Alltfler i Tyskland vill ha förhandlingslösning om Ukraina

32
1717

Bild: Från en demonstration i Dresden 30. oktober 2022. För upphävande av sanktionerna  mot Ryssland, och fred. Skärmdump från video.

Och 22 oktober rapporterade Yahoo News ”

Tiotusentals demonstranter i sex tyska städer samlades på lördagen för att kräva en mer rättvis fördelning av statliga medel för att hantera stigande energipriser och levnadsomkostnader och en snabbare övergång från fossila bränslen. Demonstranterna marscherade i Berlin, Düsseldorf, Hannover, Stuttgart, Dresden och Frankfurt am Main med skyltar med slagord om allt från att sänka inflationen till att stänga av kärnkraften och fler energiprisstöd till de fattiga. Enligt Greenpeace, en av arrangörerna, deltog cirka 24 000 personer.
Jan Herdal skriver 5 november på Steigan.no https://steigan.no/2022/11/ukraina-stemningsskifte-i-tyskland/?utm_source=substack&utm_medium=email om ökade protester mot Tysklands officiella ”Ukraina- och Rysslandspolitik”.

44 procent instämmer helt eller delvis i påståendet att Ryssland i Ukraina kämpar mot en ”global elit” som ”drar i trådarna i bakgrunden”. Det är 12 procent upp sedan april.

Sådant kätteri borde egentligen inte vara möjligt. Ryska medier är förbjudna i Tyskland liksom i resten av EU. Systemmedia är minst lika hysteriskt propagandistiska och enkelriktade där som här i Norge. Det här är åsikter som folk verkligen inte har råd med.

Der Spiegel , en gång för länge sedan juvelen i tysk kritisk press, undrar varför så många tyskar tror på ”Putins nonsens (Schwachsinn)”. I en annan ”seriös” tidning, Die Welt , sägs det att ”pro-rysk propaganda” övertygar allt fler i Tyskland.

I samma media som är så minutiöst tysta om de många protesterna och demonstrationerna på tyska torg och gator mot sanktioner, inflation och ohållbara energipriser finns inga tecken på introspektion.

Det handlar inte om att ge människor rätten att ha sin egen åsikt. Detta borde bagatelliseras, förlöjligas eller stämplas som Putinism. Vad hände med medias syfte att presentera de synpunkter som finns så balanserade som möjligt och överlåta åt läsaren att bestämma sig?

Vi ser återigen det totala förfallet som nu genomsyrar de officiella medierna. Makt har rätt, och folk gör klokt i att inse det. Om de inte gör det har vi ”verktyg”, som EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen så elegant uttryckte det.

I Tyskland är dessa åsikter mycket tydligare i de östra delarna av landet, före detta DDR. Partiet Alternative für Deutschland, AfD, är också det största partiet här . Anledningen till det är att de vill ha ett slut på sanktionerna och förhandlingarna med Ryssland.

Detta stämplas som farlig högerextremism, ja, på gränsen till nazism. Fler och fler tyskar genomskådar det absurda i sådana anklagelser, även i väststaterna.

Den officiella sagan om ”Ukraina” nystas upp. Det kommer den att göra över hela Europa.

Läs gärna också:
Protester i Tyskland
USA förklarar krig mot Ryssland, Tyskland, Nederländerna och Frankrike
Tyskland ska försvagas, USA stärkas. Sensation!? Omdiskuterad hemlighetsstämplad rapport från RAND
Tyskland uppträder som en vasall till USA.

Föregående artikelBra att regeringen tar avstånd från YPG och PYD?- Dåliga skäl?
Nästa artikelBerlin for till Peking: En större affär bakom hörnet?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

32 KOMMENTARER

 1. Jag håller HELT med dessa protester och deras önskemål. Det har jag gjort många månader. Den här nya regeringen i Tyskland har ENDAST gjort katastrofala misstag och fel under hela Ukraina krisen.Det går EJ ens räkna hur många misstag och fel denna korkade regeringen gjort. Det är enbart sådana.Med den största anti-ryska utrikesministern, som jag personligen tror dragit i dom flesta trådarna och satt krokben för kanslern Scholts i flertalet viktiga avgörande frågor.Absolut inte allt men mycket iallafall. Medierna har så stenhårt hela tiden attackerat MINSTA lilla andra analyser/tankar/ifrågasättande om Ukraina krisen som”Putin kramare”DAGLIGEN. Men detta idiotiska och HELT fel håller inte längre.Fler och fler befolkningar ser sanningen för vad den är,och ALLA så stora misstag och tabbar Tysklands korkade regeringen gjort.Tyskland har ändå varit i topp bland dom mest korkade och idiotiska EU-Länderna under Ukraina krisen från början till slut

 2. Nästan dagligen stora demonstrationer i länder i Europa. På lördagen gick ca 30000 människor ut på gatorna i Rom och krävde att man skall sluta leverera vapen till Ukraina och önskade fred i Ukraina.
  Det var olika fackföreningar som stod bakom demonstrationen.

  Sällan har väl ledare i ett land stått så långt från medborgarna i landet, som i denna konflikt.

  Några republikanska ledare har i nuvarande valkampanj gått ut med att om de vinner valet så kommer inte en krona att gå till Ukraina.
  Varvid det republikanska partiet fick 86% av rösterna och demokraterna enbart 14% i det Distriktet

  När det gäller resolutionen att förbjuda förhärligande av nazism, där endast USA och Ukraina var helt emot ett förbud, nu år 2022 får de sällskap av ytterligare 50 länder bl.a. Sverige, Tyskland, Österrike, Italien m.fl.

   • Det gick inte att kopiera bilden med alla länder som röstade emot resolutionen, men när jag kommer hem till min dator kan jag göra en skärmdump och skicka till globalpolitics mail, för det går inte att lägga skärmdumpar i kommentarsfältet.

    In 2021 two countries wanted to allow the glorification of Nazism,USA and Ukraine

    In 2022 52 countries,including Germany,Italy and Austria,voted at the UN against the annual Russian resolution on combating the glorification of Nazism.

    • Varför nämner Ryssland bara:Russia has for decades made an issue of Ukraine and the three Baltic states—Estonia, Lithuania and Latvia—honoring individuals and organizations affiliated with Nazi Germany during World War II. Uppgiften hämtad från Anders länk.

     Varför inte inkludera Sverige, Norge, Danmark, England, Frankrike och inte minst de ryska nazisterna? Tror det hade varit bättre att specificera nazismen inte länderna. Men det är jo just Rysslands syfte att specificera dessa länderna så att man kan bedriva krig med förklaringen att man bedriver av-nazifisering. Men någon bör ta ett gott tag i den ryska flaggan och rista ut lössen.

 3. ”Ukraine fatigue is a real thing for some of our partners,” säger DC. Lögnimperiet har börjat fatta att Europa har tröttnat på ”the ukrozionazi thing.” En ny hitlåt fångar precis folkets trötthet på Ze🐽 hit och Ze🐽 dit.
  Den går så här:

  ”Ding, ding, ding
  We are tired of this ukrozionazi thing
  Don’t billions to Ze🐽
  Ze🐽 will never dig
  Ze🐽 with wife won’t give a fig
  As long as their bank accounts get big
  The ukrozionazi scum just want the billions gig”
  To keep on rolling and rolling – do you dig?”

  Gruppen som sjunger hitlåten kallas ”Peace & Harmony”. Det skulle inte förvånas om hitlåten förbjuds

 4. Hmm, av någon anledning så undviker (det kallas vanligvis censur bland konspirationsbloggare) man att nämna faktumet att för en vecka så demonstrerade 80 000 i Berlin mot det iranska präststyret brutala behandling av unga kvinnor. Man dödar och fängslar flickor helt nere i 12 – 13 års åldern. Är det acceptabelt?

  Kan tystnaden bland nätverket av bloggare bero på att det handlar om övergrepp från en av Putins vänner som nu förser Ryssland med vapen?

  • Bara under 2022 har den avskyvärda apartheid regimen israel dödat över 50 Palestinska ungdomar/barn.
   Av någon anledning undviker @Kent att nämna detta (det kallas självcensur). Apartheid regimen israel mördar alla från spädbarn till 80-åringar! Oacceptabelt!!! Vi lever i det 21:a seklet – apartheid israel borde inte existera överhuvudtaget.

   Lästips till @knetan: http://old.fib.se/utrikes/item/1263-vad-som-maste-sagas

  • Kent Svensson, har tyvärr inte sett att 80 000 demonstrerade i Berlin mot iranska präststyret, men eftersom du inte heller lämna källa så dristar jag mig till att skriva att jag läste en kommentar på nätet att i Iran demonstrerade massor av människor till stöd för regeringens politik (som jag inte kan länka till eftersom jag inte hittar den), och att demonstrationerna mot den inte alls var så omfattande. Dessutom, en god vän berättade att han talat med en iranska i Sverige som talat om dessa demonstrationer, och hon menade att iranierna hemma i Iran förstod att det var USA/västs försök att starta en färgrevolution, och många demonstrerade till stöd för sitt land.
   Du minns säkert också hur USA ömmade för flickorna i Afghanistan för att de inte fick gå i skolor och för att kvinnorna tvingades bära burkor.

   Trots att kvinnoorganisationer i Afghanistan vädjade till USA att inte komma in i landet och kriga, de menade att de kunde klara av kampen för flickors rättigheter och klara av burkorna själva…så USA brydde sig inte om det. Lika lite som USA överhuvudtaget bryr sig om kvinnors rättigheter någonstans på hela jorden.USA är inte ute efter att skapa demokrati eller rättigheter för kvinnor, USA är bara ute efter att komma åt andra länders naturtillgångar eller strategiska lägen. Dvs inte det amerikanska folket, men eliten, de 1%-en i USA.
   Självklart måste alla vi i väst tycka att kvinnor ska slippa bära slöjor, eller burkor, men det gäller att genomskåda USA/Västs syfte. Dom är enbart ute efter att destabilisera landet. Och då brukar färgrevolutioner vara ett bra sätt. Och jag är alldeles övertygad om att majoriteten av iranska kvinnor hellre vill ha fred i landet och arbeta för att kvinnor ska slippa slöjor, än att utsättas för ex långvariga hemska krig som de afghanska kvinnorna fick gå igenom. Men det finns alltid några som låter sig köpas eller manipuleras, som används som ”nyttiga idioter”.

   • Tagespiegel rapporterar ”Vid två demonstrationer och med ett konstevenemang uttryckte berlinborna sin solidaritet med protesterna i Iran på lördagen . Enligt polisens uppgifter samlades omkring 200 personer vid 14-tiden på torget den 18 mars, framför Brandenburger Tor. 1000 deltagare var anmälda.
    Talen krävde sanktioner mot den iranska regimen och alla medlemmar av revolutionsgardet baserat på kanadensisk modell. Alla officiella förhandlingar och handelsförbindelser med Iran ska avbrytas. Flyktingar bör ges skydd.” (https://www.tagesspiegel.de/berlin/weg-weg-weg-die-mullahs-mussen-weg-kundgebungen-zur-unterstutzung-der-iranischen-protestbewegung-in-berlin-8838457.html)

   • Catarina Östlund, Beklagar att jag inte lämnade en referens då jag trodde att det var välkänt. Men å andra sidan så bekräftar det bara att det inte passar in i konspirationsbloggarnas narrativ och därför skriver man inte om det.

    Så här är en länk:
    https://www.theguardian.com/world/2022/oct/22/protest-strikes-in-iran-reported-as-solidarity-rallies-held-around-world

    Av en tillfällighet, råkade komma förbi, så deltog jag i en demonstration samtidig där jag bor. Gissar att vi var ett par hundra personer max.

    Kan inte förstå varför du påstår att det handlar om USA? Eller påstår du också att CIA har värvat 12-13 åriga flickor som agenter? I så fall så får du faktisk föra det i bevis.

    Om kvinnor önskar att bära slöja eller inte, är deras eget beslut, inte mitt, inte ditt eller en påstått gudsgiven rätt från en man så påstår att han har tolkningsrätten om vad en gud menar.

    Om du menar att kvinnorna som protesterar med risk för sitt liv är köpta eller manipulerade så kommer historien att döma dig, du är på fel sida.

    • Kent Svensson! Det är mycket lätt, att som du, bli ett offer för olika konspirationsteorier om man gör som du… “du hör att MSM berättar att iranska kvinnor förföljs och dödas och 12 –13 åriga flickor för att de inte vill bära heltäckande slöjor….så tror du på det direkt”, eller hur?

     För att du inte ska bli ett lika lätt byte i fortsättningen, så gör så här, när det ex gäller Iran och de förföljda kvinnorna:

     Ta reda på allt du kan om Irans situation i förhållande till andra länder. Har Iran några fiender? Vilket land eller vilka länder kan ha intresse av att smutskasta Iran?

     Vilka konsekvenser har det för landet om en grupp människor förföljs och dödas för att de vägrar att lyda vissa lagar? Vilka konsekvenser har det för landet i omvärlden

     1). Alltså hur står Iran i förhållande till omvärlden? Om man börjar med världsläget så utkämpas ett” krig” mellan två helt olika sätt att se på världen, kamp mellan en unipolär och en multipolär värld.

     a) Dels USA som vill ha en UNIPOLÄR värld, i vilken USA bestämmer precis allt..

     b) Och dels Ryssland och Kina, som vill ha en MULTIPOLÄR värld. Allt fler länder i Asien, Sydamerika och i Afrika och Mellersta östern ställer sig på Rysslands och Kinas sida.

     De vill bryta USAs makt i världen, och de vill att världens länder ska samarbeta fredligt med varandra. De vill också avskaffa dollarn som världshandelsvaluta.

     ———

     Var står då Iran? Jo Iran har blvit en viktig länk i ett järnvägstransportsystem mellan Asien och Europa (Indien och Ryssland). Iran har stora fyndigheterav gas och olja. USA har länge betraktat Iran som en fiende och sett till att sanktionera landet.

     “Iran spelar en central roll i Mellanöstern och binder den israeliska/amerikanska hegemonin där.Ryssland motverkar USA/Nato-hotet i Europa. Kina neutraliserar amerikanerna i Asien och Stillahavsområdet.”

     Iran har alltså en svuren fiende i USA. Och USA:s historia visar att det har varit inblandat i många uppror i olika länder.

     Om ett land motsätter sig USA:s rätt att bestämma då ser USA till att använda vapenmakt och kuva landet, ofta med andra västländers hjälp. Ex Nato. Eller genom infiltrationer, eller kupper och genom att utbilda och understödja vissa grupper, som IS i Syrien, eller nazisterna i Ukraina

     Utmärkande för dessa inblandningar är att USA sprider lögner med hjälp av medierna i väst för att ta bort ex en ledare som vägrar att ställa upp på USA. Historien har gott om exempel. Ex serben Milosevic i fd Jugoslavien anklagades för folkmord. Saddam Hussei i Irak påstods ha kemiska vapenfabriker. Assad i Syrien påstods bomba sin befolkning med bensinbomber. Irakiska soldater påstods slita nyfödda barn ur sina kuvöser i Kuwait. Libyens presidnets livvakter påstods våldta hans sjuksköterskor. Historien vimlar av olika konspirationsteorier som USA hittar på, och som ärliga människor i väst som litar på myndigheter och medier tror är sanna.

     Nu försöker USA bryta sönder Iran genom att starta en sk färgrevolution i landet, dvs man pekar på kvinnorna i Iran och säger att dom är förföljda. USA har försökt starta en färgrevolution i Honkong för att den skulle slå mot Kina. Och nu försöker man hitta bevis för att uigurer i Kina utsätts för förtryck. USA har också försökt att få världen att tro att “homosexuella förföljs i Ryssland”, eller att “männen har rätt att misshandla kvinnorna”. USA gör på det här sättet för att de vill få västvärldens stöd för ockupation, eller sanktioner, eller för att bort en ledare som inte vill göra som dom säger.

     Pål Steigan i Norge har skrivit en artikel Protesterna mot kvinnoförtrycket i Iran – och det hycklande väst | steigan.no och här på Globalpolitics.se finns flera artiklar om Iran.

     Till sist ett gott råd: Förlita dig inte enbart på det MSM vill att du ska få veta, läs olika bloggar så blir du inte ett så lätt offer för konspirationsteorier!

  • Har du funderat på varför Väst ger sig på Iran?
   Väst vill fortfarande krossa Syrien och låta kriminella islamister komma till makten, så Syrien blir en förlorad stat som Libyen där alla kan gå in och stjäla. Iran och Ryssland är ett hinder för dem, de skyddar Syrien.
   För någon vecka sedan blev syriska soldater överfallna av IS, och varifrån kom de??
   Jo, från området som USA ockuperat och har kontroll över i Syrien, varifrån de stjäl Syriens olja och för ut ur landet.

   Kevork Almassian frågar:
   Kan någon förklara för mig IS attackerade i dag: syrian army position in the desert of Der Ezzor advancing from areas near al-Tanf som USA har ockuperat med amerikanska trupper.

   USA stöder fortfarande IS i Syrien, världens största lögnaktiga land säger att de är där för att bekämpa IS, men Syrien bestämmer över sitt land och har bett FN skarpt säga åt USA att lämna Syrien, vilket de naturligtvis inte kommer att göra.

   Även Pentagon har sagt att Ryssland och Iran är de som mest bekämpar IS i Syrien.

   Har du inte funderat över varför Saudiarabien får vara i fred??

   Några exempel på vad som händer i Saudiarabien :

   Murtaja Qureiris tillhör Saudiarabiens shi’a-minoritet. När han var 10 år 2011 deltog han i en cykelprotest i Saudiarabiens östra provins. Tre år senare, när han var 13 år, greps han och fängslades i ungdomsfängelset i Al-Dammam. Han anklagades bland annat för att ha deltagit i regimkritiska protester, för att ha gått med i en “terroristorganisation” och för att ha skjutit mot säkerhetsstyrkorna. Ett annat “brott” var att han deltagit i sin brors begravning. Brodern dödades vid en protest 2011.

   https://www.amnesty.se/aktuellt/saudiarabien-tonaring-hotas-av-dodsstraff/

   Amnesty har intervjuat etiopiska migranter i förvar som berättar om vad saudiarabiska myndigheter har utsatt dem för. De har kedjats ihop i par, tvingats använda golven i celler som toaletter och tvingats sitta isolerade dygnet runt i outhärdligt trånga och överfulla celler. I rapporten dokumenteras tre dödsfall under förvar som baseras på samstämmiga vittnesskildringar. Den utbredda förekomsten av sjukdomar samt bristen på mat, vatten och sjukvård tyder på att det verkliga antalet dödsfall kan vara mycket högre.

   https://www.amnesty.se/aktuellt/etiopiska-migrantarbetare-beskriver-ett-helvete-i-forvaren-i-saudiarabien/

   Den nionde augusti, efter en djupt orättvis rättsprocess, utdömde den saudiska specialbrottsdomstolen i Riyadh, Saudiarabien Salma al-Shehab, en saudisk aktivist och akademiker från Saudiarabiens shiitiska minoritet till 34 års fängelse och ytterligare 34 års reseförbud. Hon står anklagad för att, bland annat, ha “stört den allmänna ordningen” när hon använt Twitter för att retweeta inlägg till stöd för kvinnorättsaktivister. Enligt domstolshandlingar som granskats av Amnesty International, frihetsberövades hon och hölls isolerad i 285 dagar innan hon ställdes inför rätta. Hon nekades också juridiskt ombud under utredningstiden, inklusive under förhören som lett fram till rättegången. Saudiska myndigheter måste omgående och ovillkorligt frige Salma al-Shehab och häva domen mot henne.

   https://www.amnesty.se/agerahub/frige-saudisk-kvinnorattsaktivist-domd-till-34-ar-tweets/

   Så har vi poeten som skrev en dikt om att kvinnor borde få större frihet, han dömdes till 1000 piskrapp, och varje fredag tas han ut ur fängelsehålan och piskas tills ryggen är så blodig så de slutar, och ryggen får läka i fängelsehålan tills den kan ta emot ytterligare piskrapp.

   Iran har religionsfrihet det har inte Saudiarabien, en präst som predikade kristendom i Saudiarabien han blev halshuggen. Det är dödsstraff på att predika en annan religion än islam.

   • Vivianne Månsson, detta är också ett svar till Catarina Östlund samt småtrollen ”Ivan” och ”Arbetarklass”.

    1) När det gäller förtrycket från det saudiska kungahuset och dess prästerskap så är jag helt enig. Att migrant arbetare, och inte bara där, exploateras på det skamligaste sättet är tyvärr inte nytt. Det finns rapporter från flera journalister från de stora tidningshusen. Förföljelsen av opposition har pågått i årtionde utan att västen har visat ryggrad.

    När det gäller religionsfriheten i Iran så är du helt ovetande. Sen prästerskapet tog makten så har religiösa minoriteter blivit förföljda, Bahia och Sunni. Speciellt nu under de stora demonstrationerna.

    Fram till mars 2020 arbetade jag i Azerbaijan ett par år och via mina Azeri vänner fick jag också en god insyn i livet på andra sidan gränsen.

    Eftersom du hade länkar till Amnesty så har jag några jag också:

    https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/09/iran-world-must-take-meaningful-action-against-bloody-crackdown-as-death-toll-rises/

    När det gäller USA i Iran så blev dom mer eller mindre tagna på sängen. Ingen hade räknat med att mordet på Amini skulle få kvinnor ut på gatan. Det hade varit fint om Du Catarina kunde förklara hur CIA har kunnat rekrytera så många iranska agenter helt ner i 12 till 13-års åldern. Referanser från diverse bloggare räknas inte.

    När det gäller svar till ”småtrollen” så har jag också en länk till Amnesty:

    https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/03/latest-news-on-russias-war-on-ukraine/

    Att referera till media som till 100% kontrolleras av dem som är ansvariga för kriget och som anföll sitt grannland, är som att referera till Nazitysklands media under VII. Inte trovärdigt.

    Till slut vill jag uppmana er alla att sluta röka … Kanske inte så farligt men all inhalering kan vara skadligt i längden.

    • Kent Svensson, du länkar till artikeln från Amnesty https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/09/iran-world-must-take-meaningful-action-against-bloody-crackdown-as-death-toll-rises/
     Jag känner igen tillvägagångssättet mycket väl.
     På Majdantorget i Kiev dödades över 100 demonstranter och poliser vid fredliga demonstrationer i februari 2014.
     Vem eller vilka sköt in i folkmassorna? I MSM i väst rapporterades det att det var regeringssoldater.
     som hade beordrat ut dem som sköt. Men stämde det? Nej inte alls, det var krafter som ville störta landet i kaos och oreda.
     Beskjutningarna resulterade i RAMASKRIN i västvärlden. Vilket också var syftet.

     Samma sak hände i Syrien, fredliga demonstrationer slutade i blodbad, eftersom extrema islamistiska grupper utnyttjade protesterna för sina syften. De sköt blint in bland dom fredliga demonstranterna.
     Resultatet blev RAMASKRIN i västvärlden.
     Resultatet blev alltså att såna som var helt försvarslösa mot konspirationsteorier, som du ex, som kan alltför lite för att rätt bedöma politiska skeenden, tror genast att allt är sant…. och särskilt om Amnesty också rapporterar om det.
     Jag har tillhör dom som har stöttat Amnesty, och Läkare utan gränser, men jag har insett att dessa NGO:er dvs icke-regeringsanknutna organisationer, är västmakternas nya redskap.
     Så sätt igång och utbilda dig för att du rätt ska kunna bedöma det som sker.
     Om Amnesty kan du ex läsa det här https://www.globalpolitics.se/navalny-muslimer-ar-kackerlackor/. I
     Och låt dig inte manipuleras av att ibland skriver dom artiklar som är sanna.
     Och googla ex på Proletären och Amnesty så ser du att dom fick 500 000 dollar alla varianter r från sexindustrin 2013 för att fortsätta att lobba för att “avkriminalisera alla varianter av sexarbete inklusive koppleri.

     En annan NGO som du inte heller ska lita på är Human Right Watch dom fick 100 miljoner dollar från sexindustrin och började genast kritisera sexköpslagarnas implementering i Kanada.

     Och ett råd till: Ställ alltid frågan: Vem eller vilka har intresse av denna sak blåses upp?
     Ställ dig en fråga till, så att du har ett försvar mot konspirationsteorier, Tror du att vi vanliga människor som du kallar för troll har intresse tysta saker som händer i världen, eller att blåsa upp lögner till sanningar? Vi har inte minsta ekonomiska intresse. Jag tror att jag kan göra mig till tolk för något som vi har gemensamt: Vi vill att alla människor ska slippa krig och orättvisor. Vi hatar orättfärdiga krig och lögner.

    • Religionsfrihet det var att ta i för mycket. Iran har däremot mycket större tolerans för andra religioner än Saudiarabien. De traditionella kristna samfunden i Iran har ett visst skydd av staten. Det finns en fatwa som värnar godkända religioner och skyddar mot värre övergrepp.
     Kristendom och Judendom tillhör de godkända religionerna.
     I Iran finns det flera kyrkor.

     Detta är en stor skillnad mot Saudiarabien där kristna inte får samlas i en kyrkolokal.
     Dessutom är islam den enda religion som får utövas av saudier.

     Har varit handläggare för ett stort antal iranier som kom till Sverige under Irak-Iranska kriget.
     De kartläggs efter en stor frågelista, där även religion ingår, och jag såg att många hade olika religioner och ansåg att de inte hade problem med att utöva sin religion. Däremot att de kunde ha svårt att få tjänster inom administrationen i Iran.

     Freedom House är ingen objektiv institution utan följer ofta politiken i USA, då de gör sina värderingar.
     När det gäller politiska rättigheter och medborgerliga rättigheter så är Sverige rankat väldigt högt med siffrorna 40 och 60, vilket är de högsta siffror man kan få, om vi jämför med Iran som får 4 och 10.
     Iran ligger dock rätt nära Egypten som får 6 och 12, Förenade Arabemiraten 5 och 12.

     Detta bör jämföras med Saudiarabien politiska rättigheter 1 medborgerliga rättigheter 6.

     Så även fast de försökt att lägga Iran på så låga siffror som möjligt har de inte lyckats, för enligt kriterierna de skall följa så blev det inte försvarbart.

     Så min fråga kvarstår: Varför tror du att man attackerar just Iran?

     Betydligt större skillnad mellan Iran och Saudiarabien i demokratiska värden, än mellan Egypten och Iran.

     För några månader sedan sa Biden att de skulle inte ha kontakt med Saudiarabien p.g.a. mänskliga rättigheter som inte blir tillgodosedda. Sedan kröp han tillbaka till prinsen och fjäskade allt vad han kunde.
     Även Sverige fjäskar för Saudiarabien. När Margot Wallström sa att de hade ett medeltida styrelseskick, så blev det fjäsk och ånger och vädjan om förlåtelse

     Så varför attackeras inte världens värsta diktatur? För det är inte Iran.

 5. Idag Gustav Adolfsdagen den 6 november, även 1942 firade de tyska nazisterna detta slag, och gäster var
  förutom nazistkoryfeér , Sveriges ärkebiskop Erling Eidem, UD-diplomaten Sven Grafström, samt senare
  ”bombprästen” legationskaplanen, Erik Perwe, finske militärattachén von Horn. I Auschwitz brann krema-torierna, inget problem för Sverige som bytte malm mot kol, hela kriget.

  Men då november, 1942, ville tyskarna frysa ar—t av sig i Stalingrad, nu kommer de att frysa ar—t av sig hemma i Berlin, ett framsteg.

 6. Tror du slog huvudet på spiken ganska direkt där. Häng med nån vecka till om det kommer nåt så.kommer det vara hur Cia alternativt sionisterna (judarna) ligger bakom allt och folket i Iran är egentligen jättenöjda.

 7. Påståendet att ”Partiet Alternative für Deutschland, AfD, är också det största partiet här” är inte sant. Linken går till opinionsundersökning från 2019. Valresultaten senare och situationen idag visar helt andra siffror.

 8. @Anders Romelsjö. Tja dina referanser är bara till vad du själv sprider:

  Wikipedia har en lista över nazistgrupper:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_neo-Nazi_organizations

  Som även du bör veta så listar den upp 22 ryska grupper men bara 3 ukrainska, en mindre än Sverige. Jag har inte räknat hur många det finns, det kan du kanske göra?

  Så tillbaka till frågan om en resolution mot nazism. Det bör vara helt klart för de flesta att en sådan resolution måste vara mot alla nazistiska grupper oavsett i vilket land de finns! Att som Ryssland, och som du tydligen stödjer, välja ut fyra länder går bara inte. Hoppas att det förklarar varför ett flertal länder inte kan stödja Rysslands resolutions förslag.

  Om du vill lära dig mer om ryska nazister så har jag en lista med referanser:

  https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2019/09/04/the-hardcore-russian-neo-nazi-group-that-calls-ukraine-home/

  https://www.themoscowtimes.com/2022/05/23/russian-neo-nazis-participate-in-denazifying-ukraine-der-spiegel-a77762

  https://www.ibtimes.com/neo-nazi-groups-join-russia-war-against-ukraine-putins-denazifying-claims-3518228

  https://theconversation.com/putins-fascists-the-russian-states-long-history-of-cultivating-homegrown-neo-nazis-178535

  https://www.voanews.com/a/how-russia-uses-neo-nazi-groups-to-spread-chaos/6629981.html

  https://borgenproject.org/neo-nazis-russia/

  https://i.redd.it/q21rwxkrggv81.jpg

  https://euromaidanpress.com/2014/08/27/russian-neo-nazi-kornilovtsy-battalion-operating-in-ukraine/

  Här är en av det lite pikantare slaget:https://www.vice.com/en/article/qbw7am/meet-russias-gay-aryan-skinheads-finally-bringing-homosexuality-to-the-neo-nazi-world

  https://www.newsweek.com/russia-ukraine-mariupol-azov-nazi-1695125

  https://www.rferl.org/a/russian-neo-nazis-fighting-ukraine/31871760.html

  https://lansinginstitute.org/2022/05/26/nazism-emerges-in-russia-as-russian-neo-nazis-fight-in-ukraine%EF%BF%BC/

  https://lansinginstitute.org/2021/01/27/russia-keeps-setting-up-and-backing-neo-nazi-fighting-groups-in-the-west/

  https://antifascist-europe.org/russia/a-brief-history-of-far-right-movements-in-russia/

  Räcker min lista eller önskar du fler referanser? Tror det är fler än du som bör studera referenserna.

  • Mycket viktigare med den betydligt starkare nazismen i nazitoleranta Ukraina.

   Men hur går denna kritik ihop med att man – som hela det politiska etablissemanget – tiger om toleransen för neonazism hos regeringar i Ukraina alltsedan den av USA och Eu stödda statskuppen mot folkvald president 22/2 2014. Med dess mycket värre främlingsfientlighet och avståndstagande från demokratin hos olika sådana grupper, däribland Azovbataljonen som ses närmast är integrerad i Ukrainas militär.

   [caption id="attachment_2817" align="aligncenter" width="696"] Högersektorn på Maidan. By Аимаина хикари – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32473112%5B/caption%5D

   Den högerextremistiskt präglade statskuppen och annat beskrivs i ”Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter åtta år! – med diverse länkar.

   [caption id="attachment_130703" align="aligncenter" width="900"] Azovbataljonen[/caption]

   Den judiska organisationen Forward har kartlagt nazistiska monument, i både USA och andra länder. Den ukrainska delen är särskilt rik på innehåll, för som Forward skriver:

   ”Från och med 2014, när Maidan-upproret förde en ny regering till makten i Ukraina, har landet rest monument över nazistiska kollaboratörer och Holocaust-förövare i en häpnadsväckande takt – det har funnits en ny plakett eller gata som bytt namn, nästan varje vecka. På grund av detta representerar Ukraina-delen en extremt aktuell lista över hundratals monument, statyer och gator, uppkallade efter nazistiska kollaboratörer i Ukraina.”

   Ukraina har dussintals monument och många gatunamn som glorifierar denna nazistiska kollaboratör, tillräckligt för att göra anspråk på två separata Wikipedia-sidor.

   ”De hedrar Bandera och Roman Shukhevych i Cherkasy, Horishniy, Pochaiv, Rudky och Zaviy;

   Kiev – 2016 döptes en stor boulevard i Kiev om efter Bandera. Valet av namn är särskilt obscent, eftersom gatan leder till Babi Yar, ravinen där nazister, med hjälp av ukrainska kollaboratörer, på två dagar utrotade 33 771 judar, i en av de största enskilda massakrerna under Förintelsen. Både Simon Wiesenthal Center och World Jewish Congress fördömde namnbytet.”

   * Bandera, som låg bakom dödandet av tusentals judar har efter 2014 fått sin födelsedag omvandlad till helgdag i Ukraina.

   [caption id="attachment_87396" align="aligncenter" width="300"] Ukraina pronazistisk demonstration 181013[/caption]

   * Praviy Sektor (Högra sektorn), som grundades av Dmitry Yarosh, en av ledarna för Trizub, en av de ledande nynazistiska organisationerna under genom Maidan-kupp. Yarosh har utnämnts till chefsrådgivare till chefen för Ukrainas generalstab.

   [caption id="attachment_128061" align="aligncenter" width="200"] Dimitri Jarosh[/caption]

   • Bilden visar hur  Zelensky tilldelar en ledare för Högra Sektorn, Dmytro Kotsyubaylo, utmärkelsen ”Ukrainas hjälte”

   * Ukraina, och USA röstade i FN mot en återkommande rysk resolution mot nazism. USA, Sverige och nazitoleranta Ukraina vill inte fördöma nazismen i FN-resolution.

   [caption id="attachment_133956" align="aligncenter" width="300"] Statsminister Löfven och president Poroshenko (2014-2019).[/caption]

   Det finns många andra exempel på nazisttolerans hos Zelensky och förre presidenten Poroshenko. Därmed inte sagt att de skulle vara nazister. Belägg för detta saknas.

   Affisch från Högra sektorn.

    • Zelenskys demokratisyn kan diskuteras.

   The Guardian: Zelensky förbjuder det största oppositionspartiet och ett tiotal andra partier i Ukraina.

   Kommentar: Sverige har sedan statskuppen 2014 rejält stött Ukraina politiskt och ekonomiskt. På hemmaplan framför man förståelig kritik mot SD för främlingsfientlighet och tveksam demokratisyn. Samtidigt tiger man helt om den värre nazisttoleransen i Ukraina, som måste anses vara (betydligt) värre. Dubbelmoral?
   Löfvén och Westerberg presenterar en positiv bild av demokratin i Sverige, men uttrycker viss oro för försvagning av demokratin i världen. Nämner Trump, men ej Ukraina. Emellertid har regering och riksdag genom beslut och brist på beslut tydligt bidragit till försvagning av demokratin i Sverige – före Nato-ansökan. Sverige vill stödja demokratiutveckling i Östeuropa – men börja hemma!

   __________________________________________________________________

   Något om statskuppen 22/2 2014

   ”Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter åtta år!

   Efter mycket om och men ingicks en överenskommelse mellan regeringen Janukovitj och oppositionen.DN skrev på bästa nyhetsplats 21/2 ”Det lät för bra för att vara sant. President Viktor Janukovytj accepterade på fredagen oppositionens främsta krav. Landet ska återgå till tidigare författning med en vingklippt exekutivmakt. En övergångsregering ska styra i väntan på nyval i höst av både president och parlament. oppositionsledaren Julia Tymosjenko friges ur fängelset. Alla anklagelser mot övervåld skulle utredas. Presidenten verkar inte ägna sig åt nya finter.” Undertecknandet bevittnades av utrikesministrarna från Tyskland, Frankrike och Polen. USA och EU välkomnade detta dokument, där alltså även våldt på Maidan skulle utredas.

   Enligt en vetenskaplig rapport från forskare i Kanada var det främst ett USA-stött dödande på Maidan. Dödsskjutningarna på Maidan – vetenskaplig rapport: USA-stödd ”false flag”

   Ja, DN hade rätt – det var ”för bra för att vara sant” . En statskupp ägde rum följande dag, utan protester bland de stater som sa att de gillade överenskommelsen dagen innan. När oppositionsledaren Klitscho meddelade överenskommelsen på Majdan stormades scenen av högerextremister som meddelade att man inte tänkte lägga ned vapnen förrän presidenten avgick, enligt New York Times. Beväpnade aktivister från Maidan intog sedan snabbt parlamentet. President Janukovitj försvann, rädd för sitt liv. Riksrätten, som skulle frånta honom presidenttiteln, fick ihop endast 328 av de nödvändiga 338 rösterna, men ansågs likväl legitim både i Ukraina och i väst.
   Under trycket av massvåld lämnade 72 ledamöter från Janukovitjs Regionernas parti partiet. Diverse omröstningar skedde i radan, Ukrainas parlament med decimerad numerär på omkring 326 av 450 ledamöter. Man kan ifrågasätta hur fria de var då beväpnade män stod utanför dörrarna. Ny riksåklagaren kom från fascistpartiet Svoboda, liksom vice talmannen. Parlamentets talman Rybak misshandlades tills han gick med på att avgå, och flera andra folkvalda parlamentariker har också misshandlats, fått bostäder brända eller har hotats. Rabbi Azman i Kiev bad snabbt Kievs judar att lämna staden och om möjligt Ukraina, då han fruktar våld mot Ukrainas 200 000 judar han bad Israel om assistans med säkerheten. Propaganda för nazism avkriminaliserades.

   Krims legitima parlament”Högsta rådet”, utlyste i det läget en folkomröstning [23] och den 16 mars röstade 97% av väljarna för ett utträde ur Ukraina och en anslutning till Ryssland. Väst anklagade genast Ryssland för folkrättsbrott. Likheterna mellan Krims utbrytning och Kosovo-fallet glömdes helt sonika bort. Principen om självbestämmande var helt plötsligt inte lika gällande i de bägge fallen. USA:s och deras allierades dubbla standarder kom upp i öppen dager.
   Ej heller mindes man i väst folkomröstningen på Krim den 20 januari 1991, där 94% av väljarna hade röstat för egen autonomi, en autonomi som avskaffades 1995 genom ett ensidigt beslut från Kiev, som därigenom hade kört över Krimbornas rätt till självbestämmande.

   Östra Ukraina reste sig i protest mot kuppjuntan.

  • Hej Kent Svensson
   Även USA och Sverige har nazister.
   Skillnaden med Ukraina är att i Ukraina är nazisterna integrerade med den politiska makten.
   Kiev regimen är nazitolerant.
   Vare sig Ryssland, Sverige eller för den delen USA har nazi-toleranta regeringar.

   En av Rysslands Specialoperations målsättningar är att ”avnazifiera” Ukraina.
   Det tycker jag är mycket bra.

   • 7 november 2022 18:25
    Kropparna av de dödade ukrainska soldaterna ligger i månader direkt på positionerna för Ukrainas väpnade styrkor.
    Krigskorrespondenten besökte de positioner som just hade återtagits från de ukrainska militanterna. Vad han såg chockade till och med en erfaren journalist: nästan vid varje steg fanns det döda soldater från Ukrainas väpnade styrkor.
    Bilden, verkar det som, är bekant för alla slagfält: en död fiendesoldat. Men fasan är att, att döma av kropparnas skick, dödades många under sommaren, enligt nyhetsbyrån Novorossiya. Under dessa månader har de döda förvandlats till mumier som sannolikt inte kommer att kunna identifieras.
    Kropparna låg i position, där döden hittade dem, medan andra ukrainska krigare fortsatte att hålla linjen. De slogs bland liken, sov och åt bland liken, utan att göra ett enda försök att evakuera de döda under denna tid.
    Den aktiva fasen av vår offensiv i denna sektor började ganska nyligen, så det fanns en möjlighet att ta ut de döda eller åtminstone begrava dem på ett mänskligt sätt. Men ingen brydde sig om att göra detta.
    Våra kämpar har ingen medlidande med levande fiender. Men den döda fienden, enligt deras åsikt, förtjänade att bli behandlad som en människa. Det är därför ryska soldater begraver döda ukrainare och ber dem säga åt dem att leva, så att de stannar hemma, med sina fruar och barn, och inte går och kämpar för en regim som inte bryr sig så mycket om dem att det anser inte ens det nödvändigt att begrava de som dog för det som människor.
    https://riafan.ru/23738511-tela_ubitih_ukrainskih_soldat_mesyatsami_lezhat_pryamo_na_pozitsiyah_vsu

 9. Så 22 nazistgrupper i Ryssland väger mindre än 3 nazistgrupper i Ukraina, intressant.

  Min kommentar var om en FN resolution mot nazism där Ryssland har alltför många svin på skogen, eller rättare sagt tar in dom i den ryska armeen.

  Tyvärr har jag inte samma möjlighet som du att klistra in hela artiklar med bilder och kan bara hänvisa till länkarna.

  Att bortse från det stora antallet ryska nazister som ingår i sen ryska armeen som har överfallet sitt grannland med mord och våldtäkter på oskyldiga civila, och hellre visa till 3 ukrainska grupper, som nu ingår i försvaret av sitt land är en intressant, med förfärlig moralisk vinkling som jag med all respekt finner helt förkastlig.

  • Full rimligt att det kan vara så. Beroende på grupperna storlek och inflytande.

   Du har möjlighet att kopiera och klistra in länkar. Min långa kommentar var kopiering från en av mina artiklar.
   Du kan också skriva utförligt/AR

  • Det var en jäkla tur att det bara fanns en nationalsocialistisk ”grupp” i Tyskland under 30/40-talet. Hade det funnits 22 hade kunnat gå illa…

   • Anhängare av Hitler och Bandera i Kiev hotar säkerheten i hela Europa och
    HELA VÄRLDEN: Federal News Agency.
    Den nazisttoleranta juntan i Ukraina försöker få tag på atombomben för att kunna använda den och hämnas på Adolf Hitler och Stepan Bandera. Statsvetaren och ekonomen Vasily Koltashov delade denna synpunkt med FAN-redaktörerna.

    Hot om att återuppta Kievs kärnkraftsprogram blev en av anledningarna till att Ryssland genomförde en speciell militär operation. Dmitry Medvedev, biträdande chef för Ryska federationens säkerhetsråd, skrev om detta på sina sociala nätverk.

    Expert Koltashov: anhängare av Hitler och Bandera i Kiev hotar säkerheten i hela Europa
    kremlin.ru / Administration av Rysslands president.

    Statsvetaren Vasily Koltashov uppmärksammade Kievs otyglade militaristiska karaktär. Hans aggressionsnivå ligger utanför listorna.
    ”Ukraina är en extremt farlig kvasi-statlig enhet som kontrolleras av USA. Om Kievregimen skaffar ett kärnvapen kommer den säkerligen att använda det. Det råder ingen tvekan om detta, säger experten.

    Specialisten uppmärksammade det stora antalet fans av den tyska Fuhrer, som dränkte världen i blod för sina egna ambitioners skull. Med hjälp av anglosaxarna återupplivades kulten av nazism i den tidigare ukrainska SSR.
    ”Makten i Ukraina är baserad på nyfascistisk ideologi. Anhängare till Adolf Hitler och Stepan Bandera försöker hämnas. Om de får kärnvapen kommer de att skapa ett hot inte bara mot Ryssland, utan mot hela Europa”, betonade Koltashov.

    Anhängare av Hitler och Bandera i Kiev hotar säkerheten i hela Europa
    globallookpress.com/Siryk Anatolii/ZUMAPRESS.com
    Tidigare sa parlamentsledamoten Vitaly Milonov att bördan av att hjälpa Kiev börjar bli outhärdlig för Paris. Folkets val rekommenderade att Frankrikes president Emmanuel Macron skulle sluta stödja den nationalistiska juntan och uppmärksamma de akuta behoven hos medborgarna i den femte republiken.

 10. Misslyckad safari. Förlusterna av utländska legosoldater från Kievregimen ökar
  07.11.2022 11:44:42
  Ett stort antal utländska legosoldater kämpar på Kievregimens sida. Enligt ANNA-News källor är många av dem karriärofficerare och används av väst för att förbereda sig för moderna krig. Och Ukraina tjänar som värdar från Nato endast som en testplats för att testa sin militära doktrin i praktiken.
  Under den senaste veckan har det förekommit rapporter i media om likvideringen av flera utländska legosoldater som kämpat på Kievregimens sida. De förstördes åt olika håll. Bland de dödade finns en före detta amerikansk armékapten.

  Förlusterna av legosoldater som kämpar på Ukrainas sida ökar. Så först under den första veckan i november blev det känt om minst fem ”vildgäss” som förstörts av vår militär. Och dessa uppgifter är uppenbarligen inte fullständiga.

  Så det fanns information om att under striderna med den ryska armén dödades den georgiske legosoldaten Levan Sakhelashvili. Den enhet han tjänstgjorde på är fortfarande okänd. Medborgare i Georgien rankas för närvarande först när det gäller antalet utlänningar som kämpar på Kievregimens sida. För närvarande har elimineringen av minst 24 georgiska legosoldater bekräftats.

  Lite senare blev det känt att i slutet av oktober likviderades American Skies James Greggs. Han dog av flera splitterskador som han fått till följd av en rysk artilleriattack. Legosoldaten anlände till Ukraina i april i år. Hela denna tid kämpade han i den så kallade ”internationella legionen” för territoriellt försvar, den mest kända väpnade formationen av Kiev-regimen, bestående av utlänningar.
  Dessutom verkar ett betydande antal utländska legosoldater som en del av den 49:e gevärsbataljonen ”Carpathian Sich”. Denna formation organiserades av ledaren för Svoboda-partiet, förbjudet i Ryssland, Oleg Tyagnibok. För tillfället opererar bataljonen tillsammans med den 93:e mekaniserade brigaden på folkrepubliken Luhansks territorium.
  ”Karpaterna Sich” består av radikaler som bekänner sig till nynazistisk ideologi. Samtidigt kämpar även utländska legosoldater i bataljonens led. Så först under denna vecka blev det känt om likvideringen av två legosoldater som kämpade i bataljonen.
  Den första av dessa var australiensiska medborgaren Trevor Kjeldahl, känd under smeknamnet ”Ninja”. Han kämpade länge i bataljonen, i juli fick han en splitterskada, men efter behandling återgick han till tjänst. Det är anmärkningsvärt att tidigare Kjeldal tjänstgjorde på kontraktsbasis i den australiensiska armén. I ”Carpathian Sich” kämpade han som prickskytt. Kjeldal slogs ut i LPR. Detta är åtminstone den tredje australiensaren som dödas i en speciell militär operation. De australiska myndigheterna uppmanade återigen sina medborgare att lämna leden av de väpnade formationerna av Kievregimen.
  Den andra utländska legosoldaten från Karpaterna Sich vars likvidation bekräftades denna vecka var den taiwanesiske medborgaren Jonathan Tseng. Den förstördes på LPR:s territorium. Tydligen är detta den första taiwanesiska legosoldaten som dödats i konfliktzonen. Vad som förde asiatiskt in i raden av bildandet av nynazister är fortfarande okänt.
  Och den mest intressanta av de fem legosoldaterna vars eliminering bekräftades denna vecka var amerikanen Paul Kim. Den förstördes den 5 oktober under striderna nära byn Ternovye Vody i Nikolaev-regionen. Offret var en före detta amerikansk armékapten. Totalt tjänstgjorde han 12 år, inklusive i 82:a luftburna divisionen. Han deltog i kriget i Irak. I vilken specifik enhet den förstörda amerikanen kämpade är fortfarande inte känt med säkerhet.
  Det bör noteras att enligt ANNA-News-källor registreras ett stort antal utländska legosoldater som slåss på sidan av Kievregimen i Mykolaiv-riktningen. Många av dem är militär personal som deltog i striderna i Mellanöstern. Den förstörda Paul Kim är långt ifrån den första utrikesofficer som setts på denna frontsektor. Så tidigare rapporterade vi att den amerikanske medborgaren Grady Kurpasi i april i Nikolaev-regionen försvann. Tidigare tjänstgjorde han 20 år i marinkåren och gick i pension hösten 2021 med kaptensgraden. Legosoldaten åkte på affärsresor till Irak tre gånger, där han deltog i striderna.
  Närvaron av ett stort antal utländska legosoldater i Nikolaevsky-riktningen, de flesta av dem militär personal, tyder på att västländer lägger stor vikt vid denna del av frontlinjen. Dessutom utnyttjar Nato-ländernas underrättelser maximalt av dessa ”pensionärer” för att samla in information både om konfliktens gång i allmänhet och om den ryska försvarsmaktens agerande och tillstånd i synnerhet.
  Västländer har inte varit i krig med moderna reguljära arméer på länge, och studera därför noggrant den ukrainska erfarenheten. Således har Ukraina inte bara blivit en testplats för Nato-ländernas vapen, utan också använt av dem för att utarbeta scenarier för framtida krig. Och de väpnade formationerna av Kievregimen fungerar som försökskaniner som används i dess västerländska mästares intresse.
  https://anna-news.info/inostrannye-naemniki-nesut-poteri-na-donbasse/

 11. Kent Svensson skriver om ryska nazistgrupper och tycks citera idel västkällor dvs såna som inte skulle avslöja något som pekar på väst som orsak till dessa grupper.
  Jag kollade den sista länken i Kents lista och kände igen beskrivningen: en kort tillbakablick till 50-talet med påståenden som sannolikt tjänar till att ge intrycket att det inte handlar om närtid. Men sen kommer det fram att det är under 70-talet det verkligen tar fart. Och då hade USA genom US/USSR Trade and Economic Council en omfattande högteknologi-export till Sovjet som gav möjligheter att infiltrera.
  Det vore intressant att veta hur Ryssland själva analyserar detta fenomen och dess historik.
  Beskrivet av någon som inte ingår i Rysslands femtekolonn av liberaler.
  Till att börja med spelar ju anglosaxerna alltid, när dom kan, ut judarna mot deras värdfolk. Det har sen långt tillbaka varit anglosaxernas taktik för att hålla finansvärlden hårt knuten till sitt imperium. Det motivet gör att anglosaxerna vill ha nazister överallt att hota med. Det är ingen slump att en brittisk aristokrat av Goebbels kallades nazismens banbrytare i Tyskland!

 12. Det verkar inte helt otänkbart att Ryssland låter västs hycklande stöd till neonazism slå tillbaka på dem själva vilket försvagar den typ av polarisering som väst söker förstärka.
  Och oavsett om man låter neonazister dö i strid mot eller för Ryssland så sker ju en avnazifiering.
  Därför är de västkällor som Kent hänvisar till ologiska när de kallar det absurt.
  I stället är det ju västs typ av taktik som Ryssland vänder mot väst och det gör västs ideologer frustrerade.
  De vill att Ryssland gör som väst säger inte som väst gör.
  Väst vill kunna köra med alla tänkbara fula trix själva men hoppas att motståndaren ska vara lite naiv.
  I stället får de smaka på sin egen medicin.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here