Ökad polisbrutalitet mot Gula västar

5
1286
Bilder av polisvåldet i Paris av Vanessa Beeley.

Enligt olika rapporter är polisen i Frankrike allt tydligare brutal mot Gula västarna. Tecken på en polisstat?

Det 13:e konsekventa Gula västar-rallyt i Paris igår 9/2 blev våldsamt. Antalet sammandrabbningar mellan demonstranter och poliser har ökat, enligt rapporter.En av deltagarna har fått sin hand avsliten av en GLI-F4 tårgasgranad framför Nationalförsamlingen rapporterade en Sputnik-korrespondent på plats. Olycksplatsen var kaotiskoch det är inte klart hur det skedde. GLI-F4-tårgasgranaten innehåller en explosiv laddning bestående av 25g TNT. Den har använts av fransk brottsbekämpning sedan 2011.

Många hundra människor har skadats i samband med de många protesterna, främst demonstranter av polisen.

* Tänk om Maduro i Venezuela betett sig mot de som sluter upp bakom demonstrationerna mot självutnämnde presidenten Gaudio i USA:s mjuka statskupp! Vilket ramaskri i media! Ve och fasa!

Polisbrutalitet mot Gula västar

Vanessa Beeley har behandlat detta i en aktuell lång artikel Macron Tactics Against Yellow Vests Have Nothing to Do with Public Safety, Everything to Do with Global Politics


Antalet demonstranter var färre denna lördag.
Men bara en liten del av Gula västarnas 42 krav har bifallits. De 42 kraven från de Gula västarna De grundläggande motsättningarna i Frankrike kvarstår.
Och liknande motsättningarna finns i väldigt många andra länder i Europa och annorstädes. Gula västar har framträtt i Belgien. Och i Sverige. Flera evenemang av Gula västar planeras! Återkommer om det.

Minns också att Gula Västarna har tvingat Macron till eftergifter. vid sitt tal 10/12 lovade han. Macron gör eftergifter – en ny framgång för Gula västarna
* en ökning av minimilönen (SMIC) med 100 euros (drygt 1000 kronor). Nu är minimilönen omkring 1500 euros och närmare 1200 euros efter avdrag för skatt och sociala avgifter vid en arbetsvecka på 35 timmar.
* inga sociala avgifter (CSG) för de med en pension på under 2000 euros. Tidigare var gränsen 1280 euros. I Frankrike har man vid sidan av vanlig skatt denna avgift, CSG, sedan 1991. Många pensionärer är aktiva i de Gula västarna.
* Ingen extra skatt eller avgift för övertidsarbete från och med 2019.
* Att bonus vid slutet av året, som är ganska vanligt i Frankrike, inte skulle beskattas.
* Men han ville inte åter införa förmögenhetsskatt.
Le Monde

Varför ska de nöja sig med detta? Undrar nog många Gula västar.

Relaterat.
Den franska våren
De 42 kraven från de Gula västarna
Vart går Gula västarna?
Gula västarna ökar från 38 000 för 2 veckor sedan till 84 000 i lördags. Macron tar initiativ. Vad sker nu? 14/1.

Föregående artikelEU-parlamentet läxar upp världen om rättsstatsprincipen, och förstör därefter lagligheten i Venezuela
Nästa artikelSolidaritet med Venezuela!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Macron diktaturen blir alltmer våldsam. Men folkets vrede kommer att växa i oförminskad styrka tills bankirvampyrens springpojke lämnar makten. Ryssland och Kina borde lägga ett USA har lagt fram ett förslag till en FN-resolution om
  1. att ett nytt presidentval ska hållas i Frankrike och
  2. att internationella styrkor ska skickas ill Frankrike frö att skydda folket från Macrons brutalitet.
  3.att ICC ska efterlysa Macron

  https://www.presstv.com/Detail/2019/02/10/588149/France-Yellow-Vests-protester-demand-change

 2. Macron diktaturen blir alltmer våldsam. Men folkets vrede kommer att växa i oförminskad styrka tills bankirvampyrens springpojke lämnar makten. Ryssland och Kina borde lägga fram ett förslag till en FN-resolution att
  1. ett nytt presidentval ska hållas i Frankrike, och
  2. internationella styrkor ska skickas ill Frankrike för att skydda folket från Macrons brutalitet.
  3. ICC ska efterlysa Macron

  Stödja det franska folket strävan att blir kvitt bankirvampyr herraväldet!

  https://www.presstv.com/Detail/2019/02/10/588149/France-Yellow-Vests-protester-demand-change

 3. EU/Macron (och aven Sverige) anvander sig ju av Antifa/AFA for att utfora deras smutsjobb. Anledningen till att vi pa senare ar knappt ser AFA langre beror pa att de nu upptrader i uniform. Varfor tror ni Vaesteuropas arme’er och poliskaarer pa ett eller annat saett gjort saa att vanliga, hederliga poliser och militarer sagt upp sig? For att fylla vakanserna med Antifa. Folk utan nagon som helst fosterlandskarlek, empati for sitt eget folk eller minsta gnutta hederlighet i kroppen. Titta bara pa brittiska arme’ns rekryteringsvideo och brittiska polisens rekryteringsposters. De vaender sig till utovare av fredens religion. Dessa manniskor tvekar ju inte en sekund att misshandla oskyldiga pensionarer som demonstrerar mot EU-fascismen. EU har bildat ett handplockat gendarmeri som forra aret hade sin forsta kurs i Sverige. De ar ocksa desperata att fa sin EU-arme. Nar den ar klar ar det koert for Europas ursprungsbefolkningar. Da kan vi snacka om att bli arbets och skatteslavar pa riktigt. Och de som ska tygla folken fylls nu pa soderifran.

 4. Importen av utländsk lågprisarbetskraft delar de franska arbetarorgaisationerna i vänster- och högerfalanger. Som grädde på moset inför Frankrikes överbetalda elitadministratörer särskilda skatter på dem som ska ta sig till jobbet. Lövin/Romson/Helldén verkar i alla länder med fungerande administration, med klimatsagor, höjda skatter och välfärdsstatens kollaps.

  Är brödet slut? Ät bakelser.

 5. Den liberala Macron kommer vinna med stöd av den breda medelklassen som till slut blir trötta på kaoset på gator och torg. De revolutionära ”Gula Västarna” kan inte åstadkomma någon solidaritet och organisation och blir betraktade som huliganer ungefär som AFA i Sverige. Förmodligen fritt för polisen att veva på. Alltför få bryr sig. Polisen gör bara sitt arbete.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here