Att bekämpa Ryssland nödvändig förevändning för att bevara Nato

5
1348

Det är sällan man får höra särskilt myckt om vad Rysslands viktiga utrikesminister anser, varken i den etablerade pressen, eller här. Eller att Nato:s militärutgifter är omkring 15 gånger större än Rysslands.

Jag återger en intervju med Lavrov. Att bekämpa Ryssland nödvändig förevändning för att bevara Nato.

Rekommenderar att de läses lika kritiskt som en artikel av Anna-Lena Laurén, DN, av Mikael Holmström, SvD, och av Patrik Oksanen i frågan.


Att bekämpa Ryssland nödvändig förevändning för att bevara Nato

Kampen mot Ryssland har blivit en existentiell nödvändighet för Nato, om spänningarna minskas har Naro inget syfte menar Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov 21/8.

Konfrontation med Ryssland har blivit den enda anledningen till Natos existens, och detta uppmuntrar instabilitet i Europa och skapar konstgjorda skiljelinjer på kontinenten. Sergey Lavrov menar att alla vet att det inte finns några verkliga hot mot säkerheten i Europa men att Nato måste uppfinna dem för att hålla sig relevant.

Lavrov uppmärksammade också att Ryssland upprepade gånger har föreslagit åtgärder för att minska spänningarna och minska risken för incidenter på kontinenten. “Nu, precis som under det kalla kriget, har kampen mot Ryssland på alla fronter, inklusive information och propaganda, blivit alliansens skäl till existens,” förklarade han. “Nato har använt stora resurser på östra flanken, nära våra gränser, inklusive militärövningar och förbättring av militär infrastruktur.”

Alliansen fortsätter att utöka sitt område med militärt och politiskt inflytande och bjuder in alla nya länder under sitt ” paraply “under förevändningen av att skydda dem från Ryssland,” tillade han.

Lavrov förklarade vidare att alliansen följer linjen “containment och dialog” i förbindelserna med Ryssland, men det finns praktiskt taget ingen plats för en verklig och öppen dialog om pressande problem.”

I samma intervju anklagade utrikesministern ukrainska myndigheter för att inte dölja sin önskan att använda konflikten i Donbass för att bevara EU: s sanktionstryck mot Ryssland genom att inte uppfylla sina skyldigheter enligt Minskavtalen. Enligt honom drar Kiev fördel av det faktum att EU fortsätter att koppla frågan om förbättringar av förbindelserna mellan blocket och Ryssland med genomförandet av Minskavtalen, som Ryssland inte är part i.

“Tyvärr kvarstår denna konstgjorda och kortsiktiga länk till stor tillfredsställelse av myndigheterna i Kiev, som inte bara inte fullgör sina skyldigheter enligt Minsk-avtalet men inte heller gör någon hemlighet av sin önskan att använda olöst konflikt för att upprätthålla sanktionstrycket mot Ryssland, ”sade Lavrov.Han tillade att alla frågor om utsikterna för att förbättra förbindelserna mellan Moskva och Bryssel borde riktas till kollegor från EU, som initierade ett minskat samarbete.

Relaterat

Hur 5-faldige Wimbledonmästaren Novak Djokovic nästan dödades av Natos terrorbombningar av Belgrad.
Sveriges och Natos skuld till slavhandeln i Libyen – värsta rasismen idag?
Litet stöd för Nato:s kärnartikel i Nato:s medlemsländer – medan Sverige är mest positivt till Nato. Vad är mest skrämmande?

Nato 71 år: Sprickorna fanns före Trump. Intervju med svensk forskare i Sputnik International.
Nato: En olaglig organisation med allvarliga psykologiska problem.
Radovan Karadzic får livstid, Milosevic frikänd för andra gången – men när ska Nato & Co ställas inför rätta?
Möte 24/3 – 20 år efter det att USA:s/Natos kriminella bombning av Jugoslavien startade.
Mäktigaste Nato-siten Atlantic Council uppmärksammar mig och min blogg. Smickrande?
Margot Wallström oroar: Ger Sveriges regering bort vår säkerhet till Atlantic Council?
Svenska svar till Integrity Initiative och Atlantic Council (Swedish responses to Integrity Initiative and Atlantic Council).

Ämnet har behandlats i många artiklar på bloggen Jinge.se, bland annat:
USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.
USA inkräktar nu i Rysslands och många andra länders val. Ny rapport!

Bör försvarsminister Hultqvist avsättas?
Varför ska man ha krigsövningen Aurora 17?
Värdlandsavtalet ger faktiskt NATO möjlighet att placera kärnvapen i Sverige
USA ska undersöka EU- och NATO-kritiska partier i Europa – hybridkrigföring i kubik.
NATO-utredningen presenteras idag- Sverige, NATO och säkerheten
DN:s ohållbara argument för NATO-medlemskap
Stellan Skarsgård NATO-motståndare – rapport från mötet
Putin om det kalla kriget och NATO
Majoritet i Sverige mot Värdlandsavtalet med NATO
NATO:s övergrepp mot Serbien och andra
NATO stiger i land på svenska Utö
Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbete och handelsavtal
Sveriges enögda rekrytering ska lära propaganda av NATO
SD böjde sig för NATO-lobbyn
NATO:s stora krigsövning i Polen mot Ryssland
NATO:s Breedlove konspirerade mot Obama, ljög samt påverkade Sverige
Bombkriget mot Serbien och skapandet av USA:s klientstat Kosovo
Gorbatjov:NATO ökar risken för världskrig – kan vi hejda det

Föregående artikelUSA:s statsskuld galopperar – ökat med 4 500 miljarder på 12 månader. Vilka betalar?
Nästa artikelFörbjud inte tiggeriet – förbjud kapitalismen!
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Med tanke på Natos nödtorftiga beväpning i Europa ses nog inte Ryssland som en potentiell angripare just nu. Sveriges har bara en liten insatsstyrka kvar, hela invasionsförsvaret är skrotat. Banden över Atlanten är fysiska, amerikanerna är vi några generationer senare. Det finns ömsesidiga känslor.

  • Nato har ju visat sig ganska odugliga på det här med att kriga så i Ryssland är man nog inte så imponerade eller rädda för Nato som en militär kraft! Nej, problemet är att globalisterna använder Nato för egna politiska syften och har Nato för att sprida sin egen agenda! Stater som vill fortsätta att vara nationalstater undergrävs med “färgrevolutioner” och sanktioner som Nato är med och verkställer! Det är därför man envisas med att ha Nato kvar och Trump har ju räknat ut detta och vill helst lägga ner skiten eller få vasallerna att betala för “kalaset” i stället.

 2. Detta visar ju på själva apokalypsen, en värld som bygger välstånd via krig. Plandemin är ju det sista desperata skriket efter en fortsättning för att hålla gamla dogmer vid liv. Det gamla gardet saknar helt förmåga till nytänkande och ropar efter hjälp hos en ny generation som de till stor del själva förstört i en klerikal scientism och utbildningssystem som visat sej enbart vara en kassako i samma gamla ekonomiska system. Tycker det är bra att några har fattat att det går att bromsa upp ekorrhjulet.

 3. Ryssland och Kina “hotar USA:s intressen”.
  https://russian.rt.com/world/article/814406-amerika-flot-rossiya-kitai

  Detta anges i en gemensam rapport från US Navy, Coast Guard och Marine Corps.
  Författarna till dokumentet kräver motstånd mot Moskva och Peking, annars anser de att de inte kommer att kunna säkerställa Washingtons överlägsenhet till sjöss under de kommande tio åren. Enligt analytiker, kommer den amerikanska sidan att ha svårt att motstå RF och Kina, som avsevärt har utvecklat sin militärtekniska potential.
  Dokumentet konstaterar att USA:s marinstyrkor möter kinesiska eller ryska krigsfartyg och flygplan dagligen, vilket enligt författarna till rapporten indikerar en ökad aggression från deras sida. Den amerikanska militären föreslog också att i händelse av en konflikt kan Kina och Ryska federationen försöka “ta beslag på territoriet”. Men författarna till rapporten specificerade inte exakt vad de pratar om.
  För att upprätthålla en strategisk fördel planerar USA att skapa en integrerad marinstyrka med deltagande av alla grenar av militären, stärka interaktionen med allierade och kontrollera över kritiska områden på både öppet hav och kustområden. Förenta staterna har också för avsikt att modernisera sin marin och öka antalet små manövrerbara fartyg såväl som obemannade fartyg.

  Under de senaste åren har USA aktivt lagt fram anspråk mot Kina och Ryssland relaterade till sjöfart och inflytande i maritimt utrymme.
  Så föremålet för en tvist mellan Washington och Peking var den territoriella tillhörigheten för Sydkinesiska havets vatten och den grupp Paracelöarna som finns i den, liksom Spratly-skärgården. Dessa territorier hävdas av Kina och flera länder – medlemmar i Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).
  USA är inte part i territoriell tvist utan stöder aktivt ASEAN-länderna i den. Washington skickar regelbundet sina fartyg till vattenområdet under förevändning av att principen om fri navigering följs.

  När det gäller Ryssland, utmanar den amerikanska sidan aktivt Moskvas utveckling av det arktiska rymdområdet och norra sjövägen. Enligt USA:s utrikesminister Mike Pompeo ska stärka sin närvaro i Arktis för att motverka “destabiliserande aktivitet” från Ryska federationen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here