Förbereder Ukraina en ”false flag”-attack mot civila?

21
1589
Kramatorsk. Bild BBC

RT påstod i en artikel igår att Ukraina förbereder en ”false flag”-attack mot civila Vi får väl hoppas att det inte stämmer, att det inte sker. Möjligen kan en publicering som denna (av RT) medföra att en eventuellt planerad attack uppskjutes, inställs eller ändrar karaktär. Mot slutet av artikeln kan läsaren notera hur RT som vanligt skriver att det handlar om ettb ryskt angrepp på Ukraina och att man återger också Ukrainas uppfattning.

_______________________________________________________________

Ryssland varnar att Ukraina förbereder en ny missil-attack mot civila.

Moskva ger detaljer om Kievs plan att massakrera civila och skylla på Ryssland
Den ukrainska regeringen förbereder en attack under falsk flagg mot en järnvägsstation fylld med civila flyktingar för att anklaga Ryssland för krigsbrott, meddelade den ryska militären på fredagen. Moskva citerade underrättelser som anger mål, metod och till och med ursprungspunkten för den förestående attacken, som enligt Moskva var mönstrad efter det senaste blodbadet i Kramatorsk.

”Kievregimen förbereder ytterligare en monstruös provokation, liknande den som genomfördes i Kramatorsk, för att anklaga ryska militärer för krigsförbrytelser med en massaker på civila”, sade generallöjtnant Mikhail Mizintsev, chef för National Defense Management Center, på fredagseftermiddagen.

Enligt Mizintsev avser 19:e missilbrigaden i Ukrainas väpnade styrkor att ”inom en nära framtid” avfyra en taktisk ballistisk Tochka-U-missil mot ”ansamlingen av flyktingar vid järnvägsstationen” i Lozovaya – en stad i Charkovregionen och en viktig järnvägsknutpunkt.

För att få det att se ut som om anfallet kom från territorium som kontrolleras av Folkrepubliken Donetsk eller ryska styrkor kommer raketen att komma från Staromikhaylovka, en by väster om Donetsk som hålls av Kievstyrkorna, tillade generalen.

Sådana handlingar visar Ukrainas ”omänskliga attityd till civilbefolkningens öde” och ”fullständigt åsidosättande av alla normer för moral och internationell humanitär rätt”, sade Mizintsev.

”Vi varnar i förväg länderna i det så kallade ’civiliserade västvärlden’ med USA i spetsen för att Ryska federationen har en mängd operativa bevis om Kievregimens kommande fruktansvärda brott”, tillade den ryske generalen, tillsammans med en påminnelse om att de taktiska Tochka-U-missilerna ”endast används av de ukrainska väpnade styrkorna”.

Samma 19:e missilbrigad anklagades av den ryska militären i fredags för att ha riktat in sig på vattenkraftverket Kakhovka i Kherson. Två missiler avfyrades mot dammen på fredagsmorgonen, enligt uppgift i syfte att få Dneprfloden att svämma över.

Båda missilerna avlyssnades av det ryska luftförsvaret, men fragment från en av dem skadade flera byggnader i byn Novaja Kakhovka och skadade en kvinna och ett barn, enligt den ryska militären.

Ukraina hade anklagat Ryssland för attacken den 8 april mot järnvägsstationen i Kramatorsk, där 50 civila, däribland barn, dödades. Ryssland svarade med att påpeka att den missil som orsakade blodbadet var en Tochka-U med ett serienummer som motsvarar ukrainska lager, och pekade även ut den troliga avfyrningsplatsen. Västliga mediers bevakning av attacken minskade avsevärt efter detta.

Ryssland attackerade sin granne i slutet av februari, efter att Ukraina misslyckats med att genomföra villkoren i Minsk-avtalen, som undertecknades 2014, och Moskvas slutliga erkännande av Donbassrepublikerna Donetsk och Lugansk. De av Tyskland och Frankrike förmedlade Minskprotokollen syftade till att ge utbrytarregionerna särskild status inom den ukrainska staten.

Kreml har sedan dess krävt att Ukraina officiellt ska förklara sig som ett neutralt land som aldrig kommer att ansluta sig till det USA-ledda militärblocket Nato. Kiev insisterar på att den ryska offensiven var helt oprovocerad och har förnekat påståenden om att man planerade att återta de två republikerna med våld.

Föregående artikelFörsvara den palestinska jorden!
Nästa artikelVad tycker Kina om Ukraina och annat?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

21 KOMMENTARER

 1. Ryska myndigheter och media saknar fullständigt all trovärdighet genom sitt handlande. Att okritiskt återpublicera deras alster helt utan kommentar betyder ju bara att man
  själv saknar trovärdighet.

  • Man har gott om exempel på osaklig rapportering och ”begravningar” (viktiga förhållanden publiceras inte.

   Och jag står inte för allt som skrivs i det jag återpublicerar förstås.

   Det är intressant att publicera RT som utan känd analys förklarats som rysk propaganda. Så kan läsare bilda sig en egen uppfattning. Skrev ”Mot slutet av artikeln kan läsaren notera hur RT som vanligt skriver att det handlar om ett ryskt angrepp på Ukraina och att man återger också Ukrainas uppfattning.”

   Här finns aspekter på trovärdigheten i ledande svenska etablerade media 10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien

  • Björn Öjerskog,

   Jag har alldeles själv kommit på att med den insikten du påpekar kan man också vara en västerlänning nerdrogad i liberal demokrati.
   Med sina huvudkontor Washington och Pentagon i USA.
   Tyvärr har de en förförisk makt med sina ”frihetsideal” som ytterst går ut på europeisk överhöghet över världen samt tyvärr även kan locka framförallt unga människor i Ryssland, särskilt tjejer med utbildning som lever halva sina liv på amerikanska sociala nätverk som Facebook och Twitter.
   Dessa stackare mår väldigt dåligt just nu men de är dessbättre ett fåtal och vanliga ryssar lever som vanligt men har på olika sätt blivit drabbade av Västvärldens ekonomiska sanktioner så Västvärlden och den så kallade liberala demokratin är inte särskilt populär i Ryssland längre.

   Jag tycker Ryssland handlar klokt i sin specialoperation i Ukraina.
   Bakom all västpropaganda går Ryssland ”mjukt” fram även om det tar tid och kostar soldaters liv och omfattande materiella förluster.
   Men som vanligt kommer Ryssland ta den politiska vinsten tror jag.
   På den punkten är de mästare.
   Till skillnad mot USA:s mycket mer brutalare invasionskrig där alltid USA är den politiske förloraren och dess enda vinst kan vara ett antal oljekällor erövrade till multinationella oljebolag med ursprung ur USA och England.
   USA:s krigsoperationer är den girige Satans härjningar medan Rysslands Specialoperation i Ukraina är ett försvar för den territoriella och kulturella rättvisan.
   Den ena kommer förlora och den andra kommer att vinna.

   Den Västerländska liberala demokratin är en stinkande skithög.
   Som strävar efter att göra hela världen till samma stinkande skithög.
   Sådant kallas ”imperialism”.
   Eller ibland ”USA-imperialism”

   Ställ upp för all renlärig kultur och försök få bort skithögen istället.
   Du kan läsa metaforen i Bibeln där Jesus gick in i templet och piskade ut de otrogna månglarna.
   Det är precis samma som Ryssland gör i Ukraina just nu.
   Med den skillnaden att det nu även gäller nazister och fascister.

  • Trovärdigheten för pk västmedia är under all kritik, alla väst och eu länder delar exakt samma propaganda som reuter matar dom med, inte en mening skiljer olika väst länders propaganda om t ex ryssland.
   Råkade det sej bara att alla ”journalister” från olika pk länder skriver exakt samma sagor,,,telepati kanske….smile

  • RT är väl den mest trovärdiga källan om man verkligen läser vad de skriver Björn Örjeskog! Och det är väl orsaken till att många tittar in på RT, man vill veta vad som egentligen sker i Ukraina till skillnad från lögnerna som västmedia tillhandahåller…Det är m a o inte konstigt att alltfler läser RT i väst och att det är därför man försöker censurera RT och Sputnik i västvärlden för man vill undanhålla sanningen för folk i väst…Så enkelt är det! Och ditt inlägg bevisar väl att du själv är skeptisk till den information du får från MSM även om du själv inte inser det än!

  • ”Sanningen är som ett lejon. Du behöver inte skydda den. Släpp den. Han kommer att stå på sig.” Ovanstående citat tillskrivs St. Augustinus.
   …lite om propaganda som Ryssland ständigt håller på att förlora i mångas ögon. Det var inte Ryssland som stängde ner västerländska medier, – det är västvärlden som blockerade alla medier från Ryssland. Varför? Vad man är rädd för? …just det! Får man titta och lyssna – kommer man onekligen se och höra SANNINGEN, och sanningen behöver inte ens försvara sig, – den bara ÄR! Då plötsligt gemene man i västen får en MÄKTIG känslan att allt man fick veta är en lögn i episka proportioner, att man blev vilseled, manipulerad och lurad, liksom dem polacker och tyskar som bodde nära Sobibór, Buchenwald, Treblinka, Ravensbrück, Majdanek, Buchenwald, Dachau inte visste, inte kunde ens ana att …
   …ja, jag vill bara tillägga att det där med att bli vilseledd fungerade kanske 1945 innan Nürnberg, innan värden fick veta vad nazister har gjort och vad fascismen står för. Idag, alla ni civiliserade människor i väst som bor i så kallade demokratiska länder, som vet att Ukraina har nazister vid makten och ändå väljer skandera ”Slava Ukraine” – begår ett brott. Brott mot sanningen.
   …så, Goebbels propagandateknik ”ju större lögnen är, desto större är utsikterna för att den ska bli trodd” fortfarande fungerar på civiliserade och upp till öronen upplysta européer år 2022. Otroligt! Européer är offer igen!

  • Björn Öjerskog Hur kommer det sig då att både RT och sputniks rapportering har visat sig mycket tillförlitligt överstämma med verkligheten, medan det motsatta gäller för de uppenbart USA kontrollerade västmedia.

  • Om du inte är klar över det så är GP ett av Putins lojala språkrör. Oavsett vad Ryssland har gjort i Georgien, Syrien, Kazakstan eller i Ukraina så publicerar GP påstående från diverse youtube experter, bloggare (klickhoror) som inte på något sätt kontrolleras innehållsmässigt där man påstår att USA, NATO, EU och kanske också Vatikanstaten med Illuminati i förarsätet står bak.

   Och så har vi historierna om nazisterna, Ukraina skall nämligen avnazifiseras. Det som är lite märkligt är att Putin skall ju befria Ukraina från nazister men också från knarkare. Av någon märklig grund så har GP inte hittat någon bloggare som har klarat att koka ihop en historia om alla knarknästen som man har avslöjat.

 2. Kriget i Syrien var inte ett amerikanskt angrepp. Det var ett inbördeskrig mellan sovjetunionens gamla vän familjen Assad och den växande sunnimuslimska befolkningens politiska företrädare. Iran, Ryssland, Turkiet och gulfstaterna stödde sina respektive allierade, intervenerade och förde krig. Både gulfstaterna och Turkiet är USA-allierade, men USA har bara stött kurdern och bombat IS i liten skala.

  Som vanligt är det islam och socialismen som står för blodbadet.

  • Nej, det var inget inbördeskrig lika litet som kriget i Irak eller Libyen. Här lite fakta, som är bra att ha. Du har nog rätt i att USA bara, men högljutt, ”bombat IS i liten skala” – samtidigt som man stött IS då det passar. 10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien och Rapport från kurdisk site: USA betalar lön till kurdiska soldater i Irak.

  • Som vanligt är det lögnimperiets fotsoldat som är och försöker sprida vad annars lögner. USA ockuperar östra Syrien, inte östra delen av Månen utan Syrien och dessutom stjäl olja!

  • Senator Richard Black föreläser på Schillerinstitutet om Syrien. Han är en konservativ politiker, en amerikansk patriot, som erhållit ”the purple heart” för hjältemod i närstrid. Han har utkämpat 169 flygstrider för USA:s räkning, men såg många krigsbrott under kriget och blev intresserad av att utreda dessa, utbildade sig som jurist och arbetade sedan som Head of the US Armys Criminal Law Division at the Pentagon.

   Han har sedan han blev äldre och klokare, engagerat sig i att föreläsa om att stoppa USA:s regim ändring krig, som han anser förödande. Det är inte USA som skall bestämma vilken ledning länderna skall ha, det måste folket i dessa länder själva få bestämma anser han.
    Michael Flynn på DIA sa: Administrationens politik var motsägelsefull, de ville att Assad skulle avsättas men oppositionen var dominerad av extremister,DIA går ut år 2013 med följande:
   1. Assad måste stanna vid makten annars kommer Syrien kollapsa i kaos lika Libyen.
   2. Om Assad faller, blir han ersatt av extremister
   3. CIA is giving full support to all rebell inklusive: al-Quaida och IS4. Det finns inga ”moderat rebeller” (som har någon praktisk betydelse ) USA beväpnar extremister.

   Allt detta fick Obama höra om och om igen och ändå fortsatte han bomba Syrien.  senator Richard Black  föreläser på Schillerinstitutet, om Turkiet och CIA:s roll i början av kriget, och hur det finns bevis på att Turkiet var behjälplig med att iscensätta Ghouta gasattack..

   Han frågar: ”Varför talar man inte i USA om att avsluta krig””När talade man om fred i USA” Vi talar inte om det.
   Varför lär vi oss att hata så många nationer i detta land?Kina, Ryssland, Iran, Irak, Libyen, Syrien, Kuba, Venezuela och Libanon ingen av dessa länder har attackerat oss.
   Barn i USA lär sig att hata vissa länder sedan födseln.Vi ljuger när vi säger att vi slåss mot terrorister. Vi är i nära samarbete med dem.
   Han svarar gärna på frågor som man kan skriva till honom på:   som vidarebefordrar dem till honom.
   Nedan en länk till hans föreläsning på Schillerinstitutet

   https://www.youtube.com/watch?v=0FNtEWfay_8

  • Tror du själv på den sagan Leo? USA låg till hundra procent bakom både propagandan och stödet till IS och Al Qaida vilket ju bevisats av olika källor i media men även inom regimen i Washington och jag tror mer på dem än töntiga inlägg på en blogg som ska friskriva gangstermaffian i Washington! Ingen som helst tvekan att USA är den skyldiga parten….Som vanligt får man väl tillägga!

 3. Men vilka myndigheter har vi att göra med: Russia Today, Sputnik, förbjudna för svenska känsliga öron, Sverige lyder EUs byråkrater, klart är att alla allianser leder till krig, mot någon man vågar ge sig på i EU-flock (Ryssland), och Nato(flock) som utgör ett direkt hot mot Ryssland, oavsett vad man står.

  Det är USA/Nato/EU som orsakat detta krig, och de tänker förlänga det om de bara kan. Europa går inte att känna igen snart, Ukraina blir antingen ett nytt krigsvant Israel, som kommer att utsätta
  omgivningen för vad som helst, det inser nog övriga europeer, Ukraina som USA-torped. Men detta har ju pågått sedan 2014, minst, Ryssland har inte förstått. Som StorFinland skulle ha framträtt 1945, om Hitler segrat, Sverige skulle förlorat sin position i Norden. Så utvecklas rookie-stater, med
  krigs- och hathandlingar, men de måste ha någon uppbackare, här USA/Nato/EU. Utanför Europa, bryr man sig inte, som väst behandlar flyktingar från Mellan Östern. Polen vände på en hand, från att misshandla flyktingar, till öppet hus.Det var helt OK för EU. Tror ingen vill ha att göra med Polen och Ukraina i Sverige, alldeles för riskabla grannar, som står under USA/CIA-kontroll. Man kan inte gömma sig i flocken som Sverige försöker, för att slippa ansvar.

  Antingen besegrar Ryssland Ukraina, och det blir lugnt, men oavsett kommer Ukraina att brinna
  länge , och bli en konfliktorsak, som inte någon kan förutse. USA och Sverige är de mest blod-törstiga på scenen, fast Sverige har väl lugnat ner sig några grader.

  Svensk polis kör med rysk taktik, man kör in i fientliga områden, med mängder av dyrbara polisbussar, a´750.000:- och lämnar dem utan bevakning, klart att orten då tar chansen att
  sätta sig i respekt, och demolerar allt i sin väg,polisen får blodig näsa. Finns det en avsikt inom polisen att påvisa vilka krafter som kan utlösas i problemområdena, genom att tillåta koranbränning ? Detta kommer att militarisera polisen.

  Håller demokratin på att ta kål på sig själv ? Så jävla dålig respekt den svenska staten har haft mot
  vänstern i 100 år, ständiga övergrepp, åsiktsregistrering, interneringsläger, fängelser, yrkesförbud, och nu kan man gå i döden för vem/vad som helst, Al Quoran. Det verkar yrvaket ! I Göteborgs-kravallerna 2001,visade man ingen nåd, det var ju klimat-och vänsterdemonstranter, de vågade polisen ge sig på, som fascister. 400 års fängelsestraff utdömdes. Polisen bangar ut i förorten,som vanligt,ty de kan ju ge igen, inte lika roligt då.

  Som Sverige släppte in 1.500 baltiska krigsförbrytare, 1944/45, det blev preskriberat, sa Persson, man släppte iväg 100tals jugoslaver och libyer i krigsområdena, 1995, och 2011, inget problem tyckte säpo, vapnen började strömma in från Balkan, Jugoslavien som Sverige bidragit med att upplösa, vad dessa frivilliga sysslat med vet ingen, Libyens vapenförråd hamnade hos IS, med JAS-planens, hjälp, sen kom IS, och Löfven, sa: -”Det är inte OK att gå med i IS”, han blev ju så ”förbannad”, sa han, politiker skall inte ha så mycket känslor. Sverige har snabbt blivit politiskt och moraliskt bankrutt, ingenting hänger ihop, den som klagar blir cancellerad, av drev och rädsla.

  Tydligen har den svenska arbetarklassen gått som en man över till Sverigedemokraterna, 20 %, gamla sossar. Sverige borde syssla med de stora inrikes problem som finns, ojämlikhet, istället för att lägga sig ut för USA/Ukraina,USA släpper inte in ukrainare eller mexikaner. Att utifrån denna situation underställa sig politiskt och militärt USA i Nato, när man säljer ut ´det sista vi har, av oberoende, men även stora framtida oförutsägbara risker, när vi är mitt i kanske den farligaste internationella krissituationen, sedan 1939.

  • Här anges att Svenskar är fast tillsammans med andra soldater från Nato/västländer och Azon nazisterna i Mariupol

   ”Ukrainian military, neo-Nazi Azov battalion and foreign mercenaries — have been steadily cornered and entrapped in two main locations, namely, Azovstal steel mills and the city’s main port.

   The Russian forces have gained control of the port, while in Azovstal, about 3000-strong enemy forces have been surrounded, who include possibly dozens or hundreds of military officers from the NATO countries — and, surprisingly, Sweden. The experts estimate that the fall of the city into Russian hands is imminent. The Russian Ministry of Defence announced on Wednesday that over 1,000 Ukrainian troops, including 162 officers, surrendered earlier in the day in Mariupol.”

   Angående Bucha och vilka som utfröde massakern så har Rysslands President Vladimir Putin sagd

   “If you want to know the addresses, the secret meeting places, the licence plate numbers, the brands of vehicles they used in Bucha, and how they did it, the FSB of Russia can provide this information. If not, we can help. We exposed that ugly, disgusting position of the West together with our Russian friends, in full and from the beginning to the end.”

   Läs: https://www.indianpunchline.com/russias-ukraine-operation-has-no-deadline/

 4. Gör er redo för biovapen attack i Ukraina regisserat USA. Det är USA som förbereder någon falsk flagg med kem- eller biovapen i Ukraina. USA dammar av de falska berättelserna om bio- och kemvapen som en del av dess hybrida krigsföring mot Ryssland. Det betyder att USA kommer att iscensätta ett kem och/eller biovapen attack i Ukraina och anklaga Ryssland för det.

  ”If chemical weapons are used, it will be by those whose backs are truly against the wall – a Ukrainian regime and its US-NATO-armed forces being encircled in every major population center in the country – with the exception of Mariupol and Kherson which have both already been secured.”

  https://journal-neo.org/2022/04/15/us-dusts-off-wmd-lies-this-time-aimed-at-russia/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here