Hiroshimadagen 76 år! Nya länkar

5
1573
Hiroshimadagen 75 år.

HIROSHIMADAGEN 76 år!

Torsdagen 6:e augusti 2021 är det 76 år sedan kärnvapen användes i krig.
Då bombade USA de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki med hundratusentals döda och förstörd miljö som resultat.
Kärnvapen är idag ett högst reellt hot mot våra liv. USA har sagt upp flera av de avtal som har begränsat dessa vapensystem,
tex kärnvapenavtalet INF som begränsat medelsdistansrobotar

Nu är det dags för oss alla att reagera och kräva att vår regering skriver under FN:s globala förbud mot kärnvapen.

Läs Kampanj för kärnvapenförbud lanseras! Kom med!!

och Atombomberna i Hiroshima och Nagasaki i Andra världskriget var onödiga enligt de ledande USA-generalerna

 

 

 

Föregående artikelPraktisk USA-politik: Gamla lögner ger nya sanktioner.
Nästa artikelInformation och desinformation om Kuba och dess valsystem
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. https://consortiumnews.com/

  Consortiumnews har en rad artiklar som är mycket läsvärda angående bombningen. Läs t.ex. Scott Ritter och Peter Kucznick. Ritter beskriver den beslutsprocess inom administrationen som föregick bombningen. Bomberna över Japan fälldes inte för att få Japan att kapitulera utan för att sätta ett tecken för Sovjetunionen och den övriga världen om vem som var den nya härskaren.
  Som Ritter beskriver var detta fullt klart för de amerikanska beslutsfattarna. Ritter visar även att konsensus inte rådde utan att det fanns ett motstånd. Hade Roosevelt levt längre hade han knappast gjort som Truman.

  75 år senare upprepar västmedier fortfarande lögnen om bomben som avslutade kriget fastän närmast konsensus råder inom seriös historisk forskning att så inte var fallet. Det var en grym och cynisk markering som öppnade dörren för kapprustning och det kalla kriget.

 2. En avskyvärd marktjuv som hejar till Moshe Fegin hyllar explosionen som ägde rum i Beirut den 4 augusti. Hittills lär explosionen har dödat över hundra och skadat över 4,000 människor. Marktjuven önskade t o m att det var den rasistiska enheten israel som låg bakom attacken. Det är dessa marktjuvar som ha kärnvapen som är de största faran till livet och mänskligheten. Deras fingeravtryck ligger bakom det mesta av sabotage,, krig och elände i MÖ och även vidare i världen. Marktjuvarna förpestat freden i MÖ och världen i övrigt. Dags att ta hand om marktjuvar problemet!

  https://www.presstv.com/Detail/2020/08/06/631193/Israel-Moshe-Feiglin-Lebanon-Beirut-blast

 3. Glöm inte heller bombningen av domkyrkan i Nagasaki, som föregicks av ett cyniskt test på indianskt område i USA.
  Det var inte bara japaner som utsågs som ofrivilliga försökskaniner gällande radioaktivitetens kort- och långtidseffekter.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here