”Det finns ett annat Ukraina” menar exiloppositionsledaren Medvedchuk

71
2395

Vladimir Zelensky genomför västvärldens plan för en konflikt med Ryssland, säger Viktor Medvedchuk i en intervju.

Den före detta ledaren för Ukrainas största oppositionsparti, nu i landsflykt, anser sig fortfarande vara en ukrainsk medborgare och lagstiftare, och han håller på att bygga upp ett team av likasinnade för att representera dem som enligt honom förtrycks av den nuvarande regeringen i Kiev. I ett samtal med RT hävdade Viktor Medvedchuk att president Vladimir Zelensky är en diktator som offrar landet för västmakternas räkning.

När Zelensky hävdar att Ukraina är enat utelämnar han att denna enighet tvingades fram under pistolhot, hävdade Medvedtjuk. Han ledde tidigare det numera förbjudna partiet Oppositionsplattformen – För livet som fick näst flest parlamentsplatser i valet i Ukraina 2019. Det förespråkade närmare band med Ryssland och förkastade Kievs Nato-vänliga hållning.

Det finns många människor som inte håller med om den nuvarande regeringen i Kiev, som representerar ”ett annat Ukraina, inte det av [Stepan] Bandera, som samarbetade med nazisterna under andra världskriget, ett Ukraina som inte har något att göra med de uttalanden och den politik för nynazism som Zelenskij bedriver”, tillade han.

Dagens Ukraina bryter mot varje bestämmelse i sin egen konstitution, hävdade Medvedtjuk, och ”upphörde att vara oberoende och suveränt” efter kuppen i februari 2014, då det ”övergick helt och hållet under västvärldens externa kontroll”.

Zelensky satte först Medvedtjuk i husarrest och skickade honom sedan till en ”fängelsehåla” som drivs av den ukrainska säkerhetstjänsten SBU, där oppositionspolitikern sade att han utsattes för ”ständiga psykologiska påtryckningar och förnedring”. I september 2022 flögs han till Polen och sedan till Turkiet, där han överlämnades till ryska myndigheter.

I motsats till den allmänna missuppfattningen, sade han, byttes han inte ut mot ledarna för det nynazistiska ”Azov”-regementet som kapitulerade i Mariupol. De byttes mot tillfångatagna ryska soldater, förklarade Medvedtjuk, medan han byttes mot ”tio utländska legosoldater som stred i Ukrainas väpnade styrkor”.

Viktor Medvedchuk menar att Västvärldens totala stöd för Zelenskij visar att USA och Nato inte vill ha fred i Ukraina.

Kiev har anklagat Medvedtjuk för förräderi och för att i hemlighet ha skaffat sig ryskt medborgarskap. Han avvisar båda påståendena som falska och säger att de ”förfalskade anklagelserna” gällde hans legitima medling på uppdrag av den ukrainska regeringen med de utbrytarregioner i Donbass och Moskva 2014-15. Omkring 1 500 ukrainska krigsfångar kom hem som ett resultat av hans insatser, konstaterar han.

”Jag förblir ukrainsk medborgare”, insisterade Medvedtjuk och tillade att Zelensky inte hade rätt att återkalla hans pass, ett drag som han avfärdade som ”fullständigt ansvarslöst och jag skulle vilja säga vansinnigt”. Om han ville skaffa ett ryskt pass eller flytta till Ryssland, sade politikern, skulle han ha gjort det för flera år sedan. ”Men jag reste inte. Och jag gav inte upp.”

”Zelensky är den typ av man som främst tänker på PR när det gäller alla statsangelägenheter”, sade Medvedchuk. ”Den här regeringen försöker dölja verkligheten för folket och dölja sina handlingar, som inte ligger i Ukrainas eller det ukrainska folkets intresse.”

Det är Storbritannien som kontrollerar Zelensky och Kiev, mycket mer än USA, hävdade Medvedchuk och tillade att London går i spetsen för den kollektiva västvärldens strävan att göra Ukraina till en språngbräda mot Ryssland.

Västs mål är att ”väcka någon form av konfrontation inom Ryssland, processer som kan försvaga det ryska ledarskapet”, vilket är vad Zelenskij försöker göra, sade Medvedtjuk till RT. Men ”det står klart att Ukraina inte kan besegra Ryssland, på grund av välkända faktiska omständigheter”.

Se hela intervjun här:

 

Källa: https://www.rt.com/russia/570486-medvedchuk-another-ukraine-opposition/

Relaterat
Ukrainas sjuka presidentval 2019 – 3 miljoner medborgare får inte rösta

Föregående artikelVänsterns uppgift är att bekämpa ”fake news”, inte sprida det – del II
Nästa artikelRisk för kärnvapenkrig?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

71 KOMMENTARER

 1. Adrien Bocquet har nu sökt asyl i Ryssland. Han har barn kvar i Frankrike men är för rädd att återvända. Han fruktar för sitt liv, när Europa nu tagit emot många från azov precis som Turkiet gjort.Han trodde det var säkrare i Turkiet, men blev utsatt för ett mordförsök när han var där.
  Adrien Bocquet har varit soldat i Frankrikes armé, därför lyckades han försvara sig tillräckligt för att överleva. Mycket svårt skadad med flera knivhugg på kroppen, krävdes sjukhusinläggning. (jag såg bilder på honom, fruktansvärt ett under att han överlevde)
  Turkiet har lyckats fånga en SBU-agent från Ukraina som var delaktig.
  Så denna kriminella stat som skickar ut dödspatruller stöder EU med vapen.

  Adrien Bocquet, som var i Ukraina som fransk hjälparbetare och delade ut medicinska produkter. Han kom till Ukraina för att hjälpa dem, tills han upptäckte att det var den onda sidan, och när han senare åkte tillbaka så åkte han till Donbass för att hjälpa dem.
  Han är irriterad över att de inbjudna i statlig fransk TV uttalar sig om Ukraina fast de inte varit där.

  Han avslöjar att amerikanska journalister är vårdslösa med sanningen, de filmar beskjutningar och rapporterar att det är ryssar som skjuter. Han frågar varför när de omöjligt kan veta vem som skjuter och får svaret ”Har ingen betydelse ingen större sak”
  Han är chockad över att Europa skickar vapen till nynazister i Ukraina.
  Han säger att varje rysk krigsfånge var skjuten i knät, officerare avrättades de direkt, de andra var bundna och misshandlade. Han har filmat detta.
  Han säger att Azov har tillåtelse att göra precis vad de vill, misshandla personer hur mycket de vill.

  Han var i samma bil som Azov när de körde in i Bucha, det första han lade märke till var en hög med lik som låg på gatan, sedan såg han bilar med döda kroppar och hur militär och civila tog ut dem och lade dem på gatan. Det stod journalister redo att ta bilder, och när de döda kropparna placerats ut så började man att ta bilder. Han uppfattade det som om man tänkte över hur man placerade kropparna för att det skulle bli bästa möjliga fotografier.

  Sedan körde 3 bilar fram med ryska krigsfångar, de tog ut dem ur bilarna och sköt dem i knäna och officerarna sköt man i huvudet. Sedan gick de fram mot bilen där han och en annan kvinnlig hjälparbetare satt och sa åt dem att åka iväg,
  Den kvinnliga hjälparbetare grät i 4 timmar efter att ha bevittnat denna avrättning.

  Hans vittnesmål kommer att tas upp på en tribunal som Ryssland förbereder om Ukrainska krigsbrott. Han är ett viktigt vittne för Ryssland, då han såg och var på plats när de arrangerade scenariot i Bucha. Han blev också vittne till hur amerikanska journalister ljög i sin nyhetsrapportering, och när han frågade varför de gjorde det blev svaret: Det har ingen betydelse

  I’m Maxim Grigoryev & I’m the chairman of the International Public Tribunal for Ukraine.

  A French journalist Adrian Boke told us about what he had seen when he was on the Ukrainian side.

  1. Manuals on torture of “Azov” militants.
  2. Fascist ideology in the Armed Forces of Ukraine.
  3. How Western humanitarian aid is taken by the Ukrainian military.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZoKnhXnp-Zk&t=166s

  • Vad sa Bill Gates för några dagar sedan på Lowy Institute
   Att Ukrainas regim är en av de värsta i världen. Korrupt och kontrollerad av ett fåtal rika människor olyckligtvis för människor i Ukraina..
   För ett sådant land vill EU och USA föra oss in i tredje världskriget.

   https://twitter.com/RueDaungier/status/1618692973340024832

   Människor som lever i västra Ukraina lever i en ständig skräck och fasa och vågar inte säga att de avskyr Zelensky och hans regim.
   Rädda för tortyr, fängelse och plågsam död. Även många i östra Ukraina är rädda för att tala då de har släktingar i västra Ukraina och vet vilken tortyr de kan råka ut för.
   Media ljuger när de påstår att alla i västra Ukraina är för detta krig.

     • Ja, för ett år sedan!

      Var är de nu?

      Man måste komma ihåg att mediet RT vänder sig framför allt till utlänningar, inte till den ryska befolkningens mediakonsumtion (de skulle i alla fall inte orka med dag efter dag med RT, är min privata erfarenhet- ryssar är generellt idag mycket politiskt passiviserande, ointresserade och uttröttade på all storpolitik, som de ändå vare sig kan påverka eller än mindre rösta bort).

     • ”On 21 September, the Vesna movement called for country-wide demonstrations in response to Putin’s announcement of partial mobilization of Russia’s military reserves, following setbacks for the Russian military during the Ukrainian counteroffensive in Kharkiv oblast.[169] Multiple small-scale protests followed in several Russian cities, including Moscow, Saint Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk and Tomsk.[170] More than 1,311 protesters in 38 cities had been detained by the end of the day, according to OVD-Info.[171][172][173]

      On 24 September, anti-mobilization rallies organized by Vesna took place in many Russian cities.[174] The rallies were marked by mass detentions not only of protesters, but also of ordinary passers-by.[175] According to OVD-Info, more than 750 people were detained by 22:30 Moscow time.[176]

      On 25 September, the women of Yakutsk went to a rally under the slogans ”We will not give up our husbands”, ”No to genocide”, ”No to war”. People gathered in Uosohhai [ru], a traditional round dance symbolising the blessing of mothers for the safe return of their husbands and sons. The women were soon dispersed by the security forces.[177][178] On the same day, residents of Endirey, Khasavyurtovsky District of Dagestan, took part in a rally against mobilization. The police fired live rounds into the air in an attempt to disperse the rally.[179]

      In the evening of 25 September, a rally was held in Makhachkala, the capital of Dagestan. At the rally, protesters clashed with the police, who in turn opened fire into the air. By the end of the day, the protest was dispersed by Rosgvardia troops.[180][181][182]”. https://en.wikipedia.org/wiki/2022_anti-war_protests_in_Russia

   • Ovanstående twitter länk om Bill Gates, såg jag först på en Telegramkanal, sedan har Aaron Mate i GrayZone, retweetat den, så jag kunde kopiera länken.

    Man lär sig vilka Telegramkanaler som är seriösa och är noga med att ge korrekt information.

    Alla som sitter i sina bekväma soffor hemma med lögnaktiga berättelser om hur gärna ukrainarna vill kriga mot Ryssland, borde skämmas för de vill absolut inte det.
    Har sett flera videor som visar motsatsen, de flyr från kriget.

    Detta kunde jag se i videon då man berättar man att man hade med sig 100 rekryterings blanketter, som skulle fyllas i och tas med till rekryteringskontoret. De ringde på dörrar och alla var borta, de hade försvunnit utomlands eller gömt sig någonstans.

    ◾️Western Ukraine, personnel of a military recruitment center received a plan for the village – to draft 100 men

    ◾️They arrived to the village and could not find anyone! Not because everyone is at the front. Because they all just took off. Those who went to work abroad earlier – stayed there. Others simply went into hiding.

    Another life hack was invented by military commissars during mobilization in Western Ukraine. In the city of Brody, Lvov region, the military take the phones and do not give them back until the owners sign the papers.

    Ukrainian border guards on the border with Hungary detained three men in conscription age trying to leave the country, the State Border Service of Ukraine.

    ◾️One of the fugitives wore a wig and pretended to be a woman. A thorough examination was required to expose him, border guards report.

    Fortfarande ser jag och hör andra berätta om ukrainska män i Sverige.
    En ukrainsk familj har lurat sina hjälpare med att påstå att mannen i familjen behöver inte vara med i kriget då han har barn under 12 år.
    Skulle en sådan regel finnas skulle knappast någon man kunna rekryteras till kriget, och det motsäger den video jag såg från Ukraina, där man med våld skulle föra ut en man till rekrytering, medan hans 6-åriga son försökte rädda sin pappa.

 2. Storbritannien styrs helt från City of London och det är förklaringen till hatet mot Ryssland som leder kampen mot globalismen som till stor del är ett projekt initierat från ”City”. Det torde inte vara någon hemlighet att det är Rotschilds som är spindeln i nätet för de globala oligarkerna som Soros, Gates och andra maktgalna oligarker. I normala rättssamhällen hade dessa skojare varit åtalade och i fängelse för sina brott men västvärlden är bara en parodi på det man kallar demokrati och rättvisa. Tyvärr finns en massa enfaldiga som gått på svamlet om demokrati och till stor del har fulmedia som styrs av globalisterna en stor skuld till att kriminaliteten kan fortgå.

 3. Vi bör tillägga att Ukraina har redan, sedan många år, en oppositionell räddningsfront i exil under den förre avsatte premiärministern (tjg.tid: 2010-2014) Mykola/Nikolaj Azarov, som representerade Partija Regioniv (Regionernas parti).

  Huruvida denna opposition i exil är adekvat i krigstider och har något stöd -eller inte- hos dagens ukrainska befolkning, kan jag inte svara på.

  • ”Following the victory of Viktor Yanukovych in the 2010 presidential election, Azarov succeeded Yanukovych as leader of the Party of Regions and was appointed as Prime Minister in March 2010.[1][2] In January 2014, after weeks of Euromaidan protests and the 2014 Hrushevskoho Street riots,[nb 1] Azarov offered his letter of resignation.[4] After the Revolution of Dignity, Azarov fled to Russia and according to Azarov himself, was allegedly offered “political refugee status on the personal instructions of Vladimir Putin”.[5] Since then he has been reportedly living in the vicinity of the Russian village of Petrovo-Dalneye, near Moscow.[6]

   Since July 2014, Azarov has been on the international wanted list for alleged abuse of power. On 19 January 2015 Kyiv District Court of Pechersk Raion issued an arrest warrant as a preventive measure to allow for the extradition of Azarov from the Russian Federation.[7] Azarov is currently the subject of international sanctions from the U.S., European Union, Norway, Canada, and Switzerland due to his role in the Euromaidan. In 2015, he set up a government in exile that was widely seen as a pro-Russian puppet.[8][9] https://en.wikipedia.org/wiki/Mykola_Azarov

   • Jag kan bara tillägga att på mig har Nikolaj Azarov i alla fall som person gett ett mycket resonligt, reserverat, propert och seriöst intryck. Att arbeta i den ukrainska politiska miljön efter president Kutjma (som under sin tid ändå höll något slags civilisatoriskt riktmärke i politiken trots alla hans egna brister), har inte varit lätt för någon efter honom. Vi minns lätt de högst irritabla, inkompetenta och egocentriska dilettanterna som bland andra Tymosjenko, Jusjtjenko och Janukovitj.

    Kutjma, som är ukrainare, varnade för att de som han sarkastiskt kallade för ”de riktiga ukrainarna” (från västra Ukraina) skulle komma till makten ”kommer allt att bli annorlunda”. Han fick rätt.

 4. Är det inte så att även Ryssland är fascistiskt när dess ledare – Putin – som vid upprepade tillfällen uttryckt sin beundran för fascisten Ivan Ilyin, Ilyin som stöttade Hitler och Nszityskland och sedermera Mussolini? Ilyin bekämpade även kommunismen (Bolshevismen):
  ”Fascism arose as a reaction to Bolshevism, as a concentration of state-protective forces to the right. During the onset of the left-wing chous and left-wing totalitarianism, that was a helthy, necessary and inevitable phenomenon…”.
  Och du ska vara socialist som uttrycker din beundran och stöd till en fascistisk ledare som är antikommunist???

   • Hej Kerstin + Anders

    Jag läste nu i ett nytt inlägg här att i Ukraina är man numera nationalist under pistolhot.
    Jag är synnerligen säker på att det tyvärr är så illa.
    Påminner lite om tidiga Sovjetiska Ryssland där varje litet uttalande att det skulle vara bättre i Väst ledde till en säker förvaring i Gulag.
    På obestämd tid.
    Garanterat samma i Ukraina nu där minsta sympatiutlåtande för Ryssland eller Ukrainas rörelse mot Väst leder till fängelsestraff alternativ arkebusering.

    Riktigt så illa är det inte i Ryssland. Individer där kan uttala sig i de flesta riktningar men aktiv opinionsbildning mot Kreml stoppas omedelbart.
    Det tycker jag är självklart för ska Ryssland klara sig från Västvärldens angrepp måste landet vara sammanhållet och solidariskt.
    Det är Rysslands styrka.

    I Ukraina sker sammanhållningen nu med hjälp av hot och våld.
    Förmodligen med tillåtelse från Västvärlden och USA som annars motverkar sådana diktaturfasoner.
    Hos oss tillåts bara en sammanhållning framkallad av ideologiska floskler tillsammans med chimär att makten är hos folket under det att den verkliga makten ligger hos den Fria Marknadens intressenter där vi är själva objektet.

    Riktigt så är det inte i det nu så kallade ”kapitalistiska” Ryssland.
    Helt enkelt därför alla viktiga beslut där ligger hos centralmakten i Kreml.
    Liksom samma ligger hos regeringen Lukasjenka i Belarus.

    Urrrkraina har överlåtit hela sin ekonomiska makt till USA.
    Det och andra strategiska säkerhetsmässiga förräderier kan Ryssland omöjligt accepterna.
    Specialoperationen var nödvändigt.
    Felet är bara att den kom för sent.
    Ryssland borde gjort något ingrepp redan 2014 då Janukovitz störtades med hjälp från USA:s interventionistiska utrikespolitik.

    Men jag tror Rysslands president Vladimir Poutin var alldeles för snäll och vek undan och istället hoppades på det bästa.

    En snäll och folklig människa kan aldrig vara fascist.
    Bara elaka och maktlystna människor kan bli det.

  • Vladimir Putin är allt annat än både ”vänster” och ”höger” vill måla honom som. Men även om han vore så, än sen då?

   • Även Boris Johnson i England som talar så mycket skit han kan finna på om Ryssland, tycker man går för långt om man kallar Ryssland fascistiskt. Han gav en ukrainsk journalist en skarp kritik när personen gjorde det och sa: tänk på vad du säger, du talar om landet som bekämpade fascismen.

  • Kerstin Stigsson, innan du går ut med dina radikala uttalanden och anklagelser behöver du studera materielen.
   Ivan Ilyin är en berömd rysk filosof och oförsonlig antikommunist.
   Från 1918 till 1922 arresterades han sex gånger och anklagades så småningom för antisovjetisk verksamhet. Därefter år1922 utvisades han tillsammans med andra kända filosofer, historiker och ekonomer till Tyskland på det så kallade ”Philosovsky-skeppet”.
   Därefter, Kerstin Stigsson, måste du förstå det historiska sammanhanget, inte bara ta enkla fakta och jonglera med dem.
   När Hitler kom till makten i Tyskland som ett resultat av ett demokratiskt förfarande 1933 visste ingen vad han egentligen var.
   Till en början förklarade Hitler sig själv som en kämpe mot de kommunister-bolsjeviker, och dina enkla fakta och ditt citat om att Ilyin stödde Hitler tillhör detta ögonblick tidigt 1933.
   Men sedan, när det så småningom stod klart att Hitler och nationalsocialismen är nazism, antisemitism och fascism, ändrade Ilyin, liksom många andra på den tiden, sin inställning till allt detta, hamnade i konflikt med de nya tyska myndigheterna, arresterades, han förbjöds att arbeta och undervisa.
   Efter det tvingades han till och med flytta till Schweiz.
   Så nej, Ilyin stödde inte Hitler efter att det blev klart vilka antihuman Hitler och nationalsocialismen var egentligen.
   Och du vilseleder läsarna när du påstår något annat.
   Så får man inte göra, Kerstin Stigsson.

   Och att anta att Ryssland är fascistiskt är i allmänhet bortom mitt förstånd.

   • När konservatism och intoleranta högernationalistiska krafter drar ut i krig ÄR det alltid fascism. Fascism är högerns våld, kort och gott.

     • De amerikanska Förenta staterna står för ett kapitalistiskt imperialistiskt våld.

      Med intoleranta och konservativa högerkrafter avser jag hur de beter sig hemmavid: Hitler-Tyskland, Mussolinis Italien, Francos Spanien och just Putins högernationalistiska Ryssland av idag.

      Alla solklart fascistiska modeller som hyllar ”Gud, Fosterlandet och Familjen” – och som INTE accepterar individers, minoriteters och andra gruppers opinionsbildning, fria ord och demonstrationer etc.

     • Du verkar ändra din beskrivning av fascism. Du skrev nyss ”När konservatism och intoleranta högernationalistiska krafter drar ut i krig ÄR det alltid fascism. Fascism är högerns våld, kort och gott.”

     • Fast den inrikes amerikanska makten må vara såväl höger, konservativ, reaktionär och faktiskt ibland liberal, men de röstas bort regelbundet och byter plats – det amerikanska politiska systemet och dess politiker följer trots allt troget sin maktdelnings konstitution hemmavid – den amerikanska rättsstaten fungerar; som att Trumpkuppen i januari 2021 misslyckades. Bush junior ersattes till slut år 2008/2009 av den betydligt liberalare Obama o.s.v. Makthavarna växlar på juridiskt i lag fastställt datum, men inte i putinismens ryska rike.

      Fascistiska system accepterar inte inrikes maktdelning, opposition eller att röstas bort. D.v.s. som dagens putinism.

      De flesta ryssar idag går omkring (precis som kring de mörkaste senstalinistiska åren 1948-1953) och väntar på att ”han” skall försvinna från makten, dö helt enkelt.

      Det är den enda räddningen, precis som när Franco kolade sent år 1975. Det blev en befrielse för i princip alla i landet. Våldet och dödandet tog slut omedelbart. Det hände 1945, 1953 och 1975 på en enda härskares liv, och slutligen dennes död. Våldets epok tog slut.

      Vi får verkligen se vad som händer när Putin försvinner från makten. Ingen vet. Kanske hamnar han också i glaskista i mausoleet på Röda torget? Stalin låg där i åtta år, numera under fem meter betong.

     • ”Hitler-Tyskland, Mussolinis Italien, Francos Spanien och just Putins högernationalistiska Ryssland av idag.”

      Hur är det med Ukraina av idag?

     • Sven-Eric, det finns definitivt banderister och diverse hårdföra högernationalister i Ukraina. Jag tar helt avstånd från dem, och har alltid gjort det på Global Politics. Bland annat sitter (satt?) Dmytro Jarosj som väl är från Pravyj Sektor som rådgivare -i alla fall förr- i Försvarsministeriet. Det finns faktiskt fascister i alla västerländska länder. Mängden invalda fascister och högernationalister i ukrainska Verchovna Rada brukar vara kring 2,5% (sammanlagt högernationalister) i parlamentet. Sverige har faktiskt det största partiet (kring 20+ %) i Europa invalt i ett demokratiskt val som är grundat av (svenska) nazister (året 1988) -men det gör inte heller Sverige vare sig ”nazistiskt” eller ”fascistiskt”.

      Redaktören: Jag har strukit delar av kommentaren med innehåll som upprepats många gånger av denna kommentator och som inte är ett svar till Holmström.

     • Är det alltså då, enligt dig, att dagens Ryssland är fascistiskt medan dagens Ukraina inte är det? Ska man tolka det så? Du behöver inte göra några långa utvikningar utan det räcker med ja eller nej.

     • Anser inte att dagens Ryssland är fascistiskt. Nazisttoleranta Ukraina med sitt hårda förtryck av opposition, förbud av över 10 oppositionspartier ligger nära till.

     • Svar på en nukleär ”fullständig filosofisk, ideologisk, politisk och humanistisk gåta”:

      Men har man lugn, mod, medkänsla och tålamod, genom meditation, så inser man strax att de förmodligen har fastnat i det nät som bankmaffian har lagt ut åt dem. När folk väl har svalt betet från bankmaffians charlataner är det ofta mycket svårt att vända på steken, men än är jag inte färdig med dem. Ge aldrig upp hoppet! Medkänsla och tolerans kan endast vinna den kampen, aldrig hatet.

      Bankmaffian har startat krigen i maskopi med ondskefull politikeradel, massimporterat människor med avvikande kulturer urskiljningslöst, stöttat terrorsekter, skapat hög arbetslöshet, segregering, våldtäkter och skjutningar.

      Är det konstigt att vissa tyr sig till obalanserade grupper i spåren av det som den satanistiska bankmaffian håller på med?

      Likväl så noterar jag att dessa grupper, såväl som folket i övrigt, har exakt samma klassintresse.

      Fåtalet monopolkapitalister har roffat åt sig det mesta. Nu drabbas även lantbrukare, företagare och medelklass och t.o.m. f.d. överklass, av bankmaffians och politikeradelns omoral och kriminalitet på olika vis, t.ex. genom det skadliga viruset, den skadliga injektionen och de skadliga varianterna som det s.k. ”vaccinet” har drivit fram, förutom horet om totalt kärnvapenkrig.

      Vi som har reagerat på det som sker, har reagerat olika, och det är exakt detta som bankmaffian förstärker och profiterar på.

      De kan använda de olika grupperna mot varandra, t.ex. genom facebook eller youtube (där de lockas in i olika bubblor), trots att de har samma klassintresse mot bankmaffian.

      Själv har jag nominerat Putin och Lavrov till Nobels fredspris, men får sannolikt inget stöd från Kreml, förmodligen för jag är emot rysk oligarki och vill att staten skall äga sådant som oligarker inte bör profitera på, d.v.s. är lite för socialistisk i oligarkernas smak. Inte ens ett jobb med inkomst får jag. Otack är världens lön.

      Jag noterar dock en viktig sak här. Det är inte extremhögern i Sverige som stödjer Bandera-anhängare och krigsförbrytare i Ukraina… än… men majoriteten av alla andra partier i Riksdagen, vilka applåderar diktatorn Zelinsky och Bandera-anhängarna. Är det inte så?

      Följaktligen är det sittande 8 partier som ev. bör jämföras med tyska nazister eller brunskjortor, anser jag. Jämförelsen haltar inte det minsta.

      Att extremhögern ev. hänger på regeringen om/när de blir inbjudna har vi sett i Sverige, där SD numera är med på NATO-tåget i maskopi med Bandera-anhängarna mot totalt kärnvapenkrig. AfS är den utbrytning som är emot NATO/EU och är för fred, även om de är för korkade för att valsamverka brett, men det lider ju även kommunisterna av.

      Att olika europeiska högerpartier, varit Putins mycket trogna doakör ser jag som helt naturligt. De är alla för fred, konservativt kristna värderingar, för ömsesidig respekt för nationers självständighet, för en multipolär värld, för rysk gas som stärker EU och Ryssland, för att de rika skall bli rikare (vilket leder till oligarki), samt emot massinvandring av extrema muslimer, eftersom de inte vill se extremislamistisk terror, eller månggiften, eller giftermål med barn.

      Om vänstern inte vill inse att folket vill sina egna nationer väl och har kristna värderingar, så är det vänsterns eget problem. Man kan inte locka folket genom att bete sig frånstötande. En politisk realitet.

    • Johan de Naucler 29 januari, 2023 At 11:33

     Så att du menar att Poutin är en ”intolerant högernationalist”?
     Vilka av hans handlingar enligt dig skulle kunna bekräfta och bevisa ett sådant påstående?

     • Västerlandet bildar en invaderande armé.
      https://en.topwar.ru/209655-zapad-formiruet-armiju-vtorzhenija.html
      Pansarnäve… I huvudsak gör ägarna till ukroreich vad den militärpolitiska ledningen i Ryska federationen borde ha gjort för länge sedan. En chockkår bildas, som ska gå in i det gjorda gapet och gå in i det operativa utrymmet. Gå ut till Krim, bryt in i den. Eller skär av Donbass från Ryska federationen.

      RF Armed Forces har formellt 1st Guards stridsvagnsarmé , stridsvagnsdivisioner, men i själva verket har de inte stridspotentialen från Röda arméns pansarformationer under det stora fosterländska kriget. Våra trupper kan inte bryta igenom fiendens försvar och föra mobila formationer och enheter in i genombrottet.

      Detta beror på försämringen av befälet, det negativa urvalet har pågått i mer än 30 år. Fredstida generaler, karriärister, bedragare och imitatörer avancerade till toppen. Och enligt utredningsfall som visar fakta om stölder i Försvarsmakten gick inte heller denna last förbi armén. Enorma medel som tilldelats för försvar i fredstid har ”bemästrats”, så mycket att armén inte har det rätta antalet UAV:er, moderna kommunikationsmedel, granathunger och till och med ammunition och utrustning har redan identifierats. Allt var bra på utställningar och parader, men så fort den riktiga massakern började visar det sig att det finns fruktansvärda luckor överallt.

      För att bryta igenom försvaret, kringgå och slå igenom på djupet krävs en viss kvalitet på kontroll, kommunikationer, spaning, bra samspel mellan stridsvagnar, artilleri, flygvapen och infanteri. Plus det högsta befälets och ledarskapets sinne och järnvilja. Det var Wehrmacht, fick också Röda armén veta efter en rad fruktansvärda katastrofer. Detta finns för närvarande inte i RF-försvarsmakten.

      Därför, efter misslyckandet av blixtkriget under kampanjen 2022 och efter misslyckandet av förhoppningar om att fienden skulle kunna tvingas in i fredsförhandlingar helt enkelt genom en fördel i raket- och artillerivapen (västerlandet omintetgjorde gradvis denna fördel), flygvapnet, allt kom till att bli frontala attacker mot fiendens starkaste befästa områden i Donbas riktning.

      Den bästa formen av strid är täckning och inringning

      Den militärpolitiska eliten i Ryska federationen, uppenbarligen, böcker om militära berättelser har aldrig studerats och lever i ett parallellt universum där allt är bra. Men allt har redan hänt på ett eller annat sätt i historien.

      Så när man analyserade Kozelsk offensiv operation (augusti-september 1942), noterade högkvarteret för den 3:e pansararmén:

      ”Ur den operativa-taktiska konstens synvinkel kämpade vi mot militärkonstens viktigaste grundvalar. Så du kan bara slåss mot en svag fiende. Mot en sådan fiende som tyskarna måste man kämpa kompetent, skickligt. Militärvetenskapen lär att de bästa formerna av strid är inringning, förbigång och inringning …

      I vår verksamhet, varken på ett kompani, eller på en brigad, eller på en kårskala, använde vi inte de bästa formerna av strid (allt är lämplig för det ukrainska droppet 2022-2023, bara vi byter ut tyskarna mot rysk-ukrainare och NATO-medlemmar. – Ungefär Aut. ).

      Vi klämde ut fienden, körde framför oss, när vi hade möjlighet att täcka, omringa hans stridsformationer. Som ett resultat led vi stora förluster samtidigt som vi tillfogade fienden lätta offer. Vi var rädda för att använda de bästa formerna av strid, för att inte bli omringade själva … ”

      Det noterades vidare att våra slag var ”spridda fingrar”. Som i början av den ukrainska kampanjen. När de tillgängliga begränsade styrkorna måste användas för att omringa och besegra den starkaste fiendens Donbass-gruppering (genom anfall från norr och söder), och våra trupper rusade till Kiev, i söder – till Nikolaev och Odessa, och Donbass-infanteriet stormade fiendens starkaste befästningar, med enorma förluster. Slutresultatet blev blixtkrigets misslyckande.

      Alla andra brister i Röda armén 1941 – första halvan av 1943 (några överlevde senare) sammanfaller också med de nuvarande misstagen: dålig interaktion mellan grenarna och typerna av trupper. De misslyckades med att organisera spaning. Som ett resultat, nästan ett år av kampanj, och situationen blir värre och värre. Flottan lever sitt eget liv. Flygvapnet är delvis inblandat och inte helt. Luftförsvaret och fiendens luftvapen är inte undertryckt. Missilangrepp är ofta kaotiska, med tusentals missiler som missbrukas.

      Därför, kontrollcenter, högkvarter, militära registrerings- och mönstringskontor, broar över Dnepr, de viktigaste transportnav, stationer, tunnlar, kommunikationscentra, fiendens telekommunikation – allt är på plats. Fiendens förnödenheter är inte förlamade.

      Energistrejker är inte huvudsaken. De hindrar inte ukroreichstrupperna från att slåss, ledarskapet har autonoma källor, och de skadar vanliga människor mer och berövar dem ljus, värme och vatten. Det vill säga, de ökar graden av hat mot Ryska federationen.

      Att storma Krim?

      Generellt sett är bilden tydlig. Kiev får en chockmobilanslutning. Med Leoparder, Abrams och Challengers, möjligen Leclercs. Pansarfordon, pansarvagnar, infanteristridsfordon och självgående vapen levereras redan. Samtidigt levereras olika luftvärnsmissilsystem. För hela landet, väldigt lite, men bara för att täcka en chockkår. Det pratas också om leveranser av strejkflygplan.

      Eftersom Kievs egna militära specialister har slagits ut, och det är omöjligt att utbilda dem snabbt, kommer en del av besättningarna uppenbarligen att vara västerlänningar. I princip är detta inte längre förvånande, NATO-medlemmar kämpar redan med kraft och kraft på den ukrainska fronten.

      I Nato-länder tränas flera brigader från den ukrainska militären. På våren – i början av sommaren kommer alltså en mekaniserad kår att stå klar, eventuellt med stöd av en flyggrupp. Tiotusentals soldater, 200-250 stridsvagnar, cirka 100 självgående kanoner, upp till 1 pansarvagnar och infanteristridsfordon. Plus luftvärnsskydd, artilleri och missilsystem. Det är uppenbart att Natos högkvarter kommer att leda paraden, några av besättningarna kommer att vara Nato.

      Samtidigt en ny mobilisering. Små ryssar fångas överallt: hemma, på gatan och på sjukhus. Vi behöver nytt kanonmat.

      Deras manus är enkelt.

      Första etappen– territoriella brigader och mobiliserade rysk-ukrainare banar väg med sina kroppar. I den bakre delen av nazister med maskingevär. Det ukrainska infanteriet dör, förlusterna är fruktansvärda, men den första linjen kommer att brytas, malas ner och tryckas tillbaka. Dessutom kommer de att ta på sig den ackumulerade ammunitionsbelastningen.

      Det andra steget – de kommer att kasta vanlig ukrainsk militärpersonal på offensiven, med hjälp av gammal sovjetisk och västerländsk utrustning. De måste skapa en lucka i vårt försvar och ta sig an eventuella motangrepp från de ryska trupperna.

      Det tredje steget – införandet av en chockkår i genombrottet på det nya västerländska järnet. Det är också uppenbart att det blir avledningsattacker i andra riktningar.

      Klassiskt schema. Lyckligtvis tycker inte ägarna av Kiev synd om de små ryssarna, den ”ryska frågan” måste lösas – att förstöra den ryska världen, för att förstöra dess demografiska potential.

      Som ett resultat kan fienden åka till Krim eller till och med kunna bryta sig in i den. Och det är väldigt svårt att försvara. Vi minns historien: Röda arméns nederlag, sedan Wehrmacht och ännu tidigare den vita armén.

      Sedan en paus. Om Ryssland slår tillbaka det första starka slaget och inte går till en obscen fred, då nästa ansamling av styrkor. Det blir fler stridsvagnar, artilleri och flygplan. De kommer att ge missiler och drönare med lång räckvidd, och attacker på interna föremål och städer i Ryska federationen kommer inte att få nyheter, men vanligt. Glöm inte heller att Polen också förbereder sin chockbepansrade näve. Trycket kommer att fortsätta tills Kreml undertecknar ännu en ”slug” fred. Författare: Alexander Samsonov

     • @Anders Romelsjö (red) 29 januari, 2023 At
      Men behövs det verkligen ”källa” på att ”Västerlandet bildar en invaderande armé.” Den bilds just nu under ledning av USA och kallas NATO. Det mesta känner jag igen från en lång rad publicerad information. Det är igen kunskap som gäller, inte bara långa listor av ”källor” kopior av andras publicerat material.

     • Nå, Alexander, vilka europeiska politiska inriktningar umgås och frotteras då den putinistiska makten med just på den europeiska politiska scenen: idel högernationalistiska och extrema intoleranta och gravt konservativa grupper, liksom tidigare som nuvarande fascistiska politiska partier; AfD i Tyskland, Vox i Spanien, Berlusconi(en gång legendarisk medlem i Gellis fascistiska frimurarloge P2-Propaganda Due), Salvini i Lega i Italien, familjen Le Pen och deras Front National i Frankrike. Svenska dåvarande Nationaldemokraterna låg väl närmast till i Sverige? Och så vidare. Listan kan göras mycket längre.

      (Mig veterligen har däremot inte ett enda parlamentariskt europeiskt vänsterparti från liberaler, socialdemokrater, socialister eller kommunister alls gett sitt stöd till det putinistiska krigsvåldet i Ukraina. I Sverige står den parlamentariska vänstern uteslutande på Ukrainas sida).

      Jag tycker nog detta europeiska umgänget av mig nämnt ovan, är väldigt och rejält brunt och svart. Det står och talar för sig självt, helt enkelt.

      Lite sarkastiskt brukar man ju kalla detta nya putinistiska politiska sällskap i Europa för ”den femte internationalen”.

     • Putin och hans regeringsmakt umgås sedan många år med just den europeiska extremhögern, som likaså ofta beundrar och har intima kontakter med den nutida ryska hårda högernationalistiska politiken. Dessutom får flera av dessa partier stöd från Kreml, inte minst Le Pens parti FN/AN, som har fått stora lån från Ryssland…Ingen rök utan eld!

      Dessa europeiska högerpartier, liksom förr i princip hela det svenska SD har ju till alldeles nyligen varit Putins mycket trogna doakör.

      Putin och det putinska Ryssland har ju inget aktivt stöd någonstans av Europas parlamentariska vänster, med något undantag i någon fraktion av den östra Tysklands Die Linke som tyckte (förr?) man åtminstone skulle samtala med Kreml.

      Detta ovan är ju klara fakta sedan många år.

      Säg mig och visa Dina vänner och jag skall visa vem Du är! Putins krets umgänge med Europas mörkbruna eller svarta höger, är också ett svar som ges också oss!!

      Ingen mer än jag beklagar det för Rysslands framtid och ryska folkets del.

      Men varför den progressiva svenska och europeiska VÄNSTERN skall beundra detta nutida ryska ideologiska och dess brun-svarta europeiska vänner, är för mig en fullständig filosofisk, ideologisk, politisk och humanistisk gåta.

     • Ja, europeiska politiker och medier sluter upp bakom aggressiva USA-imperialismen & Nato och dess folkrättsstridiga krigspolitik, och dess i viktiga avseenden osakliga påståenden om kriget i Ukraina. Återkom med fakta om och länkar till påståenden om ”Putin och hans regeringsmakt umgås sedan många år med just den europeiska extremhögern, som likaså ofta beundrar och har intima kontakter med den nutida ryska hårda högernationalistiska politiken. Dessutom får flera av dessa partier stöd från Kreml, inte minst Le Pens parti FN/AN, som har fått stora lån från Ryssland…”

    • Alla intervjuer jag hör från Donbass, så säger man att man slåss mot fascismen, de anser att den nya regimen i Ukraina är fascistisk.
     Ukraina accepterar inte individers, minoriteters och andra gruppers opinionsbildning, fria ord och demonstrationer etc.
     Ukraina började för flera år sedan att fördriva romer från Ukraina, tände eld på deras läger, jagade bort dem med påkar och skrek: Försvinn dit ni hör hemma.
     De började också för flera år sedan slå ned på demonstrationer och fängsla demonstranter.
     De började också för flera år sedan att fängsla opinionsbildare som ville ha en annan politik.
     De härskade genom terror och tortyrkammare
     Tidigare nazist/Aidarfängelse, där de svalt, torterade och låtsas avrättade fångar. #UkrainianWarCrimes

     Från mars 2014, tog Aidar över och militariserade en korvfabrik nära byn Polovinkina, norr och strax väster om Lugansk. De förvandlade en del av det till ett fängelse för LPR-civila och militärer, nästan svälte dem. torterade dem och dödade några. Det är okänt hur många som hölls där under åren. många återvände inte till sina familjer. Om de är döda har deras kroppar ännu inte hittats.

     Baserat på vad jag hörde vid det tidigare fängelset och vittnesmålen som publicerades före och sedan dess befrielse i mars 2022, var Aidar verkligen skyldiga till krigsförbrytelser.

     Även om ukrainska styrkor och underrättelsetjänster har begått samma avskyvärda tortyr och avrättningar som de nazistiska bataljonerna. är det viktigt att betona den nazistiska närvaron och brotten, med tanke på vågen av ”Jag står med Ukraina” signaleringen som passerat världen sedan sent i februari.
     Eva Bartlett på besök i en tortyrkammare

     https://www.youtube.com/watch?v=j2Bz13iCR9s

     • En kvinna från Donetsk säger i ilska och förtvivlan: När det är beskjutning i Kiev skriker de, ”det finns inget ljus!” Vi har levt så här i 9 år och hela världen är fortfarande blind för det.”
      Denna Donetsk-kvinna, nära fronten, skadades tidigare svårt när hennes hus träffades. Det är en otäck och farlig plats att bo på.

      Fotot visar civila döda uppradade på en slänt
      ”Foto av efterdyningarna av ”filtreringen” i Malaya Rogan, Charkiv-regionen.

      Efter den s.k.. ”befrielsen” av byn genomförde nazister från AFU, med deltagande av ligister från Kraken National Security Force, mass rensning operationer, följt av avrättningen av civila, som de ansåg vara ”kollaboratörer.

      Ingen genomför en utredning eller rättegång, vilket är typiskt för nazisterna. Detta är ännu en bekräftelse på de många krigsförbrytelser som begåtts av ukrainska formationer.”

      https://t.me/zpregion/2965

    • ”Hitler-Tyskland, Mussolinis Italien, Francos Spanien och just Putins högernationalistiska Ryssland av idag.”

     Det vore ärligare att vädra sin rysshat öppet och inte dölja sig bakom falska paralleller

  • @Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti 28 januari, 2023

   Det vore bra, när du citerar, att bifoga en länk till det.

   Putin är en äkta antifascist. Han har på nära håll (trots att han är född 10 år efter krigets slut) upplevt krigets fasor. Hans far som hade kämpat på Nevas brohuvud blev skadad, kom från sjukhuset på kryckor med ett krossat ben.
   https://swentr.site/russia/570004-salvation-from-genocide-leningrad-seige/

   Gordon Hahn analyserar Timothy Snyders uttalande om Illyn:
   Citat:
   ”Timothy Snyder har lagt ut en osammanhängande videotolkning av Ivan Ilyin, som Snyder hävdar att Putin är en beundrare av, utan att erbjuda några bevis.

   …/Dessutom hävdar Snyder att Ilyin var en ”fascistisk filosof”, att Putin ansluter sig till sin ”fascistiska” filosofi och att både Amerika och Ryssland var och en har en ”oligarki med rasistiska förtecken”www.facebook.com/BigThinkScience/?hc_ref=ARSIfCDY7XRHQsNztoiA5h2ssFOR6xdeU5mjXm6vsVrBKc0yvvan4yheVWClTIeukTY

   När det gäller Ilyins politik, motsatte han sig både fascism och kommunism: Han skrev: ”Vi har sett vänstertotalitarism och högertotalitarism. Vi upplevde båda regimerna inklusive arresteringar, förhör, hot och förbud; och dessutom hade vi möjlighet att studera båda regimerna till botten av fatet och relatera till dem båda med öppen moralisk och politisk avstötning.” [Ivan Ilyin, Natsional’naya Rossiya: Nashi zadachi (Moscow: Algorithm, 2015), p. 184]

   På viss sätt liknar Ilyins åsikter Putins uttryckta åsikter och det politiska systemet som det har funnits och utvecklats under hans styre. Ilyin var också särskilt bekymrad över västerländska vänstermedias skrifter om Ryssland; en annan uppfattning som Putin prenumererar på. Ilyins försök att hitta en tredje väg mellan västerländsk demokrati och auktoritarism/totalitarism kan betraktas som missriktat och meningslöst, men det är knappast fascism.

   Det är av intresse att Snyder inte erbjuder tittare av hans 5-minuters video ett enda citat från Ilyin som visar den senares påstådda ”fascism” eller Putins påstådda stöd för Ilyins påstådda ”fascism.” Han ger faktiskt inte ett enda citat från Ilyin eller Putin överhuvudtaget för att stödja hans överdrivna påståenden.Ironiskt nog, samtidigt som han hävdar att Ilyin och Putin är fascister, har Snyder upprepade gånger ignorerat eller vitkalkat uppkomsten av ukrainsk nyfascism under och efter Maidan-revolten och dess efterföljande fascistiska regim, som Snyder hyllar. Denna ukrainska fascism är öppet uttalad, annonserad och stolt över och är lätt att dokumentera, som jag har gjort. Mer ironi kommer in att den här videon är upplagd på en webbplats som heter ”Big Think Science”, men här finns ingen vetenskap – bara postfakta, post-sanningspropagandan från desinformationsåldern.”
   (www.facebook.com/BigThinkScience/videos/1553872304724888/).

   Gordon M. Hahn, Ph.D., Expert Analyst at Corr Analytics, http://www.canalyt.com and a Senior Researcher at the Center for Terrorism and Intelligence Studies (CETIS), Akribis Group, San Jose, California, http://www.cetisresearch.org.
   https://gordonhahn.com/2018/06/11/snyders-distortions-of-ilyin/

   https://irrussianality.wordpress.com/2014/12/22/putins-philosopher/

 5. Frågan är om det finns något annat Ryssland än det imperialistiska som ritar röda linjer i det nära utlandet. Om krigshetsaren Putin faller ifrån, finns där någon möjlighet att någon tar vid som inte kommer från säkerhetstjänsten eller militären? Det känns osäkert.

  • Den intensiva propagandan här, förmodligen med ursprung i USA, vill få mig att tro Vladimir Poutin är en krigshetsare men jag tror inte alls det.
   Medierna här ljuger för mig.
   Jag har tittat lite löst på Poutins tal och läst några ytligt men jag kan inte förnimma någon krigshets där.
   Snarare att saken handlar om att rädda Ryssland från yttre attacker.
   Som jag förstår har Ryssland en huvudfiende och det är USA.

   Men det är inte Ryssland som är fiende till USA utan det är istället USA som är fiende till Ryssland.
   Förmodligen är det så att USA inte accepterar Ryssland som det är.
   Förmodligen beroende på allt Ryssland äger och har.
   Som tack vare det stora statliga ägandet av landets huvudresurser står helt utanför USA:s kapitalistiska kontroll.

   Men har USA sådana ondsinta planer så kommer det också förlora liksom Hitler med sitt ”Tredje Rike” gjorde.
   För vanligtvis är det så att det goda vinner över det onda.
   Helt enkelt därför människor vill ha det så.

 6. Visa länkar, annars kan man inte lita på dig, Kerstin Stigsson!

  Och det är faktiskt lite konstigt, du som så helhjärtat stöder Zelinskij som i praktiken bär sig åt som en tvättäkta nazist, förbjuder oppositionspartier, inte sätter stopp för mördandet av ryssarna i Ukraina, försämrar arbetares villkor (som han skröt över när han öppnade börsen i New York) välkomnar kapitalister från USA att komma till Ukraina, inte reagerar mot att broar och gator döps om efter Bandera,osv osv…allt det här har bevisats åtskilliga gånger på ex den här bloggen…

  Fast det är inte så konstigt kanske, Tage Danielsson sa ju nåt bra ”Om man pekar på någon med ett finger, så kom ihåg att tre fingrar pekar tillbaks på dig själv (dvs du pekar på Putin och säger att han stöder nazister fascister…. vilka stöder du Kerstin Stigsson!?)
  Hmm, Kerstin Stigsson, det är allt det rätt det där gamla svenska uttrycket ”Den som sa` det han va´det!”

  Och här bevisar du riktigheten i det Tage säger återigen, du skriver till redaktören ”Och du ska vara socialist som uttrycker din beundran och stöd till en fascistisk ledare som är antikommunist???” Hmm Kerstrin Stigsson!
  Det lär finnas en psykologisk term för det, ”en försvarsmekanism när man inte vill kännas vid sina egna svagheter, och tillskriver andra personer egenskaper..för att försvara sin självbild” (wikipedia) Projektion heter det.

 7. Kerstin vad vill du ha sagt?Som inte ens stämmer ALLS. Varför inte kommentera denna helt intressanta intervjun av vad tiggaren Nato styrda Zelenski sysslat med all denna tiden. Han har EJ Gjort skit bättre för egna landet. London och Washington drar i ALLA trådarna när gäller Ukraina på ALLA sätt över ALLA aspekter. Ukraina har sålts till dessa bokstavligt talat. Det finns MASSOR att ta upp som Zelenski förstört för sitt land för ALLTID där 10tusentals om inte 100tusen dött HELT i onödan. Zelenski tiggaren är en diktator utan MINSTA lilla egen makt kvar,den är hos Washington och London sedan dag1.Detta är vidrigaste Proxy kriget på decennier. Plugga på kolla andra information källor och alternativa medier och du blir chockad Lovar jag. Övriga EU Nato och Sverige är ENDAST nollor i detta riktiga vasaller där Washington och London sedan starten drar i ALLA trådarna

 8. Den legendariska popgruppen Фристайл (Free Style) från Poltava, Ukraina har i år ändrat hela sin repertoar från ryska till ukrainska.
  Sett tidigare har de alltid sjungit på ryska utom undantagsvis någon gång på ukrainska.

  Är det här en ändring de gjort frivilligt eller har de blivit tvingade för att överhuvudtaget få uppträda offentligt?

  Jag har tittat lite på ukrainska.
  Kan man ryska är inte steget långt att kunna ukrainska.
  Eller vice versa.
  Kan man inget av dem är steget mycket längre.

  Men det blir en annan melodi i ukrainska jämfört ryska.
  I ukrainskan finns H-ljudet som inte finns i ryska.
  I stället tror jag inte G-ljudet finns i ukrainska som däremot finns i ryska.
  Det är en skillnad som får det att låta olika.

  • Ryssar förstår i allmänhet inte mycket ukrainska. När ukrainska talas i rysk radio och tv simultantolkas den alltid med en rysk röst (eller textning). Skillnaden sägs vara än större än mellan svenska och danska. (Svenska-holländska eller svenska-isländska, kanske…?).
   I rysk-ukrainska gränstrakterna talas ”Surzjyk” överallt: en märklig mixad gränsdialekt av ryska och ukrainska ord, som blandade ljud och uttal.

   I södra Ryssland talas tidvis de mjukare ”g” precis som i Ukraina, som har både mjuka och hårda ”g”. Förr fanns två olika ”g” på ukrainska skrivmaskiner, men dessa två ”g” försvann på Stalins tid, om jag minns rätt. Journalisten Staffan Skott skrev mycket om de många gamla bokstäver som försvann i SSSR, och om de nya som kom till i språkreformen år 1918.

 9. Svar till Anders Romelsjö (red) 29 januari, 2023 At 14:03
  ”Gärna källan”.

  Källan fanns redan i början av min kommentar gjord av ”Ivan 29 januari, 2023 At 13:43
  Västerlandet bildar en invaderande armé.”
  Här nedan är den en gång till…
  https://en.topwar.ru/209655-zapad-formiruet-armiju-vtorzhenija.html
  Västerlandet bildar en invaderande armé.
  Jag upprepar för säkerhets skull. En gång till… https://en.topwar.ru/209655-zapad-formiruet-armiju-vtorzhenija.html

 10. Nyheter från en ungersk tidning

  Metropol kom i besittning av chockerande information. Bara några hundra meter från den ungerska gränsen, i en noggrant bevakad och isolerad del av en järnvägsknut, förvaras kropparna av hundratals soldater av de ukrainska myndigheterna i en kylvagn speciellt utformad för detta ändamål. Soldaterna miste livet för flera veckor sedan, och i vissa fall för mer än en månad sedan, men deras anhöriga har ännu inte kunnat begrava dem.

  Krigskris Ukraina

  Frågan om begravningar behandlas som den allvarligaste politiska frågan av president Zelenskyis krigspropagandateam. De reglerar till och med när och i vilken takt anhöriga informeras om nyheten om ett dödsfall, men de fördelar också noggrant antalet tillåtna begravningar per dag. Uppenbarligen är de rädda för paniken på grund av den alltmer massiva förlusten av människoliv, de anhörigas förtvivlan och den ännu mer dramatiska försämringen av den civila och militära stämningen.

  Därför behövs de speciella kylvagnarna, varav en nu står bara några hundra meter från den ungerska gränsen, under strängaste militära förvar. Dessa specialfordon togs emot av Ukraina för några månader sedan som en del av utländskt militärt bistånd, och de har även egenutvecklade kylbilar för att transportera döda kroppar.

  Enligt de uppgifter som hittills framkommit har var och en av dessa likvagnar en lastkapacitet på 50 ton, d.v.s. den kan lagra cirka 500 lik vardera. Hittills var det bara Al-Jazeera-tv som tilläts av ukrainarna att visa en sådan kylvagn, men naturligtvis bara när den transporterade kroppar av ryska soldater.

  I Transcarpathia avlägsnas högst fyra eller fem kroppar från kylvagnar per dag, inte alltid i dödsordningen. Begravningar är tillåtna med hänsyn till politiska och etniska skäl samt den avlidnes ålder.

  I Ukraina anses krigsförluster vara en strikt krigshemlighet, officiell information offentliggörs sällan. Den som bryter mot regeln på något sätt, även med ett inlägg i sociala medier, kan förvänta sig ett fängelsestraff.

  I avsaknad av officiella uppgifter finns det naturligtvis ingen statistik för regioner eller nationaliteter. Det går alltså inte att veta hur många transkarpater, inklusive hur många ungrare, som hittills har offrat sina liv. Viktor Mikita, militärguvernören i Transcarpathia, talade redan om ”hundratals” heroiska dödsfall i regionen under sommaren. Det går inte en dag som den transkarpatiska pressen inte rapporterar om några få dödsfall (och dessa är bara de kända siffrorna), baserat på vilka antalet dödade under krigets första år redan var långt över tusen. De lokala ungrarna, vars andel före kriget var 10-15 procent i regionen, är inget undantag. Enligt januariartikeln i tidningen Kárpáti Igaz Szó nämnde konsul László Kuti i Ungern döden av tolv ungerska eller ungerskrelaterade soldater (det ungerska utrikesministeriet stöder ekonomiskt familjerna till alla ungerska offer), men enligt andra uppskattningar kan deras antal vara närmare hundra.

  Det är säkert att de flesta ungrare tjänstgör i den 128:e bergsjaktsbrigaden i Münkacsi, som vanligtvis sätts in under de mest intensiva striderna. Det är en anledning till oro att den 128:e brigaden, enligt delvis bekräftade ryska nyhetsrapporter, nyligen ”krossades” under belägringen av Soledar i östra Ukraina. Enligt ryssarna var förlusten av ukrainarna i striden 20-25 tusen; detta är osannolikt, eftersom ett sådant – bokstavligen – blodbad skulle få katastrofala krigskonsekvenser, vars tecken inte är synliga.

  Oavsett detta är det säkert att båda sidor förde ett blodoffer nära tiotusentals, troligen tillsammans med de sårade. Detta bekräftas också av att den 128:e bergsjaktsbrigaden i Münkac slutligen drogs tillbaka från frontlinjen.

  Många människor är förbryllade över varför Transcarpathian enheter alltid skickas till de hårdaste striderna.

  Så var fallet tidigare: 128:e brigaden led stora förluster, inklusive bekräftade ungrare, 2015 i den ökända Debalcev-striden. Sedan krigets utbrott har de kämpat där i de blodigaste striderna, först vid Herszon, sedan i ”köttkvarnen” i Bahmut och Soledar. Detta kan delvis förklaras av deras speciella träning och det faktum att även ryssarna anser dem vara en av de mest kapabla formationerna. Det faktum att den ukrainska militärledningen föredrar att skicka formationer fyllda med nationella minoriteter till frontlinjen kan enligt andra också spela en roll i detta.
  https://metropol.hu/aktualis/2023/01/karpatalja-szazaval-hutovagon-elesett-katonak-holttest-magyar-hatar-nehany-szaz-meter

 11. Ex-polska FM nämner två stora ukrainska problem
  Landets eliter har fastnat i korruption samtidigt som de hyser geopolitiska vanföreställningar, har Radoslaw Sikorski hävdat

  Ukraina kunde aldrig nå ekonomiskt välstånd trots ett försprång på grund av utbredd transplantation bland tjänstemän och vanföreställningar om att vara en betydande global aktör, har den tidigare polske utrikesministern Radoslaw Sikorski föreslagit.

  I en intervju med tidningen Krytyka Polityczna på fredagen sa Sikorski, som har representerat Polen i EU-parlamentet sedan 2019, att den ukrainska eliten ”bara slösar bort sin tid.” Enligt hans åsikt ”gömde de sin korruption och storhetsvansinne bakom en berättelse” om att de spelade ett stort spel med USA, Ryssland, Europa och Kina.

  MEP påminde om att Ukraina efter Sovjetunionens kollaps 1991 hade en enorm fördel gentemot många andra före detta sovjetrepubliker och medlemmar av det tidigare östblocket. I synnerhet sa han att landet hade ”kärnkraftverk, en flygindustri, inga skulder och den mest bördiga marken i världen.”

  Men redan innan Ryssland inledde sin militära operation i Ukraina förra året, hade landet ”en BNP fyra gånger mindre än Polen”, påpekade den tidigare ministern och tillade att ukrainare ”nu betalar dyrt för denna manövrering” av eliten.

  Tidigare i veckan föreslog Sikorski att Warszawa hade övervägt att dela upp Ukraina under de första veckorna av konflikten. Påståendet förnekades dock häftigt av Polens premiärminister Mateusz Morawiecki, som anklagade Sikorski för att agera ”som en rysk propagandist”.

  En gång den näst största ekonomin i Sovjetunionen var Ukraina Europas fattigaste land med BNP per capita från och med 2020. Redan före Rysslands militära operation i februari 2022 härrörde ett stort ekonomiskt problem som Ukraina stod inför från en folklig revolt och fientlighet inom industrin. tunga Donbass, som utlöstes av en väststödd kupp i Kiev 2014.

  En annan viktig anledning till att Ukraina har blivit något av ett ekonomiskt bakvatten är dock den skenande korruptionen. Enligt Transparency Internationals Corruption Perception-index rankades Ukraina 122 av 180 länder globalt från och med 2021. Samma år beskrev Freedom House, en amerikansk regeringsfinansierad ideell organisation, transplantat i Ukraina som ”endemiskt” och noterade att regeringens ansträngningar för att bekämpa det ”har mött motstånd och upplevt motgångar.”
  https://swentr.site/russia/570616-ukraine-corruption-delusions-misery/

  • Jag skrev för 4 år sedan ”Ukrainas socialminister noterade att mellan 2014 och 2017 ökade fattigdomen i Ukraina från 8 procent till 55 procent.
   Enligt en FN-källa är 60 % fattiga i Ukraina. källan

   Den politiskt omeriterade underhållaren Zelenskij vann överläget presidentvalet i Ukraina i april, ett bakslag för USA:s mångåriga satning på Poroshenko. Vid valet fick 3 miljoner ukraniare som bor i Ryssland inte rösta – demokratiskt? Zelensky blir president i Ukraina: Bakslag för USA, EU, IMF och Sverige samt nazismen.

   Inflationen har blivit ett stort problem. Medan den officiella inflationstakten har varit cirka 10 procent sedan juni förra året, anger ukrainska forsknings- och medieföretag att den är mycket högre. Vesti-UA rapporterade att priserna på 87 procent av konsumtionsdagligvarorna har ökat. Info-Shuvar rapporterade att priset på potatis har fördubblats sedan början av november och Obozrevatel säger att sådana ökningar inte var begränsade till potatis. Enligt den statliga statistiken har lökpriset ökat med 115 procent, kål och morötter med 60 procent och betor med 30 procent (jämfört med samma tid i fjol). Bröd, mjöl, mannagryn och bacon har sett prishöjningar mellan 14 och 17 procent, medan priserna på nötkött, fisk och korv har rapporterats ökat med mellan 9 och 11 procent.

   Andra konsumtionsvaror och tjänster känner också av effekterna av inflationen. Kollektivtrafikpriserna har stigit med 26 procent. Cigarettpriserna stiger med 16 procent och antibiotika kostar cirka 10 procent mer än vad de gjorde för ett år sedan. Allra störst är dock prisökningarna på naturgas. IMF har beordrat Ukraina att sänka subsidierna på naturgas om det vill behålla sin goda ställning. Ukraina har stått emot. Från och med den 1 maj börjar priset på naturgas ändå att öka med 15 procent, och från och med 2020 kommer det att säljas till marknadspris. (På grund av tidigare prishöjningar betalar ukrainare nu ungefär 40 procent av marknadspriset för gas. År 2015 betalade de bara 12 procent.) Samtidigt har volymen naturgas i Ukrainas underjordiska lagringsanläggningar sjunkit till 43 procent av kapaciteten. Ukrainare bör förbereda sig för att betala mer för denna viktiga råvara eller falla tillbaka på kolindustrin.
   [caption id="attachment_94054" align="aligncenter" width="696"] Ukraina. Zelensky och Poroshenko[/caption] Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter åtta år!

   • Anders R. du skriver :  ”Den politiskt omeriterade underhållaren Zelenskij vann överläget presidentvalet i Ukraina i april, ett bakslag för USA:s mångåriga satsning på Poroshenko.”

    Jag ifrågasätter om det verkligen var ett bakslag för USA, möjligtvis arbetade de på två fronter och räknade med Zelensky från början. Många förknippade Poroshenko med hans obehagliga uttalande om att barnen i Donbass skall vara gömda i källare, så de måste ha ett alternativ till honom. Det var ju den näst rikaste oligarken i Ukraina oligark Igor Kolomoisky som ägde både Zelensky och Azovbataljonen, var deras kassako, så han hade ett stort inflytande över båda. USA visste i ett tidigt skede att de behövde Azov, deras bästa krigare som de sa, och därför skulle naziststämpeln tvättas bort från dem.
    Det har nog hänt mycket bakom stängda dörrar som hemligstämplats och inte kommit fram. Jag tror inte det var ett bakslag, utan något som USA räknat med.

    Den nästrikaste oligarken och bankiren Igor Kolomoisky har blivit guvernör för staden Dnepropetrovsk i södra Ukraina.Den 14 maj 2014 fångades ett telefonsmatal upp mellan Oleg Noginsky, president av Suppliers of Customs Union, och Yan Borisovich. Oleg Noginsky anser att oligarken och guvernören Igor Kolomoiskys aktioner är galna: ”Förövrigt, det var han [Kolomoisky] som hyrde folket i Odessa [massakern] …. situationen blev okontrollerbar.” ”“Besides, it was he [Kolomoisky] who hired the guys in the Odessa [massacre]… the situation went out of control. Their task was to beat them [anti-government protesters] so they would be taken to hospital and to destroy the camp [on Kulikovo Pole Square] completely,” Noginsky said, rapporterar Russia Today. I ett annat avlyssnat telefonsamtal från samma dag ringer bankstern Igor Kolomoisky till Oleg Tsarev och hotar honom. Han skulle lämna Ukraina omedelbart. Kolomoisky gillar inte att Tsarev vill ställa upp i valet den 25 maj för den pro ryska sidan.

    Oligarken Igor Kolomoisky hotar att mörda Tsarev och hans familj. ”They put $1 million for your head, they will go after you everywhere,” Kolomoisky told him. “Tomorrow they will look for your people and relatives,” said the Ukrainian oligarch. Det framkom också att 16 människor mördades efter Odessa massakern för att tysta obekväma vittnen till det. Två fick sina halsar avskurna i källaren av Odessas fackföreningshus.

    https://www.youtube.com/watch?v=vATUVASx8ug&t=22s

    • Din undran är högst befogad. Detta skrev jag 2019, då Zelensky poserade som en fredskandidat. Verkligheten blev en annan som bekant.

     • Vivianne och Anders
      ”Den politiskt omeriterade underhållaren Zelenskij vann överläget presidentvalet i Ukraina i april, ett bakslag för USA:s mångåriga satsning på Poroshenko.”

      Nej, det var inget bakslag för USA, utan för demokraterna
      (H Clinton och Biden)

      Man få inte glömma bort Russiagate, som Clinton och ukrainarna (bl.a. Poroshenko) lågg bakom och Trump (republikan) var president 2019.

 12. Sveriges folk och dess regering består till en överväldigande majoritet av människor som i realiteten stödjer EU/NATO-partier och de ger även stående applåder till Zelensky och den krigspolitik han bedriver åt USA/EU. https://swebbtube.se/w/snkqcKUVBLDq3s73zTgmAN

  MP vill inte dra tillbaka NATO-ansökan och varken V eller MP spräckte regeringen när den lät sig ledas av WEF-Magda till Nato-ansökan.

  Jag skäms över att svenskarna återigen stödjer krigsförbrytelser i världen. Visserligen leds detta av NATO-agenter i de borgerliga partierna i riksdagen, men de synes mig ha infiltrerat dem alla.

  Jag ser inga politiker med ryggrad i riksdagen. Vad gör utmanarna som är för fred och oberoende? Varför kan de inte samverka brett för fred och oberoende?

  Frågan är uppriktig. Hur tänker ni egentligen?

 13. Och nu är vi i ett skede där ”Ukraine is sending 60 year old, untrained, ill-equipped conscripts (i.e., guys grabbed off the street) into the meat grinder.”

  Nato kriget mot Ryssland har offrar ukrozionazi landet inte bara de unga utan även de äldre. Allt under det att samling ryssofob hävdar att ukrozionazi enheten håller på att ”vinna” eller ”Ryssland har kört fast”

   • Nedan information är från en Telegramkanal som inte nöjer sig med google översättningar utan efterfrågade ungerska översättare, och fick ett stort gensvar. Han valde någon som översatt åt honom nedan text, i texten kan man läsa om total mobilisering av ungrare i Transcarpathia. Jag översatte från engelska till svenska med google translator.
    Han har lagt ut videor där man ser hur man jagar männen på gator, brottar ned dem och för bort dem i bilar. Några av dem ser ut som 60 år och är säkert det. Det är ju nazisterna ”Right sector”, som har använts i området tidigare och uppgifter att de utfärdat dödshot mot ungrare.

    Vem är ansvarig för förtrycket av ungrarna i ukrainska Transcarpathia?

    Channel Warsaw Mermaid @pl_syrenka talade ( https://t.me/pl_syrenka/5125 ) om hur de ukrainska myndigheterna på sistone har förtryckt och provocerat ungrarna i Transcarpathia.

    ▪️Förra året, på slottet Palanok i staden Mukachevo, ersattes symbolen för Ungern, turulfågeln ( https://t.me/pl_syrenka/4385 ) , med en ukrainsk treudd.

    Med turulen, som har drag av en örn och en korp, associerar ungrarna nyckelhändelser i deras folks historia. Själva slottet, vars första omnämnande finns i dokument från 1000-talet, är också betydelsefullt för deras nation: det anses vara en symbol för kampen för självständighet.

    ▪️För några dagar sedan togs flaggor bort ( https://t.me/pl_syrenka/5125 ) i olika städer, med majoriteten av etniska ungrare – enligt uppgift, på order av myndigheterna i Transcarpathia, kan ingenting hängas ut förutom de gula -blå banderoll. Även skyltarna på ungerska togs bort.

    Dessutom avskedade de posten som chef för skolan för rådgivaren för Cultural Association of Transcarpathian Hungarians – den ledande organisationen för ungrarna i Transcarpathia

    Nyligen har det rapporterats om total mobilisering ( https://t.me/pl_syrenka/2253 ) bland de etniska ungrarna i Transcarpathia och deras massdöd: som ”kanonmat”, som släpptes ”mot ryska artillerigranater”.

    Det finns bevis på hur ukrainare genomför dörr-till-dörr- och dörr-till-dörr-rundor med kallelser på flera platser i regionen samtidigt.

    I början av SMO antog aktivister från samhället redan en sådan utveckling av händelser, eftersom de länge har varit under påtryckningar från de ukrainska myndigheterna. Sedan frågade de (https://t.me/pl_syrenka/5149 ) den ungerske premiärministern Viktor Orban för att skydda dem från folkmordet.

    ❗️Journalister hävdar ( https://kronikaonline.ro/ kulfold/ujabb-magyarellenes- bosszuhadjarat-karpataljan- zaszlokat-es-feliratokat- tavolitottak-el ) att allt som händer ungrarna i Transcarpathia är Baloga-klanen och de kriminella myndigheternas ansvar. underordnad den. De leds av Verkhovna Radas vice Viktor Baloga, och hans son Andrei är borgmästare i Mukachevo, den största ungerska enklaven i Ukraina.

    🔻Baloga-imperiet i Transcarpathia

    Klanchefen Viktor Baloga är en av de välkända ukrainska politikerna som är associerad ( https://www.bagnet.org/news/utredningar/6919 ) med de transkarpatiska organiserade brottsgrupperna som kontrollerar smuggling vid den ukrainska gränsen till Ungern och Slovakien.

    ▪️1998 började han bygga upp sitt affärsimperium ( https://akcenty.life/viktor-baloga-kriminal-no- politicheskaya -biografiya/ ), och kontrollerade nästan hela marknaden för oljeprodukter och livsmedel i Transcarpathian regionen, marknaderna av virke, mediciner, jordbruksprodukter och läsk.

    Dessutom förknippas Baloga med vapenhandlare.

    ▪️Samma år blev Baloga borgmästare i Mukachevo, och från 1999 till 2002 och under andra perioder ledde han regionen Transcarpathian.

    Samtidigt är regionen fortfarande den fattigaste i landet.

    ▪️Baloga stödde aktivt den orangea revolutionen 2004 och Viktor Jusjtjenko, och blev chef för presidentsekretariatet.

    Det är sant, senare hindrade detta honom inte från att aktivt arbeta i Viktor Janukovitjs regering.

    Nu är Baloga och hans två bröder suppleanter för Verkhovna Rada, och hans son har faktiskt ärvt posten som chef för Mukachevo. Det är känt att Baloga senior 2015 använde ( https://www.vesti.ru/article/ 1755619 ) ”Right Sector” i Transcarpathia som en personlig armé och inte dolde det faktum att han finansierade ( https://ria .ru/20150723/ 1143704992.html ) både honom och Maidan.

 14. Vad sa Bill Gates för några dagar sedan på Lowy Institute:
  ATT UKRAINAS REGIM ÄR EN AV DE VÄRSTA I VÄRLDEN. KORRUPT OCH STYRD AV ETT FÅTAL RIKA MÄNNISKOR, OLYCKLIGTVIS FÖR UKRAINA.
  Fler och fler lägger ut detta videoklipp på sina twitter, så snart skall väl även de mest korkade och insnöade personer förstå att detta är sant.

  https://twitter.com/RueDaungier/status/1618692973340024832

  överste Douglas Macgregor är en sann amerikansk patriot, som ingen kan anklaga för att vara en rysk propagandist. Han blir misskrediterad för att berätta om USA:s och EU:s lögner om kriget.
  Han bryr sig mycket om vanliga ukrainare som han anser offras i kriget.
  Han tror inte heller på att Ryssland egentligen vill kriga mot sitt slaviska broderfolk, men att de är tvingade till det.
  Han var också emot Irak kriget, tänk om han kunde bli president i USA, då kanske jorden blev en bättre plats att leva på.

  Lavrov är i Sydafrika och berättar att väst vill förstöra allt som är ryskt, det ryska språket, den ryska kulturen m.m., och Macgregor säger att det Lavrov säger kan man anta att även det ryska folket tänker och dessutom anser han att det är en rättvis anklagelse mot väst.
  Lavrov säger att detta är inte ett hybrid krig det är ett KRIG.

  Sydafrika och Latinamerika, båda vet att de inte blivit utnyttjad av Ryssland och Kina som de blivit av väst, jag hoppas att de kommer få hjälp nu av både Kina och Ryssland att höja deras levnadsstandard och kasta bort det amerikanska oket, och bli befriade, så att de kan få ta sina egna beslut utan hot från EU hur de måste handla och tänka, och om de inte gör som EU säger så hotas de med straff..
  Att de får en rättvis handel som höjer deras levnadsnivå.

  På Telegramkanaler finns många videor, där man hurrar för Ryssland och Belarus, det afrikanska folket önskar vänskap med dessa länder, och att slippa vara slavar under EU.

  Macgregor säger att flera personer blir avrättade i Ukraina, ukrainare som vill ha förhandlingar istället för krig. De blir avrättade av ukrainsk underrättelsetjänst. De blir etiketterade som ryska kollaboratörer.

  https://www.youtube.com/watch?v=K74GonVNYO4

 15. (https://telegra.ph/file/1c2cc246b76876b6799e3.jpg)☝️ Amerikansk militär uppmanade ukrainare att gå över till Rysslands sida

  🇺🇸👤Den amerikanske veteranen och författaren Noctis Draven säger att alla ukrainska män borde åka över till Ryssland på grund av Kievs myndigheters fruktansvärda politik.

  💬 ”Du kämpar mot Ryssland – du dör, du vill inte delta i proxykriget som Nato och Amerika släpper lös, som, som du vet, är förlorat, medan din egen regering fängslar eller avrättar dig. I denna situation, Ukrainska män så är det bättre att åka till Ryssland, om jag ska vara ärlig, säger Draven.

  Det som står i ovan text har jag sett på flera videor från fronten i Ukraina, att ukrainare försöker gå över till den ryska sidan, håller upp en tygbit i luften och vill kapitulera.
  De har berättat att de blivit tagna på gatan och ville aldrig ut i kriget.
  Såg en video hur ukrainare försökt gå in i en frisörsalong och tvångsinkallat män och dessutom gjort pizzabeställningar och när pizzabudet kommer får budet en inkallelseorder.

  Ukrainska propagandister i Europa, om ni menar vad ni skriker om på gatorna i Europa, så låt inte andra dö för kriget som ni anser viktigt. Åk hem själva och kriga och dö för er sak.
  Bara att jag tror inte på att ni verkligen vill ha detta krig, ni är övertalade med dollar att propagera för kriget. Ni har ingen egen ideologi, ni för fram NATO:s propaganda.

 16. Johan de Naucler, du skriver så här ”Men varför den progressiva svenska och europeiska VÄNSTERN skall beundra detta nutida ryska ideologiska och dess brun-svarta europeiska vänner, är för mig en fullständig filosofisk, ideologisk, politisk och humanistisk gåta.”

  Ja men då känner du inte till svenska vänstern, dom avskyr Putin exakt lika mycket som du avskyr honom.
  För lika lite som Kerstin Stigsson förstår det här som Mark Twain skriver, förstår du det här: ”Patriotism är att alltid stödja sitt land, och att stödja dess ledare när dom förtjänar det. ”
  Du och Kerstin tänker så här” Patriotism det är att stödja ett land, om dess ledare tänker som jag gör,”socialistiskt”.”
  Om så hela världens IS-terrorister eller nynazister ger sig på landet, som i fallet Syrien eller Ryssland så stöder ni det INTE för ni stöder INTE ledaren.

  De kloka kommunisterna i Ryssland stöder inte Putin, men dom stöder helhjärtat Putins politik när det gäller att stå emot det imperialistiska USA/Västs försök att stycka upp och råna landet Ryssland. De förstår att i ett Ryssland som har Putin som ledare så får dom fortsätta att verka. Och landets arbetarklass riskerar inte att bli slavar under nyliberal politik. Och dom tänker inte sluta att kritisera Putin om dom inte tycker om hans politik.

  Svara

  • Ryska Federationens kommunistiska parti, det var de som gick i täten för att Ryssland skulle gå in militärt i Ukraina, Putin ville inte utan hoppades på en diplomatisk lösning in i det sista, vilket han sagt att han ångrar nu.
   Ryska federationens kommunistiska parti var de som tryckte på och krävde att Ryssland skulle gå in militärt för att hjälpa Donbass

   Carina Lundström publicerade ett brev som CPRF skrivit till kommunistpartiet i Grekland, och riktade en speciell uppmaning till Kerstin Stigsson att läsa det, då Kerstin felaktigt anklagar Ryssland för att bedriva ett imperialistiskt krig i Ukraina.

   Nedan ett utdrag ur brevet:
   Det var CPRF som sedan 2014 konsekvent har krävt ett erkännande av folkrepublikerna Donetsk och Lugansk. Inget annat politiskt parti i Ryssland har gjort så mycket för att stödja befolkningen i Donbass. Från början stod vi bakom Donbass återkomst till Ryssland. 

   Det är inte CPRF som följer ”det regerande partiet Enade Rysslands och president Putins linje”, utan de måste, under trycket av historiska imperativ, följa den väg som CPRF har förespråkat i tre decennier. 

   I det här läget, är det rättvist att säga att vi nästan blint stöder Putins politik i Ukraina?

   De ryska kommunisterna tar den mest aktiva del i att skydda LPR/DPR. Hundratals kommunistparti medlemmar kämpar mot nazisterna som medlemmar av de väpnade styrkorna i dessa republiker. Dussintals kommunister har dött i denna kamp. CPRF har under de senaste åtta åren skickat 93 konvojer till dessa republiker med 13 000 ton humanitärt bistånd och tagit emot tusentals barn som kommit till Ryssland för vila och medicinsk behandling.

   De senaste åren har CPRF hela tiden uppmanat den ryska ledningen att erkänna Donbass oberoende. Det är just folkrepubliker som kom till som ett resultat av uttryckt folkvilja.  Milisförbanden i Donbass , bland vilka kommunister och gruvarbetare utgör ett stort skikt.

   Medborgarna i LPR/DPR har försvarat dem på bekostnad av tusentals civila och militära liv under de åtta bistra åren av motstånd mot banderaitiska nazisters smygande aggression. Försvarar våra kamrater som dagligen utsätter sina liv för livsfara också de ryska oligarkernas intressen? Eller försvarar de vanligt folks intressen som blivit offer för de nynazister som tagit makten i Ukraina?

 17. Catarina.
  Bra skrivet, förståelsen av vad imperialismen är för en vidrig hydra är en vattendelare inom vänstern. Pellejönsarna i V fattar noll om det och naturligtvis blir dom imperialismens kanske allra mest skrattretande springpojkar.

 18. Är det möjligt att Kuleba inte förstår engelska?!

  Ukraina ger råd till väst om hur man ska förhandla med Ryssland

  Utrikesminister hävdar att Moskva använde Minsk vapenvila för att köpa tid, mot fransk-tyska bevis.

  Ukrainas utrikesminister Dmitrij Kuleba har hävdat att Kiev förhandlade i god tro i åratal, medan Moskva använde Minskprocessen förmedlad av Paris och Berlin för att köpa tid för krig. Han hävdade också att väst inte räcker för fred, som bara kan komma när den globala södern ställer sig bakom Ukraina.

  … ”Medan vi höll tillbaka byggdes Ryssland upp”, sa Kuleba och hävdade att Moskva ”förberedde sig för ett fullskaligt krig mot Ukraina” hela tiden, för att ”förstöra den demokratiska internationella ordningen med ett enda förödande slag.”

  Ukraina ansluter sig helt till Minskprocessen, medan Ryssland ”aldrig eftersträvade rättvis fred och rättvist spel”, hävdade Kuleba.
  https://swentr.site/russia/570430-kuleba-politico-minsk-negotiations/

 19. Human Rights Watch gick med i Amnesty Internationals led genom att avslöja Kievs krigsförbrytelser

  Den USA-ledda West Mainstream Media är förutsägbart tyst och verkar medvetet ignorera denna ”politiskt obekväma” rapport. Att uppmärksamma det skulle urholka allmänhetens förtroende för deras uppfattningshanterare som berättade för dem under det senaste året att alla anklagelser om krigsförbrytelser mot Kiev förmodligen bara är så kallad ”rysk propaganda”.

  Human Rights Watch (HRW) anses allmänt i den USA-ledda västvärldens gyllene miljard som en av världens mest pålitliga myndigheter för att dokumentera påstådda kränkningar av människors mänskliga rättigheter. Det spelar ingen roll att deras rapporter vanligtvis beväpnas av samma de facto nya kalla krigets block för hybridkrigs slut eftersom de flesta av deras befolkning förblir omedvetna om denna verklighet. Istället tror de på allt som HRW säger, vilket nu placerar den gyllene miljarden i ett narrativt dilemma efter den gruppens senaste rapport.

  Med titeln ”Ukraina: Banned Landmines Harm Civilians” dokumenterade HRW omfattande användningen av så kallade ”fjärilsminor” runt Izium under den tid som Ryssland kontrollerade den staden från april till september. Denna NGO citerade också en icke namngiven ukrainsk minröjare som sa till dem att ”De finns överallt”, vilket är anledningen till att sådana yrkesmän bedömde att ”det kan ta årtionden att rensa området från landminor” efter att Kiev hänsynslöst spridit ut oräkneliga antal av dem över hela nordöstra Ukraina.

  Det USA-ledda West’s Mainstream Media (MSM) är förutsägbart tyst och verkar medvetet ignorera denna ”politiskt obekväma” rapport. Att uppmärksamma det skulle urholka allmänhetens förtroende för deras uppfattningshanterare som berättade för dem under det senaste året att alla anklagelser om krigsförbrytelser mot Kiev förmodligen bara är så kallad ”rysk propaganda”.

  HRW:s rykte i det offentliga psyket är så djupt rotat att de inte heller kan smutskasta dem som ”ryska propagandister”.

  Ändå kommer SBU:s fascistiska trollnätverk sannolikt fortfarande att attackera dem som sådana på sociala medier precis som de gjorde Amnesty International efter att det i augusti förra året bevisade att Kiev illegalt militariserade bostadsområden och därmed utnyttjade civila där som de facto mänskliga sköldar för att avskräcka ryska anfall. Cyniskt sett skulle det faktiskt vara fördelaktigt för Rysslands mjukmaktsintressen om de gör det eftersom detta nätverks aggressiva attacker oavsiktligt misskrediterar deras sida i allmänhetens ögon.

  Oavsett om dessa troll löjligt hävdar att HRW förmodligen är en ”rysk propagandafront” eller vad som helst, kommer den genomsnittliga västerlänningen som blir medveten om deras senaste rapport sannolikt att börja ompröva mycket av vad de tidigare har fått höra om ukrainaren. Konflikt. När allt kommer omkring sammanfaller denna senaste utveckling med den ”officiella berättelsen” om Natos fullmaktskrig mot Ryssland genom den före detta sovjetrepubliken som beslutsamt har förändrats under de senaste veckorna.

  Amerikanska och polska tjänstemän ledde vägen för att vända upp och ner på allt genom att numera varna för att Kiev sannolikt skulle kunna förlora efter 11 månader av falskt påstående att dess seger förmodas ”oundviklig”. Samma dag som HRW:s rapport lades ner informerade New York Times sin publik om att västvärldens antiryska sanktioner är ett misslyckande efter att ha citerat experter och IMF som båda är överens om att denna riktade multipolära stormakts ekonomi har återhämtat sig till sin pre-speciella operation nivå.

  Med tanke på detta nyfunna narrativa sammanhang kommer de västerlänningar som kommer över HRW:s senaste rapport sannolikt att undra vad som händer efter att de oväntat överstrålats med påståenden om att Kiev sannolikt kommer att förlora, västvärldens antiryska sanktioner misslyckades och Ukraina begår krigsförbrytelser mot dess eget folk. Det är orealistiskt att förvänta sig att en genomsnittlig person inte ska reagera på det ovannämnda sättet eftersom deras intuition naturligtvis kommer att berätta för dem att något är väldigt fel.

  De flesta av dem kanske inte sätter ihop allt och inser att den västerländska berättelsen om den ukrainska konflikten inte bygger på något annat än lögner, men majoriteten kanske äntligen börjar ta emot den möjligheten. De tre narrativa baser som västerlandets stöd för Kiev bygger på har just misskrediterats eftersom det inte längre är ”oundvikligt” att Ukraina kommer att vinna, Rysslands ekonomi har inte kollapsat och den sida som deras de facto nya kalla krigets block backar begår krig brott mot sitt eget folk.

  I efterhand borde västvärldens uppfattningshanterare aldrig ha snurrat allt som de gjorde genom att felaktigt framställa Kievs seger som ”oundviklig”, försäkra alla om att Rysslands ekonomi antagligen redan hade kollapsat och framställt Ukraina som ett oskyldigt lamm som inte kan göra något fel. Denna kombination av berättelser kunde aldrig bibehållas på obestämd tid eftersom fakta alltid skulle misskreditera den med tiden, varför beslutet bara togs att beslutsamt ändra den ”officiella berättelsen”.

  Detta samma skifte är dock narrativt farligt för den gyllene miljarden eftersom det är så abrupt och bokstavligen rakt emot allt som den genomsnittliga västerlänningen hittills fått höra. Ett osäkert antal av deras målgrupp kommer därför säkerligen att inse att allt som deras uppfattningshanterare sa till dem fram till denna punkt var en lögn medan majoriteten kommer att bli mycket mer mottagliga för den tanken. HRW:s rapport kommer således att hjälpa till i deras uppvaknande, och fler sådana relaterade rapporter kommer att följa.
  https://korybko.substack.com/p/human-rights-watch-joined-the-ranks

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here