Världen säger Nej till kriget i Jemen -webbinarium

2
1404

Världen säger Nej till kriget i Jemen – Global Online Rally (the World Says No to War on Yemen Global Online Rally)

Det chockerande underrapporterade kriget i Jemen har lett till att 250 000 människor dött och skapat den värsta humanitära krisen i världen enligt FN. FN uppskattar att mer än 24 miljoner människor i landet, som redan var en av de fattigaste i världen före kriget, kommer att behöva humanitärt bistånd 2021.

Kriget leds av Saudiarabien med inblandning av Förenade Arabemiraten, och det stöds av några viktiga västmakter – USA, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och Kanada. I synnerhet har USA och Storbritannien upprätthållit obestridligt stöd för Saudiarabien sedan kriget började och är båda deltagare i kriget.

Tidsplanen för denna protest äger rum bara några dagar efter installationen av Joe Biden som USA:s president och han har lovat att avsluta USA: s stöd för kriget. Detta är vårt enda centrala mål – att få honom att hålla sitt ord och tvinga regeringsmedlemmar att följa efter.

Över 230 organisationer från 17 länder har hittills anmält sig till en uppmaning till handling mot kriget mot Jemen hittills, vilket gör detta till den största internationella antikrigssamordningen sedan kampanjen mot Irak-kriget. Tyvärr, på grund av omständigheterna i kölvattnet av Covid-19-pandemin, har många av de planerade fysiska protesterna tvingats skjutas upp men vår globala rörelse kommer inte att tystas.

För the World Says No to War on Yemen Global Online Rally har vi sammanfört en grupp framstående röster från hela världen för att uttala sig mot detta helt brutala krig och kräva att det omedelbart upphör.

Anmäl dig till webbinarium idag klockan 19 London tid, motsvarar kl 20 svensk tid. här.

Några andra artiklar om kriget i Jemen
Nästan 250 000 döda i Saudiarabiens USA-stödda krig mot Jemen. Men Sverige då? En huvudartikel.

Jemens befrielsestyrkor slår ut oljefält i Saudiarabien, som har fullt med “fina” vapen från USA, som skyller på Iran.

Manifestation till stöd för Jemen.
Jemen: ISIS vapen kan spåras till USA:s regering – som söker kontakt med houthis!

Saudiarabien togs bort från FN:s skamlista av generalsekreteraren efter hot om indragna bidrag – nu ny massaker på barn i Jemen.
Angreppskriget mot Jemen startade för 5 år sedan.
Jemens befrielsestyrkor slår ut oljefält i Saudiarabien, som har fullt med “fina” vapen från USA, som skyller på Iran.

Manifestation till stöd för Jemen.
Jemen: ISIS vapen kan spåras till USA:s regering – som söker kontakt med houthis!

Manifestation till stöd för Jemen.

Föregående artikelPeter Hultqvist ute på mycket tunn is…
Nästa artikelKrig pågår: Den nya krigsmaskinen är en tyst evighetsmaskin som arbetar kontinuerligt med ett brett spektrum av strategier.
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Jag använder inte programvaran Zoom eftersom det är ett kommersiellt syfte bakom och förmodligen är en slags registrerings och övervakningscentral.

  Jag använder istället Jitsi som är öppen fri mjukvara.
  ”The Jitsi Meet server software can be downloaded and installed on Linux-based computers. Jitsi owner 8×8 maintains a free public-use server for up to 50 participants at meet.jit.si”

  Noterar även att flera av deltagarna i mötet är EU-förespråkare och jag ser inte hur EU-frihandlens ”race to the bottom” skall kunna leda till jämlikhet, fred eller ekologisk hållbarhet på Jorden. EU är ett imperiebygge för att göra de rikare rikare och de fattiga fattigare.

  Makten måste tillbaka till folken i nationerna, regionerna och kommunerna och folken där måste bli engagerade och motiverade till fred, demokrati, jämlikhet och ekologisk hållbarhet. I detta finns ingen rimlig plats för EU-förespråkare, mer än skamvrån.

  • Tyvärr måste jag göra dig besviken. Jitsi är skapat i Tyskland, och är INTE end to end krypterat. Det är krypterat till och från den server som fungerar som bridge men inte på servern. Jitsi är helt öppna med det. På hemsidan skriver man ”your stream is encrypted on the network but decrypted on the machine that hosts the bridge”, Eftersom dessa servrar ligger inom USA-hegemonins makt- och övervaknings kontrollerat område är även Jitsi den kopplad till USAs registrerings och övervakningscentral, NSA och CIA. Det skulle gå utmärkt att använda samma metod som Signal, utbyte av asymmetriska nycklar, vilket är samma metod som bankerna använder, men USA skulle omedelbart tvinga all underordnade länder att förbjuda appen och hota utvecklarna. Det finnas bara två säkra system, Signal och WeChat, som är ryskt och kinesiskt. Ingen böjer sig för USA. WeChat är öppen källkod, har API, och tillåter inspektioner på deras servers att dom inte registrerar och avlyssnar. Genom att använda API och kryptera med asymmetriska nycklar kan man använda WeChat säker end to end krypterat.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here