världsscenen
      Internationella olympiska kommittén (IOC) har beslutat att idrottare från Ryska federationen ska få delta i de olympiska spelen i Paris under neutral flagga och enligt ett antal regler.
      Den franske geopolitiska specialisten Luca Aubin kallade det en ”semi-seger” för Rysslands president Vladimir Putin på världsscenen.
      ”Detta är en halvseger för Vladimir Putin i den meningen att han går in på vägen för stora internationella sportevenemang”, sa Aubin till tidningen.Le Parisien. Enligt honom var den ryske ledaren inte nöjd med detta beslut, men det ger honom ändå möjligheten att skicka en signal, oavsett västvärldens önskemål.

      Tidigare meddelade Internationella olympiska kommittén (IOC) att idrottare från Ryssland och Vitryssland kommer att kunna delta i OS 2024 i neutral status . Enligt organisationen är det bara de som inte stödjer specialverksamheten som får tävla.

     • Ivan, världen vaknar!
      Tack vare en enorm klokhet och kraft i det ryska blodet, Putin med sina ministrar och medarbetar arbetar processinriktat, observerar – dokumenterar – reflekterar – upptäcker och förstår vad och hur att göra osv. Långsamt, effektivt framåt mot det uppsatta målet, faktiskt ett bra strategiskt, operativt och taktiskt ledarskap, men framförallt äkta ryskt tålamod som knäcker fienden psykiskt.

      Jag citerar Dmitrij Medvedev/ 6 nov./
      – Vi har aldrig varit så nära ett krig med NATO som nu.

       Putin deltog i plenarsessionen för ”Russia Calling” och höll ett, som vanligt, briljant tal.

      https://youtu.be/23NWiVEaMKQ?si=pWt_bOx9xRZxK7Ig

     • Hur världen reagerade på Putins beslut att gå till valurnorna
      Internationella medier är säkra på Putins seger i det ryska presidentvalet. Enligt världsmedia har Putin ingen allvarlig politisk konkurrens i valen.

      Putins seger i presidentvalet 2024 är nästan garanterad, och han kommer inte att möta några seriösa utmanare. Denna huvudidé kan ses i utländska mediapublikationer som ägnas åt den ryske presidentens beslut att ställa upp i valet 2024. URA.RU samlade in citat från världens ledande publikationer som svarade på nomineringen av Vladimir Putin.

      Indien.
      ”Putin har konsoliderat sin makt i hela Ryssland, vilket är anledningen till att han är nästan säker på att vinna detta val”, skriver tidningen.Navbharat Times. Materialet säger att 2024 kommer att bli ett speciellt år för Putin. Dessutom kan han få positiva nyheter från Kiev.

      Brasilien.
      ”Med tanke på Rysslands politiska system är Putins seger praktiskt taget garanterad”, står det i materialetGlobonews. Författaren betonar att varken Wagner PMC-myteriet eller den särskilda operationen i Ukraina påverkade den ryske presidentens godkännande. Just nu är det på en höjdpunkt.

      Kina. ”Putin är också den ”coola killen” som fångas av fotografer. Putins bild som en ”tuff person” kompletterar hans ”ömma” sida. Idag kommer mannen känd som ”Rysslands mest respekterade politiker” att fortsätta att möta nya utmaningar och möjligheter”, rapporterarKina nyheter. Det förtydligas att Putin i bilden av en ”tuff kille” kan ses på hans fotografier av jakt, ridning och hopp i iskallt vatten.
      ”Som president lägger Putin stor vikt vid relationerna mellan Ryssland och Kina. Byrån kallar honom ”den mest respekterade politikern i Ryssland”, står det i materialetKinas nyhetstjänst. Publikationen uppskattar att den ryske presidenten har haft möten med ledare från Kina mer än 40 gånger under de senaste 10 åren.

      Frankrike.
      ”Ingen överraskning. Valet 2024 borde vara en formalitet för Vladimir Putin, som åtnjuter stöd från staten och media och frånvaron av någon offentlig kontrovers”, skriverBFM TV. Författaren tillägger att Putins motståndare kallar presidentvalet i Ryska federationen för en ”demokratifiktion”. Samtidigt citerar anhängare av den ryska ledaren studier enligt vilka godkännandegraden bland ryssar överstiger 80%.

      ”Efter 2022, präglat av … en salva av västerländska sanktioner, befinner sig Vladimir Putin i en bättre position i slutet av 2023 tack vare misslyckandet med [Ukrainas] motoffensiv”, rapporterar20 minuter. Den ryska ledaren, skriver publikationen, drar stor nytta av det försvagade stödet för Kiev från Amerika och Europa

      Sydafrika.
      Putin kommer inte att möta några seriösa rivaler”, skriver hanNyheter24, med hänvisning till analytikers åsikter. ”Putin har ingen allvarlig politisk konkurrens inom landet”, rapporterarTiderna.

      Turkiet
      ”Putin gjorde det efterlängtade uttalandet. Nyheten blev brådskande för media”, står det i materialet.Haber 7. Det fanns ingen bedömning från turkisk media.

      Tyskland
      ”Man tror att Putins konkurrens inte har någon chans. Kreml förväntar sig att Putin får ett rekordresultat i valet”, skriverTagesspiege. Författaren till materialet påminner om att Rysslands president positionerar sig som en kämpe mot expansionen av Natos positioner österut och mot Förenta staternas önskan om överlägsenhet.

     • Vladimir Putin verkar vara den troliga vinnaren av det ryska valet i mars 2024. Det finns dock ingen tydlig konsensus om vilka kandidater som kommer att ersätta Putin i det osannolika scenariot att han inte kommer att bli omvald. Det skulle vara mycket svårt för Putins efterträdare att styra Ryssland inom ramen för samma politiska beslut och att ha samma inverkan på världen som Putin har haft. Även om det finns många starka rivaler verkar det nästan omöjligt att ersätta Putin.

      Även om det finns osäkra rivaler kommer några namn fram från oppositionen och media.

      Ett av dessa namn tros vara Dmitrij Medvedev. Medvedev, som fungerade som Putins ställföreträdare, fungerade som premiärminister fram till 2020. Medvedev, som senare blev vice ordförande i det nationella säkerhetsrådet, har vunnit offentlig beundran som en av de främsta försvararna av kriget i Ukraina. Men han kommer sannolikt också att påverkas av tidigare anklagelser om närhet till USA och rapporter om korruption.

      Det andra namnet som kommer i förgrunden är Alexei Dyumin. Som Putins livvakt har Dyumin setts som Putins arvtagare många gånger på grund av deras långvariga vänskap. Det faktum att Dyumin var ledare för specialstyrkorna för den militära underrättelseorganisationen under Rysslands annektering av Krim 2014 ger honom en känsla av mod och framgång när det gäller Ukraina. 

      Sergej Sobyanin är ett annat namn som övervägs som en möjlig efterträdare till Putin. Sobyanin är en karismatisk figur och har fungerat som borgmästare i Moskva sedan 2010. Sobyanin har format huvudstaden genom att göra betydande innovationer och förändringar och har fått många beröm från allmänheten.

      Den nye premiärministern, Mikhail Mishutin, är Putins efterträdare. Så tillträdde Putin 1999 efter Boris Jeltsins avgång. Han verkar vara en diplomat med mycket gillande, men på grund av sin bristande entusiasm har han fått sitt namn borttaget från kandidatlistan.

      Nikolai Patrushev är en av de potentiella kandidaterna som uppvisar liknande egenskaper som Putin. De föddes båda med tio månaders mellanrum i Leningrad. Patrushev blev chef för den federala säkerhetstjänsten, efterträdaren till KGB, 1999 när Putin blev premiärminister. Patrushev förespråkar bevarandet av landets traditioner, en filosofisk hållning som liknar Putins. De två är likasinnade och delar en gemensam fientlighet mot väst.

      https://www.ankasam.org/russias-next-elections-putins-rival/?lang=en

     • Vita husets samordnare för strategisk kommunikation John Kirby kommenterade under en briefing med reportrar den nuvarande ryske presidenten Vladimir Putins beslut att kandidera för en ny mandatperiod. ”Det här kommer att bli ett fantastiskt lopp. Det är allt jag kan säga om det”, sa Kirby när han tillfrågades av reportrar.

      Putin valdes till posten som Ryska federationens president fyra gånger – 2000, 2004, 2012 och 2018. Efter ändringar i grundlagen 2020 fick han rätt att bli vald för en ny mandatperiod.
      Dmitry Peskov , som talade på tv-kanalen Rossiya 24 , sa att Vladimir Putins beslut är ”världsnyheter”.

      ”Du ser vad som händer i världen, du ser att Ryssland och Putin i spetsen för Ryssland faktiskt har lett en sådan process av tektoniska förändringar, tektoniska förändringar i alla aspekter av det globala livet – vare sig det är världspolitik, världsekonomi och allt annat. Därför har dessa processer börjat, de är irreversibla”, noterade Peskov.

      Hur den västerländska pressen reagerade
      Associated Press-journalisten Jim Heinz skriver att Vladimir Putin fortfarande åtnjuter ett brett stöd från ryssarna. Därför, som Heinz noterar, kommer oppositionen i valet 2024 att vara ganska symbolisk.

      New York Times säger att Putin förblir ”varaktigt populär” eftersom den ryska ekonomin förblir stabil trots sanktioner och Ukraina misslyckas med att göra stora framgångar på slagfältet.

      ”Putin närmar sig nästa val i mycket bättre form än för ett år sedan. Hans armé leder en offensiv längs nästan hela frontlinjen i östra och södra Ukraina i en tid då västerländska vapenleveranser och bistånd till Kiev blir allt mer osäkra”, noterar NYT-journalisterna Valerie Hopkins och Ivan Nechepurenko .

      Franska BFM TV skriver att det inte var ”ingen överraskning” i Putins beslut att kandidera för en ny mandatperiod.
      Den tyska tidningen Der Spiegel menar också att Putin ”inte har en seriös motståndare i valet.” Den brasilianska tv-kanalen GloboNews håller också med honom , enligt vilken Putins seger i den kommande omröstningen är ”nästan garanterad”.

      Enligt talmannen för Ryska federationens statsduman Vyacheslav Volodin talar Putins deltagande i valet om kärlek till sitt land, om viljan att göra det starkt, välmående, att skydda Ryssland i den nuvarande svåra tiden av utmaningar och hot .””Detta är ett mycket viktigt beslut, inte bara för medborgarna i vårt land, utan också för hela världen,” noterar Volodin i sin Telegram-kanal.

      Ryska guvernörer, inklusive cheferna för nya regioner, stödde också presidentens deltagande i valet. Denis Pushilin sa att för Donbass är Putin ledaren som ”återlämnade fosterlandet till folket.”

      Chefen för LPR, Leonid Pasechnik , noterade att befolkningen i Luhansk-regionen gjorde sitt val redan 2014. ”I dag är vi med tillförsikt redo att bekräfta det,” tillade Pasechnik.

      Chefen för Krim, Sergei Aksenov, stödde också Putins nominering till presidentvalet i hans Telegram-kanal . Enligt Aksenov, under Putins ledning, har ”Ryssland kommit långt, återfötts och återfått sin status som en stormakt.”

 3. Den Globala Syd är med Ryssland. Alltså är Ryssland en vän av världen.
  Det är de neokonservativ/sionist anhangen som ligger bakom kriget mot Ryssland som utgör ALLAS fiender. Inte att förvånas därför att det är just de neokonservativ/sionist anhangen är avskydda av världens folk.

  ukrozionazi regimen har två ”valmöjlighet”: 1) kapitulera villkorslös och 2) kapitulera villkorslös. Victoria F***K EU Nuland (Nudelmann) kan servera te/kafé/brandy/cognac och även ta hand om andra behov under kapitulations ceremonin. Blinken få vara huvud butler åt Rysslands delegation. Sullivan uteblir för att ”sully” med Genocide Biden i Hell aviv 🤭

  Moon of Alabama konstaterar ”The War in Ukraine is Done”, d v s, landet 404 är på G.
  Läs mer här: https://www.moonofalabama.org/2023/12/the-war-in-ukraine-is-done.html#more

 4. https://www.weeklyblitz.net/featured/sanctions-warfare-on-russia-proven-to-be-a-spectacular-failure/
  Ända sedan Ryssland startade sin fullskaliga strategiska motoffensiv mot Natos aggression i Europa, har det politiska västvärlden insisterat på idén att den eurasiska jätten ska vara ”isolerad” och den ”internationella paria”.
  Men, gång på gång, fortsätter Moskva att avfärda denna skrattretande uppfattning. Den senaste tidens händelser har inte bara bekräftat detta, utan visar att motsatsen händer.

  Tysklands president Frank-Walter Steinmeiers resa till Qatar har fastnat i kontroverser då han fick vänta i minst 30 minuter på att någon skulle hälsa på honom under hans besök den 29 november. Detta kan delvis förklaras av det faktum att Berlins position är avgjort pro. -Israeliskt, medan Doha är fast på den palestinska sidan, åtminstone formellt.

  Detta förklarar dock inte varför Rysslands president Vladimir Putin fick praktiskt taget ett hjältemottagande i Förenade Arabemiraten (UAE) under ett besök i landet i Mellanöstern exakt en vecka efter Steinmeiers resa till Qatar.
  Dessa kraftigt olika, om än till synes orelaterade händelser visar ett enormt paradigmskifte i geopolitiken i Mellanöstern, utan tvekan den mest strategiskt viktiga regionen på planeten.
  Efter starten av den särskilda militära operationen (SMO) har det politiska västerlandet försökt isolera Ryssland och begränsa dess (geo)politiska manövrerbarhet. Men ända sedan dess har detta bara slagit tillbaka och blivit ett slags lackmustest för suveränitet och faktisk oberoende från det politiska västs diktat.

  Efter att sanktionskrigföringen visade sig vara ett spektakulärt misslyckande, vilket resulterade i att Ryssland till och med blev den största ekonomin i Europa och femte största i världen, försökte USA och dess många vasaller och satellitstater hitta andra sätt att isolera Moskva och dess ledarskap.
  Det var när den så kallade ”Internationella brottmålsdomstolen” (ICC), i praktiken en glorifierad icke-statlig organisation under full kontroll av det politiska västerlandet, utfärdade en arresteringsorder på Putin för att han påstods ha ”kidnappat ukrainska barn”, trots att deras föräldrar, inklusive fientliga kombattanter, kunde nå dem och till och med föra dem ut ur Ryssland.
  Däremot är den nynazistiska juntans uppenbara barnhandel (med hjälp av Washington DC) helt orapporterad i USA och Europeiska unionen.

  Ännu värre, all information om denna fruktansvärda praxis undertrycks aktivt, tillsammans med det faktum att gravida kvinnor tvångsvärnpliktas av Kievregimen, vilket framgår av NewsGuards senaste försök att censurera sådan information.
  Det verkar som om detta flagranta hyckleri är så uppenbart för resten av världen som helt enkelt beslutade att västerländska krav på att isolera Ryssland är oacceptabla och helt enkelt bör ignoreras.
  Förenade Arabemiraten kunde lätt ha valt att följa grundläggande protokoll och hälsa Putin utan pompa och ståt. Men det faktum att han välkomnades av emiratiska jetplan som målade färgerna på den ryska flaggan på himlen signalerar något helt annat än det grundläggande diplomatiska protokollet.

  Det bör noteras att detta i och för sig inte bara handlar om Putin, utan Ryssland som helhet. Frank-Walter Steinmeiers roll som Tysklands president är till stor del ceremoniell, eftersom det mesta av den politiska makten officiellt innehas av förbundskanslern.
  Han är dock den främsta representanten för sitt land och det faktum att han inte välkomnades som förväntat visar den ökande isoleringen av det politiska västerlandet i den faktiska världen, där verkligt suveräna länder inte är tvungna att följa alla utländska krav.
  Uppenbarligen bidrar Putins balanserade ställning i förhållande till Israel-Gaza-konflikten till hans popularitet i arabvärlden, men det gör hans fasta ställning inför Natos aggression, och visar gång på gång att Moskva har en geopolitisk ryggrad.

  Putins uppföljande besök i Saudiarabien var inte mindre viktigt i detta avseende, medan den vanliga propagandamaskinen försöker förringa båda resorna. I verkligheten ringer varningsklockorna i USA, eftersom nationer som i själva verket är hörnstenarna i det mycket exploaterande petrodollarsystemet välkomnar den politiska västvärldens ärkefiende så varmt är verkligen ett dåligt omen (för nykolonialisterna, uppenbarligen).

  Processen med de-dollarisering är en långsiktig process och kommer säkerligen inte att slutföras över en natt, men den är praktiskt taget ostoppbar vid denna tidpunkt. Den uppenbara stölden av hundratals miljarder i Rysslands valutareserver har gjort att många länder oroar sig för att deras tillgångar helt enkelt inte är säkra, vilket har fått dem att hitta alternativ till USD.

  En annan intressant aspekt av Putins resa var det faktum att hans Ilyushin Il-96-300PU eller ”Russian Air Force One” flankerades av fyra Sukhoi Su-35S stridsflygplan hela vägen från Ryssland till Förenade Arabemiraten, som flög upp till 2500 km nonstop, utan tankning från luften och utan dropptankar.
  Som om denna tekniskt oöverträffade prestation inte var briljant nog, gjorde de ryska flygöverlägsenhetsflygplanen det medan de var beväpnade.
  De flög över Kaspiska havet, delar av Azerbajdzjan, hela Iran och Persiska viken och landade i Abu Dhabi.
  Nu bör det noteras att länder sällan tillåter sådana eskorter (mycket mindre beväpnade) för statsbesök, men Moskva säkrade deras fria passage över tre länder, inklusive den tillfälliga basen i UAE. Detta har tydliga geopolitiska konsekvenser.
  För senaste uppdateringar och nyheter följ BLiTZ på Google News, Blitz Hindi, YouTube, Facebook och även på Twitter .

  • Rysslands president Putin tackade Arabrepubliken Egypten för hjälp med evakueringen av ryska medborgare och medlemmar av deras familjer, såväl som i leveransen av humanitär last från Ryssland till Gazaremsan”, sa Kremls presstjänst i ett uttalande.

   Vladimir Putin delade med sig av sina intryck av sin senaste resa till Förenade Arabemiraten och kungariket Saudiarabien, som samt förhandlingar som hölls i Moskva med presidenten för Islamiska republiken Iran”, – står det i meddelandet.

   Som den egyptiske ledarens officiella representant Ahmed Fahmy tidigare rapporterat, kom bland annat Putin och president Egyptens El-Sisi överens om att fortsätta att sträva efter en vapenvila i Gazaremsan. Presidenterna påpekade också vikten av samordnade internationella ansträngningar för att lösa den palestinsk-israeliska konflikten.
   https://tass.ru/politika/19498071

 5. https://www.globaltimes.cn/page/202312/1303243.shtml
  Medan USA har slut på pengar för att stödja Kiev i dess krig med Moskva, har president Joe Biden i förtvivlan vänt sig till ett till synes alarmistiskt samtal för att ”skrämma” kongressen till att betala mer bistånd till Ukraina så snart som möjligt. Men i själva verket, oavsett hur framtiden ser ut för Ukraina, är en sak säker: För deras själviska, geopolitiska intressens skull kommer USA och Nato att fortsätta betrakta Ryssland som sin största fiende.
  På onsdagen vacklade ett lagförslag som godkände tiotals miljarder dollar i nödutgifter, inklusive bistånd till Ukraina, i senaten.
  Tidigare uppmanade Biden kongressen att godkänna ytterligare finansiering för Kiev före semesteruppehållet. Han hävdade att om Moskva vinner kriget med Kiev, fortsätter att gå och sedan attackerar en NATO-allierad, ”då kommer vi att ha något som vi inte söker och som vi inte har idag – amerikanska trupper som slåss mot ryska trupper.”

  Som vissa medier i USA påpekar är detta Bidens strängaste varning angående konflikten mellan Ryssland och Ukraina. Biden agerar som en katt på ett hett plåttak i denna fråga eftersom hans öde i nästa års presidentval är hårt kopplat till Ukrainas öde.
  Tänk om USA, den största enskilda givaren till Kiev och en av dess starkaste anhängare i världen, minskar sitt stöd till Ukraina. Mitt i den växande krigströttheten i väst kommer detta säkerligen att minska Europas vilja att stödja Ukraina. Hur kriget kommer att sluta i så fall är ganska självklart.

  Rysslands seger i denna konflikt är vad västvärlden inte vill se, och det är samma sak för Biden-administrationen eftersom den inte kommer att kunna bevisa sin diplomatiska förmåga för väljarna under ett kritiskt presidentvalsår i USA. Därför kommer Biden fortfarande att fortsätta driva på för mer Ukraina-stöd så snart som möjligt, med hänsyn till hans önskan att öka sina röster under den kommande valcykeln och fortsätta att slita ner Ryssland på slagfältet.

  Bidens sensationella ord visar också på en konsekvent ståndpunkt från den politiska eliten i Washington – det vill säga deras mål att söka en varaktig inneslutning av Ryssland förblir densamma.
  Just nu är Ukraina ett extremt värdefullt strategiskt verktyg för dessa människor att använda. USA kommer säkerligen att stödja Kiev eftersom kostnaden för att inte göra det är för hög. Samtidigt kommer processen att ytterligare begränsa Moskva aldrig att sluta.

  Konfrontationsmönstret mellan Nato och USA på ena sidan och Ryssland på den andra har länge formats. Frågan är nu hur djupt Nato och USA vill vara involverade i sin konfrontation med Ryssland. För närvarande utkämpar de ett proxykrig genom att stödja Kiev i bakkant. Men eftersom de verkar vara redo att ”kämpa till sista droppen av det ukrainska blodet”, vems blod kommer de att använda när det ukrainska blodet torkar?

  Washington har upprepade gånger betonat att de gör allt för att undvika en frontal konflikt med Moskva. Det hemska scenariot med ”amerikanska trupper som kämpar mot ryska trupper” i Bidens kommentarer syftar till att påminna kongressmedlemmar om att att utkämpa ett proxykrig med Moskva är mer ekonomiskt och effektivt, såväl som i linje med USA:s intressen, än att bekämpa en amerikansk/ Nato-Ryssland kriget. Men när en annan valcykel närmar sig är faran att senatorerna och representanterna är alltför fastna i partikampen för att ta Bidens varning på största allvar.

  Ändå är att ge mer hjälp till Ukraina inte lösningen för att undvika möjligheten till ett krig mellan de länder som har de två starkaste militärerna i världen.
  USA och Nato borde förstå att med eller utan kriget i Ukraina är det omöjligt att eliminera Ryssland. När de börjar ge upp sin agenda att oförtröttligt bekämpa Moskva, kommer världen kanske att bli en plats där varken Ryssland, Ukraina, USA eller andra Nato-länder kommer att behöva oroa sig om de kommer att behöva kämpa till sista droppen av sitt folks blod.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here