Fakta, påståenden och lögner om MH17.

25
2108

Vi har här publicerat många artiklar om nedskjutningen av MH17. Här ytterligare en rapport i Youtube-format.

Fem år efter MH17-terrorattackan har ett utredningsgrupp från Bonanza Media publicerat följande halvtimmars videorapport som består av bilder från exklusiva intervjuer som de har genomfört under de senaste åren med – bland andra- en av misstänkta i nedskjutningen av MH17, den malaysiska premiärministern och en malaysisk överste som fick svarta lådor från kraschplatsen. Rapporten innehåller vittnesmål från ögonvittnen, bevis från experter och bildmaterial av stora delar av det nedskjutna planet som fortfarande ligger i östra Ukraina. Detta lämnar tittarna utan tvivel på att den officiella JIT-undersökningen är ofullständig i bästa fall, korrupt i värsta fall. ’Call for Justice’ – Investigative Report on Gaping Holes in The Official Story of MH17.Relaterat.

Ryssland tillbakavisar EU:s anklagelser om MH17. Döljer JIT och EU viktiga fakta?
Fräcka förslag från EU till Ryssland.
MH17: Frågor till – och svar – från känd utrikeskorrespondent.
Låg Ryssland bakom nedskjutningen av MH17 i Ukraina?
Nedskjutningen av MH17 och den västerländska journalistikens sammanbrott.
Malaysia tror inte att Ryssland sköt ned MH17-planet.

Föregående artikelKritiserar Ecuadors förre president Raphael Correa verkligen Julian Assange för valmanipulation? Eller ”false flag”?
Nästa artikelGrattis Boris Johnson?!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

25 KOMMENTARER

 1. Som jag sade i min förra kommentar: Hoppet står till Malaysia som med ny premiärminister Mahathir Mohamed har satt ned foten. De har klart uttalat att den holländskledda JIT-utredningen är politiskt driven. Malaysia kommer enligt uppgift att redan i augusti anordna en konferens i Kuala Lumpur där experter och skeptiska utredare alla får komma till tals.
  Det Malaysias myndigheter säger i dessa intervjuer är mycket vettigt och visar hur man från början lyckades blockera Malaysia från insyn och trots deras ursprungliga mål att själva ta hand om utredningen inklusive de svarta lådorna och föra dem till Kuala Lumpur lyckades västmakterna hindra dem.
  I dokumentären punkterar en ukrainsk flygledare även lögnen om att den militära radarverksamheten var stängd. Hur skulle den kunna vara det med jaktplan konstant uppe i luften ? Får vi alltså se dessa radardata ?

  • Grabovo (Shakhtersk-distriktet), 17 juli
   DPR-chefen Denis Pushilin säger att Ukrainas anklagelser om att DPR är medbrottslingar i MH17-kraschen är grundlösa.
   ”Fem år har gått sedan den hemska tragedin. Tyvärr var det inte en olycka. Det är en provokation av den ukrainska regimen, som den olyckliga dagen inte räknade med slumpmässiga människor som inte hade något att göra med vår konflikt. Under alla dessa år försöker Ukraina att skylla folkets milis och Ryssland.
   Det här är lögner. Inget bevis har presenterats och kan inte läggas fram för att vi är medarbetare i det, ”sade han vid ett minnesmöte för kraschoffren.
   Pushilin sade att republiken sörjer offren för katastrofen- och alla offren för Kievs aggression.
   DPR-invånare har firat minnet av MH17-katastrofen vid ett möte i Grabovo utanför Torez där planet kraschade.

   Ryssland anklagades omedelbart för katastrofen redan innan de första utredarna nådde platsen. Moskva har förnekat anklagelser eftersom efterföljande utredning avslöjade att missilen hade skjutits från det Kiev-kontrollerade territoriet. I år uttryckte den malaysiska premiärministern Mahathir Mohamad sitt tvivel om anklagelserna om Ryssland som ”det fanns inte tillräckligt med bevis för att fästa tragedin i Moskva”.
   https://dan-news.info/en/society/kievs-allegations-over-mh17-crash-groundless-pushilin.html

  • Det intressanta med dokumentären ovan var att den så klart visade att Malaysia bestals på en utredning som de hade tänkt att själva utföra.

   Du har en förmåga att fästa dig vid ovidkommande detaljer, det är nättrollens uppgift. Tids nog kommer malaysierna att informera om vad deras egna initiativ lett fram till. Bekymra dig inte om deras konferensscheman. Och förvänta dig inte att BBC eller CNN rapporterar om resultaten, Malaysia kommer att göra det om det inte inträffar en färgrevolution före det. För det var skälet till att de inte protesterade omgående. De hade en nickedocka som statschef.

 2. Så en konferens i Kuala Lumpur där experter och skeptiska utredare får komma till tals är nu, efter att jag efterfrågat en länk, en ovidkommande detalj. Varför i så fall omnämna konferensen redan i första stycket?

  En konferens i närtid (augusti 2019) måste ju redan vara helt klar, med program och inbjudna föredrag. Hotellrum bokade, flygbiljetter köpta, osv. Har svårt att tänka mig att en sådan konferens inte skulle ha en egen konferenshemsida. Så jag återkommer till min fråga: kan Jan Nybondas skicka en länk?

  • Jag har läst om denna konferens. Skälet till att konferensen inte annonseras kommersiellt kan vara att de inte vill ha alla troll i salen gapande. CIA är säkerligen underrättat, du kan vara lugn.

   Jag tycker det är mer anmärkningsvärt att du inte kommenterar dessa nya fakta som framkommit att Malaysia bärgade de svarta lådorna men hindrades från att undersöka dem och de fortfarande inte har tillgång till dem. De säger rakt ut att utredningen inte varit opartisk. Du kommenterar inte heller den påslagna ukrainska militärradarn ? Vill du inte veta vad som hände ?

   Det börjar alltmer likna Itavia DC-9, 1980. Gaddafi styr undan mot Malta och fel plan skjuts ned. Putin exakt vid samma tidpunkt i närheten styrande längs en nordligare rutt mot Moskva. Ett märkligt sammanträffande eller hur ? Falska rykten hade cirkulerat om att han kommer att mellanlanda i Ostukraina.

 3. Det framgår av JIT-rapporten från oktober 2015 på sid. 15 (av 279) att ackrediterad representant från Malaysia deltog. Jag har inte sett någon reservation från den eller de delegaterna.

  Filmen ”MH17 – Call for justice” är gjord av Yana Yerslashova, f d journalist på ryska RT, tillsammans med den holländske bloggaren Max van der Werff. The Saker la upp en länk för 19 timmar sedan, den ende förutom Romelsjö som jag kunnat hitta som intresserat sig för filmen (jag kan givetvis missat någon). Efter 19 timmar har två [sic] personer kommenterat filmen, varav kommentaren av David Parker ger en bra sammanfattning:
  https://thesaker.is/mh17-call-for-justice/#comments

  The Saker själv kommenterar överhuvudtaget inte filmen, bara länkar den.

  • Representant deltog men fick inte studera detaljerna. Fortsatt opartisk utredning enligt dig men inte enligt Malaysias premiärminister. Intressant syn på opartiskhet. Den andra huvudmisstänkta och sedermera den närmast enda huvudmisstänkta deltar i utredningen av sitt eget brott tillsammans med NATO som hade militärövning i regionen.
   Du argumenterar som australiensisk press när de fick ta del av Mahathirs ståndpunkt. Ad hominem angrepp när de inte har något i sak att anföra.

   Du som har nära kontakter till Kiev, kan du inte be dem visa fram lagrade radardata nu när vi fått veta att de finns. Det löser frågan så att vi kan sluta tvista.

 4. http://johnhelmer.net/mh-17-evidence-tampering-revealed-by-malaysia-fbi-attempt-to-seize-black-boxes-dutch-cover-up-of-forged-telephone-tapes-ukrainian-air-force-hid-radar-records-crash-site-witness-testimon/

  Bara Anders Romelsjö intresserad ? Hmm, The Saker och nu John Helmer, som enligt egen utsago vet alltför mycket om Ryssland och dansar med björnar, har skrivit en riktigt lång artikel.
  Australiensaren John Helmer har tidigare påtalat brister i den australiensiska utredningen som skett på hemmaplan, bl.a. obduktionerna av de omkomna i MH 17. Obduktioner som malaysierna uppmanades att avstå ifrån, speciellt piloterna.
  Romelsjö – The Saker – John Helmer, ingen dum trio.

 5. Ryssarna är inte tillförlitliga för fem öre. De har sedan decennier upprätthållit ett auktoritärt system med stora brister. Men de ligger inte bakom nedskjutningen. Personligen tror jag att Mexiko har haft ett finger med i spelet, med stöd från USA och Brasilien.

 6. Anders, någon har kapat mitt namn. Kan du utreda och vidta åtgärder. föregående inlägg är inte mitt.

  Misstänkte det. Här är den förfalskade kommentaren. Har dennes ip-adress ”Ryssarna är inte tillförlitliga för fem öre. De har sedan decennier upprätthållit ett auktoritärt system med stora brister. Men de ligger inte bakom nedskjutningen. Personligen tror jag att Mexiko har haft ett finger med i spelet, med stöd från USA och Brasilien.”

 7. “MH17 – Call for justice” – ännu en film, som kommer att ignoreras, trots fakta. Precis som ”Magnitskij lagen – bakom kuliserna”.

 8. Har någon hört om den tyske ”investigator Josef Resch”?!

  ”According to the investigator, his material was rejected by the Dutch-led Joint Investigation Team (JIT) after he asked to make it public.

  Resch said his materials included important new information, including audio recordings about air traffic in the area on the day of the incident, recordings of the communications of Ukrainian servicemen, recordings related to Russian President Vladimir Putin’s flight from Brazil to Moscow on the day of the crash, personal recordings of pilots about the incident, and other evidence.

  None of this information was used in JIT’s June presentation, which reiterated earlier claims about MH17 being ’downed by a Russian-made Buk missile’, the investigator said.

  ”Our highest possible security, if it can be guaranteed at all, can be ensured with a public statement, along with the disclosure of information to the JIT and the prosecutor,” Resch insisted, clarifying that he wants to see a public disclosure of his information out of fear for his life after receiving multiple death threats for his research.””
  https://sputniknews.com/europe/201907301076405688-netherlands-turns-down-german-detectives-mh17-data-as-he-wanted-it-made-public—letter/

  Tidigare artiklar om Resch:
  https://nltimes.nl/2015/06/17/mh17-private-investigator-claims-new-information-cause-crash
  Läs även kommentarerna till dessa två artiklar:
  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/german-police-raided-house-of-private-detective-who-paid-reward-for-mh17-information/
  http://www.whathappenedtoflightmh17.com/when-will-russia-play-the-josef-resch-trump-card/

  Dokument till ”thesaker” från ”Sovershenno Sekretno”
  https://thesaker.is/sbu-orders-to-destroy-all-evidence-of-the-conducted-special-operation-mh17/

 9. Tysken Josef Resch ger sig inte!! Har kontaktat både Ryssland och Malaysia och erbjudit sin utredning under förutsättning att den offentliggörs.
  https://sputniknews.com/world/201908071076488888-german-detective-can-offer-russia-malaysia-findings-of-his-own-mh17-crash-probe/

  Även Elmar Giemulla, den tyske advokaten som för några anhöriga har stämt Ukraina vid ECHR, är intresserad av hans vittnesmål. Även andra finns medtagna på vittneslista. Bl a
  Oleksandr Dotsenko, the acting chief of the Air Traffic Service of Ukraine.

  Asked what kind of testimony Resch could provide to the court, Giemulla pointed out that he was unaware of the details, noting, however, that Resch did have ”information that the Air Traffic Service of Ukraine knew exactly about the issues” related to the MH17 crash.
  https://sputniknews.com/world/201908071076491256-lawyer-of-mh17-victims-relatives-says-invited-german-detective-resch-to-testify-at-echr/

 10. Konferensen i Malaysia [som omnämns av Jan Nybondas den 23 juli] ägde rum den lördagen den 17 augusti på International Islamic University Malaysia. Föredragshållarna finns här:

  https://www.malaymail.com/news/malaysia/2019/08/17/a-conference-today-seeks-justice-for-downed-mh17-but-who-are-the-speakers/1781484

  Tre NGOs stod angivna som arrangörer. Jag har inte kunnat hitta något material från föredragen, inte ens ett program.

  Men mycket intressanta uttalanden gjordes av Datuk Seri Azharuddin Abd Rahman, tidigare chef för Malaysias Department of Civil Aviation:

  https://www.nst.com.my/news/nation/2019/08/513617/malaysia-turned-down-offer-lead-investigation-mh17-which-was-shot-down

  Han säger bl a: ”Malaysia was offered (to lead the investigation). However, we told them that we were too occupied with MH370, which happened four months before that. We were far away from the crash site,” he said.”

 11. Det finns ett kort inslag på YouTube om konferensen:

  https://www.youtube.com/watch?v=k4VSG1li_Z8

  Resultatet av konferensen är tydligen att man (d v s 3tre NGOs) uppmanar Malaysias premiärminister sedan maj 2018, Mahathir bin Mohamad och 94 år gammal, att tillsammans med Mark Rutte i Nederländerna stoppa rättegången mot de fyra misstänkta (tre ryssar och en ukrainare) som inleds i mars 2020.

  På hemsidan för International Islamic University Malaysia kan man läsa en annonsering av konferensen:
  http://www.iium.edu.my/news/mh17-the-quest-for-justice-1

  Det normala hade varit att direkt efter konferensen, som minimum, lägga upp pdf-filer med de bilder som presenterades under konferensföredragen. Jag har inte kunnat hitta någonting.

  Jag antar dock att Anders Romelsjö, som skrivit mer om MH17 än någon annan svensk jag känner till, kan vägleda sin läsekrets var man kan hitta mer information. Antar också att Romelsjö kan kommentera uttalandet av Datuk Seri Azharuddin Abd Rahman; just Malaysias roll i utredningen har ju varit något som Romelsjö diskuterat ett flertal gånger, bl a i frågorna till Bert Sundström.

  • Tack för informationen. Jag kan inte ge någon ytterligare kommentar om Malaysias roll utan ytterligare studier, och annat har just nu högre prioritet.

  • Nu är det väl inte Anders Romelsjö som är part i målet ? Varför ber Mats Larsson inte Ukraina att lägga fram de militärradardata som lagrats ? Stötte på en notis från tidigare att en holländsk minister på fråga från parlamentariker varför ryska radardata inte visar någon BUK -missil, svarat att radarn kan missa en missil. Från rysk sida hade man direkt reagerat på detta och konstaterat att hade det kommit en missil från öst som påståtts hade den synts på radarn.

   En tysk privatdetektiv som utreder fallet för anhörigas räkning hävdar att han besitter banbrytande information i flera frågor. Av hans kommentar framgår att denna information motsäger JIT:s slutsatser. JIT har vägrat att ta emot informationen eftersom kravet är att samtidigt offentliggöra denna. Offentlighetspricipen är som bekant inte JIT: s starka sida.

   Petro Porosjenko hävdas ha stoppat 80 miljarder kronor i egen ficka under sin ämbetsperiod. Detta enligt en ukrainsk-amerikansk affärsman. Porosjenko och Larsson förfäktar samma officiella myter, skillnaden är att Porosjenko vet att ta betalt.

 12. The Saker ställer intressanta frågor till Max van der Werff (https://thesaker.is/the-saker-interviews-max-van-der-werff-about-the-mh-17-conspiracy/).

  Exempel:
  The Saker: What is going on in Russia? First, they strongly hinted that some Ukie aircraft had shot MH17, then they declared that it was a Buk owned by the Ukronazis. So did they actually change their working hypothesis and ditched the Su-25 hypothesis to the (much less credible, at least in my opinion) Buk missile scenario?
  Max van der Werff : Information management of the Russian Federation is of very low quality, to put it mildly. It took Russia four days to present its version of events and claimed a (most probably) Su-25 appeared on radar as it broke the 5,000 meter altitude. Russia also claimed it had deleted its radar data only to find a copy a few days before the official JIT press conference. And on those radar data a Russian expert explained there was no fighter jet visible. How credible is all this and how could it fail to explain why on one set of radar data a fighter jet is visible and on the other there is not?

  Och vidare:

  Max van der Werff: The narrative of a buk missile fired from rebel held territory was the first narrative that circulated in western media and after five years it is unchanged and still the dominant narrative. It is now also the official version of the MH17 Joint Investigation Team.
  To your question if challenging the Buk hypothesis is still a viable strategy the answer depends very much on who is questioning this hypothesis. For sure the Russian Federation knows a lot more than what it is sharing with the public.
  The tragedy happened merely thirty kilometers from the Russian border. For me it is unthinkable Russia does not know exactly what happened on July 17th 2014. What facts and information does it hide after even five years and for what reasons? If a buk missile was not the murder weapon, why not explain this to the world with irrefutable evidence?

  • Jag har läst artikeln. Slående är att van der Werff anser sig så osäker på viktiga förhållanden och att han uttalar sig bestämt om Ryssland här.

 13. Utredarna i den internationella kommissionen JIT släppte på torsdagen inspelade samtal som ska ha förts mellan högt uppsatta ryska tjänstemän och ukrainska rebeller i anslutning till att MH17 sköts ner 2014.

  I en video som utredningsgruppen länkar till på den nederländska polisens hemsida, uppmanar utredarna vittnen att träda fram. Utredningschefen Andy Kraag meddelar att polisen främst söker information om vem som kontrollerade de proryska rebellerna i Donetsk och vem som förde befäl över det luftvärnsförband som misstänks ha avfyrat projektilen som träffade planet.

  JIT har tidigare bekräftat att passagerarplanet, som var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur, träffades av en rysktillverkad BUK-robot av typen 9M38. Den ska ha förts in i Ukraina från Ryssland och avfyrats från territorium som kontrollerades av pro-ryska rebellgruppen DPR under kriget.

  Utredarna har också slagit fast att den faktiska roboten som avfyrades mot MH17 kan knytas till ett ryskt militärförband. Men utredarna söker fortfarande information om vilka som egentligen fört befäl över luftvärnsförbandet.

  – Vidare analys av vittnesuppgifter och annan information har visat att rysk påverkan på DPR sträckte sig längre än till understöd. Banden mellan ryska tjänstemän verkar ha varit mycket närmre så, säger utredningschefen Andy Kraag.

  De internationella utredarna släpper nu inspelade samtal som enligt dem styrker kopplingen mellan Ryssland och de ukrainska separatisterna. Ryssland har finansierat och stöttat rebellerna med både militärmateriel och marktrupper, men JIT menar att Ryssland kan ha haft en mer aktiv roll i kriget.

  – Utöver vanliga telefoner har rebellerna använt säkra medel för kommunikation. Ett antal av dessa verkar Ryssland ha bistått med, de används också av högt rankade ryska tjänstemän i deras kommunikation med de som krigade, säger utredaren David Wilson i videon.

  Enligt JIT kan den säkra kommunikationen ha möjliggjorts av den ryska underrättelsetjänsten FSB, som ska ha bistått med telefoner som inte går att avlyssna.

  Ryssland har konsekvent nekat till inblandning i flygkatastrofen, där samtliga 298 människor ombord omkom. Landet har i stället pekat ut Ukraina som skyldigt till att ha avfyrat roboten.

  De misstänkta har inte kunnat gripas trots en internationell efterlysning, och rättegången kan komma att ske i deras frånvaro. Men utredningen om vilka som är ansvariga för raketattacken mot MH17 är inte begränsad till de fyra männen.

  – Indikationerna på nära band mellan ryska regeringstjänstemän och DPR väcker frågor om en möjlig inblandning i användandet av BUK TELAR-roboten som sköt ner MH17, säger utredningschefen Andy Kraag i videon.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here