Ideologiskt spelande med människoliv – en blackout kommer att leda till många dödsfall i Tyskland

9
1305
Annalena Baerbock. Bild Wikimedia.

Vi har i år publicerat artiklar om Tysklands ekonomiska situation som Tysklands problematiska ekonomiska kris en fascinerande studie i självskadebeteende Kan Tyskland med galopperande inflation minska gasförbrukningen med 20 % och undvika ransonering?Den här artikeln är definitivt i samma bransch.

Nederst finns också länkar till några artiklar om Tysklands storpolitiska agerande.

Den här artikeln har publicerats i Pål Steigans nättidning. https://steigan.no/2022/09/ideologisk-gambling-med-menneskeliv-en-blackout-vil-fore-til-svaert-mange-dodsfall-i-tyskland/?utm_source=substack&utm_medium=email

Den bygger i sin tur på en artikel i stortidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung har återgett resultatet: Över 400 dog under de första 96 timmarna.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

”Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock sa nyligen : ”Jag kommer att sätta Ukraina först oavsett vad mina väljare tycker och hur svåra deras liv än blir” Hon var tydlig och tydlig med att detta innebar att sanktionerna mot Ryssland skulle fortsätta, även om det kommer att leda till en energikrisen i Tyskland.

Det ökar risken för att Tyskland eller delar av Tyskland kommer att drabbas av ett blackout, kanske i dagar, och kanske fram till vintern.

Myndigheterna i distriktet Rheingau-Taunus har genomfört en simulering av vad en sådan blackout skulle innebära för dem och stortidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung har återgett resultatet: Över 400 dog under de första 96 timmarna.

På fyra dagar skulle det därför enligt denna simulering inträffa 400 extraordinära dödsfall i ett tyskt distrikt med mindre än 190 000 invånare. Tyskland har 85 miljoner invånare, så om vi antar att demografin och förhållandena är desamma i hela landet (det är de verkligen inte, men låt oss för diskussionens skull anta det) skulle det motsvara 177 000 döda – på fyra dagar!

Artikeln i Faz ligger bakom en betalvägg, men vi återger innehållet enligt Wochenblick :

Distriktet Hessian Rheingau-Taunus är det första av 401 tyska stadsdelar och stadsdelar som låter ett specialistföretag i Berlin undersöka och simulera vad som hotar en eventuell blackout för att vara förberedd på den allt mer sannolika händelsen.

Enligt detta kunde 400 dödsfall förväntas inom 96 timmar. Efter 24 timmar skulle boskap dö, transformatorstationer skulle gå sönder och vattentankar bli torra. Då skulle det bli plundring, bränder och ekonomiska skador i storleksordningen hundratals miljoner euro. I motsats till den federala ekonomiministern Robert Habeck, anser distriktsbrandinspektör Christian Rossel för närvarande risken för ett strömavbrott som mycket mer sannolikt än en brist på gas, vilket inte skulle få så dramatiska konsekvenser, även om man också förberett sig på det.

Men vid omfattande strömavbrott fungerar ingenting längre. Internet, fast telefoni och värmesystem skulle förstöras, tätt följt av mobil kommunikation och digital radio. Bensinstationer skulle få slut på bensin, elektroniska pengar och betalningssystem skulle misslyckas, mat kunde inte längre kylas. Hur länge kliniker, vårdinrättningar och vattenleverantörer och avfallsbolag kan hålla på beror på deras respektive utrustning. Rossel gjorde klart att stadsdelen inte kunde säkra strömförsörjningen. Liksom Landsberg råder han invånarna att lagra mat och dricksvatten.

Gerd Landsberg, generaldirektör för det tyska förbundet för städer och kommuner (DStGB), har uppmanat invånarna att lagra vatten och mat i 14 dagar. Enligt Landsberg ska man vara uppmärksam på att vid ett strömavbrott blir det inget vatten, man kan inte ladda och man kan inte ladda sin mobiltelefon efter två dagar. Dessutom finns det risk för ”underutbud” på grund av den planerade nedläggningen av de tre senaste kärnkraftverken, så att hela elbehovet i Tyskland inte längre kan tillgodoses i vissa områden. Då skulle stora elanvändare som industriföretag behöva stängas av frivilligt eller med tvång.

Han befarar också hackerattacker och överbelastning av elnätet – inte minst på grund av de 650 000 värmefläktar som  såldes i år om gastillförseln brister. Landsberg klagar på att Tyskland  ”på intet sätt” är  förberedda på ett sådant scenario. Även om den federala regeringen har erkänt faran, gör den för lite. Befolkningen följer också knappt rekommendationerna från Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe (BBK) Så sent som i juli sa den federala ekonomiministern Robert Habeck :  ”Faktum är: vi har för närvarande ett gasproblem, inte ett elproblem.”  Då var uttalandet en del av hans propagandastrategi för att förhindra fortsatt drift av de tre kvarvarande tyska kärnkraftverken.

Habeck hade alltså bara pressat en stor del av de 650 000 invånarna att köpa värmefläktar, vilket DStGB-chef Landsberg nu befarar kommer att sätta stopp för det tyska elnätet. Den rikstäckande ” varningsdagen ”, där räddningstjänståtgärdernas funktion ska prövas med hjälp av ett provlarm, kommer i år att äga rum den 8 december – även om den egentligen är planerad till andra torsdagen i september varje år.

Men det senaste försöket för två år sedan, den 10 september 2020, misslyckades kapitalt eftersom inte ens varningsapparna fungerade. I händelse av en verklig katastrof skulle många invånare inte ha blivit varnade alls.

Kommentar: Galet spelande med människoliv

Energi- och elkrisen i Tyskland beror inte på naturkrafter, utan kommer från ideologiska och politiska val. Av ideologisk-politiska skäl har tyska politiker beslutat att genomföra ett ”grönt skifte” som redan gör elförsörjningen instabil och sårbar för strömavbrott. Vidare har de, också av ideologisk-politiska skäl, valt att stänga av importen av rysk gas – utan att ha alternativ.

Och de är inte manade att överge dessa ideologisk-politiska dogmer, även om all data de har tillgång till visar att detta kommer att bli katastrofalt. Istället för att hitta pragmatiska lösningar för att garantera människor en god och säker elförsörjning och möjlighet att värma bostäder, skolor och institutioner, gör de ideologisk-politiska vädjanden om att människor måste ”stå ut” ”oavsett hur svåra deras liv blir”.

Det här är politiker som är villiga att offra tiotusentals människoliv på några dagar bara för att hålla fast vid dogmer. Vad ska man kalla det? Vad ska man göra med sådana politiker?

Relaterat
Impopuläre förbundskansler Olaf Scholz’ allierade vill att Tyskland ska sluta beväpna Ukraina.
Tyskland uppträder som en vasall till USA.
Diana Johnstone: Tyskland är ett hotande spöke

Föregående artikelFinns det konspirationsteorier i verkligheten?
Nästa artikelFN:s dag mot kärnvapen utanför riksdagen. Mynttorget
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Frågan är väl snarast vad göra med befolkningar som låter sig hjärntvättas och sedan röstar fram dessa politiker. Samtidigt vill jag säga att allt hänger ihop, och alla företeelser i vårt samhälle från toppen till botten är uttryck för vår mänskliga natur på gott och ont. Så det löser egentligen ingenting att byta ut politikerna.

 2. Det verkar som att Tyskland vill vinna tävlingen vem skjuter sig värst på foten – så som de håller på med den galna energipolitikens upptåg. Man undrar är det här tyskar? Annars skulle de inte bedriva än politik som går ut på att förstöra Tysklands ekonomi och samhälle. Som Finia Cunningham beskriver det ”Not content with committing its nation to economic suicide from deteriorating Russian relations, the German government now wants to bury the corpse by sabotaging trade relations with China.”

  Det är många som förbluffas av denna galenskap. ”What are the German leaders playing at? The recklessness of their stance and the damage being inflicted on the nation’s economy make you wonder whose interests are they serving. Certainly, it would seem, not the interests of the German population.

  Germany, the economic engine of the European Union, is crashing headfirst from its insane sabotage of energy trade with Russia. It reminds you of those slow-motion car crash tests where dummies are flung into the windscreen. Now it’s heading for a Chinese wall.

  The self-imposed cutting off of gas supply from Russia is wrecking German industry and plunging the population into a winter of misery of untold poverty and hardship. Many observers including Russian President Vladimir Putin are baffled by the willful embrace of economic suicide that the German government is rushing into.”

  https://strategic-culture.org/news/2022/09/23/from-suicide-to-dead-and-buried-germany-now-provokes-china/

 3. Som jag ser det är det inte ideologi i ordets vanliga bemärkelse, så nej de gör det inte av sk ideologiska skäl. Det här är enl min uppfattning en fråga om chain of command på need only to know basis. Dvs ”ni lyder order annars..och ni ska bara veta precis så mycket så ni trovärdigt kan förneka”. Annars..i det här sammanhanget, kan innebära indragna statslånegarantier och el hot. Så långt har det gått i väst, tyvärr

  • Alltså är väst ockuperat trots skenet av ”självständiga, oberoende stater”.
   Och vi vet vilka det är som sitter på toppen av ”the chain of command”

   • Yes, väst/fd väst är korrumperat upp över takåsen. Yes, bara follow the money alt/och kolla vem det ’inte går att kritisera’..haha, så skingras dunkel

 4. Tyskland är Europas korkaste land med denna nya regimen. Man har haft rena lyxen senaste decenniet med den billiga ryska gasen. Man har haft den lyxiga förmånen alla dessa åren,då Tyskland direkt har gasleveranser i gasrör, som direkt är kopplade till fastlandet Ryssland.Dessa rör under Östersjöns vatten kallas/heter Nordstream OCH Nordstream 2. Detta är RENT självskadebeteende av den nya korkade regeringen. Genom ett enkelt beslut samma dag av denna virrpannan som är tyska utrikesminister, skulle Tyskland Och övriga EU översköljas med billig rysk gas samma dag och problemet finns EJ. Nu lider Europas befolkningar HELT. Denna historia började för par år sedan, och nu detta år har det gått så här åt skogen. Tyskland har haft rena lyxen i många år Tack vare ryska gasen, som övriga EU också kunnat utnyttja, vilket man gjort. Det är konstigt ändå måste jag säga att man inte sett större demonstrationer, men dom kommer. Denna klantskallen bör omedelbart sparkas hon är både farlig och högst korkad. Men hon gör hon inte det som är bäst för egna landet och befolkningen, tvärtom skadar hon dom medvetet på detta mest korkade sättet

 5. ”Det här är politiker som är villiga att offra tiotusentals människoliv på några dagar bara för att hålla fast vid dogmer. Vad ska man kalla det? Vad ska man göra med sådana politiker?”

  Dagens politiker är simpla karriärister som inte har några som helst andra ambitioner med sin maktposition än att klättra ännu högre för att få umgås med ännu mäktigare människor få ännu högre inkomster och på så vis försöka tillfredsställa sin narcissism. Politikernas väljare är bara ett nödvändigt och besvärligt ont som behövs för klättrandet. Politikerna ser väljarna som verktyg.

  Vi vet nu att Stefan Löfven klättrat vidare till ett högt och överavlönat jobb inom FN. Detta som gentjänst för hans uppslutning för och ekonomiska stöd till FN-organisationen med det svenska folkets ofrivilliga mandat och skattepengar.

  Magdalena Andersson fick för några dagar sedan, den 19 september, The Atlantic Council Global Citizen Award ett pris som ”hyllar unika individer som förkroppsligar begreppet globalt medborgarskap”.
  https://www.atlanticcouncil.org/news/press-releases/atlantic-council-to-honor-heads-of-state-artistic-and-business-leaders-at-11th-atlantic-council-global-citizen-awards/

  Om Atlantrådet [Atlantic Council]
  ”Atlantic Council drivs av vårt uppdrag att ”forma den globala framtiden tillsammans” och är en opartisk organisation som driver på USA:s ledarskap och engagemang i världen, i samarbete med allierade och partner, för att skapa lösningar på globala utmaningar.”
  https://www.atlanticcouncil.org/about/

  Specifikt fick Andersson och hennes finsk kollega President Sauli Niinistö priset för att de ”lanserade nationella kampanjer för att ansluta sig till Nato, vilket innebar att de lämnade en lång historia av militär alliansfrihet i sina länder.”
  https://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/the-2022-global-citizen-awards-honoring-the-bridge-builders-and-peacemakers-in-a-time-of-war/
  ”Som Sveriges första kvinnliga statsminister har hon lett sitt parti – Sveriges största och längst regerande parti – genom en radikal förändring av dess ställningstagande gentemot Nato, vilket har gjort slut på tvåhundra år av militär alliansfrihet.”
  https://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/your-guide-to-swedens-fringe-driven-general-election/
  Margareta Andersson var inte på plats för att ta emot priset det var i hennes ställe Ann Linde som bl a sade så här i sitt tacktal:
  ”Detta pris är speciellt av många skäl. Det återspeglar några av de finaste idealen och ambitionerna i det transatlantiska samarbetet. Det erkänner den centrala roll som samarbetet spelar för att främja frihet, fred och välstånd för alla i Europa och Nordamerika. Och det belyser det värdefulla bidrag som nära förbindelser kan ge till utformningen av den globala framtiden.
  I sextio år har Atlantrådet främjat dessa band genom brobyggande, intellektuell kompetens och ledarskap. Tack för att ni uppmärksammar Finlands och Sveriges bidrag. Detta pris är en stor ära, inte bara för min statsminister utan även för mitt land. […] I sådana här tider är det bra att vara bland vänner. Jag tackar Förenta staterna för ert imponerande stöd till Ukraina och för ert ihärdiga engagemang i den europeiska säkerheten. För Sverige var Rysslands aggression mot en suverän och demokratisk granne en vattendelare. Vårt beslut att ansöka om medlemskap i Nato markerar slutet på mer än tvåhundra år av neutralitet och alliansfrihet. […] Vi är säkerhetsleverantörer med sofistikerad försvarsförmåga. Vi är förkämpar för frihet, fred, välstånd och mänskliga rättigheter. Vi har ett starkt och långvarigt partnerskap med Nato, inklusive deltagande i alla Nato-ledda uppdrag. Och mitt budskap är följande: Ni kan räkna med oss. […] Vi har gemensamma intressen och värderingar och nära historiska, kulturella och personliga band. Och historien har lärt oss att transatlantiskt samarbete är vårt bästa verktyg för att ta itu med angelägna gemensamma och globala utmaningar. [..] På min premiärministers och mitt lands vägnar vill jag uttrycka min uppriktiga tacksamhet till våra amerikanska vänner för ert engagemang för de transatlantiska förbindelserna.”
  https://www.atlanticcouncil.org/commentary/transcript/full-transcript-the-atlantic-councils-2022-global-citizen-awards/

  Magdalena Andersson mottog alltså ett pris för att hon i sitt förtroendeuppdrag som statsminister för svenska folket genom att inte tillfråga folket i en folkomröstning genomdrivit en förstärkning av USAs världherravälde en åtgärd som försvagar Sveriges oberoende och svenska folkets demokratiska rättighet. Magdalena Andersson som därmed ställt sig över oss dödliga och blivit en global citizen, en i gänget av självförgudande globalister och förtryckare, har därmed å det värsta missbrukat sin ställning och det förtroende hon fått av sina väljar och det svenska folket. Hon har begått en handling som är att betrakta som landsförräderi och statskupp. För detta bör hon dömmas hårt. Nya straffsatser bör införas för den här typen av de yttersta av grova brott. Jag föreslår mångårigt fängelsestraff med dagliga tortyrsessioner. Därefter långsam upphissning med en snara om halsen. När den upphängde slutat sprattla ska en sopbil föra till den sista vilan.

 6. Olaf Scholz började kanslerskapet med att säga uppskattande ord om Gerhard Schröder och frånta utrikesminister Baerbock ansvaret för saker som berörde Ryssland. Sen vände han 180 grader., det är inte tecken på hjärntvätt utan något annat. Just Schröder var mycket medveten om Tysklands beroendeställning och fick ta mycket skit, nu senast fråntagen sin privilegier som fd kansler för sin support av Ryssland av just Scholzregimen.

  Thierry Meyssan:

  ”There is no point in believing that Europeans will be spared because they are developed. The Straussians wrote, as early as 1992, that they would not hesitate to destroy Germany and the EU.”
  […]
  ”At present, the rise in the price of energy sources and their increasing scarcity threaten not only the heating and transportation of individuals, but above all the survival of all their industries. If this phenomenon continues, it is the economy of the European Union as a whole that will suddenly collapse, taking its population back at least a century.”

  https://www.voltairenet.org/article217976.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here