Innebär bankkrisens slutspel hyperinflation och valutakollaps?

2
1033

 

Brinnande pengar.

Denna artikel på Natural News har skrivits av Ethan Huff , publicerats 16/3 och innehåller en filmad intervju med Andy Schectman.  

https://www.naturalnews.com/2023-03-16-endgame-banking-crisis-hyperinflation-currency-collapse.html 

(Natural News) En efter en kollapsar de finansiella institutioner som miljarder människor förlitar sig på för att göra affärer och leva sina liv. Och Andy Schectman vd för Miles Franklins som arbetar med dyra metaller, varnar för att slutresultatet av all denna finansiella förvirring kommer att bli hyperinflation. 

 Schectman deltog tillsammans med Mike Adams, the Health Ranger, i sitt program Situation Update denna vecka för att diskutera den senaste tidens kollaps av Silicon Valley Bank (SVB), Signature Bank och andra banker (t.ex. Credit Suisse) som antingen redan har, eller är på väg att implodera. Det Schectman delade med sig av är inget för de svaga, men det är inte heller något du vill vara okunnig om när korthusen rasar. 

 I likhet med vad som hände i det förflutna, under den stora depressionen och i Weimar-Tyskland, når det finansiella Ponzi-systemet (se här, ö.a.), känt som fractional reserve banking, slutet av ännu en av sina dödsspiralcykler – även om det den här gången kan vara den cykel som avslutar alla cykler, vilket resulterar i att en digital, centralbankskontrollerad kryptovaluta som CBDC, som vi fortsätter att höra talas om, släpps lös. 

 Baserat på vad som har hänt bara under den senaste veckan i hela finanssektorn, är Schectman och Adams – och denna skribent – överens om att USA:s banksystem, liksom de i Europa som styrs av centralbanksglobalister, är på väg att gå i konkurs. Och för den vanliga människan kommer livet att förändras dramatiskt. 

 ”Det finns ingen ansvarig som har någon som helst aning om hur man hanterar finanser, risker, ekonomi eller bankpolitik”, kommenterade också Adams. ”Från bankdirektörerna i Silicon Valley till de statliga tillsynsmyndigheterna och finansministerns chefer är de alla 100 procent ’woke clowns’ som är besatta av sin kult av wokeism (om begreppet ’woke’, se här, ö.a.), men som har noll intresse för riskbedömningar eller finansiell diversifiering.” 

 Titta på hela avsnittet nedan för att höra Schectmans tankar om saken också: 

 Video 

 

Detta slutar med total kollaps

Modern ekonomi är, avsiktligt, ett komplicerat ämne och Schectman bryter ner det hela i termer som de flesta människor lätt kan smälta. Han avslöjar hur pengar egentligen är en förklädd skuld. Han blottlägger också upp de upp- och nedgångar som har plågat vårt ekonomiska system ända sedan centralbankerna tog över det 1913 genom att skapa det privata Federal Reserve-systemet. 

 Innan dess var pengar faktiskt pengar. Och fram till 1970-talet var till och med våra Federal Reserve sedlar uppbackade av guld – men inte längre. Dagens dollar backas upp av absolut ingenting, och det är därför som Fed kommer undan med att trycka oändliga mängder av dem. 

 När pengar bara är papper från tryckpressen är de inte värda mer än pengarna i Monopol-spelet som vi alla spelade som barn. Och när fler människor vaknar upp till denna sanning kommer misstron mot systemet att öka, fler människor kommer att börja omvandla sina pengar till saker som faktiskt har ett värde, och resten kommer att vara historia. 

 Se ovanstående avsnitt av Situation Update som en introduktion till hur detta kollapsande system fungerar. Du kommer att få en större förståelse för marknadernas ständiga cykler av upp- och nedgång, orsaken till inflation, varför Fed sänker räntorna för att senare höja dem och hur allt detta slutar. 

 ”Österrikarna vet att inflationen är ökningen av den verkliga penningmängden”, skrev en kommentator om skillnaden mellan österrikisk ekonomi och keynesiansk ekonomi, där den senare ligger till grund för det amerikanska finanssystemet. 

 ”Prisinflation är annorlunda – hur många dollar som bestämmer priset på hur många varor? När Fed-kabalen just förklarade att de skulle ’säkra’ varje bankinsättning lovade de bara att fördubbla penningmängden (ca 20 biljoner dollar just nu)!”. 

 De senaste nyheterna om finanssektorns implosion över hela världen finns på Collapse.news. 

 Bland annat följande källor: 

 brighteon.com 

 NaturalNews.com 

 Redaktör Romelsjös sena kommentar: Kan Andy  Schectmans bedömning ha samband med att han handlar med dyra metaller, en alternativ placering som brukar bli aktuell i kristider.

Relaterat
Bankernas korthus fortsätter att rasa
Bankkollapsen i USA – varför kommer den?
Michael Hudson om det ekonomiska läget. Vilka är trenderna och varför? Del V.
Bankcentralen – en världsordning styrd av privat kapital.
Fridays For Future på Bankvandring – följer du med?
De äger bankerna, vapenindustrin, varumärkena, medierna och teknikjättarna.
Vilken rätt har USA att kräva skadestånd av Swedbank? Visste Du att 18 av Europas största 20 banker fällts för penningtvätt?
Det tredje dollarkriget

Föregående artikelMoskva inleder brottmål om ”Putin-domen”
Nästa artikel”Kaosdemonen” – Håkan Julanders dikt vid manifestationen 4 mars
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Det finns ingen anledning till panik, så länge som ni investerar i tulpanlökar…
    För övrigt så är snacket om centralbankernas skapande av pengar ur luft skitsnack. Det är privatbankerna som genom att ge mer eller mindre huvudlösa lån å ena sidan, sedan skapar ett skuldkonto, som man tillför som en tillgång i banken. Centralbankerna försöker i bästa fall städa upp i dyngan, om man inte som i USA ägs av privata intressen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here