Öppet brev: Frige de politiska fångarna i Chile!

3
16672
Demonstration före Coronapandemin.

Till
Chiles president, Sebastián Piñera
Inrikesminister, Rodrigo Delgado
Justitieminister, Hernán Larraín

Den 5 oktober 2020 skickades ett brev till er genom den chilenska ambassaden i Stockholm.

Fram till idag har vi inte fått något svar och därför skriver vi ett nytt.


FRIGE DE POLITISKA FÅNGARNA I CHILE!

Sedan den 18 oktober 2019 har det chilenska folket protesterat mot ojämlikheten och orättvisan som drabbat majoriteten av befolkningen. Regeringens svar fortsätter att vara förtryck som utövas av säkerhetsstyrkorna, vilket resulterat i ett betydande antal dödsfall, sårade och fängslade. Ett flertal rapporter från kvalificerade organisationer bekräftar att säkerhetsstyrkorna kränker civilbefolkningens mänskliga rättigheter, ett beteende som står i strid med internationella fördrag som Chile anslutit till.

Vi kräver ett slut på politiken som baseras på frihetsberövande med vilken regeringen avsett att tilldela ett slags straff mot dem som har utövat den legitima och suveräna rätten till social mobilisering för att uppnå ett samhälle baserat på värdighet och rättvisa. Vi kräver att våldet och maktmissbruket från statens företrädare (polis, åklagare, regering, domare) upphör, eftersom dessa handlingar har orsakat lidande för de politiska fångarna från den sociala revolten och deras familjer.

Den chilenska staten har skapat en strategi som utgår från att polisen fabricerar falska bevis/vittnesmål, men även infiltrerar demonstrationerna för att iscensätta våldshandlingar som i sin tur motiverar förföljelse och fängslande. I vissa fall har domstolarna utfärdat beslut om frikännande och omedelbar frisläppande, efter att ha underkänt bevisen som samlats in av säkerhetsstyrkorna och presenterats av åklagarmyndigheterna. Men många ungdomar sitter fortfarande i fängelse och väntar på rättegång sedan flera månader tillbaka.

Det är etiskt och moraliskt oacceptabelt att det finns minderåriga och unga politiska fångar i Chile, för tack vare deras kamp har det varit möjligt att starta en process för att ändra landets nuvarande grundlag. Vi kräver ännu en gång deras omedelbara frihet! Amnestilag nu!

* Nationella Kommissionen För Mänskliga Rättigheter, Chile Despertó Sverige!

Den som stödjer detta kan snarast maila till :

Advokat Karina Ibarra (Folkligt Försvar, Antofagasta):

Advokat Rodrigo Román (Folkligt Försvar, Santiago):

Relaterat.
Solidaritet med våldsoffren i Chile! Sergels torg lördag kl 12-14!
Internationell kampanj – Vi kräver åtal i Haag för brott mot mänskligheten i Chile!
Solidaritet med de politiska fångarna i Chile.
Brevväxling med Sveriges ambassadör i Chile.
Bojkotta Chilenska varor så länge landets regering begår brott mot de mänskliga rättigheterna!
Öppet brev till Chiles president från svenska riksdagsledamöter.
Hur är situationen idag i Chile för politiska fångar?
Chile 1 maj – vad händer?
Politiska fångarna riskerar livet i fängelse i Chile: Röster från Sverige i kampanjen för frigivning av fångarna.
Värna om de politiska fångarnas liv i Chile i COVID:s expansiva utbredning!
Chilenare uppvaktar UD.

Föregående artikelHar Greta Thunberg ändrat åsikt i klimatfrågan?
Nästa artikelApropå Försäkringskassa: Tur att man inte är läkare längre!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Om det är stenkastare och mordbrännare som förstörde för fredliga demonstranter så ser jag ingen anledning om att böna och be för deras frigivning.

  Samtidigt verkar det som om folket i Chile förvägras sin nya konstitution genom uppskjuten folkomröstning: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Chilean_constitutional_referendum#Second_ballot:_%22What_kind_of_body_should_write_the_New_Constitution?%22

  …vilket ser misstänkt ut…så jag undrar om Chile bör kallas ”demokrati”, eftersom val relativt enkelt kan hållas relativt säkert även med Covid-19 i faggorna… om folket bara respekterar avstånd och tvättar händerna.

  Om det är diktatur (igen) i Chile, så är sannolikt ödmjuka bönebrev helt meningslösa, tror jag. Jag noterar även att den välrepeterade skrämseln om Covid-19 i så fall kom misstänkt lägligt för diktaturens förespråkare i Chile.

 2. Доброго времени суток господа!
  http://arabfm.net/vb/showthread.php?p=4191941#post4191941
  https://thailand-forex.com/members/92076-Natasharnm
  https://carbis.ru/forum/member.php/327230-Andreasiuu
  https://kartridgam.net/member.php?u=175379
  http://arabfm.net/vb/showthread.php?p=4188841#post4188841

  Труба пнд техническая – трубная продукция, на которую в настоящее время отмечается повышенный спрос. Более того, данные изделия практически вытеснили с рынка традиционные аналоги. Труба пнд техническая имеет достаточную жесткость, прочность и устойчивость относительно ряда атмосферных явлений. Материал, используемый для их производства, характеризуется отличными характеристиками, что позволят использовать продукцию при организации как наружной, так и внутренней канализационной сети.Труба пнд техническая целесообразна для организации водопроводных коммуникаций, снабжающих холодной водой и газовых магистралей. Также, ее использование может носить технический характер.Трубы ПНД технические для кабеля – доступное по стоимости и надежное решение, которое способно исключить механические повреждения коммуникации, а случае, утраты герметизации, предотвратить удар током людей и препятствовать распространению очага возгорания.Труба пнд техническая целесообразна для организации водопроводных коммуникаций, снабжающих холодной водой и газовых магистралей. Также, ее использование может носить технический характер. Изделия, могут эксплуатироваться в качестве защитного короба для кабельных линий, проложенных в грунте.
  Наша контора занимается свыше 10 лет производством полиэтиленовых труб высокого качества.
  Мы будем рады Вас видеть у нас на сайте

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here