Vita Hjälmarna (White Helmets) följer med al-Qaida till Ukraina?

2
1484
Vita hjälmarna och dess allierade i terroristorganisation Jabhat Fatah al-Sham f.d.al-Nusra)

Det sägs i media att Ryssland rekryterar soldater i Syrien för strid i Ukraina. Hur pass säkert detta är kan jag inte bedöma. Här en artikel med samma eller motsatt innehåll, beroende på hur man vinklar det.

Jag har publicerat flera artiklar om Vita Hjälmarna(”White helmets”) i Syrien, som jag bedömer som en USA-stödd proterroristorganisation. Tycker mig har bra fakta för denna bedömning. Se under ”Relaterat!. Denna artikel är skriven av förnämliga geopolitiska analyikern Vanessa Beeley.
Natos vita hjälmar följer med al-Qaida till Ukraina. Publicerat i Pål Steigans nätidning och översatt av Rolf Nilsson.

https://steigan.no/2022/03/natos-hvite-hjelmer-folger-al-qaida-til-ukraina/

_______________________________________________________________

Natos Vita Hjälmar (White Helmets) följer med al-Qaida till Ukraina?

Fyrahundrafemtio extremister från Idlib, nordvästra Syrien, har anlänt till Ukraina, enligt Al Mayadeen.

Dessa Idlib-fanatiker kommer från Idlib – den ”största fristaden för Al Qaida sedan 9/11” – och har skickats till Ukraina för att bekämpa de ryska styrkorna, som tillsammans med den syriska araben Amy, markerade slutet på deras kalifatdrömmar i Syrien.

Dessa extremister reste genom Turkiet, ett NATO-medlemsland, för att nå sin destination i västra Ukraina. Enligt Al Mayadeen:

Hayat Tahrir al-Sham (http://theconflictarchives.com/insights/2019/5/29/from-al-nusra-to-hayat-tahrir-sham)

Seniorkrigare från terrorgruppen Hayat Tahrir-Al-Sham (omvandlad version av Jabhat Al Nusra aka Al Qaida) har hållit en serie möten med högre ledare för det turkiska islamiska partiets grupp och grupperna Ansar Al Tawhid och Hurras Al Din, och kommit överens om att låta ett antal av sina krigare komma in i Ukraina genom Turkiet ».

Enligt Counter Extremist Project: Hurras al-Din och dess ledare är av USA speciellt utpekade globala terrorister. USA erbjuder för närvarande en belöning på 5 miljoner dollar för information om tre av dess ledare.

Men här slåss de för Natos medlemsländer, ledda av USA, i Ukraina, tillsammans med Natos fascistiska och nynazistiska contras.

Källor i Idlib tillade att dessa utländska krigare är veteraner från kriget mot Syrien, lett av USA och Storbritannien, finansierat av Qatar, Turkiet och Saudiarabien.

Krigarna hade skapat problem i Idlib och ”fick denna möjlighet att kämpa mot Ryssland, som en kompromiss,r de skulle få en nystart och med en acceptabel inkomst”.

Betyder det att de fick en mer än acceptabel inkomst i Syrien? Det är välkänt att Al Qaida och dess medlemsförbund drar nytta av de ekonomiska fördelarna av det smutsiga kriget mot Syrien.

Krigarna fick tydligen försäkringar om att deras familjer skulle få följa efter och bosätta sig i Ukraina. Det måste noteras att det sionistiska inflytandet i västra Ukraina och särskilt Kiev, består av ett stort nätverk av militära-, underrättelse- och ideologiska projekt.

Inkluderingen av dessa islamistiska extremistiska legosoldater i kriget mot Ryssland i Ukraina visar på samarbetet mellan Israel och dessa terroristgäng, vilket redan har dokumenterats flera gånger i Syrien.

Cirka 300 av terroristerna är syriska medborgare från landsbygden i Idlib och Aleppo, 150 är belgiska, franska, kinesiska (uiguriska), marockanska, tunisiska, tjetjenska och brittiska medborgare.

De syriska medborgarna kommer att få cirka 1200-1500 dollar, men inga siffror har uppgetts för utländska medborgare. Kom ihåg att en genomsnittlig soldat i den syriska armén får 70 000 syriska pund per månad, runt 20 dollar.

Ukrainas president, Volodymyr Zelensky, har hävdat att 16 000 utländska legosoldater kommer att slåss för Ukraina.

Så, NATO:s medlemsländer förvandlar återigen en suverän nation till ett slagfält, genom att använda legosoldater och fanatiker för att försvara sin agenda – för att blockera och belägra Ryssland på den västra flanken och för att säkra Natos expansion österut, trots Minskavtalen.

Rysslands president Vladimir Putin hade varnat Tysklands förbundskansler Olaf Scholz för det växande antalet utländska legosoldater som verkar i Ukraina, under ett telefonsamtal den 4 mars.

Detta är inte det första beviset på syriska extremistiska väpnade grupper på väg till Ukraina. Kanalen Militant Wires Telegram hade tidigare rapporterat att en syrisk affärsman, Tariq Al Jasem, från den södra landsbygden i Aleppo, hade bildat en enhet för att bekämpa Ryssland i Ukraina.

Al Jasems kopplingar till extremister i Syrien bekräftades senare av den syriske forskaren Ibrahim Mohammed Wahdi.

Den pseudo-humanitära organisationen ”Vita Hjälmarna”, som är integrerad med Al Qaida och dess medlemsförbund i Syrien, erbjuder nu att  ”hjälpa ukrainare att organisera sina första responders”, enligt en artikel av Josh Rogin för Washington Post.

Läs resten av Vanessa Beeleys artikel här: NATO White Helmets follow al-Qaeda to Ukraine

Läs också: Enheten mellan ukrainske nazister och jihadister upprättades redan  2007

Relaterat

Relaterat.

Först fem artiklar om filmer som förvanskar fakta om kriget i Syrien:

Oscarsnominerad film ”The Cave” som stödjer terroristerna i Syrien finansieras till mer än 50 % av svenska skattepengar…
Media lovordar terroristpropaganda – Syrienfilmen “Till min dotter” – “Hur man förnekar de verkliga offren för kriget i Syrien”
Media lovordar ännu en film om Syrien som är terroristpropaganda – filmen “Till min dotter”.
The Veto – se hur CNN och andra media publicerar “fake news” om Syrien
SvT visar åter “The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna).


Vita hjälmarna medger att de arrangerade en falsk gasattack i Syrien – Assad fick skulden.
Al Nusra planlägger en ny gasprovokation i Idlib, Syrien
OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma
Oscarsnominerad film ”The Cave” som stödjer terroristerna i Syrien finansieras till mer än 50 % av svenska skattepengar…
Media lovordar terroristpropaganda – Syrienfilmen “Till min dotter” – “Hur man förnekar de verkliga offren för kriget i Syrien”
Media lovordar ännu en film om Syrien som är terroristpropaganda – filmen “Till min dotter”.
The Veto – se hur CNN och andra media publicerar “fake news” om Syrien

Den nya undersökningen om kemgasvapen i Syrien förkastas av insiders på OPCW.
Mer om OPCW:s bluffrapport om gasattacken i Syrien!
OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma

Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

 

Föregående artikelZelenskys rådgivare är positiv till möjligt fredsavtal med Ryssland i vår
Nästa artikelKolonialism och nykolonialism verkar idag!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. När blev det bra att tillåta utlänningar komma in på detta sätt som det varit i Ukraina och tillåta dessa strida? Hur kan detta vara bra ärligt talat. Häromdagen såg jag Svt i Sverige intervjua en svensk man,som var i Ukraina med 8st andra svenskar,utan att Svt MINSTA lilla frågade vad i helvete han gör där,och varför han åkt dit. Självfallet kommer jihadister och nynazister in,när fältet är helt öppet såhär Det har plötsligt blivit lagligt och något bra detta,som hela västvärlden Usa,EU backar helt upp.

  2. Mycket tyder på att USA/Nato är i begrepp att sätta igång ett falskflagg kemattack i Ukraina och anklaga Ryssland. Allt enligt regelboken som använts i otaliga konflikter och krig där USA/Nato varit inblandade. Måhända omdöps ”White Helmets” till ”Banderas Spirit” och dränker oss med videofilmer om hur de räddar civila utan mask och utan handskar samt nödvändig utrustning – de äro skyddade av Banders ande.

    Ryssland kännaren G Doctorow skriver följande om USA/Natos falskflagg planer på ett falsk kemvapen attack

    ”Now why would Russia stage a chemical weapons attack in Ukraine? The idea defies all reason. Russia has vast possibilities of destroying Ukraine that it has not deployed to date precisely to avoid civilian casualties. These include cyber attack, electromagnetic pulse (EMP) and more intense use of its airpower which has been restrained due to shortage of smart bombs and reluctance to use munitions that might cause greater collateral damage. Given these manifest signs of Russian caution in staging the war, even at the cost of greater casualties among its own troops and slower progress in a campaign that is very time sensitive, one would have to be utterly mad to consider using universally banned chemical weapons. I rest my case: any so-called chemical attack which may be staged in Ukraine in coming days can only be the dirty work of the United States and its agents.”

    https://gilbertdoctorow.com/2022/03/13/false-flag-chemical-attack-in-ukraine-a-coming-attraction/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here