Efter tre år av amerikanska sanktioner… Kina och Huawei överlever och dominerar 5G runt om i världen

1
1399

 

Huawei@Banderašice. Bild:Flickr

Detta är en artikel av Cyrus Janssen, 18/11. https://cyrusjanssen.substack.com/p/after-3-years-of-us-sanctionschina?utm_source=post-email-title&publication_id=255720&post_id=85352373&isFreemail=true&utm_medium=email

Huawei har behandlats tidigare här. Se nedtill!

____________________________________________________________________

Efter tre år av amerikanska sanktioner… Kina och Huawei överlever och dominerar 5G runt om i världen

Video

För tre år sedan beslutade den amerikanska regeringen att förbjuda Huawei från att bygga USA:s 5G-nätverk. Ur ett amerikanskt perspektiv var det helt logiskt. Det finns inte en chans att USA skulle tillåta sin största teknikrival att komma in och installera det nätverk som driver landets hela 5G-program.

Andra amerikanska allierade, som Storbritannien och Kanada, följde USA:s exempel (trots att hela Storbritanniens 4G-nätverk byggdes av Huawei) och USA har sanktionerat och skurit av Kinas tillgång till världens mest avancerade smarta chips.

Som ett resultat av detta har Huawei haft det svårt. Deras försäljning av smarta telefoner har minskat avsevärt och företaget har varit tvunget att ändra kurs och hitta nya intäktsströmmar för att förbli lönsamt.

Titta bara på detta citat från Huaweis grundare Ren Zhengfei:

I ett läckt internt memo sa Ren Zhengfei till Huaweis personal att ”kylan kommer att kännas av alla” och att företaget måste fokusera på vinst framför kassaflöde och expansion om det ska överleva de kommande tre åren, vilket tyder på ytterligare nedskärningar och avyttringar.

 ”Det kommande decenniet kommer att bli en mycket smärtsam historisk period, eftersom den globala ekonomin fortsätter att minska”, sade Ren och pekade på pandemin samt på effekterna av kriget i Ukraina och en ”fortsatt blockad” från USA mot vissa kinesiska företag.

Allt är dock inte förlorat för Huawei, som så sent som förra året rankades som det åttonde mest innovativa företaget i världen av Boston Consulting Group. Huawei har lyckats styra om och fortfarande utveckla sitt kraftfulla 5G-nätverk i länder runt om i världen. Huawei har märkbar närvaro i Latinamerika, Afrika, Mellanöstern och Sydostasien, och trots att USA sanktionerar företaget är Huaweis 5G-kärnnätverk fortfarande det starkaste i världen, enligt brittiska Globaldata.

I min senaste video bryter jag ner 3 otroliga projekt som Huawei har byggt, som förändrar hur världen kommer att göra affärer i framtiden. Jag lyfter fram:

  1. Världens smartaste hamn i Tianjin, Kina.
  2. Världens smartaste sjukhus i Bangkok, Thailand.
  3. Världens smartaste kolgruvor i Kina.

Alla dessa branscher förändras av Huaweis imponerande 5G-nätverk. Titta på min senaste YouTube-video för att se dessa otroliga projekt på plats.

Andra artiklar om Huawei.

USA-imperialismen vann: Stoppar ledande Huawei i Sverige med hjälp av SÄPO, Hultqvist och ÖB.
Nytt i Huawei-frågan: Vem vinner -Förutom sinofobin?: SÄPO, kammarrätten, PTS eller någon annan?
Spionage är den verkliga orsaken till Huawei-konflikten.
Undantagstillstånd i USA på grund av Huawei!
Spionen som åker ut i kylan.
Vilka hotar Sverige? Kan vi lita på SÄPO:s bedömningar?

Föregående artikelTillbaka till Ryssland: Kriminvånare berättar sanningen om folkomröstningen 2014 och hur det blev sen
Nästa artikel”Fred har blivit det mest kontroversiella”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here