EU-parlamentets rapport: Regimförändring behövs i Ryssland – rekommenderar propaganda-TV-kanal för det

20
2459

Preludium till dagens situation: I serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som inte är mindre aktuell idag.

 

Hetsen mot Ryssland ökar och EU tar ett steg i riktning för krig i Europa. Artikeln ”EU-parlamentets rapport säger att regimförändring behövs i Ryssland, och rekommenderar Bryssel att lansera propaganda-TV-kanal för att hjälpa det att ske” i RT 18 maj har vänligen översatts av Rolf Nilsson.
Länken till den översatta rapporten finns här.
Rapporten kritiserar Ryssland för bristande demokrati, då människor arresterats för olagliga demonstrationer, detta har skett i många EU-länder och inte minst av Gula Västarna i Frankrike. Enögdheten är lika beklämmande som skrämmande. Man talar om ökat samarbete med USA, där demokratin har försämrats markant enligt statsvetare och andra.
Demokratin fungerar dåligt i USA – första vetenskapliga studien.

The Tintic Standard Reduction Mill—also known as the Tintic Mill or Harold Mill—built in 1920, and only operating from 1921 to 1925, is an abandoned refinery or concentrator located on the west slope of Warm Springs Mountain near Goshen, Utah, in the United States. Metals processed at the mill included copper, gold, silver, and lead, all of which were received from another mill near Eureka, Utah. The metal content of ore was increased through the process to make transportation less expensive. The reducing process used was an acid-brine chloridizing and leaching process which became outdated, leading to the abandonment of the site in 1925. At the mill’s highest productivity it processed 200 tons of ore yearly from the Tintic Mining District. What remains of the mill are foundations for water tanks, crushers, roasters, iron boxes, leaching tanks, and drain boxes. The site dominates the surrounding landscape with its size and unique colors and shapes. It was designed and built by W. C. Madge. It is significant as the only American mill using the Augustin process during the early 1920s. It was listed on the National Register of Historic Places in 1978. It has been speculated that the mill may be the contributor of heavy metal pollution in the Goshen Warm Springs which lie below it.

Också Sverige har stora brister i demokratin, som jag behandlat bl.a. i artikeln Sverige vill stödja demokratiutveckling i Östeuropa – men börja hemma!


EU-parlamentets rapport: Regimförändring behövs i Ryssland – rekommenderar Bryssel att lansera propaganda-TV-kanal för detta

Missnöjda efter månader av försämrade relationer och risk för militär eskalering, har Europaparlamentet nu lagt fram ett utkast till betänkande, som insisterar på att EU måste vara mer konfronterande i sin inställning till Moskva.

Ett utkast till rapport som publicerades online av församlingens utskott för utrikesfrågor, orsakade oro i ryska medier på måndagen, eftersom den hävdade att EU ”borde upprätta en transatlantisk allians med USA för att försvara demokratin globalt” och ”avskräcka Ryssland” från förmodad aggression i Östeuropa.

Som en del av sin ”vision” för framtida band med Moskva, drar rapporten slutsatsen att EU bör lägga fram ett antal incitament för att övertyga ryssarna om att en vändning till väst skulle vara fördelaktig, inklusive viserings-liberalisering och ”frihandelsinvesteringar.”

Man tillägger att blocket ”också bör förmedla de potentiella fördelar som det är villigt att erbjuda i utbyte mot en demokratisk omvandling av Ryssland”, vilket effektivt skulle förplikta det till en strategi för regimförändring, utan att kommentera populariteten hos dess nuvarande regering eller väljarnas preferenser.

Dokumentet, där parlamentsledamöterna fick möjlighet att lämna förslag till innehåll tidigare i månaden, hävdade att ”situationen i Ryssland försämras fruktansvärt, på grund av president Putins systematiska förtryck av demokratiska krafter”, med hänvisning till ett stort antal arresteringar vid otillåtna demonstrationer som hölls i januari. I ett påstående med sprängkraft säger man också att Putin i förspelet till parlamentsvalet senare i år ”för ett krig mot Rysslands folk” som kan förvärras när valresultaten kommer upp.

En undersökning som publicerades på tisdagen visade att den ryska ledaren har stöd av cirka 56% av väljarna, medan var och en av de potentiella oppositionskandidaterna fick ensiffriga resultat.

Ett verktyg i EU:s arsenal för att rikta sig mot ”rysk propaganda” och åstadkomma den övergång som den vill se, skulle enligt rapporten vara ”inrättandet av en ’Free Russia Television med sändningstid 24/7.” Med sjunkande publiksiffror för traditionella medier är det oklart varför en konventionell TV-kanal, som driver EU:s frågor, skulle förändra medie-landskapet i Ryssland, med tanke på att andra statliga programföretag som USA:s RFERL och Storbritanniens BBC redan erbjuder liknande tjänster. Vidare finns ett stort antal ryskspråkiga nyhetssidor och YouTube-kanaler, som intar en kritisk hållning till regeringen, att det inte finns någon brist på tillgång till täckning för oppositionens åsikter.

Samtidigt föreslår kommittén ett antal extrema steg som den säger att blocket borde ta. Den insisterar på att Bryssel ”måste vara berett att inte erkänna Rysslands parlament och föreslå Rysslands avstängning från internationella organisationer med parlamentariska församlingar, om parlamentsvalet 2021 i Ryssland uppfattas som bedrägligt.”

EU:s oro för den ryska demokratin kommer samtidigt som varningar om att regeringarna i två av dess medlemsstater, Ungern och Polen, undergräver medborgerliga rättigheter och personliga friheter på hemmaplan, medan deras regerande partier konsoliderar sitt grepp om makten.

EU-blocket är Rysslands största handelspartner och handeln uppgick till ett värde av 174 miljarder euro år 2020 här. Importen till EU från Ryssland har minskat, liksom EU:s handelsunderskott.Eurostat.

Bryssel har infört sanktioner mot ett antal ryska tjänstemän för deras påstådda roll i fängslandet av oppositionspersonen Alexey Navalny och påstådda ”kränkningar av de mänskliga rättigheterna” vid polisövervakningen av efterföljande protester.

Relaterat
Demokratin fungerar dåligt i USA – första vetenskapliga studien.
Åtta sätt som gör USA:s valsystem odemokratiskt.
I USA gäller inte en grund för demokrati: En person- en röst!? Va!
USA:s odemokratiska val.
Demokratin i USA fungerar dåligt enligt den första vetenskapliga studien.
Jimmy Carter säger till Oprah Winfrey att USA inte längre är en demokrati
Vet Radions “Konflikt” vad demokrati är? Om demokratin i Ryssland, Sverige och USA.
Dollarocracy – Hur pengar har förstört USA:s en gång ganska demkratiska valsystem
Korruption i USA:s politiska ledning
USA: Ekonomisk manipulation och korruption

Föregående artikelHur svenska medier sviker Julian Assange
Nästa artikelStoltenberg och Norge: krigshetsare och hycklare
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

20 KOMMENTARER

 1. Det finns anledning att påminna om FNs stadgar Artikel 2.
  Organisationen och dess medlemmar skola vid fullföljandet av de i artikel 1 angivna ändamålen handla i
  överensstämmelse med följande grundsatser:
  1. Organisationen grundar sig på principen om samtliga medlemmars suveräna likställdhet.
  2. Alla medlemmar skola för att samtliga skola komma i åtnjutande av de rättigheter och förmåner, som följa av medlemskapet, ärligt fullgöra de förpliktelser, som de åtagit sig enligt denna stadga.
  3. Alla medlemmar skola lösa sina internationella tvister med fredliga medel på sådant sätt, att internationell fred och säkerhet samt rättvisan icke sättas i fara.
  4. Alla medlemmar skola i sina internationella förbindelser avhålla sig från hot om eller bruk av våld, vare sig riktat mot någon annan stats territoriella integritet eller politiska oberoende,eller på annat sätt oförenligt med Förenta Nationernas ändamål.

 2. Max Blumenthal och hans team på Grayzone deras intervjuer med journalister vars kontor blev sönderbombade av Israel har blivit borttagna från youtube utan förklaring, istället för videon ser man en text ”this video has been removed for violating youtube’s community guidelines”
  Max Blumenthal säger att Israels apartheid regim är trygg med att USA och EU har de rätta verktygen och bryr sig inte om vad medborgarna i länderna anser.
  De styr och kontrollerar de stora sociala medierna som facebook, youtube och twitter, och tar bort allt som inte överensstämmer med den politik som de vill att medborgarna skall stödja.
  EU är en bedrövlig inrättning, man borde tänkt efter en gång till innan man röstade ”JA”, då det verkar vara ett hopplöst företag att ta sig ur denna jättekoloss, som är så odemokratisk. Många säger nu att de trodde aldrig att det skulle bli så odemokratiskt som det blivit och inte heller så maktfullkomligt som det är. EU står inte självständigt utan styrs helt och hållet från USA.
  Så få EU-parlamentariker som vågar tänka självständigt och tala öppet om sina åsikter, och dessutom så få som vågar stödja dessa personer.
  Endast 19 parlamentsledamöter undertecknade ett brev till Josep Borell där man uppmanar till verklig EU-handling mot Israels krigsförbrytelser i Gaza. Den modiga Clare Daly anser det skamligt att det inte var fler som kunde fördöma Israels fruktansvärda slakt på palestinier. Liten stil så svårt att läsa men jag tyder texten till: Clare Daly, Mike Wallace, Luke ”Ming” Flanagan, Ivan Vilibor Sincic, Sira Rego, Manu Pineda, Javier Nart, Marc Botenga, Rosa DAmato, Jose Gusmao, Marisa Matias, Francois Alfonsi, Idoia Villanareva, Chris Mac Manus, Giorgos Georgou, Joao Ferreira, Sandra Pereira, Miguel Urban Crespo, Alex Agius Saliba.
  Kan inte se att någon av dessa 19 MEP är från Sverige, så eländigt är det i vårt land. Många av dessa MEP är från Vänster i EU, men Malin Björk lyser med sin frånvaro.

  Clare Daly anser att människor normalt inte kan se hur EU egentligen är, men så här är det säger hon på sin twitter, så ta en bra titt. En institution som fördömer motståndet från ett förtryckt folk, men som inte nämner den avsiktliga Israeliska massakern på civila i Gaza med avancerade vapen, detta är Europeiska värden.
  Hon retweetar Ursula von der Leyens twitter kommentar:
  ”Very concerned by the situation in Israel and Gaza.
  I condemn indiscriminate attacks by Hamas on Israel.
  Civilians on all sides must be protected.
  Violence must end now.”

  • Sanningen är att Vi behöver regimbyte i EU!!! EU folken vill inte styras av en samling stöttepelare för apartheid- och mördarregimen israel

   • Dessa trakasserier mot vissa inlägg på YouTube pågår hela tiden, och sedan får de som lagt ut dem ta strid med YouTube för att få dem tillbaka, en del lyckas aldrig ex. inlägg som visar Navalnys nationalistiska och rasistiska sidor eller nynazister i Ukraina, de försvinner för gott.
    den 19 maj skriver Grayzone följande: We published a video interviewing two journalists in Gaza and @YouTube removed it, claiming it violated its policy on ”violent criminal orgs”?Does @Google consider Palestinian journalists to be”criminals”?Corporate censorship is a huge threat to the freedom of press & speech
    Samma dag skriver Max Blumenthal på sin twitter:Our interviews with Palestinian journalists whose offices in Gaza were destroyed by Israel has been removed without explanation by @YouTube!
    Han har även gjort en skärmdump från sidan på YouTube så man kan se att det verkligen hänt.

  • Sant, USA styr EU och Sverige är nu i realiteten annekterat till USA med en sedvanlig marionettregim, och USA styrs av Israel, israeler utgör nu nästa hela USAs regering och Israel styr och kontrollerar alla teknikföretagen som Youtube. Förhållandet förklaras i del av denna video, vilken Israelerna kallar ”antisemitic”.
   https://www.youtube.com/watch?v=ctFkzE8q13k&t=3s

    • Och dessa står naturligtvis i nära relation till etniska fränder i USAs näringsliv, som BigPharma, BigWar, BigFood, BigTech, BigMedia, osv, samt i nära relation till Israel. Det är mycket tydligt förklarat här.
     https://www.youtube.com/watch?v=ctFkzE8q13k&t=3s
     Det är detta nätverk som nästan fanatisk bekämpar Kina, även i Sverige.

    • Siffrorna ur minnet, inte säker på att som är exakta, men på 1920 talet sägs det att i Tyskland utgjorde den judiska befolkningen 1.5% av landets befolkning, medan 35% av dåvarande Tysklands affärer kontrollerades av den judiska befolkningen. Den judiska befolkningen i Tyskland stöddes mycket aktivt av den judiska diasporan i USA men stora investeringar. De olika tyska folken, Tyskland är en federation av många folk, bokstavligen svalt och for illa, medan det judiska folket öppet levde mycket gott. Det var en av anledningarna till att nazismen så snabbt fick fäste. Dessa skillnader är alltså något som måste undvikas för att inte skapa interna spänningar. Tyvärr växer spänningarna just nu snabbt i just USA. Därför tror nu många på ett inbördeskrig i USA. Kina har undvikit detta problem, den senaste regionen som lyfts är just Xinjiang, och det anser USA motarbetar deras avsikter att skapa spänningar i Kina för att skapa färg revolutioner. USA har försökt skapa färgrevolutioner nyligen i Xinjiang, Tibet, Hong Kong, Kazakstan, Afghanistan, och Myanmar. Alla har misslyckats. Kina arbetar även på att minska spänningarna mellan länder genom att göra stora investeringar utanför Kina, vilket USA kraftigt försöker motverka.

    • Att en regimförändring kanske behövs i Ryssland kan vara sant, men det bör nog snarare kallas en regimutveckling, och jag tror den är på väg nu när Ryssland, Kina, och Indien börjar på allvar närma sig varandra och samarbeta och handeln ökar lavinartat i öster. Samtidigt minskar handeln med Europa och USA. Samtidigt blir USA, som verkligen behöver en radikal regimförändring, fryser sig ute. USA är uppenbart i panik. Den uppenbart betalda USA propagandan på svenska media som DN, Expressen, DI osv går upp på högvarv där man arbetar för högtryck för att skrämma bort folk från att göra affärer med Kina helt i enlighet med USAs avsikt att föröka isolera Kina. Det går verkligen dåligt, och USAs svar är ökad propaganda, beställningsjournalistisk, Biden’s propaganda resa till Asien, ökad militär verksamhet som militära övningar med Sydkorea, och fler trupper i Europa, osv.

     USAs falska propaganda kampanj om koncentrationsläger, tvångsarbete, och förtryck håller på att punkteras, ett exempel är FN kommande besök till Xinjiang. USA starar med mer propaganda i svenska media.

     ”Amerikansk oro inför FN:s besök i Kina” SvD

     Ett tal nyligen av USAs Joint Chiefs of Staff Mark Milley vid West Point graduation ceremony är skrämmande.
     ”Milley’s Latest Remarks On Great Powers & Technology Are Worth Paying Attention To”
     Han indikerade att USA är villig att starta WW3 i ett försök att behålla och utveckla sin världsmakt. I faller Ukraina trodde de flesta av oss att USA skulle backa från hotelserna att utvidga NATO, på samma sätt som USA gjorde i fallet Kuba krisen. USA backade inte och valde istället Ukraina kriget.

     Kommer USA att göra samma sak med WW3.

 3. Något om moderna tiders regimförändringar..
  https://ukraina.ru/interview/20210512/1031352775.html
  Zelensky gör allt som amerikanerna beordrar honom att göra, just för att han anser att det är en garanti för hans personliga överlevnad och personliga välbefinnande.
  När Zelensky gick till valet lovade han att han bara kom till makten under en period. Enligt uppgift är hans uppgift att rätta till situationen i landet. Sedan återvänder han till sin affärsverksamhet.
  Häromdagen tillkännagav dock Zelensky att han satsar på en andra period efter att ha glömt bort löftet han gav till väljarna. Idag är hans uppgift att se till att ingen hindrar honom från att behålla sin presidenttjänst. Han vill skapa villkor som gör det möjligt för honom att när som helst sätta någon oligark i fängelse eller utvisa dem från landet och konfiskera deras verksamhet. Dessutom är det uppenbart att alla medier i Ukraina idag är oligarkiska. Genom att sätta oligarkerna under kontroll får han automatiskt kontroll över nästan alla TV-kanaler och att rensa clearingen för att bli omvald för en andra period.
  På grund av den mycket allvarliga ekonomiska krisen finns inte några pengar i Ukrainas statskassa. Svårt att tjäna pengar för sig själv, sitt team och en valkampanj (som kostar hundratals miljoner dollar) genom korruption, utnyttjande av budgeten och utpressningar av rika människor. Därför är det nödvändigt att antingen ta pengar från oligarkerna eller att avveckla dem.
  USA är intresserade av att ta kontroll över de delar av den ukrainska ekonomin som är av intresse för dem (energi, mark, finanssektor) och Zelensky valde fullständig underkastelse till USA som ett recept för politisk överlevnad och bestämde sig att luta sig mot den starkaste och göra allt som amerikanerna beordrar honom att göra, just för att han anser att det är en garanti för hans personliga överlevnad och personliga välbefinnande.
  I dag är Ukraina inte i fokus för vare sig europeiska eller amerikanska intressen. Dessutom förstår alla att Ukraina gradvis går mot konkurs. Om vi ​​tittar på statsskuldens statistik har det under det senaste året vuxit med en tredjedel, helt enkelt för att Ukraina inte kan ta ut skatter för att fylla budgeten. Det är ingen mening att investera allvarliga resurser i ett land som håller på att kollapsa utan externt ekonomiskt synsätt. Amerikanerna är väl medvetna om detta.
  Vad kan Ryssland göra för att stabilisera den ukrainska ekonomin? Det viktigaste är politisk stabilisering. Ryssland kan tillhandahålla jobb för flera miljoner arbetsemigranter, som inte kommer att hitta arbete i Ukraina. De kommer att flytta till Ryssland. På grund av detta kommer Ryssland att sluta rekrytera invandrare från Centralasien.
  Ryssland har många högavlönade jobb där det finns brist på arbetskraft. Ryssland har ett komplett utbud av tekniker för att återskapa energikomplexets normala funktion (värmenät, kraftverk och allt som är kopplat till detta). Om vi ​​återställer det underbara ”röret” Urengoy-Pomary-Uzhgorod, som nu är i ett dött tillstånd, kommer det också att ge pengar.
  När det gäller politisk stabilisering kan Ryssland göra mycket för att Ukraina igen ska bli en stat där investerare kommer och skapar ny produktion baserat på de resurser som landet har. Ukraina är en av de största staterna när det gäller järnmalmsreserver. De fick slut på billigt kol, de köper det i Ryssland, men de har mycket malm. Det finns icke-järnmetallmalmer, titan och så vidare. Där finns vad man ska bygga, vad man ska extrahera och vad man ska utveckla. En annan sak är att det behövs fred och politisk stabilitet. Detta kommer att bidra till ekonomisk stabilisering i landet.

  • Rysslands ståndpunkt i den ukrainska frågan, förklaras av den ryska utrikesministern Sergey Lavrov i detalj, i en intervju med Dmitry Kiselyov, generaldirektör för nyhetsbyrån Russia Today.
   Om sannolikheten för krig i Donbass, sa den ryska utrikesministern: ”Beror det bara på oss och på Donbass milisen, kan krig undvikas. Men talar vi om den ukrainska och Zelenskys sida, förbinder jag mig inte att gissa, för enligt externa tecken är det viktigaste för honom att hålla sig vid makten, och han är redo att betala vilket pris som helst, inklusive eftergivande av nynazister och ultra-radikaler, som fortsätter att förklara Donbass-milisens terrorister. Enligt min mening är situationen väldigt enkel. Zelensky och hans team vill inte uppfylla Minsk-avtalen”.

   Den nuvarande fiendskap som finns mellan ryssar och ukrainare är konstgjord. Den har tillverkats för att dela upp två slaviska människor som har mycket gemensamt. Det är ett politiskt vapen utformat för att förhindra ett välmående och ömsesidigt fördelaktigt band mellan Ryssland och Ukraina. Globala strateger från Bismarck till Brzezinski har försökt separera dessa två slaviska nationer. Och det ”stora spelet” fortsätter till denna dag.

   Det senaste knepet och taktiken för att hålla ukrainare och ryssar åtskilda händer inom den religiösa sfären. Att veta att ortodoxin, där ”sobornost” (enhet) värderas framför allt, tjänar som en andlig bro mellan ryssar och ukrainare, försöker man skapa en klyfta bland de troende. Om detta andliga band mellan dessa två slaviska människor kan brytas skulle situationen bli ännu mer tragisk.

   De myndigheter som tvingade Ukraina att bli en del av Sovjetunionen tog ingen hänsyn till folkets vilja eller rätten till självbestämmande. Ukrainare har trots allt sitt eget språk, litteratur, musik, konst, mat och traditioner.
   När det gäller den senaste historien drabbades ukrainare – som ryssar – fruktansvärt av kommunismen – särskilt stalinismen. Trots det faktum att Stalin var georgisk och hans verkställande av kollektiviserings judar, skyller nu många ukrainare ryssarna för deras ”holodomor” – den brutala artificiella svält som dödade fem miljoner.

 4. USA har Europa i sin järnhand och vad är det egentligen för hemsk som Ryssland har gjort den senaste tiden, jo det har minskat sin användning av dollar.
  Istället för att krigshetsa mot Ryssland borde Europa följa Rysslands goda exempel.

 5. Skrämmande: I EU-rapporten står det att EU bör upprätta partnerskap angående sin sanktionspolitik med EU-baserade icke statliga organisationer som Bellingcat, så att dessa organisationer kan hjälpa med att förbereda och utreda ärenden på ett heltäckande sätt,
  Vad säger brittiska utrikesdepartementet om Bellingcat:
  ”Andra bekymmer var att CPDA och ISD hade analytiska brister, och att Bellingcat var misstrodd både genom att sprida desinformation i sig och genom att vara villig att producera rapporter för alla som var villiga att betala”
  Så EU som gått ut med att man skall stoppa desinformation, kommer anlita desinformationens mästare Bellingcat för sin regimförändring taktik mot Ryssland.
  Kit Klarenberg skriver på sin twitter: ”Intressant att rapporten innehåller många rekommendationer som också finns i integrity initiative-filer, skrivna av Victor Madeira före detta M16-chef Richard Dearloves beskyddare”.
  De enda personerna som aktivt ger motstånd mot EU:s vansinniga korståg med Ryssland är MEP Clare Daly och MEP Mike Wallace. Det måste vara något speciellt med irländare, vilket Roger Waters också skrev i ett inlägg. Flera irländare skrev att de var stolta över sina MEP, och de har de anledning att vara. Jag är inte stolt över våra MEP, som sitter i EU.

  • Irländare har levt med britternas koloniala förtryck länge och vet vad detta ex-imperium går för av bitter erfarenhet! Det brittiska imperiets historia är ingen vacker läsning och varför britterna inte gör upp med sin smutsiga historia är en gåta de då kräver samma sak av andra! Britterna kräver av Ryssland att göra upp med Stalin-tiden, i Tyskland så jagade/dödade britternas alla som inte tog avstånd från nazismen efter kriget och är fortfarande den drivande kraften mot att Tyskland återigen ska bli ett fritt land med egen utrikespolitik! Men nu verkar det som det brittiska inflytandet över USA i alla fall för tillfället minskat betydligt då Israel lyckats få de flesta ministrarna i regimen som kapat makten i Washington!

 6. Återigen EU:s irländska MEP Clare Daly, som står emot den massiva propagandan mot Ryssland i EU, som är så kompakt och ogenomtränglig att inga vågar stå emot den, absolut inga svenska MEP.
  Clare Daly attackerar den tidigare ryska oligarken Mikhail Khodorkovsky för att han går ut och anklagar Ryssland för inblandning i EU, samtidigt som han säger att hans anklagelser inte skulle hålla i en domstol och han vill inte heller publicera sina dokument.
  Samtidigt kan man se hennes kritik mot honom som en kritik mot EU, som ger honom utrymme och låter honom anklaga Ryssland trots avsaknad av bevis.
  Så enkelt är det, att anklaga Ryssland, då behövs inga bevis, utan det räcker med att säga att man skyddar informationsutlämnarna

  https://twitter.com/ClareDalyMEP/status/1392491286037471234

 7. EU omger sig med suspekta personer som sina vänner. En artikel fick mig att inse att Mikhail Khodorkovsky är en betydligt mer kriminell person än jag kunde ana.
  En twittrare på Clare Dalys twitter rättar henne och säger att Khodorkovsky är inte en f.d. oligark han är fortfarande en oligark och kriminell. Bevisningen är en artikel av F.William Engdahl :USA-tysk författare och analytiker av geopolitiska och ekonomiska frågor. Hans senaste bok är myter, lögner och oljekrig . Nedan information har jag fått från hans artikel:
  När Khodorkovsky ställdes inför rysk domstol och dömdes för förskingring, fördömde Obama administrationen och regeringar runt om i världen Ryssland för ”en kränkande användning av rättssystemet för felaktiga ändamål.” De utelämnade de verkliga skälen till att han dömdes.
  Det är klart att USA gillade Jeltsin som lät företag i USA stjäla Rysslands tillgångar.
  M.K:s verkliga brott var inte att vara delaktig i stöld av dessa tillgångar, utan hans verkliga brott är att han var en viktig del av en västerländsk underrättelseoperation för att demontera och förstöra det som återstår av Ryssland som en fungerande stat. När dessa fakta är kända är den rättvisa som drabbat honom mild i jämförelse med USA eller Storbritannien standardbehandling av dem som dömts för förräderi mot staten. Obamas tortyrfängelse i Guantánamo är bara ett exempel på Washingtons dubbel moral.
  1998 hade Khodorkovsky släppts fri i ett amerikanskt fall där han anklagades för att hjälpa till att tvätta 10 miljarder dollar med sin egen bank och Bank of New York. Han verkade ha mycket inflytelserika vänner i USA.

  Men det var mer. M.K. hade imponerande vänner i USA. Med sina nya miljarder i själva verket stulna från det ryska folket fick han några inflytelserika vänner. Han inrättade en stiftelse efter den amerikanska miljardären George Soros ’Open Society, och kallade den Open Russia Foundation. Han bjöd in två mäktiga västerlänningar till styrelsen – Henry Kissinger och Jacob Lord Rothschild. Sedan började han utveckla band med några av de mäktigaste kretsarna i Washington där han utnämndes till Advisory Board för det hemliga private equity-företaget Carlyle Group där han deltog i styrelsemöten med andra rådgivare som George HW Bush och James Baker III. .

  Det verkliga brottet var att M.K. var mitt i att göra en amerikansk-stödd statskupp för att fånga det ryska presidentskapet i det planerade ryska Duma-valet 2004. Khodorkovsky var i färd med att använda sin enorma rikedom för att köpa tillräckligt med platser i det kommande Duma-valet så att han kunde ändra ryska lagar om äganderätt till olja i marken och rörledningar som transporterar densamma. Dessutom planerade han att direkt utmana Putin och bli Rysslands president. Som skydd mot detta hade Putin det tysta stödet från de rika så kallade ryska oligarkerna, med en överenskommelse om att de skulle få behålla sin rikedom förutsatt att de återvänder en andel tillbaka till Ryssland och förutsatt att de inte stör den inhemska Ryska politiken.

  När han steg ut ur sitt privata plan i Sibirien i oktober 2003 arresterades Khodorkovsky. Han arresterades, som Wikipedia riktigt säger, för skattebrott. Vad de inte sa är att han vid 40 års ålder hade stigit till att bli den rikaste mannen i Ryssland till ett värde av cirka 15 miljarder dollar genom bedrägligt förvärv av statliga tillgångar under den laglösa Jeltsin-eran. I en auktion som genomfördes av sin egen bank betalade Khodorkovsky 309 miljoner dollar för Yukos. År 2003 bedömdes samma företag värda 45 miljarder dollar.

  Vid tiden för arresteringen var Khodorkovsky i färd med att förhandla via sin Carlyle-vän George HW Bush, far till dåvarande president George W. Bush, försäljning av 40% av Yukos till antingen Condi Rices tidigare företag, Chevron eller ExxonMobil. Putin lämnades för att återuppbygga den förstörda ryska ekonomin: olja och export via statligt ägda rörledningar till väst för dollar.

  Krokodiltårarna från Hillary Clinton och Barack Obama för kränkningarna av Khodorkovskys mänskliga rättigheter döljer en mycket djupare agenda.

  Slutsats: USA är som en kriminell beskyddar liga, bara de får tillräckligt av ett lands naturtillgångar, så lämnar de landet i fred och bryr sig inte om ifall det är demokrati eller inte.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here