Detta innebär militäravtalet med USA – Lars Drake i tal och text.

8
2008

Detta har nyligen publicerats på SwebbTV: https://swebbtv.se/w/mLekNRXNT4PgaJc2H5JrAP

Lars Drake

Lars Drake, docent, nationalekonom, och tidigare ass. professor vid SLU, samtalar med Mikael Willgert om situationen med Sveriges Natoanslutning. Han har även ny information i Pål Jonson-gate. Han berättar att Kings Collage, skolan där Pål Jonson doktorerade, genom sina undervisande lärare, är starkt knutet till MI6 dvs engelska motsvarigheten till CIA. Där finns även starka kopplingar till försvarsdepartementets personal.

Pål Jonsson

Lars Drake säger att han inte har någon aning om Pål Jonson får betalt, men Pål Jonson agerar som han vore mer lojal mot Nato och USA än mot Sverige. Lars nämner också Bellingcat, ett ”journalistiskt” nätverk som uppenbart är kopplat till brittisk underrättelsetjänst, som ett sätt att få ut ”önskad” information till allmänheten.

Läs gärna: Hur Bellingcat rentvättar säkerhetstjänstens agenda åt media

Överstelöjtnant Paasikivi

Liknande företeelser finns även i Sverige. Överstelöjtnant Paasikivi har fritt manglat ut en ensidig ståndpunkt om Ukrainakriget. Han är visserligen från försvarshögskolan, men beteendet är snarligt. Inga Näslund från Palmecentret har också kommit ut med ensidiga och felaktiga beskrivningar om kriget i Ukraina. Dessa uppgifter är plockade direkt från Ukrainas militärmakt och Lars Drake anser att detta är direkt propaganda.

Officiell svensk ståndpunkt är att ett stöd för Ukraina gynnar svensk säkerhet. Argument att Ryssland kommer att gå vidare efter en seger mot Ukraina och att flera andra länder riskerar att bli angripna av Ryssland. Lars Drake anser att Ryssland inte har dessa ambitioner. Det som skulle kunna trigga igång en större konflikt är om Ryssland hindras att fritt använda infarten till Östersjön.

Läs gärna: Myten om att Putin var ute efter att erövra Ukraina och skapa ett större Ryssland.

Ryssland bryr sig nog inte särskilt om att att Sverige och Finland går/är med i i Nato. Men om det ställs in missiler som kan nå Ryssland här är det ett klart hot mot Ryssland säger Lars Drake. Han har gått igenom det nyligen undertecknade avtalet mellan Sverige och USA som ger amerikansk trupp rätt att obehindrat befinna sig vid sjutton svenska militära baser. De har rätt att fritt ta hit fartyg, flyg, stridsvagnar och vapen berättar Drake. USA måste enligt avtalet dock meddela Sverige vad som tas hit. Men det finns inget i avtalet som ger Sverige rätt att kontrollera vad som tas hit.

Vidare ger avtalet USA rätt att i hela Sverige använda militära fordon. Alltså kommer USA:s krigsfartyg, militära flygplan och fordon att fritt åka runt i Sverige enligt Lars Drake. De amerikanska soldater som kommer vara stationerade här kommer inte behöva visa upp pass för att komma in i Sverige, utan endast ett amerikanskt militärt id. Vidare kommer USA inte att behöva betala t.ex. lotsavgifter, vägskatter, flygplatsavgifter eller inkomstskatter.

Sverige blir en fullfjädrad vasall till USA säger Lars Drake.

Relaterat
Nya DCA-avtalet med USA minskar Sveriges oberoende och ökar risken för krig.
Hot om kärnvapenkrig allvarlig följd av DCA-avtalet med USA om försvarssamarbete
Sverige en frontstat för Nato mot Ryssland?

Föregående artikelHur arbetar Bellingcat egentligen?
Nästa artikelLäs Larm nr 2! Pris 0 kr.

8 KOMMENTARER

 1. Mycket bra artikel, ett kärnfullt budskap. Såklart är det här oacceptabelt och ett landsförräderi ingen skådat. Ren ockupation. Kommer bli som i Afghanistan, plastsoldaterna anländer och sedan ska de uut..tillsammans med antiSverige’politikerna’

 2. USA gör allt för att kunna attackera Ryssland.

  Sverige blir en bricka i spelet. Svenska folket anar inte vilken olycka detta kan leda till.

  Kolla upp USAs utrikesdoktrin: Wolfowitzdoktrinen från 1992.
  ”Doktrinen fastställer USA:s rätt att intervenera när man anser det lämpligt.

  Även om USA inte kan bli hela världens polis och vara tvungna att rätta till alla orättvisor så kommer vi ta på oss rätten att ha det yttersta ansvaret att selektivt möta de hot som inte bara hotar våra intressen, men även de mot våra allierade och vänner, eller vilka som allvarligt kan skada de internationella relationerna.

  Doktrinen fastställer NATO som ett instrument för USA:s inflytande i Europa. ”

  USA beter sig som en envåldshärskare över hela jorden.
  https://sv.metapedia.org/wiki/Wolfowitzdoktrinen

  • Nja, här är jag något positiv och tror att demokratin kommer söndra ”envåldshärskaren”.
   Vinner Donald Trump presidentmakten nästa år kan vi ”delvis” få uppleva ett annat USA.
   Främst med en nationell inriktning som kommer minska USA:s sedan ww2 vidlyftiga utrikespolitik.

   För kommunisten gäller fortfarande kampen mellan egendomsgemenskap och privat ägande.
   Men jag tror den globala maktkampen alltmer skiftar till fokus mellan Västvärldens Borgerliga Demokratier och Orientens Auktoritära Republiker.

   För att förenkla kan man säga att i Västvärlden styr företagen över folket medan det i Östvärlden är folket som styr över företagen genom det auktoritära ledarskapet.
   Orienten menar jag har en demokrati mer i folkets anda.
   Om det nu inte går överstyr och den auktoritära makten blir till en narcissist.

 3. Om den primitiva amerikanska krigarklanen släpps lös på svenskt territorium så riskerar det att bli slutet för vårt land. Våra politiker gör Sverige till ett uppmarschområde och en frontstat i det med största sannolikhet redan förlorade kriget emot den nya multipolära världens företrädare Ryssland och Kina.

  Både Ryssland och Kina har begripit att dom behöver varandra inför den sannolika slutstriden emot den aggressiva amerikanska imperialismen. Ingen av dom kan passivt se på när den andre attackeras eller riskerar att förlora i ett framprovocerat krig a la Ukraina.

  Om USA lyckas med sina provokationer och det öppna stormaktskriget bryter ut så riskerar Sverige och Finland att bli dom första länderna som raderas ut och USA kalkylerar troligen med den förlusten.

  Våra politiker har helt förlorat förståndet och vår regering är nu den största säkerhetsrisken i Sveriges historia.

  Om någon kan visa att jag har helt fel i den här här dystopin så är jag oerhört tacksam.

  • Jag delar din uppfattning till fullo angående vår regering som säkerhetsrisk, med tillägg -tillsammans med Sverigedemokraterna och den i övrigt samlade oppositionen.
   Enligt senaste opinionsundersökningarna är Sverigedemokraterna större än alla de partier tillsammans som bildar regeringsunderlaget. Enbart detta är ett problem i sig med tanke på att SD har en målmedveten agenda som drivs av mycket skickliga talespersoner ,väljarna uppenbart känner starkt förtroende för..
   Detta helt skruvade tillstånd har Svenska folket röstat fram enligt fria Demokratiska val. Därtill räknas vårt valsystem enligt internationella rankningslistor befinna sig på allra högsta nivå vad gäller tillförlitlighet och säkert genomfört utan några avsides påtryckningar.
   Förvisso finns det en tydlig opposition på diverse kanaler X(Tvitter), Facebook och en mängd andra alternativ på social media men får dessvärre inget fäste att möjliggöra något motstånd mot den etablerade och väl samlade maktapparaten. Och Sverigedemokraterna står vid sidan om och betittar haveriet utifrån sina beräkningar, ingen väljare vet svaret på.

   • Väljarna förringar förmågan att tänka och går dit näsan pekar, tycka kan var och varannan väljare men har svårt att reflektera över tyckande. En robot är programmerad, väljare indoktrinerade – en form av programmering – som på längre sikt resulterar till en kultur av ”endimensionella”, fördummade människor, alienerade och bortvända från verkligheten. Fängslade av massmedierna och artificiell intelligens, till maktens förmån och kapitalismens fascistiska framfart…synligt för den tänkande människan, likväl fördummad.
    I en ständig pågående process….

   • Sveriges hela nuvarande situation är i sig ett underbetyg på den s.k. demokrati som vi älskar att blåsa upp och i alla lägen hänvisa till. Vi tvingas inse att den demokrati vi så hett tillber finns numera endast i vår fantasi och endast där. Vi måste hitta verktygen för att återigen hitta den verkliga demokratin och värna den. Demokratin är kanske ett tllstånd som i kraft av sin natur att ge plats åt motsatta åsikter, blir extra sårbar. Vet vi det blir den kanske lättare att försvara.

    Eller så byter vi spår helt och hållet och bygger om och bygger nytt.:)

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here