En rövarkoalition!

4
2110
USA-trupper i Syrien.

Jag återger här första delen av Lars-Gunnar Liljestrands artikel En rövarkolation! i Alliansfriheten.se i ett ämne som han äver tidigare har behandlat. Se under ”Relaterat”.


En rövarkoalition!

Sverige deltar med militär trupp sedan 2015 i den USA-ledda koalitionen Operation Inherent Resolve (OIR).

OIR opererar militärt i Irak med uppgiften att bekämpa IS och stöder sig på en inbjudan från Iraks regering. Interventionen saknar mandat från FN:s säkerhetsråd.

USA leder också koalitionen för militära insatser i Syrien, vilket helt saknar folkrättslig grund och har fördömts av den syriska regeringen som ett flagrant brott mot landets suveränitet.

Officiellt säger USA att koalitionen bekämpar IS i Syrien, men i praktiken har OIR:s militära insatser i landet inriktats på att stödja dels de kurdiskt dominerade multietniska Syrian Democratic Forces ( SDF) styrkorna i norra Syrien som har som mål långtgående autonomi, dels den så kallade Fria Syriska armén (FSA) som också stöds av Turkiet och som bekämpar den syriska regeringen.

USA har tillsammans med SDF lagt beslag på oljekällorna i norra Syrien.

I den senaste rapporten som behandlar OIRs verksamhet andra kvartalet 2020 skriver generalinspektören som har uppdraget att rapportera om OIR för den amerikanska kongressen att man skall bygga upp en ny “proxy” styrka på 2200 man som skall bevaka oljekällorna.

Enligt uppgift har ledningen i det kurdiskt kontrollerade området träffat en överenskommelse om att låta ett amerikanskt oljebolag, Delta Crescent Energy, ta hand om oljan.

Syriens utrikesministerium kallade uppgörelsen illegal. (Slut inledningen)

 

Längre ned står ”Sveriges regering har alltsedan 2015 utan reservationer stött OIR:s attacker in i Syrien”

Relaterat.
Ta hem de svenska soldaterna i Irak.
Tolv sätt som USA:s invasion av Irak skadar än idag – USA vill trappa upp sitt angreppskrig!
Irak ger USA, Sverige och andra stater order att genast lämna Irak. Vad kommer att hända?
USA vill bryta sönder Irak och skapa en “sunnistat”.
Ingen grund för svensk trupp i Irak!
Att förvänta sig att USA frivilligt lämnar Irak är önsketänkande.

Föregående artikelHur Twitter behandlar media från Ryssland, USA och andra länder.
Nästa artikelBojkotta Chilenska varor så länge landets regering begår brott mot de mänskliga rättigheterna!

4 KOMMENTARER

  1. FN blir svagare och svagare när det gäller att försvara de små ländernas rättigheter. Sverige har alltid varit en anhängare för små Staters rättigheter, nu har även Sverige anslutit sig till NATO och USA politiken. Det var inte så länge sedan en viss Herr Blixt nämnde i FN att Irak har inga wapen av massdustraktion. Vad blev svara en förnedrad MR. Powell visade ett provrör med ett vitt pulver och påstod att Irak har WMD. När sedan President Busch Jr. påstod att Irak har raketer som kan nå USA inom 40 minuter, skapade han den paniken som han ville ha, nämligen krig mot landet. Flera hundratusende irakier fik sätta livet till. Detta är en krigsförbrytares svar.
    Nu händer samma sak i Syrien och Sverige står där och böjer sig för den amerikanska imperialismen.
    Frågan är helt klar enligt alla internationella lagar. Det olja som finns i Syrien tillhör det syriska folket och inget annat.
    Sverige kan inte gömma sig bakom EU eller USA. Vår utrikesminister är en skam för landet. Hennes kunskap om världen är minimal.

    • Sverige agerar som vanligt..Man vill vara med och dela bytet med USA och de andra stora rövarnationerna GB och Frankrike även om det bara faller smulor ner till Sverige av bytet. Sverige drar sig inte ens för att skicka pengar till organisationer som av FN stämplats som terrorister i Syrien även om Norge visat sig vara en större bedragare in Sverige! Men så blir det när man hoppar med i bankirmaffians krig!

  2. Finns det överhuvudtaget någon i den nuvarande svenska regeringen som klarar av annat än att läsa av siffrorna på lönebeskedet?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here