Hur är det egentligen för uighurer? Sanning eller fake eller?

8
2074

Denna bild i kinesiska Global Times tipsades jag om.

Läs, begrunda och gå förstås till andra källor också.

Global Times

Relaterat.
Kritik mot Kinas behandling av uighurerna i Xinjiang samt Nya Sidenvägen.
Har svenska medier osanna uppgifter om uighurerna i Kina?
Hur behandlar Kina uighurer – hur behandlas USA:s indianer?
Desinformerar New York Times om uighurerna i Xinjiang?
Vilka är Uighurerna i Kina?

Föregående artikelVad händer i Idlib?
Nästa artikelStödet för Julian Assange ökar nu! Kom med!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

  1. Jag skrev en artikel om detta för en tid sedan där jag gav ett exempel. Om någon skriver att Karl XII statyn i Kungsträdgården är utbytt mot en skär elefant, hur vet man om det är sant. Jo – man går dit och tittar efter, eller ber någon på plats göra det. Det är precis vad tusentals har gjort när det gäller Xinjiang, och rapporterat på sociala medier. I Xinjiang finns inget förtryck. Förstås, ”Förtrycket” i Xinjiang är att alla terrorister är inlåsta, innan dom dödar, och dom blir inte utsläppta förrän dom är snälla, och även då blir övervakade en tid. Då slipper resten av befolkningen att riska att dödas av lastbilar, knivskäras på varuhus, bli sönderbombade eller nedskjutna. I Sverige är det tvärt om, terrorister och mördare får gå fria på gatorna för att respektera deras ”mänskliga rättigheter” medan mänskliga rättigheter för deras offer inte räknas alls, inte ens rätten att leva oskadad eller lemlästad finns. Jag föredrar den kinesiska metoden.

  2. När USA spelar ut det altruistiska kortet och anklagar Kina för förtryck av de muslimska uigurerna.Då tror jag att de flesta inser,när miljoner dödats i MÖ,att mer fejkat än så kan det knappast bli.Detta oavsett om artikeln i den internationella kinesiska tidningen Global Politics(Folkets Dagblad) stämmer eller ej.

  3. ”USA:s representanthus har med stor enighet röstat igenom ett lagförslag som ger möjlighet till hårdare tag mot Kina på grund av Kinas behandling av uigurer, landets muslimska minoritet. Den kinesiska regimen reagerar starkt på utspelet”.Kommentar från SVT på nätet den 6/12-2019.

    • USA är absolut desperata att stoppa Kinas utveckling och därmed USAs egen nedgång och förfall och tar till de värsta låga och smutsiga knepen för att utföra det. Det finns omkring 25 miljoner muslimer i Kina varav 11 miljoner tillhör Uighur-folket, och i Uighurernas ”hemland”, Tarim Bäckenet, utgör dom 90% av befolkningen. Det finns inget förtryck mot Uighurer, men ”förtrycket” riktar sig mot terrorister, och det är dessa terrorister som försökt förtrycka Uighur-folket. Det islam som Uighurerna utövar är både tolerant och öppen mot andra religioner. USAs mycket välkända strategi är att försöka destabilisera samhället och samhällsordningen på platser som Xinjiang eller Tibet för att efter samma modell som till exempel i Libyen eller Syrien åstadkomma separatism och att etablera en USA vänlig vasallstat. Min åsikt, det är vad som pågår just nu även i Sverige, med stor framgång.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here