Bojkotta Chilenska varor så länge landets regering begår brott mot de mänskliga rättigheterna!

9
2073

 

Vänner med bakgrund i Chile mailar detta till mig och andra:

Bojkotta Chilenska varor så länge landets regering begår brott mot de mänskliga rättigheterna!

Exempel på varor som importeras till Sverige:
Vin
– Äpplen, päron, kiwi, vindruvor
– Avokado
– Lax, musslor

Streckkoden för Chilenska produkter börjar med 780.

DELA GÄRNA!

Situationen i Chile och protester beskrivs i artikeln nedan under ”Relaterat”. Bland annat finns ett brev från svenska riksdagsledamöter.
Relaterat.
Twitter censurerar kubanska medier i massomfattning. Propagandakriget ingår i blockaden mot Kuba.
Öppet brev till Chiles president från svenska riksdagsledamöter.
Hur är situationen idag i Chile för Politiska fångar?
Chile 1 maj – vad händer?
Politiska fångarna riskerar livet i fängelse i Chile: Röster från Sverige i kampanjen för frigivning av fångarna.
Värna om de politiska fångarnas liv i Chile i COVID:s expansiva utbredning!
Chilenare uppvaktar UD.

Föregående artikelEn rövarkoalition!
Nästa artikelOrsakades explosionen i Beirut av ett nytt minikärnvapen?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Att publicera ett sådant upprop är tecken på att man inte kontrollerar sanningen i vad som skrivs (UNDERSÖKANDE JOURNALISTIK?). Vänsterdemonstranter kastar stenar och molotowcoctails på poliserna och militärerna som försöker hålla lite kontroll på de illegala demonstrationerna, vandalismen av tunnelbanestationer och hotell och mass-stölder ur varuhus. Varuhusen sätts sedan ofta i brand, ibland blir någon av demonstranterna innebrända i sådana bränder. Polisen får skulden för dessa dödsfall bl a. De handlingar som många av demonstranterna är illegala och när de sätts i fängelse är de faktiskt fängslade rent juridiskt korrekt. De är INTE POLITISKA FÅNGAR. Situationen här i Chile är svår pga dessa RIOTS och pga covid19.
  Det behövs politiska förändringar här i Chile, men en bojkott mot chilenska varor är kontraproduktivt!

  • Som torde framgå av olika källor, bl.a. av artiklarna som nämns under ”Relaterat” finns förståeliga skäl för protester. Även svenska riksdagsmän har protesterat mot behandlingen av dermonstranter.
   Detta innebär inte att en del vänster eller höger eller mer ”opolitiska” demonstranter har kastat stenar och molotovcoctails på polisen. Beklagligt, liksom då detta sker bland Gula Västar, i Belarus, Hongkong och i USA.

 2. Det finns ett 100-tal länder som bryter mot de mänskliga rättigheterna. Skall vi bojkotta dessa länder också ?

  • Japp, och ska Sverige bojkotta sig själv för här bryts också mot mänskliga rättigheter? Assange, Dan Park, Aron Flam och ett otal andra har råkat ut för den svenska regimens hantlangare!

 3. @Mikael Heinig
  Självfallet bör vi försöka göra det som enskilda och även rösta för att det sker på politisk nivå. Det är det bästa fredliga medlet som finns mot oanständigt ledarskap. De är oanständiga för att de tror att det lönar sig, men om det får konsekvenser som gör det olönsamt så kommer de ändra sig.

 4. Kan chilensk lax konkurrera mot norsk i Sverige? Ser ut som att någon bara tittat i tabeller och sen inte tänkt längre än näsan räcker. Här finns bara norsk lax.

  När det gäller att bojkotta produkter från helt hänsynslösa diktaturer med årtionden av systematiska övergrepp i miljonskala måste Kina vara i särklass. Trosbaserat enpartisystem med arkipelager av fångläger, systematisk massutsvältning, fullständiga övergrepp i alla former av mänskliga rättigheter och samtidigt en enorm export av billig elektronik. Vi ojjar oss över våra minimala koldioxidutsläpp, Kina släpper ut mer än alla andra tillsammans, och bara fortsätter. Listan över kommunistpartiets övergrepp är oändlig och full av de gräsligaste brott.

  Nästa gång det ska inhandlas konsumentelektronik, ska det verkligen stå ”Made in China” på den? Det finns egentligen alternativ; Japan, Indien, Taiwan, EU eller USA. Den är inte lika billig, men inte heller tillverkad av partiets lägerfångar.

 5. Bra svar till Ove, Anders. Det som regeringar utsätter folken för genom nedstängningar av hela samhällen har förmodligen heller INGEN RIMLIG GRUND, vilket är ett ytterligare skäl för dem att protestera och för oss att bojkotta Chile m.fl. regimer. Källa för mitt påståendet kommer från http://www.ärzte-für-aufklärung.de som även har stöd i många andra länder.

  Även i Sverige och Tyskland, där man försöker begränsa folkets förmåga att demonstrera, så tycks alltså medicinsk grund saknas för det, även om jag själv inte tror på demonstrationer, eftersom globalistisk fulmedia enbart uppmärksammar demonstrationer som globalisterna gillar.

  Polisens uppgift är givetvis att häkta bråkstakar, men vem får bort regimer som våldför sig på folken i nationerna? Det kan inte polisen göra, enbart folken själva, allra helst när de röstar, eftersom revolutioner inte är att föredra när man har demokrati.

  Jag tror därför mer på politisk organisering, nya partier, tilltalande namn och bred valsamverkan mellan röda och gröna partier. Först då kan vi ersätta de korrumperade höger-politikerna med fredliga EU-skeptiska partier, tror jag.

  I Chile måste vänstern övertyga en majoritet om att de har rätt. Det är klart att bråkstakarna och fulmedierna motverkar det stödet, så det är givetvis vänsterns egna medlemmar som måste ingripa mot bråkstakarna och hjälpa polisen och sitt eget land, samt skapa sina egna medier som skapar detta fokus som får majoritetens stöd. Majoriteten kommer aldrig stödja bråkstakar.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here