Dödliga sanktioner kväver Syrien

2
1262

 

Denna artikel av Terje Alsnes har publicerats på https://spartakus.no/2022/12/29/i-storpolitikken-ma-vestlig-humanisme-vike-for-barbari-dodelige-sanksjoner-kveler-syria/. Den ansluter sig till flera artiklar i frågan jag publicerat, däribland en av FN-observatören Alena Douhan, FN:s specialrapportör om de ensidiga tvångsåtgärdernas negativa effekter. FN-expert uppmanar att illegala sanktioner mot Syrien hävs

Sverige deltar i dessa hårda, dödliga och folkrättsstridiga sanktioner.

Samtidigt rapporterar The Cradle att enligt den syriska nyhetsbyrån SANA fortsätter demonstrationerna mot de USA-stödda syriska demokratiska styrkorna (SDF) och USA:s ockupation av Syrien att växa. Kurddominerade SDF administrerar större delen av den oljerika Al-Jazira-regionen och får vapen, pengar och utbildning från amerikanska ockupationsstyrkor. Demonstranterna kräver utvisning av amerikanska styrkor och deras regionala allierade från Deir Ezzor-provinsen.

Har svenska regeringen protesterat mot detta? Inte alls och nu accepterar man också Turkiets krigföring i norra Syrien.

Dödliga sanktioner kväver Syrien

I storpolitiken måste västerländsk ”humanism” ge vika för barbariet.

Av Terje Alnes.

FN:s särskilda rapportör säger att ”upprörande” västerländska sanktioner mot Syrien ”kväver” miljoner civila och ”kan uppgå till brott mot mänskligheten”.

Det som USA och väst inte kan uppnå med militära medel försöker de uppnå genom att införa hårda sanktioner mot sina fiender. Dessa sanktioner drabbar i första hand civilbefolkningen, vilket också är avsikten. ” Någon ” måste ha idén att ett folk som svälter, som nekas tillgång till livsnödvändiga mediciner, eller som inte har tillgång till energi eller rent dricksvatten, bör anamma ” västerländska värderingar ” och i sin maktlöshet resa sig mot ” diktatorn ” eller ” regimen ” som vi vill bli av med.

När västinitierade krig eller försök till regimändring misslyckas är nästa steg därför att försöka förgöra fienden genom att införa sanktioner. Först försöker vi få FN att ansluta sig till oss, men när vi inte får stöd från det internationella samfundet agerar vi på egen hand. Det är bara USA och EU-länderna, samt vissa västerländska satelliter och ljudriken (som Norge), som har gjort sanktionspolitiken till ett politiskt vapen.

Låt det vara klart: Så länge sanktionerna inte godkänns av FN:s säkerhetsråd är de olagliga enligt internationell rätt.

Det syriska folket kommer att lida eftersom Assad är president

Alena Douhan från Vitryssland, professor i folkrätt och FN:s specialrapportör om de ensidiga tvångsåtgärdernas negativa effekter, besökte Syrien i oktober och november för att se konsekvenserna av sanktionerna.

Den 10 november levererade hon en rapport som uppmanade till ” upphävande av långvariga unilaterala sanktioner som ”kväver” det syriska folket.” »

” Sanktionerna har förstört statens förmåga att svara på befolkningens behov, särskilt de mest utsatta, och 90% av människorna lever nu under fattigdomsgränsen ”, skrev Douhan.

Syriens ekonomi har krympt med 90 % sedan 2011. Priserna har ökat med mer än 800 % sedan 2019, hundratusentals jobb har förlorats och sanktionerna blockerar importen av ” mat, medicin, reservdelar, råvaror och nödvändiga föremål”. för landets behov och ekonomiska återuppbyggnad ».

”Jag slås av de genomgripande mänskliga rättigheterna och humanitära effekterna av de ensidiga tvångsåtgärder som ålagts Syrien, och den totala ekonomiska och finansiella isoleringen av ett land vars folk kämpar för att återuppbygga ett värdigt liv efter det decennielånga kriget.” rapporterade hon.

Douhan rapporterade att syrier har begränsad tillgång till mat, vatten, el, tak över huvudet, energi för matlagning och uppvärmning, transporter och hälsotjänster och varnade för att landet står inför en massiv kompetensflykt p.g.a. ökande ekonomiska svårigheter.

Med mer än hälften av den livsviktiga infrastrukturen antingen helt förstörd eller allvarligt skadad, har införandet av ensidiga sanktioner mot viktiga ekonomiska sektorer, inklusive olja, gas, elektricitet, handel, konstruktion och verkstad, sänkt nationalinkomsten, vilket undergrävt ansträngningarna för ekonomisk återuppbyggnad.

” I den nuvarande dramatiska och ständigt försämrade humanitära situationen, medan 12 miljoner syrier kämpar med osäkerhet om livsmedel, kräver jag ett omedelbart upphävande av alla ensidiga sanktioner som allvarligt skadar mänskliga rättigheter och förhindrar alla ansträngningar för återuppbyggnad ”, avslutar Alena Douhan.

Norska sanktioner är olagliga

Glöm vad du har hört om västerländsk ”humanism ” och västerländska ”värderingar ”, den norska regeringen hjälper till att sprida västerländskt barbari .

Genom att ansluta sig till de straffrättsliga sanktionerna mot Syrien, initierade av USA och EU, och utan stöd i FN:s säkerhetsråd, gör sig Norge delaktiga i vad som ”kan uppgå till brott mot mänskligheten”.

Redaktören: Svenska sanktioner är lika olagliga.

Se Ben Norton från Multipolarista : FN-expert: ”Upprörande” västerländska sanktioner ”kväver” Syrien, kan vara brott mot mänskligheten


Denna artikel publicerades först av Spartakus .

Relaterat
FN-expert uppmanar till upphävande av långvariga ensidiga sanktioner som ”kväver” det syriska folket
USA och Sverige skulle svälta ihjäl Syrien med falsk ”Caesar-rapport” – stor skandal. DEL 1.
Falsk ”Caesar-rapport” bakom USA:s dödliga Syrien-sanktioner. Sverige tiger- stor skandal. DEL 2.
EU utlovar stöd till kurdiska SDF ” till stöd för Syriens suveränitet”, men inför också sanktionerar mot Syriens suveräna regering.
Framgångsrika dödliga sanktioner av USA, EU, Sverige mot Syrien.
”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”
USA-stödd kurdisk milis stjäl 140 000 fat olja per dygn i Syrien.
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien.

Föregående artikelVems spannmål skickas från Ukraina? USA:s GMO-jordbruksjättar tar kontroll över Ukrainas jordbruksmark
Nästa artikelCIA, Biden och dödspatruller
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Det här är naturligtvis inget annat än sedvanlig city of ljondjon sionistiskwashingtonsk ekonomisk krigföring för att bryta ner ytterligare en stat. Dvs det israhell via sina helägda globalistorganisationer fn, eu blablaj vill lagstifta mot ska kunna ske mot dom själva

  2. Och som jag nämnt tidigare, det här är en rep av vad som skedde för 1000 år sedan, i Volgaområdet, visavi sk kasarien (som blivit en förbrukad stat enl omkringliggande länder) och som det blev ajöss med pga kasarien inte höll löften, inte kunde diplomatiseras med, högg i rygg, konstant anföll och krävde tribut..

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here