Vad är viktigast att uppmärksamma? Skråmos barn – eller de tusentals barn som Skråmo och hans terrorister dödat? Mediahyckleri?

31
2710
ISIS dödar

Det har skrivits mycket om IS-terroristen Skråmos barn.[/caption]

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Jag tycker att frågorna fortfarande är aktuella, trots att de nu överskuggas av Corona-pandemin.


Vad är viktigast att uppmärksamma? Skråmos barn – eller de tusentals barn som Skråmo och hans terrorister dödat? Mediahyckleri?

En journalist på Aftonbladet, Natalia Kazmierska, reagerar 15/5 ”Vad kommer härnäst – liverapport när barnen går till förskolan? Skråmo-barnen behandlas i ena stunden som kungligheter, vars små pyjamaser är av allmänintresse. I nästa som 3-åriga brottslingar, som saknar all rätt till integritet. Men nu borde strålkastarna riktas mot myndigheternas mumlande istället.” Aftonbladet: Bisarr rapportering.

Den här artikeln försöker göra det med fakta om barn, terrorism och kriget i Syrien.

* Varför skriver inte media om de tusentals barn som Skråmo, IS och andra terroristorganisationer dödat med aktivt stöd av USA & Co, och tystare stöd av Sveriges regering? Visst, här verkar finnas en engagerad och omtänksam morfar. Men vad med alla de tusentals mor- och farföräldrar som sörjer sina dödade barnbarn. För att inte tala om sörjande föräldrarna, om de nu inte mördades samtidigt som barnen av IS eller al-Qaida.
– Hur pass säkert är det för resten att deras föräldrar är döda? Vet inte.

Det är synnerligen väl belagt genom uttalanden av ledande politiker och militärer i USA och Israel, samt av artiklar i New York Times, BBC, Reuters, Newsweek etc. att de två länderna sedan åratal ger omfattande hjälp till IS och andra terroristorganisationer. Har påtalat detta flera gånger för svenska journalister som Erik Ohlsson på DN, men man tiger ansvarslöst och fegt. Starka bevis för att USA stödjer ISIS sedan åratal?Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien.USA-general, Obama, Biden: ”Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien och Irak”

* Den i västmedia omhuldade terrorismbefrämjande organisationen White Helmets, Vita Hjälmarna” använder barn dels i sin propaganda, och utsätter dem för hård, oetisk och kanske rentav dödlig behandling i samband med detta. Vilket även CNN medgivit. White Helmets utsätter barn för livsfara i sin propaganda.
Mer bevis för White Helmets falska ”livräddande” insatser på barn, och för farliga åtgärder.
De VITA hycklarna – som tappade- HJÄLMARNA.
Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna.
Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna

* Ni kanske minns ”Pojken i ambulansen”. En femårig pojke, Omran Daqneesh, i en välutrustad ambulans cirkulerar i världspressen presenteras som ett uttryck för krigets fasor i Aleppo och som en påtryckning mot Ryssland och Syriens regering att stoppa bombningarna av terroriststämplade al-Nusra i en video av de ”Vita Hjälmarna som ett offer för Den blödande pojken i Aleppo – false flag? och tio fakta. Senare framträder familjen och berättar att detta var ”fake”, arrangerat av ”Vita Hjälmarna”, och att de känner sig lurade.

* Och alla fejkade rapporter från gulliga lilla Bana. Ny fejkad barnvideo (Bana) ”från östra Aleppo”?

* Är terroristernas litet större barn kallblodiga mördare? Enligt olika rapporter har en hel del av barn till IS-terrorister blivity kallblodiga mördare. Därmed inte sagt att Skråmas äldsta blivit det. ISIS barn -farligast av alla? Eller inte alls.

* * USA-stödda terrorister halshugger 11-årig pojke. US-Supported ‘Moderate’ Terrorists Behead Child On Camera: Paid For By The American Taxpayer.

* Det finns hjältar som räddat barnbarn från IS. En 72-kvinna i Syrien dödade 2 ISIS-terrorister med en AK-47 gevär och lyckades därmed rädda 4 barnbarn från att hamna i händerna på ISIS, levande eller döda. Hon själv sårades svårt. Almasdarnews.

* Från Mosul i Irak rapporterades att desperata föräldrar drogade sina barn för att hålla dem tysta och minska risken för upptäckt av terrorister. Föräldrar i Mosul drogar barnen för att undgå upptäckt av terrorister.

Relaterat.
White Helmets utsätter barn för livsfara i sin propaganda.
Mer bevis för White Helmets falska ”livräddande” insatser på barn, och för farliga åtgärder.
De VITA hycklarna – som tappade- HJÄLMARNA.
Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna.
Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna
White Helmets – al-Qaidas skyddslingar fick Right Livelihood-priset. Får de Nobels fredspris?
TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna)
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White HelmetsLäkare utan gränser finns inte i Syrien, återger bara terroristvännen White Helmets uppgifterI White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem

Föregående artikelDet stora spelet. Om utsikterna till fred i Mellanöstern
Nästa artikelVårt ekonomiska system främjar pandemier
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

31 KOMMENTARER

 1. I och med att Romelsjö ställer en sådan här fråga värdesätter han andra liv i motsättning till andra – som om de är mera värda på grund av att de är offer till en terroriströrelse eller om de är offer för att ha fötts på fel plats till fel föräldrar.
  Ovj det är inte bara Romelsjö som gör den tabben, utan även de som han berättar i artikeln om. Det finns inga mer eller mindre viktiga människorliv – vi är alla viktiga, Anders, även Skråmos barn precis som offren för IS-terroristerna.
  Är andra liv mer värda än andra liv? – det skulle vara en bättre fråga.
  Mycket märklig fråga en professor ställer – som om vissa människor och barn är viktigare än andra. Du anser alltså att offren för IS-terroristerna är mer viktigare än Skråmos barn.

  • Media tiger om dessa, av Väststödda terrorister tusentals dödade barn. Skråmos barn lever väl? Och tas om hand? viss skillnad…

   • Anders, om Skråmos barn blivit attackerade av högerextremt eller nazistiskt våld, t ex en nazistisk bomb, samtidigt som svenska eller andra nationers barn som har blivit skadade av IS-terrorister kommer in på en läkarmottagning – vem behandlar du först? Skadorna är likvärdiga. Vem är viktigaste för dig att behandla?

    Alla människor är oskyldiga tills de begår något brott. Man kan inte anklaga någon, eller något barn, för ett ofrivilligt medlemskap i en terroristorganisation. Särskilt inte barn under fem år som inte förstår ett enda j-a dugg om vad det är frågan om …

    Du gör samma fel som dom medier du kritiserar. Medierna koncentrerar sig på barn till IS-terrorister, medan du koncentrerar dig på de barn som IS-terrorister har dödat. Varför anser du – och medierna som du kritiserar – att vissa liv ska uppmärksammas mer än andra? Ta bort dom förbannade stämplarna – nationella (i det här fallet syriska), religiösa, etc – och börja betrakta att alla människor är lika värda.

    Om någon är en idiot så är det inte för att han/hon är av den nationaliteten eller har den religiösa åskådningen, eller har den hårfärgen. Svenska blondiner är inte dumma – men enstaka är det, precis som några enstaka mörkhåriga är dumma. Förstår du min poäng?

    • Nej jag anser definitivt inte att mediers behandling är likvärdigt. Förstår du inte det? De tiger om att det avskyvärda dödandet Skråmos IS och andra terroristorganisationer i praktiken stöds av Väst, men gullar med den avskyvärde terroristen Skråmos barn, som förstås i sig är oskyldiga. Man är inte straffmyndig före 15 års ålder.

  • ”Är andra liv mer värda än andra liv?”

   Hej Kerstin
   Är vissa liv mer värda än andra liv menar du väl?
   Jag läste en kommentator på webb-publikationen Sxmhxllnxtt som menade att hans egna barn var mer värda än andras barn. Sedan några år tillbaka har vi genom propagandan blivit inlärda med klyschan ”allas lika värde”. Men stämmer det verkligen? Har mannen fel tycker du? Borde han istället värdera alla barn lika?

   • Arbetarklass, om du möter en svensk, blåögd, ljushårig och du börjar diskuterar med honom eller henne. Du inser att hen är en idiot med konstiga åsikter.
    Därefter möter du en invandrare, brunögd och svarthårig och du börjar diskuterar med honom, eller henne. Du inser att hen är mycket klok med bra åsikter.

    Vem respekterar du mest?
    Givetvis finns det kloka människor som är svenska. Det som jag emellertid vill säga är att klokheten och åsikterna sitter inte i den nationella och religiösa identiteten.

    • ”Arbetarklass, om…. Vem respekterar du mest?”

     Invandraren. Men samtidigt anser jag det inte är någon mänsklig rättighet att bosätta sig i Sverige och leva på bidragspengar som andra arbetat ihop och ska få del av. Thoralf konstaterar krasst att endast drygt 5% av de så kallade flyktinginvandrarna har kommit i det som vi kallar ”ett vanligt arbete” betalat av arbetsgivare.

     Samtidigt vill jag säja att jag har svårt att döma ut människor efter deras åsikter. Därför de kan ju vara hur bra som helst för övrigt. Eller dåliga, det varierar.

     Till sist är jag motståndare till ordet ”hen”. Därför vi ska inte beröva människor deras könstillhöriget. Det finns endast två kön. Manligt eller kvinnligt. Jag tror heller aldrig ordet ”hen” kommer bli allmänt accepterat. En konservativ arbetarklass kommer ofelbart se till att det ordet blir förlöjligat. Inte av politiska skäl men väl därför det låter så idiotiskt. Typisk produkt från ett progressivt borgerskap som gör allt vad de kan för att få leda samhället.

    • Minns du nyheten om taxichauffören uppåt landet som släppte av en 85-årig kvinna på väg hem från sjukhuset utanför hennes hem bland massor av snö så hon inte kom in utan fick ligga och dö utanför sitt hus utan att komma in i värmen?

     Jag blev upprörd den gången men sedan blev det tyst och jag glömde saken. Jag hade definitivt aldrig gjort så och ingen jag känner heller för den delen tror jag.

     Vad mannen har för åsikter eller bakgrund skiter jag fullkomligt i. Så gör man bara inte. Både mannen och taxibolaget nekar till brott.

     https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jo7MaJ/sjuk-kvinna-lamnades-i-snostorm-av-taxi–dog

     http://www.friatider.se/lat-taxichauff-r-talas-l-mnade-ldre-dam-att-d-i-sn-n

 2. ”Varför skriver inte media om de tusentals barn som Skråmo, IS och andra terroristorganisationer dödat med aktivt stöd av USA & Co, och tystare stöd av Sveriges regering? ” Väldig bra fråga. Varför? Jo, för att ISIS är jihadister-för-israel och vi vet att när det gäller marktjuvarnas avskyvärda enhet så när det mycket hush hush.

 3. IS lära är islams grunder, och IS är saudiarabiens femtekolonn. IS företräder inte väst, men har fått västs militära utrustning via saudiarabien, vid sidan av de sedvanliga ak47 som all världens insurgenter använt sen mitten av förra århundradet. Vapnet som dödat flest är utvecklat av Kalashnikov, sen han fått se de modernaste nazityska framstegen, och spritt till alla kontinenter av sovjetunionen. Det var vad de ryska fabriksarbetarna fick för sitt slit. Inga konsumtionsvaror, men sovjetiska ”befrielserörelser” utomlands.

  Hälften av Skråmobarnen är inte svenska alls, och ska de bo i Sverige måste det ske i fosterhem utan koppling till islam. Den tokiga svenskan som konverterat till islam och plågat olika sorters Syrier ska ställas inför rätta i Syrien.

  • Vilken tokiga svenska menar du, Ned? Romelsjö har inte skrivit något i artikeln om en svenska.

   En källa på att Kalashnikov har dödat flest människor, både när det gäller krig och fred, tack! USAs vapen av alla märke – inklusive kärnvapen – har dödat flest i världen, både i krig och fred.

   Kontinentrar av sovjetunionen?!? Det var något nytt. Ska det vara ’socialimperialism’?

   Ned, menar du att ‘kontinentrar av sovjetunion’ är det här?
   https://en.wikipedia.org/wiki/Irish_soviets

   • Ditt resonemang gör direkt USA till världsledande men det är felaktigt. Ryssarna blev genom industrialiseringen extremt duktiga på just vapentillverkning. Det finns nog ingen konflikt i världen där det inte finns ryska vapen inblandade. Det var inte bara numerären som gjorde att ryssarna kunde besegra Hitlers Tredje Rike. Hitler missbedömde ryssarna tekniskt och industriella förmåga. Helt idiotiskt betraktade han dem som ”untermenchen” men verkligheten visade på någonting annat. USA och Ryssland är de två länderna som idag helt dominerar vapentillverkningen både i antal och utveckling.

   • Mormor till barnen är en svenska (Ulrika Pape) som konverterat till islam (och blivit Umm Hamza). Sannolikt är hon väl någon slags psykfall och haverist. Hon har deltagit i Syrienkriget och plågat IS fångar. Hon får naturligtvis inte ha vårdnaden om sin dotters barn, de äldre måste sättas i omprogrammering, de under tre år förstår inte så mycket. Om Umm Hamza får vårdnanden, kan hon fortsätta och ruinera barnens liv.

 4. Alla människors lika värde är naturligtvis en floskel. Värde är personligt. Vi värderar olika människor olika.

  Likväl kan två ointelligenta vilseledda sekterister producera ett intelligent barn som ser bankmaffian bakom föräldrarnas död.

  Det handlar inte om IQ, men den inre viljan att se sanningen som den faktiskt är.

  Deras IS-kunskaper att fimpa folk, som vi ser som skrämmande, kan visa sig värdefulla för framtidens generationer, om det innebär slutet för bankmaffian och dess lakejer som ljuger dygnet runt och förstör för hela planeten.

 5. Kan jag få lite hjälp med att rangordna värdet av olika barn? Uppenbarligen står FNs barnkonvention inte så högt i kurs på den här bloggen så jag behöver hjälp:
  1. mina 6 barn
  2. barn som har föräldrar som kan misstänkas stå på USA-imperialismens sida (t.ex de venezolanska barn som bor på gatan utanför mitt fönster och som flytt patrioten och antiimperialisten Maduros välfärdsregim)
  3.barn som är offer för USA-imperialismen

  Vi kan börja där. Om någon mot förmodan vill läsa om FNs barnkonvention så finns det information här: https://unicef.se/barnkonventionen

  Till Kerstin: du gav mig ett halvt rätt i en annan debatt, jag återgäldar därför artigheten! Du har till hälften rätt!

 6. Redan titeln ställer frågan: ”Vad är viktigast att uppmärksamma? Skråmos barn – eller de tusentals barn som Skråmo och hans terrorister dödat?”
  Måste det rangordnas? Kan man inte ta fasta på FNs barnkonvention, helt enkelt:
  om frågor som rör barn:

  1.Alla barn har samma rättigheter och lika värde.
  2. Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn.
  3. Alla barn har rätt till liv och utveckling.

  Dessutom är barnkonventionen i sig ett ställningstagande mot USA, eftersom 196 länder har skrivit under och för­bundit sig att följa reglerna. USA är det enda land som inte rati­ficerat barn­konven­tionen.

 7. Varken Romelsjö eller de etablerade medierna koncentrerar sig på kapitalismen har dödat 85 000 barn i Jemen på bara några år.
  https://www.svtplay.se/video/22277981/dod-pa-export?start=auto
  Detta sker än i dag. Romelsjö tjatar om de syriska döda barnen och de etablerade medierna tjatar om Skråmos barn.
  Barn och vuxna dör i kriget i Jemen där de stridande parterna betalar dyrt – och billigt – för vapen som gör borgare och kapital förmögna. Detta är höjden av girighet – att människor måste dö för att de rika ska kunna köpa den guldkranar till sina badrum!
  Och vid varje diskussion pekar borgerliga socialister, högern, högerextremister, etc att vi kommunister har alltför mycket med i bagaget. De gör detta samtidigt som de – borgare, kapitalister, socialdemokrater och den kapitalistiska staten (och Wallenberg) – säljer vapen och i och med det är de mer än någonsin ansvariga för massmorden i Jemen. Borgerligt hyckleri!
  Jag undrar vilka Romelsjö prioriterar, vilka barn som är viktigast? De i Jemen eller i Syrien. Skråmos barn kommer långt ner på hans lista om vilka barn som är viktigast.

 8. Kapitalismen är inte bara en ägarform Klasse, utan kanske mer en relation mellan den som äger produktionsmedlen, kapitalisten, och den egendomslösa arbetaren. Kapitalisten och kapitalet har ett främsta mål, kapitalackumulation. Som alla relationer kan de både hjälpa och stjälpa. En drunknande kan överleva om han har en vän som räddar honom, en fiende kanske låter personen drunkna. En kapitalist kan strunta i sina arbetares överlevnad om det står i strid med kapitalackumulationens behov. Den kapitalist som inte följer den logiken blir själv utkonkurrerad. Däremot skjuter kapitalisten sällan arbetaren själv med nackskott. Så jag tror att dåliga relationer kan döda. Frågan kommer upp även när det gäller Stalin. Hur många dödade Stalin? Personligen kanske ingen. På hans direkta order, kanske 700 000. Pga av sovjetstatens primitiva kapitalackumulation som ibland innebar att t.om bönders utsäde konfiskerades med svält som följd, kanske åtskilliga miljoner. Samma diskussion kan föras angående kapitalismen. Ofta så saknar man precision i debatten om hur många som Hitler, Mao, Stalin, kapitalismen eller USA mördat och man svänger sig med miljoner både hit och dit. En definition av vad man menar när man svänger sig med miljontals mord som ngn har begått skulle inte skada.

  • Då det gäller utrensningarna i Sovjetunionen menar bl.a. Anders Carlsson med stöd av en massa litteratur att Stalin hade dålig kontroll över det. NKVD agerade delvis på egen hand. Stalin och partiledningen lät avblåsa det efter 15 månader, en ”kampanj” som planerades pågå i 4 månader.

   • Anders, det finns flera ggr mer litteratur som visar att Stalin personligen undertecknade order om avrättning. Och Moskvaprocesserna där stora delar av Lenins CK dömdes till döden anklagade för spioneri åt 3,4,5 sinsemellan fientliga fiendemakter lär väl Stalin knappast ha missat. Jag tror att mycket kan man säg om Stalin men brist på kontroll hade han inte. Å andra sidan är ju Anders Carlsson part i målet, han har ju ett uppenbart intresse av att rädda ryktet på KPs kanske främsta husgud. Har inte läst boken men väntar inga avgörande nyheter som avviker från vad Mario Sousa (Kp) eller Ludo Marten (Another View of Stalin) har skrivit.

    • Just detta om Stalins del i denna vedervärdiga utrensning är jag väl så dåligt insatt i då det gäller fakta. Läs boken. Man kan få intryck av att A Carlsson söker förringa Stalins ansvar, men för att kunna bedöma det måste i alla fall jag ha tagit del av en (hel del) annan litteratur för att bilda mig en uppfattning.

  • Sven, det är som jag skrev en gång: ’Kapitalisten behöver arbetaren, men arbetaren behöver inte kapitalisten’.
   Dessvärre, med alla datorer och den smarta tekniken, om några år kanske kapitalisten inte behöver arbetaren. Då är det den smarta tekniken som arbetar för kapitalisten – och vi kommer att få folk av alla nationer och identiteter som är enormt fattiga.
   Innan detta händer måste tekniken hamna i arbetarnas och folkets händer. Det är det enda som kan hindra fattigdomen.

 9. ”Innan detta händer måste tekniken hamna i arbetarnas och folkets händer. Det är det enda som kan hindra fattigdomen.”

  Det här hände på det stora stålverket Sidór i delstaten Boliviar i landet Venezuela. Kommunister manifesterade att äntligen var stålverket under arbetarnas makt. Tyvärr var det som hände att stålverket blev fattigt och inte kunde betala ut arbetarnas löner. Då slutade kommunisterna manifestera och och det blev tyst om stålverket Sidór på deras webbsidor.

  Jag tror inte alla är lämpade att bli företagare. Det ställer vissa krav som alla inte har. Däremot kan alla göra en insats i samhället. Så alla behövs men det får inte bli hur många som helst för det klarar inte planet jorden och dess naturresurser. Därför människor kommer alltid ställa krav att få det bättre.

 10. Klasse med tanke på alla strejker som arbetarna genomfört mot alla de inkompetenta företagsledningar som regeringen i Caracas utsett så verkar det inte vara mycket av arbetarmakt. Företagsledningen har bytts ut en gång om året, under de senaste åren är det militären som styr arbetarna har nekats kollektivavtal, strejkande arbetare och facket förföljs av militär och sälerhetsorganen, stålet säljs på svarta marknaden av, gissa vilka, samtidigt som arbetsstyrkan är 3 ggr så stor men bara producerar 1/4 av vad de producerade innan förstatligandet. Givetvis fungerar det inte det förstår vem som helst. Men har arbetarna tagit makten? I så fall vilka strejkar de mot?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here