USA-imperialismen vann: Stoppar ledande Huawei i Sverige med hjälp av SÄPO, Hultqvist och ÖB.

33
2295

Jag har publicerat många artiklar om ”Huawei-affären”, senast 4 januari Svenska etablissemanget är splittrat om Huawei. Vem vinner – USA- eller svenska imperialismen?

Frågan verkar nu kunna besvaras.

DN skriver efter beslutet av Förvaltningsrätten igår Huawei stoppas från att delta i utbyggnaden 5G-nätet”Sveriges säkerhet är ett väldigt tungt vägande skäl”, skriver rättens ordförande Ulrika Melin i ett pressmeddelande.– Vi kan ge myndigheterna full insyn i såväl hårdvara som mjukvara, säger Huaweis Nordenchef Kenneth Fredriksen till DN.””

”Förvaltningsrätten har beaktat att det endast är Säkerhets­polisen och Försvarsmakten som tillsammans har en helhetsbild när det gäller säkerhetsläget och hotbilden mot Sverige”, skriver Ulrika Melin i ett pressmeddelande. Huaweis Nordenchef Kenneth Fredriksen säger att han är besviken och att domen bygger på rena gissningar och inte på fakta:
– Vår rätt har inte tagits tillvara på ett riktigt sätt och den bygger på samma anklagelser som Post- och telestyrelsen (PTS) baserade sitt beslut på i oktober förra året. Uppgifter som inte är dokumenterade.

PTS beslutade då att Huawei utgör en säkerhetsfara eftersom bolaget har en koppling till den kinesiska staten och därmed skulle kunna användas för spionage i de svenska mobilnäten.

Enligt Kenneth Fredriksen är bolaget berett att tillmötesgå alla de krav på säkerhet som de svenska myndigheterna kan ställa:

– Vi kan ge myndigheterna full insyn i såväl hårdvara som mjukvara för att få myndigheterna att ändra på den bild som Säpo har gett dem. Och vi kan ställa upp på alla de säkerhetskrav som myndigheterna har, säger han.

Kenneth Fredriksen vill ännu inte säga om man kommer att överklaga domen. Först vill han läsa domen och helst vill han fortsätta en dialog utanför domstolen. Han säger också att Huawei kan tänka sig att leverera sin 5G-lösning inom områden som inte anses känsliga ur säkerhetssynpunkt:

– Vi kan tänka oss att vara med och leverera till de delar av infrastrukturen som har andra krav än de som nu pekats ut som problematiska ur säkerhetssynpunkt.


Kommentar

Varför beaktar de svenska myndigheterna, SÄPO och Försvarsmakten inte Huaweis erbjudande och varför redovisar de inte ett acceptabelt svar eller motargumentation? Troligen för att de inte kan – och inte vill. Sveriges politik är så beroende av USA. Sverige är inte en självständigt land längre, utan en slags vasall, en modern koloni.Jag tänker på hur Sverige svängde efter påtryckningar från USA att inte ratificera FN:s kärnvapenkonvention, trots att omkring 75 % i opinionsundersökningar vill det. Värdlandsavtalet som klart ökar risken för att Sverige dras in i krig i USA:s intresse. De stora krigsövningarna i Norrbotten med USA, med udden riktad mot Ryssland.

Kan man då lita på SÄPO:s bedömningar. Mitt svar är ett bestämt Nej! SÄPO:s Årsbok 2021. Vad hotar Sverige? Kan vi lita på SÄPO:s bedömningar?


Beslutet kommer att försvaga det svenska näringslivet – ett pris regeringen är villigt att betala.

Vad jag publicerade vid årsskiftet är lika aktuellt idag – och min prognos har besannats. (Se nedan).

* Den 28 december 2020 sa Jakob Wallenberg, en av de mäktigaste i svenskt näringsliv att ”Det är angeläget att Huawei ges möjlighet att verka även i Sverige. Att stoppa dem är absolut inte bra.”Jacob Wallenberg: ”Att stoppa Huawei är absolut inte bra”

* 2 januari avslöjar SMS att ”Ericssons vd pressade regeringen att rädda Huawei. Ekholm antyder att Ericsson kan lämna Sverige om inte regeringen viker sig.”
”Jag försöker verkligen göra vad jag kan, Börje.”, svarar handelsminister Anna Hallberg. Ericsson har hela 10 procent av Kinas gigantiska 5G-marknad och är dessutom beroende av dess leverantörer.

Dagen efter behandlar DN-journalisterna Linas Larsson, Jonas Fröberg och Jonas Backlund  frågan över hela 6 sidor. De skriver inledningsvis ”Beslutet att stänga ute den kinesiska telekomjätten från framtidens 5G-nät kastade in Sverige i en konflikt mellan Kina och USA på högsta nivå.” ”DN kan nu berätta att högt uppsatta politiker på olika sätt fått påtryckni gar från USA. Så pekade Sverige ut Huawei som en spionorganisation.

Av artikeln framgår vidare att Australien, Japan och Storbritannien stoppar Huawei, att Tyskland går en balansgång men att Merkel troligen vill stoppa Huawei. Ingen överraskning – kniper det så väljer Merkel att underkasta sig USA.

Vidare, det går att förhindra avlyssning med end-to-end kryptering. Det är det enda säkra sättet och svårt eller omöjligt att knäcka. Vilket Huawei godtar som jag förstår det. här.

Vi ser här i Sverige en kamp mellan å ena sidan USA-imperialismen med sina stöttepelar i Sverige som SÄPO, FOI, försvarsminister Hultqvist, utrikesminister Linde och infrastrukturminister Ygeman och andra i regeringen och å andra sidan den svenska imperialismen. Vem kommer att vinna?

Vilka hotar Sverige? Kan vi lita på SÄPO:s bedömningar?

Spådom: Med all sannolikhet USA-imperialismen och dess svenska vasaller. Ericssons intressen kommer att offras.

Om bakgrunden till dagens situation kan man läsa exempelvis Nytt i Huawei-frågan: Vem vinner -Förutom sinofobin?: SÄPO, kammarrätten, PTS eller någon annan?

Se även under ”Relaterat”!

Relaterat
Nytt i Huawei-frågan: Vem vinner -Förutom sinofobin?: SÄPO, kammarrätten, PTS eller någon annan?
Spionage är den verkliga orsaken till Huawei-konflikten.
Undantagstillstånd i USA på grund av Huawei!
Spionen som åker ut i kylan.
Vilka hotar Sverige? Kan vi lita på SÄPO:s bedömningar?

Föregående artikelNaomi Klein: Hur big-tech planerat att profitera på pandemin – och ”hotet från Kina.”
Nästa artikelPalestina – kursändring i New York Times, men inte i DN?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

33 KOMMENTARER

 1. Alla svenskar som är läskunniga och något lite orkar följa med i de internationella händelserna, kan bara dra en slutsats när det gäller svenskt agerande mot Huawei och ZTE. Det har inget med säkerhet att göra, det är en fråga om vasallpolitik gentemot USA. Alla svenskar vet fuller väl att Danmark å USA:s vägnar spionerat på sina ”vänner” inom EU och på Norge. Alla svenskar, även en sådan ynklig kinabankare som Jojje Olsson, vet att inget europeiskt lands MSM, än mindre någon regering i Europa, tagit upp denna mycket allvarliga händelse, varken vid G7- eller Nato-mötet som nyligen ägde rum. Jo visst kom det först en del ”principiella” uttalanden, men sedan blev det som Sveriges kung sa apropå en helt annan händelse ”Vi har beslutat att gå vidare”. Sverige har beslutat att gå vidare som knähund åt f.d. Hegemonen. Sverige har beslutat att fortsätta med en politik som på inget vis främjar det svenska arbetande folkets intressen.
  Följare av denna blogg, och en del andra informationskanaler utanför MSM, kan emellertid kanske hoppas på att kunskaperna om den folkfientliga politik som nu drivs i Sverige fördjupas. Verkligheten har nämligen en benägenhet att tränga sig på, och motståndskraften hos ett sjunkande imperium blir alltid svagare samtidigt som desperationen ökar.

 2. Kan det vara så att vår vänsterregering inte riktigt gillar kommunistpartier?

  Jag förstod det i dag på när jag lyssnade på Chang Frick, Nyheter Idag, som intervjuades av Riks.
  Chang menade att Socialdemokraterna mest var irriterade på Vänsterpartiet och inte så gärna vill ha dem med i en regering.
  Och då är Vänsterpartiet långt ifrån ett kommunistparti.
  Det är väl idag mest bara historien som knyter dem samman.

  För min del tror jag vår vänsterregering (Socialdemokraterna med stödpartier) står närmast USA:s liberala vänster.
  Det är med USA:s vänster vår regering vill liera sig och samverka.
  Jag har förstått det och Donald Trump raserade hela den här visionen.
  Därav Trumphatet i Sverige.
  Till och med högerpartiet Sverigedemokraterna aviserade de hellre velat sett en annan president i USA än Donald Trump.

  Om 5G har jag bara hört diskussionen om Huawei.
  Aldrig något om vilka andra aktörer som ska bygga systemet.
  Kanske dags och berätta det istället för att endast fixera vid Kina och Huawei.
  Skulle aktören/aktörerna vara från USA eller annat västland blir jag inte förvånad.

  • Du skriver ”USA:s liberala vänster” men menar kanske ”USA:s liberala höger?” Felskrivning?

   • ”Felskrivning?”

    Nej, det är helt korrekt menat.
    Förutsatt perspektivet är ”politik i USA”.
    Jämfört Sverige har USA en annorlunda politisk demokrati där begrepp får annorlunda betydelse.
    Likaså har USA majoritetsvalsystem där politiska partier inte alls har den betydelse som hos oss.
    Men för att grovt generalisera kan man säga liberal vänster i USA närmast kan jämföras med liberal höger i Sverige.
    Jag har tidigare påpekat att jag ibland uppfattar vårt högerliberala parti Moderaterna som ”vänsterparti”.
    Det blir faktiskt fullt möjligt om vågar inse konservativa krafter börjar göra sig gällande i vårt land.
    Det här är något nytt. Vi har inte haft de strömningarna tidigare i vårt land.
    Jag kan inte minnas det i varje fall.
    ”Nya Moderaterna” var en vänsteridé.
    Som idag är stendöd.
    Fredrik Reinfeldt var därför tvungen att söka sig till USA för att kunna fortsätta sin politiska karriär.
    Där bland ”USA:s liberala vänster”

  • Huawei är ledande på 5G system och det är inte fördelaktigt för Sverige att stänga ute Huawei ”arbetarklass”!

   • Kina utmanar västvärlden.
    Du Benny och redaktören Anders här möjligen ser det som lovande men inte svenska staten som här paradoxalt står fast vid traditionen USA och västvärlden.
    Javisst, det är imperialistiska tankegångar men det är även Kina som strävar efter att utöka sin kontroll över världen.
    Alla vet att Kina styrs av ett auktoritärt kommunistparti.
    Bara ett sånt faktum gör Kinas växande roll i världen problematisk.
    Huawei är möjligen ledande på 5G system men i det geopolitiska perspektivet saknar det betydelse.
    Vi får kanske hoppas på att Huaweis konkurrenter inte är så värst mycket sämre?

    Personligen är jag emot 5G system pga den ökade strålningen.
    Vet inte heller varför 5G skulle vara nödvändigt.
    Samma gäller höghastighetståg.

    Som konservativ blir man inte framstegsvänlig till vilket pris som helst.

    • Det är snarare västvärden som utmanar Kina, för Kina har hunnit betydligt längre i utvecklingen och USA och väst kan inte konkurrera så USA försöker nu med politiska metoder som sanktioner, hot och propaganda att stoppa Kinas utveckling. Det går rätt dåligt för USA och Kina ligger nu så långt före att USA och väst knappast kan komma ikapp. Det är väldigt lite som ni får veta i Sverige, men Kina har nu egna operativsystem, de amerikanska var basen för USAs omfattande spioneri mot Kina, och USA systemen dumpas nu. Kina utvecklar även egna IT chips som en egen CPU och minnen och eliminerar därmed beroendet av USA företag som Intel och AMD. Vad vi ser är ett alltmer desperat och nervöst USA som alltmer agerar i panik. Kina vill inte ha någon kontroll av världen som USA. Kina styrs inte heller av något auktoritärt kommunistparti utan är folkstyrt, det är lögn och propaganda. Det väst kallar kommunistpartiet är en folkrörelse som fungera som en slags folkets fackförening mot eventuella maktgalna ledar. Huaweis konkurrenter är faktiskt betydligt mycket sämre. 5G betyder en minskning av ”strålningen” med över 90%. 5G är inte nödvändigt, det går utmärkt att stänga av hela kommunikationssystemet och gå tillbaka till morse kod och röksignaler. Det är ju Sveriges riktning numera. Höghastighetståg eliminera behovet av nedsmutsande flygplan, långtradare och bilar. Stäng av alltihopa och flytta tillbaka i grottorna och tugga rötter. Sveriges konservativa framtid. Hjärntvätten är otroligt effektiv.

    • Här är en intressant artikel idag (25/6) Enligt Northrop Grumman, en av USAs största rustningsföretag, chief executive Kathy Warden, har USAs avancerade dator kapacitet krympt till en alarmerande nivå, jämfört med Kina.
     https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3138640/defence-contractor-warns-us-advanced-computing-has-shrunk?module=lead_hero_story_1&pgtype=homepage
     Kina har för flera år sedan byggt hela städer dedikerade till AI och datorutveckling, medan USA har pratat och arbetar på att stoppa Kina att utveckla. Det är ungefär lika framgångsrikt som att försöka stoppa tidvattnet.
     Kinas budget för att utveckla datorer och egna chips, och göra sig oberoende av USA, börjar i storlek likna den svenska nationalbudgeten, och Kina är effektiva. Man utexaminerar lika många akademiker, ingenjörer och blivande forskare som hela Sveriges befolkning, inklusive alla analfabeter och bidragstagare, detta varenda år,
     https://kinarummet.wordpress.com/2019/04/04/ai-i-kampen-mot-terrorismen/
     USA arbetar efter gamla välkända principer, kasta tillräckligt med pengar på ett problem så försvinner det. Så fungerar det inte längre.

  • Dom viktiga är Huawei, som leder enormt, sedan kommer Ericsson Sverige och Nokia Finland. Andra är Altiostar USA, Cisco USA, Datang Kina, Qualcomm USA, Samsung Sydkorea (USA beroende), ZTE Kina, NEC Japan (USA beroende). Vad USA försöker göra är att stoppa Kinas utveckling med avsikten att USA företagen skall istället utvecklas så USA får en monopolställning på telekommunikation och kan kontrollera marknaden liknade den som dom har på internet och militärt. Därför Allemansrörelsen det så viktigt att stoppa USA avsikter till globalt monopol och hegemonisk kontroll .

  • Det har Australien fått lära sig den bistra vägen! Det är inte bara USA som kan straffa med sanktioner och bojkott utan Kina skulle kunna vara mycket värre sanktioner om de ville än USA.

   • Fast amerikanerna tillverkar knappast några egna 5G- och kommande 6G-system. Det amerikanska agerandet är ju inte egentligen alls teknologiskt eller industriellt, utan till för att undvika eller senarelägga en amerikansk geopolitisk kollaps. Åtgärderna är inte teknisk-industriella utan rent politiska. Jag är övertygad att det tåget redan har avgått för amerikanernas del, och att Kina redan sakta men säkert redan segrat i det loppet. Det amerikanerna nu sysslar med kan ju därutöver slå tillbaka mot dem själva i och med detta otrevliga och hotande beteende; men så är ju det amerikanska systemet oerhört narcissistiskt och därför aldrig lär sig av de egna misstagen, vilket man knappast kan säga om Kina.

    • USA har faktiskt en del 5G utrustning, men inga kompletta system. Huawei är den enormt ledande, därefter Ericsson och Nokia. Kina har redan segrat, det är just därför USA gått i panik-mode. USA är desperat.

  • Jag hoppas snarare att Kina skall erbjuda Ericsson att flytta till Kina. Sverige är ju knappast företagsvänligt numera.

 3. Det är ganska humoristiskt i denna affär att den utrustning som tillverkas för godtagbara leverantörer av 5G- och rentav 6G-forskning är i stort sett alltid också från Kina. Det går ju helt enkelt inte ihop. Med Förenta staternas prekära geopolitiska och handelsmässiga kris gentemot Kina så plötsligt uppstår kriser i Hong Kong och Xinjiangs uigurer, trots att islamistiska uigurer arresterats och till och med i femton år suttit inspärrade på Guantánamolägret i det soliga amerikanska pensionatet där. Det har naturligtvis alla moralister i handeln med Kina glömt bort.

 4. När regimen i Sverige går in för något då är det 100% som gäller! Att Sverige numera sällar sig till de värsta USA-vasallerna är skrämmande och borde väcka och skrämma upp folk men inte många reagerar…Sverige ska tydligen gå åt pipan tillsammans med USA det har Stockholm bestämt! Man undrar i sitt stilla sinne hur i h-e har det kunnat bli så här? Kalle Bildt är nog mycket nöjd…Hans långvariga kampanj och spionverksamhet åt USA har burit frukt men det är sosse-partiet som genomfört det hela inte moderaterna som varit mer försiktiga!

 5. Sverige har alltid varit sent -och rentav sist- ute på att reagera mot historiens strömmar: sist i Norden med allmän rösträtt och sist ut att inse sina gamla ”tyska försyndelser” från både då existerande som förgången efterkrigstids Naziepok.

  Många västerländska och europeiska politiker förstår, märkligt nog, sig inte på geopolitiska strömningar och aspekter. De tror likt många ”västtyska” politiker (förre kanslern Gerhard Schröder var dock ett gyllene undantag) att amerikanerna är i Europa av ren vänlighet och godhet, men de nyliga erfarenheterna av NSA:s spiondkandaler och ovänliga härskande ambassadörer i bl.a. Berlin att så inte är fallet. Som Napoleon en gång uttryckte att ”utrikespolitik kan aldrig grunda sig i värderingar utan ytterst i geografi” kommer många europeiska politiker inom det kommande decenniet att få lära sig den verkligt hårda vägen, eftersom Europa inte kan offra den starkaste ekonomiska axeln i världen (den mellan EU och Kina) bara därför att Washington önskar det i sitt hörn av världskartan.

  Där MÅSTE Europa välja: dras Europa, galet nog, med i ett slags nytt amerikansk militärt missionerande gentemot Kina är Europa helt enkelt helt förlorat. De europeiska strukturer som idag springer drängtjänst åt amerikanska strukturer och det märkliga transatlantiska Orwell-språket som i evig tid skall berättiga amerikansk överhöghet och ockupationstrupp i Europa gör helt enkelt Europa en quislinglik björntjänst åt just det egna Europa. För Washington är självklart axeln Paris-Bryssel-Berlin-Moskva-Beijing en geopolitisk mardröm, därför att den är både historisk och ekonomisk korrekt och rätt.

  Det är naturligtvis därför det slås in en massa amerikanska kilar i det euro-asiatiska sammanhanget: alltifrån Krim, Vitryssland, Gazprom, tysk-ryska Severnyj Potok-2/Nordstream-2, uigurer, Taiwan, kinesiska flottan och självklart det kinesiska kommunistpartiet som plötsligt blivit mycket intressant som skrämselspöke på Washingtons agenda. Långsiktigt historiskt är självklart Washingtons planer för Europa körda, Förenta staterna håller på att bli som det brittiska imperiet: det vittrar sönder, eftersom det bokstavligen inte går att hålla ihop, inte ens med nya Starwars-filmer. Det amerikanska militära missionerandet är på väg att sakta -men säkert- dö sotdöden eftersom man befolkningsmässigt och ekonomiskt är (faktiskt!) minst bland EU och Kina. Men det kommer att ta låt säga 5–15 år innan Europa och dess politiker kommer att få den nödvändiga insikten.

 6. Det är ett mycket modigt beslut av Sverige. Att Ericsson kommer förlora affärer i Kina är uppenbart men med all säkerhet kommer också andra svenska företag få minskade affärer på världens största marknad.
  Kort sagt, prislappen kommer bli mycket hög, vilket givetvis Sveriges regering känner till.

  • Artikeln beskriver rätt hyggligt vad digitaliseringen i Kina är och hur långt den har kommit. Inga mellanhänder, inga lager, direkt från tillverkaren, som får bättre betalt. I Sverige är man fortfarande på stadiet postorder. 40% av GDP i Kina är nu digitaliserat. Inget i Sverige. Det spelar ingen roll om butiken ligger tvärs över gatan, eller i Kolkata, Toyama eller Wollongong, man kan handla som man vore på plats, utan att ens lyfta ändan från stolen. Att hoppa mellan affärerna är en knapptryckning. Inget mer bilande till stormarknaden ute i skogen, bara för att upptäcka att dom inte hade vad jag ville köpa.

 7. Att inte integrera sig med den kinesiska produktionen och marknaden är totalt kontraproduktivt. Praktiskt alla länder i Europa(inklusive Ryska federationen)har sedan många år Kina som absolut största och viktigaste handelspartner utanför EU-marknaden. Att försöka sig på vända förhållandena och göra den amerikanska marknaden (som en gång var en stor produktionsekonomi som den kinesiska är idag, men idag i princip bara är en konsumtionsmarknad och endast producerar tjänster för hemmamarknaden) viktigare än det europeisk-kinesiska handelsutbytet lever kvar på 1990-talet. Det tåget har gått för USA. Man kan bara agera utifrån diverse sanktioner, politisk propaganda och militära äventyr. Det amerikanska systemet har framtiden som supermakt bakom sig, och man kan inte göra något åt detta historiska faktum, då man har all historisk statistik mot sig.

 8. Ryssland+Kina=Sant. Vem kan stoppa detta? Ingen!

  Häromdan försökte lilla-Britannien provocera Björnen i Svarta havet för att få ett b***h slap. Björnen gör det i Medelhavet sedan i fredags. HMS ”Queen Elisabeth” a fat target meddelar Ryska medelhavsflottan.
  Lilla-brittanis ojande kommer att höras i alla världens hörn 👌

  https://sputniknews.com/world/202106261083246744-days-after-black-sea-spat-russian-navy-plans-missile-drills-near-british-aircraft-carrier/

 9. Gamle kände ryske amiralen och ubåtsmannen i Nordflottan Vladimir Tjernavin (eng: Chernavin) fick en gång frågan vad man skulle göra åt de allt större amerikanska hangarfartygen som hotade den euro-asiatiska kontinenten. Med glimten i ögat, som alltid, svarade denne vise gamle nordflottans ubåtsman: ”en större torped”. Och de nya ryska torpederna av typen ”Poseidon” kommer nu att unikt vara kärnkraftsdrivna och i stort sett inte bara styrbara, utan också ostoppbara och färdas på ostoppbara djup. Där är ryssarna djupa oceanens mästare.

  Ett kommande fritt oberoende Skottland kommer inte bara att beröva London både Storbritannien och Lillbritannien-titlarna, utan också dess atomubåtsbaser i Skottland. Självständighetsrörelsen är kända motståndare mot Nato därutöver. Det förändrar inte minst den engelska spelplanen.

  Underrättelsetjänst därutöver kan i vår tid delas upp i två huvuddelar: signalspaning (ett finare ord för avlyssning på avstånd, uppfanns i Tsarryssland i början på 1900-talet) och så klassisk personell underrättelsetjänst på plats. Amerikanerna är sedan länge bra på det förstnämnda (men kunde inte hindra 11 septemberattackerna mot Världshandelscentret i New York året 2001), och sämre på det dolda personella. Det har alltså också sina stora brister.
  Amerikanska CIA vet vi har alltid beundrat och avundsjukt trånat efter gamla Tjekans och KGB:s synnerligen kraftfulla förmåga och kunskaper i det personella spionaget, hantverket bortom datatekniken, och där står man flera steg efter än idag. Dessa kunskaper uppstår självklart i politiska rörelser och i kamp i underjordiska politiska celler som den tidiga ryska politiska revoltuionära kampen utgjorde innan revolutionen 1917, i kampen mot fascismen i Europa under 1930-talet och kampen mot imperierna i den antikoloniala efterkrigskampen. Amerikanerna har inte dessa erfarenhetsfält och klarar sig därför avsevärt sämre utan s.k. SIGINT (signalspaning).

  Därutöver har ju sovjetisk och rysk tjänst unikt också de s.k. illegalisterna som man kan läsa Boris Grigorjevs utmärkta bok för spännande sommarläsning med också svenskt innehåll i ”Illegalister” på svenska, finns i pocket och ger en tidsvid presentation, med humor också med hantverkets bakslag och motgångar, av detta historiens näst äldsta yrke, som det brukar heta.

  Så man måste skilja de olika grenarna av underrättelsehantverket från varandra i jämförelser: tekniskt på avstånd och personellt på plats, det är två helt skilda saker och hantverk.

  Och så finns naturligtvis Dagens Nyheter om man nu händelsevis skulle vilja ha reda på alla hemligheterna i förväg.

 10. Huawei stämmer svenska staten
  Efter motgångar i det svenska rättsväsendet går kinesiska Huawei vidare och stämmer den svenska staten i en internationell skiljedomstol.
  Skadeståndskravet uppgår till minst 5,2 miljarder.
  Nu går alltså Huawei vidare med sina tidigare hot om att stämma den svenska staten, eftersom bolaget anser att Sverige bryter mot det investeringsskyddsavtal landet har med Kina, avtal som regleras av ICSID.
  Huawei anser att de 5,2 miljarder kronorna är deras initiala förluster för 2021-2025 kopplat till beslutet, men att det bara är en bråkdel av de totala förluster som kommer drabba den kinesiska telekomjätten. Det slutgiltiga skadeståndskravet kan alltså komma att bli långt större än 5,2 miljarder kronor.
  https://www.di.se/nyheter/huawei-stammer-svenska-staten/

 11. […] USA-imperialismen vann: Stoppar ledande Huawei i Sverige med hjälp av SÄPO, Hultqvist och ÖB. Nytt i Huawei-frågan: Vem vinner -Förutom sinofobin?: SÄPO, kammarrätten, PTS eller någon annan? Spionage är den verkliga orsaken till Huawei-konflikten. Undantagstillstånd i USA på grund av Huawei! Spionen som åker ut i kylan. Vilka hotar Sverige? Kan vi lita på SÄPO:s bedömningar? […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here