Putin och de svenska aktivisterna

47
2603

Ingress: Detta är en artikel av signaturen Sven Hofman, som då och då publicerat här och på Jinge.se

Jag instämmer i Sven Hofmans bedömning att Ryssland bidrar till att stärka opinionen för Nato-medlemskap, medan man kan ha olika bedömningar av svårighetsgraden av folkrättsbrott.
Jag hörde igår på Tv Aktuellt att opinionen för NATO-medlemskap i Finland nu ökat från 21 % till 53 % och att opinionen i Sverige ökat till 41 % i undersökningar efter anfallet.

_________________________________________________________

Putin och de svenska aktivisterna.

 

De svenska aktivisterna och krigshetsarna har fått som de ville nu. Ryssland har anfallit Ukraina, ett brott mot folkrätten av samma dimensioner som när Förenta staterna och Storbritannien 2003 överföll Irak. De borde sända ett telegram till Rysslands president, Vladimir Putin: ”Tack, herr Putin, för att Ni har understött vår strävan att ansluta Sverige till militäralliansen Nato.”

Den ryske presidenten har varnat Sverige (och Finland) för att söka inträde i Nato, men han har i aktiv handling befordrat en sådan ansökan genom sin utrikespolitiska och militära oförsiktighet. Det svenska Nato-folket jublar nu. De väntar bara på att statsminister Magdalena Andersson – och Sauli Niinistö, Finlands president – ska trycka på knappen. Dock är det inte säkert att de gör det. Den svenska och finska pro-Nato-opinionen kan lugna ner sig.

Också Putin bör lugna ner sig. Han har skapat sig fiender i länder och läger, där man tidigare har sökt etablera goda relationer med Ryssland. Den ryska statsledningen har misstagit sig. Den har förlorat väldigt mycket good-will. Den har bedragit sina vänner. Ett stort slag har drabbat dem i Sverige som värnar landets alliansfrihet och förespråkar goda grannskapsrelationer österut. Många är skakade av det som nu har inträffat.

Andra makter har bett sig på likartat sätt – javisst. Men Ryssland nuvarande agerande, dess aggression, förminskas inte av tidigare folkrättsbrott. Det relativiserar dem möjligen. Kan de, så kan vi. Stater som lever i stormaktsskugga får inte lov att acceptera en sådan logik. Om Sveriges styrande anser sig tvingade att frångå vår långa tradition av neutralitet, ökar det militära hotet mot vårt land. Putin & Co har då en del av skulden i detta.

Sveriges statsledning har sagt, att vi inte ska söka Nato-anslutning. Måtte den stå fast vid detta ställningstagande! Den ryska statsledningen har tyvärr satt käppar i hjulet för denna vår strävan.

Relaterat – Några tidigare artiklar av Sven Hofman.
Karneval i tjugoförsta århundradet
Varning för Högern till höger om Höger

En analys av Sverigedemokraterna – vad vill de?

Föregående artikelUkraina-förhandlingar: Inget ultimatum påstår Ryssland. Dags avsluta kriget?
Nästa artikelBör Sverige skicka vapen till Ukraina? II
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

47 KOMMENTARER

 1. Niinistö vet att om Finland går med i Nato kommer Ryssland att att flytta de vapen som är 1500 km från gränsen nu att flyttas till gränsen. Ryssland förlorade 25% av sin befolkning under andra världskriget och vill knappast vänta tills missiler med atom spetsar har endast en responstid på 4 till 8 minuter till Moskva. Kina och Ryssland enligt deras doktriner inte att angripa först med kärnvapen men hur är det med USA

  • Holger, hur vet du var Ryssland har sina kärnvapen? Exempelvis ligger Kaliningrad ca 750 km från Finland. Doktrinen om att inte använda kärnvapen först hade Sovjet. Lille Putte tog bort den doktrinen 2000 (om jag minns årtalet rätt).

   • ”Lille Putte” kommer nog snart att täppa till truten på desinformatörer som H2 vad det lider! Och det är nog det som västvärldens lögnaktiga politiker är så rädda för! Att deras agenda och ljugande snart får resten av världen att reagera! H2 var inte så säker på att Bid’en sitter så säkert i Washington när avslöjandena om vad de sysslat med börjar hagla!

    • När argumenten tryter brukar rösterna höjas…. Kanske kan du vara konkret och berätta vad som är desinformation? ”Ingen förändring har här skett sedan militärdoktrinen 2000, då Ryssland frångick den sovjetiska principen om att inte använda kärnvapen först.” Jag mindes alltså årtalet korrekt

     • ”USA och Nato har samma princip” Nej, NATO är USA, och kontrollerat av USA. Resten är bara ett spel för gallerierna. NATO är i realiteten att system av lego-arméer som USA kan kommendera. Ta det amerikanska systemet Patriot. USA har erkänt att det är ett nätverkande system. Rent tekniskt betyder det att alla delar kan stängas av fjärrkontrollerat från USA, eller styras från en kommandocentral i USA som dom styr sina beväpnade drönare. Skulle Sverige ”konstra” och vända sig mot USAs aggression, kan USA rent tekniskt ta över Patriot i Sverige och använda det för att utplåna mål i Sverige. Värdlandsavtalet och NATO ger USA tillgång till andra länders territorium för att förbereda anfall efter samma princip som Hitler använde med Permittenttrafiken på 40-talet när han förberedde ett anfall på Brittiska Öarna. Ingen vaknade till i tid förra seklet, hur kommer det att gå denna gång.

   • Med de vapensystem som Ryssland nu har behöver vapnen inte vara stationerade vid gränsen. För USA gäller, eftersom USA ligger omkring 6 år efter i utvecklingen, det motsatta. Därför är USA så angelägen att ta kontroll över Ukraina, USA behöver platsen som en avfyrningsramp.

  • Jodå, den liberala diktaturen tål inga mothugg när den ska rullas ut! Men folk begriper inget av vad som pågår i världen och Agenda 2030 verkar vara helt okänt för de flesta! Ingen tog notis om Hitlers planer en gång i tiden trots att han t o m skrev en bok som visade hans mål och globalisterna har gjort samma sak…Bara att läsa på nätet om planerna!

 2. Alexander Alimov vill ge en påminnelse
  ”Donbass barn, beskjutna av armén, ni hycklare och lögnare, ni kommer inte längre att undvika sanningen!”
  Ivan Katchanovski kanadensisk forskare som forskat om Maidan säger att det kan aldrig bli fred om man inte berättar sanningen. De som har beskjutits av ukrainska armén, måste få bekräftelse av sitt lidande.
  Titta på videon och fundera över varför vi inte fått se dessa övergrepp som pågått så lång tid, utan att någon protesterar mot detta krig. Fredsrörelserna, jag hörde inte dem, SVT såg ingenting. Saknade dessa barn värde i Väst, så man brydde sig inte om deras plågor.
  Otaliga är dessa bilder, medan twitter poliserna i USA kämpar med att radera dem så fort de dyker upp.

  https://twitter.com/A__Alimov/status/1498966341700759555

   • Kanske någon borde starta en insamling för att stödja dessa människor som är offer för de införda sanktionerna. Tänk att inte kunna få tillgång till sina fritidshus eller fritidsbåtar.

   • Twitterpoliserna arbetar snabbt nu videon jag lade ut för att visa Donbass barns lidande är redan borttagen. Jag ser en video och hinner knappt gå till köket förrän den är raderad.
    Medan lögnarna som låtsas att det inte finns nazister i Ukraina deras propaganda finns kvar. Dessutom brydde sig inte alls USA om de kriminella oligarkerna som fanns i Ryssland, så länge de själva fick plundra landet. En italiensk professor i sociologi Pino Arlacchi, har skrivit en forskningsrapport om detta, och säger att Putin rensade upp kraftigt bland oligarkerna när han kom till makten. Morden på journalister som oligarkerna beställde minskade också kraftigt när Putin kom till makten.

    Yevhen Karas en ledare av C14., som startades av Svoboda.
    Han säger de säger om oss att vi bara var 10% på ”Maidan”, men vad var vår effekt, den var ändlös. Utan oss hade effektiviteten droppat 90%.
    Tänk om Ryssland faller sönder i fem delar, och vi har enorma mängder med ”Javelins”, våra beväpnade styrkor kommer omedelbart att bli ett problem, för alla de som nu försöker ge oss problem.

    Alla dessa personer som tror att vi vill ansluta oss till Europa. Nej, vi är en enormt kraftfull stat, som om vi kommer till makten kommer det bli både glädje och problem för hela världen.
    The ”14” in C14 , refereras till 14 ord myntade av amerikanska nynazisten David Lane ”Vi måste säkra existensen av vårt folk och framtiden för vita barn”
    Tiden efter ”Maidan” så är Ukraina det enda land i världen som har en nynazistisk formation i sin reguljära arme.
    Han säger:
    Vi har blivit beväpnade till tänderna av Väst ”för vi tycker det är kul att döda”.

    Vi startade kriget

    Vi har de flesta ”Javelins” på Europeiska kontinenten

    Den Europeiska familjen har redan kollapsat

    ”Maidan” hade blivit en ”gayparade” utan nynazisterna

    Jimmy Dore ger sig in i debatten om nazister i Ukraina. Max Blumenthal säger vad Bentley säger att ingen lyssnar på Zelensky, Azov bataljonen styr över honom totalt.
    Han var till någon stad och bönade och bad dem lämna staden, de skrattade honom rätt upp i ansiktet, och han fick gå med svansen mellan benen därifrån.
    Max anser att USA använder honom som en propaganda sköld för att han är judisk, men ingen i Ukraina bryr sig om vad han säger.

    https://www.youtube.com/watch?v=KfaAyiP8Wuc

    • Svobodas presidentkandidat vid valet fick 1,6% av rösterna. Med tanke på stödet till SD så kan man säga att Sverige är ca 10 gånger mer nazistiskt än Ukraina.

     Betyder det att Ryssland har 10 gånger större orsak att ”avnazifisera” Sverige än Ukraina? Hoppas du förstår begreppet Collateral damage? Så kan det resultat på ca 4-5 miljoner döda i Sverige.

     Dessutom när det gäller ”avnazifisering” så kunde Putin börjat hemma först.

     https://www.crwflags.com/fotw/flags/ru%7Dnaz.html

     https://www.dw.com/en/why-are-german-neo-nazis-training-in-russia/a-53702613

     • SD är inte ett nazistiskt parti, men ett högerkonservativ, invandrarkritiskt/-fientligt.

     • Nazism i Ryssland ??
      Känns som en främmande tanke.
      Ryssar är förvisso ofta stolta men ser sig inte som någon högre stående ras.
      Ryssland har som regel full koll på sitt folk och tillåter knappast avarter som hotar deras patriotiska värdegrund.
      Jämför t.ex. Sovjetunionen där avarterna som regel hamnade i Gulag.
      Ibland för en tid men även som den sista ändstationen.
      I Ryssland kan du göra mycket men precis inte vad som helst.
      Det finns faktiskt gränser när det inte längre passar sig.
      Man gatumusikant får du vara precis hur mycket du vill och utan några tillstånd.
      Dock är det noga med dom musikaliska rättigheterna. Mer noga än hos oss. I Ryssland kan man inte framföra andras låtar och musik hur som helst. Det är ägaren och innehavaren som måste ge tillstånd först.
      Tigga får du också göra om det är så illa att du bara måste.
      Men tro inte att det går tiggare överallt för det.

     • Jag trodde att du kunde skilja på högerextrem och nazist, rasist och nazist. Det vi har i Sverige som är nazistiskt är nordiska motståndsrörelsen.

      De flesta av oss vet antagligen att nynazister finns i Ryssland, det blev vi medvetna om då USA och EU:S favorit Navalny gick i deras demonstrationer i Ryssland. Eller såg hans rasistisk videor som han inte tog avstånd ifrån i en intervju i The Guardian. En video där han jämför muslimska migranter med kackerlackor och säger att döda en kackerlacka krävs en toffel, men är den stor krävs en pistol.

      Ryssland har skrivit under FN:s resolution att man skall förbjuda förhärligande av nazism. Vilket hela världen gjorde utom USA och Ukraina, alla lojala till USA lade ned sina röster utom Israel som också röstade för resolutionen.

      Nazister dyker upp överallt, och det viktiga är att ledningen i ett land försöker bekämpa dem, vilket inte Ukrainas regim gör., utan istället ger dem medaljer då de är ute och mördar och våldtar civila.

      Har man massor av getingar i trädgården och man försöker eliminera dessa, men det kommer bara fler och fler. Då måste man söka källan till det onda, getingarnas bo för att utplåna dessa. För det är från boet getingarna kommer.
      Nazisterna bo är i Ukraina, först måste man utrota boet för att länder omkring inte skall översköljas med nazister.

      Ukrainas regim har sedan USA:s kupp år 2014, släppt in 17000 nazister för att träna hos Azovbataljonen, många av dessa har fått medborgarskap i Ukraina. De är från hela Europa och naturligtvis också från Ryssland.
      Så Ryssland måste utplåna deras ursprung annars kommer man ingenstans med att försöka bekämpa dessa.
      144 miljoner invånare har Ryssland och 44 miljoner invånare har Ukraina. Betydligt svårare situation för Ryssland, med denna stora population. De har däremot inte fått komma in i finrummet hos dem.

      Ryssland har inte tillåtit en nazistisk bataljon ta plats i deras reguljära armen, vilket Ukraina har gjort när de lät Azov bataljonen införlivas i Ukrainas reguljära arme. De går under slagordet: Att återupprätta den vita rasen, blandäktenskap bör förbjudas.

    • Precis Vivianne. Bilden klarnar. Väst stöder nazister i Ukraina precis som dom stödde terrorister i Syrien och Afghanistan.

     Putin måste ju ha ställt sig frågan vad som händer om det går lika illa i Ukraina som i Afghanistan. Då står vi där plötsligt med ett nytt Nazityskland i Europa.
     Om väst stöder och beväpnar en liten grupp fanatiker så kan dom säkerligen bli den starkaste politiska kraften i landet. Nazister bryr sig som bekant inte så mycket om demokratiska val.

     Skall vi då fördöma den ryska invasionen eller stödja Rysslands kamp mot nazismen? Vilket är viktigast, en folkrätt som ingen stormakt har brytt sig om någonsin eller att sanera bort nazismen?

     Väst blir dessutom mer och mer likt nazismen. I Tjeckien och Slovakien kan man få 25 års fängelse för att gilla Putin på Facebook. Ryska mediakanaler stängs ner i hela västvärlden och våra egna media likriktas totalt. Ingen i väst skall få chansen att tänka självständigt!
     Sverige, Norge och Finland skickar nu vapen till Ukraina. Med största sannolikhet kommer en del av dom att hamna hos nazistiska militärer.
     Feminismen och nazismen samarbetar, spännande värld vi lever i.

     RT finns kvar på Odyssee och Rumble. https://odysee.com/@RT:fd/RTlivestream:8
     Låt inte fascisterna stoppa den självständiga tanken!

   • Hej Per Erik
    Du menar oligarker finns bara i Ryssland men inte i Ukraina?
    Jag vill mena de mest korrupta oligarkerna finns tyvärr i Ukraina.
    Det finns skäl till att EU inte godkänner Ukraina som medlemsstat.

    Oligarker är ett pris man måste betala om man vill ha marknadsekonomi istället för planekonomi.
    Men du vill hellre ha planekonomin bara för att slippa oligarkerna i Ryssland?

    Men jag tror inte du behöver vara orolig. Oligarkerna i Ukraina kommer troligtvis finnas kvar. Det är inte oligarkerna Poutin vill få bort.
    Det är istället nynazisterna och flödet av militärteknik och vapen.
    Du måste tänka på Andra Världskriget, tyskarnas fruktansvärda invasion och de här nynazistbanderisterna som förådde sitt land och ställde upp på fiendens sida.
    Kan du tänka dig något värre?
    Det är dom otrogna.
    Det är precis som jag nu skulle gå in som frivillig och ta värvning i Ryssland vilket jag inte tror de skulle ta emot.
    Men tror du verkligen att jag skulle göra det?
    Jag är svensk, bor i Sverige och följer det som gäller här.
    Men protestera mot det man tycker är fel måste man få göra i ett land om det ska vara värt namnet demokrati.

 3. Hoffman skriver: ”ett brott mot folkrätten av samma dimensioner som när Förenta staterna och Storbritannien 2003 överföll Irak”. Det håller jag inte med om. Anfallet på Irak var sedan länge planerat och helt oprovocerat. 9/11 gav förevändningen, som hela världen godkände, alla i en kör, liksom nu. Irak förstördes totalt, medan Ryssland uppenbarligen går mycket varsamt fram i Ukraina och inte har för avsikt att förstöra annat än militära installationer. USA och NATO har uppenbarligen sedan 30 år tillbaka jobbat på att provocera fram detta krig. Jämförelsen haltar!

  • Ett ”ett brott mot folkrätten av samma dimensioner som när Förenta staterna och Storbritannien 2003 överföll Irak” ja en oerhörd överdrift…..

 4. Man har en känsla av att de politiska hycklarna i väst är livrädda för vilka uppgifter som kan komma i dagen om regimen i Ukraina byts ut! En sådan är desperation och desinformationskampanj som bedrivs mot Ryssland saknar alla proportioner med tanke på vad som sker! Det är ju inget folkmord precis som Ryssland har som mål utan mer att försöka få slut på skjutandet och mördandet i landet. Hade Ryssland haft som mål att jämna Ukraina med marken och göra en parkeringsplats av landet hade de redan gjort det! Kanske är det sanningen om MH-17, allt stöd till nazisterna, det försvunna guldet och mycket annat västpolitikerna till varje pris vill dölja?

 5. Nej, jag tror precis tvärtom, att vi måste berätta sanningen om VARFÖR Ryssland har gått in. Människor har förträngt hur USA/Nato har agerat, men innerst inne kommer dom ihåg, det är vår uppgift att påminna dom. Ta exemplet Irak, då västvärlden hade lurats att tro att Saddam Hussein var en diktator och att Irak hade kemiska vapenfabriken. Jag tror de flesta vet att kriget rörde sig om olja, och att det inte alls fanns några kemiska vapenfabriker i Irak, och att Hans Blix hela tiden försökte få USA att besinna sig… Berätta för människorna om de 500 000 som dog på grund av ockupationen. Och berätta att Hans Blix denna gång sagt att han förstått Ryssland, att inget land vill ha kärnvapen så tätt inpå sitt land. Och påminn om hur USA reagerade 1962. Att hela tiden först betona att man tar avstånd från Rysslands agerande, och sen med vänster hand ger en förklaring, det innebär att Natoförespråkarna får vatten på sin kvarn. Man kanske inte övertygar alla, men en del blir kanske osäkra och röstar inte för ett Natomedlemskap. Tänk om det blir så här, att Ryssland lyckas lösa situationen inom en relativt snar framtid, tänk om folk ser att Ryssland inte alls haft för avsikt att ockupera Ukraina som USA gjorde med Irak, tänk om Ryssland lyckas få en typ Nurnbergrättegång mot nazisterna, och döma dom… Som det nu är kommer precis hela orsakssammanhanget bort, det viktigaste är att Ryssland ska fördömas. Och man ger intryck utav att Ryssland är precis lika farligt som USA. När vi samlade in namn mot Nato, så skrev nästan varenda invandrare på, dom visste precis vad Nato betydde. Man ser dom på Facebook, många är mycket radikala… Och dom unga bryr sig inte om gammelmedia som vi äldre gör, dom hämtar sina nyheter på internet.

  • Catarina, ”Ta exemplet Irak, då västvärlden hade lurats att tro att Saddam Hussein var en diktator” Försöker du säga att Saddam inte var en diktator, eller är det ett skrivfel?

   • H2, nej det är inte skrivfel, jag är lite ironisk, plötsligt vimlar det av diktatorer i alla länder som USA vill komma åt, Milosevitj var en hitlerliknandne diktator, Saddam Hussein var också en hemsk diktator han hade guldkranar i sina badrum i sitt palats, Libyens skrämmande ledare var också en diktator, han lät sina livvakter äta Viagra och så våldtog dom sjuksköterskorna i hans palats, Assad var den värsta hitlerliknande diktatorn man kunde tänka sig, han bombade sitt folk med bensinbomber, tänk en diktator som bombar sitt folk typ, och så nu Putin…han bor i ett slott som får Versailles att blekna i jämförelse, och han är verkligen hitlerlikanden och alla ryssar vill avsätta honom, och nu har han intervenerat i Ukraina, typ..jag menar också att av alla dessa hemska hitlerlika diktatorer så är nog den Sveriges befolkning minns bäst, Saddam Hussein, eftersom Sverige hade ett finger med i spelet, Hans Blix, vår fine vapenexpert i FN som försökte göra det han kunde för att verkligen ta reda på om Irak hade kemiska vapenfabriker, jag tror att nästan alla vet i Sverige, att där inte fanns kemiska vapenfabriker och att det egentligen var olja som USA var ute efter. Blir du inte lite misstänksam H2 när du plötsligt hör om alla dessa hitlerliknande diktatorer?

    • Catarina, jag blir mest fundersam över de på hur de som kallar sig vänster kan stödja diktatorer med filosofin: Fiendens fiende är min vän.
     När det gäller Saddam och Gaddafi har jag egen erfarenhet hur det var att leva i deras länder. Vad du har för erfarenhet av att leva i ett diktatoriskt land vet jag inte men det handlar inte om guldkranar 😊
     Läs gärna och begrunda vad Hans Blix anser om Rysslands på hittade hot.
     Vad jag läser av dina inlägg så anser du Ryssland med hjälp av lögner har all rätt att våldföra sig på Ukraina. Men tanke på det borde du ju också ha förståelse för USAs lögner när de anföll Irak 2003.

     • Du säger att du har erfarenhet av att leva i Irak och Libyen, det säger ingenting, en persons erfarenhet av sina upplevelser. Området är komplext eftersom det är enormt mycket olika grupper i Irak, och det beror på vilken grupp man tillhör hur man bedömer sin situation.

      Jag har djupintervjuat flyktingar som kommit till Sverige i mitt arbete under 25 års tid, åtta timmar om dagen oftast med tolk. Mina arbetskamrater har också kommit från Irak inte Libyen, men det jag har mött är en stor ilska mot USA som kom för att kriga i deras länder,
      Kurderna höll på med fredsförhandlingar med Saddam Hussein som spolierades då USA började bomba.
      Magda Gad har även skrivit på sin facebook att de som hon har intervjuat i Irak, tror inte på demokrati i den mening som vi har eller hade (vet inte vad vi egentligen har nu). Magda Gad höll med om detta då de inte står på en gemensam grund som vi gör.

      Den kristna gruppen exempelvis i Irak tyckte det var bra med Saddam Hussein för att han skyddade dem, de sa: Han tycker om oss kristna, och därför får vi skydd. Det var 1,5 miljoner kristna i Irak när USA började sitt anfallskrig. USA var oroliga för att påven skulle kritisera kriget, så de gick till Vatikanen och erbjöd att om ni inte kritiserar oss för vårt krig så skall vi försöka rädda ett antal kristna, men kritiserar ni så gör vi ingenting för den gruppen.
      USA har hållit sitt löfte till Vatikanen nu återstår enbart några hundratusen kristna i Irak och USA har gjort avtal med kurderna att de skall få en fristad i Kurdistan mot att USA skyddar området.

      Resten av de kristna är dödade eller splittrade över hela världen .En av dem är granne med mig. Hon säger inte att Saddam Hussein inte är en diktator, men hon säger att han skyddade de kristna i Irak. Så genom honom kunde de leva ifred.

      En dag då jag var på mitt arbete hörde jag jubel i korridoren, starka kraftiga hurra rop. Gick till rummet intill och frågade vad som hänt. Hon tittade på mig med förskräckta ögon och sa att de hade bombat ”twin Tower” . Dessa personer var inga terrorister som hurrade, men då gick det upp för mig vilket starkt hat många kände mot USA.

      Lyssna och begrunda vad Lars Wilkenson f.d. överste säger om att USA hjälper nazister i Ukraina och anser detta är väldigt farligt att gå efter ”fiendens fiende är min vän” och därför göder de nazister.

      https://www.youtube.com/watch?v=DRTttyZ-MDk

     • P.g.a. glorifieringen av Azov bataljonen, som både vår media och politiker har gjort i sin kampanj för att få världen att dyrka dem som hjältar som skall slakta människor i Donbass, för det är ingen som bryr sig när deras barn lemlästas och mördas av kallhamrade banditer, de är ju pro-ryska, och då tycker man att det är okej.

      Så nu har Amazon börjat sälja tröjor med tryck av Azov bataljonen på.
      Helt horribelt, skall man behöva gå omkring på gatorna och möta reklam för en nazistisk ganstergrupp.

      https://twitter.com/freedomrideblog/status/1499152505950941185

     • Men snälla H2….
      Det kan inte vara påhittade hot för Ryssland att se fientliga NATO-baser växa upp som svampar ur jorden i deras omedelbara närhet.
      Särskilt i ett land som är så intimt förknippat med deras historia.
      Men troligtvis är det slut på det här förtryckandet åtminstone i Ukraina.
      Förklara gärna vad västvärlden skulle ha att förlora på det.

      Fred är inte att bygga militärbaser och försvarsanläggningar.
      Fred är istället att bygga broar till vänskaper.

    • Proletärens artikel är ju ”spot on” vilket är lite överraskande för mig som konsult och som egentligen har lite gemensamt med vänsterpolitik! Att MSM-media är den globala diktaturens svans och påhejare torde väl stå klart för de flesta som tänker själva! Som vanligt kan man konstatera att ca 20% inte låter sig luras av MSM alls och ca 30% tar mycket med en nypa salt! Problemet är alltså den halva av befolkningen som villigt låter sig luras av propagandan och som rycks med av alla dumheter och desinformation som redaktionerna matar folk med!

 6. Eftersom systemet har begräsningar på antal svar, här är svar till Anders Romelsjö (red) 2 mars, 2022 At 18:47 ”Uppfattar att USA och Nato har samma princip.”
  Korrekt. Sedan 2005 innehåller även USAs kärnvapen doktrin ”First Use”. Detsamma gäller för Frankrike och Storbrittanien. Faktum är att NATO inte har några kärnvapen. Det är just de tre länderna som förfogar över dessa vidriga vapen.
  Min kommentar var för att korrigera Holgers påstående att Rysslands doktrin sger No first use. Däremot har Kina No first use i sin doktrin

 7. Väldigt lite information kommer ut om vad som sker på marken, men en uppgift eller rykte på MoA onsdag kväll säger att nazistiska Aidar bataljonen med 5000 man plus Greystone personal är på vild flykt och har kastat sina vapen.

  Hoppas att denna mycket goda nyhet är sann, och glädjande för hela världen isf. Azovbataljonen återstår dock att ta itu med

 8. USA startade 81% av alla 248 krig i 153 regioner mellan slutet av andra världskriget 1945 och 2001. USA har varit i krig 93% efter sin tillblivelse, eller 228 år av sin 244-åriga existens. Varför har USA aldrig blivit sanktionerad. 300 ryka oligarker har fått sina tillgångar konfiskerade av USA. Inga amerikanska oligarker har någonsin fått sina tillgångar konfiskerade. Det är tydligen en skillnad på USAs folkrättsbrott och andras. Det är tydligen även en skillnad på USAs folkmord och andras, givet USAs nära utrotning av Nordamerikas urbefolkning. Det gäller även mång andra USA aggressioner. Var USAs Agent Orange i Vietnam förenligt med mänskliga rättigheter till exempel. Ännu idag föds missbildade barn.

 9. En mycket bra beskrivning av situationen u Ukraina finns här:
  https://samnytt.se/tidigare-ambassadoren-i-ryssland-darfor-kommer-putin-inte-anfalla-sverige/
  Där den före ambassadören till Ryssland Sven Hirdman förklarar mycket av situation i och runt Ukraina och Ryssland idag. Han var ambassadör mellan 1994 och 2004 och verkar ha ett mycket gott grepp om situationen. Mest intressant är att han utan omsvep och i klartext pekar ut USA som det verkliga problemet, och USAs aggression med NATO som verktyg.

  Notera hans uttalande om Ukrainas mycket starka historiska band till Ryssland. Notera samtidigt att det var USA som sponsrade statskuppen 2014, och att Zelensky nu formellt har ansökt om Ukraina medlemskap i EU, alltså ett första steg mot NATO och USA kontroll. Vi vet att det var USA som drev Zelensky’s valkampanj för att få honom vald till president, och nu styrs Zelensky uppenbart som en USA marionett och lakej. USA tog alltså tillvara Zelensky talang som skådespelare.

  Vi måste vänja oss vid att betrakta USA på samma sätt som vi betraktar nazisterna. Lösningen på nazismen var dess förstörelse, lösningen på USA är dess förstörelse. Metoden i fallet nazisterna var krig, men den är oanvändbar i fallet USA. Under WW2 dog fyra procent av världens befolkning, för att inte nämna all förstörelse och lidande. Att förstöra USA med samma metoder skulle kanske innebära att 20% av jordens befolkning dödades, för att igen inte nämna all förstörelse och lidande.

  USA måste bringas att självdestruera, att förstöra sig själv inifrån, med bland annat ekonomin som själv-förstörelsevapen, interna konflikter och motsättningar, och det är inte omöjligt. USA måste delas upp i ett antal mindre stater med genuint folkstyre, fria från den nuvarande hårt centralstyrda diktatoriska autokratin.

  Samtidigt måste system och övervakning införa som förhindrar ett återskapande av den de facto USA diktaturen. Det kommer att ta tid att genomföra men är inte omöjligt. Snarast är det en överlevnadsfråga för mänskligheten.

 10. Svar till Vivianne Månsson 3 mars, 2022 At 08:31:
  Eftersom du inte vet något om vad jag gjort i exempelvis Irak tror jag du skall avstå från att ignorera mina erfarenheter.
  Men du har några bra synpunkter. De allra flesta irakier uppskattade att USA tog bort Saddam MEN inte att de förstörde deras land. En ockupationsmakt hatas som regel av dess invånare. De kristna i Irak höll sig lugna och opponerade sig inte öppet mot Saddam. Det gjorde däremot kurderna och shiamuslimerna och det fick de sannerligen lida för.
  De länder i central och östeuropa som i drygt 40 år ockuperades av Sovjet likställer dagens Ryssland med den fd ockupationsmakten. Samma hat och misstänksamhet lever och lille Putte har nu gjort sitt bästa för att förstärka hat och misstänksamhet.
  Lille Putte krig mot Ukraina är en upprepning på Sovjets och USAs fatala misstag att kriga i Afghanistan och USAs vansinniga krig i Irak. Lille Putte kommer inte att kunna ockupera och besegra ett Ukraina som vill vara fritt.

  • Om du läser på lite så förstår kanske även du att SpaceX använder egenutvecklade motorer.

   Senaste tweet från Elon Musk.

   “American broomsticks,” taunted Mr Musk on Twitter as he posted a video of SpaceX’s Falcon 9 rocket launching another 47 Starlink satellite into orbit.

   Ytterligare 47 satelliter som kommer att förse Ukraina med internet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here