Protesterna mot coronaåtgärderna i Berlin

2
4045
Demonstrationen i Berlin 29/8 2020. Bild: https://childrenshealthdefense.org/news/robert-f-kennedy-jr-speaks-at-berlin-rally-for-freedom-and-peace/?itm_term=home

DN rapporterar om Protester mot coronarestriktioner i Berlin och London och skriver ”Omkring 18.000 personer deltog på lördagen i en ny protest i Berlin mot de tyska myndigheternas coronarestriktioner. Samtidigt samlades tusentals demonstranter vid Trafalgar Square i London, för att protestera mot de brittiska restriktionerna”.

Man kan notera att miljardärernas enorma rikedomar ökade under coronapandemin. Vidare, att ingen ändring av den ekonomiska politiken, eller åtgärder mot klimatkrisen finns på agendan i förslag på ”Omstart” av ekonomin.

Arrangörerna uppger att betydligt fler demonstrerade i Berlin, till och med ”hundratusentals”. Jag återger en kort bloggartikel av Pål Steigan och en sammanfattning av Robert Kennedy Juniors tal i Berlin.

Pål Steigan: Tiotusentals demonstrerade mot coronaåtgärderna i Berlin.


Tiotusentals demonstrerade mot coronaåtgärderna i Berlin

Polisen i Berlin säger att cirka 30 000 personer deltog i massdemonstrationen i staden den 29 augusti mot Tysklands coronapolicy. Berlins myndigheter hade förbjudit demonstrationen, men en tysk domstol slog fast att förbudet var olagligt och okonstitutionellt, så demonstrationen fick ske enligt planen.

Demonstranterna kom från många delar av Tyskland för att uttrycka sin protest mot coronaåtgärderna.

Querdenken-gruppen, som står bakom demonstrationen, säger att minst 20 paragrafer i den tyska konstitutionen åsidosattes pga. coronaåtgärderna. En av talarna vid massmötet i Berlin var Robert F. Kennedy jr. Han erinrade om det berömda talet som hans farbror John F. Kennedy höll i Berlin den 26 juni 1963, talet där Kennedy sa ”Ich bin ein Berliner.”

Brorsonen sa att den frasen var riktat mot totalitära samhällen, och att detsamma gäller dagens demonstrationer mot coronapolicy. Motståndarna till demonstrationen har hävdat att den bara stöddes av högerekstremister och nazister, men även om sådana grupper fanns i litet antal råder det ingen tvekan om att demonstrationen som sådan var en protest mot diktatoriska åtgärder från Angela Merkels regering och de omfattande kränkningarna av konstitutionen genomförd under sken av att bekämpa covid-19. (Slut på artikeln hos Pål Steigan).


Ur talet av Robert Kennedy Junior.

På siten Children’s Health Defence finns några nyckelmeningar i talet igår i Berlin av Roberj Kennedy Junior.

Robert Kennedy Jr. Bild:https://childrenshealthdefense.org/news/robert-f-kennedy-jr-speaks-at-berlin-rally-for-freedom-and-peace/?itm_term=home

Med Großer Stern-torget och Siegesäule-monumentet som bakgrund talade Robert F. Kennedy, Jr mot totalitarism.

Han sa att regeringen och de med störst rikedom och kontroll har gjort ett fruktansvärt dåligt jobb för folkhälsan och kommer att flytta oss alla till 5G och ett kontantlöst samhälle. Han sa att 5G pressas på oss som en bra sak men det kommer att användas för övervakning och dataskörd.

Kennedy tillade att COVID 19-pandemin är en kris som förstör medelklassen, utarmar oss alla, och som gör den mäktiga eliten ännu mer kraftfull. Han avslutade med budskapet att vi måste skydda våra medmänniskor, våra utsatta barn och våra friheter och demokrati!

Relaterat.
Coronan drabbar inte rättvist!
Svälten kan öka dramatiskt i världen!? Snart 1000 miljoner hungriga enligt FN.
Coronan: Tiotals miljoner kastas ut i arbetslöshet och fattigdom medan miljardärerna blir rikare

Den stora omstarten efter Coronapandemin – Del 1.
Den stora omstarten efter coronapandemin. Är “The Great Reset” från World Economic Forum lösningen?Del 2
Är EU:s coronastöd en dimridå för att rädda en orättvis euro?

Grön ekonomisk tillväxt är omöjlig.
Vad är egentligen “New Green Deal”? Reform eller revolution?
De rika i “den gröna klimatpolitiken” – vad vill de?
De Grönas presidentkandidat i USA smashar tillbaka Hillary Clinton och hyllar Assange.

Föregående artikelLäkemedelsindustrin dödar ibland
Nästa artikelUSA:s ”stora omstart….” – nytryckning av dollar och sanktioner mot konkurrenter?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Robert Kennedy Juniors farbror uttalade alltför många sanningar och det kostade honom livet. Det är betecknande att det Robert Kennedy jr. säger om sitt lands hälsovårdspolitik är en alltför obekväm sanning för t.o.m. svenska media att höra och beröra. Han tystas liksom sin farbror om än inte med kulors hjälp än så länge. Robert Kennedy är advokat och tämligen moderat i sin framtoning – men redan det är för mycket att någon riktar kritik mot Bill Gates, Fauci et consortes. Hemma i USA är det bara ryska RT America som vill höra mig, sade han i Berlin. Makthavarna älskar pandemier likt de älskar krig, sade Kennedy även. Det skänker dem mer makt och kontroll.

    ”När jag kommer hem kommer medierna att säga att jag varit i Berlin och talat till fem tusen nazister”, sade Kennedy. DN, liksom deras kollegor har lärt sig hur man ljuger: ”Enligt vad polisen i Berlin rapporterat”, heter det. Då är det polisens fel om det inte är korrekt. Och den som följde evenemanget i lördags kunde konstatera att man ljög med en faktor på långt över tio och troligen på närmare femtio. Det kan mycket väl hända att en miljon människor medverkade. Inga nazister syntes till, någon skum provokation skedde vid riksdagshuset, det var allt. Däremot fanns gott om inslag av polisbrutalitet och godtyckliga gripanden i syfte att provocera demonstranterna. Om någon demonstration spände över politiska barriärer var det denna.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here