Seymour Hersh: Presidenten måste ställas till ansvar

12
1669

 

Källa: https://steigan.no/2023/02/seymour-hersh-presidenten-ma-stilles-til-ansvar/

I sin första intervju efter att ha publicerat sin bomb till artikel sa den undersökande journalisten Seymour Hersh att det var ”inte en svår historia att hitta” och att det var uppenbart att Nato var inblandat i Nord Stream-attacken. Hersh blev överraskad av sina kollegor, som ”inte verkar ha något på insidan”. 

 Läs: Norges inblandning i terrorattentatet omöjliggör svenskt samröre med Nato!

 ”Jag såg att tyskarna börjar ta tag i den här historien”, sa programledaren Gary Brecher i Radio War Nerd. 

 ”Skulle du kalla det de gör för att ta tag i?” sa Hersh. 

 Under loppet avalla deras intriger, citerade Brecher Hershs källa, ”sa en del anställda i CIA- och utrikesdepartementet: ”Gör inte det här. Det är dumt och kommer att bli till en politisk mardröm om det kommer ut.'” 

 ”Är inte det otroligt dumt?” frågade Brecher. 

 ”Men de såg det inte så,” sa Hersh. ”De såg gasen komma från Ryssland. Ryssland hade rörledningar som levererade gas till Tyskland, mycket billigt, så mycket att några av de tyska företagen sålde vidare (gasen) med vinst.” 

 

Nord Stream ägdes av Gazprom ”kontrollerat av oligarker som respekterar Putin. Men 49 % ägdes av fyra olika europeiska företag, som sålde gas vidare över hela Europa. Så du hade en enorm källa till billig gas för Europa. Tyskland är ett verkligt kraftcentrum, med Mercedes och BASF, det största kemiföretaget i världen. De suger till sig gas.” 

 Biden vill ha det här kriget 

 ”Och så rädslan var…” Hersh sa, ”Biden vill ha det här kriget. Fråga mig inte varför presidenter vill ha krig. Jag tror att det är bra för uppslutningen kring dem. Men Biden var väldigt stor på det … för att visa att vi kan stå upp mot Ryssland … med ukrainska soldater. Det fungerar också bra politiskt i USA.” 

 Biden ”såg gasen som ett vapen”, sa Hersh. ”Så länge Ryssland sålde så mycket gas trodde de att Ryssland skulle använda det som ett vapen om det blev krig.” Planläggningen började före kriget, sa Hersh. 

Tysklands Rikskansler Olaf Scholz

Vid en presskonferens med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz den 7 februari 2022 sa Biden att om Ryssland invaderade Ukraina, ”kommer det inte längre att finnas någon Nord Stream 2″. Pressad för att förklara hur, insisterade Biden: ”Vi kommer – jag lovar dig – vi kommer att kunna göra det.” 

 

Den 27 januari 2022 sa utrikesdepartementets biträdande utrikesminister för politiska frågor, Victoria Nuland, att ”När det gäller Nord Stream 2 fortsätter vi att ha mycket starka och tydliga samtal med våra tyska allierade, och jag vill vara tydlig med er idag. Om Ryssland invaderar Ukraina, på ett eller annat sätt, kommer Nord Stream 2 inte att fortsätta… vi har haft omfattande konsultationer på alla nivåer med våra tyska allierade. Jag kommer inte att gå in på detaljerna här i dag, men vi kommer att samarbeta med Tyskland för att se till att rörledningen stoppas. 

 Den 26 januari 2022 sa talespersonen för det amerikanska utrikesdepartementet, Ned Price, till NPR: 

 ”Jag vill vara väldigt tydlig: Om Ryssland invaderar Ukraina, på ett eller annat sätt, kommer Nord Stream 2 inte att fortsätta. Jag går inte in på detaljerna. Vi kommer att arbeta med Tyskland för att säkerställa att det inte fortsätter.” 

 ”Det kallas ett hot,” sa Hersh. ”Folk frågar mig: ’Hur hittade du den här historien?’ En vän till mig uttryckte det så här: ’Du är expert på att dekonstruera det uppenbara.’ Vad var det annars?” 

 ”Särskilt de tyska tidningarna är mycket obehagliga mot mig”, sa Hersh. ”New York Times och Washington Post ignorerar mig.” Mainstreammedia vill att Hersh ska avslöja källans namn och ”sätta honom i fängelse”, sa Hersh. ”Något som skulle avsluta min karriär. Jag har gjort det här i 50 år… Jag skyddar människor. Jag har en källa. Jag tar skotten, men det är mitt jobb. Men det är deras jobb att förstå verksamheten lite bättre,” säger Hersh. 

 ”De förstår verksamheten i New York Times och Washington Post,” sa Hersh. 

 ”Problemet är att allt har blivit värre. För tillfället tror New York Times och Washington Post att en icke namngiven källa kan vara en pressman, en pressekreterare, som viskar något till dem vid sidan av. Jag vet inte, de verkar inte att ha någon där inne”, sa Hersh. 

 Bevakningen av kriget i Ukraina, ”jämfört med vad jag hör från mina vänner, som har tillgång till informationen… Kriget jag känner till är inte det krig du läser om”, sa Hersh. 

 I Tyskland har BASF stängt fabriker och ”pratar med Kina om att flytta anläggningar dit”, sa Hersh. Att förlama den tyska ekonomin var att ”skjuta av vänster fot utan anledning alls”, betonade Hersh. ”Det är otroligt dumt. Är det kriminellt? Det finns utan tvekan en fantastisk nivå av dumhet i Vita huset och från presidentens sida. Det är bara jävligt dumt.” 

 ”Du måste fråga dig själv, vad är det med presidenter? Varför gillar de krig så mycket? (Kanske) för att det är politiskt användbart, sa Hersh. ”Det är kolossalt dåligt. Det finns ingen ursäkt för det.” 

 ”Vita huset har New York Times, Washington Post, MSN och CNN som frontar för sig”, sa Hersh. ”Fienden är Fox News. Den enda reportern som ringde mig från en TV-station … var Tucker Carlson (nyhetsankaret på Fox News, ö.a.). 

 ”Han är en smart kille. Jag ville inte delta i hans show,” sa Hersh om Carlson, ”men han har haft helt rätt om kriget i Ukraina.” 

 Nord Stream-historienförbluffade mig eftersom det var en så uppenbar historia”, sa Hersh. – Ryssarna gjorde det inte. Och om ryssarna inte gjorde det, vilket land i Nato (gjorde det?)… Jag skämtade med en vän: Makedonien kanske gjorde det. Är de med i Nato?” 

 ”Det är inte ens en svår historia att förstå,” sa Hersh. ”USA:s president, vice utrikesministern sa båda att de skulle göra det. Och de gjorde det.” 

 Utrikesminister Antony Blinken ”inom en månad efter händelsen höll han ett tal där han talade om att stoppa Ryssland från att använda olja och gas som vapen… Han var helt klart bland människorna som visste vad som hände.” 

 New York Times har många fantastiska reportrar, men när det kommer till den här typen av rapportering underskattar de det amerikanska folket. Vi är redo att inse att presidenten gjorde detta”, sa Hersh. Man måste ställa presidenten till ansvar.” 

 Hersh står vfast id sin berättelse samtidigt som han insisterar på att skydda sina källor, samtidigt som han antyder att de kan vara kopplade till rörledningsindustrin: ”Det enda som regeringen är bra på är att spåra upp människor.” 

 ”Det här är inte en svår historia att komma på,” sa Hersh. Det finns något som heter pipelineindustrin – amerikanska företag. De bygger pipelines runt om i världen. De vet vad som hände.” 

 Angående mediaattacken mot honom från statligt finansierade mediekällor som Bellingcat, sa Hersh: ”Jag kan inte bry mig mindre om Bellingcat. När du har kommit till en viss nivå med underrättelsemiljön får du veta vem som är vem. Jag kan inte bekymra mig om det.” 

Glenn Greenwald, 2014. Foto: David dos Dantos. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia
Glenn Greenwald, 2014. Foto: David dos Dantos. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia

Glenn Greenwald har pekat på att Bellingcat finansieras av National Endowment for Democracy, som är grundat av CIA och State Department. 

Om det hade funnits en opposition i Stortinget med ryggrad och integritet borde den naturligtvis också ha kallat in statsministern på scenen efter detta och grillat honom om vad som varit Norges roll. Och riksåklagaren borde ha inlett en egen utredning. Om Hersh har rätt i Norges roll, så har vi begått en krigshandling mot både Tyskland och Ryssland. 

 Dådet mot Nord Stream är någonting som drabbar miljontals svenskar direkt här och nu.

Relaterat
Hur USA slog ut Nord Stream-rörledningen
USA erkänner öppet att man sprängde Nord Stream.
Sy Hersh och livet. Vilka tjänade mest på sprängningen av Nord Stream? Varför rapporterar media som de gör?
Vem låg bakom explosionen av Nord Stream 1 och 2?
Vem sprängde Nord Stream? Äntligen bevis! Eller hur?
Rysslands ”hyllning”/ersättning av Nord Streams pipelines.
Också USA:s vice utrikesminister hyllar sprängningen av Nord Stream 2

Folkrättsprofessor: ”USA:s sprängning av Nord Stream innefattar ett flertal brott mot internationell rätt och FN-stadgan”

Föregående artikelEtt ensidigt klasskrig: De svenska bolagens segertåg. Del 3
Nästa artikelÄnnu ett exempel på hur DN undertrycker viktig information och journalistik
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. The world is for indicting Joe Biden for international terrorism. Personally I would like to see Biden reduced to RUBBLE. Karma is a Bitch!

 2. En sak är säker…Gangsterunionen och dess ”ledning” gör en aldrig besviken! Det är alltid krig, hot, regimskiften i andra länder och sanktioner på agendan. Tyvärr är stora delar av befolkningen i USA så hjärntvättade att de på allvar tror att det måste vara så här men även där börjar folk vakna upp ur MSM-dvalan. Ett så korrupt och systematiserat vålds-samhälle som USA är saknar motstycke i den s k i-världen. Symptomen på detta är skjutningar, mord, droger och annan kriminalitet i allt ökande omfattning. Troligtvis är det åratal av indoktrinering och petrodollarn som gör att skiten fortfarande hänger ihop hjälpligt. Vad händer den dag när petrodollarn kollapsar och folk slutar tro på MSM i USA?

 3. Likt en inbrottstjuv smög Biden in i Kiev under natten till måndagen med nattåget från Europas hyena (polen).

 4. Seymour Hersh också känd som Single Source Seymour fabulerar vilt, fantasirikt och underhållande. Kort sagt, strålande underhållning för alla Putins vänner.

  • Kan du presentera några fakta, referenser eller analys som styrker ditt påstående om Seymour Hersh skriverier.

  • Global Politics är inte en lekstuga för ryssofober, allmänt obegåvade och skojare som sysslar med det som kallas Hitta På buzinees. Dina inlägg är ofta pinsamma @Kentan

 5. Läs: CovertActionMagazine.com/Evan Reif (17/2) som skriver om Ursula von der Leyens nazibakgrund, och som försvarsminister för Bundeswehr, som det varit så misstänkt tyst om, men som alla förstått, men svenska journalister har inbyggt ett censurchip,vet exakt vad de skall intressera sig för och inte :

  ”- The Ukraine hawk heading the European Commission has a Nazi pedigree she does not want you to know about Her father Ernst Albrecht, President of the German state of Lower Saxony from 1978 to 1990, brought unrehabilitated Nazis into his admini-stration..”

 6. Rådgivare till FN:s generalsekreterare pekade på USA:s fientlighet mot Nord Stream
  Uttalanden från de amerikanska myndigheterna efter Nord Stream-attackerna kastar ljus över USA:s fientlighet och motvilja mot ryska gasledningar. Detta tillkännagavs tisdagen den 21 februari under ett möte i FN:s säkerhetsråd, sade rådgivaren till världsorganisationens generalsekreterare, ekonomen Jeffrey Sachs.

  På tal nämnde han utredningen av sabotage av den amerikanske journalisten Seymour Hersh – den enda rapporten om händelsen i Östersjön, betonade Sachs.

  Med hänvisning till anonyma källor tillskriver Hersh beslutet att spränga Nord Stream till USA:s president Joe Biden. Men som svar på den publicerade utredningen kallar Vita huset journalistens slutsatser falska, utan att lägga till någon ytterligare information eller alternativa förklaringar till förnekandena.

  ”Amerikanska högt uppsatta tjänstemän gjorde uttalanden efter förstörelsen av Nord Stream, och dessa uttalanden visar USA:s fientlighet och motvilja mot denna gasledning”, avslutade Sachs under mötet.

  Efter det sa koordinatorn för strategisk kommunikation vid Vita husets nationella säkerhetsråd, John Kirby, att USA inte var inblandat i sabotage på gasledningar.

  I en kommentar till Hershs utredning pekade ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zakharova på Norges intresse av att dölja sanningen om sprängningen av gasledningar. Som diplomaten noterade följer Norge i sin utrikespolitik, inklusive förbindelserna med Ryssland, utan tvekan USA:s och Europeiska unionens linje.

  Läckor i det gemensamma företaget upptäcktes den 26 september 2022.

  Representanten för Sveriges seismiska centrum, Björn Lund, sa att två kraftiga undervattensexplosioner registrerades i området med läckor i rörledningar vid tidpunkten för nödsituationen. Utredningen togs upp av Danmark, Sverige och Tyskland, inom det ansvarsområde som attackerna inträffade. Ryssland fick inte utreda.
  https://eadaily.com/ru/news/2023/02/22/sovetnik-genseka-oon-ukazal-na-vrazhdebnost-ssha-v-otnoshenii-severnyh-potokov

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here