Den hemliga lögnen om kvinnorna och barnen i IS-läger i Syrien

1
2824

Den hemmelige løgnen – november 2021

 

Den här artikeln Den hemliga lögnen av Syrienkännaren Eva Thomassen i Norge från 15 november har översatts av Rolf Nilsson. Behandlar norskt perspektivt, men gäller också Sverige i mångt och mycket! Hon behandlar inte stödet från USA och Israel och andra stater i Väst till terrorister. Här: 10 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien

Här är ett par relaterade artiklar ISIS barn -farligast av alla? Eller inte alls och Är Margot Wallström och Teresa May värre för Syriens folk än IS-kvinnorna? Se flera artiklar under ”Relaterat” nedan.

_______________________________________________________________

Den hemliga lögnen

De som blev över (the leftovers, ö.a.)

Nu vill ”IS-hemmafruarna” hem. De ångrar sig. De är offer. De blev lurade. De ville bara hjälpa till. Men skulle de ha kapitulerat om de inte behövt? Ska vi tro på dem? Tar de avstånd från ideologin?

Eller säger de det bara för att det kan ge en returbiljett? Gemensamt är, att alla kvinnor från 60 länder säger exakt samma sak.

Denna situationen har dessa kvinnor själva försatt sig i. Bränt passet från hemlandet till förmån för medborgarskap i kalifatet, som etablerades som en egen ”stat” 2014, med Raqqa som huvudstad. Där levde de gott. De klagar över hur besvärligt det är nu, men inte över hur livet var i kalifatet.

De säger att de har gjort upp med denna islamism, samtidigt som de klär sig i de uniformer de bar när de uppehöll sig i detta kalifat. Kvinnorna till och med dödar varandra om de slarvar med klädkoden. Det har etablerats egna shariadomstolar, som dömer ”systrar” till döden.

Jihadiska brudar, kommer hem?

Mediafavoriter och scoops

Vi har efter hand blivit väl bekanta med de norska hemmafruarna. Media har vallfärdat till Al-Hol. Fick exklusiva intervjuer. Gjorde lysande reportage och journalisterna har pratat om sig själva. Om hur svårt det var att ta sig dit, alla förbehåll de måste göra när de skulle intervjua dem etc. Statskanalen NRK har agerat mellanhand. Media går i förbön för ”våra”.

Mellan terroristerna i Al-Hol-lägret, det norska folket och det officiella Norge. Till regeringen och alla välmenande politiker och företrädare för hjälporganisationer. NRK har kört detta i alla kanaler, Urix, Debatten, Dagsrevyen, Dagsnytt 18, Podcasts m.m.

NRK:s Sissel Wold säger att hon tog sig in i Syrien från kurdiska Erbil i Irak, vilket innebär att ta sig in i Syrien illegalt. Det är som om det är helt okej att inte respektera Syriens territoriella gränser. Det är dock klart, att om motivationen för NRK hade varit att förmedla offrens lidande, så hade hon varit tvungen att ansöka om visum och kunde inte ha åkt till Al-Hol, eftersom området är ockuperat av USA och kurdernas milis SDF. Det är ett val NRK gör och har gjort under hela kriget. Att förföra det norska folket. Då nämns också offrens berättelser bara i en bisats. NRK:s självpåtagna uppdrag är att förmedla de norska ”IS-mödrarnas” ånger och förnekande av sin egen roll i IS. Offren blir nästan till ’tårtdekorationer’ för att markera att medlemmarna i IS är något annat än vad IS faktiskt gjorde.

https://radio.nrk.no/podkast/oppdatert/l_74121936-c57a-42f7-9219-36c57aa2f712

Medierna är den främsta förmedlaren av historien om kriget mot Syrien. Och så har det varit sedan dag ett.

Så viktiga är medierna, att en intervju med en ångerfull terrorist blir till en nationell fråga. Så stor makt har medierna, när det gäller att sätta dagordningen. Men hur hanteras denna makt?

Ingen ångrar vad IS har gjort, mer än att säga att ”IS” har begått fruktansvärd terror. Mot vem? Ingen ställer frågan om var offren finns? Vilka är offren? Vittnena?

Barnen

85 000 kvinnor och barn från 60 länder befinner sig i lägret AL-Hol, i nordöstra Syrien. Vilket nästan är som ett koncentrationsläger. Deras män hålls antingen inspärrade i provisoriska fängelser, har dött, har flytt från Syrien eller strider i andra delar av Syrien.

20 000 är barn under 5 år, 11 000 är mellan 6 och 18 år. Hundratals är föräldralösa.

Norska medborgare?

”Norge har ett moraliskt ansvar att ta hem våra”  ”Barnen är norska medborgare.” Är de? Tills det är bekräftat att de som påstår sig vara mammorna i verkligheten är det, är barnen de facto statslösa. Det finns väldigt många barn i lägret Al-Hol som är och kommer att förbli statslösa. I Norge följer medborgarskapet både mor och far. I de flesta länder följer medborgarskapet bara fadern. De flesta av barnen i lägret Al-hol är faderlösa. De flesta mammor har barn med män av olika nationaliteter. För att inte många av barnen i Al-Hol ska förbli statslösa och eftersom inget land vill ha tillbaka sina medborgare, kanske Norge borde ta hit dem? Trots allt har Syrien invaderats för att det stod så dåligt till med de mänskliga rättigheterna.

Humanitär stormakt

Som en humanitär stormakt är det ju underligt att Norge inte tar hem sina egna medborgare? Norge är det land i världen som har gett mest i bistånd till Syrien. 17 miljarder kroner i humanitärt bistånd till civilbefolkningen i Syrien. Dessa pengar har gått till ”oppositionen” och nu befinner sig ”oppositionen” i fånglägret Al-Hol, tillsammans med ”oppositionen” från 60 länder. De lever fortfarande på bistånd, liksom de har gjort sedan de kom till Syrien. Några så tidigt som 2011. Men varför tar inte Norge hem dessa damer och deras barn? Istället för att norska skattebetalare ska behöva betala för dem i dessa interneringsläger. Mammorna är tagna på ”bar gärning”. Det är därför lätt att åtala dem enligt norska terrorlagar. De är efterlysta av PST för terrorism. Varför bistår inte regeringen PST (Politiets sikkerhetstjeneste, ö.a.)?

Möjligheten att fly från Al-Hol finns säkerligen. Den norsk-ryska IS-kvinnan med 2 barn har lyckats fly från Al-Hol till Turkiet (april 2021)

Barnens roll i kalifatet

Uppfostrade till nästa generation av jihadister. Det var mammorna som stod för den uppfostran. Hat mot väst, mot otro, bestialitet, hjärntvätt, tortyr och träning i att skära av halsen, ett evigt mässande från Koranen. Hat mot människor helt enkelt. Riktade mot oss alla. Livet efter detta är viktigare än livet här och nu. Därför tränas barnen till att bli självmordsbombare.

Barnen blir bara farligare och farligare. Extrema i inställningen till väst, till icke troende och svaret är att begå bestialiska handlingar som de har vuxit upp med, sett och indoktrinerats och hjärntvättats att tro. Att skära av huvuden, svår tortyr och terror. De flesta är födda in i detta kalifat. Medan pappa var på jobbet och högg av huvuden, var mamma hemma och lärde barnen att skära huvuden av dockor och nallar. Medan maten…. varifrån fick de maten? Var bodde de? Var fick de pengar ifrån? Nallebjörnar? Vapen? Kläder. Barnen behövde kläder. Var fick de tag på knivarna som de brukade skära av huvudena med. De åkte runt i Syrien, där oskyldiga syrier utsattes för en grymhet utan motstycke i historien.

The Islamic State, researchers say, employed children as scouts, spies, cooks and bomb-planters, and sometimes as fighters and suicide bombers. Some of the children have had years of ISIS indoctrination and, in the case of older boys, military training.However, not every child was involved in terrorist-related activities. A majority of the children had no choice but to live under ISIS, and many were even born into the regime.

Farlig? För vem?

En norsk IS-medlem hämtades hem 2019, på grund av att ett av barnen misstänktes vara sjukt, hon ställdes inför rätta och dömdes till 3,5 års fängelse för deltagande i terrorgruppen IS. Ärendet har överklagats. I väntan på en ny domstolsrunda släpptes hon och rör sig som hon vill. Men, är hon plötsligt inte farlig längre?

Det är slående att den ena efter den andra av norska IS-medlemmar plötsligt vill åka hem. Men de är farliga. Hon som nu går lös är också farlig. Så farlig att Frp lämnade regeringen. Vem skyddar oss från henne nu när hon går lös och väntar på behandlingen av hennes överklagan?

Hämta hem? Varför inte hämta hem?

Om det är ett land som är berett att ta emot ”utländska krigare” och deras barn, så är det Norge. Som har kunskap. Det råder ingen brist på kunskap. Argumenten om att inte ta hem sina egna medborgare måste bygga på något annat än kunskap. Politik? Ja.

____________________________________________________________________

Ja och nej och ja och nej

2019, AP-ledaren Støre: Norska barn kan hämtas från Syrien tillsammans med sina mammor

Efter ett möte i Stortinget säger Ap-ledaren Jonas Gahr Støre att han tror att norska IS-kvinnor kan hämtas hem med sina barn, om mammorna åtalas i Norge.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/xPy79B/stoere-norske-barn-kan-hentes-fra-syria-sammen-med-moedrene

2021, Stasminister Støre: Kommer inte att hämta hem Syrien-resenärerna

Det är inte Norges policy att ta hem personer som anslutit sig till IS eller andra terrorrörelser, säger statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). – Det är inte något som Norge är skyldigt att göra. Det är inget Norge har som policy att göra, sa Støre.

2019 Stortingsrepresentant Huitfeldt: Det här handlar om norska barn i prekär nöd. Det är en viktig princip att barn inte ska lida för sina föräldrars oförstånd. Därför tycker jag att regeringen borde ordna så att vi kan få hem barnen, säger Huitfeldt till Dagbladet. Hon påpekar att Norge vid ett flertal tillfällen har gått långt för att hjälpa norrmän i svåra situationer att komma hem.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100026934703435

2021 Utrikesminister Huitfeldt: Kommer inte att ta hem dem

– Som en allmän grundinställning tar vi inte hem de som rest iväg som utlandskrigare, säger nyligen utsedda utrikesministern Anniken Huitfeldt (Ap) till NRK.

https://www.nrk.no/norge/ny-regjering-om-norske-is-kvinner_-vil-ikke-hente-dem-hjem-1.15694311

Handlingsplaner

Norge har spenderat miljoner på handlingsplaner, regeringens egna handlingsplaner, ny lagstiftning, undervisningsprogram, team i fängelser, skolor, förskolor, kommuner, polis, PST, Universitetet, forskning om extremism, radikalisering och terrorism. Och inte minst i FN och andra internationella organ. Norge har förberett sig väl för att få hem ”utländska krigare”.

Här är några av åtgärderna

Justitie- och beredskapsdepartementet Handlingsplan mot radikalisering och våldsbejakande extremism

https://www.regjeringen.no/contentassets/a7b49e7bffae4130a8ab9d6c2036596a/handlingsplan-mot-radikalisering-og-voldelig-ekstremisme-2020-web.pdf

Utbildningsprogram: Terrorism och extremism

den här sidan kan du lära dig mer om skillnaderna mellan terrorism, extremism och radikalisering. Det finns länkar till flera relevanta bakgrundsartiklar och längst ner hittar du förslag på diskussionsuppgifter för diskussion i klassen, eller som en skriftlig hemuppgift. Undervisningsopplegg: Terrorisme og ekstremisme

Folk og Forsvar

 

 På så sätt kan lärare förhindra att elever radikaliseras

Terrorforskaren Jacob Ravndal tror att skolan kan bli en viktig arena för att förebygga extremism. – Det handlar bland annat om att lära unga att känna igen extremistiskt tänkande och retorik i form av svartvitt tänkande.

https://www.utdanningsnytt.no/ekstremisme-radikalisering-rasisme/slik-kan-laerere-hindre-at-elever-radikaliseres/208948

Utlands-krigare och exit-processer – möjligheter och begränsningar med oros-samtal, en teoretisk uppgift

2015 BACHELORUPPGIFT (OPPG300) Polishögskolan

https://phs.brage.unit.no/phs-xmlui/bitstream/handle/11250/284520/bachelor_Meyer.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Faror, skyldigheter och utmaningar med återvändande av utländska krigare och deras familjer Publicerad: 25 juni 2019

Flera tusen män, kvinnor och barn sitter i fångenskap i Syrien och Irak efter IS fall. Vad kan ödet för dessa bli? Och vem ska ta ansvar för dem? (https://www.nupi.no/Nyheter/NUPI-Podkast-Farer-forpliktelser-og-utfordringer-ved-retur-av-fremmedkrigere-og-deres-familier)

Är det möjligt att integrera hemvändande utländska krigare? Norska medborgare, som döms till flera års fängelse, kommer någon gång att återföras till det vanliga norska samhället igen. (https://forskning.no/krig-og-fred-partner-terrorisme/er-det-mulig-a-integrere-hjemvendte-fremmedkrigere/274662)

Hur hanterar man återvändande utländska krigare och andra Syrien-resenärer?

Åtgärder för vård och uppföljning

Författare: Tina Wilchen Christensen och Tore Bjørgo

Rapporten är publicerad av Senter for ekstremismeforskning: Høyreekstremisme, hatkriminalitet og politisk vold Universitet i Oslo, 2017

https://www.sv.uio.no/c-rex/english/publications/c-rex-reports/2018/hjemvendte-fremmedkrigere-c-rex-report-1-2018.pdf

FN:s säkerhetsråd 2014

2014 beslutade FN:s säkerhetsråd att kriminalisera individers deltagande i utländska väpnade konflikter, genom resolution 2178, med titeln ”Foreign Terrorist Fighters”. Denna resolution definierar utländska krigare som: «individuals who travel to a State other than their State of residence or nationality for the purpose of the perpetrating, planning, or preparation of, or participation in, terrorist acts or the providing or receiving of terrorist training, including in connection with armed conflict».

Säkerhetsrådets definition understryker alltså att utrikeskrigare är individer som reser till ett annat land än där de bor eller har medborgarskap, för att få utbildning för att kunna begå terrordåd eller bidra till, planera, delta i eller utföra sådana handlingar (Andersson m.fl. . 2017). Motivationen är, som tidigare nämnt, oftast idealistisk och sällan ekonomisk och materiell, trots att de flesta utländska krigare fram tills nyligen har fått bra betalt av IS.

Resolutionen ålägger stater att använda strafflagstiftning för att förhindra medborgare från att resa utomlands för att begå sådana handlingar. Sådan kriminalisering har följts upp av många länder, inklusive Norge, genom att kriminalisera allt deltagande i icke-statlig militär verksamhet i väpnade konflikter utomlands. Deltagande i militär verksamhet i väpnad konflikt utomlands kan alltså, enligt gällande norsk lag, vara straffbart, men lagtexten är tydlig med att deltagande på uppdrag av statliga styrkor inte påverkas.

Grupper, oavsett om de bedriver, eller inte bedriver terroristaktiviteter. Det betyder att det är olagligt för norska medborgare att delta i en väpnad konflikt utomlands på uppdrag av en icke-statlig styrka – oavsett vilken militärgrupp de kämpar för. Närmare bestämt är bestämmelsen om utländsk krigare ’fastställd i § 145 i norska strafflagen och lyder som följer: § 145. Deltagande i militär verksamhet i väpnad konflikt utomlands; Den som olovligen deltar i militär verksamhet i en väpnad konflikt utomlands straffas med fängelse i högst 6 år, om han inte deltar för en statlig styrkas räkning.

§136a omfattar ”våra” kvinnliga IS-husmödrar

Vidare kriminaliserar den norska strafflagen terrorhandlingar i §§ 131 och 132, och biståndshandlingar, inklusive att resa för att delta i en terroristorganisation, i §§ 133-138. Norge införde 2013 en terrorparagraf som är mer omfattande än FN-resolutionen, eftersom den kriminaliserade både ”deltagande i och stöd till terroristorganisationer” i strafflagens § 136 a (§ 147 d i gamla strafflagen) och dessutom flera förberedelsehandlingar för terrorism. Bestämmelsen har följande lydelse: 136 a § Påföljder för deltagande m.m. i en terroristorganisation. Den som bildar, deltar i, rekryterar medlemmar eller ger ekonomiskt eller annat materiellt stöd till en terrororganisation straffas med fängelse i upp till 6 år, när organisationen vidtagit åtgärder för att förverkliga syftet med olagliga medel. Delaktighet straffas inte.

Därför straffas även personer som anses ha uppsåt att fullborda ett lagbrott genom att påbörja sin resa till området eller vidta andra åtgärder som underlättar och syftar till genomförandet. Försöket straffas mildare än den fullbordade överträdelsen. Men det är bl.a. straffbart både att försöka resa, att resa och att delta i, eller rekrytera medlemmar till en terrororganisation, som t.ex. den ”Islamiska staten”.

https://www.sv.uio.no/c-rex/english/publications/c-rex-reports/2018/hjemvendte-fremmedkrigere-c-rex-report-1-2018.pdf

Allt finns på plats för att få hem ”våra”. Så varför inte hämta dem?

Den hemliga lögnen

Norge deltar i ett smutsigt amerikanskt krig

Varför är IS inte besegrat?

2014 invaderades Syrien av USA och nästan 70 länder, däribland Norge. Historien är att denna USA-ledda koalition skulle besegra IS på syrisk mark. Det syriska folket bor i Syrien. Följaktligen är det det syriska folket som är offer för IS. Denna USA-ledda koalition skulle dock inte samarbeta med Syriens lagligt valda regering och den syriska armén. Trots att IS var en gemensam fiende. Trots att det är IS som dödar, begår de allvarligaste grymheterna mot civila syrier och dödar 150 000 soldater i den syriska armén. Eftersom ”mänskliga rättigheter” ständigt nämns när USA invaderar länder, borde det väl i detta sammanhanget innebära att man skyddar befolkningen?

Det borde tyckas vara ologiskt för de flesta? USA invaderade Syrien 2011. Och planerade och underlättade det i samarbete med Al-Qaida. Norge stödde invasionen. Hittills med 17 miljarder kronor till rebellerna.

Låt oss säga att kampen mot IS var verklig. Vilka var planerna för USA och denna koalition av 70 länder? Skulle de döda alla terrorister de stötte på? Arrestera dem? Deportera dem? Överlämna dem till syriska myndigheter? Nej. De hade bara en plan och det var att använda dem mot president Assad, att förvandla Syrien till en islamistisk stat. Och de var övertygade om att lyckas. Det tog ju inte lång tid i Libyen.

För hade de haft en riktig plan hade de inte låtit 70 000 kvinnor och barn sitta i detta koncentrationsläger Al-Hol. Speciellt inte när vi vet att de blir allt farligare, fanatiska, hatet mot väst ökar, och hotet och terrorismen kommer att öka i Europa. Så varför ber USA Norge att stanna kvar i Syrien?

Den hemliga planen är inte längre hemlig

Försvarsdepartementet (DOD) bekräftar att Al-Nusra deltog i upproret redan 2011

En läckt amerikansk underrättelserapport från augusti 2012 slår fast att salafisterna, Muslimska brödraskapet och Al-Qaida i Irak är huvudkrafterna bakom upproret i Syrien. Och har varit det alltsedan början av 2011. Att en upptrappning av våldet skulle kunna leda till upprättandet av en deklarerad eller odeklarerad salafistisk stats-skapelse i östra Syrien och att detta i sin tur skulle skapa idealiska möjligheter för al-Qaida i Irak att återvända till Mosul och Ramadi och förklara en islamisk stat, genom att förena sig med andra terroristgrupper i Irak och Syrien. USA:s underrättelsetjänst förutspådde alltså IS framväxt, men valde ändå att stödja det väpnade upproret. I verkligheten var detta ett samarbete med Al-Qaida, som hade pågått i många år.

Med vetskapen om att Al-Qaida är en terroristgrupp, som har det uttalade målet att attackera västvärlden, och att stödet till Al-Qaida i Syrien skulle utgöra en allvarlig fara för Irak, valde Norge att stödja Al-Qaida. Väl medvetna om att det fördes in massor av vapen från Libyen och Gulfstaterna till Al Qaida i Syrien. Och väl medvetna om att de har hållit det dolt för det norska folket, att 17 miljarder skattekronor har gått till terrorfinansiering.

CIA bekräftar att Al-Nusra deltog i upproret 2011

I CIA:s översikt över terrorgrupper läser vi historien om Al-Nusra, som också bekräftar att terrorgruppen redan 2011 var en del av upproret mot Syrien.

al-Nusra (f.d. al-Qaida) är en viktig grupp bland terroristerna i Hayat Tahrir al-Sham i Idlib.

Al Nusra grundades 2011, när den tidigare Al-Qaida-ledaren i Irak (AQI), Abu Bakr al Baghdadi, skickade den syriske terroristen al-Jolani till Syrien för att organisera al-Qaida-celler i Syrien. Jolani är ledare för Al-Nusra i Idlib.

al-Jolani

Länk till hela dokumentet: (http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and-State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf)

Väst visste redan 2011 eller långt innan, att genom att använda Al-Qaida mot den syriska staten eller ”Assadregimen” skulle Al-Qaida skapa helvetet på jorden för både Syrien och Irak, men de valde att använda terroristgrupper som ett verktyg för att förstöra Syrien och Irak. Irak var redan förstört, men inte tillräckligt. USA var tvunget att säkerställa en fortsatt närvaro i regionen och utan IS hade de inga legitima skäl att fortsätta att invadera Irak och Syrien. Varför var Norge inblandat i detta? När Norge också visste att de stödde Al-Qaida?

Al-Hol och The Leftovers

Tillbaka till Al-hol och ’the leftovers’. USA hade aldrig trott att de skulle förlora striden mot Syrien. Aldrig. Så gjorde de alltså det. Då händer precis det som USA och Norge visste skulle hända. Se de läckta dokumenten som beskriver detta. Det har blivit ett helvete på jorden i Syrien. Och i Irak. Istället för att bekämpa IS använde USA IS som ett verktyg och fortsätter att göra det. De som USA håller fångna i Al-Hol kommer att skapa ett farligt Europa. Kommer att skapa kaos. Det var också meningen. För i motsatta fallet, varför förhindrar de inte att det kommer att hända?

Cynismen visar sig dagligen i Al-Hol lägret. Härifrån genomför USA vad de ”lovat” och som var avsikten enligt de hemligstämplade handlingarna. Att IS skulle ödelägga Irak från Syrien. Att det skulle ge USA kontroll över regionen.

Al-hol och den hemliga lögnen

Al-hol som ett amerikanskt underrättelsecenter (Biden Forces Move 40 ISIS Terrorists from Kurdish Spa Centers to Rehab Base in Hasakah)

De som tror att terroristerna i lägret Al-Hol har slutat samarbeta med USA har fel. De har varit det verktyg USA har använt mot Assad-regimen. Det är de fortfarande. USA och dess allierade har investerat miljarder efter miljarder dollar på dem. Norge 17 miljarder kronor. Separatisterna i den kurdiska milisen SDF, som fungerar som fångvaktare, samarbetar fortfarande med USA. När USA behöver terrorister från Al-Hol och de stängda fångläger där IS-terrorister sitter, är det kurderna som ser till att de släpps och transporteras dit USA ber dem att transporteras till.

Varje gång vi hör om terrorattacker i Syrien eller Irak är det IS-terrorister som släpps ut från kurdiska ”kontrollerade” fängelser i nordöstra Syrien, som begår dessa. Den senaste terrorattacken i Damaskus, där 14 syriska soldater dödades, utfördes av IS-terrorister, som överförts från Al-Hol till den illegala amerikanska militärbasen al-Tanf, där de tränas för användning mot den syriska armén.

USA-Asayish

Asayish är de USA-stödda kurdiska underrättelseagenterna i Syrien. De rapporterar till de amerikanska styrkorna, som illegalt ockuperar Syrien, var Iran-stödda väpnade grupper kämpar mot ISIS i Syrien. USA använder denna information till målinriktade angrepp mot dessa grupper. De gömmer sig i lägret Al-Hol.

Amerikanska styrkor flyttade ISIS-medlemmar från al-Hol-lägret i Syrien till Irak i början av oktober 2020.

Överföringarna skedde under överinseende av asayisherna från den så kallade autonoma administrationen i norra och östra Syrien (AANES), även känd som Rojava.

The Asayish is the US-backed Kurdish intelligence agents in Syria.  They report to the US forces illegally occupying Syria the locations of armed groups backed by Iran who is fighting ISIS in Syria.  The US uses this information by targeting the groups that fight ISIS in Syria.

The camp,(Al-Hol) which acts as a prison occupied by thousands of ISIS men, and their women and children, is run by the US-backed Kurdish militias SDF and YPG.

 US forces relocated ISIS members from the al-Hawl camp in Syria to Iraq in early October 2020. 

 The transfers took place under the supervision of the Asayish from the so-called Autonomous Administration of North and East Syria  (AANES), also known as Rojava.

 

Tv2

Flera IS-terrorister sitter fängslade i de kurdiska områdena. De har i förhör erkänt att de planerat en massiv terrorattack i staden Erbil. Bland annat planerades en masskjutning för att döda utlänningar i Irak. När polisen gick till aktion och grep IS-medlemmarna, hittade de sprängladdningar och vapen utrustade med ljuddämpare. De fem som greps ska alla ha smugglats in i Irak från Syrien. Och terrorattacken ska ha planerats i flyktinglägret Al-Hol i Syrien. (https://www.tv2.no/nyheter/14273628/)

I april förra året (2020) uttalade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att USA använder ISIS för att blockera en politisk lösning på krisen i Syrien och för att stödja separatistiska militanter i en flagrant kränkning av internationella resolutioner.

USA:s militära överföring av ISIS-fångar till den irakisk-syriska gränsen utgör en förevändning för USA:s fortsatta ockupation av Syrien.

 

Last April, (2020) Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said the US was using ISIS to block a political solution to the crisis in Syria and supporting separatist militants in a flagrant violation of international resolutions.

The US military transfer of ISIS prisoners to the Iraqi-Syrian border provides a pretext for the US’s continued occupation in Syria.

Kurdish agents give the US forces the location of Iranian-backed militias in Syria fighting ISIS

Till humanisterna och det godtrogna folket i Norge

Krfs Bollestad, Rädda Barnen och andra välmenande norrmän, måste sluta vädja till norska regeringar. Hitta något annat att göra.

Kräv att Norge ska avsluta sitt stöd till det amerikanska kriget i Syrien, få hem soldaterna, stoppa stödet till sanktionerna och upprätta en fredsrörelse. Glöm inte att USA har invaderat Norge. Men till skillnad från i Syrien, Irak, Libyen och Afghanistan har de fått godkännande från den norska regeringen. Här har vi den demokrati vi ödelägger länder för att införa. Vår demokrati. Ingenting är som en demokratisk amerikansk invasion.

Relaterat
Vilka hjälpte kurderna? Jo Syriens arabarmé, trots kurdernas samarbete med angriparen USA.
USA vill skapa en kvasi-stat för att ta hand om oljan i Syrien tillsammans med kurderna.
Vad tycker egentligen president Assad i Syrien om överenskommelsen i Moskva, om kurderna och framtiden?
Biden-regeringen och det “kurdiska kortet” i Syrien
Tar FN USA:s parti för att förstöra Syrien? Med hjälp av terrorist-tolerante norrmannen Egeland?
Starka bevis för att USA stödjer ISIS och al-Qaida sedan åratal?
Tidigare ÖB i Israel medger att Israel stödjer terrorister i Syrien.
Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien,
Har Turkiet rätt att angripa kurder i Syrien? USA rätt att vara i Irak, Syrien och Afghanistan?
USA vill skapa en kvasi-stat för att ta hand om oljan i Syrien tillsammans med kurderna 14 november 2014.
USA hjälper ännu terroristerna i ISIS och bekämpar ryska styrkor i Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Nato-länder har exporterat vapen till terroristerna i Syrien. Vilka umgås Hultqvist & Co med?.
Syrien Silkway 170914Flygplan som kan frakta vapen från ”Väst” till Syrien
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
USA:s kongress vill inte stoppa stödet till ISIS och andra terroristorganisationer

Israel största köparen av olja från IS;
Israel fortsätter med sitt stöd till terroristorganisationen ISIS;
FN uppger att Syrien vunnit kriget men Israel angriper och ber USA om hjälp;
Israel och angriper Syrien och al-Qaida Damaskus;
Cheney, Rothschild, Murdoch och Israel vill stjäla Syriens olja;
Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar
Kriget i Syrien – ett hundratal äldre artiklar

Föregående artikelMänskliga Rättigheter i den verkliga världen: Korta avsnitt i Propagandafrågan. Del 2
Nästa artikelGlöm planerna på att minska utsläppen till 2050 – det är en dödlig förhalning
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

 1. Tack för denna utomordentliga och klargörande krönika. Expertis värt namnet. Allt annat än den dilettanternas geggamoja som annars dukas ut för folket i väst angående Syrien. Regime change projektet för Syrien avslöjas Man får veta vilka som iscensatte och finansierade terrorkriget mot Syrien.
  De sk ISIS-kvinnorna var en del av den internationella legoarmé av jihadister-för-israel. Om detta se

  https://www.globalresearch.ca/un-report-israel-supports-syrian-al-qaeda-rebels-including-the-islamic-state-isis/5429363?pdf=5429363

  och

  https://www.globalresearch.ca/israel-and-the-jihadi-connection/5661425

  ISIS kvinnorna ska portförbjudas från Norge och Sverige.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here