SvD:s ledarskribent Patrik Oksanen lånar ut sitt namn till demagogi och angrepp på mig och mer kända debattörer

21
4529
Patrik Oksanen Fri värld

Idag smutskastar Patrik Oksanen Sven Hirdman, Gudrun Schyman, KG Hammar, Janine O’Keefe, Fridays for Future, Sveriges Fredsråds tidigare mångåriga ordföranden Agneta Norberg, initiativtagaren till ”Folk och Fred” och ”Aktivister för Fred Tord Björk, Jordens vänner och mig Anders Romelsjö i en ledare i SvD: Patrik Oksanen: De som lånar ut sina namn till Kreml.

Jag återger och kommenterar utdrag nedan, vilket jag senare avser att skicka till Oksanen och SvD:s ledarredaktion.

Han skriver:

* ”Sven Hirdman, Gudrun Schyman, KG Hammar och Janine O’Keeffe gör sig till nyttiga idioter för Kremls försök att störa Folk och Försvars rikskonferens.”
Kommentar: Till Folk och Försvars rikskonferens inbjuds inte talare som ifrågasätter Sveriges mycket USA- och Nato-anpassade politik. Det är mycket insinuant att påstås att dessa kända offentliga seriösa debattörer är ”nyttiga idioter” åt Kreml- och förstås utan belägg. Folk och Freds webb-konferens stör naturligtvis inte Folk och Försvars web-konferens. Patrik Oksanen är inte precis någon vän av fri debatt Patrik Oksanen vågade inte debattera med mig, och sätter yttrandefriheten åt sidan.

Plattform för Nätverket Folk och Fred:

För freden, miljön och välfärden – stoppa militära upprustningen!
• Försvara alliansfriheten och stärk civila beredskapen!
• För fredskultur mot skapande av fiendebilder!
• Fred på Jorden och Fred med Jorden!

Läs mer här: Folk och Fred utmanar Folk och försvar! Reservera tid på söndag – måndag!

* Oksanen informerar om Folk och Fred. ”På söndag inleds ”Folk och Freds” konferens, på måndag börjar Folk och Försvars rikskonferens. Folk och Fred” däremot är bildat med det uttalade syftet att störa just Folk och Försvars rikskonferens.”
Kommentar: Tack för att du sprider informationen Patrik Oksanen. Du kan få en länk av mig utan kostnad. Folk och Fred utmanar Folk och försvar! Reservera tid på söndag – måndag! Är du rädd för debatt? Bjud in oss till ”Folk och Försvar” och till ”Fri Värld”

* Oksanens kritiserar mig:”Anders Romelsjö är vice ordförande i Svenska Läkare för mänskliga rättigheter som förtalat civilförsvarsorganisationen Vita Hjälmarna i Syrien och förnekat regimens kemvapenattacker. Läkargruppen har använts av ryska UD:s talesperson och av Syrien i FN:s säkerhetsråd.”

Kommentar: Det är synnerligen väl belagt att Vita hjälmarna är en terroristassocierad organisation, samt att stöd saknas för påståenden om att Syriens regering utfört kemvapenattacker. Här en mycket utförlig artikel om Vita hjälmarna för dem som är intresserad av information. Flera artiklar, baserade på anställda visselblåsare visar att Nobelpristagarorganisationen OPCW förfalskade rapporter för att skylla på Syriens regering i stället för Väst-stödda jihadister! En utförlig diskussions finns Cyberstölden, förtalskampanjen och Oksanen som tappar fattningen.Artiklarna har massor av referenser.

Tord Björk: ”Här finns Tord Björk, aktiv i svensk-ryska vänskapsförbundet, som har talat på en konferens på det olagligt ockuperade Krim samt hos En värld utan nazism, som pekats ut av estnisk säkerhetspolis som en rysk frontorganisation.” Kommentar: Oksanen tiger förstås helt om statskuppen mot folkvald president i Ukraina, vilket föregick återinförlivningen av Krim, med befolkningens stöd. Jag tycker att det är värre att som Oksanen ha nära anknytning till Nato-siten Atlantic Council. Utpekning av estnisk säkerhetspolis är inga bevis.

Sammanfattningsvis kan det vara bra att bli angripen. Replik kommer att begäras. Kärnan i Oksanens text är smutskastning samt ogillande/rädsla att någon vill presentera ett alternativ till Sveriges mycket USA- och Natoanpassade politik. Man undrar hur Hultqvist, Linde och övriga regeringen ser på Oksanens ledare.

Relaterat.
Patrik Oksanen vågade inte debattera med mig, och sätter yttrandefriheten åt sidan.
Cyberstölden, förtalskampanjen och Oksanen som tappar fattningen.
Mäktigaste Nato-siten Atlantic Council uppmärksammar mig och min blogg. Smickrande?
Atlantic Council låter en tidigare organisatör för ’anti-NATO weekend’ vit-tvätta ukrainska nynazister.

Föregående artikelEn tidning om Fred på och med Jorden
Nästa artikelIran (4) – Mohammad Reza Shahs första period som CIA-installerad envåldshärskare
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

21 KOMMENTARER

 1. Underbart, när pentagonkramaren Oksanen börjar bli skitenödig så har vi gjort något bra!
  Han är som vanligt 110% osaklig och ljuger så mycket han orkar, men hans ilska säger oss att Folk och Fred ändå börjar bli tillräckligt stort för att oroa krigsindustrins knähundar.

 2. Som sagt, det här visar tydligt hur mycket initiativet Folk o Fred oroar etablissemanget. Heja Folk o Fred!

 3. Ett inlägg värdigt P Oksanen! Sakfel och guilt by association. Inget om sakfrågorna som skiljer Folk och Fred från Folk och Försvar! Folk och Fred tar upp just den debatt som saknas på Folk och Försvars ”arena” där bara ena sidan ges utrymme. Vi ska demoniseras och skrämmas till tystnad.

 4. Mycket bra och efterlängtat initiativ av Folk och Fred ! Om det gamla blåreaktionära Folk och Försvar, skrev någon om en tid sen, ”där finns inget folk, där och inget försvar heller.” Problemet är att Peter Hultqvists morfar stupade i ryska(!) Karelen, Kiestinki, hösten 1941, när Finland och Hitler angrep, hans mor var finskt krigsbarn i Sverige, nu vill de ta hämnd, han själv vapenvägrare, skrivbiträde = alltså blivande försvarsminister i Sverige, typiska karriärvägen, som byter ideologi som skjortor. Vilka billiga typer som nu träder fram, ur skuggorna, när jag ser Oksanen, med finsk bakgrund, tänker jag på Snövit och de sju dvärgarna, särskilt på ”Toker”, han förolämpar ju andra. Att SvD släpper fram en provokatör som Oksanen, är beklämmande, men det har märkts den radikaliseringen i SvD.

  East goes West, hela den finska förkrigstiden repeteras i Sverige, finnarna drog ner gardinen 1918-1938, till Ryssland, inget utbyte, nu har Sverige fått den rollen, Finland ville dra in Sverige i krig 1940, men misslyckades. Nu ett nytt försök att dra in oss i krig, med USA/Nato-lakejerna. Finns ingen anledning, men de vill jäklas, har inget annat för sig, som att stoppa Covid19, det klarar de inte av, 9.000 döda. Sverige har blivit gisslan, men ingen kommer att ta ansvar om det blir krig, som vanligt. Det försvagade Sverige skulle krascha vid ett krig, första dagen, men vi har en generation som tyvärr ej räds kärnvapen, utan vill ta en Instagram -selfie med kärnvapensvampen som bakgrund, som ” preppar” på fel sätt. Jag hoppas att Folk och Fred blir en folkrörelse för fred och sanning, Sverige använder inte ens den diplomatiska första försvarslinjen. Casual-tröjefjantarna i Folk och Försvar , är bara pinsamma krigshetsare.

  Tyvärr uppehöll USA diplomatiska förbindelser med Finland under kriget, alltså från 1919-1944, innan de
  bröt, en typisk USA-taktik, Finland var ju axelmakt, däremot bombade USA Ungern från april -december, 1944 men USA erkände inte Ryssland förrän 1933. (Samma dubbelspel, de gjorde med Taiwan och Kina.) Några har beslutat att göra Sverige till Finland, finnarna skrattar hela vägen till banken, eller till sina krigskyrkogårdar.

 5. Oksanen är en av de många USA propagandister som USA har stationerat ut runt om i världen för att sprida USA evangeliet och som finansieras genom kanaler av CIA. I Australien heter den ASPI, och är helt öppet finansierad av USAs krigsindustri. I Sverige heter samma organisation Stockholm Free World, där Oksanen är Senior Fellow. Igen, historien är intressant och upprepar sig. Detta system med att placera ut influensers och propagandister i olika nationer och som insiders i lokala media uppfanns och tillämpandes av nazisterna som placerade sina representanter i lokala media över Europa för att sprida sin ideologi och skapa förtroende för nazismen. På så sätt kunde dom uppträda som förment ”neutrala” med viss trovärdighet. Det är bara att läsa vad dom publicerar. I Oksanens fall är det ensidig, ofta förfalskad och fabricerad smutskastning av främst Ryssland, Iran och Kina. USA framställs alltid som idealiskt och används som referens.

 6. Patrik Oksanen
  utpekar Nato skeptiker som ”nyttiga idioter för Kreml”
  samtidigt som han gör sig själv alltmer omtalad
  som en falskspelande hycklare
  med PutinParanoya som Trump.

 7. Varför spilla energi på att hamra på Oksanen? Varför inte samla energi kring vitala frågor? Når Oksanen ut i bredare lager av vanligt folk? Om han gör det, vilka är våra möjliga motåtgärder? Glöm aldrig att det som är mycket vanligt i USA kan vara ganska vanligt i Sverige. I USA ser mången vanlig medborgare Trump som ”en av oss”! Fördelen med det är att det visar att miljoner människor ”over there” inte litar ett smack på MSM. Hur många svenska medborgare litar på SvD m.fl.? Anders Åberg kan mycket väl ha rätt. Oksanens häftiga angrepp kan åtminstone vara tecken på oro över att inte riktigt ha greppet. Bra!

  • Det enda vi egentligen kan göra är att se till att avslöja lögnerna så vi undergräver förtroendet för dessa betalda propaganda leverantörer.

 8. Vissa önskar sig uppmärksamhet, men de förtjänar den inte. Det är nämligen helt ointressant med deras provokationer och konfliktskapande. Jag klickar inte på sådana länkar, eftersom det vore att stödja dem och uppmuntra dem.

  Det finns fortfarande människor som nedlåter sig att läsa konfliktskapande osanningar, t.o.m. länka till dem, vilket i det här fallet ändå kan försvaras, men fjäsk för landets qvislingar, krigsförbrytare, andra terrorstater och terror-organisationer via fulmedier är inte ens intressant, men naturligtvis bisarrt, makabert och beklagligt.

  De är inte värda att uppmärksammas, samt bör givetvis ignoreras, eller ev. nämnas med samlings-beteckningen ”fulmedier”, samt ev. noteras att deras ljugande redaktioner med sina bås är likt svinstior. De är inte enbart onödiga människor men eftersom de skapar konflikt och kaos, så är de likt en cancer på mänskligheten.

  De saknar både höjd och värde och svinfodret som de producerar är av dålig kvalitet. Vem vill associera sig med dem på minsta vis? Vem som helst som känner stanken och ser svineriet vill ju bli vegan för fanken. De påminner mig enbart om att floskeln ”alla människors lika värde” är just en floskel.

  Vissa har då programmerats att tala om ”människovärde”, men för mig blir det också en floskel, dels eftersom ordet ”värde” är en floskel, men även eftersom människoapan har överbefolkat planeten och har utrotat massvis med arter p.g.a. sitt absurda tillväxt- och svinaktiga girigbuks-beteende. Vilket ”människovärde” har dessa korpulenta människo-svin för de utrotade djuren?

  Föreställ dig ex. att ett svin, iförd fluga runt halsen, grymtar aggressivt på dig, eller på någon annan, ur en svinstia. Hur kan man bli arg eller ens bry sig? Vem skulle ens spela in det och lägga upp det på Internet Archive, eller någon annan mindre bra plattform ägd av svin, än mindre spendera tid på att betrakta det? – Möjligtvis ett annat svin som känner för att bli uppviglad av ett svin?

  Hur många kan det vara som verkligen vill äta fulmedias svinfoder? Vill du?

  • Förolämpa inte svinet, vår bästa vän (speciellt kokt eller grillat), genom att likställa patetiska megafoner för statsrånare, folkmördare och krigsförbrytare med den.

   • Nu ska en förbrytarskara under ledning av Trump bytas ut mot ännu värre förbrytare, Biden och hans anhang, resten av västvärlden lallar med i gangsterpackets kamp om makten! Övriga världen tittar häpet på när skurkarna bekämpar varandra och gör sitt bästa för att undvika och skydda sig mot galenskaperna! Guy, du har rätt i att man inte ska skymfa svinen och jämställa kräken som styr USA med de stackars oskyldiga djuren! USA måste vara världens mest infantila ”nation” och ju förr vi blir av med denna varböld desto bättre för resten av mänskligheten!

 9. SvD med sina miljarder i statsbidrag – genom åren – kommer säkert att bevilja svarsreplik, annars blir de kända som enkelspåriga dilettanter utan ryggrad.
  Men man kanske inte skall begära alltför mycket av USA:s marionetter i Sverige?

 10. Råkade få se Oksanen i SVT2 som talade om främmande makt, hot och förolämpningar. Nästan helt meningslöst att betrakta, tyvärr, och ett tydligt försök till förolämpning av betraktarnas intelligens.

  Men på tal om förolämpningar så ställde SVT2:s journalist heller ingen fråga om Oksanen, eller annan fulmedia, faktiskt förolämpar oss svenska medborgare med lögnaktig vilseledning och krigshets, ej heller om det sker helt utan att de som utsätts tillåts dementera det i anslutning, samt heller ingen fråga om varför de inte får göra det?

  Ingen fråga ställdes heller om ex. Oksanen, eller andra av etablissemangets medier, kan anses arbeta för en verkligt hotfull främmande makt, som helt evident har ljugit vilselett och bedragit oss och sin egen befolkning, samt har begått krigsförbrytelser och massmördat hundratusentals oskyldiga små barn i diverse svinaktiga massmord av oskyldiga civila på bestialiskt vis. Källa: https://collateralmurder.wikileaks.org/

  Ingen fråga om vilken den svinaktiga makten är, eller om Oksanen ev. är snärjd eller mutad av den. Det hade ju varit mäkta intressant att få höra den frågan, samt ev. den förnekelsen eller bikten, eller åtminstone få se den svinaktiga reaktionen.

  Min slutsats av bristen på kritiska frågor är att även SVT förmodligen är kontrollerad av samma främmande makt, direkt eller indirekt, så det är förmodligen alltför mycket att förvänta sig annat än dess stöd till massmorden på oskyldiga små barn, tills det ev. blir krigsförbrytartribunal mot denna Goebbels-media. Men visst är jag villig att motbevisas innan den dagen kommer.

  Men en sak var intressant. De tog upp ämnet psykologiskt försvar och Sverige har faktiskt Soldathandboken som säger följande, på tal om detta:

  ”Fienden försöker också genom medvetet felaktig eller vilseledande information eller genom ensidig och ibland hotfull information manipulera våra uppfattningar och värderingar för att på så sätt få oss att gå hans ärenden. Fientlig desinformation och propaganda via radio, TV, tidningar och Internet möts bäst genom öppen och fri diskussion grundad på tillgång till information från fria och oberoende medier. Ta därför initiativet till diskussioner om den fientliga propagandans syfte och innehåll. Medverka till att avslöja felaktig eller ofullständig information som sprids i propagandasyfte. Kampen mot den psykologiska krigföringen förs bäst med snabb, korrekt och fullständig information. Fienden kan komma att använda välkända personligheter från media och övriga delar av samhället för att förmedla propaganda och falsk information.”
  Källa: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/05/konspirationsteori-gamla-och-nya-soldathandboken-om-desinformation-och-hur-den-pa-ett-markligt-vis-forandrats/

  En annan sådan där anständig grej vore ju om SVT2 hade tagit med mig eller Romelsjö eller någon annan debattör, som ev. avses, vilket då dessutom hade uppfyllt SVT2:s krav på opartiskhet, d.v.s. det som svenska skattebetalare tvingas betala för, men helt evident alltså inte får … än.

  Att ta betalt av någon för utförd tjänst är inte olagligt, men motsatsen kallas enligt brottsbalken för bedrägeri eller trolöshet mot huvudman, eller om det är åt främmande makt så kallas det för folkförräderi eller landsförräderi, om jag har förstått saken rätt. Källa: https://lagen.nu/1962%3A700

  SvD ägs av Schibsted som ägs av:
  ”Blommenholm Industrier AS (eid 60,1 % av Stiftelsen Tinius opprettet av Tinius Nagell-Erichsen) (25,1 %)
  Folketrygdfondet (6,1 %)
  Deutsche Bank AG (3,8 %)
  JP Morgan Chase (3,5 %)
  Goldman Sachs (2,7 %)
  UBS AG (2,6 %)
  The Northern Trust Company (2,5 %)
  State Street Bank and Trust Company (2,0 %)
  JP Morgan Chase (1,6 %)
  Morgan Stanley & Co (1,4 %)
  State Street Bank and Trust Company (1,3 %)
  UBS AG (1,2 %)
  Clearstream Banking (1,2 %)
  The Northern Trust Company (1,1 %)
  The Bank of New York Mellon (1,1 %)
  Morgan Stanley & Co International (1,0 %)
  State Street Bank and Trust Company (0,9 %)”
  Källa: https://no.wikipedia.org/wiki/Schibsted

  Ett faktum som har dolts på svenska Wikipedia … på tal om att arbeta åt främmande makt…

 11. […] ” Du är blockerad Du kan inte följa eller se Tweets av @patrikoksanen. Läs mer” Jag har kritiserat Patrik Oksanen, bland annat på Globalpolitics.se Nato-entusiasten Patrik Oksanen vågade inte debattera med mig, och sätter yttrandefriheten åt sidan (Riktigheten i bedömningen ger Oksanen själv i sin blockering.) SvD:s ledarskribent Patrik Oksanen lånar ut sitt namn till demagogi och angrepp på mig och mer kä… […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here