Menar WHO att Covid inte är farligare än influensa?

83
46762

 

Rolf Nilsson har snabbt översatt denna mycket intressanta artikel i Off-Guardian: WHO (Accidentally) Confirms Covid is No More Dangerous Than Flu

Jag tror inte att sista ordet är därmed sagt! Och tidigare rapporter visade högre dödlighet än i influensa. Artikeln publicerad med viss tveksamhet. En viktig slutsats i rapporten är att dödligheten varierar kraftigt mellan olika länder och områden, och inte bara i olika ålders- och riskgrupper.

Den tredje mars publicerade jag denna Hur farlig är coronavirusepidemin jämfört med influensa? Tjänar någon på masshysteri?

Och senare, 28 oktober, Fixeringen vid antal döda med covid-19 är vilseledande.


WHO bekräftar (av misstag) att Covid inte är mer farligt än influensa?

Chefens för hälsobedömningsprogrammet ”bästa uppskattningar” sätter IFR (Infection Fatality Risk) till 0,14%.
Världshälsoorganisationen har äntligen bekräftat vad vi i Off-Guardian (och många experter och studier) har sagt i flera månader – coronaviruset är inte mer dödligt eller farligt än säsongsinfluensa.

WHO: s höjdare gjorde detta tillkännagivandet under ett särskilt möte i WHO: s
34 man starka styrelse måndagen den 5 oktober, det verkade bara som att ingen
riktigt förstod det.

De verkade faktiskt inte helt förstå det själva.
Vid mötet avslöjade Dr Michael Ryan, WHO: s chef för nödsituationer, att de
tror att ungefär 10% av världen har smittats med Sars-Cov-2. Detta är deras
”bästa uppskattning” och en enorm ökning jämfört med antalet officiellt
erkända ärenden (cirka 35 miljoner).

Dr Margaret Harris, en WHO-taleskvinna, bekräftade senare siffran och uppgav
att den baserades på genomsnittsresultaten för alla de breda
seroprevalensstudier som gjorts runt om i världen.

Trots att WHO försökte framställa detta som en dålig sak – Dr Ryan sa till och
med att det betyder att ”den stora majoriteten av världen är fortfarande i fara.”
så är det faktiskt goda nyheter. Och det bekräftar än en gång att viruset inte är
lika dödligt som alla förutspådde.

Den globala befolkningen är ungefär 7,8 miljarder människor. Om 10% har
smittats innebär det 780 miljoner fall. Det globala antalet dödsfall som för
närvarande tillskrivs Sars-Cov-2-infektioner är 1061 539, dvs. drygt en miljon människor.

Det är en infektionsdödlighet på ungefär eller 0,14%. Helt i överensstämmelse
med normal dödlighet i säsongsinfluensa och med förutsägelser från många
experter från hela världen.

0,14% är över 24 gånger LÄGRE än WHO: s ”preliminära siffra” på 3,4% från i
mars. Denna siffra användes i modellerna som användes för att rättfärdiga
nedstängningar och andra drakoniska åtgärder.

Med tanke på överrapporteringen av påstådda dödsfall i Covid är IFR
(dödligheten) sannolikt ännu lägre än 0,14% och kan innebära att Covid är
mycket mindre farlig än influensa.

Inget av de etablerade media tog upp detta. Även om många nyhetskällor rapporterade Dr Ryans uttalande, försökte de alla göra det till en skrämmande
rubrik och sålunda sprida mer panik.

Tydligen kunde varken de, eller WHO, göra de enkla beräkningar som visar att
detta är goda nyheter.

Och att Covid-skeptikerna har haft rätt hela tiden.

För att vara grundlig, och med en önskan om att förlita mig på primära källor, och inte enbart vara beroende av vanliga nyhetskällor (som kan ta bort eller ändra i artiklar), bestämde jag mig för att hitta den ursprungliga inspelningen med Dr Ryans kommentarer.

Av någon anledning, trots att detta var ett viktigt WHO-möte under en påstådd hyper-allvarlig pandemi, är inspelningen svår att hitta. Det enda stället där man
kan se den är på WHO: s egen webbplats, och även då måste man kolla igenom nästan sex timmars inspelning.

Jag gjorde det, och du är välkommen att ta del. kan inte gå rakt in på rätt ställe i WHO: s video, men jag kan be dig gå till den här sidan, klicka på ”Session 1” och hoppa till 1:01:33 för att höra det exakta citatet:
” Våra nuvarande bästa uppskattningar säger att ungefär tio procent av den
globala befolkningen kan ha smittats av detta virus. Detta varierar beroende på land, det varierar mellan stad och landsbygd, det varierar mellan olika grupper.

Jag kommer att arbeta med att få ett ljudklipp, för att underlätta delning och för
att se till att det inte hamnar i en minneslucka.”

Föregående artikelVilka hjälpte kurderna? Jo Syriens arabarmé, trots kurdernas samarbete med angriparen USA.
Nästa artikelRysslands utrikesminister Lavrov säger att Moskva kan stoppa dialogen om EU inte respekterar Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

83 KOMMENTARER

 1. Covid-19 är en del i ”Great Reset” projektet som de som styr utan att synas vill åstadkomma. Den djupa staten har insett att enda sättet att bibehålla dess globala herravälde (snarare stamvälde) är genom att inrätta ett slags globalt undantags tillstånd vilket lämpar sig frö att driva politik med dekret och utan folket insyn. Precis så som bankirmaffian vill ha det. Nyheterna på bred front om att ”Covid-19 fallen ökar återigen” är en del av denna konspiration av den globala eliten. Detaljerna om vem, hur och varför finns här: https://www.globalresearch.ca/great-reset-revisited/5723573

  • http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2020/october/14/covid-is-not-categorically-different/
   Covid är inte kategoriskt annorlunda. Sedan mars har coronavirus behandlats som om det är en fara som kategoriskt skiljer sig från andra faror, inklusive andra virus. Men denna behandling är djupt felaktig. Coronavirus är inte en kategoriskt annorlunda fara. Det upptar en plats i samma spektrum som innehåller andra virus. Rimliga människor kan och debatterar precis var den här platsen är – det vill säga hur mycket farligare är koronaviruset än vanliga influensavirus och andra ”nya” virus som plågade oss tidigare. Men koronaviruset ligger inom samma kategori som andra virus.

   Ändå har mänskligheten reagerat – och fortsätter att reagera – på koronaviruset som om det är ett odjur som kategoriskt skiljer sig från andra hälsorisker. Den hysteriska överreaktionen från pressen, folkhälsotjänstemän och politiker – en överreaktion som utan tvekan överladdas av sociala medier – har övertygat många om att mänskligheten idag förföljs av ett giftigt monster som helt skiljer sig från något som vi är vana vid.
   Endast genom att anta att detta virus skiljer sig fundamentalt från andra risker kan regeringar fortsätta att komma undan med oöverträffade och godtyckliga restriktioner för fredlig mänsklig verksamhet – begränsningar av aktiviteter som att arbeta på fabriken eller kontoret, att äta ute, att delta i religiösa tjänster, att fortsätta till skolan och till och med på att söka medicinsk behandling för icke-Covid-relaterade sjukdomar. Bara genom att vara övertygad om att koronaviruset utgör ett hot som är kategoriskt unikt, ledde vanliga män och kvinnor till att förändra sitt sätt att leva och interagera så fundamentalt som många har gjort, och att tolerera den kategoriska förändringen i regeringens svar på epidemier.

   Skakande av rädsla för att dödsängeln lurar som aldrig tidigare i varje främmande andedräkt, på varje människas fingertoppar och runt varje hörn, behandlar människor i dag kategoriskt annorlunda än hur de behandlade varandra fram till mars. De hoppar frenetiskt bort från att närma sig främlingar på trottoarer. De ”möter” sina medarbetare endast online. Grannar besöker inte längre varandras hem, medan de som fortfarande vågar prata ute står långt ifrån varandra, som om var och en är på väg att förvandlas någon gång från en Dr. Jekyll till en Mr. Hyde. När de arrangerar atletiska händelser fylls läktaren inte med människor utan med kusliga kartongutskärningar.
   Andra människor behandlas inte längre som potentiella partners i produktivt socialt samarbete, vare sig det gäller arbete eller nöje. Nu betraktas som köttiga och rörliga flaskor med oöverträffat gift, behandlas andra människor av så många av oss på ett sätt som skiljer sig kategoriskt från hur vi behandlade dem i århundraden fram till för bara några månader sedan. ”Social distansering” undergräver det sociala samarbetet – vilket innebär att det undergräver själva civilisationen.
   Denna enda bit information bör vara tillräcklig för att sätta Covid-19 i rätt perspektiv. Det klargör att risken som denna sjukdom utgör för mänskligheten som helhet inte skiljer sig kategoriskt från risken för säsongsinfluensa – eller, för den delen, från någon av de många andra faror som vi människor rutinmässigt stöter på. Och eftersom dessa siffror visar de beräknade överlevnadschanserna för dem som är smittade med Covid, även för personer som är 70 år eller äldre, är Covid uppenbarligen inte ett kategoriskt unikt hot.

   Och ändå har mänskligheten återigen reagerat på Covid på ett kategoriskt unikt sätt. Det är som om en bålgeting snarare än en honungsbi hittade sig in i vårt hem, och för att skydda oss från den något mer hotfulla inkräktaren började vi frenetiskt skura alla rum i vårt hem med en flammskytt.
   Men jag förtvivlar att den information som Lyle delar – eller till och med den mer omfattande information som delas av mina modiga kollegor på AIER – kommer att få någon märkbar inverkan. Mycket många människor i dag verkar nästan angelägna om att vilseleds om den fara som Covid utgör. Mycket av mänskligheten i dag verkar perverst njuta av att bli lurad i den irrationella rädslan att någon av oss, oavsett ålder eller hälsa, är prisgiven för ett brutalt odjur kategoriskt mer dödligt än någon annan fara som vi någonsin har konfronterat.

 2. Det finns en deklaration att skriva på: The Great Barrington Declaration, där bl.a. en svensk professor Martin Kulldorff är en av initiativtagarna. De uppmanar till en mer moderat politik och en återgång till normalitet, ett upphörande med den destruktiva panikmentaliteten.

  Ledande tyska experter Sucharit Bhakdi, Wolfgang Wodarg har redan från början sagt det samma och formulerat sig ännu tydligare. Professorer i USA har även anslutit sig. Britterna intervjuar Anders Tegnell. Han är mycket diplomatisk och nappar inte på intervjuarnas beten där de vill få honom att kritisera den brittiska politiken.

  Tyskarna är de som skarpast varnar för det obeprövade nya vaccinet med genetiska implikationer som för friska människor inte behövs och som tagits fram i expressfart.

 3. Kanske en användbar länk? ..Fakta om covid-19
  https://docs4opendebate.be/en/open-letter/
  Belgiska läkare, hälso- och sjukvårdspersonal kräver slut på låsning
  UPPLAGT AV: DOCS4OPENDEBATE 23 SEPTEMBER 2020
  Hittills har detta öppna brev undertecknats av 447 läkare och 1460 vårdpersonal och listan växer. Teknokrater slipar tänderna och försöker tysta detta begrepp med ”öppen debatt” eftersom det slår på deras bedrägliga vetenskap och knäckta socialtekniska system. ⁃ TN Editor
  Öppet brev från läkare och vårdpersonal till alla belgiska myndigheter och alla belgiska medier.
  Vi, belgiska läkare och vårdpersonal, vill uttrycka vår allvarliga oro över utvecklingen av situationen under de senaste månaderna kring utbrottet av SARS-CoV-2-viruset. Vi uppmanar politiker att vara oberoende och kritiskt informerade i beslutsprocessen och i det obligatoriska genomförandet av koronamått. Vi ber om en öppen debatt där alla experter är representerade utan någon form av censur. Efter den första paniken kring covid-19 visar de objektiva fakta nu en helt annan bild – det finns ingen medicinsk motivering för någon nödpolitik längre.

  Den nuvarande krishanteringen har blivit helt oproportionerlig och orsakar mer skada än vad den gör.
  Vi kräver att alla åtgärder upphör och ber omedelbart återställa vår normala demokratiska styrning och rättsliga strukturer och alla våra medborgerliga friheter.
  ”Ett botemedel får inte vara värre än problemet” är en avhandling som är mer relevant än någonsin i den nuvarande situationen. Vi noterar dock att de säkerhetsskador som nu orsakas befolkningen kommer att ha en större inverkan på kort och lång sikt på alla delar av befolkningen än antalet människor som nu skyddas från korona.

  Enligt vår åsikt strider de nuvarande koronaåtgärderna och de strikta påföljderna för bristande efterlevnad dem mot de värden som formulerats av det belgiska högsta hälsorrådet, som fram till nyligen, som hälsovårdsmyndighet, alltid har säkerställt kvalitetsmedicin i vårt land ”Vetenskap – expertis – kvalitet – opartiskhet – självständighet – transparens”. 1

  Vi tror att politiken har infört obligatoriska åtgärder som inte är tillräckligt vetenskapligt baserade, ensidigt riktade och att det inte finns tillräckligt med utrymme i media för en öppen debatt där olika åsikter och åsikter hörs. Dessutom har varje kommun och provins nu tillstånd att lägga till sina egna åtgärder, oavsett om de är välgrundade eller inte.
  Dessutom står den stränga repressiva politiken mot korona starkt i kontrast med regeringens minimipolitik när det gäller sjukdomsförebyggande, stärker vårt eget immunsystem genom en hälsosam livsstil, optimal vård med uppmärksamhet för individen och investeringar i vårdpersonal.2

  Begreppet hälsa
  1948 definierade WHO hälsa enligt följande: ’Hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, mentalt och socialt välbefinnande och inte bara frånvaron av sjukdom eller annan fysisk försämring’. 3
  Hälsa är därför ett brett begrepp som går utöver det fysiska och relaterar också till individens emotionella och sociala välbefinnande. Belgien har också en skyldighet att, med tanke på att prenumerera på grundläggande mänskliga rättigheter, inkludera dessa mänskliga rättigheter i sitt beslutsfattande när det gäller åtgärder som vidtas i samband med folkhälsan. 4

  De nuvarande globala åtgärder som vidtagits för att bekämpa SARS-CoV-2 bryter i stor utsträckning mot denna syn på hälsa och mänskliga rättigheter. Åtgärderna omfattar obligatorisk maskering (även utomhus och under sportaktiviteter, och i vissa kommuner även om det inte finns andra människor i närheten), fysisk avstånd, social isolering, obligatorisk karantän för vissa grupper och hygienåtgärder.

  Den förutspådda pandemin med miljontals dödsfall
  I början av pandemin var åtgärderna begripliga och stöddes allmänt, även om det fanns skillnader i genomförandet i länderna omkring oss. WHO förutspådde ursprungligen en pandemi som skulle kräva 3,4% offer, med andra ord miljoner dödsfall, och ett mycket smittsamt virus för vilket ingen behandling eller vaccin fanns. Detta skulle sätta en aldrig tidigare skådad press på våra sjukhuss intensivvårdsavdelningar.

  Detta ledde till en global larmsituation, aldrig sett i mänsklighetens historia: ”plana ut kurvan” representerades av en lockdown som stängde av hela samhället och ekonomin och satte friska människor i karantän. Social distansering blev den nya normalen i väntan på ett räddningsvaccin.
  Gradvis larmade alarmklockan från många källor: de objektiva fakta visade en helt annan verklighet. 5 6

  Kursen av covid-19 följde loppet av en normal infektionsvåg som liknar en influensasäsong. Som varje år ser vi en blandning av influensavirus som följer kurvan: först rhinovirus, sedan influensa A- och B-virus, följt av coronavirus. Det finns inget annat än vad vi normalt ser.
  Användningen av det icke-specifika PCR-testet, som ger många falska positiva effekter, visade en exponentiell bild. Detta test skyndades igenom med ett akutförfarande och testades aldrig på allvar. Skaparen varnade uttryckligen att detta test var avsett för forskning och inte för diagnostik.7
  PCR-testet fungerar med cykler för amplifiering av genetiskt material – en bit genom förstärks varje gång. Eventuell kontaminering (t.ex. andra virus, skräp från gamla virusgenom) kan möjligen leda till falska positiva effekter. 8

  Testet mäter inte hur många virus som finns i provet. En riktig virusinfektion betyder en massiv förekomst av virus, den så kallade virusbelastningen. Om någon testar positivt betyder det inte att personen faktiskt är kliniskt infekterad, är sjuk eller kommer att bli sjuk. Kochs postulat uppfylldes inte (”Det rena medlet som finns hos en patient med klagomål kan framkalla samma klagomål hos en frisk person”).
  Eftersom ett positivt PCR-test inte automatiskt indikerar aktiv infektion eller smittsamhet, motiverar detta inte de sociala åtgärder som vidtagits, som enbart baseras på dessa tester. 9 10

  Nedstängning.
  Om vi ​​jämför infektionsvågor i länder med strikt låsningspolitik med länder som inte införde låsning (Sverige, Island …) ser vi liknande kurvor. Så det finns ingen koppling mellan den införda låsning och infektionsförloppet. Låsning har inte lett till en lägre dödlighet.
  Om vi ​​tittar på tillämpningsdatumet för de införda lockdowns ser vi att lockdowns var inställda efter att toppen redan var över och antalet fall minskade. Nedgången var därför inte resultatet av de vidtagna åtgärderna. 11

  Som varje år verkar det som om klimatförhållandena (väder, temperatur och fuktighet) och växande immunitet är mer benägna att minska infektionsvågen.
  Vårt immunsystem
  I tusentals år har människokroppen utsatts dagligen för fukt och droppar som innehåller smittsamma mikroorganismer (virus, bakterier och svampar).

  Penetrationen av dessa mikroorganismer förhindras av en avancerad försvarsmekanism – immunsystemet. Ett starkt immunsystem är beroende av normal daglig exponering för dessa mikrobiella influenser. Alltför hygieniska åtgärder har en skadlig effekt på vår immunitet. 12 13 Endast personer med ett svagt eller felaktigt immunförsvar bör skyddas av omfattande hygien eller social distansering.

  Influensa kommer att dyka upp igen under hösten (i kombination med covid-19) och en eventuell minskning av naturlig motståndskraft kan leda till ytterligare dödsfall.
  Vårt immunsystem består av två delar: ett medfött, ospecifikt immunsystem och ett adaptivt immunsystem.

  Det ospecifika immunsystemet bildar en första barriär: hud, saliv, magsaft, tarmslem, vibrerande hårceller, kommensflora, … och förhindrar bindning av mikroorganismer till vävnad.
  Om de fäster kan makrofager orsaka att mikroorganismerna kapslas in och förstörs.
  Det adaptiva immunsystemet består av slemhinneimmunitet (IgA-antikroppar, huvudsakligen producerade av celler i tarmarna och lungepitel), cellulär immunitet (T-cellaktivering), som kan genereras i kontakt med främmande ämnen eller mikroorganismer, och humoral immunitet (IgM och IgG-antikroppar producerade av B-cellerna).

  Ny forskning visar att båda systemen är mycket intrasslade.
  Det verkar som om de flesta redan har en medfödd eller allmän immunitet mot t.ex. influensa och andra virus. Detta bekräftas av resultaten på kryssningsfartyget Diamond Princess, som sattes i karantän på grund av några få passagerare som dog av Covid-19. De flesta av passagerarna var äldre och befann sig i en idealisk situation för överföring på fartyget. 75% verkade dock inte vara infekterade. Så även i denna högriskgrupp är majoriteten resistenta mot viruset.

  En studie i tidskriften Cell visar att de flesta människor neutraliserar koronaviruset genom slemhinnor (IgA) och cellulär immunitet (T-celler), medan de upplever få eller inga symtom 14 .
  Forskare fann upp till 60% SARS-Cov-2-reaktivitet med CD4 + T-celler i en icke-infekterad population, vilket tyder på korsreaktivitet med andra förkylningsvirus (korona). 15

  De flesta människor har därför redan en medfödd eller korsimmunitet eftersom de redan var i kontakt med varianter av samma virus.
  Antikroppsbildningen (IgM och IgG) av B-celler upptar endast en relativt liten del av vårt immunsystem. Detta kan förklara varför det med en antikroppsprocent på 5-10% kan finnas en gruppimmunitet ändå. Effekten av vacciner bedöms exakt utifrån om vi har dessa antikroppar eller inte. Detta är en felaktig framställning.

  De flesta som testar positivt (PCR) har inga klagomål. Deras immunförsvar är tillräckligt starkt. Att stärka den naturliga immuniteten är ett mycket mer logiskt tillvägagångssätt. Förebyggande är en viktig, otillräckligt markerad pelare: hälsosam, fullfjädrad näring, motion i frisk luft, utan mask, stressreducering och närande känslomässiga och sociala kontakter.

  Konsekvenser av social isolering på fysisk och mental hälsa
  Social isolering och ekonomisk skada ledde till en ökning av depression, ångest, självmord, våld inom familjen och barnmisshandel.16
  Studier har visat att ju mer sociala och emotionella åtaganden människor har, desto mer motståndskraftiga är de mot virus. Det är mycket mer troligt att isolering och karantän får dödliga konsekvenser. 17

  Isolationsåtgärderna har också lett till fysisk inaktivitet hos många äldre på grund av att de tvingas stanna inomhus. Tillräcklig motion har dock en positiv effekt på kognitiv funktion, minskar depressiva klagomål och ångest och förbättrar fysisk hälsa, energinivåer, välbefinnande och i allmänhet livskvaliteten.18
  Rädsla, ihållande stress och ensamhet orsakad av social distansering har ett bevisat negativt inflytande på psykologisk och allmän hälsa. 19

  Ett mycket smittsamt virus med miljontals dödsfall utan någon behandling?
  Dödligheten visade sig vara många gånger lägre än väntat och nära den för en normal säsongsinfluensa (0,2%). 20
  Antalet registrerade dödsfall i korona verkar därför fortfarande överskattas.
  Det finns en skillnad mellan död av korona och död med korona. Människor är ofta bärare av flera virus och potentiellt patogena bakterier samtidigt. Med hänsyn till det faktum att de flesta som utvecklade allvarliga symtom led av ytterligare patologi kan man inte bara dra slutsatsen att koronainfektionen var dödsorsaken. Detta togs oftast inte med i statistiken.

  De mest utsatta grupperna kan tydligt identifieras. De allra flesta avlidna patienter var 80 år eller äldre. Majoriteten (70%) av de avlidne, yngre än 70 år, hade en underliggande sjukdom, såsom hjärt-kärlsjukdom, diabetes mellitus, kronisk lungsjukdom eller fetma. De allra flesta infekterade personer (> 98%) blev inte eller knappt sjuka eller återhämtade sig spontant.
  Under tiden finns det en prisvärd, säker och effektiv terapi tillgänglig för dem som uppvisar allvarliga symtomsymtom i form av HCQ (hydroxiklorokin), zink och AZT (azitromycin). Snabb applicering av denna terapi leder till återhämtning och förhindrar ofta sjukhusvistelse. Nästan ingen måste dö nu.

  Denna effektiva terapi har bekräftats av den kliniska erfarenheten från kollegor i fält med imponerande resultat. Detta står i kontrast till den teoretiska kritiken (otillräcklig underbyggnad av dubbelblinda studier) som i vissa länder (t.ex. Nederländerna) till och med har lett till ett förbud mot denna terapi. En metaanalys i The Lancet, som inte kunde visa en effekt av HCQ, drogs tillbaka. De primära datakällorna som används visade sig vara opålitliga och 2 av 3 författare var i intressekonflikt. De flesta riktlinjer baserade på denna studie förblev dock oförändrade … 48 49

  Vi har allvarliga frågor om denna situation.
  I USA förenades en grupp läkare på fältet, som dagligen ser patienter, i ”America’s Frontline Doctors” och gav en presskonferens som har följts miljoner gånger. 21 51
  Franska prof Didier Raoult från Institut d’Infectiologie de Marseille (IHU) presenterade också denna lovande kombinationsterapi redan i april. Den holländska läkaren Rob Elens, som botade många patienter i sin praktik med HCQ och zink, uppmanade kollegor i en framställning om behandlingsfrihet.22

  Det definitiva beviset kommer från den epidemiologiska uppföljningen i Schweiz: dödlighet jämfört med och utan denna terapi.23
  Från de oroande mediebilderna av ARDS (akut andningsbesvärssyndrom) där människor kvävdes och fick artificiell andning i ångest vet vi nu att detta orsakades av ett överdrivet immunsvar med intravaskulär koagulation i lungblodkärlen. Administrering av blodförtunnande medel och dexametason och undvikande av konstgjord ventilation, som visade sig orsaka ytterligare skador på lungvävnaden, gör att även denna fruktade komplikation praktiskt taget inte är dödlig längre. 47
  Det är därför inte ett mördarvirus utan ett tillstånd som kan behandlas väl.

  Fortplantning: Spridning sker genom droppinfektion (endast för patienter som hostar eller nyser) och aerosoler i slutna, icke ventilerade rum. Förorening är därför inte möjlig utomhus. Kontaktspårning och epidemiologiska studier visar att friska människor (eller positivt testade asymptomatiska bärare) nästan inte kan överföra viruset. Friska människor riskerar därför inte varandra. 24 25
  Överföring via objekt (t.ex. pengar, shopping eller shoppingvagnar) har inte vetenskapligt bevisats. 26 27 28
  Allt detta ifrågasätter allvarligt hela politiken för social distansering och obligatoriska munmasker för friska människor – det finns ingen vetenskaplig grund för detta.

  Masker: Orala masker hör hemma i sammanhang där kontakter med beprövade riskgrupper eller personer med övre luftvägsbesvär äger rum, och i ett medicinskt sammanhang / vårdhem. De minskar risken för droppinfektion genom att nysa eller hosta. Orala masker hos friska individer är ineffektiva mot spridningen av virusinfektioner. 29 30 31
  Att ha på sig en mask är inte utan biverkningar. 32 33 Syrebrist (huvudvärk, illamående, trötthet, koncentrationsförlust) uppträder ganska snabbt, en effekt som liknar höjdsjuka. Varje dag ser vi nu patienter som klagar på huvudvärk, sinusproblem, andningsbesvär och hyperventilation på grund av att ha på sig masker. Dessutom leder den ackumulerade CO2 till en toxisk försurning av organismen som påverkar vår immunitet. Vissa experter varnar till och med för en ökad överföring av viruset vid olämplig användning av masken.34
  Vår arbetskod (Codex 6) avser ett CO2-innehåll (ventilation på arbetsplatser) på 900 ppm, högst 1200 ppm under speciella omständigheter. Efter att ha använt en mask i en minut överskrids denna toxiska gräns avsevärt till värden som är tre till fyra gånger högre än dessa maxvärden. Den som bär en mask befinner sig därför i ett extremt dåligt ventilerat rum. 35
  Olämplig användning av masker utan en omfattande medicinsk kardiovaskulär testfil rekommenderas därför inte av erkända säkerhetsspecialister för arbetare.
  Sjukhus har en steril miljö i sina operationsrum där personalen bär masker och det finns exakt reglering av luftfuktighet / temperatur med lämpligt övervakat syreflöde för att kompensera för detta och uppfyller därmed strikta säkerhetsstandarder. 36
  En andra våg diskuteras nu i Belgien, med ytterligare en åtstramning av åtgärderna som ett resultat. En närmare granskning av Sciensanos siffror (senaste rapporten av den 3 september 2020) 37 visar dock att även om antalet infektioner har ökat sedan mitten av juli så fanns det ingen ökning av sjukhusinläggningar eller dödsfall vid den tiden. Det är därför inte en andra våg av korona, utan en så kallad ”fallkemi” på grund av ett ökat antal tester. 50
  Antalet sjukhusinläggningar eller dödsfall visade en kortvarig minimal ökning de senaste veckorna, men vid tolkningen måste vi ta hänsyn till den senaste värmeböljan. Dessutom är de allra flesta offren fortfarande i befolkningsgruppen> 75 år.
  Detta indikerar att andelen åtgärder som vidtas i förhållande till den arbetande befolkningen och ungdomar är oproportionerligt i förhållande till de avsedda målen.
  De allra flesta av de positivt testade ”infekterade” personerna är i den aktiva befolkningens åldersgrupp, som inte utvecklar några eller bara begränsade symtom på grund av ett välfungerande immunsystem.
  Så ingenting har förändrats – toppen är över.
  Stärka en förebyggande politik: Koronamåttet utgör en slående kontrast till regeringens minimipolitik fram till nu när det gäller välgrundade åtgärder med bevisade hälsofördelar som sockerskatten, förbudet mot (e-) cigaretter och hälsosam mat, motion och sociala stödnätverk som är ekonomiskt attraktiva och allmänt tillgängliga. Det är ett missat tillfälle för en bättre förebyggande politik som kunde ha lett till en mentalförändring i alla befolkningsgrupper med tydliga resultat när det gäller folkhälsan. För närvarande går endast 3% av vårdbudgeten till förebyggande åtgärder. 2
  Den hippokratiska eden: Som läkare tog vi den hippokratiska ed:
  ”Jag kommer framför allt att ta hand om mina patienter, främja deras hälsa och lindra deras lidande”.
  ”Jag kommer att informera mina patienter korrekt.”
  ”Även under press kommer jag inte att använda min medicinska kunskap för metoder som strider mot mänskligheten.”
  De nuvarande åtgärderna tvingar oss att agera mot denna ed.
  Andra sjukvårdspersonal har en liknande kod.
  ’Primum non nocere’, som varje läkare och hälso- och sjukvårdspersonal antar, undermineras också av de nuvarande åtgärderna och av utsikterna till ett eventuellt införande av ett generaliserat vaccin, som inte är föremål för omfattande tidigare tester.

  Vaccin: Undersökningsstudier om influensavaccinationer visar att vi på tio år bara har lyckats tre gånger med att utveckla ett vaccin med en effektivitetsgrad på mer än 50%. Att vaccinera våra äldre verkar vara ineffektivt. Över 75 år är effekten nästan obefintlig.38
  På grund av den kontinuerliga naturliga mutationen av virus, som vi också ser varje år när det gäller influensaviruset, är ett vaccin högst en tillfällig lösning som kräver nya vacciner varje gång efteråt. Ett oproverat vaccin, som genomförs genom ett akutförfarande och för vilket tillverkarna redan har fått laglig immunitet mot eventuella skador, väcker allvarliga frågor. 39 40 Vi vill inte använda våra patienter som marsvin.
  På global nivå förväntas 700 000 fall av skada eller dödsfall till följd av vaccinet.41
  Om 95% av människor upplever Covid-19 praktiskt taget symptomfritt är risken för exponering för ett oproverat vaccin oansvarigt.
  Mediaens roll och den officiella kommunikationsplanen
  Under de senaste månaderna verkade tidnings-, radio- och TV-tillverkare stå nästan okritiskt bakom expertpanelen och regeringen, där det är just pressen som borde vara kritisk och förhindra ensidig statlig kommunikation. Detta har lett till en offentlig kommunikation i våra nyhetsmedier, som var mer som propaganda än objektiv rapportering.
  Enligt vår mening är det journalistikens uppgift att ta med nyheter så objektivt och neutralt som möjligt, som syftar till att hitta sanningen och kritiskt kontrollera makten, med avvikande experter som också ges ett forum för att uttrycka sig.
  Denna uppfattning stöds av de journalistiska etiska koder. 42
  Den officiella berättelsen att en lockdown var nödvändig, att detta var den enda möjliga lösningen och att alla stod bakom denna lockdown, gjorde det svårt för människor med en annan syn, liksom experter, att uttrycka en annan åsikt.
  Alternativa åsikter ignorerades eller förlöjligades. Vi har inte sett öppna debatter i media där olika åsikter kan uttryckas.
  Vi blev också förvånade över de många videor och artiklar från många vetenskapliga experter och myndigheter, som var och fortfarande tas bort från sociala medier. Vi anser att detta inte passar in i en fri, demokratisk konstitutionell stat, desto mer eftersom det leder till tunnelsyn. Denna politik har också en förlamande effekt och matar rädsla och oro i samhället. I detta sammanhang förkastar vi avsikten med censur av dissidenter i Europeiska unionen! 43
  Det sätt på vilket Covid-19 har beskrivits av politiker och media har inte heller gjort något bra för situationen. Krigsvillkor var populära och krigsliknande språk saknades inte. Det har ofta nämnts ett ”krig” med en ”osynlig fiende” som måste ”besegras”. Användningen i media av fraser som ”vårdhjältar i frontlinjen” och ”koronafar” har ytterligare gett upp rädslan, liksom tanken att vi globalt har att göra med ett ”mördervirus”.
  Det obevekliga bombardemanget med siffror, som släpptes ut på befolkningen dag efter dag, timme efter timme, utan att tolka dessa siffror, utan att jämföra dem med influensadöd i andra år, utan att jämföra dem med dödsfall av andra orsaker, har inducerat en verklig psykos av rädsla i befolkningen. Detta är ingen information, det här är manipulation.

  Vi beklagar WHO: s roll i detta, som har krävt att den infodemiska (dvs. alla avvikande åsikter från den officiella diskursen, inklusive experter med olika åsikter) ska tystas av en oöverträffad mediecensur. 43 44
  Vi uppmanar pressen media att ta sitt ansvar här!
  Vi kräver en öppen debatt där alla experter hörs.
  Krisrätt mot mänskliga rättigheter
  Den allmänna principen om god samhällsstyrning kräver att proportionaliteten i regeringens beslut vägs mot bakgrund av de högre rättsliga standarderna: varje ingripande från regeringen måste uppfylla de grundläggande rättigheterna som skyddas i Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Inblandning från offentliga myndigheter är endast tillåtet i krissituationer. Med andra ord måste diskretionära beslut stå i proportion till en absolut nödvändighet.
  De åtgärder som för närvarande vidtas avser inblandning i utövandet av bland annat rätten till respekt för privat- och familjeliv, tankefrihet, samvete och religion, yttrandefrihet och församlings- och föreningsfrihet, rätten till utbildning etc. och måste därför följa de grundläggande rättigheter som skyddas av Europeiska konventionen om mänskliga rättigheter (EMK).
  I enlighet med artikel 8.2 i Europakonventionen är till exempel störningar i rätten till privatliv och familjeliv endast tillåtna om åtgärderna är nödvändiga för att säkerställa nationell säkerhet, allmän säkerhet och landets ekonomiska välbefinnande. , skyddet av allmän ordning och förebyggande av brott, skyddet av hälsan eller skyddet av andras rättigheter och friheter, måste den lagstiftningstext som ingripandet bygger på vara tillräckligt tydlig, förutsebar och proportionell mot de eftersträvade målen. 45
  Den förutspådda pandemin om miljoner dödsfall tycktes svara på dessa krisförhållanden, vilket ledde till inrättandet av en krisregering. Nu när de objektiva fakta visar något helt annat är villkoret för oförmåga att agera på annat sätt (ingen tid att utvärdera grundligt om det finns en nödsituation) inte längre på plats. Covid-19 är inte ett förkylningsvirus, utan ett väl behandlingsbart tillstånd med en dödlighet jämförbar med säsongsinfluensan. Med andra ord finns det inte längre ett oöverstigligt hinder för folkhälsan.
  Det finns inget undantagstillstånd.

  Stora skador orsakade av nuvarande policy
  En öppen diskussion om koronamått innebär att vi, utöver koronapatienternas levnadsår, också måste ta hänsyn till andra faktorer som påverkar hälsan hos hela befolkningen. Dessa inkluderar skador inom det psykosociala området (ökad depression, ångest, självmord, våld inom familjen och barnmisshandel) 16 och ekonomisk skada.
  Om vi ​​tar hänsyn till denna säkerhetsskada är den nuvarande politiken ur alla proportioner, den ordspråkiga användningen av en slägga för att knäcka en mutter.
  Vi tycker att det är chockerande att regeringen åberopar hälsa som en anledning till nödlagen.
  Som läkare och hälso- och sjukvårdspersonal inför ett virus som, när det gäller skadlighet, dödlighet och överförbarhet, närmar sig säsongsinfluensan, kan vi bara avvisa dessa extremt oproportionerliga åtgärder.
  Vi kräver därför att alla åtgärder omedelbart upphör.
  Vi ifrågasätter legitimiteten hos de nuvarande rådgivande experterna, som möts bakom stängda dörrar.
  Efter ACU 2020 46 https://acu2020.org/nederlandse-versie/ efterlyser vi en fördjupad granskning av WHO: s roll och det eventuella inflytandet av intressekonflikter i denna organisation. Det var också kärnan i kampen mot ”infodemiken”, dvs. den systematiska censuren för alla avvikande åsikter i media. Detta är oacceptabelt för en demokratisk rättsstat. 43
  Distribution av detta brev
  Vi vill vädja offentligt till våra yrkesföreningar och vårdnadshavare att ge sitt yttrande om de nuvarande åtgärderna.
  Vi uppmärksammar och kräver en öppen diskussion där vårdgivare kan och vågar tala ut.
  Med detta öppna brev skickar vi ut signalen om att framsteg på samma sätt gör mer skada än nytta och uppmanar politiker att informera sig självständigt och kritiskt om tillgängliga bevis – inklusive det från experter med olika åsikter, så länge det är baserad på sund vetenskap – när man lanserar en politik i syfte att främja optimal hälsa.

  Med oro, hopp och i personlig egenskap.

  https://www.health.belgium.be/nl/wie-zijn-we#Missie
  standaard.be/preventie
  https://www.who.int/about/who-we-are/constitution
  https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/human-rights-and-health
  https://swprs.org/feiten-over-covid19/
  https://the-iceberg.net/
  https://www.creative-diagnostics.com/sars-cov-2-coronavirus-multiplex-rt-qpcr-kit-277854-457.htm
  President John Magufuli i Tanzania: ”Även papaya och getter är korona-positiva” https://www.youtube.com/watch?v=207HuOxltvI
  Öppet brev av biokemisten Dr Mario Ortiz Martinez till den holländska kammaren https://www.gentechvrij.nl/2020/08/15/foute-interpretatie/
  Intervju med doktor Mario Ortiz Martinez https://troo.tube/videos/watch/6ed900eb-7459-4a1b-93fd-b393069f4fcd?fbclid=IwAR1XrullC2qopJjgFxEgbSTBvh-4ZCuJa1VxkHTXE
  https://infekt.ch/2020/04/sind-wir-tatsaechlich-im-blindflug/
  Lambrecht, B., Hammad, H. Immunologin mot allergiepidemin och hygienhypotesen. Nat Immunol 18, 1076–1083 (2017). https://www.nature.com/articles/ni.3829
  Sharvan Sehrawat, Barry T. Rouse, Gäller hygienhypotesen för COVID-19-känslighet ?, Mikrober och infektion, 2020, ISSN 1286-4579, https://doi.org/10.1016/j.micinf.2020.07.002
  https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(20)30610-3?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS0092867420306103%3Fshowall%3Dtrue
  https://www.hpdetijd.nl/2020-08-11/9-manieren-om-corona-te-voorkomen/
  Feys, F., Brokken, S., & De Peuter, S. (2020, 22 maj). Risk-nytta- och kostnadsanalysanalys för COVID-19-blockering i Belgien: inverkan på mental hälsa och välbefinnande. https://psyarxiv.com/xczb3/
  Kompanje, 2020
  Conn, Hafdahl en Brown, 2009; Martinsen 2008; Yau, 2008
  https://brandbriefggz.nl/
  https://swprs.org/studies-on-covid-19-lethality/#overall-mortality
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/groep-artsen-vs-komt-in-verzet-facebook-bant-hun-17-miljoen-keer-bekeken-video/
  https://www.petities.com/einde_corona_crises_overheid_sta_behandeling_van_covid-19_met_hcq_en_zink_toe
  https://zelfzorgcovid19.nl/statistieken-zwitserland-met-hcq-zonder-hcq-met-hcq-leveren-het-bewijs/
  https://www.cnbc.com/2020/06/08/asymptomatic-coronavirus-patients-arent-spreading-new-infections-who-says.html
  http://www.emro.who.int/health-topics/corona-virus/transmission-of-covid-19-by-asymptomatic-cases.html
  WHO https://www.marketwatch.com/story/who-we-did-not-say-that-cash-was-transmitting-coronavirus-2020-03-06
  https://www.nordkurier.de/ratgeber/es-gibt-keine-gefahr-jemandem-beim-einkaufen-zu-infizieren-0238940804.html
  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-germany-banknotes/banknotes-carry-no-particular-coronavirus-risk-german-disease-expert-idUSKBN20Y2ZT
  29. Motstridiga uttalanden från våra virologer https://www.youtube.com/watch?v=6K9xfmkMsvM
  https://www.hpdetijd.nl/2020-07-05/stop-met-anderhalve-meter-afstand-en-het-verplicht-dragen-van-mondkapjes/
  Säkerhetsexpert Tammy K. Herrema Clark https://youtu.be/TgDm_maAglM
  https://theplantstrongclub.org/2020/07/04/healthy-people-should-not-wear-face-masks-by-jim-meehan-md/
  https://www.technocracy.news/blaylock-face-masks-pose-serious-risks-to-the-healthy/
  https://www.news-medical.net/news/20200315/Reusing-masks-may-increase-your-risk-of-coronavirus-infection-expert-says.aspx
  https://werk.belgie.be/nl/nieuws/nieuwe-regels-voor-de-kwaliteit-van-de-binnenlucht-werklokalen
  https://kavlaanderen.blogspot.com/2020/07/als-maskers-niet-werken-waarom-dragen.html
  https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/Meest%20recente%20update.pdf
  Haralambieva, IH et al., 2015. Effekten av immunosenescens på humoral immunsvarvariation efter influensa A / H1N1-vaccination hos äldre patienter. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26044074/
  Globalt toppmötet för vaccinsäkerhet WHO 2019 https://www.youtube.com/watch?v=oJXXDLGKmPg
  Inget ansvarstillverkare vaccinerar https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200804_95956456?fbclid=IwAR0IgiA-6sNVQvE8rMC6O5Gq5xhOulbcN1BhdI7Rw-7eq_pRtJDCxde6SQI
  https://www.newsbreak.com/news/1572921830018/bill-gates-admits-700000-people-will-be-harmed-or-killed-by-his-covid-19-solution
  Journalistisk kod https://www.rvdj.be/node/63
  Desinformation relaterad till COVID-19 närmar sig Europeiska kommissionen EurLex, juni 2020 (den här filen skadar inte din dator)
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30461-X/fulltext
  http://www.raadvst-consetat.be/dbx/adviezen/67142.pdf#search=67.142
  https://acu2020.org/
  https://reader.elsevier.com/reader/sd/pii/S0049384820303297?token=9718E5413AACDE0D14A3A0A56A89A3EF744B5A201097F4459AE565EA5EDB222803FF46D7C6CD3419652A215FDD2C874
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31180-6/fulltext
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31324-6/fulltext
  Det finns ingen återupplivning av pandemin, utan en så kallad casedemic på grund av mer testning.
  https://www.greenmedinfo.com/blog/crucial-viewing-understanding-covid-19-casedemic1
  https://docs4opendebate.be/

    • Bra kommentar lars k,

     Jag får rysningar när jag på tänker vart Västvärlden är på väg.

     ” – Var god legitimera Er med Bankid för att logga in.”

     Jag misstänker det kan bli möjligheten för Demokratin att få slut på obekväma röster som verkar störande på uppsatta och planerade målsättningar.

     Ganska enkelt får vi ett samhälle som behärskas av byråkratins teknokrater.
     Naturligtvis gäller det även i företagen.

     Vem har inte mötts av uppmaningen:
     Var vänlig uppge ditt personnummer med tio siffror, tryck sedan fyrkant eller dröj kvar.

     Ryssarna har varit tvungna att tidvis släcka internetuppkopplingen i Donbass för att inte överraskas av det globaliserade Tech-väldet.
     Som tycks ha blivit en makt att räkna med i sig självt.

     Främst är det USA och Västeuropa som varit ledande. Israel har också varit duktiga, som vanligt kan man tycka.
     Men i Öster finns Kina som genom sin framgångsrika och speciella marknadsteknik kunnat bli den andra uppvägande stormakten inom IT sektorn.
     Två affärspartners har därför kunnat bildats.
     En som har energitillgångarna och den andra som har teknikresurserna.
     Om dessa två går samman måste det därför kunna presteras något.

     Det här tror jag kommer bli ett problem för USA och England som fortfarande gör anspråk på imperialistmakten.

 4. Off-Guardian har konsekvent kört corona konspirationsteorier från alla första början. De har inte välkomnat andra åsikter. Jag och lågt beräknat150000 andra bara här i Sverige har fått vara liv helt förändrade av långtids covid som inte gå över. Det här är absolut inte någon vanlig influensa

  • Så fort noen kaller noe ”konspirasjonsteori”, vet man at de er tom for argumenter og har null å komme med. Bytt ut ordet med ”klasseanalyse”.

 5. Det har nu gått några månader sedan vi dryftade Coronaviruset mer ingående.
  Då i våras sa du Anders R. du och din fru levde under karantänliknande omständigheter och du undvek träffa människor på närmare håll.
  Hur gör du nu? Ser du faran över så du har dina sociala kontakter som före Corona eller idkar du fortfarande de karantänliknande åtgärderna?
  mvh arbetarklass

  • Ett av de mycket få gånger jag berättar om mig själv. Vi lever friare, åker kommunalt (med mun skydd), har till och med flugit. Som alltid avstånd. Jag springer 1-2 gånger i veckan vid lämpliga tidpunkt. Avstånd, bortvänt huvud och ”hålla andan” då man möter andra på vägen/stigen sker då konsekvent.

   • Idag gäller det omvända – vi ovaxxade håller avstånd till andra för att slippa bli smittade av spikproteiner från de som låtit sig injiceras med giftsprutorna.

 6. När man säger att Covid 19 inte är farligare än Infuensa, kan man få för sig att Covid inte skulle vara farlig.

  Jag hade Hongkong influensan på 70-talet och blev dödssjuk, fast jag var ung, stark och vältränad. I dag ca 50 år senare, hade jag aldrig klarat det. Att vara ung och ha god fysisk hälsa, är verkligen ingen garanti för att nonchalera någon influensa.

  • FHM skriver ”Asiaten (jag låg sjukm i Asiaten)
   ”År 1957 kom Asiaten orsakad av influensa A(H2N2). Den trängde bort den gamla varianten av influensa A(H1N1). Man räknar med att cirka 5 miljoner människor, företrädesvis yngre, dog under denna epidemi.
   Hong Kong-pandemin
   Influensa A(H2N2) försvann då influensa A(H3N2) skapade Hong Kong-pandemin 1968. Den skördade cirka 1 miljon liv det första året – i första hand hos äldre.”

   Ansedda CDC skriver ” The burden of influenza disease in the United States can vary widely and is determined by a number of factors including the characteristics of circulating viruses, the timing of the season, how well the vaccine is working to protect against illness, and how many people got vaccinated. While the impact of flu varies, it places a substantial burden on the health of people in the United States each year.

   CDC estimates that influenza has resulted in between 9 million – 45 million illnesses, between 140,000 – 810,000 hospitalizations and between 12,000 – 61,000 deaths annually since 2010.”

   I början av mars skrev jag ”Man beräknar att mellan 3 och 5 miljoner människor insjuknar i allvarlig influensa varje år och att 250 000 – 500 000 dör. ” (Wikipedia). Hög dödlighet i Coronavirusinfektion? Hur mycket skrivs om hundratusentals dödsfall i influensa varje år?

   I Sverige dog omkring 2 300/år av influensa under de senaste 10 åren enligt uppskattningar.DN Åsikt. ”Hysterin kan vara värre än viruset”. 2500 dog i influensa förra året. 12 mars

   FHM borde rapportera sjukligheten och dödlighet i COVID-19 och influensa samtidigt.

   • https://www.technocracy.news/bill-gates-holds-world-hostage-over-second-generation-super-vaccines/
    Bill Gates, världens självutnämnda vaccinfrälsare, säger nu att det inte kommer att återgå till det normala förrän ett andra, tredje, fjärde eller femte generationens Covid-vaccin dyker upp på scenen. Tillgängligheten kan vara flera år borta. ⁃ TN Editor
    När antalet försöksstopp som involverar experimentella COVID-19-vacciner och terapi ökar, blir offentliga beslutsfattare, det vetenskapliga samfundet och miljardärer som Bill Gates alltmer oroliga för en fråga som analytiker från Goldman Sachs tog upp i en ny forskningsnot, där de varnade att det största hindret för att utrota COVID-19 kan vara att övertyga alla att ta vaccinerna.
    Så efter att ha gjort sitt för att så tvivel om tillförlitligheten hos president Trumps FDA gör Microsofts grundare Bill Gates nu en serie intervjuer för att visa sin stiftelsens samarbete med WHO ( som syftar till att ge vaccindoser till alla i behov i utvecklingsländerna. ) och uppmanar sin publik att sluta oroa sig och acceptera vaccinet så snart det är tillgängligt (för protokollet, Gates sa nyligen att han förväntar sig att vacciner kommer att finnas allmänt tillgängliga i slutet av nästa år, även om han kvalificerade det genom att erkänna att effekten av vacciner är fortfarande okänt).
    Men från och med i går kväll har den tidslinjen uppenbarligen förändrats, eftersom Gates nu uppenbarligen tror – kanske mot bakgrund av de senaste fallen av patienter som återinfekterats med viruset – att den första vaccinrundan under utveckling inte räcker för att ge fullständig immunitet .
    I en intervju med NBC-nyheterna igår kväll varnade Gates att världen ”inte kommer att återgå till det normala” förrän ”många människor” tar ett andra ”supereffektivt” coronavirusvaccin som kan vara år borta.
    ”Det enda sättet vi kommer att återgå till normalt är genom att ha, kanske inte den första generationen av vacciner, men så småningom ett vaccin som är supereffektivt, och som många människor tar, och att vi får bort sjukdomen på global basis, säger Gates.

    Vi kommer inte att kunna ”bygga tillbaka på ett positivt sätt” förrän då, sade Gates.
    För att vara säker, bör tittarna antagligen ta Gates senaste projektion med ett saltkorn: eftersom Gates tror att vår nuvarande situation inte kommer att vara helt omvänd förrän vi når ”Zero COVID”, dvs helt eliminera viruset över hela världen.
    Det är en högre bar än någon annan sjukdom i modern historia, som Paul Joseph Watson påpekar .
    Gates intervjublitz fortsatte när han också gjorde en förinspelad intervju med ”Squawk Box” -värd Becky Quick, som sändes onsdag morgon i showen.
    På frågan från Quick om han har blivit ”förvånad” över hur mycket tillbaka det är att bära masker svarade Gates att det är vad ”ledarna” säger, även om han erkände att meddelandet om masker inte framkom förrän i april eller maj.
    Ändå ser han det inte som ”någon form av extremt viktig frihetssak”.

  • erik andersson
   Att man tycker man är ”stark och vältränad” trots att man blir dödssjuk av influensa – inklusive covid – ändrar inte det faktum att man har ett svagt immunförsvar.

 7. Kochs postulat är bevisat… herregud mängder spekulationer och floskler som strösslas är mer roande än oroande… men virus existerar ju inte så…

 8. Majoriteten av läkarna i Sverige har aldrig skrivit under den ”hippokratiska” läkareden, Varför kan man spekulera om. Det lär inte vara något som Socialstyrelsen rekommederat, utan i stället försöker motarbeta, fast ån många läkare önskar att göra det.

  • Jag och mina kurskamrater blev aldrig tillfrågade om detta då vi blev klara i början av 1970-talet. Hörde aldrig talas om att någon skrev under.

 9. Jag förstår inte den hör diskussionen, vad menar ni, som säger att covid-19 inte är farligare än en vanlig influensa? Den är ju mycket farligare för vissa grupper eftersom vi inte har vaccin mot den…Dessutom, en vanlig influensasäsong så håller ju inte personalen på sjukhusen att arbeta halvt ihjäl sig, och tvingas ställa in en massa operationer etc för att intensivvårdsavdelningarna är överfulla med coronapatienter.
  Vad är det jag har missat?

  • COVID-19 är sannolikt farligare för vissa patientgrupper. Bristen på vaccin spelar roll. Vaccin finns mot influensa som skördar omkring 2400 liv årligen i Sverige. Pandemin med de stora kraven på personal och omstruktureringen av sjukvård har sannolikt krävet en del liv – liksom lockdown. Sparade och vållade liv pga. lockdown kanske varierar mellan olika länder, årsgrupper och när olika lockdown sätts in.

  • Rekommenderas boken ”Falsklarm om Corona?” skriven av de tyska professurernaKarina Reiss Sucharit Bhakdi. Här är några av deras viktigaste slutsatser.

   1. Sars-Cov-2 är inte farligare än andra luftvägsvirus som vi lärt oss att leva med.
   2. Dödligheten är jämförbar med den för en vanlig säsongsinfluensan
   3. Drakoniska motåtgärder är kontraproduktiva eftersom de orsakar större skador än viruset
   4. Vacciner mor sars-cov-2 behövs inte.

   Alltså har pandemin hetsen andra dolda syften

  • Överfulla? Just nu är det 30st sjuka på ivo i Sverige. Av ca 11 miljoner invånare. Det är ingenting.
   Det är en skam att denna bluff får fortgå.
   Kejsaren är naken, hallo?!
   Vad är syftet?
   Varför ifrågasätter inte journalister?
   Vem tjänar på detta?

   • Precis, Thomas. Jag använder samma övergripande analogi: kejsaren är spritt språngande. Förutom möjligen en mask.

  • catarina östlund
   ”en vanlig influensasäsong så håller ju inte personalen på sjukhusen att arbeta halvt ihjäl sig, och tvingas ställa in en massa operationer etc för att intensivvårdsavdelningarna är överfulla med coronapatienter.”

   Skrämselpropaganda av värsta sorten – som du och de flesta andra tyvärr sväljer med hull och hår. Bra motmedel är att stänga av teven och radion. Samt sluta läsa pappersmedia. Sann nyhetsförmedling lever och frodas på webben!

 10. Artikeln följs av flera hundra kommentarer, många ganska intressanta, varav den som visar ett diagram för flunsan 1918. (Men inte den för ”ryssen”, trettio år tidigare, som kunde förklara varför åldersfördelningen såg ut som den gjorde.)
  Många länkar torde vara mycket väl värda att läsa, bara det fanns 72 timmar på varje dygn. Jag hann/orkade tyvärr läsa mindre än hälften av kommentaren.

  Flunsan är inte att leka med, men man har aldrig upphävt konstitutionen/ grundlagarna samt kört ekonomin i botten i ett fåfängt försök att göra någonting åt den.
  Det är inte smart att jaga mygg med hagelbössa på en julmarknad.
  För en bråkdel av vad bössan kostar kan man istället satsa på näringstillskott för de som har ett nedsatt immunförsvar.
  Jag läste någon annanstans att 80 % av afroamerikanerna lider av brist på vitamin D.
  Usel kost och dålig levnadshygien är ett mycket gammalt problem, inte minst i Sverige (när jag var blodgivare, på 70-talet, fick jag höra på lasarettet i Skellefteå att många givare inte kunde tappas på våren för att de hade för dåliga blodvärden. På 80-talet var det hemtjänsten i Uppsala som informerade att hälften av gamlingarna hade diabetes, orsakad i huvudsak av usel kost. Tittar man på kassabandet nu när man står i kön är det lätt att misstänka att läget är ännu värre, trots vegovågen – fast då missar man att det fanns varken sallad eller tomat i hamburgarna på 70-talet).

  En läsare av Off-Gardians artikel kommenterade:
  ”May Gates’ schemes crash like his operating systems!”
  Må Gates programåtgärder krascha såsom hans operativsystemen gör.

  Kruxet är att den poliovaccin som han sponsrade tycks ha orsakat en hel del skada i Afrika, om det nu går att lita på den info som cirkulerar.

  Av de kommentarer som jag hann läsa hävdade ingen att man kanske borde omvärdera *Antoine Béchamp och andra medicinska skolor/filosofier än den som är ensamt gällande i Sverige (svenska läkare får enligt lag inte tillämpa någonting annat än vad som myndigheterna föreskriver; de är omyndigförklarade; gör de avsteg rycker läkarlegitimationen).

  Luc Montagnier tycks gå egna vägar, numera, efter ett liv på Pasteur-institutet. Är man 80+ kan man strunta i vad flocken anser är passande.

  *http://www.mnwelldir.org/docs/history/biographies/Bechamp-or-Pasteur.pdf
  Béchamp or Pasteur?
  A Lost Chapter in the History of Biology
  ETHEL DOUGLAS HUME 1923 wording revised 2006
  prefaced by
  Pasteur: Plagiarist, Impostor
  The Germ Theory Exploded
  R.B. PEARSON 1942 wording revised 2006
  http://www.bechamp.org
  “Nothing is lost, nothing is created … all is transformed. Nothing is the prey of death. All is the prey of life.”– Antoine Béchamp

  “The specific disease doctrine is the grand refuge of weak, uncultured, unstable minds, such as now rule in the medical profession. There are no specific diseases; there are specific disease conditions.”– Florence Nightingale

 11. Sveriges Radio, P1 idag: Remdesivir är till ingen nytt vid behandling av covid-19.

  Det kom man fram till efter att ha förbjudit kurer som funkar, eller som i vart fall inte skadar.
  Var finns det vetenskapliga underlaget i EU-besluten?

 12. Covid-19 är som alla andra nyintroducerade sjukdomar allvarligast första vågen.

  Bara se hur sjukdomar vi inte dog av i väst decimerade befolkningen i Sydamerika på 1600-talet
  för att förstå det. Sveriges modell för att bromsa spridningen var nog rätt.

  Att kapitalet exploaterar sjukdomen är å andra sidan självklart för dem och de styr världen idag så
  de kan göra så ostört.

 13. Ett problem med Coronaviruset och Covid-19 är att det främst äldre och sjuka en grupp som har svårt att hävda sig och behöver samhällets stöd.
  Låt säga Covid-19 istället varit farligt för unga och de i högaktiv ålder så tror jag minsann det blivit ett helt annat ljud i skällan.
  Naturligtvis av ekonomiska skäl det också fast med direkt motsatt verkan.
  Jag märker det lätt själv i vardagen.
  En ung tjej med barnvagn vid övergångsstället och bilarnas förare trampar omedelbart på hejdaren.
  Men när jag kommer på min cykel så måste jag vara högkoncentrerad, snabb och vaksam för att inte riskera bli ihjälkörd.
  Så är den krassa verkligheten.
  De där flosklerna om människors lika värde tror jag inte särskilt på.

 14. För de som kan franska, en del av debatten, alltså ett samtal med författaren av en nyutkommen bok.
  Med tanke på att det förkommer spekulationer om att Biden kommer att göra andningsskydd obligatoriskt i januari kan vi tyvärr inte ta för givet att EU-kommissionen inte skall göra samma sak. Bäst att hålla vassa argument i beredskap och hålla ögon och öron öppna.

  https://www.lefigaro.fr/vox/politique/vouloir-arreter-une-epidemie-avec-le-confinement-c-est-comme-vouloir-arreter-la-mer-avec-ses-bras-20201106
  «Vouloir arrêter une épidémie avec le confinement, c’est comme vouloir arrêter la mer avec ses bras»
  FIGAROVOX/GRAND ENTRETIEN – Le confinement est une piètre stratégie pour lutter contre ce virus, analyse Jean-Loup Bonnamy, coauteur d’un «Tract» intitulé «Quand la psychose fait dérailler le monde (Gallimard). Il faudrait s’inspirer selon lui des pays asiatiques qui prônent le dépistage massif et l’isolement des seuls malades.
  Par Paul Sugy
  Publié le 6 novembre 2020 à 16:13

  Bonus:
  La mort du droit et des libertés publiques ouvrent la voie à l’horreur.
  https://www.legrandsoir.info/coronavirus-une-mutation-anthropologique.html
  Coronavirus : Une mutation anthropologique.
  Jean-Claude PAYE, Tülay UMAY 19 août 2020

 15. Kommunisten Sven Wollter har avlidit i sviterna av sjukdomen Covid-19.
  Covid-19, en lungsjukdom?
  Så helt ofarligt är nog inte Coronaviruset.
  Sven Wollter var även en mycket omtyckt skådespelare.
  Har väl sett något av honom för länge sedan och kan förnimma en speciell röst.
  Jag kör fortfarande samma försiktiga stil som i våras och undviker människor och folksamlingar.
  Jag träffar gärna människor i måttlig mängd men på ett par meters avstånd och helst utomhus.
  Håret växer sig långt men jag drar mig för att gå till en frisör.
  Det är ett problem.

  https://www.svt.se/kultur/sven-wollter-ar-dod

  • Arbetarklass
   Sven Wollter hade KOL och emfysem. Trots det blev han 86 år.
   I ett kommunistiskt samhälle hade han säkert blivit över 100 år och sluppit bli trakasserad för sin övertygelse.
   Och ett tips till, vid sidan av att ta extra doser C-vitamin för att stärka immunförsvaret, ta en sax och klipp av håret själv. Jag har på 70 år varit fem gånger hos frisören.
   Egentligen är det mest fåren som behöver hjälp med klippningen.

 16. Det ser nu ut som en andra våg av Coronaviruset drabbar människor.
  Inte minst i Sverige där en oroväckande eskalering av smittan inträffat långt över de andra nordiska länder enligt statistiskt diagram Thoralf Alfson tagit fram på sin blogg.
  Även dödsfallen och intensivvården ökar igen.
  Frågan är då hur samhället (läs statsmakten i Sverige) ska hantera det här.
  En effektiv åtgärd tycks vara ”Lock down” eller nedstängning av samhället.
  Alla sociala kontakter, förutom familjen undviks, med påföljd av det mesta avstannar.
  Men åtgärden är ytterst kontroversiell, och förmodligen mest i s.k. ”demokratiska” länder.

  Hur tycker redaktören för Global Politics hur den andra vågen i Sverige bör hanteras?
  På ett liberaliserat sätt som i våras där Sverige skiljde ut sig från övriga länder.
  Eller på något annat vis?

 17. Såna här artiklar är bara så korkade. Hur många inom vården skriver på? Vill ni ha nån tilltro till sajten kan ni inte publicera sån här smörja.

  • Olika bedömningar finns. Jag tycker att en hel del talar för att dödligheten är större i Covid-19, åtminstone i vissa grupper. En betydande partiell immunitet torde finns mot influensavirus trots dess vanligen smärre mutationer. Arbete i vården gör inte att man kan bedöma om påståendet stämmer inte. Vad som behövs är analys av data. En fråga är hur dödsorsakscertifieringen sker på olika håll inom och mellan länder.

  • ”Vinst vaccinet rullas ut”
   ???
   Måste säja jag har stor respekt och vördnad inför de som producerar något.
   Det är för mig ”arbete”.
   Långt större respekt än för dem som bara pratar.
   För mig fullständigt förnuftsvidrigt att de kan göra stora ”vinster” på detta prat.
   Förre statsministern och moderaten Fredrik Reinfeldt är bara en av dessa skrämmande exempel.
   Det är något sjukt med marknaden att det överhuvudtaget är möjligt.
   Som om folk blivit indoktrinerade.
   Vem skulle betalat för att bli påverkade för 100-150 år sedan?
   Ingen skulle jag vilja påstå!
   De hade självklart velat haft något verkligt för sina fattiga slantar.

   • arbetarklass

    ”De hade självklart velat haft något verkligt för sina fattiga slantar.”

    …som t.ex. ett vaccin som marknadsförs som säkert och effektivt, men som istället gör raka motsatsen, dvs. skadar och dödar.

  • “Vinst vaccinet rullas ut”

   Ytterligare ett nordamerikanskt läkemedelsföretag presenterar ett ”vinst vaccin”.
   Nu med 95% effektivitet.
   För profitens skull menar du?

   https://samnytt.se/nytt-vaccin-95-procents-effektiv/

   Men om vaccinet kommit från Kuba eller annat random socialisminspirerat land så skulle det istället varit för ”mänsklighetens” skull menar du kanske?

   Jag noterar idag att vår ängsliga vänsterregering folk knappt röstat fram och som installerat sig själva genom mutation äntligen börjar åstadkomma någon radikal åtgärd mot smittspridningen.
   För mig räcker det med att jämföra dödstalen i Sverige med de övriga nordiska länderna för att upptäcka bristerna i både den politiska makten och dess myndighetsutövning.
   Statsepidemiologen Tegnell är en pajas och sprattelgubbe och det tyckte jag redan i våras.
   Likaså den extrema flockimmunitetsivraren och tillika socialdemokratiska sympatisören vars flödande propagandainlägg jag läste på Flashback Forum i våras.
   Men det är typiskt socialister. Övertygelse genom påverkan.
   Först i gathörnen ståendes på en trälåda. Sedan genom fackföreningarna. Och nu på Internet och genom sociala medier.
   Sedan ej att förglömma Sveriges Radio och statstelevisionen SVT Public Service.
   Läste också idag att ett större Coronautbrott skett just på Sveriges Radio.
   Ett trettiotal har drabbats av utbrottet. På redaktionen finns cirka 200 anställda.
   Så det finns att ta av. SR lovade att utbudet inte skulle beröras.
   Man inser att påverkan är av största betydelse för ”nyhetsförmedlingen”.

   • Utdrag ur Ron Paul Liberty Report skriven av ron paul måndag 28 september 2020.
    http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2020/september/28/question-the-science-go-to-gulag/

    Förra veckan på min dagliga nyhetssändning, Ron Paul Liberty Report, rapporterade vi om två whistleblowers inifrån CDC och Big Pharma som tog upp allvarliga och legitima frågor om den rådande koronavirusberättelsen. Den tidigare Chief Science Officer för läkemedelsjätten Pfizer, Dr Mike Yeadon, har sagt att han från sin erfarenhet tror att nästan 90 procent av de nuvarande testerna för Covid ger falska positiva resultat. Det betyder att denna massiva expansion i ”fall”, som används för att rättfärdiga fortsatta attacker mot våra medborgerliga friheter, helt enkelt är falsk.

    Som Dr. Yeadon sa i en ny intervju om Orwellian UK coronavirus lockdown, ”baserar vi en regeringspolitik, en ekonomisk politik, en medborgerlig frihetspolitik, när det gäller att begränsa människor till sex personer vid ett möte … allt baserat på , vad kan väl vara, helt falska data om detta koronavirus? ”
    Är Dr. Yeadon korrekt när han hävdar att det inte finns någon ”andra våg” baserat på hans vetenskapliga observation? Vi vet inte. Men vi vet att hans påståenden att den massiva ökningen av ”fall” i Europa brukade motivera nya blockeringar inte på något sätt matchas med en liknande ökning av dödsfallet. EU: s egna sjökort visar detta. Dödsfall förblir en platt linje nära noll medan ”fall” skjuter i höjden för att matcha den massiva ökningen av testning.
    Men när vi rapporterade om Dr Yeadons resultat i Liberty Report förra veckan fann vi att vårt program för första gången någonsin togs bort av YouTube.
    YouTube, som ägs av Google, som är fast inbäddat i det djupa tillståndet, var vagt när det förklarade var vi bryter mot deras ”community-standarder” genom att helt enkelt rapportera om kvalificerade forskare som råkar vara oense med den vanliga koronavirusberättelsen.
    Men de erbjöd denna chockerande förklaring i ett e-postmeddelande som skickades till oss på Ron Paul Liberty Report: ”YouTube tillåter inte innehåll som uttryckligen ifrågasätter effektiviteten i Världshälsoorganisationen.”
    Otrolig!.. Det är inte vetenskapen som är avgjort. Vad som verkar vara ”avgjort är impulsen att tysta alla som frågar” varför?

  • Man kan inte undgå nämna det stora och kommuniststyrda landet Kina som vad jag förstår lyckats mycket väl med att hantera den lömska Corona-smittan.
   I varje fall vad jag kunnat läsa mig till.
   Jag har aldrig påstått att vare sig auktoritet eller centraliseringar alltid är fel.
   I nödlägen kan behövas en stram kurs, snabb och effektiv handläggning, som bara en centralmakt kan åstadkomma.
   Krigstillstånd är ett sådant exempel. En pandemi ett annat.

   Måhända Corona-smittan har sitt ursprung Kina men samtidigt visar det sig Kina är mycket bra på att hantera smittspridningen.
   Precis lika bra som den ”fria” västvärlden är dålig.
   Men vi indoktrineras ständig att vår liberala demokrati i alla lägen är den bästa.
   Så pass bra att den borde införlivas i hela världen.
   Kanske Corona-eländet ger tillfälle att reflektera?

 18. Fähundarna i regimen som ”styr” Sverige har en dubbelmoral av sällsynt slag! I praktiken stänger man ner restauranger, affärscentra, sportevenemang som någon sorts symbolpolitik för att visa handlingskraft men tunnelbanan, bussar, arbetsplatser, skolor ska hållas öppna till varje pris oavsett hur mycket folk som trängs och smittas! Argumentet är att folk måste jobba och då är liv inte mycket värda… Nä, det flyter inte in skattepengar till slösarverksamheten om man stänger ner på riktigt då börjar det svida i statskassan och socialbyrån får stänga ner vilket leder till kravaller och plundring i utanförskapsområdena. Då skulle ju sanningen om hur illa det är i landet komma fram och Sverigebilden skulle haverera för gott! Ska man stänga ner ska man göra det ordentligt och inte hålla på med de halvmesyrer regimen sysslar med.

  • Benny

   Instämmer. Idag ser vi att rätt strategi hade varit noll nerstängningar och noll restriktioner. Det visar att både regering och riksdag består av hycklare och mutkolvar. Inte konstigt att samhället ser ut som det gör – och värre blir det. När kontanterna ersätts med digitala bankkonton kan varje inköp spåras och våra konton stängas om vi bedöms vara oansvariga och inte följer ”myndigheternas” anvisningar.

 19. Men vad hjälper en auktoritär politik om det saknas acceptans?
  Mycket dåligt skulle jag tro.
  Risk för upplopp och uppror är överhängande.

  På den punkten tror jag kommunistdiktaturer som Kuba och Kina är klart överlägsna.
  Människor gör som de blir tillsagda.

  Tvärs om blir här USA klart underlägsna.
  Människor födda in ett frihetligt samhällssystem saknar rutin att bli kommenderade.
  Det är ett direkt angrepp på deras självuppfattning och som manar till omedelbar mobilisering eller åtminstone försvarsställning.
  Vi har ju också i västvärlden bevittnat ”Coronademonstrationer” blomma upp mot nedstängningar och diverse åtgärder som avser motverka smittspridning.

  ……………………………………………..

  SVT Public Service retar upp mig.
  På deras sajt ”Nyheter” blir alltmer kommunikation i form av filmsnuttar.
  Det skrivna ordet verkar snart vara ett minne blott.
  Över 2.500 anställda och ingen orkar skriva längre?
  Trots det är så enkelt med hjälp av dator och skärm.
  Men prata kan dom och visa upp sig på bild.

  Narcissism.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/meteorologen-ovanligt-kraftigt-vaderomslag-pa-gang

  Men nu ska jag hälla upp risgrynsgröten jag kokat.
  Det är långkok men skriva det här passade så bra under tiden.

  I morgon är en ny dag. Och ett nytt förhållningssätt till Coronaepidemin.

 20. Man borde fundera på varför medierna och vissa s.k. forskare håller på med sitt eviga tjafsande om de här vedervärdiga munskydden. De har blivit en sorts helig graal, som en frälsare. Vilken agenda ligger bakom?

  • Du påminner mig om de mekanikerna som tyckte att munskydd och skyddsglasögon inte behövdes vid diverse slip, lack- och dammiga arbeten.
   Jag är rädd om mitt liv så skyddsutrustning är jag noga med.
   Har dock ej ännu skaffat munskydd till den dagliga tillvaron.
   Skyddet mot Corona jag använder mig av är att undvika andra människors närhet.
   Jag har för den delen aldrig gillat närgångna människor.
   Närhet tillhör kärnfamiljen.
   Speciellt parrelationen.
   Mellan man och kvinna.
   I djurens värld kan det vara olika.
   Bland fåglar har jag upptäckt gräsänder lever ofta i ’grupp’. Nära varandra.
   Skator i ’kärnfamilj’. Och markerar avstånd till utomstående.
   Men kan vid ett fåtal och särskilda tillfällen ha ”träffar” med många skator tillsammans samlade.
   Men allmänt tycker jag majoriteten av fåglar verkar leva i ’flock’.

   • Det där var ett riktigt lågvattenmärke till jämförelse.

    Ända fram till i våras var det en allmän uppfattning att de där munskydden var totalt värdelösa. Sen helt plötsligt som att knäppa på fingrarna var de frälsaren. WHO har dock indirekt erkänt att de fattade sin rekommendation efter politiska påtryckningar.

  • En dansk nyligen publicerad undersökning utförd av Rigshospitalet kom fram till att munskydd inte är till någon större nytta, till forskarnas egen besvikelse.
   Gamla erfarenheter bekräftas härmed.

   På annat håll påstås bakteriell lunginflammation ha ökat som följd av tvånget att bära ansiktsskydd.

   Eventuella fördelar måste vägas mot nackdelarna, som är högst påtagliga för exempelvis astmatiker.

 21. ”Nationalekonomen: ”Dödligheten minskar inte av lockdowns” ”

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/nationalekonomen-dodligheten-minskar-inte-av-lockdowns

  Högst märkligt påstående 🙁
  Om jag ska kunna tro på det måste jag ha en förklaring till varför dödstalen är så låga i våra nordiska grannländer som inledde nedstängningsåtgärder i ett tidigt skede när Coronautbrottet i Europa var klargjort jämfört Sverige som i princip inte gjorde någonting alls.
  Dessa dignitärer som regelbundet yttrar sig offentligt i media.
  Vad representerar de egentligen?
  Vetenskap eller åsiktsbildning?

  Jag har i alla fall min åsikt klar för mig.
  Regeringen lät smittan spridas därför man hade en övertygelse om ”flockimmunitet”.
  Jag har noterat att redaktören för den här sidan ännu inte uttryckt någon kommentar till det.
  Men någon tillit till ”flockimmunitet” vill inte regeringen kännas vid.
  Och det kan jag förstå efter över sextusen döda.
  Men ska man tro redaktören här så är inte dödsorsaken klargjord.
  För mig behöver inte dödsorsaken vara klargjord.
  Det räcker att den döde hade eller haft sjukdomen Covid-19 vid dödstillfället.
  Som kommunisten Sven Wollter som dog efter sviterna.
  Då måste Covid-19 vara orsaken.

  Det är något socialistiskt över tron på ”flockimmunitet”
  Åtminstone före den är vetenskapligt fastställd.
  En socialistisk övertygelse som sätter ’gruppen’ främst.
  Det tråkiga är bara att i ett sådant tankemönster försvinner individen.
  Men individen finns desto mer i verkligheten.
  Och inför den verkligheten vill regeringen helst gå och gömma sig.
  Med sin tro på det bästa för ”gruppen”. Eller möjligen kollektivet?

  • Hur snurrigt kan det bli? Du förespråkar ju själv kollektiv nedstängning; var finns individen i denna myndighetsövervakade lösning?
   Och skall inte vaccination leda till flockimmunitet?

   • Du förespråkar ju själv kollektiv nedstängning; var finns individen i denna myndighetsövervakade lösning?”
    Förhoppningsvis inte i ett bårhus eller i en kylcontainer för lastbil om bårhusen inte räckte till.
    Ej heller i respirator på IVA klinik.
    Jag har i varje fall ingen lust att hamna där.
    Gunnar Andersson, jag är rädd du är som många västerlänningar ett offer till för mycket frihet.
    Var inte så rädd för auktoriteten.
    Myndighetsauktoritet kan vara den bästa tillgången vid vissa tillfällen.
    Men våra länsstyrelser, vad har de egentligen blivit i ett liberaliserat samhälle?

    Vaccin skapar immunitet men inte på bekostnad av andras liv.
    Så någon flockimmunitet kan ett vaccin inte jämföras med.

    Liksom rädsla för Covid-19 är jag rädd för vaccinet.
    Hur säkert är det egentligen?
    Jag har inte glömt Pandemrix.

    • Arbetarklass
     Mina tre frågetecken har inte rätats ut av ditt svar.
     Vad gäller tvång kan jag gå med på en kollektiv tvångsvitaminisering av hela världsbefolkningen. Rektalt och mha den största lavemangssprutan vi någonsin skådat…

    • Gunnar Andersson,
     Vad jag förstår har Kina lyckats mycket bra med sina auktoritära och kollektiva åtgärder mot Corona-smittan och sjukdomen Covid-19.
     Hur vill du förklara det?
     Möjligt, men endast i Kina kanske?

     I Ryssland däremot ser det som de lyckats sämre med att stoppa pandemin.
     Där liknar mer Europa tycker jag.
     Kina verkar både snabba och effektiva att bekämpa smittspridning.
     Några större bekymmer med resurser verkar heller inte finnas.
     Och en befolkning som genast följer uppmaningar.
     Allt det där tror jag är förutsättningar till att lyckas stoppa pandemiutbrottet.
     Jag hade lite svårt att tro på Kina i våras men idag är jag desto mer övertygad.
     Ska vår regering lyckas häva Coronaproblemet är det snarare Kina de bör vända sig till istället för Bryssel och EU.

     • Höger-Thoralf har gjort en prognos över döda orsakat av Covid-19 de närmaste veckorna.
      En sorglig brant stigande kurva uppåt.
      Jag vill också tro det är ett skräckscenario, men kan jag hoppas?

      https://thoralfsblogg.com/2020/11/18/dyster-prognos/

      Har varit hos tandläkaren men vägrar frisören.
      Ska prova internetsökning klippa-håret-själv

      Jag tror vänster-sverige har snärjt in sig i en generell välfärdsmodell som inte tål några nedstängningar.
      All verksamhet av ekonomisk karaktär måste hållas igång annars sinar flödet ur bidragskranarna med den påföljd att utanförskapsområdena riskerar explodera utom all politisk kontroll.
      Då är högerrevolutionen nära.
      Hellre då offra X antal tusen (äldre) människor och behålla vänsterns järngrepp om landet.
      Med ekonomisk stimulans tillsammans med aktiv propaganda-apparat av Sovjetisk modell så lär dom nog lyckas.

  • Lars Jonung uppmärksammades av Sputnik
   07:06 GMT 18.11.2020 Lockdowns Don’t Reduce Mortality, Cause ’Economic Harakiri’ – Swedish Professor
   by Igor Kuznetsov
   According to Lars Jonung, a professor of economics at Lund University, shutting down the country in a bid to stop the pandemic would turn the health crisis into an economic crisis. ”If everyone hides in the basement, we won’t have much to come back to”, Jonung argued.

   Mer om nedstängning, och sågning av Neil Fergusons modeller, p.g.a. metodfel:
   https://reseauinternational.net/confinement-strict-surcharge-hospitaliere-et-surmortalite-analyse-statistique-et-etude-mathematique-decoiffantes-de-lepidemie-de-covid-19
   Confinement strict, surcharge hospitalière et surmortalité – Analyse statistique et étude mathématique « décoiffantes » de l’épidémie de « Covid 19 »
   Général Dominique Delawarde 10 novembre 2020
   Résumé d’une étude scientifique {arrêtée le 23 mai 2020, publiée le 6 juin} très fouillée et argumentée sur la Covid-19 réalisée par trois auteurs Gilles PECH de LACLAUSE, Arnaud DELENDA, Lana AUGUSTINCIC, qui démontre de manière claire et indiscutable que le confinement est contre-productif.
   https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02861011/document
   Nedstängning ÖKAR dödligheten.

   Från en lång artikel:
   Un vaccin pour sortir de la crise du Covid-19?
   Une fausse bonne idée selon Laurent Toubiana
   17:46 18.11.2020 (mis à jour 07:06 19.11.2020) https://sptnkne.ws/Ew2b
   Par Adrien Peltier
   …/…
   Laurent Toubiana, chercheur à l’INESRM et fondateur de l’Institut de recherche pour la valorisation des données de santé (IRSAN), partage ses réserves avec Sputnik. Pour cet épidémiologiste, spécialiste des systèmes d’information en santé, le vaccin est la pire des solutions et l’immunité collective la seule méthode valable.
   …/…

   Sputnik: Que préconisez-vous pour stopper l’épidémie? Vad förordar du för att stoppa epidemin?

   Laurent Toubiana: «Il n’y a que l’immunité collective qui peut fonctionner. Pour arrêter une épidémie virale, c’est simple: on attend que ça passe. Une fois que l’épidémie a démarré, rien ne l’arrête. D’une certaine manière, nous avons eu de la chance, car le virus nous a montré qu’il n’était dangereux que pour une toute petite partie de la population. La partie ultra majoritaire des gens qui ne sont pas “à risque” doit donc continuer à vivre normalement.»

   … /… För att stoppa en viral epidemi, är det enkelt: man väntar tills att den går över. När den har börjat kan ingenting stoppa den.

 22. Om covidångesten hade haft saklig grund hade naturligtvis biltullarna stängts av, för att locka folk från osäker kollektivtrafik till trygg privatresa. Covid kan vara dödlig för vissa individer, medan andra får den bara lätt.

  Covidångest är en politisk åkomma av samma slag som klimatångest, och pekar i samma riktning. Individen ska styras upp efter politikers önskemål. Det västerländska samhället har mentala problem med sin individualism, många orkar inte vara individuella, utan kräver att bli piskade och få törnekrona. Notera hur klimatnödlägets profeter ser nya möjligheter till extraordinära åtgärder, covidångest som generalrepetition inför permant koldioxidlockdown.

  Som sagt, upphäv biltullarna, uppmana till säker privatbilism. Alla har inte förmånen, men de som kan, de bör. Varför trängas i kollektivtrafiken?

 23. Märks hur enkelt som helst hur socialister får svårt att orientera sig i ett problem där grupp och identitet inte är någon lösning.
  Progressiv vänsterpolitik bygger på ständig expansion (tillväxt) vilket är själva underlaget för en fördelningspolitik av en högskattemodell typisk Sverige.
  Coronasmittan hotar tillväxten och genom socialistiska ambitioner då ytterst fördelningspolitiken.
  Om man då samtidigt jämför en radikal vänsterpolitik så finner man den omöjligen kan bygga på expansion om det s.k. klimathotet och klimatåtgärderna ska betraktas trovärdiga.
  En radikal vänsterpolitk av aktiv klimatmodell innebär istället en kontraktion istället för expansion av samhällets ekonomi.
  Då i stort sett allt varuskapande och konsumtion allstrar mängder av koldioxid.
  Men även mängder av andra för naturen och människan skadliga utsläpp och avfall.
  Produkten av det här blir att ett radikalt socialistiskt samhälle egentligen är av lågskattemodell och i den paradoxen blir socialisten vilsen.
  De enda som inte öppet ropar efter expansion är de verkligt konservativa som istället står för bevarande.
  Men liksom vänsteradikala är det grupper i marginalen.
  De som verkligen dominerar samhället och politiken är de vänsterliberala och de högerliberala och där hittar vi de flesta politiker i västvärlden som sitter på makten.
  Med hjälp av näringsliv, företag, kapitalister, akademiker, kulturelit etc. som alla är dess tjänare om inte annat för sin egen skull.
  Jag vill mena det här tillsammans är en överideologi som är bestående och inte av folket valbar.
  Men ändå kallas det demokrati. Eller närmare bestämt liberal demokrati?

 24. Europas länder samt oss närmare Nordens länder kan, och har gjort nedstängningsåtgärder till synes helt obehindrat.
  Men Sverige och dess rödgröna regering påstår det är omöjligt p.g.a. lagar och Europeiska samarbeten.
  Åtminstone på kort sikt utan besvärliga grundlagsändringar och dylikt.
  Varför så omöjligt, komplicerat och tidskrävande för just Sverige?
  Jag tycker det påminner om vanlig socialdemokratisk ovilja och senfärdighet om något går mot deras rutinmässiga politik.
  ”Vi ska tillsätta en utredning” liksom. För att tillgodose alla oroliga.
  Jag kan inte se annat än våra röda regeringar är antiauktoritära och überliberala.
  I det perspektivet är det inte så svårt att se Socialdemokraterna och den rödgröna regeringens avståndstagande till både Ryssland och Kina.
  En politik med för stor koncentration till internationella samarbeten och gemenskaper ger handlingsförlamning.
  En nationell regering till namnet men som begränsas till förhandlare för högre makt.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hej-29

  Näe, vad är det här egentligen?
  Ge mig Sverige tillbaka!

 25. Mycket intressanta kommentarer överlag. Eftersom jag själv haft den stora förmånen och levt i två kulturer – en västafrikansk och en svensk – så kan jag se på vår omvärld genom dubbla gjasögon. Det är frapperande hur många av kommentatorerna har ett enkeltseende. De med borgerlig världsbild som exkluderar socialismen. De med den halva akademiska , bla läkare, bakgrunden som exkluderar de som inte har den som sämre vetande. Och de som är socialister och som inte kan se de den inre striden i USA mellan globalister och Trumpanhängare. (f.ö den dominerande striden just nu också i Sverige i Coronafrågan) där globalisterna via WHO har ett massivt informationsövertag med MSM som deras språkrör- Titta på denna istället https://almanova.eu/dokumentaren-om-world-freedom-alliance/ och fortsattt i kommentarsfältet på almanova – men ännu hellre skrid till handling: Förena teori med praktik.
  Då kanske man lättare kan försöka inkludera andra synsätt. Det är viktigt nu när fascismen smyger sig på det blåögda folket
  Kwame Ingemar Ljungqvist Dr Sc (OIUCM) Examen fick jag 1999 i Colombo, Sri Lanka. Den examen betraktar professorerna vid KI som nys pga av att de exkluderar såväl alternativmedicin som Tredje Världens länder.

  • Vi får inte glömma bort att vi tack vare den vetenskapliga revolutionen lever ett bättre liv nu än vad vi gjorde för 200 år sedan.

 26. Revolten (en till). Eftersom det finns ett antal svenska läkare bland undertecknarna torde texten dyka upp på svenska framöver.

  WORLD DOCTORS ALLIANCE
  https://worlddoctorsalliance.com First Do No Harm https://sv.wikipedia.org/wiki/Primum_non_nocere
  An independent non-profit alliance of doctors, nurses, healthcare professionals and staff around the world who have united in the wake of the Covid-19 response chapter to share experiences with a view to ending all lockdowns and related damaging measures and to re-establish universal health determinance of psychological and physical wellbeing for all humanity.
  Open letter to all the Citizens of the World and all the Governments of the World.

 27. Det verkar som om ”pandemin” har påverkat makthavarnas kognitiva och mentala förmågor på ett negativt sätt.
  Pga syrebrist i alltför slutna rum?
  Hörde en läkare som på frågan hur länge han trodde att pandemin skulle vara, svarade att han inte visste eftersom han inte var politiker…

  • Du pratar ungefär som om smittspridningen inte kan påverkas av människor.
   Som det skulle vara en högre makt (naturen) som har avgörandet.
   Det är precis samma retorik som ”klimatförnekarna” som menar människan inte kan påverka klimatets utveckling.
   Av Corona epidemins andra våg kan man se att ett sådant resonemang är helt felaktigt.
   Jag vill minnas att ett andra utbrott uppstod tidigare i Kina, men myndigheterna där såg till att omedelbart reagera så dess verkan begränsades.
   Den fria marknaden har brister. Bl.a. därför det är mycket svårt att göra några politiska ingrepp.
   Både för statens eget beroende men även dess maktlöshet inför den politiska demokratin fristående ekonomiska makten.
   Riktigt så tror jag inte det är i Kina. Där har staten full kontroll även över den ”fristående” ekonomiska makten.
   Det är väl bara och erkänna att både inför klimatförändringar och Corona pandemi är den liberala demokratin sorgligt tämligen värdelös.
   Sorglig, på grund av alla dödsoffer som fordras för att undvika dess kollaps.

   • Du har inte bara ungefär fel om mina åsikter om människans påverkan av smittspridning och klimatförändringar, utan helt fel.
    Och menar du verkligen att den fria marknaden har brister!?

    • Ja, stora brister.
     Det erkände till och med Alliansregeringen Reinfeldt finansminister Anders Borg, tror jag det var, under perioden i mitten av 2010-talet.
     Men menade samtidigt att inget bättre fanns att tillgå.
     Vilket man också kan utläsa som ett totalt underkännande av kommunismen.

     En av de större bristerna är instabiliteten som leder till hög- och lågkonjunkturer. Samt i värsta fall till ekonomiska depressioner.
     Inte så ofta. Men tillräckligt ofta för att inte kunna glömmas.
     En socialt inriktad politik är ytterst beroende av ekonomisk stabilitet.
     För att planer ska kunna förverkligas utan orosmoment.

     Därmed inte sagt jag är en vurmare av social ingenjörskonst.
     Jag kan rekommendera åsiktsbildaren Henrik Jönssons senaste film på Youtube.
     Den handlar just om den sociala ingenjörskonsten som är socialisters och progressivas verktyg att förändra samhället.
     Ett socialt verktyg som effektiviseras med politiska maktmetoder.

     https://www.youtube.com/watch?v=0GvJVn6N7zY

 28. Det är vaccin mot Covid-19 och Corona-pandemin på gång.
  Regeringen förhandlar med leverantörer.
  Om vaccinet skulle ha biverkningar som drabbar människor, många eller flera, kommer sjukvård och omsorg ställa upp med resurser eller kommer samhället här brista i sitt ansvar?
  En fullt adekvat fråga tycker jag.

  Någon kommentator på Thoralfs blogg påstår vaccinet som utvecklats av multinationella företag, ofta med stark anknytning till USA, kan vara genmanipulerat.
  Bara tanken är oroväckande anser jag.
  Företag i USA har sysslat med genmanipulation tidigare, bl.a. i utsäde, så varför hålla det för helt otroligt?
  Det pratas om ”Big Pharma” och vilka resurser de har.
  Kanske det ändå är säkrare med ett vaccin från Ryssland eller Kina?
  Men där tror jag vår vänsterregering sätter stopp.
  Vaccin från USA ska det vara och som passar deras utrikespolitik.
  Vår hälsa är förmodligen inte lika viktig.

 29. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ivo-allvarliga-brister-i-aldrevarden-under-pandemin

  Skrämmande läsning.
  Som för mig bekräftar bilden av den havererade välfärdsstaten eller ”svenska modellen”.
  Men inte inte bara äldreomsorg.
  Ett skola där målen under decennier upprätthållits genom ständiga sänkta krav.
  Eller en allmän miljö där våld och brottslighet eskalerat till en nivå man får söka sig till fattigare länder för att hitta dess like.
  Det går inte skylla på resursbrist heller med ett av världens länders högsta skattetryck.
  Jag kan inte få det till annat än orsaken måste vara en felaktig politik som pågått en längre tid men som nu börjar få ödesdigra effekter.
  Men det som är märkligast är att folk röstar för det här.
  Det måste bero på att propagandan är politikens viktigaste verktyg.
  Vad skulle annars fånga folkets förtroende?
  Jo, en viktig sak.
  Konsumtionen.
  Eller som jag börjar förstå. Frosseriet.
  Som skapar berg av sopor, farliga utsläpp och massor av koldioxid.
  I en tid där fortsättning räknas som lösning på problemet.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/har-vandrar-de-runt-bland-sopbergen-pa-skultunatippen-blir-illa-berord

 30. Äntligen ett intressant reportage från Ryssland av statliga SVT Public Service som inte enbart går ut på demagogi.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-en-god-nyhet-och-en-rysk-framgang

  Förresten tycker jag dagstidningar, nyheter, Public Service etc. som i dagligt tal kallas Media borde byta till det mer passande namnet Demagogerna.
  För så har det blivit och det är själva grundorsaken till det polariserade samhället vi numera måste utstå.
  Dagliga nyheter är egentligen något som fanns längre tillbaka då man inför intresserad publik ville beskriva händelseförlopp och processer i samhället som de kunde uppfattas och utan någon annan avsikt.
  Det gjorde att folk allmänt var beredda att betala för tjänsten men som idag blir allt svårare att sälja.
  Och minskar efterfrågan alltför mycket, ja då återstår enbart tvångsmetoder och subventioner för att publicister och redaktioner ska överleva.

 31. vrida klockan tillbaka går inte så man får tro på att generationerna i framtiden inte är så naiva som de varit tidigare .
  Lita till dig själv och och låt dig inte tvingas följa efter fårskockarna!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here