Malaysia tror inte att Ryssland sköt ned MH17-planet

4
441
MH17. Bild från Globalresearch

Denna artikel av Pål Steigan har vänligen översatts till svenska av Björn Nilsson som driver den intressanta bloggen Björnbrum Bloggen Björnbrum.


Malaysia tror inte att Ryssland sköt ned MH17-planet

Premiärminister Mahathir Mohamad säger att Malaysia har nekats att undersöka den svarta lådan från det malaysiska flygplanet MH17 som sköts ned över Ukraina den 17 juli 2014. Detta skriver nättidningen Star Online. Staronline.

Mahathir Mohamad säger också att det inte har lagts fram några bevis för att Ryssland stod bakom nedskjutningen.

Att Malaysia, som är ursprungsland för flygplanet som sköts ned, nekats tillgång till planets svarta låda, är ett brott mot alla regler för undersökning av allvarliga flygolyckor. Och i en så politiskt inflammerad sak som denna, som fört världen till randen av krig, är detta extra uppseendeväckande.

Malaysias premiärminister säger att hans regering godtar den nederländska undersökningskommissionens slutsats om att missilen var tillverkad i Ryssland, men han säger att de inte har sett några bevis för att det var Ryssland som stod bakom nedskjutningen.

”Ryssarna är mycket disciplinerade och jag tror inte att de var ansvariga för att skjuta upp en sådan missil.”

”Det kan ha varit rebellerna i Ukraina, men det kan också ha varit Ukrainas regering, för de har också sådana missiler.”

Mahatir säger också att han inte vet varför Malaysia blev uteslutet från utredningen från början, men att det är för mycket politik i saken.

”Det verkar som om avsikten inte var att finna ut hur det skedde, men att lägga ansvaret på ryssarna.”

”Detta är inte en neutral utredning” sa Mahatir.

Den västliga pressen var snabbt ute med att lägga ansvaret på Ryssland, men snart fem år senare har det inte lagts fram några bevis för att så är fallet.

Nedskjutningen av MH17 användes som förevändning för sanktionerna mot Ryssland och för NATO:s militära upprustning mot Ryssland. Men det föreligger alltså inte några bevis, enligt Malaysias premiärminister, för att Ryssland hade något med detta att göra.

Relaterat.
Sköt Ukraina ned flygplanet MH17 i östra Ukraina? Ny information.

4 KOMMENTARER

  1. https://theduran.com/in-jaw-dropping-speech-malaysian-pm-says-no-evidence-russia-shot-down-mh17/
    För den som är intresserad är det värt att se videon med intervjun av premiärminister Mahathir, frågan ställs ca 15 min från slutet. Svaret är oväntat tydligt och skarpt för att komma från ett statsöverhuvud. Malaysia har fem år efter nedskjuningen inte fått se några bevis för vem som utfört dådet och förvägrats rätten att inspektera de svarta lådorna. Behöver det sägas mer ? Deras eget plan och svarta lådor. Inte heller fick piloternas kroppar undersökas.

  2. Man vet ju vilken missil det handlade om, motorn är upphittad serienumret är känt.
    Enligt i.o.f.s ryska uppgifter tillverkades missilen 1986 och låg när Sovjetunionen lades ner 1991 i ett förråd tillhörande det förband som idag har beteckningen det 223 luftvärnsregementet beläget utanför staden Lviv i västra Ukraina.
    Ukraina och hela västvärldens tystnad inför dessa uppgifter stärker förstås trovärdigheten i dem, man skulle med lätthet torpederat ryssarnas berättelser om dom nu varit felaktiga.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here