JULIAN ASSANGE HAR GRIPITS! Frige visselblåsarna Julian Assange och Chelsea Manning! Stöd yttrandefriheten! Fredag kl 13.

20
2301

JULIAN ASSANGE HAR GRIPITS

På fredag kl 13-14 kommer flygbladsutdelning till stöd för Julian Assange och Chelsea Manning att ske på Medborgarplatsen i Stockholm. Appelltal hålls. Vi träffas utanför Söderhallarna. Kom!


 

Flygbladet kl 13.

Julian Assange och Chelsea Manning har genom Wikileaks publicerat viktiga uppgifter om krigen i Irak och Afghanistan, om övervakning av medborgare, om kriminella förhållanden i USA, Ryssland och andra länder och om orättvisor av olika slag. Det som avslöjats är ofta missförhållanden som makthavare velat dölja för befolkningen.

Julian Assange hotas nu med avvisning från Ecuadors ambassad i London, där han haft asyl i drygt 6 år. Han är sedan sex månader utestängd från kontakt med omvärlden och hans hälsa är allvarligt försämrad. Idag upphävde Ecuadors president Julian Assanges asylrätt och han har nu ut från Ecuadors ambassad av brittisk polis. Han kommer att med stor sannolikhet bli överlämnad till USA där en s k Grand Jury förbereder ett åtal. Även FN:s specielle rapportör om tortyr uttrycker stor oro över Assanges situation och risk att han utlämnas till USA!

En annan känd visselblåsare Chelsea Manning sitter i fängelse i USA p g a att hon vägrar vittna mot Julian Assange i en kommande rättegång.
Det de avslöjat borde vara offentligt i alla demokratiska samhällen!

Modiga personer som Assange och Manning behövs då yttrandefrihet minskar och tendenser till censur ökar i många länder.

Frihet åt Julian Assange och Chelsea Manning!
Försvara yttrandefriheten!

Stödkommittén för Julian Assange

Bakom gruppen står ett tiotal föreningar och enskilda personer.

Relaterat.
Stödet ökar för Julian Assange. Visa Solidaritet fredag kl 13!
Relaterat.
Ska Julian Assange, Wikileaks demokratiske kämpe för yttrandefrihet utlämnas till stränga straff i USA?
Swedish Doctors for Human Rights (SWEDHR): Uttalande om Julian Assanges situation – Statement about Julian Assange
New Yorks förre borgmästare & Trumps advokat Rudy Giuliani: Assange bör inte åtalas.
Hur går det för Julian Assange som tar fight i domstol?
Fri lejd och frihet för Julian Assange! Försvara yttrandefriheten! Från manifestation i Stockholm 16 december
Går Julian Assange en stilla död till mötes?
Pentagon beslöt 2008 att krossa Julian Assange – John Pilger

Föregående artikelFortsatt politisk censur på Facebook?
Nästa artikelGlöm inte Sveriges skuld till Assanges situation!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

20 KOMMENTARER

 1. Svenska regeringar och media är anavariga för detta övergrepp på råtten till sanning om vad som sker in och utrikes. Det lär bli en ny Dackerörelse . Demokratin med solidaritet och empati har raderats ut av dem som formar lagar och håller i pennorna.

  • Jo. Torsten. Även vasallerna som folket ständigt väljer in i Sveriges riksdag är medskyldiga, men kanske Ecuadors regim bör skämmas allra mest idag för sitt handlande mot en grävande journalist som ansvarsfullt presenterat läckta sanningar, i dessa tider då övrig media ljuger, vilseleder och bedrar folket, åt de girigbukar som kontollerar USA. Julian Assange sökte politisk asyl och Ecuadors regim tog hans mänskliga rättigheter ifrån honom.

 2. Det berömda västerländska demoNkratin i aktion. Varenda en som stödjer USA och väst är en del av detta demoNkratiska bygge. Vartenda en som skriver glödande om detta demoNkratiska bygge är en betald skribent. Vartenda politiker som stödjer detta demokratiska bygge är en lakej. Vilka är det som styr detta demoNkrati då? Jo, bankirvampyrerna.

  • Så är det, men mellan korporatisterna/bankirerna och det självtänkande folket med sunt förnuft befinner sig sållet,silen,stoppet och tusen slemmiga amöbor till journalister,överheternas lakejer. Där är proppen för demokratisk utvecklig, redovisningen av samhällssystem, sanningen om folkets cituation i USA, dessutom svenskt medias tystande av Noam Chomsky, Chris Hedges och Norman Finkelstein. Svenska tidningar läses med gummihandskar på.

 3. ”Julian Assange hotas nu med avvisning från Ecuadors ambassad i London, där han haft asyl i drygt 6 år. Han är sedan sex månader utestängd från kontakt med omvärlden och hans hälsa är allvarligt försämrad. Ambassaden bevakas av brittisk polis, som troligen griper honom om han lämnar ambassaden.”

  Brittisk polis har redan stormat Ecuadors ambassad och gripit Assange.
  https://www.youtube.com/watch?v=JoOyaq6UjnA

  Julian Assange has been arrested in London after Ecuador withdrew his political asylum in a move WikiLeaks has slammed as a violation of international law. Ecuador’s president explained the move by Assange’s alleged ”repeated violations of international conventions”.
  https://sputniknews.com/europe/201904111074028135-ecuador-embassy-london-uk-assange-arrest/

  • arbetarklass?
   Efter 7 år , utan rastgård, kämpande för ideal, sökande efter lösningar , digitalt isolerad. rådd, orolig , och du undrar om det är J.A. Byt ut ditt arbetarklass mot- vaffödedå-

   • De omständigheter du rabblar upp kunde lika gärna gälla terroristen Anders Bering Breivik. Han har väl suttit inlåst i åtta år nu tror jag. Men utseendet förändrat så radikalt? Nä, jag tror knappast det. Jag är inte helt oerfaren med förhållandet ensamma män så jag förstår något borde det vara eftersom ambassaden vill ha ut honom därifrån. Vad man sen tycker om det politiskt i politisk mening är en helt annan sak.

    • Klasse valde denna ansvarstyngda dag att kommentera en mans utseende!
     För att travestera en person vars utlåtanden jag nog aldrig mer kommer att referera till.
     Ibland undrar man verkligen vad som rör sig i skallen på vår kära bilmekaniker.

 4. Hade detta varit på 80talet med Palme hade han skyddat och gett Assange medborgarskap. Men med Wallström på UD säger hon nej, hon hjälper istället USA som vill ha han utvisad! Rättskandal!

  • ”… världen har fler demokratier än någonsin, och mänskliga rättigheter befinner sig högt på nästan alla länders dagordning. Ändå, är korruption och förtryck alldeles för vanliga hot mot det demokratiska samhället. Och vi har sett en dramatisk ökning, de senaste 10 -15 åren, av etniska konflikter och humanitära kriser med brott mot mänskliga rättigheter som viktiga delar., men också mer av korruption. Mänskliga rättigheter prisas mer än någonsin – och kränks mer än någonsin.”
   /Anna Lindh

   Detta är en kränkning av Julian Asaanges rättigheter till politisk asyl, av Ecuadors regim som bör skämmas som hundar.

 5. Ännu en skammens dag för Sverige och numera Lillbritannien! Men som de lydiga vasaller man är så gör man som husse säger! Ringer Trump till Löfven och säger hoppa så frågar Löfven…Hur högt? Palme roterar nog i sin grav över hur mesigt Sverige blivit! Kan britterna överraska och vägra lämna ut Assange till USA? Nej, det politiska priset blir för högt och det gamla stolta Storbritannien är numera en blek feg ryggradslös skugga av sin forna storhet! Bedrövligt…

  • Jo. Förmodligen kommer britternas globalist-höger helt ryggradslöst strunta i Julian Assanges mänskliga rättigheter, såsom de struntat i suveräna staters rätt till frihet från deras krigsförbrytelse, proxy-terror och massmord i maskopi med USA:s girigbukar. De kommer sannolikt passa på att få det smutsiga arbetet utfört innan Jeremy Corbyn tar över.

 6. Vad gäller politisk asyl så är ju situationen helt bedrövlig för Julian Assange. ”Asylrätten” verkar vara någon sorts gummiparagraf som kan tänjas ut i önskad riktning beroende på vilken regim det gäller samt aktuell politik. Tydligt är att det ännu inte finns någon ”världsregering”.

 7. Om detta hade hänt någon som heter Naftalny, Wu-Fong, Marsen, eller nåt liknande så skulle Wahlström och Co. uttalat sig (snarare skrikit) direkt. Men eftersom det är en Assange (även Chelsea Manning eller Snowden) så är det munkavle. Den berömda feministiska utrikespolitiken

 8. Nog är det märkligt att J.A. flydde till England från den svenska rättvisan. Om det stämmer att han var rädd för att bli utlämnad till USA var det verkligen att komma ur askan i elden.
  För övrigt anser jag nog att hans eventuella brott är sonade efter nära 7 år i frivillig husarrest. Möjligen borde han sitta av de max 12 månaderna i England

 9. På filmen från ambassaden ser man en sjuk, utmärglad och knäckt person – bilderna från polisbussen syns en välmående person med grova händer. Assange har smala fingrar. (påminner om bilden på Breivik i polisbussen ) Är det verkligen samme person eller skådis? Den sista journalisten som besökte Assange fick aldrig träffa honom personligen på ambassaden. Man drog ut tiden hela tiden trots att journalisten satt i ett rum bredvid och hörde ett gräl mellan ambassadens personal och Assange…….jag tror att ambassaden döljer sanningen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here