Ryssland bryter mot FN-stadga och folkrätt – men det gör väl inte USA?

24
1660
Bild i Lars Drakes artikel i Synapze.

Rysslands angrepp på Ukraina är ett brott mot FN-stadgan, oberoende av orsak och motivering. USA:s president Biden har rätt i detta, vilket slås upp på Sveriges Radio Nyheter på morgonen. Men varken han eller etablerade väst-media nämner att USA, och Biden själv, har brutit mot FN-stadgan under mycket längre tid, på flera håll, och med betydligt fler dödsoffer. En reservation är att jag inte kunnat kolla alla media. Tacksam för information om någon hittar en artikel som jämför och diskuterar Rysslands, USA:s och andra länders säkra eller sannolika brott mot FN-stadgan och folkrätten.

Finns synpunkter på att man jämför olika länders iakttagande av internationell rätt och deras uttalanden? Eller bättre att bara kritisera ett land eller vissa länder och kalla försök till jämförelser för ”whataboutism”?

Och Sverige med sitt deltagande i och stöd till folkrättsstridiga krig ligger högt upp på den imaginära hycklerilistan.

President Biden var som senator 1973-2009 och främst som vicepresident under Obama 2009-2017, och som president sedan januari 2021 medansvarig för många av USA:s krig och statskupper mot demokratier, och stöd till krig och statskupper. Dessa har dödat miljoner, skadat fler och drivit över 10 miljoner på flykt.

USA:s krig mot Irak sedan 1991 kan ha dödat uppemot 4-5 miljoner människor enligt Peo Österholm som skrivit två böcker om krigen. Lancet beräknade efter 4 år att kriget som startade 2003 hade medför 600 000 dödsfall fram tills dess. Det senaste Irak som startade för 19 år sedan, år 2003, inleddes trots beslut i FN:s säkerhetsråd på en lögn om att Irak höll på att skaffa massförstörelsevapen. Det 20-åriga kriget mot Afghanistan av USA, Nato och Sverige, långt utöver en FN-resolution, resulterade i uppskattningsvis 200 000 dödade, (och kostade Sverige över 15 miljarder.  Afghanistankommittén skriver i sin tidning att 28 000 barn har dödats i kriget i Afghanistan. Vi har Nato:s krig mot Libyen, Afrikas mest välmående stat 2011, långt utöver en annan FN-resolution, där Sverige aktivt medverkat i förstörelsen. Minst 100 000 döda och en sönderslagen infrastruktur och statsbildning. USA:s krig mot Syrien via allierade som Saudiarabien och stöd till terroristorganisationer enligt generaler, kongressledamöter och etablerad press (BBC, Reuters, NY Times, Newsweek) i USA och Väst. Uppskattningsvis 400 000 dödade, enorm förstörelse och fattigdom sedan flera miljoner har flytt. 10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av del av Syrien

Vi har det USA- och Nato-stödda angreppskriget av Saudiarabien och Förenade Arabemiraten med bland annat svenska vapen (enligt bl.a. Diakonia) som dödat uppskattningsvis minst 200 000 människor i Jemen och som orsakat omfattande förstörelse och svält för miljoner enligt FN.  Var finns protesterna i svenska media och bland politiker i Sverige och EU mot detta? Ingenstans.  Det finns en tydlig dubbelmoral från ”etablissemanget” i synen på brutala folkrättsvidriga krig!

Påminner om några statskuppsinsatser av USA sedan Biden blev senator:

– 1983 USA  Bishopregeringen i Grenada

– 2002-2019 USA statskuppsförsök i Venezuela

– 2014 Aristide i Haiti.

–  2009 Zelaya i Honduras

– 2013 Morsi i Egypten

– 2014 Janukovitj, som fick 69 % i lovordat presidentval (OSSE) 2010

-2019 Morales i Bolivia.

-2000-talet Venezuela. Stöd till upprepade försök till statskupp mot presidenterna Chavez och Maduro.

Avslutande fråga: Är jag en ”Putinkramare” då jag anfört denna väl bestyrkta information?

General Lloyd Austin. Bild från artikel av Caitline Johnstone.

Biden sa också att USA:s politik är att försvaga Ryssland, vilket försvarsminister Austin sa i början av konflikten. Medan DN skriver ”Budskapet att väst hotar Ryssland är ett typexempel på vikten för en svag ledare att ha en yttre fiende.”

Hot om användning av kärnvapen har uppmärksammats. Mycket obehagligt.

Kärnvapenhotet är lika eller mer uttalat i USA och Nato:s doktriner. Ryssland uppger att man kan använda kärnvapen om man anfalls med kärnvapen och om Rysslands existens är hotad.

B61-12, klassade som ”icke-strategiska kärnvapen,” är utplacerade i Europa – i Italien, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Storbritannien och troligen andra länder – på tillräckligt nära avstånd för att slå hårt mot Ryssland. De har alltså offensiva förmågor som liknar strategiska vapen.

Ett annat kärnvapensystem, som USA förbereder att installera i Europa mot Ryssland, är markbaserade medeldistansmissiler. De kan också avfyras från ”anti-missile shield”-installationer, utplacerade av USA vid baser i Deveselu i Rumänien och Redzikowo i Polen, och ombord på fem krigsfartyg som kryssar i Medelhavet, Svarta havet och Östersjön nära Ryssland.

Att sådana installationer har offensiv kapacitet bekräftas av Lockheed Martin själv. Genom att beskriva kapaciteten hos Mk 41 vertikala uppskjutningssystemet, som används i både land- och marininstallationer, specificeras det att det är kapabelt att avfyra ”missiler för alla uppdrag, både försvar och långdistansangrepp, inklusive Tomahawk kryssningsmissiler”. Dessa kan vara beväpnade med kärnstridsspetsar.

Är det oansvarigt av Ryssland att känna sig hotat?


USA:s nya säkerhetspolitiska doktrin
Nuclear Posture Review (NPR) (https://dod.defense.gov/News/SpecialReports/2018NuclearPostureReview.aspx) ökar risken för krig och kärnvapenkrig genom att:
* bredda de omständigheter under vilka USA kan sätta in kärnvapen
* integrera kärnvapen med konventionella styrkor.
* utveckla olika typer av små kärnvapen.
* den kräver utplacering av marinbaserade kryssningsmissiler med kärnvapen med lång räckvidd, som USA inte lanserat på 25 år.

* beslut om kärnvapeninsatser flyttas ned i den militära beslutskedjan.

 

Läs gärna USA sätter in nya kärnvapen i ett antal europeiska stater. Brott mot icke-spridningsfördraget?
Hiroshimadagen 77 år! Ökad risk för kärnvapenkrig mot Sverige.
Nato säger att placering av kärnvapen i Sverige och Finland inte kan uteslutas
Innebär Nato-medlemskap risk för kärnvapen på svensk mark? Vad svarade utrikesminister

Något om USA:s insatser för demokrati.

II. USA stödjer även c:a 70 % av världens diktaturer militärt.
III.USA Är världsledande i olaglig intervention i andra länders val.
(Forskaren Dov Levin i USA Artikel i Washington Post.)
Ur Magdalena Anderssons tal till sin favorit president Biden.

Relaterat

Putin är en krigsförbrytare säger Biden med tiotals gånger fler krigsoffer på sitt samvete
Krigsveteraner i USA ger Biden goda råd och varnar för kärnvapenkrig.

Föregående artikelFelbedömning av Indien i Samarkand?
Nästa artikelVad sa Rysslands utrikesminister Lavrov i FN?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

24 KOMMENTARER

 1. Hyckleri och propagand från Biden och Hunters affärer och övergrepp i Ukraina och Kina inte att förglömma, Hunters laptopp och FBIs och medias mörkande av innehållet.

 2. Om Rysslands angrepp på Ukraina är ett brott mot FN-stadgan borde FN-stadgan ses över. Den är isf irrelevant. Jag ser fram emot USA, NATO, EU, och västmakternas totala förfall. Odemokratiska eliter som förför och hjärntvättar befolkningar med en fullständigt ytlig ohälsosam kultur.

 3. Att ryssland gått in i ukraina har inget med anfall att göra. Ryssland gick in för att skydda sitt eget folk, boende i östra ukraina, efter att i åtta år försökt få en fredlig lösning på förföljelsen av 6-7 miljoner ryssar i östra ukraina.
  Vilka skyddade usa/nato när dom bombade sönder irak, libyen, jugoslavien…

  • Det är vad Scott Ritter säger, att detta har ingenting att göra med ett anfall utan en existentiell fråga.

   Många ryssar är rädda för mobiliseringen speciellt de med ursprung i ett annat land. En ung man med ursprung Pakistan talar om sin rädsla gällande mobilisering och detta är vad Scott Ritter svarar honom:

   Jag är en amerikan och inte en rysk person, och kan inte ge råd till en rysk person, men kan säga följande:
   Ryssland startade inte detta krig. Nato startade detta krig, det är ett krig som pågått i decennier,
   Väst har försökt att förstöra Ryssland sedan kollapsen av Sovjetunionen: Om du är rysk förstå detta: din nation är i fara, din nation är i den största faran som den varit i sedan andra världskriget.

   Detta är ett existentiellt problem för Ryssland, Väst försöker förstöra, du måste ha det i minnet.
   Detta är inte att Putin vaknade en morgon och beslöt att invadera Ukraina.

   År 2014 ville Donetsk och Luhansk bli erkända av Ryssland, men Putin sa Nej, ni tillhör Ukraina.
   Detta är inte ett krig av rysk aggression, NEJ detta är ett Nato krig, som började redan 1992 med Natos expansion.
   Scott Ritter säger att han håller med dem som anser att om Jeltsin fått hålla på några år till, så hade inte Ryssland existerat i dag.
   Ryssland existerar i dag enbart tack vare Putin.

   När Ryssland gick in i Ukraina sa Putin att han måste försvara Donetsk och Luhansk eftersom Ukraina har ingen rätt längre att regera över dem, då Ukraina visat sig ovilligt att kunna försvara och respektera de rysktalande i Ukraina.
   Detta är inte längre ett krig mellan Ukraina och Ryssland. Detta är ett krig mellan Ryssland och Nato, Ryssland och England, Ryssland och USA. Så spelplanen måste ändras.
   Den kommer ändras väldigt radikalt om folket röstar för att ingå i ryska federationen.
   Då kommer Ryssland försvara sitt eget territorium, och kommer förmodligen ytterligare mobilisera, de använder nu 300000 av över 2 miljoner stridsberedda och kommer behöva använda fler..

   För de som tror att Ryssland förlorar, FEL de förlorar inte, de måste ändra spelplanen till hur Nato använder sina stridsresurser och matcha dem.
   Scott säger att Nato är en risk till det ryska hemlandet, om Nato lyckas så kommer inte längre Ryssland vara Ryssland, utan en slav nation till Väst, de kommer stjäla Rysslands naturresurser och utnyttja deras arbetskraft och inte respektera något som är ryskt, kultur m.m.
   Ryssland blir en koloni till Väst.

   Därför anser Scott att det är en plikt till varje man i Ryssland, att stå upp och försvara sitt hemland. Det är heroiskt att vilja försvara sitt land, infinna sig och försvara landet.
   De ryssar som flyr från landet tror Scott kommer ångra sig om 5 år och skämmas.
   För då kommer de förstå vilket hot Nato var mot Ryssland. De kan inte se det nu, möjligtvis p.g.a bristande information.
   Då när de förstår att när landet behövde dem som mest, då landet var i fara, då flydde de och det finns mycket skam i detta.

   • 13:21, 2022-09-25
    Västländer kan inte längre genomföra överföringen av sina vapen till Ukraina för att ordentligt sätta en eker i Rysslands hjul. Därför har Ukrainas väpnade styrkor allt mindre chanser att hålla tillbaka fienden, anser militärexperten Yakov Kedmi.
    Även om London hävdar att man är redo att överföra sina raketsystem med flera uppskjutningar till Ukrainas väpnade styrkor, och västvärlden som helhet uttrycker sin avsikt att öka militärt bistånd till Kiev, kan inte britterna tillräckligt förse sina överherrar med vapen – de själva har bara några dussin MLRS på sitt konto.
    Så maktbalansen är mycket bedrövlig för Ukraina. Och det finns ingen reaktion. Men detta avgör händelseutvecklingen. Inte prat och inte ens ett spel med sanktioner.
    Snart, tror Kedmi, kommer ödet för de väpnade styrkorna i Ukraina att avgöras. Du kommer inte ens behöva räkna med hjälp från tyskarna, som bara har 150 stridsklara – om vi pratar om de senaste – pansarvagnar. Europa har absolut ingen aning om hur och med vad man ska bekämpa ukrainska militärer. De utlovade Natos utbildningscentra skapas fortfarande inte.
    Vad kommer att hända med dem fyra månader senare? Ett land har tillräckligt med stridsvagnar – Turkiet. Men det kommer inte att ge ett enda pansarfartyg.
    Kedmi hävdade att en stor offensiv inte längre förväntas från Ukrainas väpnade styrkor.
    Källa: Ryssland 1

 4. Det ryktas om att då Biden anklagade Ryssland för att bryta mot FN-stadgan utbröt en hel del fniss och dämpad skratt 🤭🤭🤭. Många rullade på ögonen ackompanjerad av en hel del menande vink 😜😜😜i stil med ”titta på den skenhelige gangstern!”

 5. Om internationellrätt av Christopher Black i en mycket bra analys om Rysslands rätt. ” Enligt artikel 2.4 i stadgan är alla medlemsländer skyldiga att avstå från hot eller användning av våld mot någon stats territoriella eller politiska integritet. Det finns två viktiga undantag från denna skyldighet, det första är rätten till individuellt eller kollektivt självförsvar enligt artikel 51 och säkerhetsrådets kollektiva verkställighet på grundval av kapitel VII i stadgan som handlar om hot mot freden, kränkningar av freden och aggressionshandlingarna. Den inneboende rätten till självförsvar, individuellt eller kollektivt, med stöd av andra stater, existerar så länge som säkerhetsrådet inte har vidtagit åtgärder för att ”upprätthålla internationell fred och säkerhet”. Denna rätt är därför avsedd att vara en sista utväg.”
  https://christopher-black.com/the-legality-of-war/?fbclid=IwAR2AtwzQCmDS4UBsavHjQ-qwU5HUWLO_mnHRzUCOyqtnAWTrfKQO8kmIFBE

 6. Att USA är en skurkstat därför och är det därför OK för Ryssland att intervenera Ukraina????
  Vilken stat i världen hotar Rysslands befolkning?? Skäms Rysslands ledning och generaler!!
  SLUTA KRIGA!!!

  • Alltså, vem är det som är en skurkstat. Berätta hur många barn/civila dog i irak , i libyen, i jugoslavien . Berätta också hur många barn/civila dog i rysslands befrielse från mördandet i östra ukraina.

  • @Edvard Östling 22 september, 2022 At 19:21
   USA hotar ju mycket tydligt både Rysslands och Kinas befolkning. Tidigare exempel är Korea, Vietnam, Afghanistan, och det finns långa rader av exempel.

  • Edvard Östling, du borde se denna film som spelades in av en fransk filmare år 2016, Anne-Laure Bonnel, Den kan förklara en del av vad som händer i dag, men lämnar också frågetecken som, varför fick vi ingen information i Sverige om Ukraina som bombade sin egen befolkning.
   F.d. natorådgivaren och underrättelseofficeren Jacques Baud var i Ukraina år 2014, för att undersöka om Ryssland var inblandad i inbördeskriget då Ukraina bombar sin egen befolkning. Han kunde efter flera år intyga att Ryssland var inte inblandad med att ge militär hjälp till Donbass varken med vapen eller militärer.
   Så det var den befolkningen som inte ville acceptera den Natoregisserade kuppen med hjälp av nazister, fruktansvärd otäck där man brände levande människor till döds.
   Det var denna befolkning som attackerades av ukrainsk militär. Videon har engelsk text. Youtube har tagit bort flera, men denna finns kvar på Odysee.

   https://odysee.com/@QuantumRhino:9/Donbass-(2016):8

 7. Jag tycker nog att Putin har haft en ängels tålamod under mycket lång tid. T ex vad gäller Novichok, eller den sadistiska kollektiva bestraffningen av ryska ungdomar som håller på med idrott, eller buropen som måste ersättas med applåder när ryska bidrag framfördes i esc mm. Man kommer att tänka på Palme när han råkade nämna Palestina i Storkyrkan i Stockholm. Inte många kristna där inte

  I Ukraina tycks kvarlevorna av Jeltsins politik leva kvar. Fortsatt med demokratiernas osjälviska stöd förstås. Det finns kanske en rädsla för att det kan dyka upp en ukrainsk stark man som är missnöjd med den regelbaserade ordningen och likt Putin erbjuder inhemska och andra oligarker:
  Ni kan hålla på med ert fiffel, men lägger ni er i politiken konfiskerar jag det ni stulit och låser in er.

  Kanske har Putin bestämt sig för att med egna händer välta månglarnas bord över ända!
  Den regelbaserade ordningen förresten. Hur går den ihop med The Great Reset?

 8. Anmärkningsvärt att USA och Ryssland inte spelar i samma division, att acceptera USA/EU/Natos oavbrutna krigsvåld, 1991-2022, för att sedan kasta sig över Ryssland, som ändå har kriget med en fientlig groomad Natoprospect, vid sin gräns, men utgör även en humanitär intervention, och skydd av Donetskområdena.

  Bra om ryssarna kan ge Nato blodig näsa i Ukraina, det stänker på lilla fredsälskande, Sverige då även, som liksom dras till blodiga krig, som man sen glömmer bort – som USA, för nästa satans eviga krig som ångar in på stationen, det är ju sjukligt, skulle en psykolog utreda det som, som hela USA-syndromet, Sverige har blivit en USA-klient, ”medberoende” heter det. Hur skall det lösas ?

  Vilken möjlighet att förtränga svensk destruktiv, inblandning i Jugoslavien, (erkännande av Kroatien sen stort inflöde av illegala vapen från Balkan, ), Libyen,(JAS) som fortfarande är i inbördeskrig, 2011 mest välmående i Nordafrika då, idag flyktingar över Medelhavet, samt alla de libyska vapnen som gick till ISIS i Irak/Syrien.

  Sverige har en skuld, att betala, tänk sedan Afghanistan där Sverige var en USA-lakej, i 15 år, sen stack alla dessa krigshundar hem, och glömde bort, en sådan förödelse och svält, folk sprang i panik, efter USAs tran-sportplan,”Inte en spänn till talibanerna !” , en något så förvirrad femi-nistpolitik, har vi inte förtjänat. Ingen svensk som krigat i Afghanistan vill träda fram och berätta, varför ? Ett skitkrig.

  Den Azovfrivillige som enligt Expressen hade en tidig långvarig brotts-belastning, som han flydde från, men vad hemskt för Donetskborna att behöva bli utsatt för dessa typer. Så var det även bland frivilliga för Finland, 1941-1944, När kommer kommer nya regeringen ?

  Därför finns det inte anledning att ta någon hänsyn till västblockets fort-satta dumheter, med det förflutna, så effektivt förträngt, hur skall man kunna lita på denna, som dessutom anstiftat Ukrainakriget, inom ett halvår efter uttåget från Kabul. Lavrov hade rätt i FN.

  Den sovjetiska regimen i Afghanistan stod i 3 år efter avslut, men USAs inte i 3 timmar efter marschorder, och 20 år, USA vill ju ha de verkliga mörkmännen till makten, precis som i arabvärlden, då blir det muslimska brödraskapet och prästerna. Ukraina kan bara inte lämnas för sig själv mitt i Europa, det kan bli hur tokigt som helst, det blir väl en delning till slut.

  Den nynazistiska och farliga Kievregimen får inte bli kvar, tror ändå att de flesta inser detta, en källa till stora krigsrisker, och oönskade problem. Vi har ju ”a shooting war” på hemmaplan. De är som Finland, 1918, en ”rookiestat”, med aptit, och de brukar hamna i krig, Finland i 4-5 krig, 1918-1944, 100.000tals flyktingar 1944 bara, internt/externt, bara att ta Fin-landsbåten till Skeppsbron, sen. Finland slogs med Ungern i Antikom-internpakten, båda förlorade stort, men Ungern skickade 500.000 judar till Auschwitz, 1944, med Eichmann, innan de gav upp. (Men Sverige som bidrog effektivt till Förintelsen, inte bara med J-stämpeln i passen, skall nu få ett Förintelsemuseum, det borde skickas över till Finland, på turné.)

  Att inte dagens unga kan sin historia, och ser linjerna är betänkligt, men å andra sidan verkar det inte vara någon märkbar, Ukrainarörelse bland de unga, trots allt. Alltid något.

  Alla finska krig som bröt den 150-åriga freden i Norden, och med på Hitlertåget, allt som orsakade krigets förlängning, och maxade folk-morden, vi kan utgå från något liknande och värre med Ukraina, farliga gränser passerar varje vecka.

  Finlands mörker och kaos, efter krigen som Sanna Marin gestaltade, sval yta och kaos f.ö., skrämmande… har nu lyckats dra in oss i Nato, med andra mörka krafter i Sverige.Men vi går inte på den döniten.

  • Väldig bra skrivet, Lennart!
   Hur ser Natos framtid? Först blodig näsa i Ukraina. Sedan så ska den dra sig tillbaka till 1997-års gräns för att slutligen avvecklas. 🎚🎚🎚

 9. Ni som alltid talar om folkrätten. Föreställ er detta. Sverige styrs från Moskva som en rysk provins, och mot svenskarnas vilja. Är det förenligt med folkrätten. Glöm i sammanhanget inte att landet Finland länge styrdes från Stockholm som en svensk provins. Sverige beslutar att bryta sig loss från Moskva och deklarerar sig självständigt. Frågan är då.
  Är Moskvas styrning av Sverige ett brott mot folkrätten, eller
  Är Sveriges självständighetsförklaring ett brott mot folkrätten.

  Detta exempel är en exakt parallell till att Donbass och Krim styrdes av främmande makt, nämligen USA via en proxy som Ukraina, och att Donbass och Krim deklarerade sig som oberoende stater.

  Snarare är det väl så att Ukraina/USAs ockupation av Donbass och Krim var ett brott mot folkrätten och att deras befrielse från den ockupationen är helt i harmoni med folkrätten.

 10. Vilka ord från världens största massmördare. Denna klantskallen som varit i politiken i halvt SEKEL har brutit mot ALLT som går bryta mot, och mer värre än så. Den största massmördaren världen någonsin skådat har talat, har nu gått igenom hur våra medier förmedlat denna mening från denna knäppskallen, och man måste säga att det är HELT otroligt dåligt av dessa ”medierna”

  • Världens största massmördare kan numera skönjas i statistiken. En märklig överdödlighet har skapats. https://swebbtube.se/w/uB8kEi4Br69vGmUy4PKZ7d;threadId=133794

   Vissa tror att kriget i Ukraina är till för att avleda uppmärksamheten från detta pågående massmord. Jag bedömer att chanserna att de har rätt är mycket stor.

   Kriget har förmodligen även uppgiften att stå som officiell orsak till att bankbedrägeriet Basel III kraschar.

   Kriget berikar samtidigt det militärindustriella komplexet.

   Obama fick 1 Nobels fredspris och startade 8 krig åt det militärindustriella komplexet.

   Att Putin avslutade beskjutningen mot civila i utbrytarrepublikerna i östra Ukraina och gjorde slarvsylta av nazi-kriminella (understödda av khazarisk maffia som kontrollerar USA/Israel) borde i min mening ge 8 st Nobels fredspris.

 11. Har ni hört? Vad? Ex-ukraina är på väg att bli till – beräknad nedkomst den 23 september 2022 kl 20:00.

  Det är fem dagar tills ex-Ukraina föds, närmare bestämd på tisdag den 27 september blir det. De rysktalande delarna väljer att förenas åter med Moderlandet Ryssland. En säker framtid går de tillmötes. Däremot har gamarna (polen, Rumänien, mm har börjat cirkulera kring för att roffa åt sig de västra delarna av före detta Ukraina. Vad gäller världsfreden är detta det bästa som hänt på länge – snart kommer ukronazi enheten inte att finnas till.

  Det lär inte dröja mycket länge tills även EU-kollapsa i sin egen dynga – tack vare sanktions bumerang i kombination med den politik som bedrivs av icke-demokratisk vald kommissionären Ursulliana van der Lügen och hennes anhang i Strasbourgs och/eller Bryssels labyrinter.

  Den post-EU framtiden är det majoriteten av Européer som ser fram emot!

 12. Både Anders Romelsjö Holger Nordström som citerar Christopher Black och Karl W har rätt om folkrätten men eftersom jag inte har juridiskt knowhow vet jag inte säkert vad utfallet skulle bli med den typen av juridiskt etablissemang som nu existerar i det sammanhanget.
  Och det saken aktualiserar är att den politiska verkligheten inte i något adekvat forum eller sammanhang analyseras fullständigt logiskt utan framträder som ett brus av spridda röster där ingen samlande auktoritet bringar reda i begreppen.
  Bara en sån sak som att FNs företrädare gör en ganska öppet partisk tolkning beträffande Ukraina visar på avsaknaden av grundläggande förutsättningar för att kunna uppnå någon sund konsensus.

 13. Med anledning av Folkomröstningen i Donbas samt K och Z regionerna så har USAs president Brandon lovat att han kommer att införa ytterligare ”harsh economic sanctions” mot Ryssland. Ryssarna skrattar och säger ”mera tuffa sanktioner, det tjänar vi på” 🤣🤣🤣. USAs president Barndon den egentliga Ryss mulvaden? Sanktionerar Ryssland trots att Ryssland tjänar MULTUM på just sanktioner? Man kan också fråga sig om van der Lügen och Dam(m) Tussen är också ryska mullvader så som hen/hen håller på med att införa sanktioner mot Ryssland hej vilt, liksom?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here