Skämmer Ann Linde och riksdagen ut Sverige och bjuder in kuppmakare?

4
1521
Guaido och Trump

Enligt uppgifter här så har riksdagen haft ett digitalt möte nyligen med Juan Guaido, den USA-stödde självutnämnde interimspresidenten i Venezuela, som gradvis förlorat nästan allt stöd. Maduro valdes till president i maj 2018, i ett val som enligt valobservatörer var just. EU inbjöds som valobservatör, ställde inte upp och fördömde genast valet efteråt.

Jag hittar ej uppgiften på annat håll. Inte överraskande om det stämmer.

SD är tydligt i sitt stöd till kuppmakaren: SD vill att Ann Linde uttalar stöd för Juan Guaido
Har publicerat många artiklar om Venezuela, exempelvis Washington Post skriver om Juan Guaidós stöld av Venezuelas tillgångar

Jag skrev en del om Ann Lindes utrikespolitiska deklaration, bland annat detta:

I. Folkrätt och demokrati: ” Regeringen verkar för en världsordning baserad på folkrätten där regler och avtal går före den starkes rätt.”

”Som ordförande i OSSE 2021 försvarar Sverige den europeiska säkerhetsordningen med utgångspunkt i folkrätten och FN-stadgan.”

”Genom demokratisatsningen Drive for Democracy har 600 aktiviteter nått 1,7 miljoner människor. Vi har genomfört 70 demokratisamtal…”

Kommentar: Man låter i praktiken ”den starkes (USA:s) rätt” gå före ”folkrätten där regler och avtal går före” i viktiga frågor. Sverige har direkt erkänt den självutnämnde icke valde Guadió till president i Venezuelas, fast Maduro valdes ett halvt år innan i val av god kvalitet enligt valobservatörer. Ann Linde vägrar att kalla den typiska statskuppen i Bolivia för en statskupp. Vägrade fördöma USA:s mord på Soleimani i Irak 3/1 2020. Sverige vägrar att kalla statskuppen i Ukraina 22/2 2014 för statskupp, det största brottet mot europeisk säkerhetsordning detta millenium. Vägrar fördöma USA:s militärbaser i Syrien och USA:s stöd till terrorister.

Demokratin i Sverige: Det är lätt att instämma i mycket allmänna uttalanden om vikten av demokrati. Men låt mig påminna om demokratifrågor i Sverige. Regeringen har ingått Värdlandsavtal med USA och motsäger sig att underteckna FN:s kärnvapenkonvention trots att en stor majoritet i befolkningen har annan uppfattning enligt representativa opinionsundersökningar. Och hur rimmmar det demokrati, talet om alliansfrihet och att motsäga sig ”den starkes rätt” att även inga hemliga försvarsavtal med USA och Storbritannien? En mer ingående analys finns. Och enligt Demokratiutredningen av Per Wästberg m.fl. anser bara 15 % av svenskarna att de har politiskt inflytande mellan valen. Självrannsakan och en mer blygsam framtoning förefaller relevant. här.

Relaterat

Washington Post skriver om Juan Guaidós stöld av Venezuelas tillgångar
Ann Lindes utrikespolitiska deklaration
USA:s sanktioner har dödat tiotusentals människor i Venezuela. Margot Wallström spär på.
FN-rapportör: Sanktionerna mot Venezuela dödar människor och förstör ekonomin.

Föregående artikelViktig intervju med utrikesminister Lavrov, Ryssland
Nästa artikelSexton länder tar upp kampen mot USA:s dödliga sanktionspolitik
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Tror inte att Proletären skulle hitta på något sådant.
    Vi har en regering som arbetar för främmande makt och det är fullt i linje med det som dom agerar för denna makt även i andra länder.

  2. En fullt rimlig fråga från Markus Wiechel i SD, men det finns naturligtvis andra rimliga frågor till alla i SD som planerar att sitta vid köttgrytorna tillsammans med bombliberaler, monopolkapitalister och globalister, vilket kommer undergräva nationen och vår ”svenska demokrati” … om vi nu fortfarande bör kalla vår regim för det, eftersom den inte genomför folkviljan …

    Allting börjar likna boken 1984 av George Orwell, med den skillnaden att den totalitära diktatorn istället utgörs av monopolkapitalistiska oligarker som äger politikerna och de hetsande medierna, i vilka den totalitära hjälteunionen försöker uppnå målet: fred genom krig, till de räddhågsnas applåder och påklistrade leende.

    Skillnaden är väl kanske att folket i vår bisarra berättelse faktiskt röstar för krigsförbrytelse, krigshetsare och storebror.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here