Nu tvingas vi inse klimatförändringen – och behovet av samhällsplikt.

13
1879

Den här rapporten i aktuella frågor har jag fått 27 juli av Berndt A. Paulsson, författare och tidigare reservofficer, som sedan en tid befinner sig i Thessaloniki, Grekland, där han varit många gånger.

Berndt Paulsson

”Sverige är drabbat av skogsbränder och vi är bestörta över att erfara att staten, vår egen regering, inte klarar av att bekämpa elden utan måste söka hjälp utifrån. Frivilliga människor ställer upp, men utrustning saknas. En vilseförd försvarsminister visar visserligen intresse på plats, men borde inse åtminstone två faktorer:
– Materiel, fordon, räddningsflygplan måste anskaffas och detta kan göras till bråkdelen av kostnaderna för tex. flygplanet JAS Gripen.
– När det brinner i knutarna – oavsett krig eller inte – skall militär inte tillåtas vara kvar på semester.
EU-hjälpen har kommit, men väl sent. Brandriskerna var kända för en månad sedan. Finns i dag någon outsoursad, privatiserad enhet som känner ansvar?
Finns det hjälp från Ryssland som har negligerats? Misstanken sprider sig att US/Nato-kanaler (med ryssfobi) i Försvarsmakten har påverkat detta nekande.
Förra sommaren drabbade stora bränder Portugal och i flera år har Grekland drabbats av mycket omfattande skogsbränder. Under ett av de värsta åren brann miljoner hektar skogsmark på Peloponnes och på öarna Samos och Evia. (En miljon hektar = mer än en miljon fotbollsplaner). Denna katastrof medförde att Grekland gjorde drastiska åtgärder för att förhindra liknande bränder i fortsättningen. Särskilda brandsläckningstjänster inrättades, och nya helikoptrar inköptes, (med lånade pengar), just avsedda för brandbekämpning. Grillning förbjöds och militär och frivilliga volontärer tränades för brandförsvar och med plantering av ny skog på avbrunna områden. Detta visade sig dock som mycket i det här korrupta landet vara mest prat och ingen verkan. Det grekiska samhället erbjuder nämligen inte ett fungerande vattensystem och brandsläckningsutrustning utefter vägarna är trasig. I det mest drabbade området, med 90 ihjälbrända offer, var husen byggda olagligt.

Vi i Sverige måste inse klimatförändringen och satsa medel till utrustning och träning i brandförsvar på ett bättre sätt, i en helt annan omfattning än tidigare. Är det någon, förresten, som reflekterat, likt fönsterglas och plåt i solvärme, över allt skräp i naturen?

Nu är hög tid att införa en allmän SAMHÄLLSPLIKT som innefattar försvarsplikten, (för eget territorium och med egna ledare) men dessutom ger utbildning och träning i räddningstjänst, ingående i ett brett samhällsansvar för alla kvinnor och män i pliktålder.

Föregående artikelVarför infördes ångmaskinen i England under den industriella revolutionen?
Nästa artikelStöd manifestationen för Julian Assange den 10 augusti 2018
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

13 KOMMENTARER

 1. Nu tycker eliterna att vi ska tvingas ja så deras vansinniga behov av världsherravälde kan förhindra en multipolär värld. Med så onda människor som dom som nu dominerar bör inga folk gå med på ngt som helst tvång.
  Vad klimatforskningen beträffar finns flera allvarliga exempel på att dom avsiktligt ändrar originaldata! Alltså istf som vetenskapligt sund metodik föreskriver att man behåller originaldata intakta men ställer bredvid en omräknad datamängd där använda algoritmer för omräkningen är tydligt redovisade. Ett sånt beteende avslöjar att mäktiga och ohederliga krafter är i rörelse. Detta oavsett vilka de faktiska klimatförändringarna är. Ni som ignorerar bedrägerierna kanske i tron att det är ’vita lögner för allas bästa’ göder lögnmaskineriet.

 2. En fråga till Peter Granström! Vem eller vilka har intresse av att få forskare att lura folk att människan påverkar klimatet, och att vi måste göra något åt det? Alltså, vilka är de ”mäktiga och ohederliga krafter” som är i rörelse? Och vad exakt har dom att vinna på det?

  • Läs Jacob Nordangårds noggranna research som du hittar på hemsidan eller i hans bok Rockefeller en klimatsmart historia som eventuellt publiceras före jul.
   http://www.jacobnordangard.se
   Tryck menyn blogg, där länkar till hans välinformerade artikelserie finns länkad.

  • Globalisterna givetvis! Det är dem och deras banker som tar alla pengarna som den påhittade ”gröna omställningen” kostar vanligt folk! Och deras makt ökar tills det att vi röstar fram nya politiker som sätter oligarkerna på plats precis som Putin gjorde i Ryssland! (Varför tror Catarina att Putin är så baktalad och hatad av de globala oligarkerna?) Se där har du dina mörka och ohederliga krafter och tydligen har de lyckats lura vänstermänniskor för sin agenda! Men man måste ändå ge oligarkerna att deras propaganda-media lyckats med klimatbluffen! Alla ser ju att inget hänt med klimatet ändå är det en sådan hysteri…

  • Covid -epokens politisering av expertis innebär att vi nu har läkare som föreläser oss om klimatförändringar. Skulle du gå till en geolog för en cancerdiagnos? Självklart inte. Så varför ska vi lyssna på 200 medicinska tidningsredaktörer som pekar på klimatnöd? Deras ingripande i debatten är ovälkommen och onödig.

   När 200 medicinska tidskriftsredaktörer publicerar en apokalyptisk och vilseledande gemensam ledare om farorna med temperatursteg, som Wall Street Journal -redaktionen korrekt noterade ”kunde ha varit spöke skriven av Greta Thunberg”, avslöjar det att politiseringen av expertis som vi har sett under Covid -pandemin är nu gränslös.
   Det största problemet med att dessa tidskrifter ansluter sig till klimatlobbyn är att de inte gör det för att provocera eller främja vetenskapen om klimatförändringar. De har visat sig vara långt ifrån öppna för debatt under Covid -krisen inom sitt område. Många är skyldiga till att ha undertryckt kritiska diskussioner på sina sidor under pandemin, från ursprunget till det ursprungliga viruset, genom att maskerna var effektiva eller inte och till social distansering, till kostnaden för avstängningar. De har varit portvakterna, de medicinska experterna som har bibehållit monopol på vad de har valt att vara sanningen – sanningar som vi helt enkelt förväntades skjuta upp till.
   Nu, uppmuntrade av deras nya förhöjda status – en status som i hög grad är resultatet av att politikerna inte har bedömt experter under pandemin – anser de att det är deras plikt att gå utöver sin expertis för att väcka rädsla inför FN:s klimatförändringar konferens COP26 i november.
   Genom att gå med i klimatlobbyn försöker de sätta in sig i en debatt där de inte har rätt att göra anspråk på någon myndighet.
   Och här ligger den verkliga faran. Genom att utnyttja politiseringen av expertis riskerar läkaren nu att undergräva vetenskapens och kunskapens auktoritet. Du behöver inte en doktorsexamen i sociologi för att förstå varför konspirationsteorier som är förankrade i misstro hos de så kallade experterna växer som de är.
   Genom att gå utöver sin expertis för att lägga till politiskt stöd till en ensidig och misantropisk debatt om klimatförändringar, riskerar läkarkåren att bli ett hot mot folkhälsan.
   https://www.rt.com/op-ed/535115-covid-medics-lecturing-climate-change/

   • Senaste sammanställninngen från Läkemedelsverket redovisar 293 dödsfall i samband med injektionerna. Det fåtal läkare som ifrågasätter injektionscirkusen förtigs/trakasseras i media.
    Var är debatten?
    Den vetenskapliga/moraliska nivån i världen är låg.

 3. Ett svar till Catarina Östlund! Samhällsplikt är redan genomfört i Sverige, löntagaren jobbar till 75% åt staten, man behåller 25kr av den hundring arbetsköparen betalar. Ändå är pengarna alltid slut hos dem som försörjer sig på andras arbete. Klimatförändringarna är den ideologiska basen för skärpt skattetryck, och är idealiska för makthavaren, eftersom skattebetalaren inte får någonting annat tillbaka än ett muntert ”det räcker inte”. Gamla tiders skattehöjningar motiverades med kollektiva förbättringar som kostade de pengar som konfiskerats. Den här skattehöjningen kostar makthavaren ingenting.

  Energimonopolen som är missnöjda med avkastningen på kapital. De är förelagda av politiker att investera i dyr och ineffektiv vindkraft, därför måste priset upp. Hela industrin är med på klimatbluffen, de vill ha högre priser. Hela politikerskrået är med på klimatbluffen, de vill ha högre skatter utan motprestation. Halva folket är lurat, och tror att någon annan ska betala.

  • Bara ett ”litet” problem med detta ”bränsle” dock! Det skulle kosta flera hundra kronor per liter att tillverka och till ingen nytta!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here