Det magiska Novichok – eller Navalny för ”dummies”

29
2507


Ingress: Här har publicerats många artiklar om Navalny och Novichock. Den senaste kom 18 december Sant eller falsk? Putin hävdar att Navalny samarbetar med USA och att Kreml inte ligger bakom påstådd förgiftning.

Craig Murray berättar för oss om läget i rättegången vid lunchtid utanför Belmarsh-fängelset.

tt antal tidigare artiklar finns under ”Relaterat” efter artikeln. En av de bästa analytikerna är Craig Murray, Storbritanniens förre ambassadör i Uzbekistan där han påtalade oegentligheter i landets styre. Medförde avsked som ambassadör. Denna artikel Det magiska Novichok” från 23/10 har översatts av Rolf Nilsson. Man fastnar inledningsvis för de olika turerna i den påstådda förgiftningen av Navalny. För en tid sedan var det via en flaska, och nu är det i kalsongerna. Vilket Craig Murray diskuterar.

Jag påminner om att Tyskland vägrade lämna över blodprovsanalyser  på Navalny till Ryssland – som då skulle kunna kontrollera om blodproven kom från Navalny eftersom de hade egna blodprov tagna och kunde fastställa om olika karakteristika gällande blodgrupper och annat överensstämde eller inte.

Anna-Lena Laurén: Den ryska säkerhetstjänsten står med byxorna nere skriver ”Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj lyckades få agenten som var utsänd för att döda honom att avslöja sig själv. Att bluffen fungerade vittnar om stora svagheter inom säkerhetstjänsten FSB. Kremls svar, att införa sanktioner mot Sverige, Tyskland och Frankrike, framstår som desperat.”

Under ”Ifrågasätt” kunde jag publicera följande ”Finns bevis för att Ryssland har förgiftat Skripals eller Navalny? Varför skulle Putin förgifta den sedan länge passive Skripal just före presidentvalet där han var favorit. Navalny har stöd av c:a 3 % i Ryssland i upprepade opinionsundersökningar. Att förgifta Navalny i slutfasen av Nord Stream 2 vore mycket dumt. Vinnaren på detta är USA som innan hotat Tyskland med sanktioner och åter lyckats med skicklig desinformationsverksamhet. De många turerna i båda fallen visar hur skakiga affärerna är.
Ryssland har för övrigt dementerat i båda fallen, och menar att den påstådda FSB-agenten är falsk. Kanske har de rätt. Glöm inte att det är väl känt att flera länder kan tillveka Novichoc. Vi förväntas tro att den ryska staten har förgiftat Navalny, att staten sedan tillät flygplanet som han färdades i, på en inrikesflygning, att omdirigeras till en annan flygplats och göra en nödlandning så att han snabbt kunde föras till sjukhus. Om den ryska underrättelsetjänsten hade förgiftat Navalny på flygplatsen före start, varför skulle de inte insistera på att planet skulle hålla sig till sin ursprungliga rutt och låta honom dö på planet? Därefter ska vi tro att den ryska staten, efter att ha förgiftat Navalny, inte skulle kunnat åstadkomma hans död på intensivvårdsavdelningen på ett statligt sjukhus.”

Fininan Cunningham skriver bland annat ”I alla fall lyckades Navalny ha lyckats med sin ”sting” -operation mot FSB genom att använda sofistikerad elektronisk kopiering av byråns telefonlinje och framträda som en ledamot av det ryska nationella säkerhetsrådet som krävde en briefing om det påstådda mordet och hur det misslyckades. Vi ska tro att den namngivna FSB-tjänstemannen frivilligt informerade om att Novichok applicerades på Navalnys underbyxor medan han bodde på hotell några timmar före flygningen till Tomsk den 20 augusti. De ryska myndigheterna har avfärdat Navalnys påstådda telefon ”scoop” som en falsk konversation.”


Det magiska Novichok

Säkerhetstjänsterna ansträngde sig utomordentligt för att förklara varför den påstådda Novichok-attacken på Skripals hade en fördröjd effekt på flera timmar och sedan misslyckades med att döda dem. Ursäkterna inkluderade att det var en kall dag som saktade ner deras ämnesomsättning, att kemikalien tog lång tid att tränga genom deras hud [https://www.newscientist.com/article/2163502-what-are-novichok-nerve-agents-and-did-russia-do-it/], att gelén som innehöll novichok hämmade dess funktion, att det var en medvetet icke-dödlig dos [https://inews.co.uk/news/uk/sergei-skripal-yulia-novichok-boutique-nerve-agent-salisbury-attack-142396], att regn hade spätt ut novichok på dörrhandtaget, att Skripals skyddades av handskar och eventuellt bara kom i kontakt med giftet när de tog av sig handskarna, eller att nervgifter inte är särskilt dödliga och lätt behandlade [https://www.politics.co.uk/comment-analysis/2018/04/06/myth-busting-why-didn-t-the-skripals-die-on-the-spot].

Sergei Skripal med dottern Julia

Du kan välja mellan vilka av dessa som på ett övertygande sätt förklarar varför Skripals uppenbarligen strövat runt i Salisbury i fyra timmar efter att ha kommit i kontakt med det novichokbelagda dörrhandtaget, tillräckligt länge för att både ta ett glas på en pub och äta en god italiensk lunch innan båda omedelbart och precis samtidigt blev utslagna och inaktiverade, så att ingen av dem kunde ringa efter hjälp, trots att de var av olika kön, ålder och vikt.

Precis när en högt uppsatt sjuksköterska inom den brittiska armén råkade gå förbi (Överste Alison McCourt [https://www.qarancassociation.org.uk/association-news/item/293-chief-nursing-officer-colonel-a-l-mccourt-obe-arrc-qhn], en Veteran service member som för närvarande upprätthåller en tjänst som Chief nursing officer in the British Army a.a.).


Så låt oss nu spola framåt till Alexei Navalny. Spår av ”novichok ” påstods ha hittats på en vattenflaska i hans hotellrum i Tomsk. Det verkar utesluta kyla och handskar. Det gör det också möjligt att han intog något av ”novichok”. Jag hittar ingen uppgift någonstans att det skulle ha funnits som en gel. Så varför var detta dödliga ämne inte dödligt?

Navalny efter uppvaknadet i Berlin.

Det verkar inte finnas något entydigt påstående om var Navalny kom i kontakt med ”novichok”. Förutsatt att han tillbringade natten på sitt hotellrum, skulle han allra senast kunnat ha kommit i kontakt med det dödliga nervgiftet strax innan han lämnade rummet, förutsatt att han då rörde vid flaskan innan han lämnade sitt rum. Detta stämmer, oavsett om flaskan var källan eller om han bara rörde den med novichok på händerna. Efter att ha förgiftats med detta mycket dödliga nervgift – som Tyskland hävdar är ”svårare” än andra sorter, checkade han ut från hotellet, åkte till flygplatsen, checkade in för sitt flyg, tog en kopp te och gick ombord på flyget, alltsammans innan han blev sjuk. Detta efter kontakt med ett kemiskt vapen som påstås vara dödligare än detta:

Detta bortser från alla invändningar om varför ryssarna åter skulle använda det gift som var ineffektivt mot Skripals, och varför just FSB inte skulle ha gått över, städat upp och rensat hotellrummet efter att han hade lämnat. Allt detta innan vi kommer till några av de frågor jag redan hade ställt.

Vidare förväntas vi tro att den ryska staten har förgiftat Navalny, att den ryska staten sedan tillät flygplanet som han färdades i, på en inrikesflygning, att omdirigeras till en annan flygplats och göra en nödlandning så att han skyndsamt kunde föras till sjukhus. Om den ryska underrättelsetjänsten hade förgiftat Navalny på flygplatsen före start som påståtts, varför skulle de inte insistera på att planet skulle hålla sig till sin ursprungliga rutt och låta honom dö på planet? De skulle ha förutsett vad som skulle hända med planet han befann sig i.

Därefter ska vi tro att den ryska staten, efter att ha förgiftat Navalny, inte skulle kunnat åstadkomma hans död på intensivvårdsavdelningen på ett ryskt statligt sjukhus. Vi ska tro att den onda ryska staten kunde förfalska alla hans toxikologiska tester och förhindra läkare att tala sanning om hans förgiftning, men att den onda ryska staten samtidigt saknade makt att stänga av ventilatorn i några minuter eller tillsätta något i hans dropp. På ett ryskt statligt sjukhus.

Därefter ska vi tro att Putin, efter att ha förgiftat Navalny med novichok, tillät honom att flygas till Tyskland för att bli räddad, vilket säkerställde att novichok skulle upptäckas. Och att Putin gjorde detta för att han var orolig för att Merkel var arg och inte insåg att hon kanske skulle bli ännu argare när hon upptäckte att Putin hade förgiftat honom med novichok.

Det finns en hel rad av helt otroliga punkter där du måste tro på var och en av dem för att hänga med i den västerländska berättelsen. Personligen köper jag inte en enda av dem, men då är jag ju också en ökänd russofil förrädare.

Det västerländska politiska etablissemangets iver att acceptera och förstärka meningslös russofobi är mycket oroande. Rädsla är ett kraftfullt politiskt verktyg, politiker behöver en fiende, och ännu mer gör det militärindustriella komplexet, som så framgångsrikt suger åt sig statliga pengar. Mångas stora inkomster är beroende av föreställningen att Ryssland utgör ett allvarligt hot mot oss. De dumheter folk förleds att tro på, för att upprätthålla denna fiktion, ger en mycket obehaglig inblick i det mänskliga psyket.

Relaterat.

Vladimir Putin – tidernas dumskalle?
Ny sanktionsdriven EU-allians med Navalny påminner om hur västerländsk nykolonialism hjälpte till att förstöra Ryssland på 1990-talet.
Vad tycker Rysslands utrikesminister idag om Navalny och Ukraina – mycket öppenhjärtig intervju.
Gav Tysklands försvarsministerium hotfull order till svenska laboratoriet att hitta Novichok i Navalnys kropssvätskor?
Ryssland tillbakavisar hot om sanktioner och söker samarbete med Tyskland om Navalny-fallet.
Denna artikel i Anti-Spiegel OPCW-rapporten ger ingen bekräftelse på Navalny-förgiftning.
Gav Tysklands försvarsministerium hotfull order till svenska laboratoriet att hitta Novichok i Navalnys kropssvätskor?

Föregående artikelLyckad manifestation för Assange och yttrandefriheten i lördags. Hälsning från Folke Schimansky
Nästa artikelBrexitavtalet är slutet
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

29 KOMMENTARER

 1. Det västerländska politiska etablissemangets iver att acceptera och förstärka meningslös russofobi är mycket oroande. Rädsla är ett kraftfullt politiskt verktyg, politiker behöver en fiende, och ännu mer gör det militärindustriella komplexet, som så framgångsrikt suger åt sig statliga pengar. Mångas stora inkomster är beroende av föreställningen att Ryssland utgör ett allvarligt hot mot oss. De dumheter folk förleds att tro på, för att upprätthålla denna fiktion, ger en mycket obehaglig inblick i det mänskliga psyket.
  Mycket exakt beskrivning!

 2. Det västerländska politiska etablissemangets iver att acceptera och förstärka meningslös russofobi är mycket oroande.
  Den ryska sidan har upprepade gånger krävt en fullständig normalisering av förbindelserna med det västerländska politiska etablissemanget (främst USA,Tyskland, och England) t.ex vad gäller sagorna om Navalny, Skripal och det magiskaämnet Novichok.
  Det finns ingen anledning att flytt a problemet från ett ont i huvudet till ett friskt. Bollen är på Tysklands och det västerländska politiska etablissemangets sida.

 3. Man kan undra hur denna PROPAGANDA artikel (tyvärr, för prenumeranter!) kan platsa på Dagens Industri
  ”Korruption eller modern nationalstat? maktkamp om Ryssland väntar”

  Först en ”KOMMENTAR” som tar alla pris: Vladimir Putin har som president gradvis återtagit de gamla sovjetiska vanorna: censur, förtryck, konfrontation med väst och aggression gentemot grannländerna.

  Utan att journalisten? tar hänsyn till att 2%Navalny INTE befinner sig i Ryssland, och inte heller vet vad som kommer att hända Navalny med samtliga OBEVISADE anklagelser mot Putin och andra.

  Men 2021 väntar en hård kamp om makten då Rysslands främste oppositionsledare Aleksej Navalnyjs vision om en modern nationalstat kan vara mer attraktiv än Putins imperialistiska nationalism, skriver skriver Arkady Ostrovsky, Rysslandsredaktör på The Economist.
  https://www.di.se/nyheter/korruption-eller-modern-nationalstat-maktkamp-om-ryssland-vantar/

 4. Stefan Lindgren har nyheter om Navalny:
  Navalnyj måste resa hem

  ”Den ryska kriminalvårdsstyrelsen har uppmanat bloggaren Aleksej Navalnyj att återvända från Tyskland snarast och följa villkoren för ett villkorligt fängelsestraff han fick för fem år sedan.

  Annars kan det villkorliga straffet omvandlas till fängelse och i så fall grips han vid hemkomsten.
  Kriminalvårdsstyrelsen (FSIN) sade på måndagen att Navalnyj bryter mot villkoren i det uppskjutna fängelsestraffet och kringgår den övervakning som hans villkorliga straff innebär.

  Enligt den brittiska tidskriften The Lancet skrevs Navalnyj ut från sjukhus den 22 december och alla sjukdomssymtom hade försvunnit i den 12 oktober.
  Navalnyj fick ett villkorligt tre och ett halvt års fängelsestraff för stöld av statsegendom den 30 december 2014 i samband med skogsaffärer i Vjatka. Hans femåriga prövotid går ut på onsdag.
  Enligt artikel 190 i den ryska strafflagen kan FSIN lämna in en framställning till domstolen för att återkalla den villkorliga domen mot en person och ändra den till ett verkligt fängelsestraff om han inte uppfyller villkoren för sin prövotid.
  Kriminalvården nämnde ingen tidsfrist, men Navalny hävdade att hans advokat hade informerats om att han hade fram till 0900 på tisdagen att inställa sig på ett kontor i Moskva.
  Nästan hälften av ryssarna tror att Navalnyjs förgiftning var ”falsk” eller ”en provokation av väst”, visar en färsk opinionsmätning. Bara 15 procent av ryssarna tror att Kreml förgiftade Aleksej Navalnyj.”
  https://www.presstv.com/Detail/2020/12/29/641755/Russian-prison-service-asks-opp-figure-Navalny-to-return-to-avoid-jail
  https://www.8dagar.se/2020/12/navalnyj-maste-resa-hem.html

  Ryssarna har varit oerhörd snälla mot den kriminella Navalny, när han fick resa till Tyskland, inte bara pga av utreseförbudet…

  • ”Enligt den brittiska tidskriften The Lancet skrevs Navalnyj ut från sjukhus den 22 december och alla sjukdomssymtom hade försvunnit i den 12 oktober.”

   Rättelse:
   ”Navalny hade skrivits ut från Berlins Charite Hospital den 20 september och att alla symtom på hans sjukdom hade försvunnit den 12 oktober.”

   • Har Navalny ”glömt bort” sin villkorliga fängelsedom med ÖVERVAKNING?
    Här finns förklaringen till varför FSB ”följde” efter Navalny, övervaka honom, inte för att döda honom.

 5. Nu har DN aktiverat censuren i sina kommentarsfält. Bellingcat fick man inte ifrågasätta. I den här propagandaartikeln https://www.dn.se/varlden/fsb-pekas-ut-i-granskning-ska-ha-forgiftat-navalnyj/ lade jag in den här kommentaren.
  ”Att DN orkar. Bellingcat visar alla tecken på att vara en ren propaganda organisation. Bevisen i historien är fortfarande skrattretande. Ingen av propagandisterna kan förklara hur Navalnyj kunde få motgift redan i Ryssland, långt innan diagnosen ställdes, som hävdades i Anna Laurens artikel. Ingen av dom kan heller förklara varför Navalnyj skickades till Tyskland om dom ville döda honom. Den totala inkompetensen hos FSB, både i Skripal och Navalnyj affärerna framstår som helt osannolik.

  Däremot passar hela soppan väl in i det pågående försöket från krigsindustrin i väst, att demonisera Ryssland, då dom ju måste ha en fiende för att vinsterna inte skall hotas.

  Det hot mot demokratin som vi ser här är inte dom kritiska röster som försöker analysera händelserna utan västmedias okritiska uppslutning bakom denna krigspropaganda.”

  Inget i min kommentar bryter mot någon av DN:s regler för kommentarer, men Bellingcat är uppenbarligen heligt och får ej kritiseras.

  Visst är det fint med yttrandefrihet!!

  • Du är inte ensam Anders Å. Även jag har ibland fått kommentar refuserad under ”Ifrågasätt”. Om jag hänvisar till Globalpolitics.se blir jag refuserad av ”pressetiska skäl” som man skrev…

  • Kallas ”propaganda”. Systemet att kontrollera folket och styra det uppfanns av romarna och fulländades av nazisterna, nu i daglig tillämpning i Sverige och västvärlden.

 6. DN fortsätter sin krigspropaganda och sin censur. Nu med den här artikeln https://www.dn.se/ledare/korruption-mord-och-fortryck-putinregimen-ar-sig-lik/. Navalnyj-sagan än en gång således. Det är sällan man sett dom så desperata och påstridiga utan minsta spår av bevis, annat än krigsindustrins Bellingcat.
  DN är en farlig tidning! Hoppas verkligen att ingen här ingen betalar några pengar till denna lögn och krigspropaganda.

  Den här kommentaren vågade dom inte publicera. Inte heller den bryter mot några av DN:s kommentarsregler, men dom vet väl instinktivt vad Pentagon inte vill ha publicerat.

  ”Tänk om kejsaren i själva verket är den västliga sk. demokratin med USA i spetsen.

  USA har krigat, bombat, förstört och mördat tiotals miljoner människor sedan andra världskriget, utan att deras land någonsin varit hotat. Dom har också stött diktaturer och terrorister, konspirerat och sanktionerat för att bygga sitt imperium. Se här utrikesminister Pompeo skryta om hur mycket dom ljög och hittade på när han var chef för CIA. https://www.youtube.com/watch?v=r5NkAnmhP1w&feature=emb_logo

  USA är krigarnationen nr 1 i dagens värld. Deras perverst överdrivna krigsindustri kräver fiender och hotbilder för att tjäna sina miljarder.
  Sverige har numera anslutit sig till massmördarnas klan och den ”transatlantiska länken” är vår försvarsministers snuttefilt. Alla stora media i Sverige, liksom i övriga västvärlden säger samma sak. -Det är Ryssland som är hotet och Putin som är skurken! Det låter likadant som det lät i Sovjetunionen en gång i tiden, då Pravda målade ut väst som det enda hotet och inte tillät någon kritik av kommunistpartiets diktatur.

  Skall vi verkligen låta krigets krafter ta över våra media och låta oss luras av dess propagandister? Det kanske är dom som har klätt ut sig till kejsare av demokrati, men i själva verket är helt nakna?

  Allt i Navalnyj-affären tyder på att storyn är fejk och dom enda som gynnas av den är dom som konstruerar hotbilder och lever på att sälja massmord.”

  • Nu var jag nog lite orättvis mot DN:s moderatorer. Det var länken till Youtube som inte fick vara där. Nu har jag lagt ut kommentaren igen, utan länk och än så länge ligger den kvar.

 7. Varför acceptera vaccinering överhuvud taget?

  Virus finns inte ”runt om oss”.
  Virus kommer via vaccin eller från människor via saliv/vätska.
  Kommer även från odlingar (som biovapen, t.ex epstein bar viruset som orsakar cancer), och nu covid-19(84).

  Ang. Epstein Bar Viruset hänvisar jag till Anthony Williams bok – Medical Medium.

 8. Navalny tänker resa hem!!

  ”Jag kommer hem”: Navalny meddelar att han kommer att återvända till Ryssland på söndag, trots uttalad tro på att Kreml försökte mörda honom

  “Now Putin, who gave the order to kill me, shouts in his bunker and orders his servants to do everything so I don’t come back,” Navalny wrote. “The servants are acting as they normally do: fabricating new criminal cases against me.”
  https://www.rt.com/russia/512362-navalny-return-kremlin-murder/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  • Ryssland är nog det säkraste stället för Navalny just nu! Kanske han hoppar in i fängelset och sitter av sitt straff för brotten han gjort, för i fängelset kan inte hans före detta kumpaner, som gärna vill komma åt honom så lätt som om han sprang fri! Och samtidigt kan han lura i dumma ”västjournalister” att han gripits för sina politiska åsikter i stället för sin kriminalitet! Navalny vet exakt hur man ”jobbar” med västmedia och hur man spelar på deras propaganda!

 9. BERLIN CLINICAL DATA CONFIRM ALEXEI NAVALNY HAD PANCREATITIS, DIABETES, LIVER FAILURE, STAPHYLCOCCAL INFECTION, MILD HEART ATTACK – NO NOVICHOK SYMPTOMS
  De tyska laboratorietestresultaten för Alexei Navalny, som publicerades av en grupp läkare vid Charité – Universitätsmedizin Berlin förra månaden, avslöjar ett överraskande antal medicinska symtom, men de är inte av Novichok nervmedelförgiftning som Navalny och hans anhängare i väst regeringar har påstått.

  Kliniska läkare, toxikologer och farmakologexperter utanför Tyskland tror att testresultaten som Charité-gruppen släppte den 22 december avslöjar symtom på akut pankreatit, diabetes, leversvikt, svår uttorkning, muskelstyvhet samt en allvarlig bakterieinfektion och en möjlig hjärtinfarkt associerat med hans njurproblem. Enligt experterna är dessa inte igenkännliga symtom på nervattacker.

  Den tyska medicinska publikationen rapporterar Navalnys ”laboratorievärden vid intag” och toxikologiska och farmakologiska resultat ”i blod- och urinprover som erhållits vid ankomsten av patienten till patienten till Charité – Universitätsmedizin Berlin (dag 3)”. Följaktligen är de nyligen tillgängliga uppgifterna bevis på tillståndet Navalny var i under sin tvådagarsbehandling på Omsk Emergency Hospital No. 1 i Ryssland; och av den behandling han fick där, liksom under hans sex timmars flygning på en tyskt medicinsk evakueringsflygplan från Omsk till Berlin.

  De tyska läkarna har också publicerat en tabell över sina laboratorietestresultat för Navalny under 33 dagar av sin vistelse på sjukhuset Charité och ett senare besök på sjukhuset som öppenvård. De fyra datatabellerna beskrivs av tyskarna som ”patientens förmodade förgiftning”. Läkarna vill inte underteckna detta ”antagande”

  En kriminalteknisk analys av rapporten kan läsas här. Detta avslöjar de många motsättningarna mellan de medicinska bevis som nu bekräftats av tyskarna och anklagelserna från Navalny och hans anhängare.

  I sin 4-sidors fallrapport säger Eckardt och Steindl ”allvarlig förgiftning med en kolinesterashämmare diagnostiserades därefter”, inte av Charité-gruppen utan av det ”tyska väpnade styrkan”; det var Institut für Pharmakologie und Toxikologie der Bundeswehr (IPTB).
  http://johnhelmer.net/berlin-clinical-data-confirm-alexei-navalny-had-pancreatitis-diabetes-liver-failure-staphylcoccal-infection-mild-heart-attack-no-novichok-symptoms/

  • Detta kommer aldrig MSM att publicera! För fulmedia har sanningen ingen bäring utan det är propagandavinsten som är det viktiga och den har man redan höstat in…Alltså kommer man att tiga ihjäl detta precis som man svek paret Skripal i stället för att ställa relevanta tuffa frågor till brittiska säkerhetstjänsten som med största säkerhet gjort sig av med Skripals. Det är en skrämmande utveckling där regimerna i väst med medias goda minne flyttar fram sina positioner och agerar brottsligt utan att kritiseras! Men så blir det när man låter kontrollen av media koncentreras till maktfullkomliga oligarker och skumma bankirer som i sin tur har politikerna i sina ledband.

 10. Är Navalny ”illa ute”?!

  ”Rysslands federala kriminalvårdstjänst har sagt att de kommer att vidta ”alla tillgängliga steg” för att gripa oppositionsfiguren Alexei Navalny. Moskva-protestledaren har sagt att han kommer att flyga tillbaka till landet från Tyskland senare i veckan.

  I ett uttalande på torsdagen sa tjänstemän att ”dömde A.A. Navalny placerades på den önskade listan med instruktioner om att han skulle hållas kvar när han befann sig i Ryssland. ”Detta, tillägger de, berodde på det faktum att han förlorade kontakten med övervakningen i september som var ett villkor för hans tillfälliga straff för en tidigare bedrägeri. ”Med hänsyn till dessa skadliga överträdelser”, tillade ministeriet, ”styrd av principen om ansvar och kraven för att lagar ska gälla lika för alla medborgare i Ryska federationen utan undantag, är Federal Penal Correction Service i Moskva skyldig att ta alla åtgärder för att kvarhålla gärningsmannen före ett domstolsbeslut om att ersätta den upphävda domen med en verklig. ”
  https://www.rt.com/russia/512510-prison-service-obliged-detain-navalny/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here