Lyssna på och se det mycket viktiga jättebra mötet om ”Fallet Assange” med Nils Melzer, Stina Oscarson och Arne Ruth i söndags kväll!

12
2523

Mötet var fantastisk bra, ett av de 3-4 bästa jag varit på under 60 års tid. Salen med 130 platser var närmast fullsatt. Nils Melzer, Arne Ruth och Stina Oscarson var lysande, medan Anne Ramberg låg hemma med hög feber. Hon vill gärna medverka vid annat tillfälle. Mötet är inspelat dels av Franz Smidek som så ofta, och vidare av en känd filmregissör. Nils Melzer visade sig vara myckete vänlig, och uppriktig samt en lysande talare. Tydliga tecken finns på att hans karriär nu påverkas av att han stått upp för yttrandefrihet och påtalat stora övergrepp av rättsapparaten i Sverige, Storbritannien och Ecuador, samt hur det politiska etablissemanget i Sverige, Storbritannien, Ecuador och USA sätter yttrandefrihet och demokrati ur spel.
Amineh Kakabaveh var på mötet som enda riksdagsledamot efter vad vi vet. Jag har två gånger nyligen mailat alla riksdagsledamöter med information om mötet, Nils Melzers bok och Stödkommittén för Julian Assange som arrangerade mötetHon kommer att försöka ordna ett möte i riksdagen med Nils Melzer. Amineh ordnade ett möte om Assange i riksdagen om Assange i september 2019 med deltagande av John Shipton, Julian Assanges pappa. Hur många riksdagsledamöter kom då förutom Amineh – ingen! Och vi fick vid mötet över flera tusen kronor av mötesdeltagarna som stöd för kostnaden för lokal och till andra kostnader.

OBS! Det var Stina Oscarson som ledde utfrågningen! Den inledande texten kommer att ändras.

Relaterat.
Åsa Linderborg: Mediehusen måste orka försvara Assange. Svensk polis och åklagare har gjort sig skyldiga till ett decennielångt rättsövergrepp
Julian Assange avslöjar västerländsk korruption mer än någonsin, även i isoleringscell
Fallet Julian Assange – Förödande kritik mot Sverige
Assange-skandalen 10 och 2 år. Sverige och Väst bedriver psykisk tortyr mot visselblåsare! Enligt FN-rapport.
Assange Defense Organisation
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Ögonvittnesrapport av mig och andra från solidaritetsmanifestationer för Julian Assange och yttrandefrihet i London.
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.
Pen International och Svenska Pen: Julian Assange bör inte utlämnas till USA.
INTERNATIONELLT Staty rest i Berlin över demokratiska visselblåsarna Edward Snowden, Julian Assange och Chelsea Manning!
Frige Julian Assange! Öppet brev från två riksdagsledamöter till Europarådet.
Gör som 225 000 andra vänner av yttrandefrihet – skriv på detta upprop till stöd för Julian Assange.
Gula Västarna stödjer Assange. Vad gör svenska journalister?

Fångarna visar större mod och kampinsats för Assange och yttrandefrihet än hela Västvärlden!

På solidaritetsmöte för Julian Assange i London, och vid Belmarsh. Vad säger förre ambassadören Craig Murray?
Craig Murray: Insider-från första dagen i den politiska rättegången mot Julian Assange.
Vår artikel i Aftonbladet “Regeringen, kräv att Julian Assange friges.”
Internationell manifestation för Assange – Soltorget Stockholm 22 februari. Kom, kom!
Sveriges Radio: “Läkare: Behandlingen av Assange liknar tortyr”. Kollegor – skriv på uppropet!
FN-utredare: hög svensk polis fabricerade bevis mot Julian Assange. Sveriges största rättsskandal?
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
Många läkare är allvarligt bekymrade över Julian Assanges hälsa.
Föregående artikelÄr krig mellan Ryssland och NATO om Ukraina på väg att bli allt mer oundvikligt?
Nästa artikelSolcellsdrivna stridsvagnar!? BlackRock leder gröntvättningen
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

12 KOMMENTARER

 1. Mäkta imponerande av hela Podiet. Heder åt de närvarande & arrangörer. Riksdagens hycklare har alldeles för lite betalt jämfört med vad detta framträdande är värt. Få saknar tydligen sin ryggrad i vår ”lagstiftande församling” men är öppna för vilka skamliga förslag & grepp som helst från lobbyister & mer lr mindre snäva intressenter.

  Svensk Journalistik
  gjorde sig till Kattskit, i fallet Assange.

  Övrig tilldelning i form rättfram skaffning, mål i mun får fd Kammaråklagare Rolf Hillegren kanske leverera. https://www.dagensjuridik.se/nyheter/fel-avskrivningsgrund-om-julian-assange-aklagaren-vill-dolja-sina-tillkortakommanden/

  https://www.dagensjuridik.se/nyheter/aklagaren-i-assange-fallet/

 2. Påminnelse om vad klarsynta iakttagare vågade skriva 2011
  ”Awareness is growing around the world that the Wikileaks-Julian Assange theater of the absurd is radically inauthentic – a psyop. Wikileaks and its impaired boss represent a classic form of limited hangout or self-exposure, a kind of lurid striptease in which the front organization releases doctored and pre-selected materials provided by the intelligence agency with the intent of harming, not the CIA, nor the UK, nor the Israelis, but rather such classic CIA enemies’ list figures as Putin, Berlusconi, Karzai, Qaddafi, Rodriguez de Kirchner, etc. In Tunisia, derogatory material about ex-President Ben Ali leaked by Wikileaks has already brought a windfall for Langley in the form of the rare ouster of an entrenched Arab government.”

  Men fortsätt ni tvinga in imperieagenten i en jesus-roll och därigenom fördröja hans chanser att kunna försvinna med ny identitet som tack för hur lojalt han spelat sin roll och tigit om dubbelspelet.

  • Det var en helt makalös slutsats Webster Tarpley och du gör. Om man övergår till logiskt tänkande så är det ju USA som hamnar i skamvrån av det Julian Assange och Wikileaks publicerat, inte Putin, Berlusconi, Karzai, Qaddafi, Rodriguez de Kirchner, etc.
   Därmed borde du förstå att Webster Tarpleys tokerier inte är något du ska tro på.

   • 2011 var inte alla tysta om wikileaks enormt mediastödda bedrägeri. Tror du på att Assange’s partners NYT och Economist är opposition?
    Dom som såg organisationen inifrån hörde Assange säga att dom måste dra in stora pengar och sälja läckor kommersiellt.
    Exempel på hur dom drog in pengar var att dom fick 20 miljoner dollar för att upplåta sin utrustning till en hackeroperation mot Kina som introducerade trojaner hos dom och som kunde styras från väst för att framkalla fals-flagg hackerattacker mot USA tillskrivna Kina.
    Men den som säljer läckor kommersiellt styrs alltså i sitt urval av de rika som organiserade dom från början.
    Betvivlar du att det finns krafter i Usa som vill bekämpa sina rivaler i USA? Tex med läckor.
    (Och givetvis kan även andra än USA ha betalat dom – pengar luktar inte…)
    När du säger att det är USA som förlorat på läckorna är det ju därför att deras egna medier får det att framstå så.
    Men det är ett bondoffer att låta militären schavottera opinionsmässigt för några övertramp precis som var fallet när den likaledes kontrollerade oppositionen Daniel Ellsberg framställdes som hjälte men i verkligheten jobbade för CIA hela tiden och mörkade att det var CIA som startade vietnamkriget och i stället låtsades att dom hade avrått från det.
    CIA är den angloamerikanska oligarkins hjälpreda som du vet och Kissinger ackompanjerade med att beskriva militären med stor nedlåtenhet.
    Alla som görs till kändisar av msm~kontrollerad opposition
    Dom uppgifter Tarpley och flera andra vanligtvis skarpsynta iakttagare som William Engdahl mfl då tog upp går inte att radera ut. Assange själv skulle säkert inte förneka huvuddragen i den kritiken om han vågade men nu handlar det om hur han bäst ska komma vidare – är det genom att bli den martyr som ni ser i honom eller är det genom att få en chans att försvinna under beskydd av sina värvare?
    Tufft läge.
    Ni vill så väl men gör precis det som imperialisterna beräknade.
    Precis som kritikerna förutsåg har WL och Assange fått mer övervakning och censur till konsekvens.

 3. En artikel av Michel Chossudovsky från 2010, uppdaterd 2017
  ”Who is Behind Wikileaks?”
  ”Vid denna tidpunkt i vår historia utgör information som härrör från Wikileaks en ovärderlig källa till information om hur den amerikanska underrättelsetjänsten och den så kallade ”Deep State” fungerar.
  Den allmänna opinionen har erkänt Wikileaks centrala roll i kampen mot mainstream medias desinformation (NYT, WaPo) och den lömska rollen som den amerikanska underrättelsetjänsten har när det gäller anklagelserna om ”Ryssland hacking”.
  Medan Wikileaks nu kategoriseras – tillsammans med mer än 200 alternativt oberoende medier – som ”falska nyheter”, är den grundläggande frågan Vem ligger bakom Wikileaks? Vem skyddar wikileaks? Vilka intressen tillvaratas?
  Den här artikeln som ursprungligen publicerades i december 2010 undersöker inte bara ursprunget till Wikileaks, den avslöjar också dess motsägelsefulla förhållande till den västerländska ekonomiska eliten och företagsmedia inklusive New York Times.”
  https://www.globalresearch.ca/who-is-behind-wikileaks-2/22389

 4. Wikileaks: A Big Dangerous US Government Con Job
  Av F. William Engdahl från 2010
  Berättelsen på ytan skapar ett manus till en ny Oliver Stone Hollywood-thriller. En 39-årig australiensisk hacker håller USA:s president och hans utrikesdepartement som gisslan för en gigantisk ”cyberläcka” om inte presidenten lämnar Julian Assange och hans Wikileaks fria att släppa hundratusentals sidor med känsliga amerikanska regeringsmemon. En närmare titt på detaljerna, som hittills noggrant läckt ut av de mest ultraetablerade internationella medier som New York Times, avslöjar en tydlig agenda. Den agendan tjänar av en slump till att stödja agendan för USA:s geopolitik runt om i världen från Iran till Ryssland till Nordkorea. Wikileaks är en stor och farlig amerikansk underrättelsetjänst Con Job som sannolikt kommer att användas för att övervaka Internet.
  http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22357

 5. Myrdal om fallet Assange
  11 december 2014 skrev författaren Jan Myrdal till konstitutionsutskottet. Sedan 30 oktober 2020 är han död. Veterligen fick han aldrig något svar från KU.

  Han anklagade i sitt brev Fredrik Reinfeldt för att 2011, då han var statsminister, ha gjort sig skyldig till ett flagrant fall av ministerstyre, som skadade Julian Assange.

  Idag vet vi att den svenska hanteringen av fallet ledde Assange vidare till Belmarshfängelset i Storbritannien, med stor risk att bli utlämnad till USA och ett hotade livstidsstraff.

  Efter sju år: vad har KU gjort? Vad är svaret på Myrdals fråga?
  https://www.nyhetsbanken.se/2021/11/myrdal-om-fallet-assange.html

 6. ”Karl Rove hjälper Reinfeldt att hantera Julian Assange”
  Dessutom har norskättade Karl Rove sedan 80-talet också agerat som rådgivare åt de svenska moderaterna – det enda utländska parti som ”the king of spin” skryter om på sin meritlista.
  Enligt flera uppgifter anlitade statsminister Fredrik Reinfeldt också Rove för att hjälpa moderaterna att vinna valet 2010. Dessa uppgifter har dock förnekats av moderaternas tidigare partisekreterare Per Schlingmann – numera statssekreterare i statsrådsberedningen med ansvar för kommunikation.
  Den amerikanske journalisten Roger Shuler, som bloggar på välbesökta och ansedda Legal Schnauzer, skriver att en säker källa uppger att Rove hjälper regeringen Reinfeldt med fallet Assange.
  Nu anklagas Karl Rove för att ligga bakom den svenska regeringens kampanj för att få Wikileaks grundare och chefredaktör, Julian Assange, utlämnad hit. I syfte att därefter utlämna honom till USA – där ett spionåtal hotar Assange.
  Wikileaks har orsakat inte bara USA:s regering pinsamheter utan också den svenska. Bland annat har det avslöjats att svenska regeringsföreträdare bett den amerikanska ambassaden att låta övervakningen inom ramen för Surveillance Detection Unit (SDU) pågå ”informellt” för att undvika att riksdagen skulle granska den.
  Det senaste i raden av avslöjanden visar också hur USA bistått – eller renutav dikterat – den svenska regeringens politik i kriget mot fildelningen.
  https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/506982-karl-rove-hjalper-reinfeldt-att-hantera-julian-assange

 7. Den bästa vägen framåt, för svensk del, borde vara att samla in pengar och skaffa advokathjälp för att ställa det svenska rättsväsendet och polisen inför rätta. Svenska myndigheters agerande i fallet Assange är helt uppenbart medvetet manipulerat och passerar laglighetens gräns. Det som Nils Melzer har gjort här är helt enastående, och hans utmärkta arbete borde ha gett oss de verktyg vi behöver för att ställa myndigheterna ansvariga för maktmissbruk.
  Det innebär säkert inte att vi lyckas komma åt ansvariga politiker (sannolikt Bildt o Reinfeldt), men lyckas vi grilla myndigheterna något så när, kanske vi kan få några Mainstreammedier att åtminstone beröra frågan.

 8. Svar till M
  Wayne Madsen skrev då och antydde, som jag uppfattade det, att Reinfeldt först i själva verket hjälpte Wikileaks med att anvisa en server, jag vill minnas att det var Pirate Bay.
  Och att Rove som du skriver låg bakom Reinfeldt.
  Det du nämner som uppdaterat 2017 handlar väl om vault7 vilket uppenbart rör en enorm intern konflikt inom Usas underrättelsetjänster utan att Assange borde ha haft ngn möjlighet att medverka om han varit äkta opposition i exil.

  Han kanske inte medverkade heller men genom att han isf fortsatte tappert spela sin roll under exilen har det antagligen bidragit till vad han nu hotas av.

  I ursprungsversionen var Choussodovsky starkt kritisk mot WL
  Även Thierry Meyssan kritiserade tidigt WL Han är äkta opposition och har varit utsatt för många mordförsök som han i mina ögon trovärdigt redogjort för nyligen. Han har sen dess inte tagit avstånd från vad han först gick ut med men i samband med vault7 skrivit om Assange som en olycksbroder dvs hans ser det senare skedet som mer äkta.
  Men eftersom det skedet utspelas i exil är det ngt som inte stämmer.

  Assange har från första början, vilket jag tidigare tagit upp, varit en utnyttjad person som sannolikt har trott att han var mer skyddad.
  Han togs till Los Alamos labs som ung hacker och dom gav honom intrycket att hans tjänster skulle vara av intresse.
  Det var alltså som ’straff’ för tidigare dataintrång.

  Den interna konflikten kanske bestod i att Edward Snowden avslöjade den ena sidans metoder(?)
  Varefter vault7 avslöjade att den andra sidan själva verket dubblerat såna system själva.
  Kamp om anslagen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here